-
Κι αυτο καταφερνει να επιταχυνει στο χρονο που δηλωνει ο κατασκευαστης (9.5) ε?
Χωρις λοιπον κανενας σας να εχει οδηγησει το αυτοκινητο, πως καταληγουμε στο συμπερασμα οτι το Powershift ειναι σημαντικα πιο αργο στις αλλαγες απο ενα dsg? Πως συμπεραινουμε οτι οι αργες αλλαγες φταινε που δεν μπορουν τα περιοδικα να πιασουν τον χρονο του κατασκευαστη, ο οποιος ειναι και υπεραισιοδοξος, ενω την ιδια στιγμη στα μανουαλ οι χρονοι κατασκευαστη/περιοδικων συμπιπτουν?Τα δεδομενα λοιπον εχουν ως εξης...Οι επιδοσεις, οπως τις δημοσιευει η Volvo, συγκριτικα μεταξυ Powershift και manual δειχνουν το πρωτο να υστερει σημαντικα στο 0-100...
Τ4 - 8,3/9,0
2.0Τ - 7,7/8,2
Τ5 - 7,3/7,5
..γνωριζουμε οτι για να φτασει τα πρωτα 100 χρειαζονται 2 με 3 αλλαγες. Ποσο πιο αργες λοιπον μπορει να ειναι οι αλλαγες συγκριτικα με ενα DSG που καταφερνει ολοιδιες επιδοσεις με τα manual, ωστε να δικαιολογουν 0,7/0,5/0,2 sec διαφορα?
Η αληθεια λοιπον εχει να κανει με δυο πραγματα. Πρωτα απ' ολα και κυριως, οπως αναφερει κι ο Αλεξανδρος, δεν υπαρχει launch control..Επομενως ξεκινοντας απο ρελαντι οι χρονοι πανε περιπατο. Η σχεδον γραμμικη μειωση της διαφορας αναλογα με τον κινητηρα ομως δειχνει και κατι ακομα..
Και οι 3 εκδοσεις χρησιμοποιουν το ιδιο ακριβως κιβωτιο, MPS6. Το κιβωτιο αυτο ειναι σχεδιασμενο ετσι ωστε η βελτιστη λειτουργια του να ειναι με αποδοσεις +300Nm μεχρι 450Nm. Ο 2.0Τ οριακα μπορει (αν μπορει) να καλυψει αυτο το νουμερο (300/320over), ενω το Τ4 ουτε καν το πλησιαζει (240/270over). Στο δε Τ3 δεν υπαρχει καν ως επιλογη το διπλοσυμπλεκτο για τον ιδιο ακριβως λογο. Τα 1.6 ειχαν αλλωστε σχεδιαστει ωστε να προσφερονται με το DPS6 (ξηρου τυπου 240/280Nm). Ομως η Getrag αρχισε την παραγωγη αυτου του κιβωτιου το καλοκαιρι, επομενως η Volvo δεν ειχε αλλη επιλογη παρα να λανσαρει και το Τ4 με το μονο διαθεσιμο κιβωτιο κατα τη διαρκεια της περιοδου των δοκιμων... -
@Volvozeus
Ωραια, αρα λοιπον συμφωνουμε τελικα, οτι το το powershift ειναι ενα διπλοσυμπλεκτο κιβωτιο μεν, αλλα με χαρακτηριστικα που ταιριαζουν περισσοτερο σε αυτοματο, οπως ανεφερα και εγω μεταξυ αλλων σε προηγουμενο post, χωρις να γνωριζω την δυνατοτητα ή οχι της λειτουργιας launch control.
Παρολα αυτα ομως, επειδη ανεφερες περι μη δοκιμης απο καποιον που σχολιαζει, τυχαινει να εχω δοκιμασει S60 2.0T με Powershift, και δεν μπορω να πω οτι μου αφησε το ιδιο καλες εντυπωσεις με ενα αντιστοιχο DSG6 για παραδειγμα.
Αν και το Powershift δειχνει πιο ομαλο στις αλλαγες, εντουτοις, σπανια -εως ποτε- επιτρεπει διπλο κατεβασμα, και γενικοτερα εχει πιο αργη αποκριση σε σχεση με το DSG, ειτε προκειται για ανεβασμα, ειτε για κατεβασμα. To kιckdown μονο, μου φανηκε εξισου αμεσο σε λειτουργια.
Σαφως η ανυπαρξια launch, επιβαρυνει ακομα περισσοτερο τις επιταχυνσεις απο σταση, αλλα οπως και να εχει, αυτο επουδενι δεν σημαινει οτι τα 2-3 Ελληνικα περιοδικα κανουν 'μαπα' / λαθος χρονους, και οι εργοστασιακες τιμες ειναι πιο αξιοπιστες.
Το ανεφερα και σε προηγουμενο Post, περι ΜΙΣΟΥ και ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ φορτιου αντιστοιχα, και αυτο ειναι κατι που ισχυει για την πλειοψηφια των κατασκευαστων, (μετρησεις με μισο φορτιο) και περιοδικων (μετρησεις με ολοκληρο φορτιο, 2 ατομα δηλαδη συν οργανα μετρησης).
τελος, ειδικα για τις μετρησεις του 2.0Τ Powershift που παραθετεις, τα 8,2sec ειναι ακρως ρεαλιστικα εφοσον (πιθανοτατα ετσι ισχυει ΚΑΙ για την Volvo) oι συγκεκριμενη μετρηση αφορα ΜΟΝΟ τον οδηγο συν οργανα μετρησης, σε αντιθεση με τα δυο περιοδικα πχ που αναφεραμε, και τα οποια 'εγραψαν' 9sec, και 9,1sec αντιστοιχα με ΔΥΟ ατομα παντα. -
Ο χρήστης dinoaka έγραψε:
Υ.Γ. Παρεμπιπτοντως οι τιμες των εξτρα στο S60 ειναι απο 'αστειες' έως 'κλοπη'!!
Π.χ. 3000€ για το navigation (RTI) και μαλιστα οταν το αμαξι ήδη διαθετει οθονη 7' με DVD??
Το οτι ειναι 'κλοπη' οι τιμες φαινεται και απο το γεγονος οτι ειναι ιδιες για το Τ6 (3000cc) και το T4 (1600cc) οταν το πρωτο επιβαρυνεται με 50% τελος ταξινομησης και το αλλο με 20% Πως γινεται να χρεωνονται το ιδιο τα εξτρα??
Προσωπικα μονο με μια πολυ γενναια εκπτωση στα εξτρα θα αποφασιζα να προχωρησω στην αγορα του(αν και οταν).Καταρχην η βασικη οθονη ειναι 5' κι οχι 7' και χωρις DVD. Τον ορο κλοπη δεν τον καταλαβαινω..Δηλαδη θα ησουν πιο ευχαριστημενος αν ενα εξτρα ηταν πιο ακριβο στο Τ6 απ' οτι στο Τ3? Γιατι, ιδιο συστημα στο ιδιο αυτοκινητο δεν ειναι? Μονο το μοτερ αλλαζει. Το οτι ειναι ακριβο τωρα το RTI, συμφωνω οτι ειναι, αλλα σε σχεση με τι? Ποσο χρεωνουν navi+dvd οι αμεσοι ανταγωνιστες, λιγοτερο απο 3000?
-
Ελα Γρηγορη, παμε δευτερο γυρο
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@Volvozeus
Ωραια, αρα λοιπον συμφωνουμε τελικα, οτι το το powershift ειναι ενα διπλοσυμπλεκτο κιβωτιο μεν, αλλα με χαρακτηριστικα που ταιριαζουν περισσοτερο σε αυτοματο, οπως ανεφερα και εγω μεταξυ αλλων σε προηγουμενο post, χωρις να γνωριζω την δυνατοτητα ή οχι της λειτουργιας launch control.Τα χαρακτηριστικα κλασσικου αυτοματου καθοριζονται απο την υπαρξη ή μη launch control? Σε χανω...
Παρολα αυτα ομως, επειδη ανεφερες περι μη δοκιμης απο καποιον που σχολιαζει, τυχαινει να εχω δοκιμασει S60 2.0T με Powershift, και δεν μπορω να πω οτι μου αφησε το ιδιο καλες εντυπωσεις με ενα αντιστοιχο DSG6 για παραδειγμα.
Αν και το Powershift δειχνει πιο ομαλο στις αλλαγες, εντουτοις, σπανια -εως ποτε- επιτρεπει διπλο κατεβασμα, και γενικοτερα εχει πιο αργη αποκριση σε σχεση με το DSG, ειτε προκειται για ανεβασμα, ειτε για κατεβασμα. To kιckdown μονο, μου φανηκε εξισου αμεσο σε λειτουργια.Δεν θα μπορουσα να διαφωνησω περισσοτερο...Καταρχην εσυ ειχες γραψει οτι το οδηγησες με τον πωλητη, και μεσα σε στενα κτλ ωστε δεν μπορεσες να το 'ανοιξεις' ετσι δεν ειναι? Λοιπον, εγω που το ειχα ωρες, μονος μου, Γλυφαδα-Λαγονησι, και πολλα ενδιαμεσα πηγαινε-ελα, σου λεω οτι στο ανεβασμα μια χαρα ταχυτατο ειναι, σε αισθηση σιγουρα οσο κι ενα dsg (αν ειναι 0.1ms πιο αργο δεν μπορω να το καταλαβω) και ομαλο (εκτος απο 1η σε 2α)...εκει που ειναι σαφως πιο αργο ειναι στα κατεβασματα και ειδικα το kickdown ειναι για γελια...
Πες μου πιο απογευμα θες να κανονισω βολτα Σουνιου...Σαφως η ανυπαρξια launch, επιβαρυνει ακομα περισσοτερο τις επιταχυνσεις απο σταση, αλλα οπως και να εχει, αυτο επουδενι δεν σημαινει οτι τα 2-3 Ελληνικα περιοδικα κανουν 'μαπα' / λαθος χρονους, και οι εργοστασιακες τιμες ειναι πιο αξιοπιστες.
Το ανεφερα και σε προηγουμενο Post, περι ΜΙΣΟΥ και ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ φορτιου αντιστοιχα, και αυτο ειναι κατι που ισχυει για την πλειοψηφια των κατασκευαστων, (μετρησεις με μισο φορτιο) και περιοδικων (μετρησεις με ολοκληρο φορτιο, 2 ατομα δηλαδη συν οργανα μετρησης).
τελος, ειδικα για τις μετρησεις του 2.0Τ Powershift που παραθετεις, τα 8,2sec ειναι ακρως ρεαλιστικα εφοσον (πιθανοτατα ετσι ισχυει ΚΑΙ για την Volvo) oι συγκεκριμενη μετρηση αφορα ΜΟΝΟ τον οδηγο συν οργανα μετρησης, σε αντιθεση με τα δυο περιοδικα πχ που αναφεραμε, και τα οποια 'εγραψαν' 9sec, και 9,1sec αντιστοιχα με ΔΥΟ ατομα παντα.Εχω κανει ισα με 20 αναφορες σε καθε σχεδον ποστ, αλλα δεν το βλεπεις ετσι? Μαζι σου λοιπον, ο κατασκευαστης δινει μετρησεις με 1 ατομο χωρις φορτιο κτλ κτλ σε αντιθεση με τα περιοδικα...Εξηγησε μου λοιπον γιατι τα χειροκινητα εχουν ιδιο μετρημενο χρονο απο τα περιοδικα με αυτον που δηλωνει ο κατασκευαστης?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ελα Γρηγορη, παμε δευτερο γυρο@Volvozeus
Ωραια, αρα λοιπον συμφωνουμε τελικα, οτι το το powershift ειναι ενα διπλοσυμπλεκτο κιβωτιο μεν, αλλα με χαρακτηριστικα που ταιριαζουν περισσοτερο σε αυτοματο, οπως ανεφερα και εγω μεταξυ αλλων σε προηγουμενο post, χωρις να γνωριζω την δυνατοτητα ή οχι της λειτουργιας launch control.Τα χαρακτηριστικα κλασσικου αυτοματου καθοριζονται απο την υπαρξη ή μη launch control? Σε χανω...
Οχι αλλα σιγουρα ενα software για την λειτουργια διπλοσυμπλεκτου κιβωτιου θα ξερεις πολυ καλα, οτι παιζει καθοριστικο
ρολο στις επιδοσεις, σιγουρα μικροτερο σε σχεση με την υπαρξη ή μη λειτουργιας launch, αλλα υπαρκτο...
Μονο και μονο διαβαζοντας το press release Της Volvo σχετικα με την 'ομαλη' λειτουργια του κιβωτιου, ειναι σχεδον προφανες οτι δοθηκε προτεραιοτητα στην ανεση/χαμηλη καταναλωση(?) μειωμενοι ρυποι(?) , και λιγοτερο στην αμεσοτητα αποκρισης, κατι που εγινε αντιληπτο και απο τους περισσοτερους Ελληνες δοκιμαστες.Παρολα αυτα ομως, επειδη ανεφερες περι μη δοκιμης απο καποιον που σχολιαζει, τυχαινει να εχω δοκιμασει S60 2.0T με Powershift, και δεν μπορω να πω οτι μου αφησε το ιδιο καλες εντυπωσεις με ενα αντιστοιχο DSG6 για παραδειγμα.
Αν και το Powershift δειχνει πιο ομαλο στις αλλαγες, εντουτοις, σπανια -εως ποτε- επιτρεπει διπλο κατεβασμα, και γενικοτερα εχει πιο αργη αποκριση σε σχεση με το DSG, ειτε προκειται για ανεβασμα, ειτε για κατεβασμα. To kιckdown μονο, μου φανηκε εξισου αμεσο σε λειτουργια.Δεν θα μπορουσα να διαφωνησω περισσοτερο...Καταρχην εσυ ειχες γραψει οτι το οδηγησες με τον πωλητη, και μεσα σε στενα κτλ ωστε δεν μπορεσες να το 'ανοιξεις' ετσι δεν ειναι? Λοιπον, εγω που το ειχα ωρες, μονος μου, Γλυφαδα-Λαγονησι, και πολλα ενδιαμεσα πηγαινε-ελα, σου λεω οτι στο ανεβασμα μια χαρα ταχυτατο ειναι, σε αισθηση σιγουρα οσο κι ενα dsg (αν ειναι 0.1ms πιο αργο δεν μπορω να το καταλαβω) και ομαλο (εκτος απο 1η σε 2α)...εκει που ειναι σαφως πιο αργο ειναι στα κατεβασματα και ειδικα το kickdown ειναι για γελια...
Πες μου πιο απογευμα θες να κανονισω βολτα Σουνιου...Πραγματι το ειχα για κανενα 40λεπτο με πωλητη, και κυριως ημουν πηγμενος σε κινηση. Στην θεση D ηταν μια χαρα, ευκολοτατο, ησυχο, και προοδευτικο, στην χειροκινητη λειτουργια ομως ηταν κατω του μετριου, και για αυτο δεν χρειαστηκε να εχω καμμια τεραστια διαδρομη απλωμενη μπροστα μου. Σε 2-3 σημεια που ειχα την ευχαιρια, και επαιζα μετακινωντας
τον λεβιε πανω/κατω (μεγαλο μειον η ελλειψη των paddles btw ) , ενιωθα το κιβωτιο να κοβει, αντι να βοηθαει τον κινητηρα, οπως γινεται πχ σε ενα DSG6.
Oποτε μπορεις, εγω ειμαι διαθεσιμος για απογευματινη βολτα.Σαφως η ανυπαρξια launch, επιβαρυνει ακομα περισσοτερο τις επιταχυνσεις απο σταση, αλλα οπως και να εχει, αυτο επουδενι δεν σημαινει οτι τα 2-3 Ελληνικα περιοδικα κανουν 'μαπα' / λαθος χρονους, και οι εργοστασιακες τιμες ειναι πιο αξιοπιστες.
τελος, ειδικα για τις μετρησεις του 2.0Τ Powershift που παραθετεις, τα 8,2sec ειναι ακρως ρεαλιστικα εφοσον (πιθανοτατα ετσι ισχυει ΚΑΙ για την Volvo) oι συγκεκριμενη μετρηση αφορα ΜΟΝΟ τον οδηγο συν οργανα μετρησης, σε αντιθεση με τα δυο περιοδικα πχ που αναφεραμε, και τα οποια 'εγραψαν' 9sec, και 9,1sec αντιστοιχα με ΔΥΟ ατομα παντα.Εχω κανει ισα με 20 αναφορες σε καθε σχεδον ποστ, αλλα δεν το βλεπεις ετσι? Μαζι σου λοιπον, ο κατασκευαστης δινει μετρησεις με 1 ατομο χωρις φορτιο κτλ κτλ σε αντιθεση με τα περιοδικα...Εξηγησε μου λοιπον γιατι τα χειροκινητα εχουν ιδιο μετρημενο χρονο απο τα περιοδικα με αυτον που δηλωνει ο κατασκευαστης?
Το ιδιο θα σου ελεγα και εγω...
Καταλαβα τον ευλογο προβληματισμο σου, για αυτο και αναρωτηθηκα παραλληλα, σε προηγουμενη δημοσιευση μου,
μηπως τα περιοδικα εκαναν τις μετρησεις στην θεση D,? και οχι στην S αντιστοιχα?, οπου συνηθως ανεβαζει ταχυτητα σε πιο υψηλες στροφες? -
Υ.Γ. Παρεμπιπτοντως οι τιμες των εξτρα στο S60 ειναι απο 'αστειες' έως 'κλοπη'!!
Π.χ. 3000€ για το navigation (RTI) και μαλιστα οταν το αμαξι ήδη διαθετει οθονη 7' με DVD??
Το οτι ειναι 'κλοπη' οι τιμες φαινεται και απο το γεγονος οτι ειναι ιδιες για το Τ6 (3000cc) και το T4 (1600cc) οταν το πρωτο επιβαρυνεται με 50% τελος ταξινομησης και το αλλο με 20% Πως γινεται να χρεωνονται το ιδιο τα εξτρα??
Προσωπικα μονο με μια πολυ γενναια εκπτωση στα εξτρα θα αποφασιζα να προχωρησω στην αγορα του(αν και οταν).Καταρχην η βασικη οθονη ειναι 5' κι οχι 7' και χωρις DVD. Τον ορο κλοπη δεν τον καταλαβαινω..Δηλαδη θα ησουν πιο ευχαριστημενος αν ενα εξτρα ηταν πιο ακριβο στο Τ6 απ' οτι στο Τ3? Γιατι, ιδιο συστημα στο ιδιο αυτοκινητο δεν ειναι? Μονο το μοτερ αλλαζει. Το οτι ειναι ακριβο τωρα το RTI, συμφωνω οτι ειναι, αλλα σε σχεση με τι? Ποσο χρεωνουν navi+dvd οι αμεσοι ανταγωνιστες, λιγοτερο απο 3000?
Καταρχην και για το τυπικο του θεματος (οχι οτι εχει μεγαλη διαφορα τελικα στην 'κλοπη'!!) το RTI, (αντιγραφοντας απο τον τιμοκαταλογο της Volvo http://www.volvocars.com/gr/all-cars/vo ... ts/S60.pdf) προυποθετει για να τοποθετηθει:
RTI (Road and Traffic Information) με σύστημα φωνητικής εντολής (4) 3.046,00
(4) Μόνο σε συνδυασμό με τα ηχοσυστήματα High Performance Multimedia (831) ή Premium Sound Multimedia (830).
και τα οποια τοποθετουνται αντιστοιχα με 914 και 1625 ευρω στις βασικες εκδοσεις (τα οποια προστιθονται στα 3.046 του RTI)
Αρα τοποθετειται μονο σε αυτοκινητα που ηδη διαθετουν οθονη 7' και DVD και τα οποια το πληρωνεις ηδη εξτρα για να τα βαλεις!Και φυσικα εννοω τον ορο 'κλοπη' (σε εισαγωγικα οπως τον εγραψα...) και θα μπορουσα να τον χρησιμοποιησω και χωρις εισαγωγικα, αν δεν ηταν προαιρετικος εξοπλισμος...
Θα ημουν ικανοποιημενος (καταρχην βεβαια αν ηταν πιο φθηνο, οπως ειναι λογικο) αν ηταν πιο φθηνο στο Τ3 απο το Τ6. Γιατι ο παραπανω φορος του 30% του Τ6 (ο οποιος επιβαρυνεται περαιτερω και με ΦΠΑ κλπ) να πληρωνεται και απο το Τ3?
(εκτος αν δεν ειναι εργοστασιακα τοποθετημενα και τοποθετουνται εδω και αρα δεν επιβαρυνουν την εργοστασιακη αξια του αυτοκινητου. Τοτε ομως να μας πουν οτι για ενα αξεσουαρ των 3000, λυνεται ολο το αυτοκινητο για να περαστει εδω!!)
Και μη μου πεις πως η τιμη εχει υπολογιστει με βαση το Τ3... και στο Τ6 η αντιπροσωπεια χανει!!
Η τιμη εχει υπολογιστει με βαση το Τ6 και ακομα και εκει εχει τερααααστια περιθωρια κερδους!
Ποσο να κανει μια κεραια, ενας δεκτης GPS και το αναλογο λογισμικο υπολογισμων και παρουσιασης στην οθονη(που οπως ειπαμε ήδη υπαρχει για να μπορεσει να τοποθετηθει το RTI!). Το φορητα GPS τα διαθετουν ολα αυτα και με οθονη(και πολλες φορες με καλυτερo λογισμικο) στα 200 ευρω λιανικη!! Και μη μου πεις πως σε μια αυτοκινητοβιομηχανια στοιχιζει περισσοτερο αυτος ο εξοπλισμος γιατι τοτε απλα θα γελασω (ή θα πρεπει να παραδεχτουμε οτι ειναι αποτυχημενη στις προμηθειες των υλικων/ανταλλακτικων της).Ενα αλλο παραδειγμα, για να κατανοηθει καλυτερα η 'γελοιοτητα' (εις βαρος δυστυχως της τσεπης του καταναλωτη) της τιμολογησης του προαιρετικου εξοπλισμου.
Στο XC60 το RTI εχει την ιδια τιμη των 3046 ευρω.
(http://www.volvocars.com/gr/all-cars/vo ... s/XC60.pdf)
Διατιθεται ομως και το πακετο BUSINESS PRO που περιλαμβανει:
142 RTI (Road and Traffic Information) με σύστημα φωνητικής εντολής 5
529 Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
831 Ηχοσύστημα High Performance Multimedia με DVD player 2
στην τιμή των 2837 ευρω, φθηνοτερο απο οτι το RTI μονο του!!!
Εχει καποια λογικη η τιμολογηση των εξτρα?? (εκτος του 'οσα αρπαξουμε')
Και να θυμισω πως στο XC60 ειχε ερθει πρωτα η εκδοση Τ6 (και πριν το S60 φυσικα ) και εκ των υστερων το 2.0 που συνεχισαν να τιμολογουν το ιδιο τα εξτρα, παρα τους λιγοτερους φορους των μικροτερων κυβικων.Αλλες εταιριες τιμολογουν διαφορετικα τα εξτρα ανα εκδοση κινητηρα. Π.χ. η alfa romeo στην giulietta οπου το RADIO NAVIGATION ΜΕ ΟΘΟΝΗ POP-UP τιμολογειται 1.320 και 1.590 αντιστοιχα για τις 1.4 και 1.8 εκδοσεις(και εκει η διαφορα τελους ταξινομησης μεταξυ τους ειναι μικρη).
Παρεμπιπτοντως καντε και μια συγκριση στις τιμες του navi (σιγουρα σε οχι απολυτα συγκρισιμα μεγεθη αλλα απλα ενδεικτικα) στις τιμες των navi, παροτι στη giulietta και στις παραπανω τιμες συμπεριλαμβανεται και η οθονη pop up!!Και ποιους εννοεις εσυ αμεσους ανταγωνιστες(ωστε να δουμε ποσο χρεωνουν)? Mercedes και ΒΜW? Μα και εκει καταρχην οι τιμες των εξτρα ειναι 'κλοπη'!! Σημαινει πως πρεπει να κανει το ιδιο και η volvo?
Και δευτερο, η ιδια η volvo τιμολογησε το s60 σε σχετικα φθηνες τιμες (καθοριζοντας κατα καποιο τροπο η ιδια τον ανταγωνισμο) που τιμολογιακα σιγουρα δεν ειναι τα 'premium' γερμανικα. Απο την αλλη ομως χρεωνει εξτρα με τιμες 'premium'?
Ειναι σα να παταει με τα δυο ποδια σε δυο βαρκες. Αν ειναι 'premium' ας βαλει και τιμες 'premium' στα αυτοκινητα και ας αντιμετωπισει με την αξια της και στα ισια τους 'premium' κατασκευαστες. Αλλιως ας μην εκμεταλλευεται τους αγοραστες της με τιμες 'premium' στα εξτρα. (τα premium τοση ωρα με εισαγωγικα καθως προσωπικα δε πιστευω σε τετοιους διαχωρισμους αλλα μονο σε καλα και σε κακα αυτοκινητα, τα 'premium' ειναι μονο για τιμολογιακη εκμεταλλευση)
Μια alfa romeo ή ενα insignia π.χ. δηλαδη που χρεωνει το navi απο 900-1600 ειναι υποδεεστερο και δεν ειναι ανταγωνιστης του S60? (ασε που το isignia παρεμπιπτοντως δινει δωρο το navi μαζι με xenon αυτη την εποχη).
Στο κατω κατω (και μεταξυ αστειου και σοβαρου) η volvo ειναι πια μια κινεζικη εταιρια!!!Τελος θα μιλησω λιγο προσωπικα (οσο και αν μπορω να θεωρηθω αντιπροσωπευτικο παραδειγμα μεσου αγοραστη) για να γινω πιο παραστατικος και κατανοητος.
Καταρχην μου αρεσει το s60 και με ενδιαφερει ως αμαξι(και ως υποψηφιος αγοραστης) και για αυτο καθομαι και γραφω τοσα σε αυτο το topic!
Ομως 3000 για navi δε θα εδινα για τιποτα. Αν ηταν να παρω τελικα το s60 θα το επερνα χωρις αυτο. Ομως τελικα θα μου ελειπε απο ενα 'ξεχωριστο' αμαξι των 30.000 ++ (με τα υπολοιπα,επισης υπερτιμολογημενα εξτρα που θα εβαζα!)
Ειδικα οταν στον ανταγωνισμο (και τον εννοω με την ευρεια εννοια) μπορω να το βρω απο ...τιποτα εώς τα μισα, θα ενιωθα λιγο 'μακακας' που το πηρα χωρις.
Και ειλικρινα, προσωπικα για μενα, αυτος ειναι ενας λογος να με αποτρεψει...
Και αυτο ισχυει και για τις τιμες των υπολοιπων εξτρα, πιαστηκα σαν παραδειγμα απο το navi, γιατι ειναι πιο χτυπητο!
Με αυτη την τιμολογιακη πολιτικη του επιπλεον εξοπλισμου η volvo (κατα τη γνωμη μου) χανει πελατες.
Και ναι, εξακολουθω να την θεωρω 'κλοπη', ή για να μιλήσω πιο καθαρα και χωρις εισαγωγικα, την θεωρω καθαρη εκμεταλλευση.
Αφου αποφασισε να ακολουθησει επιθετικη τιμολογιακη πολιτικη και λογικες εως 'φθηνες' τιμες, επρεπε να το κανει και με τα εξτρα. Ξερουμε ολοι και αποδειχτηκε και με αυτα που γραφω παραπανω πως τα εξτρα στοιχιζουν πολυ πολυ λιγοτερο στην εταιρια, απο οσο τα χρεωνει...
Οποιος λοιπον θελει να μου κανει δωρο στο S60 το RTI και xenon(...οπως insignia) το παραγγελνω αυριο!!! -
@dinoaka
Ξεχνας μια πολυ σημαντικη παραμετρο.
Οι 'κλοπες' που πολυ ευστοχα αναφερεις, εχουν σχεδιαστει απο τα εξαιρετικα ( ) μυαλα
αυτων που ηγουνται των τελωνειων. Οι 'κλοπες' αυτες ειναι 'για το καλο μας'(?) για να μπουν
τα αναγκαια χρηματα στα ταμεια του δημοσιου (λεμε και καμμια μλκια να περασει η ωρα... ).
Με απλα λογια, το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ -μαγειρευονται ειναι η πιο σωστη εκφραση- απο το κρατος. Οχι απο την Volvo, Mercedes, Bmw κτλ...
Οσο για τα εξτρα γενικοτερα, εκανα ενα configuration σε μια C180 Blue Efficiency, ετσι για να δω απο περιεργεια που φτανουν τα γουστα μου τιμολογιακα (τρομαρα μου ), και απο 33κ αρχικη, εφτασα τα 41κ , χωρις δερμα, χωρις ηλιοροφη, και χωρις navi... -
Και οι 3 εκδοσεις χρησιμοποιουν το ιδιο ακριβως κιβωτιο, MPS6. Το κιβωτιο αυτο ειναι σχεδιασμενο ετσι ωστε η βελτιστη λειτουργια του να ειναι με αποδοσεις +300Nm μεχρι 450Nm. Ο 2.0Τ οριακα μπορει (αν μπορει) να καλυψει αυτο το νουμερο (300/320over), ενω το Τ4 ουτε καν το πλησιαζει (240/270over). Στο δε Τ3 δεν υπαρχει καν ως επιλογη το διπλοσυμπλεκτο για τον ιδιο ακριβως λογο. Τα 1.6 ειχαν αλλωστε σχεδιαστει ωστε να προσφερονται με το DPS6 (ξηρου τυπου 240/280Nm). Ομως η Getrag αρχισε την παραγωγη αυτου του κιβωτιου το καλοκαιρι, επομενως η Volvo δεν ειχε αλλη επιλογη παρα να λανσαρει και το Τ4 με το μονο διαθεσιμο κιβωτιο κατα τη διαρκεια της περιοδου των δοκιμων...Δηλαδη (συμφωνα με τα γραφομενα σου, προσωπικα δεν τα γνωριζω αυτα) η volvo χρησιμοποιησε ενα 'ακαταλληλο' κιβωτιο, ειδικα στις εκδοσεις Τ4, επειδη δεν υπηρχε αλλο διαθεσιμο???
Και εξαιτιας της ανικανοτητας της εταιριας να εφοδιασει τα αυτοκινητα με τα καταλληλα για καθε εκδοση κιβωτια, πρεπει να την δικαιολογησουμε κιολας, που δεν εχουν την προσδοκωμενη αποδοση και συμπεριφορα(επειδη δε ταιριαζουν στους συγκεκριμενους κινητηρες)??
Ας τα εβγαζε μονο χειροκινητα και ας περιμενε το καταλληλο κιβωτιο.
Στην alfa romeo ακομα περιμενουν να τοποθετησουν το διπλοσυμπλεκτο (ξηρου τυπου και αυτο) στη giulietta.
Αλλα στη volvo ειχαμε ενα διπλοσυμπλεκτο ήδη και το βαλαμε σε ολα τα μοντελα (πλην Τ3 και θα πρεπει να πουμε και 'ευχαριστω' για αυτο!)
Αφου η volvo ήθελε να τοποθετησει σωνει και καλα ενα ακαταλληλο κιβωτιο (οριακα καταλληλο στο 2.0Τ οπως λες) ας συμβιβαστει λοιπον με τις μετριες επιδοσεις και κριτικες...
Και ας μη ψαχνουμε παντα τους ενοχους στους 'κακους' δημοσιαγραφους (οχι οτι ειναι παντα αγγελοι και αυτοι!!).
Και αφου, οπως λες και εσυ, στα χειροκινητα δινουν επιδοσεις παραπλησιες με τις εργοστασιακες, τι λογο θα ειχαν να θαβουν 'ειδικα' τα αυτοματα?Δυστυχως (γενικα και λιγο ασχετα... επιτρεψτε μου δυο σχόλια, σχετιζομενα καπως και με το παραπανω post μου) παντα το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι... Δηλαδη οι εταιριες (ολων των ειδων και μεγεθων) ειναι αυτες που πλασαρουν με καθε τροπο τα προιοντα τους και χρησιμοποιουν ολους τους τροπους να τα κανουν πιο ελκυστικα και να κερδισουν οσο γινεται περισσοτερα. Αυτος ειναι και ο σκοπος τους αλλωστε(το κερδος) και δεν μπορουμε να τις κατηγορησουμε απολυτα για αυτο!
Απο την αλλη, εμεις ως απλοι καταναλωτες, πρεπει να διεκδικουμε οσο γινεται περισσοτερα και να μην ειμαστε αβουλοι δεκτες της οποιας προωθησης ή διαφημισης. Δικαιούμαστε το καλυτερο προιον στην καλυτερη τιμη και πρεπει να ειμαστε ενεργοι και ενημερωμενοι.
Και στη μεση συνηθως (ειδικα στο χωρο του αυτοκινητου) ειναι οι δημοσιογραφοι. Η οποια μεμπτη ομως ελλειψη αντικειμενικοτητας στους δημοσιογραφους δεν ειναι πρωτογενης αλλα δευτερογενης, προερχεται δηλαδη μετα απο 'μεσολαβηση' των εταιριων! Αυτων τα οικονομικα συμφεροντα προωθουν (οσο και οποιοι) και απο αυτες παρακινουνται.
Κατα τα αλλα βεβαια υπαρχουν καλοι και κακοι δημοσιογραφοι και ειναι στην ευχαιρεια του καθε καταναλωτη να αξιολογει και αυτους οπως και τα προιοντα. -
@dinoaka
Ξεχνας μια πολυ σημαντικη παραμετρο.
Οι 'κλοπες' που πολυ ευστοχα αναφερεις, εχουν σχεδιαστει απο τα εξαιρετικα ( ) μυαλα
αυτων που ηγουνται των τελωνειων. Οι 'κλοπες' αυτες ειναι 'για το καλο μας'(?) για να μπουν
τα αναγκαια χρηματα στα ταμεια του δημοσιου (λεμε και καμμια μλκια να περασει η ωρα... ).
Με απλα λογια, το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ -μαγειρευονται ειναι η πιο σωστη εκφραση- απο το κρατος. Οχι απο την Volvo, Mercedes, Bmw κτλ...Εχεις δίκιο, οι κυβερνωντες μας ειναι οι μεγαλυτεροι 'κλεφτες' (με ή και χωρις εισαγωγικα!!).
Και ακομα και χωρις να εχουν προσωπικο συμφερον ορισμενες φορες(χωρις να 'τρωνε' δηλαδη!!), μονο απο την ανικανοτητα τους, δημιουργουν τις συνθηκες ωστε να κερδοσκοπουν οι διαφορες εταιριες(που λογικα και ως ενα βαθμο, οπως εγραψα και παραπανω, εχουν σκοπο το κερδος).
Ο ρολος ομως των κυβερνωντων ειναι υποτιθεται να ελεγχουν και να αποτρεπουν την ασυδοσια και την κερδοσκοπια.
Εχουν αποτυχει ομως παταγωδως, οπως δυστυχως εχει αποδειχτει περιτρανα στις μερες μας, οπου πρακτικα ζουμε σε ενα χρεωκοπημενο κρατος.Υ.Γ. Ειλικρινα αναρωτιεμαι τωρα που το σκεφτομαι, αν ειναι νομιμο μια εταιρια να διαθετει ενα προιον (οπως το RTI παραπανω), με τοσο διαφορετικα περιθωρια κερδους. Γιατι αν στο Τ6 κερδιζει ενα ποσο, στο Τ4 κερδιζει πολυ μεγαλυτερο (οπου εχει σχεδον 40% σχεδον μικροτερο φορο, οπως ανελυσα παραπανω). Εκτος αν το τιμολογουν διαφορετικα εργοστασιακα σε καθε εκδοση, οπου και παλι κομπινα ειναι, αφου προκειται για το ιδιο προιον. Βεβαια ποιος να τα ψαξει αυτα?? Ειναι πολυ ψιλα γραμματα για τους φωστηρες μας!!
Μηπως να παρω κανενα τηλεφωνο το 'συνηγορο του καταναλωτη'?
Παντως οτι στην τιμολογηση των εξτρα επρεπε να λαμβανεται υποψιν και ο διαφορετικος φορος που πληρωνει το καθε αυτοκινητο, αυτο ειναι σιγουρο. Για παραδειγμα το 2009 με τη μειωση στο μισο του τελους ταξινομησης (απο απριλιο ως αυγουστο) ολες οι εταιρειες σου αφαιρουσαν και τον αντιστοιχο ποσοστο φορου, απο την τιμολογηση των εξτρα. Τωρα πως γινεται σε διαφορετικες εκδοσεις, με διαφορετικα ποσοστα φορου, να χρεωνουν το ιδιο τελικο ποσο στα εξτρα, αυτο πρεπει να μας το εξηγησει η volvo και οποιοι αλλοι το κανουν. -
Συμφωνά απόλυτα με τον VolvoZeus και από την δικιά μου εμπειρία με το αυτοκίνητο (έκανα 100 χλμ με ταχύτητες έως 170) τα ίδια ακριβώς συμπεράσματα έβγαλα σχετικά με την λειτουργία του Powershift.
-
@dinoaka
Καταρχην σχετικα με το Powershift, δεν δικαιολογω τιποτα, απλα αιτιολογω! Κι οχι τα νουμερα των περιοδικων, αλλα την διαφορα μεταξυ των χειροκινητων και powershift εκδοσεων βαση των τιμων του κατασκευαστη.
Επισης, δεν ισχυριζομαι οτι υπαρχει συντονισμενη πολιτικη θαψιματος, ουτε οτι τα τσεπωνουν για να τους θαφουν, αφου παρολο που εως ενα βαθμο το αλισβεριση ειναι γνωστο (η αδελφη μου ηταν καποτε διευθυντρια επικοινωνιας διαφημισης σε εισαγωγικη ) προφανως δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω τις ακριβης λεπτομερειες της καθε περιπτωσης. Αυτο ομως που σιγουρα ισχυει, ειναι οτι, επειδη και οι δημοσιογραφοι εχουν τις προτιμησεις τους, δεν ενδιαφερονται για την Volvo, οποτε και δεν ασχολουνται!Τωρα σχετικα με τις τιμες των εξτρα, το εκαστοτε αξτρα κοστιζει το ιδιο στην Volvo ανεξαρτητου εκδοσης κινητηρα που θα επιλεξεις, με μονη διαφορα σε περιπτωση που κανεις αναβαθμισεις, οπου λαμβανεται υποψην απο πιο επιπεδο ξεκινας σε σχεση με τον βασικο εξοπλισμο της εκδοσης. Πχ αν το momentum εχει στανταρ το πρωτο επιπεδο του ηχοσυστηματος, ενω το summum το δευτερο, αν θες να πας στο τριτο επιπεδο κοστιζει λιγορερο το upgrade για την summum απ' οτι για την momentum.
Εκεινο που ισχυει ειδικα για την χωρα μας ειναι οτι οταν προσθεσεις εξτρα τα οποια ανεβαζουν την τιμη του αυτοκινητου πανω απο το οριο του φορου πολυτελειας, τοτε το αυτοκινητο θα εμπιπτει σε αυτον. Επομενως αν αγορασεις ενα Τ4 το οποιο αρχικα δεν εχει φορο πολυτελειας, και προσθεσεις ενα σκασμο εξτρα υπερβαινοντας το ποσο του οριου, στο τελικο νουμερο θα προστεθει και ο παραπανω φορος...οχι στα εξτρα!
Τωρα οσον αφορα το Navi...και με τις πτυσομενες οθονες στα αλλα μοντελα το ιδιο πανακριβο το χρεωνει η Volvo..Το γιατι, δεν το γνωριζω και δεν μπορω να το απαντησω με σιγουρια...σιγουρα οπως λες δεν εχει να κανει με το κοστος των εξαρτηματων, αλλα μαλλον απλα επειδη μπορει, αφου ολοι οι ανταγωνιστες της τοσο ή και πιο ακριβα το χρεωνουν! Και μην νομιζεις δεν το δικαιολογω, αλλα such is life...Και τα πακετα τα αποφασιζουν τα εδω τζιμανια μας...δεν ξερω με πια κριτηρια και με τι οδηγιες απο την Volvo..παντως στην Αγγλια που ξερω, ενα σωρο απο τα εξτρα που ειχα βαλει εγω στο δικο μου, κοστιζαν ελαχιστα ή ηταν non-cost options σε πακετα.. -
οι τιμες σε αρκετα εξτρα στην χωρα μας ειναι στην ιδια τιμη, στο εξωτερικα στα εξτρα που εχουν την μεγαλυτερη κινηση παιζουν σε πακετα σε ιδιαιτερα καλες τιμες.....βεβαια και οι εξοπλισμοι των αυτκινητων ειναι καλυτεροι οποτε με ενα απο τα πολλα πακετα εχεις ενα καλα εξοπλισμενο αυτοκινητο!!!!!
-
Στην Κύπρο που βρίσκομαι (δυστυχώς για λίγο καιρό) πήγα στην αντιπροσωπεία και είδα το s60 σας ενημερώνω:
Έρχεται με τον Τ4 κινητήρα μόνο και μόνο αυτόματο κοστίζει 25800 και έχει προσφορά το πακέτο δερμάτινο σαλόνι μεταλλικό χρώμα αισθητήρες παρκαρίσματος Bluetooth.
Βασικος εξοπλισμός:
Αυτόματο κλιματισμό
Σύστημα καθαρισμού αέρα
Σύστημα ασφάλειας πόλης
ΑΒS
Trip computer
4 ηλεκτρικά παράθυρα
Όλους τους αερόσακκους
Ηχοσύστημα high performance με cd και χειριστήριο στο τιμόνι
Cruise control
DSTC
17’’ ζάντες αλουμινίου κ.α.
όλα αυτά με 25800
άντε να δικαιολογήσεις τα 2000 λόγο 8% λιγότερου ΦΠΑ τα άλλα που πάνε? -
Ο χρήστης loykiloyk έγραψε:
Στην Κύπρο που βρίσκομαι (δυστυχώς για λίγο καιρό) πήγα στην αντιπροσωπεία και είδα το s60 σας ενημερώνω:
Έρχεται με τον Τ4 κινητήρα μόνο και μόνο αυτόματο κοστίζει 25800 και έχει προσφορά το πακέτο δερμάτινο σαλόνι μεταλλικό χρώμα αισθητήρες παρκαρίσματος Bluetooth.
Βασικος εξοπλισμός:
Αυτόματο κλιματισμό
Σύστημα καθαρισμού αέρα
Σύστημα ασφάλειας πόλης
ΑΒS
Trip computer
4 ηλεκτρικά παράθυρα
Όλους τους αερόσακκους
Ηχοσύστημα high performance με cd και χειριστήριο στο τιμόνι
Cruise control
DSTC
17’’ ζάντες αλουμινίου κ.α.
όλα αυτά με 25800
άντε να δικαιολογήσεις τα 2000 λόγο 8% λιγότερου ΦΠΑ τα άλλα που πάνε?Που αλλου να πηγαινουν εκτος απο το κρατος που παρολα αυτα καταφερε να χρεωκοπησει!!!!!!Το θεμα αυτοκινηση το εχουν ρουφηξει οικονομικα και ακομα συνεχιζουν. Το αυτοκινητο που αναφερεις εχει 31000 ευρω χωρις μεταλλικο,χωρις αυτοματο και αλλα πολλα!!!!!!!Βγαλε συμπερασμα
-
Αυτά που λες σίγουρα είναι σωστά αλλά είναι μόνο η μια πλευρά του νομίσματος
Η άλλη είναι η τιμολογιακή πολιτική που θέλει-γουστάρει-μπορεί να ακολουθήσει ο τοπικός εισαγωγέας
Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε τις διαφορές τιμών στα εξτρά μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου -
Ο χρήστης johnas έγραψε:
Που αλλου να πηγαινουν εκτος απο το κρατος που παρολα αυτα καταφερε να χρεωκοπησει!!!!!!Το θεμα αυτοκινηση το εχουν ρουφηξει οικονομικα και ακομα συνεχιζουν. Το αυτοκινητο που αναφερεις εχει 31000 ευρω χωρις μεταλλικο,χωρις αυτοματο και αλλα πολλα!!!!!!!Βγαλε συμπερασμα
+1000
Το εχουμε αναφερει και σε προηγουμενα post. Ακινητο και αυτοκινητο, ειναι τα μεσα με τα οποια ξεζουμιζεται ο Ελληνας, απο
το 'αδηφαγο τερας', το κρατος μας... -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Η άλλη είναι η τιμολογιακή πολιτική που θέλει-γουστάρει-μπορεί να ακολουθήσει ο τοπικός εισαγωγέας
Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε τις διαφορές τιμών στα εξτρά μεταξύ Ελλάδας-ΚύπρουΕιναι ο ανταγωνισμος τετοιος, που δεν επιτρεπει εξ' ορισμου παρομοια τακτικη, ειδικα οταν στην συγκεκριμενη περιπτωση, η Ελληνικη Volvo (επιβατικα) εχει αποκοπει απο τον ομιλο Σαρακακη...
Ειναι καθαρα θεμα τελωνειου-κρατους...Δυστυχως και πρωτιστως, στις περισσοτερες περιπτωσεις, για αυτα τα ζητηματα, υπαρχει μονο μια πλευρα του νομισματος...αυτη του ληστρικου αλλα και 'τρυπιου' κρατους... -
...γιατί όταν εισαι με πρώτη σταματημένος στο φανάρι το αυτοκίνητο κυλάει χωρίς φρένο? στα DSG δεν συμβαίνει αυτό, ε?
-
Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε τις διαφορές τιμών στα εξτρά μεταξύ Ελλάδας-ΚύπρουΕιναι ο ανταγωνισμος τετοιος, που δεν επιτρεπει εξ' ορισμου παρομοια τακτικη, ειδικα οταν στην συγκεκριμενη περιπτωση, η Ελληνικη Volvo (επιβατικα) εχει αποκοπει απο τον ομιλο Σαρακακη...
Ειναι καθαρα θεμα τελωνειου-κρατους...Δυστυχως και πρωτιστως, στις περισσοτερες περιπτωσεις, για αυτα τα ζητηματα, υπαρχει μονο μια πλευρα του νομισματος...αυτη του ληστρικου αλλα και 'τρυπιου' κρατους...παρακαλώ να συμβουλευτείτε τον πλησιέστερο παντογνώστη... δεν υπάρχει καμία διαφορά στην τιμολόγηση πριν και μετά τον σαραβαλάκη...
π.μ....
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε τις διαφορές τιμών στα εξτρά μεταξύ Ελλάδας-ΚύπρουΑυτές είναι:
1.πανοραμική ηλιοροφή = 900
2.αυτοριθμιζόμενο σύστημα ελέγχου γκαζιού (ACC) ΚΑΙ σύστημα με προειδοποίηση συγκρουσης με αυτόματη πέδηση και ανίχνευση πεζών= 1900
3.διπλά γυαλιά στις πλαινές πόρτες = 550
4ηχοσύστημα premium multimedia me 12 ηχεία /1-DVD/5*130W=1900
5.Θερμενόμενα καθίσματα εμπρός =250
6. -//- -//- πίσω =450
7.bi-Xenon=900
8.Σύστημα πλοήγησης (RTI)=1750
9.Θήκη γυαλιών ηλίου =110
10.Αυτόματο ξεκλείδωμα από αποσταση=800
11.Επένδυση ξύλου=850
Nέο VOLVO S60