-
Ειπωθηκε οτι το 5ης γενιας συστηματα δεν ειναι αξιοπιστο. Απορω πως βγαινει ενα τετοιο συμπερασμα. Δλδ το 4ης ειναι? Και τοσα αυτοκινητα που οι οδηγοι τους πηραν τον κινητηρα παραμασχαλα τι σημαινει? Απλα για μενα προσωπικα και τα 2 συστηματα (4ης, 5ης) προς το παρων ειναι το ιδιο αξιοπιστα και παραλληλα το ιδιο επικινδυνα. Ο καθενας βαζει το συστημα που καποιοι τον επεισαν οτι ειναι καλυτερο.
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
Ειπωθηκε οτι το 5ης γενιας συστηματα δεν ειναι αξιοπιστο. Απορω πως βγαινει ενα τετοιο συμπερασμα. Δλδ το 4ης ειναι? Και τοσα αυτοκινητα που οι οδηγοι τους πηραν τον κινητηρα παραμασχαλα τι σημαινει? Απλα για μενα προσωπικα και τα 2 συστηματα (4ης, 5ης) προς το παρων ειναι το ιδιο αξιοπιστα και παραλληλα το ιδιο επικινδυνα. Ο καθενας βαζει το συστημα που καποιοι τον επεισαν οτι ειναι καλυτερο.Η στατιστικη αυτο δειχνει.
Το 4ης υπαρχει απο την εποχη του Παγκαλου και συνεχως εξελισεται και συνεργαζεται πλεον και με ηλεκτρονικα που εχουν εξαλιψει οτι προβλημα υπηρχε..
Το 5ης ή οντως εχει προβλημα ή οι εγκατστατες δεν ξερουν ακομη να το σεταρουν σωστα. -
Εγώ πάντως που είχα βάλει 5ης γενιάς και το ξήλωσα μπορώ να πω ότι με ταλαιπώρησε. Δεν έκανε για τον κινητήρα του αυτοκινήτου μου (2.500 cc 170 άλογα)
Ενώ το 4ης γενιάς που έβαλα αμέσως μετά , είμαι τώρα στα 300 χλμ ( άρα πολύ λίγα για ασφαλή συμπεράσματα) όμως δεν μου έχει δείξει τα προβλήματα που μου έδειξε το 5ης γενιάς στα αντίστοιχα χλμ
-
παιδια παντος εγω απο οτι ειδα τις τιμες που παιζουν στην αγορα για εγκατασταση υγραεροκινησης νομιζω οτι βρηκα την καλυτερη στη Φλωρινα -- 750 ευρω -- για ενα μεσω full injection αυτοκινητο αλλα δεν ξερω πολλες λεπτομεριες, θα παω μια βολτα αυριο γιατι ειμαι κοντα και θα δω τι παιζει.
-
και μου επέστρεψαν τα χρήματα στο ακέραιο...
μετά πήγα σε άλλο εγκαταστάτη και έβαλα το 4ης γενιάς -
Ο χρήστης DAK to indalma έγραψε:
και μου επέστρεψαν τα χρήματα στο ακέραιο...
μετά πήγα σε άλλο εγκαταστάτη και έβαλα το 4ης γενιάςποσες φορες τους τα επρηξες για να σου γυρισουν τα λεφτα? Και τι προβλήματα είχες ? (οχι οτι δεν φανταζομαστε, αλλα ετσι ενημερωτικα)
-
Ο χρήστης thakaberis έγραψε:
Επίσεις λέτε οτι ανεβάζει την ιπποδύναμη...δηλαδη ένα καύσιμο πολύ μικρότερης θερμογόνου δύναμης απο τη βενζίνη είναι αποδοτικότερο!!!
Αυτό υποστηρίζουν αρκετοί Αυστραλοί (εξίσου αν όχι περισσότερο προχωρημένοι από τους Βούλγαρους στο θέμα της υγραεριοκίνησης) και μάλιστα παραθέτουν σχετικές δυναμομετρήσεις. Δεν μιλάμε για μεγάλες διαφορές, αλλά από ένα σημείο και μετά το σίγουρο είναι οτι με τα νεότερα συστήματα έχεις πολλές πιθανότητες να 'πάρεις' και 4-5 ίππους.
Τέλος για να σας λυθεί η απορία αν υπάρχει 6ης γενιάς η όχι έχω ένα γείτωνα ο οποίος έχει ένα Cayenne με συστημα 6ης γενιάς. Το εβαλε στη Βουλγαρία με 900 ευρώ. Η διαφορά του από το 5ης γενιάς ειναι ότι ξεκινά απ'ευθείας με υγραέριο και όχι με βενζίνη όπως τα άλλα συστήματα και έχει μικρότερη κατανάλωση από τα άλλα συστήματα, αλλά πάντα μεγαλυτερη από τη βενζίνη.
Σίγουρα μια αναζήτηση στο Google θα σου λύσει την απορία αν υπάρχει 6ης, 7ης, 8ης ή νιοστής γενιάς σύστημα.
Επίσης, επειδή η καραμέλα της Βουλγαρίας αναπαράγεται συνέχεια, καλό θα ήταν στο εξής, ο οποιοσδήποτε αναφέρει κάποια τιμή εγκατάστασης στη γείτονα χώρα, να αναφέρει υποχρεωτικά και το σύστημα με τις πιστοποιήσεις που έχει. Ανώνυμα συστήματα, χωρίς να έχουν καμία πιστοποίηση που εγκαθίστανται σε μια αποθήκη ίσως μάλιστα για 900 ευρώ να είναι υπερβολικά υπερτιμημένα.
Και για να καταλάβεις αυτό που λέω, στείλε από περιέργεια ένα email στην Icom στη Βουλγαρία να σου πουν πόσο κοστίζει το σύστημα που έβαλες εδώ. Αν υπάρχει η παραμικρή διαφορά σε κόστος, να μας το πεις... -
Ο χρήστης Michael1924 έγραψε:
...
Αυτά!
Sorry για το μεγάλο post, αλλά δεν μπορούσα να εξηγήσω χωρίς περιγραφήΣυμφωνώ απόλυτα με την προσέγγισή σου στο θέμα. Κάτι παρόμοιο έχω δει κι εγώ στα 3-4 γεμίσματα ως τώρα. Προσπαθώ να μετρήσω πλέον την κατανάλωση και με τους εξής 2 τρόπους:
-
Μέσω του ενσωματωμένου υπολογιστή ταξιδίου του αυτοκινήτου που έχει μέση και στιγμιαία κατανάλωση.
Πριν βάλω υγραέριο, είχα ένδειξη 13,6 λίτρα ανά 100 χλμ. μέση κατανάλωση. Το νούμερο αυτό είχε βγει μετά από 15 χιλιάδες χιλιόμετρα περίπου, οπότε ήταν σχετικά κοντά στην πραγματικότητα (εγώ είχα μετρήσει 13,20 από γέμισμα σε γέμισμα τηρώντας σχολαστικά τα στοιχεία).
Τώρα με το υγραέριο, μετά από 500 περίπου μετρημένα χιλιόμετρα, η ένδειξη της μέσης κατανάλωσης είναι 15,6 , αλλά αυτό το νούμερο πιστεύω οτι θα βελτιωθεί με τον συνήθη τρόπο οδήγησης (και όχι για μετρήσεις επιδόσεων). -
Έχω ένα διαγνωστικό interface που συνδέεται με την OBD-II θύρα και το iPhone μέσω του οποίου πάλι μπορώ να μετρήσω την κατανάλωση. Σε γνωστή διαδρομή από Αθήνα προς Ωρωπό (περίπου 40 χλμ. μικτής διαδρομής), την οποία έχω μετρήσει επανειλημένα με βενζίνη και όπου είχα κατανάλωση 10,5-11 λίτρα τώρα μου έδειξε 11,1-12,0 λίτρα με παρόμοιες συνθήκες κίνησης, φορτώματος του αυτοκινήτου, κλπ.
Ομοίως, σε καθημερινή διαδρομή προς τη δουλειά, είδα παρόμοια κατανάλωση και σε καμία περίπτωση αυτή που βγαίνει διαιρώντας (λίτρα υγραερίου επί 100) με τα διανυθέντα χιλιόμετρα.
-
-
Σήμερα σε 'άνοιγμα' στην Αττική Οδό, μου άναψε πάλι το πορτοκαλί λαμπάκι... χωρίς ωστόσο να καταλάβω οποιοδήποτε πρόβλημα στην απόκριση του κινητήρα.
Τον κωδικό (που ήταν ο ίδιος με την προηγούμενη φορά: φτωχό μίγμα), τον καθάρισα μόλις έφθασα στον προορισμό μου. Πάντως μεταξύ της 1ης και της 2ης φοράς το κοινό σημείο είναι υγραέριο από Ελληνικό πρατήριο (έστω και διαφορετικής εταιρείας), ενώ στην Ιταλία δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα... -
Ο χρήστης dti έγραψε:
...
Αυτά!
Sorry για το μεγάλο post, αλλά δεν μπορούσα να εξηγήσω χωρίς περιγραφήΣυμφωνώ απόλυτα με την προσέγγισή σου στο θέμα. Κάτι παρόμοιο έχω δει κι εγώ στα 3-4 γεμίσματα ως τώρα. Προσπαθώ να μετρήσω πλέον την κατανάλωση και με τους εξής 2 τρόπους:
-
Μέσω του ενσωματωμένου υπολογιστή ταξιδίου του αυτοκινήτου που έχει μέση και στιγμιαία κατανάλωση.
Πριν βάλω υγραέριο, είχα ένδειξη 13,6 λίτρα ανά 100 χλμ. μέση κατανάλωση. Το νούμερο αυτό είχε βγει μετά από 15 χιλιάδες χιλιόμετρα περίπου, οπότε ήταν σχετικά κοντά στην πραγματικότητα (εγώ είχα μετρήσει 13,20 από γέμισμα σε γέμισμα τηρώντας σχολαστικά τα στοιχεία).
Τώρα με το υγραέριο, μετά από 500 περίπου μετρημένα χιλιόμετρα, η ένδειξη της μέσης κατανάλωσης είναι 15,6 , αλλά αυτό το νούμερο πιστεύω οτι θα βελτιωθεί με τον συνήθη τρόπο οδήγησης (και όχι για μετρήσεις επιδόσεων). -
Έχω ένα διαγνωστικό interface που συνδέεται με την OBD-II θύρα και το iPhone μέσω του οποίου πάλι μπορώ να μετρήσω την κατανάλωση. Σε γνωστή διαδρομή από Αθήνα προς Ωρωπό (περίπου 40 χλμ. μικτής διαδρομής), την οποία έχω μετρήσει επανειλημένα με βενζίνη και όπου είχα κατανάλωση 10,5-11 λίτρα τώρα μου έδειξε 11,1-12,0 λίτρα με παρόμοιες συνθήκες κίνησης, φορτώματος του αυτοκινήτου, κλπ.
Ομοίως, σε καθημερινή διαδρομή προς τη δουλειά, είδα παρόμοια κατανάλωση και σε καμία περίπτωση αυτή που βγαίνει διαιρώντας (λίτρα υγραερίου επί 100) με τα διανυθέντα χιλιόμετρα.
Ο υπολογιστής του αυτοκινήτου δεν ξέρει ότι χρησιμοποιείς υγραέριο και η κατανάλωση που δείχνει είναι η αντίστοιχη κατανάλωση σε βενζίνη που νομίζει ότι χρησιμοποιείς.
Νομίζω ότι το ιδανικό από θέμα ταιριάσματος κιτ υγραερίου/αυτοκινήτου θα ήταν να δείχνει το ίδιο.
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Νομίζω ότι το ιδανικό από θέμα ταιριάσματος κιτ υγραερίου/αυτοκινήτου θα ήταν να δείχνει το ίδιο.
Στο δικό μου αυτοκίνητο η κατανάλωση που δείχνει με το υγραέριο είναι πάντα 2-4 λίτρα λιγότερο αλλά πάντα σταθερό. Γενικότερα όπως έχω πει και πιο πάνω με το υγραέριο έχω τουλάχιστον 1 l/100 km παραπάνω κατανάλωση αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι δίνω γύρω στα 25-30 ευρώ για 500-550 km νομίζω ότι αξίζει τον κόπο (πρίν έδινα τουλάχιστον 50 ευρώ για 500 km).
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
- Μέσω του ενσωματωμένου υπολογιστή ταξιδίου του αυτοκινήτου που έχει μέση και στιγμιαία κατανάλωση.
Τώρα με το υγραέριο, μετά από 500 περίπου μετρημένα χιλιόμετρα, η ένδειξη της μέσης κατανάλωσης είναι 15,6 , αλλά αυτό το νούμερο πιστεύω οτι θα βελτιωθεί με τον συνήθη τρόπο οδήγησης (και όχι για μετρήσεις επιδόσεων).
Στο Captiva ο υπολογιστής ταξιδίου μου έδειχνε λίγο λιγότερο από την πραγματικότητα σε βενζίνη και τώρα έχω την εντύπωση ότι δείχνει ακόμα λιγότερο. Άρα δεν μπορείς να βγάλεις άκρη.
- Έχω ένα διαγνωστικό interface που συνδέεται με την OBD-II θύρα και το iPhone μέσω του οποίου πάλι μπορώ να μετρήσω την κατανάλωση. Σε γνωστή διαδρομή από Αθήνα προς Ωρωπό (περίπου 40 χλμ. μικτής διαδρομής), την οποία έχω μετρήσει επανειλημένα με βενζίνη και όπου είχα κατανάλωση 10,5-11 λίτρα τώρα μου έδειξε 11,1-12,0 λίτρα με παρόμοιες συνθήκες κίνησης, φορτώματος του αυτοκινήτου, κλπ.
Εντυπωσιακό που μπορεί να φτάσει η τεχνολογία!
Νομίζω πάντως ότι ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να βγάλεις μέση κατανάλωση είναι να καταγράφεις λίτρα και χιλιόμετρα σε κάθε γέμισμα και μετά από 5-10.000 χλμ να βγάλεις έναν πιο αντικειμενικό μέσο όρο.
- Μέσω του ενσωματωμένου υπολογιστή ταξιδίου του αυτοκινήτου που έχει μέση και στιγμιαία κατανάλωση.
-
Ο χρήστης Michael1924 έγραψε:
Νομίζω πάντως ότι ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να βγάλεις μέση κατανάλωση είναι να καταγράφεις λίτρα και χιλιόμετρα σε κάθε γέμισμα και μετά από 5-10.000 χλμ να βγάλεις έναν πιο αντικειμενικό μέσο όρο.Και παλι μια ενδειξη θα ειναι, αφου το οδομετρο του αυτοκινητου δεν δειχνει με ακριβεια τα χιλιομετρα, αλλα τουλαχιστον θα υπαρχει μετρο συγκρισης με την βενζινη, αρκει βεβαια στην χρηση του υγραεριου να συνυπολογιζουμε και την ποσοτητα της βενζινης που καταναλωνουμε στα ξεκινηματα.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Δεν μιλάμε για μεγάλες διαφορές, αλλά από ένα σημείο και μετά το σίγουρο είναι οτι με τα νεότερα συστήματα έχεις πολλές πιθανότητες να 'πάρεις' και 4-5 ίππους.Σε Nissan Qashqai 1,6 που δυναμομετρηθηκε η διαφορα ηταν +2hp στο υγραεριο.
Δεν ξερω κατα ποσο ηταν σωστος ο τροπος μετρησης γιατι το αυτοκινητο δεν κατεβηκε απο την ραμπα απλα γυρισαν τον διακοπτη απο αεριο σε βενζινη. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Νομίζω πάντως ότι ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να βγάλεις μέση κατανάλωση είναι να καταγράφεις λίτρα και χιλιόμετρα σε κάθε γέμισμα και μετά από 5-10.000 χλμ να βγάλεις έναν πιο αντικειμενικό μέσο όρο.
Και παλι μια ενδειξη θα ειναι, αφου το οδομετρο του αυτοκινητου δεν δειχνει με ακριβεια τα χιλιομετρα, αλλα τουλαχιστον θα υπαρχει μετρο συγκρισης με την βενζινη, αρκει βεβαια στην χρηση του υγραεριου να συνυπολογιζουμε και την ποσοτητα της βενζινης που καταναλωνουμε στα ξεκινηματα.
Ο μετρητής των χιλιομέτρων, νομίζω ότι είναι πολύ ακριβής. Όσες φορές τον έχω τσεκάρει και με το GPS αλλά και με τις πινακίδες κάτω δεξιά στον δρόμο, δεν βρήκα απόκλιση. Εκεί που μπορεί να χάνει είναι αν αλλάξεις διάσταση ελαστικών από την αρχική γιατί χάνει το βήμα.
Όσον αφορά στην βενζίνη που καταναλώνει για να ξεκινήσει τελικά είναι ασήμαντο μέγεθος (υπαρκτό αλλά ασήμαντο). Εκτός αν κάνεις διανομές και είσαι συνέχεια στο άναψε - σβήσε. -
τα κιτάκια ¨λίπανσης¨ για να μην χαλάνε οι βαλβίδες τί ακριβώς είναι κ τί ψεκάζουν? Ειναι απαραίτητη η προσθήκη τους?
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
τα κιτάκια ¨λίπανσης¨ για να μην χαλάνε οι βαλβίδες τί ακριβώς είναι κ τί ψεκάζουν? Ειναι απαραίτητη η προσθήκη τους?Τα πιο γνωστα ειναι τα: flashlube και v-lube
Παντως εχει χαλασει κινητηρας (βαλβιδες) και με τη χρηση τετοιου kit. -
Καλησπέρα σε όλους,
Τελικά από αυτά που διαβάζω δεν είμαι ο μόνος που την πάτησα με το σύστημα 5ης γενιάς.
Ταλαιπωρούμε 2 χρόνια περίπου (από τους πρώτους που έβαλα 5ης γενιάς στον Μπίρμπο) με ρεταρίσματα τα οποία ξεκινάνε μετά 1 ώρας λειτουργίας τους αυτοκινήτου μου (ford maverik 2300). Πήγα τόσες φορές για έλεγχο το αυτοκίνητο στον Στάθη που τελικά βαρέθηκα. Άσε που πληρώνοντας τα ΤΑΞΙ (άφηνα εκεί το αυτοκίνητο για έλεγχο) πλήρωσα 2 φορές το κόστος της εγκατάστασης.
Λοιπόν επειδή το έχω 'σπουδάσει' το θέμα ακούστε:
Τα ρεταρίσματα γίνονται εντονότερα όσο ζεσταίνεται ο κινητήρας.
Έχω ακούσει εκδοχές πολλές για το συγεκριμένο πρόβλημα.- Φταίνε οι πολλαπλασιαστές (στην βενζίνη το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται άψογα)
- Φταίνε τα μπουζί (χρειάζονται πιο ψυχρά μπρρρρρρ...) γιατί το υγραέριο ανεβάζει μεγαλύτερες θερμοκρασίες.
- Φταίει ο οδηγός γιατί πατάει γκάζι όταν δεν πρέπει χαχαχα
Ο Μπίρμπος όταν του πήγαινα το αυτοκίνητο μου έλεγε ότι ήμουν ο μόνος που είχα πρόβλημα. (μάλλον δεν υπάρχει κανένας που να μην έχει).
Το σπουδαιότερο ερώτημα όμως είναι αν υπάρχει περίπτωση βλάβης στη μηχανή με τα ρεταρίσματα που γίνονται.
Αν υπάρχει κάποιος γνώστης του θέματος ή ο ίδιος ο Μπίρμπος παρακαλώ να απαντήσει
Ευχαριστώ -
είναι αστειότητες να ισχυριστεί ενας εγκαταστάτης υγραερίου οτι φταίει ο πολλαπλασιαστής ή το μπουζί .Αλλαξα πολλαπλασιαστή πρίν 1 μήνα, και έβαλα τον ακριβότερο που προτείνει η Citroen. Και μπουζι άλλαξα πριν 1 εβδομάδα στο σερβις μου, βάζοντας επίσης τα ακριβότερα (12 ευρω και τα 4) και τα καλύτερα για το αμάξι μου. Κ όμως όταν ζεσταίνεται και ταλαιπωρείτε ο κινητήρας (μέσα στην πόλη σταματα ξεκίνα ή με aircondition) κάνει τα ίδια ρεταρίσματα.
-
Τον ίδιο εγκαταστάτη με εμένα έχεις;
Υγραεριοκίνηση!