-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Η αδερφή του κολλητού είχε ένα 500αρακι 1.2 lounge. Τα πήραμε σχεδόν μαζί το 2008 και είχε τότε το δικό της 14.500€. Πριν κάνα μήνα πετάχτηκε ένας μπάρμπας από το ΣΤΟΠ και την πήρε παραμάζωμα και την πέταξε σε ένα τοίχο. Αποτέλεσμα: ΟΛΙΚΗ. Είχε ακριβή και επώνυμη ασφάλεια, με όλες τις καλύψεις εκτός μικτής. Ξέρεις πόσα πήρε για ένα αμαξάκι ούτε 2,5 ετών με λιγότερα από 15.000χλμ?? 9.000€ και μάλιστα το κουφάρι του αυτοκινήτου αξίας γύρω στα 3.500€ το πήρε και το πούλησε η ασφαλιστική. Σκέψου η ασφάλεια που θα πας να κάνεις εσύ τι θα κάνει σε μια αντίστοιχη περίπτωση...ξαναλέω δεν στο εύχομαι αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
να κάνω μια ερώτηση?
Στην επώνυμη ασφάλεια, πόσο ήταν το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο? -
Δεν γνωρίζω...
-
είναι πολύ πιθανό να ήταν ασφαλισμένο κοντά στις 9000 euros...
-
Η αποζημίωση πάντως βγαίνει από τις τιμές (άκουσον άκουσον) μεταχειρισμένων της κωλοφυλλάδας AutoTriti. Κάπως έτσι φαντάζομαι προσαρμόζεται και το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο χρόνο με το χρόνο.
-
μύθος γιατί πολλά μοντέλα δεν τα έχει πχ το δικό μου 1.8 160.
έχουν δικούς τους πίνακες.
-
Ο χρήστης Joun έγραψε:
Για τη τράπεζα ξέρω τι λέω. Έχω δικό μου άτομο σε τράπεζα. Δίνουν άνετα 4% επιτόκιο για επισκευαστικό δάνειο εφόσων είσαι καθαρός και έχεις και assets. Είναι ένα είδος στεγαστικού δανείου.Ένας φίλος πηρε επισκευαστικό δάνειο επιδοτούμενο με 2,5% πριν λίγο καιρό αλλά έπρεπε να είσαι στο ΙΚΑ και να προσκομήσεις αποδήξεις, κτλ...
Για την ασφάλεια των 100 ευρώ και κατι ανά εξάμηνο...... θα σου απαντήσω σε λίγο.
Δηλαδή θα εκμεταλλευτείς το επιτόκιο ενός δανείου που δίνει η τράπεζα για να επισκευάσεις το σπίτι σου, ώστε να πάρεις αμάξι?
Και η τράπεζα θα στο δώσει έτσι, ελαφρά τη καρδία χωρίς να ζητήσει αποδείξεις?
Δηλαδή μπορεί στην ουσία ο καθένας μας να πάει και να πάρει ένα 'επισκευαστικό' δάνειο (ανεξαρτήτως επιτοκίου...ας πούμε ότι είναι 3-4-5%) και η τράπεζα με τέτοιο χαμό που γίνεται έξω και με τις τράπεζες να δανείζουν Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΑ δύσκολα, να το δώσει με τέτοια ευκολία?
================================================
Σχετικά με τις ασφάλειες.
Η ολική κλοπή δεν είναι στη βασική ασφάλιση?
Πάντως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι χρειάζεται μερική, ολική, τρομοκρατικές και φυσικά φαινόμενα. Αν και το τελευταίο είναι αμφιλεγόμενο, γιατί για να πάρεις αποζημίωση από την ασφάλεια για χαλάζι, πρέπει να προσκομίσεις δελτίο της ΕΜΥ το οποίο αποδεικνύει ότι στη περιοχή που το είχες παρκάρει έριχνε χαλάζι.
Προσωπικά έχω κάνει μεικτή με υψηλή απαλλαγή (1.600 ευρώ) και έχω το κεφάλι μου ήσυχο και τροπέτο να το κάνω (χτύπα ξύλο), έτσι η επιβάρυνση το 6μηνο είναι μόνο 110 ευρώ επιπλέον της απλής.
Τα 200 ευρώ πάντως για κεφάλαιο 16.000 ευρώ (αν έχω καταλάβει καλά) μου φαίνονται ΠΟΛΥ λίγα. Για το 500 με κεφάλαιο που έχει φτάσει τώρα τα 10.000 ευρώ πληρώνουμε 250 ευρώ (απλή).
Τέλος, το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτά που θα σου δώσει η ασφαλιστική σε πιθανή ολική καταστροφή ή κλοπή. Πχ το 500 μας είναι ασφαλισμένο για 10.000 ευρώ, αλλά η ασφαλιστική θα μας δώσει στη καλύτερη 7-8Κ.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σχετικά με τις ασφάλειες.
Η ολική κλοπή δεν είναι στη βασική ασφάλιση?
Οχι βέβαια.
Στην βασική στην Interamerican (Anytime) δίνει αστική ευθύνη, κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα και οδική βοήθεια.
Συνήθως έχει τα 2 πρώτα. Ολα τα άλλα χρεώνονται έξτρα σε όσες ασφάλειες είχα. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μύθος γιατί πολλά μοντέλα δεν τα έχει πχ το δικό μου 1.8 160.έχουν δικούς τους πίνακες.
Ο ίδιος ο υπεύθυνος της ασφάλειας που έβγαλε την αποζημίωση το είπε. Δεν νομίζω ότι έχει λόγο να πει ψέματα. Αφού δεν υπάρχει άλλο σημείο αναφοράς (ο θεός να το κάνει το Autotriti αλλά δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο παράδοξο σε τούτη την έρμη χώρα). Τι να κάνει η κάθε ασφαλιστική? Να βγάζει δικούς της πίνακες και με ποια αντικειμενικότητα και αξιοπιστία θα γινόταν αυτό?
-
Η αδερφή του κολλητού είχε ένα 500αρακι 1.2 lounge. Τα πήραμε σχεδόν μαζί το 2008 και είχε τότε το δικό της 14.500€. Πριν κάνα μήνα πετάχτηκε ένας μπάρμπας από το ΣΤΟΠ και την πήρε παραμάζωμα και την πέταξε σε ένα τοίχο. Αποτέλεσμα: ΟΛΙΚΗ. Είχε ακριβή και επώνυμη ασφάλεια, με όλες τις καλύψεις εκτός μικτής. Ξέρεις πόσα πήρε για ένα αμαξάκι ούτε 2,5 ετών με λιγότερα από 15.000χλμ?? 9.000€ και μάλιστα το κουφάρι του αυτοκινήτου αξίας γύρω στα 3.500€ το πήρε και το πούλησε η ασφαλιστική. Σκέψου η ασφάλεια που θα πας να κάνεις εσύ τι θα κάνει σε μια αντίστοιχη περίπτωση...ξαναλέω δεν στο εύχομαι αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
Αρα είχε καλή ασφάλεια ........................ο μπάρμπας.
Γιατί από την στιγμή που έφταιγε αυτός, η ασφαλειά του σε αποζημειώνει και όχι η δική σου. Right?Η δική σου σε αποζημιώνει που με τη σειρά της τα παίρνει απ' το μπάρμπα.
ναι καλά...μην είσαι τοσο σίγουρος. εχει και χρηματικό όριο η 'φιλική'
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2065444#p2065444 -
Η αδερφή του κολλητού είχε ένα 500αρακι 1.2 lounge. Τα πήραμε σχεδόν μαζί το 2008 και είχε τότε το δικό της 14.500€. Πριν κάνα μήνα πετάχτηκε ένας μπάρμπας από το ΣΤΟΠ και την πήρε παραμάζωμα και την πέταξε σε ένα τοίχο. Αποτέλεσμα: ΟΛΙΚΗ. Είχε ακριβή και επώνυμη ασφάλεια, με όλες τις καλύψεις εκτός μικτής. Ξέρεις πόσα πήρε για ένα αμαξάκι ούτε 2,5 ετών με λιγότερα από 15.000χλμ?? 9.000€ και μάλιστα το κουφάρι του αυτοκινήτου αξίας γύρω στα 3.500€ το πήρε και το πούλησε η ασφαλιστική. Σκέψου η ασφάλεια που θα πας να κάνεις εσύ τι θα κάνει σε μια αντίστοιχη περίπτωση...ξαναλέω δεν στο εύχομαι αλλά ποτέ δεν ξέρεις...Κάτσε ρε συ stefan. Τι ποσό θεωρούσες δηλαδή πως έπρεπε να βγει ως αποζημίωση; Πλέον κανένα αυτοκίνητο δεν κρατάει αξία. Στα ~3 χρόνια το ότι πήρε στο χέρι 9.000 € είναι απλά ένα λογικό ποσό (που με καλύτερη διαπραγμάτευση παζάρεμα ίσως το ανέβαζε λίγο ακόμα). Σκέψου μόνο αν βγάλεις το δικό σου προς πώληση ως μεταχειρισμένο, τι ελπίδες έχεις να το πουλήσεις πάνω από 10κ...
-
9 είναι λίγα. 10,5 -11 έπρεπε να πάρει. άλλο να το πουλάς και άλλο να έρχεται άλλος και να σε υποχρεώνει, στην ουσία, να δώσεις άλλα 4-5 χιλιάρικα για να πάρεις αυτό που μόλις σου χάλασε.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
9 είναι λίγα. 10,5 -11 έπρεπε να πάρει. άλλο να το πουλάς και άλλο να έρχεται άλλος και να σε υποχρεώνει, στην ουσία, να δώσεις άλλα 4-5 χιλιάρικα για να πάρεις αυτό που μόλις σου χάλασε.Κάνε την αφαίρεση από τα 14,5 την απαξίωση του πρώτου έτους (20-30%) και άλλο ένα 10% του δεύτερου έτους (ενώ υπάρχει και περαιτέρω απαξίωση καθώς πλησιάζει η συμπλήρωση του 3ου έτους). Μπακαλίστικα έχεις μια πρώτη εικόνα.
Με καλύτερο παζάρεμα άντε να ανέβαινε η αποζημίωση κοντά στα 10κ. Παραπάνω δεν νομίζω πως υπήρχε περίπτωση.
Ναι ήταν άτυχη που της το κατέστρεψε ο μπάρμπας καθώς και το ποσό που πρέπει να δώσει αν θέλει να αγοράσει άλλο καινούριο. Όμως η αποζημίωση γίνεται με βάση τα έτη και του τι ισχύει στην αγορά των μεταχειρισμένων.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Κάτσε ρε συ stefan. Τι ποσό θεωρούσες δηλαδή πως έπρεπε να βγει ως αποζημίωση; Πλέον κανένα αυτοκίνητο δεν κρατάει αξία. Στα ~3 χρόνια το ότι πήρε στο χέρι 9.000 € είναι απλά ένα λογικό ποσό (που με καλύτερη διαπραγμάτευση παζάρεμα ίσως το ανέβαζε λίγο ακόμα). Σκέψου μόνο αν βγάλεις το δικό σου προς πώληση ως μεταχειρισμένο, τι ελπίδες έχεις να το πουλήσεις πάνω από 10κ...
Το ποσό που δόθηκε ως αποζημίωση ήταν και καλά η αξία του αυτοκινήτου ως μεταχειρισμένο. ΟΚ μέχρι εδώ. Το θέμα είναι όμως ότι η ασφαλιστική δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω στο κουφάρι του αυτοκινήτου, το οποίο έχει μια κάποια αξία. Στην ουσία η ασφάλεια έβαλε από την τσέπη της 5.500€. Κλαιν μάιν δηλαδή. Εγώ τη συμβούλεψα να το κυνηγήσει αλλά δεν είχε διάθεση. To σωστό για μένα είναι να δίνεται ως αποζημίωση το ποσό που αξίζει το αμάξι ως μεταχειρισμένο τη δεδομένη στιγμή και από κει και περα ιδιοκτήτης να παίρνει στα χέρια του και το κουφάρι του αυτοκινήτου. Έτσι καταλήγουμε σε μια αποζημίωση 9.000+3.500=12.500€ όπου βάζεις άλλα 2-3 χιλιάρικα και ξαναπαίρνεις αυτό που είχες πριν. Τώρα θα βάλει άλλα 6 χιλιάρικα για να πάρει ένα twinair...πολλά τα λεφτά...
-
@Vasgti το τι λένα για να δικαιολογήσουν την τιμή το ξέρω. όμως και μόνο η οριζόντια μείωση είναι μαχητή. αλλιώς απαξιώνεται ένα οικογενειακό αλλιώς ένα επαγγελματικό αλλιώς ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης που μόλις λανσαρίστηκε. προσωπικά θα πήγαινα δικαστικά.
-
Άυριο καταχωρώ την παραγγελία επιτέλους. Θα είναι twin air lounge με ανοιγόμενη ηλιοροφή skydome και το ηχοσύστημα interscope. Αυτά μπόρεσα σύμφωνα με τα οικονομικά μου για ένα μίνι κουρσάκι πολυτελείας!!
Και τελευταία τελική επιλογή που θα γίνει στο τσακ είναι το χρώμα.
Απέριψα τα εξής.
Λευκο: γιατί είναι μονότονο στη καμπίνα και κυκλοφορούν πολλά. Είναι αθώο χρώμα και άτονο και δε μου ταιριάζει. Λερώνει εύκολα.
Κόκκινο: ωραίο χρώμα, ανεβαστικό, αλλά όταν λερώνει φαίνεται άσχημο και σκεπτόμενος μακροπρόθεσμα προτίμησα να μην έχω ένα τόσο έντονο χρώμα που χτυπάει αν και είναι ανεβαστικό.
Κίτρινο: Δεν διατίθεται σε μπεζ χρώμα η καμπίνα του. Κίτρινο μαζί με μαύρο δε μου αρέσει.
Γαλάζιο: Ωραίο αλλά λίγο gayΚατέληξα στα συντηριτικά χρώματα δηλαδή μαύρο crossover και γκρι electroclash.
Μάυρο crossover: Είναι πιο retro και το μαύρο γυαλιστερό καντράν της καμπίνας δένει απόλυτα! Ως ομορφιά σε μάυρο είναι σουπερ χωρίς μείον. Το μείον είναι ότι οι ενδεχόμενες γραντζουνιές στο αμάξωμα χτυπάνε πιο έντονα. Ζεστένεται το καλοκαίρι πιο πολύ στον ήλιο αλλά όμως όποιο αμάξι και να αφήσεις μεσημεριάτικα στον ήλιο θα ανάψει. Επίσης βρωμίζει πιο εύκολα αλλά είδα ένα μάυρο 500αρακι ολοσκόνηστο και ήταν κι έτσι ωραίο!Γκρι electroclash: Λιγότερο retro αλλά πολύ πιο πολύ classy (κιριλέ). Πανέμορφο εξωτερικά που θα ηλεκτρίζει τα βλέματα χωρίς να χτυπάει υπονοώντας ότι ο ιδιοκτήτης του θα είναι σοβαρός με γούστο. Στα υπερ του είναι ότι δε βρωμίζει εύκολα. Στα μείον του είναι ότι δε ταιριάζει στο αγροτικό κομμάτι της περιοχής μου και θα ήταν ιδανικό χρώμα μονάχα για την πόλη. Το σοβαρότερο μέιον του όμως είναι η καμπίνα αφού το γκρι electroclash καντραν είναι λιγότερο όμορφο από το μαύρο crossover καντραν.
-
Ο χρήστης Joun έγραψε:
Άυριο καταχωρώ την παραγγελία επιτέλους.Τελικά τι δάνειο θα πάρεις ; Επισκευαστικό; Και με την ασφάλεια, πόσο θα πάει τελικά;
-
Aν ζητάς και δεύτερες γνώμες τότε γκρι electroclash
Με το μαύρο θα είναι ένα ακόμα μαύρο 5οο.. Ενώ το γκρί είναι πιο ασυνήθιστο και ΙΜΗΟ πολύ πιο όμορφο..
Tελικά με τα Xenon και το esp τι αποφάσισες?
-
Το ποσό που δόθηκε ως αποζημίωση ήταν και καλά η αξία του αυτοκινήτου ως μεταχειρισμένο. ΟΚ μέχρι εδώ. Το θέμα είναι όμως ότι η ασφαλιστική δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω στο κουφάρι του αυτοκινήτου, το οποίο έχει μια κάποια αξία. Στην ουσία η ασφάλεια έβαλε από την τσέπη της 5.500€. Κλαιν μάιν δηλαδή. Εγώ τη συμβούλεψα να το κυνηγήσει αλλά δεν είχε διάθεση. To σωστό για μένα είναι να δίνεται ως αποζημίωση το ποσό που αξίζει το αμάξι ως μεταχειρισμένο τη δεδομένη στιγμή και από κει και περα ιδιοκτήτης να παίρνει στα χέρια του και το κουφάρι του αυτοκινήτου. Έτσι καταλήγουμε σε μια αποζημίωση 9.000+3.500=12.500€ όπου βάζεις άλλα 2-3 χιλιάρικα και ξαναπαίρνεις αυτό που είχες πριν. Τώρα θα βάλει άλλα 6 χιλιάρικα για να πάρει ένα twinair...πολλά τα λεφτά...Όταν βγαίνει ολική, υπογράφεις ότι παραχωρείς το αυτοκίνητο στην ασφαλιστική.
Αυτό που λες, μπορεί να σου ακούγεται λογικό αλλά ΔΕΝ είναι. Αν ήθελες να κράταγες το κουφάρι, θα έπαιρνες αξία - αξία_κουφαριού. Δλδ τα 6k στο χέρι και το κουφάρι των 3k. Δεν νομίζω να ψηνόσουν.
Δεν μπορείς υπό οποιαδήποτε προϋπόθεση να καταλήξεις μέσω ασφαλιστικής αποζημίωσης να έχεις στα χέρια σου μια αξία μεγαλύτερη από αυτή του ασφαλιζόμενου πράγματος. Αν σου έδιναν την full αξία μεταχειρισμένου ΚΑΙ το κουφάρι, θα είχες περισσότερα λεφτά απ' ότι πριν στο τρακάρουν. Όσα θα έπαιρνες δλδ αν το πούλαγες μεταχειρισμένο συν την αξία του κουφαριού που πάλι θα πούλαγες. Δεν γίνονται αυτά και ούτε θα έπρεπε να γίνονται (σκέψου μόνο τι πουστιές θα γίνονταν μετά, και να είσαι σίγουρος ότι άλλοι θα έβγαζαν πολύ πιο χοντρά φράγκα από τα 3k σου).
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Aν ζητάς και δεύτερες γνώμες τότε γκρι electroclashΜε το μαύρο θα είναι ένα ακόμα μαύρο 5οο.. Ενώ το γκρί είναι πιο ασυνήθιστο και ΙΜΗΟ πολύ πιο όμορφο..
Tελικά με τα Xenon και το esp τι αποφάσισες?
Xenon και το esp θα μπορούσα να τα έπαιρνα μόνο με τον 1.2 κινητήρα. Αστα. πολλές επιλογές γαμώτο. Διαβάζω για την κατανάλωση του twin air και το ενδεχόμενο ρίσκο βλαβών ενούς τουρμποκινητήρα και με έβαλε σε σκέψεις για τον 1.2 κινητήρα. Αλλά τέλος οι σκέψεις. Πάμε για το fun και ότι μας βγει με τον twin air.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
**Όταν βγαίνει ολική, υπογράφεις ότι παραχωρείς το αυτοκίνητο στην ασφαλιστική.
**
Αυτό που λες, μπορεί να σου ακούγεται λογικό αλλά ΔΕΝ είναι. Αν ήθελες να κράταγες το κουφάρι, θα έπαιρνες αξία - αξία_κουφαριού. Δλδ τα 6k στο χέρι και το κουφάρι των 3k. Δεν νομίζω να ψηνόσουν.Δεν μπορείς υπό οποιαδήποτε προϋπόθεση να καταλήξεις μέσω ασφαλιστικής αποζημίωσης να έχεις στα χέρια σου μια αξία μεγαλύτερη από αυτή του ασφαλιζόμενου πράγματος. Αν σου έδιναν την full αξία μεταχειρισμένου ΚΑΙ το κουφάρι, θα είχες περισσότερα λεφτά απ' ότι πριν στο τρακάρουν. Όσα θα έπαιρνες δλδ αν το πούλαγες μεταχειρισμένο συν την αξία του κουφαριού που πάλι θα πούλαγες. Δεν γίνονται αυτά και ούτε θα έπρεπε να γίνονται (σκέψου μόνο τι πουστιές θα γίνονταν μετά, και να είσαι σίγουρος ότι άλλοι θα έβγαζαν πολύ πιο χοντρά φράγκα από τα 3k σου).
Η βασική μου διαφωνία είναι για τα bold. Κατ' εμέ δεν θα πρεπε να συμβαίνει αυτό γιατί το αμάξι είναι εξοφλημένο από το ιδιοκτήτη του και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να περιέλθει στα χέρια της ασφαλιστικής, ειδικά από τη στιγμή που η ασφαλιστική θα βγάλει και λεφτά από αυτό. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν θα έβγαζε ο ιδιώτης επιπλέον χρήματα με τον τρόπο που λέω, ούτε θα έφτανε να πάρει αποζημίωση την αρχική αξία του αυτοκινητου. Απλώς θα μειωνόταν η διαφορά που θα έπρεπε να καταβάλει ο ιδιώτης προκειμένου να αντικαταστήσει το όχημά του. Anyway...όπως και να χει ο κολλητός μου και αδερφός της κοπέλας που είχε την περιπέτεια είναι δικηγόρος και μου εξήγησε και νομικά τι παίζει και δυστυχώς ο νόμος προβλέπει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Το μόνο που κατάφεραν είναι με παζάρια να πάρουν άλλα 500€.
FIAT 5oo 2007