Καλημερα! Διαβάζω διάφορα για λαδιέρες, έχω ένα Matrix 2004, 1600, 120.000 χιλ με NIGS και λαδιέρα θεωρητικά από τις καλές μηχανικές. Ο μαστορας μου είπε 'κορεατικο, δεν καει λαδι, οπωσδήποτε βάζεις λαδιέρα.'
Την ρύθμιση δυστυχώς την κάνεις με το μάτι. 'Να σταζει κάθε 2-3 δευτερόλεπτα'. Τωρα αυτό τι νόημα έχει δεν ξέρω. Το ίδιο είναι να πηγαίνω με 4.000 στροφές με φορτίο και το ίδιο με 2000 χαλαρα?
Τελος παντων, έκανα την ρύθμιση, τσουκου τσουου η σταγόνα. Κάθε 1 εβδομαδα σταματαγε, αντε ξαναρύθμιζα λιγο. Το πρωι έβγαζε λιγο καπνο απο την εξατμιση, τον έβλεπα στο ρελαντι, ένα συνεφακι κατω απο το αμαξι φαινοταν στα φωτα το πρωι που ξεκινουσα.Ειδικα την επομενη απο την μερα που ανοιγα το καπω και έκανα την ρυθμιση. 1-2 μερες μετα ο καπνος σταματουσε, αλλα είχε σταματησει και η σταγονα! Προφανως έμενε λαδι απο το σβησιμο το βραδυ, και το εκαιγε το πρωι στο ξεκινημα.
Τωρα τελειωσα τον πρωτο κουβα. Εκανα 12.000 χιλιομετρα, προφανως πολλα, γιατί έπρεπε να το γεμιζω καθε 6.000. Αλλα επειδη χαλουσε συνεχεια η ρύθμιση, δεν τραβαγε όσο επρεπε, βαριομουν και καθε 2 μερες να ανοιγω το καπω.
Η εγκατασταση και λειτουργια μεχρις στιγμής είναι κατι παραπανω απο αψογη. Μπορεί να είναι αξιοπιστο το αμαξι, μπορει να είναι καλος ο εγκαταστατης, μπορεί να είναι καλο το σύστημα, δεν ξερω, αλλα είναι αψογα όλα. Ξεκιναω το πρωι και παιζω με τα δευτερλεπτα για το που θα μπει το υγρεριο. Δεν είχε ποτε κομπιασμα, στον δρομο παει καλυτερα απο την βενζινη (γερασμενα μπεκ ίσως) Εχω δει ματριχ με υγραεριο που τα παρελαβαν και βηχουν και κομπιαζουν και δεν μπορει να φτιαξει καλυτερα ο μαστορας. Εχω ενα Picasso με υγρεριο και ειμαστε καθε μηνα στο συνεργειο.
1)Σκέφτομαι να μην ξαναβαλω λαδι. Ταλαιπωρία, καθε τόσο ρυθμιση, καπνος το πρωι, δεν ξερω ποσο καλο είναι για τον καταλύτη.
2) δεν οδηγαω αργα, τουλαχιστον στα ταξιδια. Δεν το σκιζω σε επιταχύνσεις και βρουμ-βρουμ, αλλα πάω με 140-170 στην εθνικη (με το γκαζι ελεγχόμενο, ποτέ το πατωμα.Το αμαξι έχει γύρω στα 180-190 τελικη). Φτάνει γυρω στις 5.200 στροφές με υγραεριο. Είναι κακό αυτό? δεν ξερω, ρωταω. Η καταναλωση μου σε ταξιδια είναι απο 9-11 λιτρα υγραέριο. Αν ξερετε το ματριχ, είναι πολυ καλα, γιατί λογω μετωπικης επιφανειας και ύψους και παλιας τεχνολογιας μηχανης καιει τα διαολια του μετα τα 130-140. (πχ με βενζινη παλιοτερα και βαρυ ποδι, με 160-170 συνεχεια στην εθνικη είχα 14λτ/100 βενζινη.)
Να κοψω ρυθμο στα ταξιδια, μεχρι πχ 4.500 στροφές? Τι να κανω με την λαδιέρα, με τρωει να την καταργήσω...
καλημερα στους φιλους ολους!