-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Αυτό δεν είναι απλά θέμα έρευνας και ανοικτού μυαλού. Αυτό είναι απάτη.
Από περιέργεια, πως έκανες τη σύνδεση πάνω στο μπουζί;
Ξαναδιάβασα τό μήνυμα.Όταν λές απάτη τί ενοείς ποιανού?
Όλων αυτών των εταιριών που μιλούν για πολύ υψηλές τάσεις στα μπουζί. Αυτό κυκλοφόρησε πολύ όταν ήρθαν οι ηλεκτρονικές αναφλέξεις.
Αν όχι απάτη, τουλάχιστον ψευδής διαφήμιση που παρουσιάζει τεράστια νούμερα προς εντυπωσιασμό.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τέτοιους παλμογράφους είχαν και έχουν τα καλά συνεργεία.Δεν ξέρω γιατί να διακινδυνεύουν τη φήμη τους μεγάλες εταιρείες και να υποστηρίζουν ότι είναι πιο δύσκολο να περάσει ο σπινθήρας το διάκενο του μπουζί με υγραέριο παρά με βενζίνη - είναι εύκολο να το επαληθεύσει κάποιος.
Και ως γνωστό το σύστημα ανάφλεξης ζορίζεται σε μεγάλα φορτία του κινητήρα. Στο ρελαντί και χωρίς φορτίο μπορεί να δουλεύει καλά και με χαλασμένα μπουζοκαλώδια.Τί ενοείς ?πώς σέ μεγαλες στροφές καί φορτίο θά πολλαπλασιαστουν τά κιλοβόλτ ή θά υπάρξει κατακόρυφη διαφορά τους μεταξύ τών δύο καυσήμων?Μίλα καθαρά νά καταλαβαινώμαστε...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τέτοιους παλμογράφους είχαν και έχουν τα καλά συνεργεία.Δεν ξέρω γιατί να διακινδυνεύουν τη φήμη τους μεγάλες εταιρείες και να υποστηρίζουν ότι είναι πιο δύσκολο να περάσει ο σπινθήρας το διάκενο του μπουζί με υγραέριο παρά με βενζίνη - είναι εύκολο να το επαληθεύσει κάποιος.
Και ως γνωστό το σύστημα ανάφλεξης ζορίζεται σε μεγάλα φορτία του κινητήρα. Στο ρελαντί και χωρίς φορτίο μπορεί να δουλεύει καλά και με χαλασμένα μπουζοκαλώδια.Αυτό πάλι μου προκαλεί εντύπωση. Στο ρελαντί που έχουμε το μεγαλύτερο κενό μέσα στον κύλινδρο, θα έπρεπε η τάση να είναι πιο ψηλή σε σχέση με μεγαλύτερα πατήματα του γκαζιού, όπου υπάρχει πιο πολύ μίγμα.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Όλων αυτών των εταιριών που μιλούν για πολύ υψηλές τάσεις στα μπουζί. Αυτό κυκλοφόρησε πολύ όταν ήρθαν οι ηλεκτρονικές αναφλέξεις.
Αν όχι απάτη, τουλάχιστον ψευδής διαφήμιση που παρουσιάζει τεράστια νούμερα προς εντυπωσιασμό.
Ειναι κεφάτη γυρ'ησει απ'του Βερόπουλου...Δέν έχεις ακούσει γιά τήν διαφυμηστική υπερβολή?Έτσι τό λένε οί μαρκετίστες.
Εσύ πιά....Απάτη! Τί είναι αυτά.¨Απαπα... -
Τέτοιους παλμογράφους είχαν και έχουν τα καλά συνεργεία.
Δεν ξέρω γιατί να διακινδυνεύουν τη φήμη τους μεγάλες εταιρείες και να υποστηρίζουν ότι είναι πιο δύσκολο να περάσει ο σπινθήρας το διάκενο του μπουζί με υγραέριο παρά με βενζίνη - είναι εύκολο να το επαληθεύσει κάποιος.
Και ως γνωστό το σύστημα ανάφλεξης ζορίζεται σε μεγάλα φορτία του κινητήρα. Στο ρελαντί και χωρίς φορτίο μπορεί να δουλεύει καλά και με χαλασμένα μπουζοκαλώδια.Αυτό πάλι μου προκαλεί εντύπωση. Στο ρελαντί που έχουμε το μεγαλύτερο κενό μέσα στον κύλινδρο, θα έπρεπε η τάση να είναι πιο ψηλή σε σχέση με μεγαλύτερα πατήματα του γκαζιού, όπου υπάρχει πιο πολύ μίγμα.
Καί ΕΙΝΑΙ πάντα υψηλότερες στό ρελαντί.
ΠΑΝΤΑ. -
Όσο αυξάνεται η πίεση/θερμοκρασία τόσο πιο δύσκολα περνάει ο σπινθήρας το διάκενο.
Αυτό είναι και το σκεπτικό (των εταιρειών) πίσω από τα μπουζί για υγραέριο.Ακόμα, έλεγχος για το σύστημα ανάφλεξης είναι οι πολλές στροφές που δεν έχει χρόνο ο πολλαπλασιαστής να 'ετοιμαστεί' (αυτό δεν έχει καμία σχέση με την παρούσα συζήτηση για τα μπουζί του υγραερίου αλλά για την τάση στο ρελαντί που εμφανίζεται μεγαλύτερη).
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Ειναι κεφάτη γυρ'ησει απ'του Βερόπουλου...Δέν έχεις ακούσει γιά τήν διαφυμηστική υπερβολή?Έτσι τό λένε οί μαρκετίστες.
Εσύ πιά....Απάτη! Τί είναι αυτά.¨Απαπα...Πιπέρι ε; Να 'σαι καλά. Ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όσο αυξάνεται η πίεση/θερμοκρασία τόσο πιο δύσκολα περνάει ο σπινθήρας το διάκενο.
Αυτό είναι και το σκεπτικό (των εταιρειών) πίσω από τα μπουζί για υγραέριο.Ακόμα, έλεγχος για το σύστημα ανάφλεξης είναι οι πολλές στροφές που δεν έχει χρόνο ο πολλαπλασιαστής να 'ετοιμαστεί' (αυτό δεν έχει καμία σχέση με την παρούσα συζήτηση για τα μπουζί του υγραερίου αλλά για την τάση στο ρελαντί που εμφανίζεται μεγαλύτερη).
Δες εδώ τι κάνει η τάση των μπουζί, όσο αναβαίνουν οι στροφές και το φορτίο
http://workshop.search-autoparts.com/_T ... 31710.htmlΗ τάση πέφτει. Αυτό σημαίνει ότι ο σπινθήρας ξεκινάει νωρίτερα και από εκεί και πέρα παραμένει περίπου εκεί μέχρι να ξεφορτίσει το δευτερεύον του πολλαπλασιαστή.
-
Δες εδώ τι κάνει η τάση των μπουζί, όσο αναβαίνουν οι στροφές και το φορτίο
http://workshop.search-autoparts.com/_T ... 31710.htmlΗ τάση πέφτει. Αυτό σημαίνει ότι ο σπινθήρας ξεκινάει νωρίτερα και από εκεί και πέρα παραμένει περίπου εκεί μέχρι να ξεφορτίσει το δευτερεύον του πολλαπλασιαστή.
Φίλε μου .λέμε τά ίδια πράγματα.
-
Εν πρώτης ένιωσα μια χαρά, που είδα ‘παλιοσειρά’ να πιστεύει στα σύγχρονα εργαλεία, και να τα αγοράζει!. Ανήκω σε αυτήν την σχολή!.
Στο πρόβλημα τώρα.
Υπάρχει μεγαλύτερη θερμοκρασία στον χώρο καύσης και άμεσα περιβάλλοντα χορό του χώρου καύσης με αέριο. Και εκεί τα κοινά ανταλλακτικά, σχεδιασμένα για άλλες χρήσεις χωλαίνουν. Ένα μπουζί ιδικό, και μι επηρεαζόμενο από τέτοιες θερμοκρασίες, δεν ‘ανοίγει’ κατά την χρήσει και έτσι δεν καταπονεί τους πολλαπλασιαστές. Δεν είναι μυστικό ότι το μέγιστο της τάσης οι πολλαπλασιαστές το βγάζουν εν κενό, μετρούμενες με βαλλιστικά βολτόμετρα. Κατά συνέπεια όταν οι ακίδες ενός μπουζί απομακρύνονται ‘ανοίγουν’ τότε η τάσης στον πολλαπλασιαστή ανεβαίνει και καταπονούνται τα μονωτικά του. 98% στης βλάβες τους.
Άλλωστε τα συγκεκριμένα μπουζί, είναι μεν ακριβότερα μα δεν είναι και της 5ης αντοχής + που έχουν. Άρα έχουμε κέρδος κατά την αγορά, τον μεγάλο χρόνο ζωής τους. Σίγουρα αυτά κατά της κατασκευαστικές τους παραδοχές κάνουν και για τα δυο καύσιμα. Τα άλλα?!.
Βεβαία στον αγώνα ενός αθέμιτου συναγωνισμού, δεν βοηθάναι στην πτώση του κόστους αγορών και πώλησης!. Σίγουρα βοηθάναι στην εξαπάτηση των μη γνωριζόντων το αντικείμενο, που ψάχνουν τον φθηνότερο……
Από εκεί ορμώμενοι οι κατασκευαστές, και προσπαθώντας να δώσουν απρόσκοπτη μακροζωία στο σύστημα, συστήνουν μπουζί αντοχής, λαδιέρα κλπ. Και πως είναι δυνατών εμείς οι ‘σοφοί’ να ενεργούμε επιλεκτικά, άλλα αποδεχόμενοι και άλλα όχι, στης επιταγές των μελετητών κατασκευαστών των κιτ?. Μα δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι εκείνοι λαμβάνουν χιλιάδες εναύσματα από εμάς τους πελάτες τους, και ψάχνονται διαρκώς και αδιαλείπτως?.
Όπως δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ότι με της εν λόγο συμπεριφορές μας, υπονομεύουμε το εν λόγο αντικείμενο!!!!.....
Α. -
Πάμε και σε αυτό!!!....
Λεμέ αβανς = προπορεία. Αυτό σημαίνει την στιγμή της διαταγής της έναυσης και το οριοθετούμε σε μοίρες αρχής. Τώρα ο χρόνος πλήρους εκφόρτωσης είναι ανάλογος με το καύσιμο και την στιγμή της εκφόρτισης. Αυτό διαβάζει ένας παλμογράφος. Και διαβάζει και το μήκος του χρόνου εκφόρτισης μα και την τάση που γράφετε στην αριστερή πλευρά!!!!.... αυτό για εμένα είναι βασικό!. Είναι η στιγμή της κορυφής του σπινθήρα, που καταδεικνύει, την πλήρη έναυση του μίγματος και την πτώση αγωγιμότητας του χώρου. Όποιος δεν ‘διαβάζει’ αυτό, δεν προσμετρά και της δυο παραμέτρους για μια σωστή ρύθμιση. Δεν προσμετράτε ο ‘παχουλός’ σπινθήρας μόνον, μα βασικά η στιγμή του ύψους του σπινθήρα, που ως προανέφερα καταδεικνύει κάτι….
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εν πρώτης ένιωσα μια χαρά, που είδα ‘παλιοσειρά’ να πιστεύει στα σύγχρονα εργαλεία, και να τα αγοράζει!. Ανήκω σε αυτήν την σχολή!.
Στο πρόβλημα τώρα.
Υπάρχει μεγαλύτερη θερμοκρασία στον χώρο καύσης και άμεσα περιβάλλοντα χορό του χώρου καύσης με αέριο. Και εκεί τα κοινά ανταλλακτικά, σχεδιασμένα για άλλες χρήσεις χωλαίνουν. Ένα μπουζί ιδικό, και μι επηρεαζόμενο από τέτοιες θερμοκρασίες, δεν ‘ανοίγει’ κατά την χρήσει και έτσι δεν καταπονεί τους πολλαπλασιαστές. Δεν είναι μυστικό ότι το μέγιστο της τάσης οι πολλαπλασιαστές το βγάζουν εν κενό, μετρούμενες με βαλλιστικά βολτόμετρα. Κατά συνέπεια όταν οι ακίδες ενός μπουζί απομακρύνονται ‘ανοίγουν’ τότε η τάσης στον πολλαπλασιαστή ανεβαίνει και καταπονούνται τα μονωτικά του. 98% στης βλάβες τους.
Άλλωστε τα συγκεκριμένα μπουζί, είναι μεν ακριβότερα μα δεν είναι και της 5ης αντοχής + που έχουν. Άρα έχουμε κέρδος κατά την αγορά, τον μεγάλο χρόνο ζωής τους. Σίγουρα αυτά κατά της κατασκευαστικές τους παραδοχές κάνουν και για τα δυο καύσιμα. Τα άλλα?!.
Βεβαία στον αγώνα ενός αθέμιτου συναγωνισμού, δεν βοηθάναι στην πτώση του κόστους αγορών και πώλησης!. Σίγουρα βοηθάναι στην εξαπάτηση των μη γνωριζόντων το αντικείμενο, που ψάχνουν τον φθηνότερο……
Από εκεί ορμώμενοι οι κατασκευαστές, και προσπαθώντας να δώσουν απρόσκοπτη μακροζωία στο σύστημα, συστήνουν μπουζί αντοχής, λαδιέρα κλπ. Και πως είναι δυνατών εμείς οι ‘σοφοί’ να ενεργούμε επιλεκτικά, άλλα αποδεχόμενοι και άλλα όχι, στης επιταγές των μελετητών κατασκευαστών των κιτ?. Μα δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι εκείνοι λαμβάνουν χιλιάδες εναύσματα από εμάς τους πελάτες τους, και ψάχνονται διαρκώς και αδιαλείπτως?.
Όπως δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ότι με της εν λόγο συμπεριφορές μας, υπονομεύουμε το εν λόγο αντικείμενο!!!!.....
Α......καί μέ τά διαπιστευτήρια τής...παλιοσειράς σού λέω....
Δέν βαρέθηκες αδερφέ μου νά γελιοποιήσαι διαρκώς?
Καί οί πιτσιρικάδες σού κρεμάνε κουδούνια τελευταία.
Άστο πού να πααάει στόν διάαααολο............ -
Ρε τι έχουμε πάθει.....μόλις πάμε να καταλάβουμε τίποτα μπας και βγάλουμε καμμια άκρη πως να προστατευτούμε από μακακίες πετάγονται οι ξερόλες (για να πουν και αυτοί κάτι ακαταλαβίστικο και καλά εμπεριστατομένο λόγω εμπειρίας και τεραστίων γνώσεων) και σχεδόν πάντα εκτός θέματος και γ.....νε την συζήτηση............. ρε Αντώνη θα σταματήσεις να χώνεσαι σε κάθε συζήτηση για να μας φωτίσεις μπας και βγάλουμε καμμια άκρη!! Αφού δεν το κατέχεις το υγραέριο τι το βασανίζεις;;;;;;;;; Λες και το κάνεις επίτηδες για να μας μπερδέψεις ή για να πουλήσεις γνώση και εμπειρία σε εμάς τους αδαείς....νισάφι!!
-
Γεια σας!
Θέλω να βάλω υγραέριο σε Citroen C4 1.6 τη βδομάδα που έρχεται στην Cargaz στη Νίκαια. Έχει 2 μάρκες: Europegaz (πολωνική) και Lovato (ιταλική). Η Europegaz δίνει 5 χρόνια εγγύηση στα ηλεκτρονικά μέρη κ 2 στα μηχανικά και η Lovato δίνει 2 χρόνια σε όλα.
Τι θα προτείνατε να βάλω από τα 2; Έχει βάλει κανείς στην Cargaz (Paintbul) ή και σε C4 να μου πει εμπειρίες;
Ευχαριστώ πολύ!Επίσης: Ξέρετε πόσο χρεώνει το ΚΤΕΟ για να δηλώσεις το υγραέριο; Αυτός ζητάει 80 ευρώ για να το πάει ο ίδιος σε ΚΤΕΟ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Ο χρήστης ace1 έγραψε:
Γεια σας!Θέλω να βάλω υγραέριο σε Citroen C4 1.6 τη βδομάδα που έρχεται στην Cargaz στη Νίκαια. Έχει 2 μάρκες: Europegaz (πολωνική) και Lovato (ιταλική). Η Europegaz δίνει 5 χρόνια εγγύηση στα ηλεκτρονικά μέρη κ 2 στα μηχανικά και η Lovato δίνει 2 χρόνια σε όλα.
Τι θα προτείνατε να βάλω από τα 2; Έχει βάλει κανείς στην Cargaz (Paintbul) ή και σε C4 να μου πει εμπειρίες;
Ευχαριστώ πολύ!Επίσης: Ξέρετε πόσο χρεώνει το ΚΤΕΟ για να δηλώσεις το υγραέριο; Αυτός ζητάει 80 ευρώ για να το πάει ο ίδιος σε ΚΤΕΟ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
και τα δυο καλα συστηματα ειναι σε συμφερει η τιμη ? το αμαξι δεν ειναι πολυ ευκολο στη μετατροπη γνώμη μου το EUROPEGAS γνωστός μου με ICOM με C4 το ξήλωσε πριν απο κανά μήνα και έβαλε prins στα γιάννενα λόγω οτι είχε θέματα αρκετά , δες αν σε συμφερει το prins με 1300 ευρώ νομίζω οτι πλήρωσε ολα μαζί για VSI και με λιπανση
-
Για τα lovato εγω ακουω καλα λογια...Δεν αναφερεις ομως τιμες που ειναι πολυ βασικο! Το ΚΤΕΟ καπου εκει κοστιζει.
-
To ΚΤΕΟ είναι στα 50Ε.
-
το ικτεο στο δακτυλιδι του ΟΤΕ στη κηφισιας κοστιζει 50 ευρω
-
50€ το ΚΤΕΟ + 30 το 'λαδι', νατα τα 80€
Η γνώμη μου ειναι ΚΤΕΟ να περναμε το αυτοκινητο μονοι μας.
Σιγουρα θα το δουν καλυτερα απο μας, οποτε αν υπαρχει καποιο προβλημα θα μας το επισημανουν.Στο φορουμ με τους υγραεριοκινητους, αλλα κι εδω νομιζω, υπαρχουν αρκετα παραδείγματα με προβληματα βαρβάτα που προεκυψαν σε αυτοκίνητα οπου ο εγκαταστάτης περασε ο ιδιος το αυτοκινητο απο το ΚΤΕΟ
αν θυμαμαι καλα, ειχα πληρωσει 75€ για τον πρωτο έλεγχο υγραεριου + τον τακτικό έλεγχο 2ετίας (60+15)
-
Τι είδους προβλήματα δηλαδή;
Υγραεριοκίνηση!