-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Αν αναλογιστουμε και το αστρωτο μοτερ θα ειναι αρκετα κοντα.Τα περισσότερα αυτοκίνητα με τόσα λίγα χιλιόμετρα μετριούνται οπότε δεν στέκει σαν αιτιολογία από μόνη της.
Περιμένω μετρήσεις και από άλλα περιοδικά...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κωνσταντίνε δεν κοιτάω ποτέ τις εργοστασιακές τιμές επιδόσεων. Γεγονός πάντως είναι ότι ο TFSi 211 ίππων έχει μετρηθεί πολλάκοις κοντα στα 7+ για τα 100. Επίσης η 158 και η C250 στα 8 παρά... Σαν να χάνει πάρα πολύ το S60.Johnkyr θα φέρω το v-box...
Αλεξανδρε, με οτι TFSi εχω ανοιξει απο σταση μενει πολυ πισω...δεν παιζει το νουμερο αυτο ουτε για αστειο!
Απο σταση, και ρολαριστα 2ες....*Το octavia απο οπου τραβιεται το βιντεο ειναι γυρω στα 340hp με διαφορα πραγματα πανω του...γι αυτο και οταν παταει κατω μας φτανει για πλακα, δεν ειναι οτι κοβουμε..Και για του λογου του αληθες..,
-
Αν αναλογιστουμε και το αστρωτο μοτερ θα ειναι αρκετα κοντα.
Τα περισσότερα αυτοκίνητα με τόσα λίγα χιλιόμετρα μετριούνται οπότε δεν στέκει σαν αιτιολογία από μόνη της.
Περιμένω μετρήσεις και από άλλα περιοδικά...
Ναι βεβαια γινετε τουλαχιστον μια αναφορα μεσα στο κειμενο, που στην περιπτωση αυτη δεν...
Anyway δεν λεω οτι ειναι πιο γρηγορο απο το Α4 ή την 159 (απο τα αλλα δυο δεν ξερω αλλα δεν νομιζω να ειναι χειροτερο), αλλα οτι η διαφορα τους δεν ειναι ~2sec με τιποτα... -
Κωνσταντίνε δεν κοιτάω ποτέ τις εργοστασιακές τιμές επιδόσεων. Γεγονός πάντως είναι ότι ο TFSi 211 ίππων έχει μετρηθεί πολλάκοις κοντα στα 7+ για τα 100. Επίσης η 158 και η C250 στα 8 παρά... Σαν να χάνει πάρα πολύ το S60.
Johnkyr θα φέρω το v-box...
Αλεξανδρε, με οτι TFSi εχω ανοιξει απο σταση μενει πολυ πισω...δεν παιζει το νουμερο αυτο ουτε για αστειο!
Απο σταση, και ρολαριστα 2ες....*Το octavia απο οπου τραβιεται το βιντεο ειναι γυρω στα 340hp με διαφορα πραγματα πανω του...γι αυτο και οταν παταει κατω μας φτανει για πλακα, δεν ειναι οτι κοβουμε..Και για του λογου του αληθες..,
Μα δε μιλάμε για το δικό σου μοτέρ και σκάφος. Ο πεντακύλινδρος είναι κτήνος και το S40 πολύ ελαφρύτερο.
-
Μα δε μιλάμε για το δικό σου μοτέρ και σκάφος. Ο πεντακύλινδρος είναι κτήνος και το S40 πολύ ελαφρύτερο.Το εβαλα για να δειξω ποσο ακυρες ειναι οι επιδοσεις που αναφερει η Αουντι, οχι για να συγκρινω το δικο μου μοτερ. Οταν εμενα λεει 6.9, περιμενεις να πηγαινουμε τουλαχιστον διπλα διπλα οχι να ριχνω 1.5 αυτοκινητο Και πριν προλαβει να πει κανεις οτι ο οδηγος του αλλου οχηματος ειναι κουλος, το παλικαρι τρεχει σε αναβασεις....
Παντως βουβαλακι το λες και το δικο μου...1545kg -
Μόλις τελείωσα την ανάγνωση του συγκριτικού. Έχω να κάνω τρεις παρατηρήσεις πάνω στην χθεσινή μας συζήτηση.
-
Το κιβώτιο του S60 αναφέρεται ως αυτόματο και όχι ως διπλού συμπλέκτη. Βέβαια το Powershift είναι διπλού συμπλέκτη αλλά προφανώς με χαρακτήρα απλού αυτόματου και αυτό σίγουρα επιβαρύνει τις επιδόσεις από στάση. Θα έχει ενδιαφέρον να βλέπαμε τι κάνει το χειροκίνητο S60 που μάλλον είναι μονόδρομος για όσους έχουν οδηγικές ανησυχίες.
-
Όχι μόνο στους πίνακες, αλλά ακόμα και στο κείμενο αναφέρουν ότι η 3η διακοσαρίζει στον κόφτη. Τους έχω ικανούς για τέτοια τραγικά λάθη αλλά ίσως τελικά να ισχύει... σε αυτη την περίπτωση --> Volvo =
-
Ο κινητήρας της GM είναι ΠΟΛΥ ισχυρότερος αυτού της Ford. To Insignia είναι αλλού σε όλες τις μετρήσεις, με διαφορες που φτάνουν στα όρια του διασυρμού (π.χ. 0-1000 μέτρα σε 29.7 έναντι 28.4).
-
-
Εξακολουθεις να λαμβανεις αυτην την δημοσιευση στα σοβαρα?
1-Διπλου συμπλεκτη ειναι δεν διατιθετε με αυτο το μοτερ αλλο αυτοματο. Δεν καταλαβαινω τι εννοεις συμπεριφερεται σαν απλο αυτοματο. Αυτου του τυπου τα κιβωτια ειναι πολυ καλα προς τα πανω αλλα προς τα κατω εχουν υστερηση και αν πας να κατεβασεις 2 ταχυτητες κομπλαρουν και αργουν..
2-Οι σχεσεις μεταδοσεις ειναι αυτες που δημοσιευσα σε προηγουμενο ποστ (σελ 40) και η τριτη δεν φτανει 200 ουτε για πλακα (133 για την ακριβεια ). Το αντιθετο μαλιστα οι 3 πρωτες σχεσεις ειναι ιδιαιτερα κοντες, και πρεπει να μπει 3η για να πιασει τα 100, με οτι συνεπαγεται στο χρονο για τη συγκεκριμενη μετρηση. Τριτη στα 200 δεν ειχαν ουτε αυτοκινητα με 4 κιβωτιο...Δηλαδη πιστευεις οτι ειναι τοσο μα$@%ς οι Σουηδοι?
3-Με γνωμονα ολα τα παραπανω θα ειχα σκισει τις σελιδες να σκουπιστω πριν φτασω καν στις επιδοσεις -
Την προηγούμενη Τετάρτη (1/9) έκανα τεστ ντραϊβ το αυτοκίνητο (1ος στην Πάτρα).
Παραθέτω το κείμενο όπως το πόσταρα στο VolvoclubΟ χρήστης georgosk έγραψε:
Χθες έκανα το τεστ ντραϊβ στο S60. Το αυτοκίνητο ήμουν ο πρώτος που το οδηγούσε, ούτε οι πωλητές δεν το είχαν κάνει βόλτα. Μόλις μπήκαν οι πινακίδες και πλύθηκε το αμάξι το πήρα και έφυγα. Το αυτοκίνητο το κράτησα για περίπου 2,5 ώρες και έκανα περισσότερα από 100 χλμ σε διάφορες συνθήκες και ταχύτητες έως 170 χλμ. Το όχημα της δοκιμής ήταν με αυτόματο κιβώτιο και σε χρώμα το πολύ σκούρα γκρι σχεδόν μαύρο και έκδοση Summum. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του τεστ μαζί μου ήταν και ο dd_surfer με τον οποίο αφού κάναμε τα παραπάνω χλμ διπλοπαρκάραμε το αυτοκίνητο στο Ρίο έξω από την καφετέρια, για να το χαζεύουμε (όπως φυσικά και όλοι οι θαμώνες και οι περαστικοί) και απολαύσαμε το καφεδάκι μας.
Οι εντυπώσεις μου τώρα από το αυτοκίνητο:
Κατ' αρχήν τα δύο σημεία που το 40άρι θα το ήθελα λίγο καλύτερο (θόρυβος και απόσβεση ανωμαλιών οδοστρώματος) στο S60 όχι απλά δεν υπάρχουν αλλά το αυτοκίνητο είναι υποδειγματικό και στα δύο. Το μόνο πράγμα που ακούς στο αυτοκίνητο είναι ο αέρας.
Το σημείο που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν το συνολικό στήσιμο του αυτοκινήτου. Τιμόνι, αναρτήσεις και πλαίσιο συνεργάζονται αρμονικά για μια ευχάριστη οδηγηκή εμπειρία. Δεν έχω λόγια είμαι ενθουσιασμένος.... :vow :vow
Στον τομέα των επιδόσεων το αυτοκίνητο είναι πολύ δυνατό με τις προσπεράσεις (βέβαια οι περισσότεροι με το που με έβλεπαν έκαναν κατευθείαν άκρη) να γίνονται άνετα και οι επιταχύνσεις από οποιαδήποτε ταχύτητα να γίνονται απλά και αβίαστα. Όμως κάτι το αυτόματο κιβώτιο, κάτι το αυξημένο βάρος συνολικά δεν μου έδωσε το αυτοκίνητο την αίσθηση από πλευράς επιδόσεων που υπόσχεται η ισχύς του μοτέρ (αναλογιζόμενος πάντα τα 125 ατμοσφαιρικά άλογα και την σχεδόν μισή ροπή που έχω τώρα). Για να μην παρεξηγηθώ να ξεκαθαρίσω ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ δυνατό απλά η αίσθηση δεν είναι αυτή που σου δημιουργείται με την εξέταση της αποδόσης του μοτέρ στα χαρτιά.
Για το κιβώτιο τώρα, στην αυτόματη λειτουργία ήταν άψογο. Στην χειροκίνητη χωρίς να έχω κάποια αρνητική παρατήρηση έχω να πω ότι απλά δεν μου έδωσε καμία ευχαρίστηση, σύντομα βαρέθηκα να ασχολούμαι και το ξανά έβαλα στο αυτόματό. Για τα δικά μου γούστα και στιλ οδήγησης θα προτιμούσα το μηχανικό κιβώτιο, το αυτόματο όμως είναι μια άριστη επιλογή για όποιον θέλει να κάνει πολλά και ξεκούραστα χλμ.
Στον τομέα της εργονομίας τώρα το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό. Όλα τα βασικά τα έκανα πολύ εύκολα. Εκεί που λίγο τα πράγματα θέλουν μια εξοικείωση είναι με διάφορες δευτερεύουσες λειτουργίες που γίνονται από την κεντρική κονσόλα. Εκεί δεν υπάρχει η σχεδιαστική απλότητα που είχα συνηθίσει στο S40 αλλά όχι και τίποτα που να θέτει ζήτημα, απλά κάτι τα παραπάνω κουμπιά κάτι οι παραπάνω λειτουργίες και θες λίγο παραπάνω χρόνο για να το κάνεις 100% δικό σου (ο διζωνικός κλιματισμός πάντως ελέγχεται ακόμα πιο εύκολα στο νέο S60).
Το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα όπως μου είπε ο πωλητής ήταν off, αλλά μάλλον όχι τελείως καθώς 1-2 φορές που πλησίασα σε προπορευόμενο όχημα άναψε ένα κόκκινο φως μπροστά στο ταμπλό και ακούστηκε ένας ήχος. Άλλη αντίδραση δεν υπήρξε (πχ φρενάρισμα). Δεν ξέρω αν απενεργοποιείται τελείως πάντως προσωπικά δεν θα το επέλεγα στον εξοπλισμό.
Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο όσο το βλέπω τόσο μου αρέσει :inlove . Εξωτερικά (καθώς το χάζευα από την καφετέρια) διαπίστωσα ότι οι διαστάσεις του αυτοκινήτου κρίβωνται επαρκώς και δεν δίνει την αίσθηση μαούνας (όπως πολλοί 'ανταγωνιστές' του). Εσωτερικά η συνολική ποιότητα θέτει απλά νέα στάνταρ στην πριμιουμ κατηγορία. Από όπου περνούσα, ο κόσμος απλά το χάζευε. Στα φανάρια, στο δρόμο στην καφετέρια όλα το βλέμματα ήταν επάνω του και από τις εκφράσεις κατάλαβα ότι εντυπωσίαζε τους πάντες.
Κατανάλωση συνολικά έγγραφα 12,9 με συνθήκες από μποτιλιάρισμα λίγων λεπτών μέχρι οδήγηση στην εθνική με ταχύτητες έως 170. Βέβαια την μέτρηση μου μην την παίρνετε στα σοβαρά, δεν είμαι σίγουρα στον μέσο όρο των οδηγών. Σαν σύγκριση να αναφέρω ότι με το S40 μου υπολογίζω ότι, στην ίδια διαδρομή και συνθήκες, το 10 το είχα σίγουρα...
Συμπέρασμα: το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό από κάθε άποψη (εκτός από των χώρο αποσκευών, αλλά τι να κάνω θα το καταπιώ ).
ΤΟ S60 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ :applause
Κατά την γνώμη μου είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στα λεφτά του (και όχι μόνο) και μου αρέσει και η νέα τιμολογιακή πολιτική της Volvo που σε βοηθάει να ανέβεις σε κινητήρα παρά σε εξοπλισμό (άλλωστε είναι πλήρης από την Kinetic). To μοτέρ που με εκφράζει είναι το 2,0Τ. ....Σχετικά με την εμπειρία μου από το τεστ ντραϊβ να συμπληρώσω ότι μου άρεσε πολύ ο φωτισμός των οργάνων την νύκτα. Το διαπίστωσα περνώντας τα τούνελ στην περιμετρική της Πάτρας. Το σχέδιο και το χρώμα είναι απλά σούπερ, έπαθα πλάκα.
-
η 3η παει μεχρι 200 ή οχι?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
η 3η παει μεχρι 200 ή οχι?Δεν πήγα πάνω από 170. Επίσης κινήθηκα σβέλτα αλλά δεν έψαξα τα όρια του αυτοκινήτου σεβάστηκα το γεγονός ότι ήμουν ο πρώτος που το οδηγούσε.
Πάντως όσο το είχα στο χειροκίνητο έδειχνε ότι η κάθε ταχύτητα είχε μεγάλο εύρος χλμ. οπότε πιθανολογώ από την εμπειρία μου με το αυτοκίνητο ότι ίσως και να γίνεται αν θες να σπάσεις το αυτοκίνητο, τον λόγο δεν βλέπω να κάνω κάτι τέτοιο. -
Ρε Γιωργο τι σημαινει μεγαλο ευρος? Απο τις σχεσεις μεταδοσης η 3η τερματιζει καπου στα 135km/h...αν επιανε 200 τι τις θελει τις αλλες 3 ταχυτητες
Ελεος πια αναπαραγουμε 3 σελιδες τωρα μια π@#%@#α που εγραψε ενα περιοδικο... -
Μα αφού το έγραψε το περιοδικό ..... ..... που είναι πάντα αξιόπιστο .
3η στα 200...... .
Αν οι Σουηδοί είχαν την πονηριά τον Γερμανών τα 0-100 θα μπορούσαν να έρθουν στα 7,+ λίγο . ( χωρίς αλλαγή 2ας σε 3η.).
Η να δηλώνουν ότι θέλουν όπως κάνει το VAG . Ότι νάνε μετρήσεις (βλέπε Audi) -
Όταν λέω μεγάλο εύρος εννοώ ότι έχοντας επιλέξει μια σχέση μπορείς να κινηθείς από χαμηλές ταχύτητες μέχρι υψηλές. Πχ. βάζεις 3η πας και με 30 πας και με 130, και αυτό να γίνεται χωρίς το αυτοκίνητο να μπουκώνει, να σέρνεται, να κρεμάει ή να βογκά και να νομίζεις ότι θα εκραγεί το μοτέρ. Έχω οδηγήσει αυτοκίνητα που δεν είχαν αυτό το χαρακτηριστικό και το φάσμα αποτελεσματικής λειτουργίας της κάθε ταχύτητας ήταν μικρό με ότι αυτό συνεπάγεται σε ευκολία οδήγησης, επιδόσεις και εκμετάλλευση της ισχύος του μοτέρ. Τα αυτοκίνητα που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό είναι δυνατό υπό προϋποθέσεις να πιάσουν ακόμα και την τελική τους ταχύτητα με μικρότερη σχέση. Το αν λοιπόν κάτι τέτοιο ή παρόμοιο είναι δυνατό να γίνει σε ένα αυτοκίνητο όπως στην εν λόγω συζήτηση να πιάσει το 60άρι τα 200 με 3η είναι όμως άνευ πρακτικής αξίας και ουσιαστικού αποτελέσματος. Γιατί το να ανεβάζεις στροφές σε ένα τούρμπο μοτέρ που σου τα έχει δώσει όλα (ίππους και ροπή) από πολύ νωρίς (χαμηλές στροφές) είναι πραγματικά ανόητο. Αυτό λοιπόν έγραψα ότι ίσως και να γίνεται, το νόημα να το κάνει κανείς δεν βλέπω. Επίσης συμφωνώ ότι και η όλη κουβέντα δεν έχει νόημα και απορώ από όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του αυτοκίνήτου αυτό (είτε γίνεται είτε όχι) βρήκε να σχολιάσει ο αρθρογράφος. Μια άλλη απορία που μου γεννιέται είναι αν πραγματικά έχουν οδηγήσει ένα αυτοκίνητο γιατί από αυτά που γράφουν δεν με πείθουν ότι το έχουν κάνει πάντα....
Πόσταρα λοιπόν την εμπειρία μου (που δεν έφτασε μέχρι τα 200) για να φέρω την κουβέντα σε πιο ουσιαστικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Τα χαρακτηριστικά που έχει ανάγκη ένας οδηγός όχι ένας κάγκουρας που θα πάρει ένα οικογενειακό σεντάν με μοτέρ 203hp (που οι επιδόσεις έρχονται αβίαστα) για να το πάει με 3η στα 200 απλά για να δει αν γίνεται -
Τελικα ποσα να πιανει η 3η του S60?
...για οσους αναρωτιουνται ακομα εδω η αποδειξη στους δισπιστους οτι η αναφορα του περιοδικου στην προσφατη δοκιμη, απλα τους εκθετει...οπως και αρκετους που το πιστεψαν...Και μιλαμε για κατι τοσο απλο, αραγε το οδηγησαν πραγματικα το αυτοκινητο?
-
Συγνώμη αν διακόπτω την συζήτηση αλλά στην τηλεόραση στην διαφήμιση του 60 λένε και για τους δύο 1,6Τ. Ξεκίνησε? Εχουν βγει τιμές?
-
Τιμες υπαρχουν, εχουν μπει στην παραγωγη. Σε 1-2 μηνες λογικα θα ερθουν και τα πρωτα τεστ ντραιβ...Εδω αναλυτικα τιμες και εξοπλισμος...το μονο μοτερ για το οποιο δεν υπαρχουν τιμες και εκτιμηση για την διαθεσιμοτητα του ειναι το Τ5.
-
Ενα hint σε οποιον κανει τεστ ντραιβ...Στο μενου My car -> Settings -> Steering Wheel Force βεβαιωθητε οτι ειναι τουλαχιστον στο medium...κανει διαφορα!
-
Τελικα ποσα να πιανει η 3η του S60?...για οσους αναρωτιουνται ακομα εδω η αποδειξη στους δισπιστους οτι η αναφορα του περιοδικου στην προσφατη δοκιμη, απλα τους εκθετει...οπως και αρκετους που το πιστεψαν...Και μιλαμε για κατι τοσο απλο, αραγε το οδηγησαν πραγματικα το αυτοκινητο?
Δεν ξανά αγοράζω 4Τ ...τέλος .....
τουλάχιστον μέτρησες με το κινητό το 0-100 0-1000μ .... γιατί το Vbox των 4Τ δεν το εμπιστεύομαι .... -
Ευθειακια... Εκαψα 21.8l/100km στη γνωστη στροφοδιαδρομη των Νοτιων προαστειων και μεχρι Λαγονησι (και οχι μια φορα ), παντα με το κιτρινο χαζοφωτακι αναμενο
-
Aκουγονται και λεγονται πολλα, απο πολλους, αλλα συνηθως οι ενδειξεις, και κυριως οι αποδειξεις για τα λεγομενα μας, απουσιαζουν...
Ιδου το διαγραμμα για τις σχεσεις κιβωτιου, του S60 2.0T 203ps:
Mε μια καπως πιο προσεκτικη ματια στα χλμ σε καθε σχεση, στην τελικη σχεση
(διαφορικου) που εχει το S60, αλλα και στις στροφες οπου επεμβαινει ο κοφτης (6,046σαλ με 4η , 5,237σαλ με 5η και 4,942σαλ με 6η) μηπως δεν ειναι πια ΤΟΣΟ πολυ λαθος οι 4τροχοι?
Οσο για τα γενικοτερα λαθη που παρατηρουνται, ναι εκαναν, κανουν, και θα κανουν λαθη, και οι 4τροχοι, και ολα τα περιοδικα, μηπως ομως υπερβαλλουμε λιγο, με το να προτρεχουμε να ακυρωνουμε με συνοπτικες διαδικασιες, οτι μας φαινεται περιεργο?@volvozeus
Στα περι των επιδοσεων του S60 2.0T, το τυπικο 0-100km/h σε 8,9sec, για διπλοσυμπλεκτο -με χαρακτηριστικα ομως αυτοματου, οπως η ιδια η volvo διαφημιζει τουλαχιστον ως προς την ομαλοτητα των αλλαγων της- , ειναι μια ανεκτη τιμη, οχι
και εξαιρετικη με βαση τον ανταγωνισμο, αλλα ουτε και απογοητευτικη, ιδιαιτερα αν ληφθουν υποψιν οι εργοστασιακες μετρησεις που ανεφερες, δηλαδη τα 8,2sec για το powershift και 7,7 για το χειροκινητο αντιστοιχα, τιμες οι οποιες, να υπενθυμισω οτι κατα 99,9% για τους περισσοτερους κατασκευαστες αφορουν μετρησεις με ΜΙΣΟ ΦΟΡΤΙΟ δηλαδη
ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΟΝΟ συν τα οργανα μετρησης.
Οι τιμες αντιστοιχα που παραθετουν οι 4τροχοι και τα περισσοτερα περιοδικα, αφορουν συνθηκες ΜΕ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ και οργανα μετρησης, ρεζερβουαρ 1/2 ή 3/4 συνηθως, σε ευθεια φυσικα με σχεδον μηδενικη κλιση, οποτε τα 8,9 sec με δυο ατομα δεν δειχνουν και 'οτι να ναι' σε σχεση με τα 8,2sec με τον οδηγο μονο, ΕΚΤΟΣ αν η Volvo συγκεκριμενα ξεκαθαριζει καπου οτι οι τιμες αυτες πραγματοποιουνται με δυο ατομα...
Στα των επιδοσεων του Α4 Τ Quattro 211ps, πραγματι ισχυει το 6,9sec Για το 0-100km/h
,τουλαχιστον στα μοντελα με τα 200ps της προηγουμενης γενιας, και δεν σημαινει απαραιτητα κατι, αν 'πατας' ολα τα tfsi με το S40 Τ5 AWD, την στιγμη που δεν ξερεις τι χρονο αντιδρασης εχει ο αλλος οδηγος στο πατημα, αλλα βεβαιως και τι ικανοτητες εχει, σε τι κατασταση ηταν τα ελαστικα του κ.α, ασχετως αν εχει τρεξει σε αναβασεις οπως λες, εκτος πια αν τις κερδιζει κιολας...
Nέο VOLVO S60