-
Εγώ μιλάω για ολοκαίνουργιο αμάξι! 69 άλογα ειναι αν θυμαμαι καλα ο ατμοσφαιρικός 1.2
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ναι 69 άλογα είναι, περίεργο μου φαίνεται να σερνόταν στις ανηφόρες.
-
Το ζήτημα είναι πως, άλλη χαρτογράφηση του κινητήρα με προδιαγραφές 2006 (έχω το Panda mod.2005, με τον ίδιο ακριβώς κινητήρα), και άλλη η χαρτογράφηση του τωρινού. Και σε περιβάλλον ρύπων euro 6, το πράγμα νομίζω ότι ζορίζεται ακόμα περισσότερο.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Ναι 69 άλογα είναι, περίεργο μου φαίνεται να σερνόταν στις ανηφόρες.Το χα στην Τήνο ενα μήνα φίλε μου, τα χα γράψει και τότε στο θεμα της fiat. Και το αμάξι είμασταν οι πρώτοι που το νοικιάσαμε , μιλάμε ηταν με 30χλμ (περίπου). Μεγάλο ζόρι στις ανηφόρες , κατα τα αλλα ομως το ειχα χαρεί κι όταν ξαναπήγα για τρεις μέρες, ζήτησα και νοίκιασα το ίδιο
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Καλησπέρα.Ενδιαφέρομαι για το Fiat 500, αλλά δεν έχω αποφασίσει με ποιο μοτέρ. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται κυρίως στην πόλη, με κάποιες μικρές διαδρομές εκτός αυτής (έως 100 km). Αναμένεται να διανύει έως 8.000 km ετησίως.
α) 1.2 69HP
Υπέρ: Απλό και επί (πολλά...) χρόνια δοκιμασμένο -άρα αξιόπιστο- μοτέρ, το πιο ραφιναρισμένο της σειράς (4κύλινδρο βενζίνης γαρ).
Κατά: Αναιμικές επιδόσεις, υψηλότερα τέλη από τα άλλα δύο, υψηλότερη κατανάλωση από το diesel (σε σχέση με το 0.9 Twinair δεν παίρνω όρκο).β) 0.9 Twinair 85HP
Υπέρ: Καλές επιδόσεις, μηδενικά τέλη (μέχρι στιγμής), χαμηλά ασφάλιστρα.
Κατά: Τραχιά λειτουργία, ευαίσθητη στη χρήση κατανάλωση, σχετικά νέο και πολύπλοκο μοτέρ άρα αμφίβολη αξιοπιστία.γ) 1.3 MTJ 95HP
Υπέρ: Καλές επιδόσεις (ίσως το κορυφαίο σε ρεπρίζ), μακράν η χαμηλότερη κατανάλωση, μηδενικά τέλη (μέχρι στιγμής), δοκιμασμένο μοτέρ (σε βάθος χρόνου αλλά και σε πληθώρα μοντέλων).
Κατά: Τραχιά λειτουργία, ευαίσθητο στην ποιότητα καυσίμου μοτέρ (diesel γαρ).Όσον αφορά τις τιμές, έχουν ως εξής (για την έκδοση Lounge, σύμφωνα με το fiat.gr
1.2 69HP:............13.870€
0.9 Twinair 85HP:...15.109€
1.3 MTJ 95HP:.......16.310€Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι για τις ανάγκες μου ταιριάζει περισσότερο το 1.2, το οποίο είναι και αρκετά φθηνότερο. Τι γνώμη έχετε;
Έχω το twin air 85 hp και έχω να πω ότι είναι εξαιρετικό χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Έχω κάνει 35000 σε 2 χρόνια. Έχω οδηγήσει και το 1,2 και μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση.
Το 0,9 τραβάει πολύ καλό, το μόνο που πρέπει να συνηθίσεις είναι το lag που έχει στις χαμηλές στροφές.
Το προτίμησα από το diesel γιατί οι διαδρομές μου είναι μικρότερες από 5 χλμ.
Έχω κάνει και ταξίδια με αυτό και μπορώ να πω ότι είναι πολύ άνετο στην Εθνική και ταξιδεύει άνετα με 150 +.
Δεν είναι ευπαθες στους πλαγιους ανέμους όπως πχ ένα smart.
Αν θέλεις diesel κοίταξε για πινακιδομενο που βγαίνει στα 14000. -
Καποιος με το facelift μοντελο να μας πει εντυπωσεις ?
-
Έχει η κόρη μου το ντηζελ 95 άλογα 13900 απο Σφακιανάκη. Έχει τώρα 22000. Μια χαραγοα την πόλη και πολύ οικονομικό για εκτός πόλης. Εντός κάνει 530-550 με το γέμισμα. Ειναι πιο αθόρυβο απο το 85αρι βενζίνη στο εσωτερικό. Γενικά πολύ βολικο..
-
Καλησπερα,
Σε φιατ 500 1.4 dualogic ορισμενες φορες δεν παιρνει την νεκρα και βγαζει σφαλμα στο καντραν για το σασμαν.
Στην τοπικη αντιπροσωπεια μου ειπαν αλλαγη του λεβιε με μεταχειρισμενο κιολας.
Ψαχνοντας στο διαδικτυο βλεπω οτι ειναι κοινο προβλημα στο συγκεκριμενο σασμαν.
Εχει κανεις καποια αποψη για το θεμα;Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μήπως σε πετάει και εκτός ταχύτητας (βάζει νεκρά) όταν πηγαίνεις κανονικά πορεία; Δυσκολεύεται επίσης να επιλέξεις 1η από νεκρά στο D ή στο χειροκίνητο;
-
Στην πορεια οχι δεν πεταει νεκρα.αυτο που κανει ειναι απο σβηστο δεν βλεπει οτι εχει νεκρα το αμαξι κι δεν το αφηνει να παρει μπροστα.
Επισης ζοριζοταν να παρει την D κολλαγε δλδ στην νεκρα ενω επαιρνε μπροσταSent from my iPhone using Tapatalk
-
Τότε ίσως είναι λεβιέ. Είχε η σύντροφός μου θέμα σε Panda (ίδιο κιβώτιο) με τα συμπτώματα που σου περιέγραψα και η σειρά αντιμετώπισης ήταν: 1) υγρά, β) συμπλέκτης, γ) κιβώτιο.
-
καλημερα στην ομαδα. ειμαι κατοχος fiat 500 2009. εχω θεμα μαλλον με το blue me μου. δεν δουλευει αναβοσβηνουν τα χιλιομετρα κτλπ. εχω την εξης ερωτηση. Σε ποιο σημειο του αυτοκινητου βρισκεται ο εγκεφαλος που λογικα θα θελει αλλαγη. ο καθε ενας μου λεει τα δικα του. μου ειπαν μεχρι και στο πισω φτερο οτι μπορει να ειναι. να μου βγαλουν τα καθισμτα λεει και τετοια.. για βοηθηστε σας παρακαλωωωω!
-
καλημερα στην ομαδα. ειμαι κατοχος fiat 500 2009. εχω θεμα μαλλον με το blue me μου. δεν δουλευει αναβοσβηνουν τα χιλιομετρα κτλπ. εχω την εξης ερωτηση. Σε ποιο σημειο του αυτοκινητου βρισκεται ο εγκεφαλος που λογικα θα θελει αλλαγη. ο καθε ενας μου λεει τα δικα του. μου ειπαν μεχρι και στο πισω φτερο οτι μπορει να ειναι. να μου βγαλουν τα καθισμτα λεει και τετοια.. για βοηθηστε σας παρακαλωωωω!
Mε ένα ψάξιμο στο google βρήκα αυτήν την ιστοσελίδα. Μάλλον είναι πίσω από την μπαταρία.
http://eurocompulsion.net/unichipinstall.htm
Ρίξε μια ματιά και στο βιντεάκι από το youtube
FIAT 5oo 2007