-
«Επειδή τα δύο καύσιμα μοιράζονται τον αισθητήρα λάμδα, η μαμά ηλεκτρονική προσπαθεί να ρυθμίσει τα μίγματα της βενζίνης, έστω και αν το αμάξι εκείνη την ώρα δουλεύει με υγραέριο.»
Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα του εγκαταστάτη.
Η δομή των καυσαερίων βενζίνας και αερίου, είναι διαφορετική. Ο εγκαταστάτης πρέπει να ξεγελάσει κατά την καύση των L, δημιουργώντας του συνθήκες όμοιες με την βενζίνα. Αυτό είναι δύσκολο, για αυτό οι ρυθμίσεις δεν πιάνουν το 100%.
Πριν έναν χρόνο περίπου εργοστάσιο της Ευρώπης, έβγαλε ένα σχέδιο, με αυτόνομο L μόνον για το αέριο, κατά συνέπια έναν αισθητήρα για βενζίνα, και άλλον για αέριο, που να δίνει στίγμα μόνον στον χάρτη του αερίου.
Πριν 6 μήνες, σχιστομάτικο εργοστάσιο, σχεδίασε αισθητήρα διπλό, με δυο συστοιχίες καλωδίων!.
Έτσι μπορεί να συνδεθεί με δυο χάρτες. Τον μαμακισιο του κατασκευαστή του αυτοκινήτου, και στον άλλο του αερίου. Σε αυτήν και της προηγούμενη περίπτωση, θα έχουμε το 100%.αυτος δεν γνωρίζω σε πια φάση κατασκευής βρίσκεται.
Σίγουρα όλα αυτά προϋποθέτουν έξτρα δαπάνη.«τωρα φταιω εγω?
ρεεεε. ειστε σοβαροι??/? τι ειναι αυτα που ρωτατε? περιμενετε λογικες απαντησεις?
να πατε να πνιγητε ρε. και η δυο.ουτος η αλλως εδω το κανατε τρελοκομειο .
αντε γεια.»
ΣΤΑΣΟΥ……που πας?.
Δεν κατάλαβες ότι το ‘σύστημα ξεσκαρτάρει?...........
Δεν διαβάζεις «ο μάστορας είναι κάστορας»!!!.....
Δεν διαβάζεις «ο μάστορας είναι σκράπας»!!!...
Τώρα κατάλαβες γιατί λέω, ΝΕ ΜΕΝ ΑΛΛΑ.
Και νομίζεις όταν πχ στους κοντράκηδες μου βάζω νίτρο, παίζω με ένα αισθητήρα?.....
Μα όλα αυτά θέλουν σπουδή, θέλουν διαπίστευση, θέλουν να διαγνώσεις άμεσα την βλάβη, και να διορθώνεις έγκαιρα και έγκυρα.
Και σίγουρα σε ένα….. «ούτος η άλλως εδω το κάνατε τρελοκομείο .» περιμένω από εσένα την λογική, τεκμηριωμένα. Μην φοβάσαι, οι «κάστορες» οι «άτεχνοι» τα «λαμόγια» οι «σκράπες» δεν αλλάζουν!!!....ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ. εδώ περιμένω εγώ στα 65, που δεν έχω καμία ανάγκη, δεν μπορείς εσύ?……να τους εκθέτεις λέγοντας τα σωστά. Κάνοντας το σωστό, αποδεικνύεις την όπια αξία έχεις.«Και επειδή είμαι και εγώ επαγγελματίας (καμιά σχέση με τα αυτοκίνητα) αυτό που κάνω είναι πολύ καλή δουλειά σε καλή τιμή.» και σίγουρα τίμια και ειλικρινά οριοθετείς την αμοιβή σου. Δεν… «Τέλος πάντων ότι μπορεί κανείς και είναι διατεθειμένος να πληρώσει.» και οπωσδήποτε όταν πληρώνεις για ‘κατμά’, δεν παίρνεις φιλέτο. Όπως και σίγουρα μην υποτιμάς το 1 ευρώ του κοτόπουλου, γιατί μπορεί να σε στήλη αδιάβαστο, ενώ τα 400ε της διαφοράς του αερίου, μπορεί να σου κοστίσει 3 μηνιάτικα!!!......χώρια το άγχος. Και στο τέλος, τα μεταξωτά βρακιά είναι για τους επιδέξιους…..και δεν βρίσκω τον λόγο να μην περιμένεις λίγο, να μαζέψεις τον παρά, για να φορέσεις το μεταξωτό, που θα ζήσει πολύ……
«Όταν γυρίσεις σε βενζίνα, για κάποιο διάστημα θα έχεις 5% παραπάνω μίγμα σε αυτό το σημείο, έως ότου ο λάμδα σιγά-σιγά ξαναμηδενίσει το σημείο αυτό.»
10΄΄…..εάν είναι ρυθμισμένο καλά το αέριο, και δεν πυρώνει τον L. Αλλιώς και εφόσον τον πυρώνει, του αλλάζει τα standard, και χρειάζεται αναπροσαρμογή εάν παίρνει, η αντικατάσταση…..και αυτό χρειάζεται γνώση στην ρύθμιση και εργαλεία, εγκέφαλο πυρόμετρο….…
«Αναφερομαι στον νευρικο φιλο: Πιθανως να εισαι εγκαταστατης ή απλα νευρικός, αλλα τα συμπερασματα σου κρατα τα για τον εαυτο σου γιατι δεν εισαι συ αυτος που ταλαιπωρειται απο τον οκτωμβριο με τον ασχετο που του το εχω παει 5 φορες για τον ιδιο λογο και δεν βρηκε τιποτα.»
Τι να τον κάνουμε είναι ταμαχιάρης!!!…….
Μα διαφωνώ με το να βαστάζει τα συμπεράσματα για πάρτι του….ας στρογγυλέψει της γωνίες!!!.
Όπως και το ότι έχεις πάει 5 φόρες, και αυτός ‘αγρόν ηγόρασε’, πήγαινε σε διαπιστευμένο να το δει, και πήγαινε του την απόδειξη. Εάν δεν στην πληρώσει….υπάρχει και η έδρα!....
«Μακάρι λοιπον να γινοταν να του παω εκτυπωμενες τις ρυθμισεις που θα επρεπε να κανει να τελειωνω με το θεμα επιτελους.»
και πιστεύεις ότι γίνονται ρυθμίσεις στο ‘μιλειτό’ πόσων μάλλον να εκτυπώνετε?!!!!!.....οι ρυθμίσεις είναι απόρια παραμέτρων, που ποικίλουν από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Και δεν συζητώ για άλλη μάρκα αυτοκινήτου, μα και από δυο ίδια μοντέλα, που δεν έχουν την ίδια μέρα κυκλοφορίας. Αλλιώς δεν θα έμπαιναν ‘άγραφοι’, αλλά θα ήταν προ προγραμματισμένοι!!.
«Απο την αλλη ομως γιατι ρεταρει μονο με κρυο κινητηρα, δεν θα επρεπε να κανει το ιδιο κι οταν ειναι ζεστος αν ειναι θεμα μιγματος??»
Οι αυτορυθμισθείς δεν είναι ίδιες όταν είναι κρύο με όταν είναι ζεστό, όταν είναι κρύο και είναι σωστό, δεν σημαίνει ντε και καλά και όταν είναι ζεστό ότι θα είναι σωστό, και το ανάποδο….«από hpdra » 09/02/11 0:30
@doukias: Φίλε δεν σε καταλαβαίνω! Έχεις μπει παντού και γράφεις σε όλους παρόμοια 'οργισμένα' post. Εντάξει, σου φταίνε οι εγκαταστάτες... Οι χρήστες τι σου φταίνε, που θέλουν να συζητήσουν;»
Έλα ντε τι σου φταίνε?......όταν βλακωδώς ορισμένοι εδώ μέσα, εξηγούν σε επαγγελματική γλώσσα, και με τεχνικούς όρους, πράγματα που μπερδεύουν τον έχοντα άλλο επάγγελμα, προσπαθώντας να πείσουν για την όπια αξία έχουν!!!....νομενκλατούρες και ορισμοί….σκόρπια στον ανεμιστήρα!!!....και μετά στραβώνοντας τους, ζητάμε τον πειθήνιο χαρακτήρα τους και της ορθολογιστικές τους σκέψεις, ενόσω τους έχουμε στραβώσει, ρίχνοντας τους ‘φλόμο’, διανθισμένο με την ‘μουντζούρα μας.
ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.
Τηλερυθμίσεις δεν γίνονται στο επάγγελμα μας!!!...
Συμβουλεύουμε σε γενικές γραμμές, αιτιολογούμε βάση της πήρας μας ορισμένα γεγονότα, και σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε μετατροπέα υγραεριοκίνησης έναν λογιστή!!!....μάλιστα με τον τρόπο μας, μπορεί να τον κάψουμε πραγματικά και μεταφορικά, εάν τον ότι έμαθε και μπορεί…..
Τότε και με το 100%, θα είμαστε ηθικοί αυτουργοί.
Για σκέψου συνάδελφε όταν υπάρχει πρόβλημα, και έρθει ο πελάτης και σου πει, «αυτός που δεν το είδε, λέει εσένα «κάστορα» αντί για μάστορα»!!!.....εμένα θα με άκουγαν Αθηνά Αλεξανδρούπολη!!!...«αυτα και ευχαριστω για την φιλοξενια . αν καποιον στενοχωρεισα ζητω ταπεινα συγνωμη
δεν ξαναγραφω.εξαλου πιστευω πως δεν θα σας λειψω.
θα μιλαω μονο με πμ για οποιον φιλο θελει.
καλημερα σας.»
…..ΦΡΟΝΙΜΑ…..
Τέλος για σήμερα!!!...
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης doukias έγραψε:
αυτα και ευχαριστω για την φιλοξενια . αν καποιον στενοχωρεισα ζητω ταπεινα συγνωμη
δεν ξαναγραφω.εξαλου πιστευω πως δεν θα σας λειψω.
θα μιλαω μονο με πμ για οποιον φιλο θελει.
καλημερα σας.Πιστευω οτι ολοι εδω ειμαστε ενήλικες και οχι παιδια να λεμε ''κυρια, αυτος με έβρισε, με εκανε, με έρανε'' αλλα ουτε και να κραταμε μουτρα.Εχει ο καθενας κριση να εμπιστευθει.Πιστευω πως οπως στον αληθινό κοσμο ετσι και εδω μεσα, στην παρεα μας υπαρχουν καθε καρυδιας καρυδι και θα πρεπει να συμβιωνουμε πολιτισμενα. Doukia, αν την κανεις εσυ και κανα δυό αλλοι εδω μεσα που ξερουν πραγματικα 2 πραγματα και μιραζονται τις γνωσεις τους......κλαφτα χαραλαμπε.
φιλικα
-
Ο λάμδα δεν διορθώνει τίποτα αν δεν πάει η θερμοκρασία ψυκτικού υγρού στους 60-70 βαθμούς. Μέχρι τότε το αμαξι δουλεύει μόνο βάσει χάρτη χωρίς διόρθωση. Όταν αρχίσει να διορθώνει, κάνει 10msec να διορθώσει τον short term και κάποια λεπτά (ανάλογα τον αλγόριθμο κάθε εγκεφάλου) να διορθώσει τον long term.
Αν κάποιος τα βλέπει πολύ τεχνικά αυτά που γράφω, ας τα προσπεράσει. Η ενότητα λέγεται 'Τεχνικά' σκέτο, όχι 'τεχνικά για αρχάριους', ώστε να έχει όριο δυσκολίας...
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Γνωστος μου με πασσατ εβαλε συστημα 4ης γενιας σε πολυ γνωστο οικο μετατροπων σε υγραεριο και δουλευει καλα...Οταν το αυτοκινητο ξεκινα μυριζει υγραεριο απο τις θυριδες του καλοριφερ και ειναι πολυ ασχημο αυτο...Αυτο συμβαινει σε ολα τα αυτοκινητα με υγραεριο? Aσε που ειναι και επικινδυνο γιατι ακουσα οτι πολλοι ταξιτζηδες απο το 1980 εως σημερα εχουν καρκινο στα πνευμονια εξ αιτιας του υγρεριου..Απο την αλλη πλευρα το αυτοκινητο λειτουργει πολυ καλα αν εξαιρεσεις οτι σε αποτομα πατηματα του πενταλ γκαζιου κανει μια διακοπη και μετα γκαζωνει...ολα αυτα με εχουν βαλει σε σκεψη για το αν θα κανω την μοντιφα η οχι...
Χωρις να ειρωνεύομαι, αληθεια πιστευεις οτι το να βγαινει υγραεριο απο το air-contition ειναι φυσιολογικο ? Ο φιλος σου εχει διαρροή στο χωρο της μηχανης και θα πρεπει να παει στον μαστορα ''τσακιδον''.... Και κλοτσηματα δεν πρεπει να κανει.
Οσο για τις φήμες για καρκινους, φυματιωση, σύφιλη αλλα και αλλα σεχ και μή νοσηματα που οφείλονται στο υγραεριο απαντω. Μα καλα, μ@λ@κες ειναι ολοι αυτοι που καινε στα σπιτια τους γκαζι ή φυσικο αεριο δεκαετιες τωρα? Μην ακους τέτοιες μπαρουφες.Kοιτα και ενα ιδιο συμβαν απο τον petransfhp στην σελιδα 246
Α και πες του αν ειναι καπνιστης να μην ΑΝΑΨΕΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕΣΑ Ή ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ....
Ναι! Από την προσωπική μου πείρα λογικά είναι διαρροή από το χώρο της μηχανής.
-
Καλημέρα,
Παιδιά έβαλα και εγώ σύστημα της LOVATO εδώ και 2 μέρες. Έχω το ίδιο πρόβλημα με τον petransfhp. Δηλαδή η ένδειξη πλήρωσης δείχνει να μένει αμετάβλητη. Έχει 5 led εκ των οποίων τα 4 είναι πράσινα και παραμένει εκεί, δεν μειώνεται δηλαδή με την απόσταση. Τι ακριβώς έκανες για να διορθώσεις το πρόβλημα ? Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω εγώ ?
Ευχαριστώ
Εμένα προσωπικά σύνδεσαν τον εγκέφαλο του συστήματος με το λάπτοπ που έχει ο μηχανικός μου και έκαναν κάποιες ρυθμήσεις, τώρα δείχνει κανονικά!
-
ΡΕ παιδιά δηλαδή το Lovato πόσο έχει σαν σύστημα, μόνα τα υλικά-ανταλακτικα ?
500 ευρώ για παράδειγμα? και ο μάστορας βγάζει 800ε σε μια μέρα?έχω κάνει 1500 χλμ και έχω δει μια αύξηση στην κατανάλωση περίπου 7%, πιστεύω είναι λογική!
Πήγα στην Βουλγαρία για βόλτα, στην απόσβεση βάζω άλλα περίπου 25 ευρώ γιατί γέμισα βενζίνη με 1.20 το λίτρο!
Γέμισα υγραέριο με 0.65!!!
Ρε παιδιά πόσο μπροστά είναι οι Βούλγαροι, σχεδόν όλα τα πρατήρια έχουν auto gas!!!
Από έναν πρόχειρο υπολογισμό μου έβγαλε και περισσότερα χιλιόμετρα, op;ote ;isvw na ;exoyne kai kal;ytera me;igmataΣτο γυρισμό έβαλα στην Λάρισα στο Petroil με 0.79, τώρα βρίσκομαι Αθήνα και θα δοκιμάσω στο πρατήριο στον Αλιμο, αν έχει κανείς καμιά καλύτερη πρόταση κοντά στην περιοχή Γλυφάδας...
Πάντως το πρατήριο στο Μακροχώρι Ημαθίας μεχρι στιγμής είναι τίμιο, η δεξαμενή μου είναι 52λ και εντελώς αδειος μου έβαλε 41λ με 0.77.
Περιμένω να μας πει κάποιος για τον προιον για λύπανση που μπαίνει απευθείας από την αντλία στην δεξαμενή.
Focus 1.6 1500χλμ με Lovato.
-
[/quote]
Για να λυθεί το θέμα, πρέπει ο χάρτης του υγραερίου να είναι όσο πιό σωστός και κοντά στα στοιχειομετρικά μίγματα γίνεται. Οπότε ο εγκαταστάτης σου πρέπει να φέρει τα μίγματα εκεί που πρέπει με το υγραέριο (στο στοιχειομετρικό) και να πάψει να προσπαθεί να το κάνει να καίει βενζίνα-υγραέριο το ίδιο...[/quote]asteri εχεις πολυ δίκιο στην παρατηρηση σου για τη προσπαθεια του εγκαταστατη να εξωμειωσει τις καταναλώσεις βενζινης με αεριο. Παρα τη διόρθωση που εκανε φτωχαινοντας το μιγμα, διαφορα στη κατανάλωση δεν διαπιστωθηκε. Βεβαια και πριν την επαναρύθμιση πάλι το ιδιο ρεταρισμα εκανε.
-
Γνωρίζει κανείς που υπάρχουν πρατήρια που να προσφέρουν υγραέριο ; κάποιο χάρτη κάποιο link
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Γνωρίζει κανείς που υπάρχουν πρατήρια που να προσφέρουν υγραέριο ; κάποιο χάρτη κάποιο linkκοίτα την υπογραφή μου
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
Γνωρίζει κανείς που υπάρχουν πρατήρια που να προσφέρουν υγραέριο ; κάποιο χάρτη κάποιο link
κοίτα την υπογραφή μου
Thank's a lot tgi δυστυχώς το κοντινότερο σε 'μένα είναι στο Βόλο 110 χμ μακριά από Λαμία .
-
κοίτα την υπογραφή μου
Thank's a lot tgi δυστυχώς το κοντινότερο σε 'μένα είναι στο Βόλο 110 χμ μακριά από Λαμία .
Που μένεις?
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
κοίτα την υπογραφή μου
Που μένεις?
Λαμία
-
κοίτα την υπογραφή μου
Που μένεις?
Λαμία
Ρώτα κανέναν βενζινά ή κανένα πρατήριο υγραερίου μπουκάλες αν πρόκειτε να ανοίξει κανένα πρατήριο υγραερίου!!!!
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
κοίτα την υπογραφή μου
Που μένεις?
Λαμία
Ρώτα κανέναν βενζινά ή κανένα πρατήριο υγραερίου μπουκάλες αν πρόκειτε να ανοίξει κανένα πρατήριο υγραερίου!!!!
ΟΚ αν μάθω κάτι θα το γράψω .
-
Ετοιμάζεται και πρατήριο στους Λιβανάτες στο ρεύμα προς Αθήνα σύμφωνα με προηγούμενο POST
viewtopic.php?f=6&t=13461&p=2073137&hilit=%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%82#p2073137
-
καλησπέρα σε όλους,γνωρίζει κανείς από που μπορώ να προμηθευτώ κιτ επισκευής ελαστικών?
-
Ο χρήστης nolis11 έγραψε:
καλησπέρα σε όλους,γνωρίζει κανείς από που μπορώ να προμηθευτώ κιτ επισκευής ελαστικών?Εγώ πήρα από τον Λαστιχά μου. Ρώτα τον δικό σου, εκτός αν σου πει κάποιος άλλος εδώ μέσα, κάποια καλύτερη λύση.
-
Χθές άνοιξε πρατήριο υγραερίου στην Πτολεμαίδα.
Είναι το Ελιν που βρίσκεται στο 2ο χλμ Πτολεμαίδας - Δροσερού. 40-31'-11'' , 21-39'-18'' -
βρε παιδια , θα παλαβοσω! μολις αποφασησα να βαλω το BRC στο grande punto 1,4 εδω στη Χαλκιδικη που μενω.Τιμη 1300Ε. Και τωρα κοιταξα στη Σερβια τις τιμες ( ειμαι Σερβος) και ειδα οτι κανει γυρο στα 660 ευρω!!! Το brc , ολα γνησια. Αν θελεις φθηνοτερα, σου βαζει Τουρκικη δεξαμινη κλπ...Και εχουν και παραδοση σε lpg, ta misa sxedon IX einai me ygraerio. Τι κανω τωρα ργμτ??? Ξερει κανεις αν υπαρχει τροπος να νομιμοποιησω ενα τετοιο συστημα οταν θα φερω το αυτοκινητο πισω?
-
αλλο τωρα. Βρηκα LOVATO με τουρκικη δεξαμενη - 500Ε. Τι κανω τωραααα?
Υγραεριοκίνηση!