-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εγώ πάλι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με το silveline....
Έχω κάνει περίπου 250χλμ. Οι εντυπώσεις χείριστες:
- Manual δεν υπάρχει. Δηλαδή δίνει κανείς 1600 ευρώ χωρίς να παίρνει ούτε μία σελίδα οδηγιών; Αν είναι δυνατόν! Δεν υπάρχει κανένας (αλλά απολύτως κανένας ) τρόπος να εξέγξει κανείς στοιχειωδώς αν ο καλλιτέχνης που εγκατέστησε το σύστημα ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Είναι μυστικά τα manuals;
- Αρχικά δεν είχε τοποθετηθεί emulator. Με 2η επίσκεψη τοποθετήθηκε αλλά το μόνο που έγινε είναι ότι ξεφούσκωσε η τσέπη μου κατά 50 ευρώ ΧΩΡΙΣ απόδειξη.
- Άμεση συνέπεια είναι ότι πρέπει να έχω γεμάτο και το τεπόζιτο της βενζίνης τουλάχιστον με όση βενζίνη αντιστοιχεί στην θεωρητική αυτονομία με υγραέριο, αλλά και πρέπει κατά καιρούς να βάζω βενζίνη γιατί συνέχεια πέφτει η στάθμη οπότε αν δεν καταλαβαίνει ότι γεμίζει βενζίνη κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι έμεινε, παρόλο που θα είναι γεμάτο.
- Το σύστημα κατάλαβε ότι η δεξαμενή υγραερίου ήταν σχεδόν άδεια παρόλο που είχε ακόμη το 1/3 γεμάτο (περίπου 11 λίτρα), που βγάζει θεωρητικά τουλάχιστον 100χλμ. Παρόλα αυτά τα led ήταν σχεδόν σβηστά. Δεν υπάρχει τρόπος να συνεχίσει κανείς να οδηγεί μέχρι να αδειάσει εντελώς η δεξαμενή χωρίς τον σπαστικό ήχο, άρα ή κάνεις 100 χλμ ακούγοντας συνέχεια το σπαστικό μπιπ-μπιπ (κάτι που δεν παίζει όταν έχεις μέσα την οικογένεια) ή πρέπει να πάς να γεμίσεις. Άρα η αυτονομία του συστήματος είναι πλέον 200 χλμ και όχι περίπου 300 που προκύπτει από τη δεξαμενή που έβαλα και την κατανάλωση του αυτοκινήτου. Κοινώς μία μαλακία και μισή!
- Αφού γέμισε το υγραέριο, το σύστημα δεν κατάλαβε τίποτα. Ο βομβητής συνεχίζει, με το λαμπάκι του διακόπτη να αναβοσβήνει, ενώ τα led που δείχνουν αν η δεξαμενή είναι γεμάτη, 'κατάλβαν' ότι γέμισε η δεξαμενή μετά από περίπου ένα τέταρτο.
Δηλαδή αν δεν είχα βάλει Prins και είχα βάλει κάτι όχι τόσο καλό τι θα γινόταν, απλά θα χαλούσε εντελώς το αυτοκίνητο;
Συμπέρασμα:
- Ήδη έχω χάσει περίπου 200 ευρώ σε εργατοώρες από το υγραέριο
- Οικονομία δεν υπάρχει γιατί πρέπει να γεμίζω και βενζίνη και υγραέριο αφού δεν δουλεύει ο emulator, εκτός και αν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνεται reset το επίπεδο της δεξαμενής βενζίνης.
- Το σύστημα είναι άκρως σπαστικό. Δεν είναι δυνατό να κάνει συνέχεια μπιπ όταν κοντεύει να αδειάσει (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ όμως να καταλαβαίνει ότι άδειασε με το 1/3 του τεπόζιτου γεμάτο). Απλά δεν είναι δυνατό να οδηγήσει κανείς μία ώρα ακούγοντας συνέχεια μπιπ-μπιπ-μπιπ.... Δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό συνεχίζοντας το αυτοκίνητο να καίει υγραέριο;
- Manuals φυσικά δεν δόθηκαν. ούτε μία σελίδα με τις στοιχειώδεις οδηγίες!
- Η μετατροπή τελικά υγραερίου είναι κατάλληλη για ανθρώπους που ξέρουν τόσο καλά μηχανολογικά ώστε να μπορούν να εγκαταστήσουν μόνοι τους το kit, να το προγραμματίσουν μόνοι τους, να ρυθμίσουν τη λειτουργία μόνοι τους, και να έχουν παλιό αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται εξωτικά πράγματα όπως emulator. Για όλους τους άλλους είναι καλύτερο να αγοράσουν diesel. Κοστίζει παραπάνω, αλλά η ψυχική φθορά και το χάσιμο χρόνου από τη διαρκή ενασχόληση με την μετατροπή δεν αξίζει.
Προσωπικά θα πάω να το ξηλώσω. Έχασα 1700 ευρώ, αλλά τουλάχιστον θα σταματήσω να έχω την ψυχική φθορά.
Συμβουλή μου για όσους δεν είναι μηχανικοί τεχνίτες κτλ και δεν μπορούν να λύσουν μόνοι τους το αυτοκίνητο: ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ. ΜΑΚΡΥΑ. Αγοράστε ένα diesel αυτοκίνητο. Θα κάνετε payback σε 5 χρόνια αντί για ένα, αλλά η ψυχική ηρεμία που θα έχετε είναι ανεκτίμητη!
Επειδη εσυ έπεσες σε καφρο εγκαταστάτη άσχετα αν έβαλες prins δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραπληροφορείς τον κόσμο απο το να μην βάλει υγραεριο. Έλεος δηλαδή. Εγώ φοράω στο αυτοκίνητο μου egas που λογικά είναι 'κατώτερου επιπέδου' με το prins αλλα δεν εχω το παραμικρό πρόβλημα ούτε με έκοψε ούτε βαράνε πιστόνια ούτε πρέπει να βάζω βενζίνη ούτε χτυπάνε λαμπακια και αλλα πραγματα. Ο εγκαταστάτης σου φταίει και σε αυτόν θα πρέπει να ρίξεις το φταίξιμο και όχι στο σύστημα που επέλεξες
Sent from my U20i using Tapatalk 2
Μα τεκμηρίωσε γεγονότα. Και γιατί να μην έχει το δικαίωμα της κρίσης του, και το δικαίωμα των όποιων συμβουλών θέλει. Ο πρώτος είναι?.
Και με όσες αρνητικές εγγραφές έχουν γίνει εδώ μέσα, εσύ παραμένεις ένθερμος υποστηρικτής, που σίγουρα δεν είναι κακό.
Άσε λυπών να μελετάμε απόψεις. Βγαίνει ‘ζουμί’ από όλες!!!....
Μα σίγουρα κανένας μα κανένας, δεν εστίασε το πρόβλημα. Υπάρχει εποπτική εξουσία σε αυτήν την χώρα?. Γιατί μόνον καθ’ έδρας θα πρέπει να επιλύονται διαφορές τεχνικής φύσης, με ένα τσουβάλι χρήματα?. Η υπηρεσία προστασίας του πολίτη πρέπει να αναβαθμιστεί.
Α.[/quote]Επιπλεον, 10 θετικες γνώμες να ακούσω και μια αρνητική (τεκμηριωμενη ομως), για μενα εχει μεγαλύτερη βαρυτητα η αρνητικη. δηλαδη αν εχεις πχ 10% πιθανοτητες να φας φολα, η πιθανοτητα να επιλεξεις υγραεριο κατεβαινει δραματικα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πως θα γεμιζεις τις φιάλες ;+
Τιμή παραλίας 2 ευρώ το λίτρο.
-
@kiloMeater
το θεμα φιλε μου ειναι οτι ολα αυτα τα προβληματα ειναι αποτελεσμα ΚΑΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ του κιτ απο τον εγκαταστατη. Με αλλα λογα φταιει αυτος που το εβαλε και οχι το κιτ. Οποτε αυτο μονο παραπληροφορηση μπορει να λεγεται.Οσο για την και καλα τεκμηριωση ας μην το σχολιασω,ενα καρο αρνητικα σχολια τα οποια λυνονται με μια ρυθμιση ενος ΣΩΣΤΟΥ εγκαταστατη για να καταληξει στο συμπερασμα οτι το υγραεριο δεν κανει οποτε να μην βαλει κανεις. Προτου βαλεις ενα οποιοδηποτε κιτ ειτε ειναι κορυφαιο ειτε ειναι μια μεσης κατηγοριας(εγω προσωπικα φοραω απο τα πιο 'φτηνα' κιτ-μολις 750 ευρω-της eg@s) πας στον εγκαταστατη βλεπεις την δουλεια του,βλεπεις αν εχει πελατεια που σημαινει οτι τον εμπιστευονται και οντως κανει καλες δουλειες,εγω προσωπικα ετσι εκανα. Δεν σημαινει οτι επειδη βαζει το κορυφαιο συστημα(που ακομα να καταλαβω τι εννουμε κορυφαιο αλλα τελος παντων) ειναι και σωστος. Επισης μπορεις να ρωτησεις φιλους γνωστους γειτονες που τυχον εχουν υγραεριο σε ποιον το εβαλαν και αν τους εχει βγαλει προβλημα-το οποιο παντα ειναι λογω ΡΥΘΜΙΣΗΣ- οποτε να εχεις στα υποψη σου μαστορια που κανουν καλη δουλεια.
Συγνωμη για το μεγαλο ποστ απλα βλεπω ατομα τα οποια θελουν να 'τρομοκρατησουν' αλλους και δεν τους βοηθανε να σχηματισουν μια σφαιρικη αποψη για το τι συμβαινει γυρω απο το υγραεριο. Εγω προσωπικα οταν ητνα να βαλω και μπηκα σε αυτο το τοπικο μπορω να πω οτι χαθηκα και μπερδευτικα γιατι ο καθενας ελεγε το μακρυ και το κοντο του χωρις μια πιστευτη τεκμηριωση.
Τελειωνοντας το μονο που εχω να πω εινια οτι με το υγραεριο σωθηκα πραγματικα,βασικα οχι εγω η τσεπη μου, καθοτι ειμαι και φοιτητης και απο το χαρτζιλικι μου βαζω τις βενζινες υγραερια και λοιπα.
Ενδεικτικο παραδειγμα Θεσσαλονικη-Ποδοχωρι(χωριο πριν την Καβαλα)
με βενζινη 50 ευρω
με υγραεριο 20 ευρω χοντρικα νουμερα αλλα η διαφορα ειναι τοση. και μιλαω για ταχυτητες παντα 130 εως και 200 οταν ο δρομος ειναι αδειος και δεν εχω αλλο μπροστα μου.(και ναι παει και με το υγραεριο 200) -
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Κι φέτος μου έφτιαξε τη βάρκα 8 κιλυνδρο injection volvo penta που όταν το δει ο εγκαταστατης που σου έβαλε υγραεριο ( και μαλλον φτιαχνει και τα καρτ σου ) θα αυτοκτονήσει με τη μια.
μεγάλε μην είσαι τόσο σίγουρος.
ο συγκεκριμένος κάνει αυτή τη δουλειά 20 χρόνια, ασχολείται μόνο με υγραεριο κ όσοι έχουμε παει εκεί (κ από το φορουμ εχουν παει κ άλλα μέλη) έχουμε μείνει 100% ευχαριστημένοι.
απλά δεν πρήζουμε το κόσμο ό,τι το συστημα που βάλαμε κ ο δικός μας μάστορας είναι ο καλύτερος, τρομοκρατώντας το κόσμο μη βάλει κάτι άλλο σε άλλο μαστορα!
στο είπαν κ άλλοι, αν δεν βγάζεις λεφτά από αυτή την ιστορία, ξεκόλα -
στον δρομο χαλκιδικης για αϊ μαμα εχει 4 πρατηρια για gas με τις εξης τιμες (χθες γεμισα)
- kaoil 72,9
- aegean 72,9
- απ 69,9
4)shell 72,9
μετα απο πολυ πολυ καιρο ειδα να πεφτει κατω απο 70 η τιμη.
-
Ο χρήστης black92s έγραψε:
εγω προσωπικα φοραω απο τα πιο 'φτηνα' κιτ-μολις 750 ευρω-της eg@sΝα σου κάνω μια ερώτηση; Ποιό σύστημα της eg@s φοράς και σε ποιον εγκαταστάτη το έβαλες;
-
@alexeft
EG KIT 4CK EOBD TURBO FLEX στη θεσσαλονικη Galeadis Bross. -
Σ'ευχαριστώ, αλλά, ... με καταρράκωσες!!!!
Πριν 2,5 χρόνια το ίδιο κιτ το είχα πληρώσει σε άλλον 1500 με τη λαδιέρα.
Λαδιέρα έχεις; Το eobd σου το έχει συνδέσει;
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Ψάχνω μια πληροφορία για το Plug & Drive και παρακαλώ όποιον γνωρίζει να απαντήσει.
Στο τεχνικό του φυλλάδιο, αναφέρει ότι η ΚΜΕ, είναι συμβατή με Can Bus2.0 & KPW2000 πρωτόκολλο. Αναφέρει επίσης (έμμεσα) ότι αυτή η μονάδα επικοινωνεί απευθείας με την OBD εν λειτουργία μέσω των άνω πρωτοκόλλων.
Τι τιμές λαμβάνει μέσω της OBD και σε τι πλεονεκτεί έναντι άλλων συστημάτων;
Και εάν πράγματι μπορεί να επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο, τότε γιατί οι εγκαταστάτες συνδέουν πρόσθετα καλώδια στα σήματα του χρονισμού, λ & στροφών του κινητήρα όταν αυτές οι τιμές δίνονται μέσω της OBD?Σε άλλα καλά συστήματα όπως αυτό της Prins (για παράδειγμα το νέο Silverline 2.0) δεν αναφέρεται τέτοια λειτουργία. Ναι μεν επικοινωνία μέσω OBD για τη σωστή παραμετροποίηση της ΚΜΕ του υγραρερίου αλλά αλληλεπίδραση εν κινήσει, όχι!
Οι συνδέσεις obd δεν αποτελούν πανακια αλλα βοηθούν με αλλαγή στη χαρτογράφηση και στο πόσο έξυπνο είναι το σύστημα για να διορθώνει τους χάρτες σύμφωνα με το χάρτη της βενζίνης ... Βέβαια δεν σημαινει ότι δουλεύουν όλα τα πρωτόκολλα με can bus κτλ. Πολλα κιτ με obd συνδέσεις σβήνουν τις βλάβες πριν καν εμφανιστούν στο καντραν του αμάξιου όπως τα κιτ βασισμένα στην AEB έχουν δυνατότητα επιλογής erase των βλαβών, το PRINS είναι άλλο πράγμα εντελώς έχει ένα δικο του τροπο σκέψης και λειτουργίας διόρθωσεων κτλ όπως και της εκμάθησης του εγκεφάλου , για αυτο συνδέουν Λαμδα μπεκ στροφές κτλ το πως σκέφτεται δεν ξέρει κανείς απλα δουλεύει άψογα ..
Κατά αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Κατά δεύτερο λόγο, το πως λειτουργεί η OBD, και το πως λειτουργεί μέσω του κοινού αισθητήρα λ ένα επάλληλο σύστημα βενζίνης-υγραερίου και στο πως αλληλοεπηρρεάζονται βάσει των τιμών στους πίνακες short & long term fuel map - μου είναι ήδη γνωστά.Εκεί που δεν μπορώ να βρω την πληροφόρηση που χρειάζομαι είναι, στο τι ακριβώς κάνει ή στο πως αλληλεπιδρά μέσω της OBD το σύστημα Plug & Drive της BRC.
Σίγουρα όλα τα πρωτόκολλα δεν είναι ίδια, αλλά όταν αναφέρει στις προδιαγραφές Can Bus 2.0 & KWP2000 εδώ είναι κατά πολύ συγκεκριμένα και στη δεύτερη περίπτωση πάει γραμμή για επικοινωνία μέσω της K-line.Τι κάνει όμως, σβήνει τις τυχόν διαφοροποιήσεις άνω του 10% για να μην έχεις ένδειξη μέσω της OBD 'Long Term Fuel Trim Too Rich Error', ή παραμετροποιείται κάπως διαφορετικά, πιο 'έξυπνα'.
Αυτό είναι στην ουσία που ζητώ να μου απαντηθεί εάν κάποιος γνωρίζει.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Σ'ευχαριστώ, αλλά, ... με καταρράκωσες!!!!Πριν 2,5 χρόνια το ίδιο κιτ το είχα πληρώσει σε άλλον 1500 με τη λαδιέρα.
Λαδιέρα έχεις; Το eobd σου το έχει συνδέσει;
Λαδιερα οχι δεν εχω γτ με ειπε μπαινει μονο οταν εχει αναθυμιασεις το αμαξι. Οτι με ειπε σε λεω. για το δευτερο δεν γνωριζω ευκαιρια να παω αυριο να ρωτησω να το δουνε κιολας αν ολα ειναι ρολοι, οποτε θα σε απαντησω αυριο.
-
Οκ φίλε, ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης lancialybra έγραψε:
Κατά δεύτερο λόγο, το πως λειτουργεί η OBD, και το πως λειτουργεί μέσω του κοινού αισθητήρα λ ένα επάλληλο σύστημα βενζίνης-υγραερίου και στο πως αλληλοεπηρρεάζονται βάσει των τιμών στους πίνακες short & long term fuel map - μου είναι ήδη γνωστά.Εκεί που δεν μπορώ να βρω την πληροφόρηση που χρειάζομαι είναι, στο τι ακριβώς κάνει ή στο πως αλληλεπιδρά μέσω της OBD το σύστημα Plug & Drive της BRC.
Σίγουρα όλα τα πρωτόκολλα δεν είναι ίδια, αλλά όταν αναφέρει στις προδιαγραφές Can Bus 2.0 & KWP2000 εδώ είναι κατά πολύ συγκεκριμένα και στη δεύτερη περίπτωση πάει γραμμή για επικοινωνία μέσω της K-line.Τι κάνει όμως, σβήνει τις τυχόν διαφοροποιήσεις άνω του 10% για να μην έχεις ένδειξη μέσω της OBD 'Long Term Fuel Trim Too Rich Error', ή παραμετροποιείται κάπως διαφορετικά, πιο 'έξυπνα'.
Για το plug&drive συγκεκριμένα δεν ξέρω, αλλά το eg@s που έχω διαβάζει τα fuel trims και όταν τα δει να ξεφεύγουν από το +- 1% ως 2%, διορθώνει τα μίγματα του υγραερίου για να τα επαναφέρει. Ένα άλλο που κάνει είναι να σβήνει ορισμένες μόνο βλάβες που καταγράφει ο εγκέφαλος της βενζίνης και τις κρατάει στη δική του μνήμη.
Το πρωτόκολλο (Can bus κλπ) δεν έχει να κάνει με τη λειτουργία του αλγόριθμου ρύθμισης του μίγματος, αλλά μόνο με το κατά πόσο οι δύο εγκέφαλοι είναι συμβατοί για να επικοινωνήσουν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
το PRINS είναι άλλο πράγμα εντελώς έχει ένα δικο του τροπο ............. απλα δουλεύει άψογα ..
του το είπε ο φίλος του που μέχρι πέρισυ του έφτιαχνε τη βάρκα...ΤΕΛΟΣ
Κι φέτος μου έφτιαξε τη βάρκα 8 κιλυνδρο injection volvo penta που όταν το δει ο εγκαταστατης που σου έβαλε υγραεριο ( και μαλλον φτιαχνει και τα καρτ σου ) θα αυτοκτονήσει με τη μια.
Επίσης θα μου βάλει prins marine kit με ειδική άδεια απο το υπουργείο για δοκιμή , όπως και έχει παραγγείλει φιάλες άνθρακονημστος με βαλβίδα πλήρωσης όπως των αυτοκινήτων , χωρητικότητας 30 λίτρων η κάθε μια και 120 συνολικά ,
Το ότι το prins έχει δικο του τρόπο λειτουργίας και υπολογισμού του ψεκασμού του υγραεριου, δικο του αλγοριθμο υπολογισμού το διαβάζουμε και σε αλλα φόρουμ , καθαρό marine κιτ πόσες εταιρίες βγάζουν ; Που δεν χρησιμοποιεί νερά θαλάσσης για ζέσταμα ; ΠΙΟΥ
Πως θα γεμιζεις τις φιάλες ;
θα είναι με ταχυσυνδεσμο και θα αφαιρούνται θα φορτωνονται στο πορτπαγκαζ του ML ( παναλαφρες με το μικρο δακτυλο τις σηκώνεις ) και οταν παω να γεμισω το αμαξι θα γεμιζω και αυτες μεσα στο αμαξι ( παρανομο θα πουν μερικοι γιατι οι εταιριες δεν το επιτρεπουν για τους δικους τους λογους ) αλλα δεν υπαρχει θεμα με αυτες λογω του οτι εχουν πολυβαλβιδα οπως και τα LPG τανκ των αυτοκινητων και πληρωση μεχρι 80 %
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Για το plug&drive συγκεκριμένα δεν ξέρω, αλλά το eg@s που έχω διαβάζει τα fuel trims και όταν τα δει να ξεφεύγουν από το +- 1% ως 2%, διορθώνει τα μίγματα του υγραερίου για να τα επαναφέρει. Ένα άλλο που κάνει είναι να σβήνει ορισμένες μόνο βλάβες που καταγράφει ο εγκέφαλος της βενζίνης και τις κρατάει στη δική του μνήμη.
Το πρωτόκολλο (Can bus κλπ) δεν έχει να κάνει με τη λειτουργία του αλγόριθμου ρύθμισης του μίγματος, αλλά μόνο με το κατά πόσο οι δύο εγκέφαλοι είναι συμβατοί για να επικοινωνήσουν.
Μάλιστα, πιστεύω ότι θα έχουν παρόμοια λειτουργία, σε ευχαριστώ για την απάντηση.
-
Ρε παίδες μετά απο εγκατασταση στο μικρο αυτοκινητο της γυναίκας σε πορεία αναβοσβηνε στιγμιαία το λαμπακι στο μπουτον αλλαγης του υγραερίου και έκανε ενα ανεπαίσθητο σκορτσαρισμα. Ο εγκαταστάτης μου είπε οτι θα αλλάξει τον τρόπο που παίρνει στροφες για το υγραέριο (έπαιρνε από τον πολλαπλασιαστη θα πάρει από αλλου) μπορεί καποιος να μου το κάνει λιανά;
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Ρε παίδες μετά απο εγκατασταση στο μικρο αυτοκινητο της γυναίκας σε πορεία αναβοσβηνε στιγμιαία το λαμπακι στο μπουτον αλλαγης του υγραερίου και έκανε ενα ανεπαίσθητο σκορτσαρισμα. Ο εγκαταστάτης μου είπε οτι θα αλλάξει τον τρόπο που παίρνει στροφες για το υγραέριο (έπαιρνε από τον πολλαπλασιαστη θα πάρει από αλλου) μπορεί καποιος να μου το κάνει λιανά;Τι μάρκα φοράς?
Sent from my U20i using Tapatalk 2
-
Prins silverline σε οπελ corsa 1,4 (μοντ. 2003).
-
τα prins τωρα τελευταια εχουν παρουσιαση προβληματα.
κανε λιγη υπομονη ομως,σε λιγο θα σου απαντηση ο σπονσορας τις prins.σε λιγο.
-
Χαχαχαχαχα ενταξει αυτο μαλλον ειναι προβλημα ρυθμισης εγκαταστασης και οχι του κιτ. Απλως επειδη καλο ειναι να μαθαινουμε τι σημαινουν μερικα πραγματα να ξεστραβωνομαστε
-
μη γραφετε τέτοια για τα prins κ ξεσπάσει πόλεμος εγκαταστατων
Όλα τα συστηματα από τους πολλαπλασιαστες δεν παιρνουν σήμα? οταν πας να σου διορθωσει το πρόβλημα για ρώτα λεπτομερειες
Υγραεριοκίνηση!