-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Όπως ίσως είναι γνωστό στους περισσότερους, η δεξαμενή υγραερίου για λόγους ασφαλείας έχει αυστηρά 10 χρόνια διάρκεια ζωής και μετά πρέπει να καταστραφεί υποχρεωτικά.
Η ημερομηνία κατασκευής της και η ημερομηνία λήξης είναι ανάγλυφα χαραγμένες πάνω στη δεξαμενή, μαζί με τον αριθμό σειράς και τις πιστοποιήσεις ασφαλείας που πληρεί η δεξαμενή.Πόσο 'φρέσκια' ήταν η δεξαμενή που σας έβαλαν; Κάνατε κάποιον έλεγχο;
Η δική μου ήταν ηλικίας 1 έτους και 10 μηνών και αυτό είναι το μόνο που με 'χάλασε' ως τώρα όσον αφορά την ποιότητα του συστήματος της vialle. Ίσως να μη φταίει η vialle, αλλά εγώ που προτίμησα για συγκεκριμένους λόγους, μικρότερη δεξαμενή από τη standard, οπότε έβαλαν οτι είχαν σ' αυτές τις διαστάσεις...
Εμενα γραφει 6/2010. Στην αρχη δεν εδωσα σημασια αλλα τωρα που διαβασα αυτο που γραφεις περι καταστροφης στα 10 ετη
-
γνωριζει κανεις αν τα πρατηρια με υγραεριο θα συνεχισουν να εφοδιαζονται τωρα με την απεργια;παντως σε μενα ειπαν πως δε θαχω προβλημα μαλλον λογω μικρης ζητησης στο υγραεριο φανταζομαι
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Ερωτηση: Τα οχηματα που εχουν υποστει μετατροπη για LPG μπορουν να δεχθουν και φυσικο αεριο, ή δεν εχουν καμια σχεση????Ευχαριστω!
Δεν εχουν καμια σχεση.
-
Ο χρήστης γιαννης1971 έγραψε:
γνωριζει κανεις αν τα πρατηρια με υγραεριο θα συνεχισουν να εφοδιαζονται τωρα με την απεργια;παντως σε μενα ειπαν πως δε θαχω προβλημα μαλλον λογω μικρης ζητησης στο υγραεριο φανταζομαιΝομιζω οτι τα βυτια που το μεταφερουν ειναι αλλα...δεν ξερω..δεν νομιζω να ειναι μεσα σε αυτους που απεργουν.
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Ερωτηση: Τα οχηματα που εχουν υποστει μετατροπη για LPG μπορουν να δεχθουν και φυσικο αεριο, ή δεν εχουν καμια σχεση????
Ευχαριστω!
Δεν εχουν καμια σχεση.
Εμενα τα μπεκ επανω γραφουν LPG-CNG...μαλλον ειναι τα μονα που διατηρουνται σε μια πιθανη μετατροπη σε φυσικο αεριο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ερωτηση: Τα οχηματα που εχουν υποστει μετατροπη για LPG μπορουν να δεχθουν και φυσικο αεριο, ή δεν εχουν καμια σχεση????
Ευχαριστω!
Δεν εχουν καμια σχεση.
Εμενα τα μπεκ επανω γραφουν LPG-CNG...μαλλον ειναι τα μονα που διατηρουνται σε μια πιθανη μετατροπη σε φυσικο αεριο.
η εγκατάσταση φυσικού αερίου είναι πολύ διαφορετική από του υγραερίου!!
τα μπεκ ειναι το λιγότερο... που θα βάλεις τις φιάλες για το φυσικό αέριο???
βλέπεις είναι θεόβαρες και πιάνουν και πολύ όγκο!
το υγραερίο συμπιέζεται στα 3-5 bar ενώ το φυσικό αεριο στα 200bar -
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
μηπως τα εχεις μπερδεψει λιγο το άρθρο? Αλλο 'φυσικο αεριο' και άλλο 'υγραέριο'.Διαβάζοντας το άρθρο το μόνο που είχες να συμπεράνεις ήταν ότι δεν ξέρω να ξεχωρίσω φυσικό αέριο και υγραέριο?
Το topic αυτό της υγραεριοκίνησης επισκέπτονται άτομα που ενδιαφέρονται για μετακίνηση με εναλλακτικό, φθηνότερο καύσιμο προκειμένου να ελαττώσουν το κοστολόγιο τους. Κάτι τέτοιο αναφέρει το άρθρο που παρέθεσα, ότι το κράτος θέλει να προωθήσει το φυσικό αέριο στην Ελλάδα αυξάνοντας τα σημεία πώλησης, επιφέροντας αλλαγές στο επάγγελμα για να ελαττωθεί το κόστος τοποθέτησης (φαντάζομαι παρατηρείς τις ομοιότητες με το υγραέριο).
Φιλικά Γιώργος. -
Ο χρήστης metro έγραψε:
μηπως τα εχεις μπερδεψει λιγο το άρθρο? Αλλο 'φυσικο αεριο' και άλλο 'υγραέριο'.
Διαβάζοντας το άρθρο το μόνο που είχες να συμπεράνεις ήταν ότι δεν ξέρω να ξεχωρίσω φυσικό αέριο και υγραέριο?
Το topic αυτό της υγραεριοκίνησης επισκέπτονται άτομα που ενδιαφέρονται για μετακίνηση με εναλλακτικό, φθηνότερο καύσιμο προκειμένου να ελαττώσουν το κοστολόγιο τους. Κάτι τέτοιο αναφέρει το άρθρο που παρέθεσα, ότι το κράτος θέλει να προωθήσει το φυσικό αέριο στην Ελλάδα αυξάνοντας τα σημεία πώλησης, επιφέροντας αλλαγές στο επάγγελμα για να ελαττωθεί το κόστος τοποθέτησης (φαντάζομαι παρατηρείς τις ομοιότητες με το υγραέριο).
Φιλικά Γιώργος.μα δεν ειπα τιποτα για σενα. Λεω οτι αυτος που εγραψε το αρθρο, τα εχει μπερδέψει. Αλλο το υγραέριο άλλο το φυσικό αέριο.
-
Μπορει καποιος να μου δωσει το λινκ(ενημερωμενο) της vialle εξωτερικου που λεει ακριβως ποιοι κινητηρες εχουν προβλημα στο υγραεριο? Για ολες τις μαρκες...
-
Σε άλλο forum διάβασα οτι πλέον υπάρχει και στην Καστοριά πρατήριο που διαθέτει υγραέριο. Είναι η καινούρια ΕΚΟ δίπλα από τον Κωτσόβολο, κοντά στην έξοδο προς Εγνατία.
-
Ο χρήστης γιαννης1971 έγραψε:
γνωριζει κανεις αν τα πρατηρια με υγραεριο θα συνεχισουν να εφοδιαζονται τωρα με την απεργια;παντως σε μενα ειπαν πως δε θαχω προβλημα μαλλον λογω μικρης ζητησης στο υγραεριο φανταζομαιτα βυτια που μεταφερουν το υγρεριο ειναι ιχ και δεν μετεχουν στην απεργια. αλλο ενα συν στην υγραεριοκινηση.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μπορει καποιος να μου δωσει το λινκ(ενημερωμενο) της vialle εξωτερικου που λεει ακριβως ποιοι κινητηρες εχουν προβλημα στο υγραεριο? Για ολες τις μαρκες...Δεν έχω τέτοιο κατάλογο, αλλά έμμεσα μπορείς να καταλάβεις για κάποιο μοντέλο, ως εξής:
Πηγαίνεις εδώ: http://www.vialle.nl/home/catalogus.html και βλέπεις ανά μάρκα αυτοκινήτου, τα kit που έχει για κάθε μοντέλο ξεχωριστά. Για όσα μοντέλα δεν αναφέρεται κάποιο kit, είναι υποψήφια για τη λίστα που ψάχνεις... Μπορεί επίσης απλά να μην έχει δοκιμαστεί ακόμη το συγκεκριμένο μοντέλο από τη vialle, οπότε γι αυτό το λόγο δεν έχει φτιαχθεί κάποιο kit.
Σ' αυτή τη σελίδα: http://www.vialle.nl/producten/lpxi.html?L=1 έχει πληροφορίες για το LPxi, το σύστημα που προτείνει η vialle για τα 'προβληματικά' μοντέλα. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
γνωριζει κανεις αν τα πρατηρια με υγραεριο θα συνεχισουν να εφοδιαζονται τωρα με την απεργια;παντως σε μενα ειπαν πως δε θαχω προβλημα μαλλον λογω μικρης ζητησης στο υγραεριο φανταζομαι
τα βυτια που μεταφερουν το υγρεριο ειναι ιχ και δεν μετεχουν στην απεργια. αλλο ενα συν στην υγραεριοκινηση.
Είναι παράδοξος και αντί τεχνικός, ένας τέτοιος τρόπος επιλογής μιας μετατροπής!!.
Τρις μέρες απεργία, δεν είναι δυνατόν να είναι το μέτρο επιλογής, ενός συστήματος μετατροπής σε αέριο!!!.....
Υποτιμάς την αξία μιας τέτοιας μετατροπής, όταν βάζεις στα + αυτό το αστείο παράδειγμα. Διότι είναι αστείο, όταν τα ΙΧ βυτιοφόρα της βενζίνης, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ, των του αεριού!!!.... Η μετατροπή γίνετε για 365 μέρες τον χρόνο, και όχι για 3 μέρες!!.
Με τέτοιες παραθέσεις, προβοκάρετε το αέριο, σε υγειά σκεπτόμενους πολίτες.
Antonis-team.Δεν νομιζω να ηταν αυτος ο λογος που εκανε την μετατροπη.Ουτε και προβοκαρει το υγραεριο γραφωντας κατι τετοιο.Δεν καταλαβαινω καθολου αυτη σου την αντιδραση
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Δεν καταλαβαίνω καθόλου αυτή σου την αντίδραση»
ΑΣΕ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, από εσένα καλέ μου φίλε. Λόγω πείρας και συνεχούς ενασχόλησης στο αντικείμενο…. Και όχι μόνον…. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Καλα,οτι πεις
-
Επειδη διαβασα κατι για σκουπες κ αλλα τετοια αστεια:
ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ να μιλαμε για τρυπημα της πολλαπλης εισαγωγης πανω στο μοτερ. Οποιος θελει να το καταλαβει, καλως. Αν καποια στιγμη στα 100κ χλμ αρχισει να καιει λαδι, μοντερνο μοτερ, μην ψαχνετε απο τι ειναι...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Επειδη διαβασα κατι για σκουπες κ αλλα τετοια αστεια:ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ να μιλαμε για τρυπημα της πολλαπλης εισαγωγης πανω στο μοτερ. Οποιος θελει να το καταλαβει, καλως. Αν καποια στιγμη στα 100κ χλμ αρχισει να καιει λαδι, μοντερνο μοτερ, μην ψαχνετε απο τι ειναι...
Στα 100Κ δεν θα ειναι απο αυτο να εισαι σιγουρος, απο σκισιμο θα ειναι.
Οταν μπει ξενο σωμα στον κινητηρα την παθαινει αμεσα. -
Κ τοτε απο αυτο θα ειναι. Μικρη τριχοειδης γρατζουνια στα τοιχωματα του κυλινδρου, απο ενα γρεζι πολυ ψιλο (απο αυτα που δεν θα μπορεσει ποτε να ρουφηξει η 'σκουπα'), η οποια σιγα-σιγα θα μεγαλωνει απο την χρηση (ή κ απο το σκισιμο, γρηγοροτερα ετσι), η οποια δεν θα υπηρχε αν δεν ειχε γινει η αρχη απο το γρεζι.
Εννοειτε οτι οτιδηποτε μεγαλυτερο απο ψειρα θα κανει μεγαλη ζημια αρκετα γρηγορα.
-
Συγνωμη κιολας..αλλα για 4 τρυπιτσες ποιος λυνει πολλαπλη εισαγωγης? Μονο ο τυπος με το vialle που εχει οδηγιες βημα βημα.
Πειτε μου εναν που εχετε δει(αν σας αφηνει να ειστε μπροστα) με τα ματια σας να λυνει την εισαγωγη σας. Θελει πολυ δουλεια και ακομη περισσοτερη μαεστρια να μονταριστει σωστα και να μην εχεις απωλειες πιεσης απο κει. Εγω προσωπικα περισσοτερη σιγουρια ειχα να τρυπησει οπως ειναι την εισαγωγη απο το να την ξεμονταρει, με τοση βιασυνη και τοσα αλλα αμαξια που εχει απο πισω.... -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Συγνωμη κιολας..αλλα για 4 τρυπιτσες ποιος λυνει πολλαπλη εισαγωγης? Μονο ο τυπος με το vialle που εχει οδηγιες βημα βημα.
Πειτε μου εναν που εχετε δει(αν σας αφηνει να ειστε μπροστα) με τα ματια σας να λυνει την εισαγωγη σας. Θελει πολυ δουλεια και ακομη περισσοτερη μαεστρια να μονταριστει σωστα και να μην εχεις απωλειες πιεσης απο κει. Εγω προσωπικα περισσοτερη σιγουρια ειχα να τρυπησει οπως ειναι την εισαγωγη απο το να την ξεμονταρει, με τοση βιασυνη και τοσα αλλα αμαξια που εχει απο πισω....Το ζητημα δεν ειναι οι τρυπιτσες αλλα τα ρινισματα απο το τρυπημα που κανενας δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι δεν θα περασουν στον θαλαμο καυσης.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Επειδη διαβασα κατι για σκουπες κ αλλα τετοια αστεια:ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ να μιλαμε για τρυπημα της πολλαπλης εισαγωγης πανω στο μοτερ. Οποιος θελει να το καταλαβει, καλως. Αν καποια στιγμη στα 100κ χλμ αρχισει να καιει λαδι, μοντερνο μοτερ, μην ψαχνετε απο τι ειναι...
Πριν κοροϊδέψεις τη σκούπα διάβασε την παραπάνω δημοσίευση***, βρες ΕΝΑ αμάξι που έχει μαντεμένια εισαγωγή και κατάλαβε **πως γίνεται **η εγκατάσταση σε ΟΛΑ τα αμάξια (που έχουν πλαστικές ή αλουμινένιες εισαγωγές).
Στο ξαναγράφω: καλύτερα να τρυπήσουν την εισαγωγή πάνω στο αμάξι παρά να την λύσουν.
Υγραεριοκίνηση!