-
Τα διάκενα δεν έχουν πειραχτεί καθόλου ούτε πριν το lpg ούτε μετά. όσο είναι τo διάκενο μαμά μπουζί της GM τόσο είναι το διάκενο. Για ποιο λόγο να το μετρήσω αφού δεν έχω αλλάξει το διακενο για το lpg. Εκτός αν εννοείς ότι μικραίνει από μόνο του...............με την χρήση του lpg..........
-
Εννοώ ότι μεγαλώνει, αλλιώς οπτικά, φαίνονται μια χαρά.
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Κανείς δεν μιλάει με μιλισεκόντ στην ανάφλεξη. Όλοι με μοίρες μιλάνε, που δεν εξαρτώνται από τις στροφές του κινητήρα και κατ' επέκταση από την γωνιακή ταχύτητα που αλλάζει συνεχώς ανάλογα με τις στροφές...
Αυτό προσπαθώ νά κάνω αντιληπτό.
Καί επιδεί δέν μιλάει κανείς δέν υπάρχει?
Δέν συμβαίνει (ή καύση) μέσα σέ χρόνο?
¨Ο χρόνος δέν αντιστοιχεί σέ μοίρες?
Εφ'όσον μιλάς γιά ταχύτητα (χρόνο) καυσης ,δέν σέ αφορά σέ τί χρόνο (μιλισέκοντ) ανταποκρίνονται οί Χ μοίρες?
Δέν μπωρεί νά κάνεις μία πράξη υπολογισμού χωρίς νά έχεις όμοιες τιμές.Βγάσεις λάθος συμπεράσματα.
Ψάξετο....
Μέ καθαρό μοιαλό έ!
Χωρίς προκαταλήψεις...Δεν υπάρχει ούτε ένας εγκέφαλος που να χρησιμοποιεί πίνακα χρόνου για υπολογισμό της ανάφλεξης, γκούγκλαρέ το και αν βρεις έναν πίνακα ανάφλεξης με χρόνο και όχι με μοίρες, θέλω να τον δω.
http://www.google.gr/search?q=ignition+ ... 24&bih=536
Και οι μοίρες χρόνος είναι, την μετατροπή την κάνει εσωτερικά ο εγκέφαλος και την χρησιμοποιεί από κει και πέρα έτσι. Αλλά για να μπορούμε εμείς να επεξεργαστούμε οπτικά έναν πίνακα, έχει καθιερωθεί αυτός να είναι με μοίρες. Θέλει κι άλλο αβάνς λέμε, όχι θέλει κι άλλο χρόνο. Έχεις δει πουθενά να λένε, έχει 4 μιλισεκόντ αβάνς στο ρελαντί? Όλοι λένε έχει 13 μοίρες. Άλλωστε με μοίρες ξεκίνησαν όλοι οι μηχανικοί να δουλεύουν, δεν ξέρω κάνα ντιστριμπιτέρ να έχει μιλισεκόντ...
-
Και τα δύο χρησιμοποιείς. Αν κάνεις υπολογισμούς χρησιμοποιείς χρόνο και αν απλά έχεις πίνακες αναφέρεσαι σε μοίρες.
-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Η καύση της βενζίνης χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο παίρνει σταθερό χρόνο το δεύτερο σταθερές μοίρες.Εάν είσαι ιδιώτης ,έ πάει καλά...
Εάν είσαι μηχανικός.................................. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Και τα δύο χρησιμοποιείς. Αν κάνεις υπολογισμούς χρησιμοποιείς χρόνο και αν απλά έχεις πίνακες αναφέρεσαι σε μοίρες.ΑΚΡΙΒΩΣ!.
-
Η καύση της βενζίνης χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο παίρνει σταθερό χρόνο το δεύτερο σταθερές μοίρες.
Εάν είσαι ιδιώτης ,έ πάει καλά...
Εάν είσαι μηχανικός..................................Όλα τα βιβλία που έχω κοιτάξει και υποτίθεται χρησιμοποιούνται στα πανεπιστήμια, μοίρες δίνουν. Τώρα πια ανώτερα βιβλία έχεις εσύ, δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Και τα δύο χρησιμοποιείς. Αν κάνεις υπολογισμούς χρησιμοποιείς χρόνο και αν απλά έχεις πίνακες αναφέρεσαι σε μοίρες.
Και συμπληρώνω φιλέ.
Συγκρίνουμε δυο ανομοιογενή πράγματα.
Η προπορεία (αβανς), έχει στιγμιαία διεργασία που αφόρα την αρχή, την έναυση. Και αυτό αφόρα μοίρες έναυσεις προ το άνω νεκρό σημείο, και μόνον. Το πρόβλημα είναι ότι οι βενζινοκινητήρες, έχουν έναν χάρτη πόσο πρέπει να είναι αυτό, και ο εγκέφαλος το κανονίζει βάση στροφών.
Ο χρόνος ανά καύση μιας παλινδρόμησης και μόνον, μετράτε στην μονάδα χρόνου. Και επειδή είναι μικρός χρόνος μιλάμε για μιλισεκοντ.
Κατά συνέπεια το σημείο απόστασης από το 0 μοίρες, δεν έχει σχέση μe το μήκος της ολοκληρωμένης καύσεις.
Λόγο διαφοράς όπως ανέφερα, της διαφοράς του χάρτη βενζίνας & αεριού, ένας διπλός εγκέφαλος, η ένας δεύτερος μόνον για το αέριο, είναι η λύση.
Το ‘ρολόι’ που βάζαμε παλιά, εάν δεν βάζαμε και αντίστοιχα ελατήρια στο ντιστριπιτέρ, δεν κάναμε τίποτα. Όχι πως πιάναμε και με τον τρόπο αυτό το 100%!. Η τέλια χαρτογράφηση σήμερα, αποφεύγει της φθοροφόρες αυταναφλέξεις. (πιράκια).
Καλός εγκαταστάτης είναι αυτός που έχει γνώσεις να διαβάσει τα tester, και τον κατάλληλο εξοπλισμό, και διαβάζοντας και τους πινάκες των κατασκευαστών των κιτ, να ρυθμίσει ανάλογα.
Φιλικά
Α. -
«Όλα τα βιβλία που έχω κοιτάξει και υποτίθεται χρησιμοποιούνται στα πανεπιστήμια, μοίρες δίνουν. Τώρα πια ανώτερα βιβλία έχεις εσύ, δεν ξέρω.»
Το να ‘κουλάρουμε’ φίλε Vagnar δεν κάνει κακό, σίγουρα θα βγάλουμε ποιο τεκμηριωμένο αποτέλεσμα. Και εδώ θα σε βεβαιώσω, ότι τα εργοστάσια των κιτ, έχοντας προβλήματα με ορισμένους τυχάρπαστους «εγκαταστάτες», εφαρμόζουν την έξης πολιτική. Όταν τους στέλλεις με mail κάποιο πρόβλημα, σου στέλνουν στον υπολογιστή σου, πρόγραμμα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Όπως κάνει η BRC!. Έτσι μπορεί ο εγκαταστάτης να μην είναι γενικά ενήμερος, όσο αφόρα το διαδικαστικό μιας ολοκληρωμένης επιστήμης, μα να κάνει σωστά την ενασχόληση που διάλεξε!.
Φιλικά
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Όλα τα βιβλία που έχω κοιτάξει και υποτίθεται χρησιμοποιούνται στα πανεπιστήμια, μοίρες δίνουν. Τώρα πια ανώτερα βιβλία έχεις εσύ, δεν ξέρω.»
Το να ‘κουλάρουμε’ φίλε Vagnar δεν κάνει κακό, σίγουρα θα βγάλουμε ποιο τεκμηριωμένο αποτέλεσμα. Και εδώ θα σε βεβαιώσω, ότι τα εργοστάσια των κιτ, έχοντας προβλήματα με ορισμένους τυχάρπαστους «εγκαταστάτες», εφαρμόζουν την έξης πολιτική. Όταν τους στέλλεις με mail κάποιο πρόβλημα, σου στέλνουν στον υπολογιστή σου, πρόγραμμα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Όπως κάνει η BRC!. Έτσι μπορεί ο εγκαταστάτης να μην είναι γενικά ενήμερος, όσο αφόρα το διαδικαστικό μιας ολοκληρωμένης επιστήμης, μα να κάνει σωστά την ενασχόληση που διάλεξε!.
Φιλικά
Α.Εμένα πάντως ο εγκαταστατης μου το ρύθμισε μόνος του διότι οι ρυθμίσεις της prins είχαν βάση το υγραεριο της δυτικής Ευρώπης και όχι το ποιοτικό των ΕΛΠΕ μας, ο χάρτης που είχε για το αμάξι μου είχε πολυ πλούσιο μείγμα που έφτανε στα τριμς μέχρι και 30 + διαφορα απο τη βενζίνη
-
Φιλικά
Α.Αυτό τώρα δε λέει και πολλά γιατί εκτός της διαφοράς στο υγραέριο, υπάρχουν διαφορές από κινητήρα σε κινητήρα του ίδιου μοντέλου, οπότε...
Έχω δει ας πούμε κινητήρα που στη βενζίνη είχε long term fuel trim -20% !!!!!!
Είχε χιλιάδες χρόνια να αλλάξει φίλτρο αέρος να υποθέσω!!!! -
Και συμπληρώνω φιλέ.
Συγκρίνουμε δυο ανομοιογενή πράγματα.
Η προπορεία (αβανς), έχει στιγμιαία διεργασία που αφόρα την αρχή, την έναυση. Και αυτό αφόρα μοίρες έναυσεις προ το άνω νεκρό σημείο, και μόνον. Το πρόβλημα είναι ότι οι βενζινοκινητήρες, έχουν έναν χάρτη πόσο πρέπει να είναι αυτό, και ο εγκέφαλος το κανονίζει βάση στροφών.
Ο χρόνος ανά καύση μιας παλινδρόμησης και μόνον, μετράτε στην μονάδα χρόνου. Και επειδή είναι μικρός χρόνος μιλάμε για μιλισεκοντ.
Κατά συνέπεια το σημείο απόστασης από το 0 μοίρες, δεν έχει σχέση μe το μήκος της ολοκληρωμένης καύσεις.
Λόγο διαφοράς όπως ανέφερα, της διαφοράς του χάρτη βενζίνας & αεριού, ένας διπλός εγκέφαλος, η ένας δεύτερος μόνον για το αέριο, είναι η λύση.
Το ‘ρολόι’ που βάζαμε παλιά, εάν δεν βάζαμε και αντίστοιχα ελατήρια στο ντιστριπιτέρ, δεν κάναμε τίποτα. Όχι πως πιάναμε και με τον τρόπο αυτό το 100%!. Η τέλια χαρτογράφηση σήμερα, αποφεύγει της φθοροφόρες αυταναφλέξεις. (πιράκια).
Καλός εγκαταστάτης είναι αυτός που έχει γνώσεις να διαβάσει τα tester, και τον κατάλληλο εξοπλισμό, και διαβάζοντας και τους πινάκες των κατασκευαστών των κιτ, να ρυθμίσει ανάλογα.
Φιλικά
Α.Καταλαβαίνεις βέβαια ότι το συνολικό κόστος της εγκατάστασης αν μπει και δεύτερος εγκεφαλος για το αβανς, πάει κάπου στο θεό.
-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Η καύση της βενζίνης χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο παίρνει σταθερό χρόνο το δεύτερο σταθερές μοίρες.
Εάν είσαι μηχανικός..................................Όλα τα βιβλία που έχω κοιτάξει και υποτίθεται χρησιμοποιούνται στα πανεπιστήμια, μοίρες δίνουν. Τώρα πια ανώτερα βιβλία έχεις εσύ, δεν ξέρω.
Γιααααά....ρίξε εδώ μία ματιά........
http://www.youtube.com/watch?v=alqlfalj ... ature=plcp
Ελπίσω νά προσθέτω κάτι στήν γενικότερη καί ειδικότερη γνώση σας. -
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Η καύση της βενζίνης χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο παίρνει σταθερό χρόνο το δεύτερο σταθερές μοίρες.Πού τό είδες αυτό πάλι βρέ παιδί μου?
Βάλε λίγο τήν λογική σου καί δούλεψέτο λίγο.....δέν κάνει νά λέγωνται τέτοια... -
Ελπίσω νά προσθέτω κάτι στήν γενικότερη καί ειδικότερη γνώση σας.Αυτό πως γίνεται πάλι, με τα 7500 Volt εννοώ. Μας έχουν πήξει το κεφάλι με τις υψηλές τάσεις 20000-25000-45000 κλπ.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ελπίσω νά προσθέτω κάτι στήν γενικότερη καί ειδικότερη γνώση σας.Αυτό πως γίνεται πάλι, με τα 7500 Volt εννοώ. Μας έχουν πήξει το κεφάλι με τις υψηλές τάσεις 20000-25000-45000 κλπ.
Αυτό ενοώ , στό νά μήν πείθεστε σέ ότι οί εταιρίες προσπαθουν (καί απ'ότι φαίνεται τό κατορθώνουν)νά σάς πουλήσουν.
(πχ λαδιέρα ,υγρό γιά τήν δεξαμενή,μπουσί βραστερά ,κλπ)
Εάν τό αγοράσετε γιά νά τό πουλήσετε καί νά κερδίσετε είναι θεμητό ,αλλά πρέπει νά ξέρετε καί τήν πραγματηκότητα.
Καί αυτή τήν βρίσκετε μέ διαρκή έρευνα καί ανοικτό μοιαλό. -
Αυτό δεν είναι απλά θέμα έρευνας και ανοικτού μυαλού. Αυτό είναι απάτη.
Από περιέργεια, πως έκανες τη σύνδεση πάνω στο μπουζί;
-
Αυτό δεν είναι απλά θέμα έρευνας και ανοικτού μυαλού. Αυτό είναι απάτη.Από περιέργεια, πως έκανες τη σύνδεση πάνω στο μπουζί;
Δέν κάνω τήν σύνδεση επάνω στό μπουσί.Πέρνω από τό πλήν τού πολλαπλασιαστή ό οποίος επαγωγικά μέ κατάληλο παλμογράφο (οί περισότεροι μετρούν μοίρες αλλά είναι λάθος,έχει απλά καθιερωθεί)πού μετρά μιλιβολτ καί επαγωγικά έχουμε τήν τιμή τού δευτερεύοντος.
-
Αυτό δεν είναι απλά θέμα έρευνας και ανοικτού μυαλού. Αυτό είναι απάτη.Από περιέργεια, πως έκανες τη σύνδεση πάνω στο μπουζί;
Ξαναδιάβασα τό μήνυμα.Όταν λές απάτη τί ενοείς ποιανού?
-
Τέτοιους παλμογράφους είχαν και έχουν τα καλά συνεργεία.
Δεν ξέρω γιατί να διακινδυνεύουν τη φήμη τους μεγάλες εταιρείες και να υποστηρίζουν ότι είναι πιο δύσκολο να περάσει ο σπινθήρας το διάκενο του μπουζί με υγραέριο παρά με βενζίνη - είναι εύκολο να το επαληθεύσει κάποιος.
Και ως γνωστό το σύστημα ανάφλεξης ζορίζεται σε μεγάλα φορτία του κινητήρα. Στο ρελαντί και χωρίς φορτίο μπορεί να δουλεύει καλά και με χαλασμένα μπουζοκαλώδια.
Υγραεριοκίνηση!