-
Κανένα πρόβλημα.
Όλα τα κιτ έχουν λ simulation.
Δηλαδή κατά την λειτουργία με υγραέριο στέλνουν στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου αντί το πραγματικό σήμα από τον αισθητήρα λ, ένα σήμα το οποίο ξεγελά τον εγκέφαλο ο οποίος νομίζει ότι το αμάξι λειτουργεί άψογα.Το αμάξι μπορεί να μην είναι ρυθμισμένο καλά ούτε η εγκατάσταση να είναι σωστή αλλά ...δουλεύει.
-
alexeft εμπλουτισμό εννοείς όταν είναι κρύο; η κατά τη φάση της επιτάχυνσης; Κρύο πάντως δούλευε ακριβώς όπως και στη βενζίνη δηλ.απο τις 750 σαλ πήγαινε στις 1100 περίπου για λίγο χρόνο και κατέβαινε σταδιακά. Στην επιτάχυνση πάλι όλα κανονικά απλά ποτέ δεν το έχω πατήσει κρύο γενικός.
**Ηλία ** τότε για μια περίοδο ναι το έβανα μπροστά όλο το χειμώνα όσο για τον κόφτη σανίδα που λές είμαι σίγουρος ότι δεν ρίχνει και βενζίνη μια που έχω απενεργοποιήσει και την αντλία της αλλά μου το έχει πει και ο εγκαταστάτης ότι δουλεύει αποκλειστικά μόνο αέριο ή μόνο βενζίνη.
Τι να σας πω ρε παίδες δεν ξέρω αν σας ακούγονται κουφά αλλά μα τη Παναγία δεν έχω λόγο να πω την παραμικρή αναλήθεια.
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και γεννήτριες (αερόψυκτες) οι οποίες δουλεύουν μόνο με αέριο και μάλιστα με το που πάρουν μπροστά (κρύες) δουλεύουν σχεδόν στο όριο των στροφών τους. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
alexeft εμπλουτισμό εννοείς όταν είναι κρύο; η κατά τη φάση της επιτάχυνσης; Κρύο πάντως δούλευε ακριβώς όπως και στη βενζίνη δηλ.απο τις 750 σαλ πήγαινε στις 1100 περίπου για λίγο χρόνο και κατέβαινε σταδιακά. Στην επιτάχυνση πάλι όλα κανονικά απλά ποτέ δεν το έχω πατήσει κρύο γενικός.
**Ηλία ** τότε για μια περίοδο ναι το έβανα μπροστά όλο το χειμώνα όσο για τον κόφτη σανίδα που λές είμαι σίγουρος ότι δεν ρίχνει και βενζίνη μια που έχω απενεργοποιήσει και την αντλία της αλλά μου το έχει πει και ο εγκαταστάτης ότι δουλεύει αποκλειστικά μόνο αέριο ή μόνο βενζίνη.
Τι να σας πω ρε παίδες δεν ξέρω αν σας ακούγονται κουφά αλλά μα τη Παναγία δεν έχω λόγο να πω την παραμικρή αναλήθεια.
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και γεννήτριες (αερόψυκτες) οι οποίες δουλεύουν μόνο με αέριο και μάλιστα με το που πάρουν μπροστά (κρύες) δουλεύουν σχεδόν στο όριο των στροφών τους.
Καλέ μου Κωστάκη. Παπαγάλους στην Ελλάδα φέρανε πολλούς. Μα τους ξεχωρίζουν και ο μαχ, και η σουκι!!!!!!!........
Πόσον μάλλον η χάνι μου!!!!!. λυπάμαι την τύχη του επαγγέλματος τους!. Ανθρωπάκια κολλημένα στην προϊστορία τους. Είναι λυπηρό…..
Α. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κανένα πρόβλημα.
Όλα τα κιτ έχουν λ simulation.
Δηλαδή κατά την λειτουργία με υγραέριο στέλνουν στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου αντί το πραγματικό σήμα από τον αισθητήρα λ, ένα σήμα το οποίο ξεγελά τον εγκέφαλο ο οποίος νομίζει ότι το αμάξι λειτουργεί άψογα.Το αμάξι μπορεί να μην είναι ρυθμισμένο καλά ούτε η εγκατάσταση να είναι σωστή αλλά ...δουλεύει.
TARTARINI, LOVATO, ELPIGAZ, δεν εχουν τετοια ιστορια, συνδεουμε τον λ μονο για ρυθμιση και διαγνωση.
-
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και γεννήτριες (αερόψυκτες) οι οποίες δουλεύουν μόνο με αέριο και μάλιστα με το που πάρουν μπροστά (κρύες) δουλεύουν σχεδόν στο όριο των στροφών τους.αν ο ψεκασμος βενζινης ειναι 2% διαφορα στον δρομο δεν θα καταλαβεις, γεμιζεις το ρεζερβουαρ βενζινης 100% και πας πλακωμενος για 150 km, ξαναβαζεις βενζινη και βλεπεις την αληθεια.
μην απενεργοποιεις την αντλια βενζινης οταν δουλευεις υγραεριο μια φορα θα χρειαστεις την μεγιστη επιταχυνση του αυτοκινητου σε καποια προσπεραση και αν τυχει και μεινεις απο υγραεριο το κοψιμο θα ειναι μεγαλυτερο και μπορει να αποβει μοιραιο. -
Θέλω κάποιος να μου στείλει με ΠΜ το όνομα του θεωρούμενου καλύτερου μάστορα στα BRC στα Γιάννενα. Θέλω να κάνω έναν έλεγχο και μια δεύτερη γνώμη.
-
Καλημερα! Διαβάζω διάφορα για λαδιέρες, έχω ένα Matrix 2004, 1600, 120.000 χιλ με NIGS και λαδιέρα θεωρητικά από τις καλές μηχανικές. Ο μαστορας μου είπε 'κορεατικο, δεν καει λαδι, οπωσδήποτε βάζεις λαδιέρα.'
Την ρύθμιση δυστυχώς την κάνεις με το μάτι. 'Να σταζει κάθε 2-3 δευτερόλεπτα'. Τωρα αυτό τι νόημα έχει δεν ξέρω. Το ίδιο είναι να πηγαίνω με 4.000 στροφές με φορτίο και το ίδιο με 2000 χαλαρα?
Τελος παντων, έκανα την ρύθμιση, τσουκου τσουου η σταγόνα. Κάθε 1 εβδομαδα σταματαγε, αντε ξαναρύθμιζα λιγο. Το πρωι έβγαζε λιγο καπνο απο την εξατμιση, τον έβλεπα στο ρελαντι, ένα συνεφακι κατω απο το αμαξι φαινοταν στα φωτα το πρωι που ξεκινουσα.Ειδικα την επομενη απο την μερα που ανοιγα το καπω και έκανα την ρυθμιση. 1-2 μερες μετα ο καπνος σταματουσε, αλλα είχε σταματησει και η σταγονα! Προφανως έμενε λαδι απο το σβησιμο το βραδυ, και το εκαιγε το πρωι στο ξεκινημα.Τωρα τελειωσα τον πρωτο κουβα. Εκανα 12.000 χιλιομετρα, προφανως πολλα, γιατί έπρεπε να το γεμιζω καθε 6.000. Αλλα επειδη χαλουσε συνεχεια η ρύθμιση, δεν τραβαγε όσο επρεπε, βαριομουν και καθε 2 μερες να ανοιγω το καπω.
Η εγκατασταση και λειτουργια μεχρις στιγμής είναι κατι παραπανω απο αψογη. Μπορεί να είναι αξιοπιστο το αμαξι, μπορει να είναι καλος ο εγκαταστατης, μπορεί να είναι καλο το σύστημα, δεν ξερω, αλλα είναι αψογα όλα. Ξεκιναω το πρωι και παιζω με τα δευτερλεπτα για το που θα μπει το υγρεριο. Δεν είχε ποτε κομπιασμα, στον δρομο παει καλυτερα απο την βενζινη (γερασμενα μπεκ ίσως) Εχω δει ματριχ με υγραεριο που τα παρελαβαν και βηχουν και κομπιαζουν και δεν μπορει να φτιαξει καλυτερα ο μαστορας. Εχω ενα Picasso με υγρεριο και ειμαστε καθε μηνα στο συνεργειο.
1)Σκέφτομαι να μην ξαναβαλω λαδι. Ταλαιπωρία, καθε τόσο ρυθμιση, καπνος το πρωι, δεν ξερω ποσο καλο είναι για τον καταλύτη.
2) δεν οδηγαω αργα, τουλαχιστον στα ταξιδια. Δεν το σκιζω σε επιταχύνσεις και βρουμ-βρουμ, αλλα πάω με 140-170 στην εθνικη (με το γκαζι ελεγχόμενο, ποτέ το πατωμα.Το αμαξι έχει γύρω στα 180-190 τελικη). Φτάνει γυρω στις 5.200 στροφές με υγραεριο. Είναι κακό αυτό? δεν ξερω, ρωταω. Η καταναλωση μου σε ταξιδια είναι απο 9-11 λιτρα υγραέριο. Αν ξερετε το ματριχ, είναι πολυ καλα, γιατί λογω μετωπικης επιφανειας και ύψους και παλιας τεχνολογιας μηχανης καιει τα διαολια του μετα τα 130-140. (πχ με βενζινη παλιοτερα και βαρυ ποδι, με 160-170 συνεχεια στην εθνικη είχα 14λτ/100 βενζινη.)Να κοψω ρυθμο στα ταξιδια, μεχρι πχ 4.500 στροφές? Τι να κανω με την λαδιέρα, με τρωει να την καταργήσω...
καλημερα στους φιλους ολους!
-
μια πρωτη σκεψη ειναι οτι αν στο ταξιδι σου καιει 9-11 λιτρα υγραεριο, ενω πριν (με τις ιδιες συνθηκες) σου εκαιγε 14 λιτρα βενζινη, κατι δεν παει καλα με τη ρυθμιση του αεριου.
επρεπε να σου καιει παραπανω απο 16 λιτρα υγραεριου.
εκτος κι αν στις υψηλες στροφες καιει ΚΑΙ βενζινη ταυτοχρονα.
το εχεις τσεκαρει αυτο; -
Sorry, δεν εγινα κατανοητος, δεν ειπα για ίδιες συνθηκες, απλα εδωσα μια αισθηση που φτανει το αμαξι αν εχεις βαρυ ποδι (συνεχομενα 160-170 για όλο το ταξιδι, ζορια στις ανηφορες κλπ). Τώρα με νορμαλ οδηγηση 140-170 καιει το ιδιο βενζινη - γκαζι, 9-11 λιτρα, μαλλον γιατί η βενζινη ειναι πεσμενη. (πρεπει να καθαρισω μπεκ μαλλον). Δεν γυριζει και βενζινη, δεν ειναι στις προδιαγραφες του αυτο. Ουτε στον δεικτη βλέπω να γυριζει. Και η καταναλωση βενζινης είναι ελαχιστη, μονο τα ξεκινηματα στην αρχη.
-
Καλημέρα παιδια πήγα πριν 5 μέρες στον Μιχανικος μου για να μου κάνει λιγω ποιο πλούσιο το μίγμα λόγω του ότι δεν τραβούσε τόσο καλα το αυτοκίνητο σε κάποιες στροφές και ενώ πριν είχα κάνει 5000 χιλιάδες χιλιόμετρα χορις να μου αναψη λαμπακι μετα τι νέα ριθμηση και περίπου στα 50 χιλιόμετρα μου άναψε το τσεκ τι λέτε να κάνω τώρα να πάω και να το κάνουμε οπος πριν η να το αφήσω ετσι και να μου αναβη το τσεκ κάθε τρις και λιγω??
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
Να κοψω ρυθμο στα ταξιδια, μεχρι πχ 4.500 στροφές? Τι να κανω με την λαδιέρα, με τρωει να την καταργήσω...
εγώ αυτό κάνω σε όλα τα αμαξια που εχουμε με lpg. cruise control και αυστηρά 4000-4500 στροφές στην εθνική, ταξίδι με 130χλμ/ώρα. Τουλάχιστον αν γίνει μαλακία να ξέρω πως δεν φταίω εγώ
όπως λέει κ ο κυρ Αντώνης...για οικονομία το βάλαμε -
...όπως λέει κ ο κυρ Αντώνης...για οικονομία το βάλαμε
Πολύ σωστά.
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση στους μαστόρους του σάιτ που δεν αφορά και τόσο την οικονομία:
Έχετε ποτέ μετατρέψει κινητήρα αποκλειστικά για αέριο και αναφέρομαι προπαντός στην εκμετάλλευση των παραπάνω οκτανίων που έχει. Δηλ. έχετε πάει καμιά συμπίεση στο 13 ή έχετε χρησιμοποιήσει τίποτα κανίβαλους εκκεντροφόρους (διορθώστε με) και εάν ναι η ιπποδύναμη πόσο αυξήθηκε; Η κατανάλωση τι έκανε; -
...όπως λέει κ ο κυρ Αντώνης...για οικονομία το βάλαμε
Πολύ σωστά.
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση στους μαστόρους του σάιτ που δεν αφορά και τόσο την οικονομία:
Έχετε ποτέ μετατρέψει κινητήρα αποκλειστικά για αέριο και αναφέρομαι προπαντός στην εκμετάλλευση των παραπάνω οκτανίων που έχει. Δηλ. έχετε πάει καμιά συμπίεση στο 13 ή έχετε χρησιμοποιήσει τίποτα κανίβαλους εκκεντροφόρους (διορθώστε με) και εάν ναι η ιπποδύναμη πόσο αυξήθηκε; Η κατανάλωση τι έκανε;με δεδομενο οτι ο κινητηρας πρεπει να δουλευει και με 95αρα βενζινα καποιοι εφτιαξαν τον χαρτη του αβανς μονο και ειδαν + 4-7% διαφορα σε ατμοσφαιρα, οι μετρησεις εγιναν στο ιδιο δυναμομετρο πριν και μετα.
να πουσαρεις κινητηρα για να δουλεψει με αεριο το βρισκω ατοπο θα ελεγα.
συμπιεση στο 13/1 εχουμε δουλεψει και ατμοσφαιρικο κινητηρα αλλα χρειαζεται καλης ποιοτητας βενζινη. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Όταν ήταν κρύα η μηχανή και έβαζες μπρος, έπαιρνε κανονικά; Με τον εμπλουτισμό που κάνει ο εγκέφαλος της βενζίνης και που δεν είναι απαραίτητος στο υγραέριο τι έκανες;σε εχασα εδω.[/quote]
Με κρύα μηχανή, όπως σίγουρα ξέρεις, ο εγκέφαλος της βενζίνης ψεκάζει παραπάνω, επειδή η βενζίνη υγροποιείται στα κρύα τοιχώματα των κυλίνδρων. Αν πας να βάλεις κρύα μηχανή μπρος με υγραέριο, θα ψεκάζεις αντίστοιχα παραπάνω υγραέριο μέχρι να δουλέψει ο λάμδα. Λογικά θα δυσκολεύεται να πάρει μπρος και θα δουλεύει σα μπουκωμένο.
-
alexeft εμπλουτισμό εννοείς όταν είναι κρύο; η κατά τη φάση της επιτάχυνσης; Κρύο πάντως δούλευε ακριβώς όπως και στη βενζίνη δηλ.απο τις 750 σαλ πήγαινε στις 1100 περίπου για λίγο χρόνο και κατέβαινε σταδιακά. Στην επιτάχυνση πάλι όλα κανονικά απλά ποτέ δεν το έχω πατήσει κρύο γενικός.Ναι, όταν βάζεις μπρος κρύο, φτάνει πιο πλούσιο μίγμα στους κυλίνδρους. Δε μιλώ για την επιτάχυνση.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Επειδή το υγραέριο δεν μαυρίζει μπουζί, αρκετοί έχουν ρυθμισμένο το μείγμα πολύ πλούσιο και έτσι παίρνει μπρος κρύο.Δεν είναι σωστό (για καυσαέρια, οικονομία κλπ) αλλά δουλεύει.
Το ακριβώς αντίθετο πρέπει να γίνει για να παίρνει μπρος κρύο. Θέλει φτωχότερο μίγμα από της βενζίνης.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και γεννήτριες (αερόψυκτες) οι οποίες δουλεύουν μόνο με αέριο και μάλιστα με το που πάρουν μπροστά (κρύες) δουλεύουν σχεδόν στο όριο των στροφών τους.αν ο ψεκασμος βενζινης ειναι 2% διαφορα στον δρομο δεν θα καταλαβεις, γεμιζεις το ρεζερβουαρ βενζινης 100% και πας πλακωμενος για 150 km, ξαναβαζεις βενζινη και βλεπεις την αληθεια.
μην απενεργοποιεις την αντλια βενζινης οταν δουλευεις υγραεριο μια φορα θα χρειαστεις την μεγιστη επιταχυνση του αυτοκινητου σε καποια προσπεραση και αν τυχει και μεινεις απο υγραεριο το κοψιμο θα ειναι μεγαλυτερο και μπορει να αποβει μοιραιο.
Ηλία μου θα διαφωνήσω. Ναι και εγώ βγάζω της τρόμπες βενζίνας εκτός.
Άλλωστε και με βενζίνη μπορείς να μήνης κάγκελο, εάν έχεις άδειο ρεζερβουάρ!.
Άλλωστε το λέμε και το γράφουμε , για οικονομία. Τώρα όταν θέλεις να κάνεις ραλιάρικη προσπέραση, σε 3 ‘’ την έχεις με βενζίνα!.
Έτσι προστατεύεις και την αντλία βενζίνας, να το παίζει ‘βαστοργανάς’!.
Σίγουρα στα συστήματα, μπαίνουν και εξελίξεις. Πχ στην αγρότισσα της Πλατέας Κολωνακιού και το Καγιέν της, βάζεις κιτ που ψεκάζει και βενζίνα!...... άλλος την πληρώνει!.
Πλάκα – πλάκα, για οικονομία μπαίνει, όχι για περισσότερη οικονομία, ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ!.
Φιλικά
Α. -
Μπορείς να ορίσεις τον χρόνο που ψεκάζουν ταυτόχρονα και τα 2 συστήματα σε 1 δευτ. ή και παραπάνω ώστε να προλάβει να σηκώσει πίεση η σβηστή αντλία βενζίνης (δεν χρειάζεται καν αυτοματισμός - τα περισσότερα κιτ έχουν καλώδιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι αυτή τη δουλειά - δεν το έχουν για την αντλία αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί).
Αναρωτιέμαι όμως αν υπερθερμαίνεται η βενζίνη που βρίσκεται πάνω από τον κινητήρα και δεν κυκλοφορεί. Ίσως να είναι καλύτερα να δουλεύει συνέχεια η αντλία βενζίνης - έτσι κι αλλιώς οι αντλίες αντέχουν πάρα πολλά χρόνια συνεχούς λειτουργίας.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μπορείς να ορίσεις τον χρόνο που ψεκάζουν ταυτόχρονα και τα 2 συστήματα σε 1 δευτ. ή και παραπάνω ώστε να προλάβει να σηκώσει πίεση η σβηστή αντλία βενζίνης (δεν χρειάζεται καν αυτοματισμός - τα περισσότερα κιτ έχουν καλώδιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι αυτή τη δουλειά - δεν το έχουν για την αντλία αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί).Αναρωτιέμαι όμως αν υπερθερμαίνεται η βενζίνη που βρίσκεται πάνω από τον κινητήρα και δεν κυκλοφορεί. Ίσως να είναι καλύτερα να δουλεύει συνέχεια η αντλία βενζίνης - έτσι κι αλλιώς οι αντλίες αντέχουν πάρα πολλά χρόνια συνεχούς λειτουργίας.
μια ερωτηση με καποια δεδομενα που δεν ειναι απιθανο να συμβουν.
εισαι στα τελειωματα του υγραεριου, ο εγκαταστατης εχει βαλει την πολυβαλβιδα στην μπροστινη μερια, βρησκεσε σε ανηφορα και κανεις προσπεραση (μαστραντωνη και οαταν πας χαλαρα και για οικονομια μπορεις να κανεις προσπεραση χωρις να εισαι αναγκασμενος να γυρνας συνεχεια με το χερι τα δυο καυσιμα) απο την κληση του οχηματος και την επιταχυνση η πολυβαλβιδα μενει ακαριαια απο υγραεριο, που ο χρονος ενα ή και παραπανω δευτερολεπτα για να δουλεψουν τα δυο καυσιμα μαζι?
στα αυτοκινητα που δεν εχουν επιστροφη της βενζινας απο την μπεκιερα πιστευω οτι απο θερμοκρασια η βενζινα κανει φυσαλιδες στην μπεκιερα ειδικα τις ζεστες ημερες. -
Δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Δεν περνάμε οι σωλήνες βενζίνας, πλησίον θέρμων σημείων, αντίθετα αερίζονται.
Οι αντλίες και οι σωλήνες έχουν πάντα βενζίνα μέσα, άρα και τα 3’’ είναι πολλά. Οι αντλίες σίγουρα είναι φυγοκεντρικές, κατά συνέπεια άμεσες.
Όταν κυκλοφορεί η βενζίνα μέσο Πάι πας με το ρεζερβουάρ υπάρχει έξτρα εξαέρωση βενζίνας, που αλιώνει την εκρηκτικότητα της βενζίνας, την κάνει ‘σούπα’.
Υπάρχει και η κατανάλωση ρεύματος της αντλίας που αθροίζετε στα -!.
Αυτή είναι η άποψη μου!.
Α.
Υγραεριοκίνηση!