-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
πάντως με βάσιμες πληροφοριές ,ετοιμάζεται δίκτυο πρατηρίων με ΦΥΣΙΚΟ αεριοΆντε να δούμε!!!
-
Ο χρήστης Giannis12 έγραψε:
Ευχαριστω!Αν μπορει καποιος ας με βοηθησει!Δεν ξέρω για το Zavoli, αλλά το τελευταίο μοντέλο BRC συνδέεται στη θύρα OBD και είναι αυτορυθμιζόμενο. Αυτό είναι πολύ καλό στοιχείο.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Οχι.
Ειναι δαφορετικες οι φορμουλες χονδρικης προμηθειας και φορολογησης.
Βεβαια επειδη ελευθερη αγορα εχουμε η λιανικη τιμη υποκειται στους νομους του ελευθερου εμποριου.
Προς το παρον εδω κρατειται η τιμη του σχεδον στο μισο αυτης της βενζινης αλλα αυτο μπορει φυσικα να αλλαξει.
Ειναι τοσο ρευστη η κατασταση στην εμπορια υγρων καυσιμων που δεν μπορεις να προβλεψεις τιποτα.
Διεθνως παντως ακολουθει η τιμη του την ανοδο η την πτωση του αργου αν και υπαρχουν και αλλοι παραγοντες που καθοριζουν την τιμη του.Τελικά, αυτό που λέγανε και λένε ακόμη διάφοροι εγκαταστάτες και χρήστες, ότι υπάρχει διάταξη από την ΕΕ που απαγορεύει τη φορολόγηση του LPG πάνω από ένα όριο, βρήκε κανένας αν υπάρχει; Να έχουμε δηλαδή καμιά ελπίδα ότι τον Ιούνιο π.χ., με τα νέα μέτρα και αφού θα έχουν περάσει οι εκλογές, δεν θα φτάσει η τιμή του αυτήν της βενζίνης;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
πάντως με βάσιμες πληροφοριές ,ετοιμάζεται δίκτυο πρατηρίων με ΦΥΣΙΚΟ αεριο
Άντε να δούμε!!!
Είναι παραπάνω από πληροφορίες , ουσιαστικά έχει ανακοινωθεί
http://www.depa.gr/press/article/002009002/267.html
Απλά να θυμίσω ότι η ΔΕΠΑ δίνει CNG και όχι LPG είναι δυο διαφορετικά καύσιμα
-
Κατανοητή είναι η διαφορά των δύο καυσίμων.
Η σελίδα που παραθέτεις λέει μόνο για μια ακόμα δοκιμαστική εφαρμογή, σαν αυτή που είχε γίνει με λεωφορεία της ΕΘΕΛ πριν μερικά χρόνια. Τίποτα παραπάνω.
Πάντως, για να είναι χρήσιμη η φυσικοαεριοκίνηση, θα χρειαστούν πολλά πρατήρια, καθώς η αυτονομία είναι μικρή. Από αυτή την άποψη, το υγραέριο είναι η βέλτιστη επιλογή.
-
Ευχαριστω!Αν μπορει καποιος ας με βοηθησει!
Δεν ξέρω για το Zavoli, αλλά το τελευταίο μοντέλο BRC συνδέεται στη θύρα OBD και είναι αυτορυθμιζόμενο. Αυτό είναι πολύ καλό στοιχείο.
Νομίζω οτι όλα τα συστηματα το κάνουν πλέον δεν ξέρουμε ποσο τελικά δουλεύει αυτο σωστα !!
-
Ευχαριστω!Αν μπορει καποιος ας με βοηθησει!
Δεν ξέρω για το Zavoli, αλλά το τελευταίο μοντέλο BRC συνδέεται στη θύρα OBD και είναι αυτορυθμιζόμενο. Αυτό είναι πολύ καλό στοιχείο.
Kαι το zavoli έχει την ίδια δυνατότητα.
-
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Οχι.
Ειναι δαφορετικες οι φορμουλες χονδρικης προμηθειας και φορολογησης.
Βεβαια επειδη ελευθερη αγορα εχουμε η λιανικη τιμη υποκειται στους νομους του ελευθερου εμποριου.
Προς το παρον εδω κρατειται η τιμη του σχεδον στο μισο αυτης της βενζινης αλλα αυτο μπορει φυσικα να αλλαξει.
Ειναι τοσο ρευστη η κατασταση στην εμπορια υγρων καυσιμων που δεν μπορεις να προβλεψεις τιποτα.
Διεθνως παντως ακολουθει η τιμη του την ανοδο η την πτωση του αργου αν και υπαρχουν και αλλοι παραγοντες που καθοριζουν την τιμη του.Τελικά, αυτό που λέγανε και λένε ακόμη διάφοροι εγκαταστάτες και χρήστες, ότι υπάρχει διάταξη από την ΕΕ που απαγορεύει τη φορολόγηση του LPG πάνω από ένα όριο, βρήκε κανένας αν υπάρχει; Να έχουμε δηλαδή καμιά ελπίδα ότι τον Ιούνιο π.χ., με τα νέα μέτρα και αφού θα έχουν περάσει οι εκλογές, δεν θα φτάσει η τιμή του αυτήν της βενζίνης;
Το τι υπαρχει μεχρι στιγμης δεν προυποθετει οτι θα υπαρχει και αυριο.
Αναλογα με τις αναγκες τους μπορουν να τροποποιησουν οποιαδηποτε διαταξη τους. Κανενας δεν τους το απαγορευει αυτο.
Και ειδικα για την Ελλαδα δεν θα εχουν καμμια μα καμμια αναστολη.
Εδω εχουν κοψει μισθους και συνταξεις που θεωρουντο απαραβατοι.
Στην αλλαγη φορολογικου συντελεστη θα κολλησουν? -
Ας κάνουμε τον σταυρό μας, να αρχίσουν οι εξορύξεις στην χώρα μας…..
Α -
Ερώτηση.
Για να κάψει φυσικό αέριο το αυτοκίνητο μου θέλει άλλο μηχανισμό από αυτόν του υγραερίου?
Ή αντί για υγραέριο μπορεί να κάψει και φυσικό αέριο? -
Ο χρήστης gerodimos k έγραψε:
Ερώτηση.Για να κάψει φυσικό αέριο το αυτοκίνητο μου θέλει άλλο μηχανισμό από αυτόν του υγραερίου?
Ή αντί για υγραέριο μπορεί να κάψει και φυσικό αέριο?**************************8
Το θέμα είναι πως θα το συμπιέσεις και αποθηκεύσεις, και που θα βρεις της ρυθμίσεις.
Α. -
Ο χρήστης gerodimos k έγραψε:
Ερώτηση.Για να κάψει φυσικό αέριο το αυτοκίνητο μου θέλει άλλο μηχανισμό από αυτόν του υγραερίου?
Ή αντί για υγραέριο μπορεί να κάψει και φυσικό αέριο?Κρατάς μόνο την ECU του LPG μιας και οι περισσότερες αν όχι όλες είναι LPG/CNG όλα τα άλλα είναι διαφορετικά. Στην πράξη αν δεν σε χαλάει το γεγονός ότι προς το παρών υπάρχει μόνο ένα πρατήριο στην ανθούσα σε ΙΧ θα χάσεις όλό τον χώρο αποσκευών μιας και η δεξαμενή είναι μακρόστενη κυλινδρική σαν την μπουκάλα δύτη ένα πράγμα και είναι πολύ βαριά για να αντέχει στην πολύ υψηλή πίεση αποθήκευσης του καυσίμου. Επίσης γεμίζει σε ποσοστό 40-50 % (με επιφύλαξη αυτό) αντί του 80% αυτής του LPG. Μόνη πρακτική εφαρμογή έχει για μετατροπή σε κλούβες προς το παρών. Αν θέλεις σε ΙΧ μπορείς να πάρεις έτοιμα εργοστασιακά η Fiat τα έχει στο site της σειρά 'natural power' και της δεξαμενές τις έχει κάτω από το πάτωμα. Για μια ιδέα στο περίπου της κατανάλωσης και του κόστους καυσίμου διαιρείς την κατανάλωση βενζίνης σε λίτρα με το 2 και βρίσκεις τα κιλά που χρειάζεσαι σε CNG. (To CNG επειδή δεν είναι υγρό αλλά αέριο πωλείται με το κιλό). Έστω δηλαδή ότι καταναλώνεις
Παράδειγμα
10λ/100 βενζίνη *1,82€/λ = 18,20 €
5kg /100 ΦΑ *1.131€ /kg = 5,655 € (ΠΕΡΙΠΟΥ)Η τιμή του ΦΑ ανακοινώνεται κάθε εβδομάδα εδώ
http://www.depa.gr/content/article/002003003/11.html
Εκεί μπορείς να δεις και τις παλιότερες τιμές . -
Ωπότε ο μηχανισμός που έχω στο αυτοκίνητο για υγραέριο, δεν μπορεί παράλληλα να καίει και φυσικό αέριο, θέλει διαφορετική εγκατάσταση, απ΄ότι κατάλαβα από τις απαντήσεις σας.
-
Νομίζω παλιά είχε φέρει η BMW ένα μοντέλο που έκαιγε ΦΑ αλλά μετά την επιτυχία στις πωλήσεις δεν ξανατόλμησε.
Το αν συμφέρει ένα αμάξι να κινείται με βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή υγραέριο έχει σχέση με την φορολογία του κάθε καυσίμου.
Αν φορολογούσαν το υγραέριο όσο την βενζίνη (δεν θα το κάνουν αλλά λέμε) δεν θα συνέφερε η υγραεριοκίνηση.
Το ίδιο και με το πετρέλαιο, φορολογείται λιγότερο από την βενζίνη και συμφέρει αρκετά. Αν ήταν πιο ακριβό από την βενζίνη δεν θα συνέφερε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το αν συμφέρει ένα αμάξι να κινείται με βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή υγραέριο έχει σχέση με την φορολογία του κάθε καυσίμου.
Αν φορολογούσαν το υγραέριο όσο την βενζίνη (δεν θα το κάνουν αλλά λέμε) δεν θα συνέφερε η υγραεριοκίνηση.
Το ίδιο και με το πετρέλαιο, φορολογείται λιγότερο από την βενζίνη και συμφέρει αρκετά. Αν ήταν πιο ακριβό από την βενζίνη δεν θα συνέφερε.
έτσι ακριβώς
απλά λέω με δεδομένα που ισχύουν σήμερα. Ξ'ερει κανεις τι θα ισχύει σε 1 μήνα ;
-
Ξέρουν τα λαμογια που μας κυβερνούν ότι αν φορολογήσουν το υγραέριο όπως πχ την βενζίνη θα σταματήσουν ακαριαία οι εγκαταστάσεις αλλά και οι πωλήσεις από τα πρατήρια. Αυτό βέβαια σημαίνει αυτομάτως λιγότερα έσοδα στο κράτος. Και αυτό το ξέρουν δεν είναι μ@λ@κες προδότες είναι για αυτό δεν αποκλείω μια μεγάλη αύξηση το καλοκαίρι!!! Μακάρι να βγω ψεύτης!!!
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Ξέρουν τα λαμογια που μας κυβερνούν ότι αν φορολογήσουν το υγραέριο όπως πχ την βενζίνη θα σταματήσουν ακαριαία οι εγκαταστάσεις αλλά και οι πωλήσεις από τα πρατήρια. Αυτό βέβαια σημαίνει αυτομάτως λιγότερα έσοδα στο κράτος. Και αυτό το ξέρουν δεν είναι μ@λ@κες προδότες είναι για αυτό δεν αποκλείω μια μεγάλη αύξηση το καλοκαίρι!!! Μακάρι να βγω ψεύτης!!!
Φίλε μου αυτό κάνουν συνέχεα δυο χρόνια…. Μα θα έχουμε το θάρρος και την ευθυκρισία, καθώς και την αγωνιστικότητα, για να εξασφαλίσουμε φτηνότερα καύσιμα. Θα μπορέσουμε να εισάγουμε τον φόβο της εξέδρας, για να μην τολμούν να φορομπήχνουν το καύσιμο. Κοντός ψαλμός αλληλούια…. 6 Μαΐου!.
Α. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Νομίζω παλιά είχε φέρει η BMW ένα μοντέλο που έκαιγε ΦΑ αλλά μετά την επιτυχία στις πωλήσεις δεν ξανατόλμησε.Το αν συμφέρει ένα αμάξι να κινείται με βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή υγραέριο έχει σχέση με την φορολογία του κάθε καυσίμου.
Κάλε μου φίλε το αέριο, και το diesel είναι επαγγελματικά καύσιμα διεθνώς. Δεν θα τολμήσουν.
Α -
Tη καλησπερα μου.
Χθες ειχα απειρο ελευθερο χρονο κ ετσι απεφασισα να κανω ενα mini-tour ανα τους μετατροπεις της Ανατολικης Θεσσαλονικης.Κινηθηκα δηλαδη στους ενθετους δρομους αναμεσα σε Στρατηγειο Δυτικα,Βοτση Ανατολικα-Παραλιακη εως Ανθεων Νοτια,κ Πανοραμα Βορεια.Θελω να ελπιζω πηγα σε ολους,ισως ομως μου διεφυγαν 2-3.
Συμπερασμα???Στα 26 μου αρχισα να ξαναβγαζω μαλλια με αυτα που ακουγα...
Πρωινο ξυπνημα λοιπον.Αν εσκανα μυτη στους Βig-μαστορες με το σαραβαλακι μου προς μετατροπιν(Μazda Mx-5) ισως να μην κατεφερνα να τους διακοψω απο το πρωινο καφεδακι.Πηγα λοιπον με το αγαπημενο μεν-αραχνιασμενο δε Range Rover μπας κ μου δωσουνε λιγο σημασια,το οποιο παρεπιπτοντως κ σε πεισμα των καιρων δεν μετατρεπω σε αεριο κ ας σκορπαει για πλακα 24 λιτρα/100 χλμ.
Για ευνοειτους λογους δεν προκειται να κατονομασω ουδεναν μηχανικο,ουδεμια εταιρικη επωνυμια γιατι οι κακες εντυπωσεις τεινουν να υπερνικησουν των θετικων κ θα γινουμε κωλος με λιγα λογια.Τα στοιχεια μου παντως ειναι διαθεσιμα προς καθε ενδιαφερομενο πολιτη ή αρχη
Αν θυμουμαι καλως πηγα σε 14 συνεργεια,ισως κ 13 ή 15.Το πρωτο που μου εκανε εντυπωση αρχικως ειναι το ψωνιο του καθε μαστορα με τις γενικες κ ειδικες του γνωσεις επι της μετατροπης σε αεριο.Ολοι επαινευαν εαυτον ως τον καταλληλοτερο μετατροπεα στην Ελλαδα,ισως κ πανευρωπαικα,ισως κ σε αλλους πλανητες.Πολλες-παμπολλες μετατροπες,απειρα σεμιναρια σε Ιταλολλανδιογαλλιες κ δεν συμμαζευεται...
2η εντυπωση ηταν η αλληλοεξουδετερωση.Ο ενας μαστορας εξουδετερωνε την αποψη του αλλου επι ιδιου θεματος,μηδενιζοντας καθε αντιρροπη αποψη.'Αυτος μωρε εχει 1 χρονο που βαζει αερια,δεν ξερει καλα' κτλ
3η εντυπωση ειναι οι παταγωδως αποτυχημενες αποπειρες μου συζητησης της τιμης.'Ελα μωρε δινεις ενα χιλιαρικο κ σωζεσαι' 'Ελα μωρε τι ειναι 12 κατοσταρικα...?'
4η εντυπωση επικουρικα της 3ης εντυπωσης.Αν ησουν λιγο περιεργος για την υψηλη τιμη της μετατροπης ΚΑΘΕ κ ειμαι κατηγορηματικος ΚΑΘΕ μετατροπεας σε ανεπεμπε σε καποιον συνεργατη του πιο low budget kατασταση.Πχ '1200 ολα??' 'Θελεις να σε στειλω σε καποιον φθηνοτερο???Εχω δικο μου ατομο να στο κανει με 600 ευρω,αλλα βαζει για τον π...ο μηχανημα.Θα χαλασει κ θα κλαις κ το μηχανημα κ το αμαξι'
5η εντυπωση ειναι η αναδουλεια.ΠΩΣ ρε γμτ γινεται ΟΛΟΙ να εχουν μετατρεπει σε αεριο dozens(που λενε κ οι Αμερικανοι) αυτοκινητα κ σε ολα τα συνεργειο να βαρουσαν μυγες????Ο αλλος εβλεπε Φερεντινο στον ΑΝΤ1,ο αλλος ετρωγε τυροπιτα τριγωνη,αλλος μιλαγε με μια γκομενα,ο αλλος ειχε πεταχτει στη λαικη (Χαλκιδικης με Μποτσαρη) να παρει ψαρια κ τον περιμενα,αλλος ηταν σε μια σκαλα κ εψαχνε τη 'γ...μενη τη ροδελα' κατα λεξη οπως μου ειπε στο παταρι.Αλλος ακουγε Ραπτοπουλο 95,5 κ γελαγε σαν το μοσχαρι,τελος ενας ηταν με ενα φιλαρακι του κ ανελυαν πως θα κατεβασει ο Μασαδο τον Αρη κοντρα στη Τριπολη τη Κυριακη.4-5-1 με Γιαννιωτα σεντερ φορ
6η εντυπωση Τιποτα.Βαρεθηκα να ασχολουμαι!!Πηγα μπας κ βγαλω ακρη κ μου εκαναν το κεφαλι καζανι.Μεσο ορο τιμης βασει 14 συνεργειων ειναι τα 1200 ευρω με το κλειδι στο χερι.δηλωμενο,αλλαγμενη αδεια κ περασμενο ΚΤΕΟ.Οι πιο πολλοι προτειναν ΒRC.Mαλλον ο κεντρικος dealer στην Ελλαδα τους δινει καλυτερη γκανιοτα για να την αβανταρουν,ή εχουν καλυτερο χαρτζιλικι... Ο νοων νοειτω,εγω ενοησα.
Η λαδιερα ειναι ενα τεραστιο κεφαλαιο μονη της,θα προτιμουσα καλυτερα να μην ανοιξω καν θεμα γιατι θα γινει της λαδιερας το καγκελο στο forum.7-7 εληξε το ματς παντως...ΥΓ Βρηκα μια δεξαμενη 120 λιτρα αλλα η γ...νη ειναι σαν θερμοσιφωνας κ χωραει μονο στο Range Rover!!Στο Mazdaki ουτε κατα διανοια...
Βαλε κοσμε αεριο!! -
Re: Υγραεριοκίνηση!
Δημοσίευσηαπό geo_thess_86 » 08/04/12 1:28
Tη καλησπερα μου.
Χθες ειχα απειρο ελευθερο χρονο κ ετσι απεφασισα να κανω ενα mini-tour ανα τους μετατροπεις της Ανατολικης Θεσσαλονικης.Κινηθηκα δηλαδη στους ενθετους δρομους αναμεσα σε Στρατηγειο Δυτικα,Βοτση Ανατολικα-Παραλιακη εως Ανθεων Νοτια,κ Πανοραμα Βορεια.Θελω να ελπιζω πηγα σε ολους,ισως ομως μου διεφυγαν 2-3.
Συμπερασμα???Στα 26 μου αρχισα να ξαναβγαζω μαλλια με αυτα που ακουγα...
Πρωινο ξυπνημα λοιπον.Αν εσκανα μυτη στους Βig-μαστορες με το σαραβαλακι μου προς μετατροπιν(Μazda Mx-5) ισως να μην κατεφερνα να τους διακοψω απο το πρωινο καφεδακι.Πηγα λοιπον με το αγαπημενο μεν-αραχνιασμενο δε Range Rover μπας κ μου δωσουνε λιγο σημασια,το οποιο παρεπιπτοντως κ σε πεισμα των καιρων δεν μετατρεπω σε αεριο κ ας σκορπαει για πλακα 24 λιτρα/100 χλμ.
Για ευνοειτους λογους δεν προκειται να κατονομασω ουδεναν μηχανικο,ουδεμια εταιρικη επωνυμια γιατι οι κακες εντυπωσεις τεινουν να υπερνικησουν των θετικων κ θα γινουμε κωλος με λιγα λογια.Τα στοιχεια μου παντως ειναι διαθεσιμα προς καθε ενδιαφερομενο πολιτη ή αρχη
Αν θυμουμαι καλως πηγα σε 14 συνεργεια,ισως κ 13 ή 15.Το πρωτο που μου εκανε εντυπωση αρχικως ειναι το ψωνιο του καθε μαστορα με τις γενικες κ ειδικες του γνωσεις επι της μετατροπης σε αεριο.Ολοι επαινευαν εαυτον ως τον καταλληλοτερο μετατροπεα στην Ελλαδα,ισως κ πανευρωπαικα,ισως κ σε αλλους πλανητες.Πολλες-παμπολλες μετατροπες,απειρα σεμιναρια σε Ιταλολλανδιογαλλιες κ δεν συμμαζευεται...
2η εντυπωση ηταν η αλληλοεξουδετερωση.Ο ενας μαστορας εξουδετερωνε την αποψη του αλλου επι ιδιου θεματος,μηδενιζοντας καθε αντιρροπη αποψη.'Αυτος μωρε εχει 1 χρονο που βαζει αερια,δεν ξερει καλα' κτλ
3η εντυπωση ειναι οι παταγωδως αποτυχημενες αποπειρες μου συζητησης της τιμης.'Ελα μωρε δινεις ενα χιλιαρικο κ σωζεσαι' 'Ελα μωρε τι ειναι 12 κατοσταρικα...?'
4η εντυπωση επικουρικα της 3ης εντυπωσης.Αν ησουν λιγο περιεργος για την υψηλη τιμη της μετατροπης ΚΑΘΕ κ ειμαι κατηγορηματικος ΚΑΘΕ μετατροπεας σε ανεπεμπε σε καποιον συνεργατη του πιο low budget kατασταση.Πχ '1200 ολα??' 'Θελεις να σε στειλω σε καποιον φθηνοτερο???Εχω δικο μου ατομο να στο κανει με 600 ευρω,αλλα βαζει για τον π...ο μηχανημα.Θα χαλασει κ θα κλαις κ το μηχανημα κ το αμαξι'
5η εντυπωση ειναι η αναδουλεια.ΠΩΣ ρε γμτ γινεται ΟΛΟΙ να εχουν μετατρεπει σε αεριο dozens(που λενε κ οι Αμερικανοι) αυτοκινητα κ σε ολα τα συνεργειο να βαρουσαν μυγες????Ο αλλος εβλεπε Φερεντινο στον ΑΝΤ1,ο αλλος ετρωγε τυροπιτα τριγωνη,αλλος μιλαγε με μια γκομενα,ο αλλος ειχε πεταχτει στη λαικη (Χαλκιδικης με Μποτσαρη) να παρει ψαρια κ τον περιμενα,αλλος ηταν σε μια σκαλα κ εψαχνε τη 'γ...μενη τη ροδελα' κατα λεξη οπως μου ειπε στο παταρι.Αλλος ακουγε Ραπτοπουλο 95,5 κ γελαγε σαν το μοσχαρι,τελος ενας ηταν με ενα φιλαρακι του κ ανελυαν πως θα κατεβασει ο Μασαδο τον Αρη κοντρα στη Τριπολη τη Κυριακη.4-5-1 με Γιαννιωτα σεντερ φορ
6η εντυπωση Τιποτα.Βαρεθηκα να ασχολουμαι!!Πηγα μπας κ βγαλω ακρη κ μου εκαναν το κεφαλι καζανι.Μεσο ορο τιμης βασει 14 συνεργειων ειναι τα 1200 ευρω με το κλειδι στο χερι.δηλωμενο,αλλαγμενη αδεια κ περασμενο ΚΤΕΟ.Οι πιο πολλοι προτειναν ΒRC.Mαλλον ο κεντρικος dealer στην Ελλαδα τους δινει καλυτερη γκανιοτα για να την αβανταρουν,ή εχουν καλυτερο χαρτζιλικι... Ο νοων νοειτω,εγω ενοησα.
Η λαδιερα ειναι ενα τεραστιο κεφαλαιο μονη της,θα προτιμουσα καλυτερα να μην ανοιξω καν θεμα γιατι θα γινει της λαδιερας το καγκελο στο forum.7-7 εληξε το ματς παντως...ΥΓ Βρηκα μια δεξαμενη 120 λιτρα αλλα η γ...νη ειναι σαν θερμοσιφωνας κ χωραει μονο στο Range Rover!!Στο Mazdaki ουτε κατα διανοια...
Βαλε κοσμε αεριο!!geo_thess_86
4TF Newbie DriverΔημοσιεύσεις: 11 Εγγραφή: 29/03/12 17:16 Last Visit: 08/04/12 4:13
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
εκτίμηση δική μου και ας είμαι
ίσως ο ποιο θρασύς ανθέλληνας που έχει περάσει από τα φόρουμ.
Υγραεριοκίνηση!