-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
φίλε μου για να έχουνε βγάλει όλες οι σοβαρές εταιρίες μπουζί για Lpg κάτι γίνεται
Ναι γίνεται , ανεβαίνει ο τζίρος του λιανέμπορου - συνεργείου- εγκατστάτη - χοντρέμπορου - εργαστασίου. Εγώ με τα κλασικά μπουζί δεν έχω πρόβλημα και δεν βλέπω τον λόγο για αντικατάσταση.
ΥΓ για όποιον ενδιαφέρεται (και πιστεύει στο μαρκετινγκ) υπάρχουν και ειδικά λάδια για lpg, όχι για λαδιέρα για τον κινητήρα -
Ας ποστάρω κι εγώ την απορία μου εδώ: έχω ένα Golf V GTI του 2006 με κινητήρα BWA. Αφού άφησα να περάσει λίγος καιρός από τότε που ξεκίνησε η 'τρέλλα' με το LPG ώστε να αποκτηθεί η σχετική τεχνογνωσία και γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μετατροπείς σε κινητήρες TFSI, αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα αγοράς.
Στόχος να βρεθεί σύστημα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το αυτοκίνητό μου από αναγνωρισμένη εταιρία και να μείνουμε μακριά από οποιεσδήποτε πατέντες - αυτοσχεδιασμούς.
Η 1η κρούση έγινε στη Vialle με μαιλ στα κεντρικά της στην Ολλανδία όπου με γείωσαν κανονικότατα [αναμένω απάντηση εδώ και 2 μήνες - φυσικά δεν πρόκειται να έρθει]. Σύμφωνα με τους καταλόγους τους και την Καρέντα δεν υπάρχει κιτ για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Η 2η κρούση έγινε σε τοπικό εγκαταστάτη που συνεργάζεται με τη BRC και, ω του θαύματος, βρέθηκε κιτ 4ης γενιάς, αν και το επίσημο σάιτ της μαμάς εταιρίας αναφέρεται σε άλλο τύπο κινητήρα.
Ψάχνοντας στο Ίντερνετ διαπίστωσα ότι κιτ για το συγκεκριμένο κινητήρα βγάζει και η Prins αλλά για το Seat Altea, ενώ για το Γκολφ αναφέρεται σε μεταγενέστερο μοντέλο. Κι εδώ το σύστημα είναι 4ης γενιάς.
Απορίες:
- Γνωρίζετε να υπάρχει κιτ, κατά προτίμηση 5ης γενιάς, από άλλη εταιρία;
- Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει κιτ για το συγκεκριμένο μοτέρ αλλά όχι για το αυτοκίνητό μου; Μήπως εννοούν ότι αλλάζει το μήκος των σωληνώσεων και απαιτείτει προσαρμογή στο δικό μου αμάξωμα;
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
φίλε μου για να έχουνε βγάλει όλες οι σοβαρές εταιρίες μπουζί για Lpg κάτι γίνεται
Ναι γίνεται , ανεβαίνει ο τζίρος του λιανέμπορου - συνεργείου- εγκατστάτη - χοντρέμπορου - εργαστασίου. Εγώ με τα κλασικά μπουζί δεν έχω πρόβλημα και δεν βλέπω τον λόγο για αντικατάσταση.
ΥΓ για όποιον ενδιαφέρεται (και πιστεύει στο μαρκετινγκ) υπάρχουν και ειδικά λάδια για lpg, όχι για λαδιέρα για τον κινητήραεγώ είχα πρόβλημα με του πολλαπλασιαστές κ με λαμπάκια άλλαξα, οποτε είδα κ μείωση της κατανάλωσης 0,5 επίσης καθόλου λαμπάκια κ στα δυο αμαξια. εσύ που είσαι μάγκας κ δεν έχεις πρόβλημα ασε εμάς τα μαρκετ βικτιμς, κ βάλε κ σπίρτα αν γουστάρεις, για να κανεις σπινθήρα
-
-
σπίρτα δεν θα βάλω γιατί μάλλον είναι για να ανάβεις φωτιά στο μπαρμεκιου και μάλλον δεν κάνουν για να δώσουν σπινθήρα σε ΜΕΚ. Πέρα από το χιούμορ αν χρειαζόντουσαν ειδικά μπουζί πιστεύω ότι θα το ανέφερε το manual του κιτ υγραερίου. Για τους πολλαπλασιαστές δεν ξέρω τι γίνετε εκεί. Μπουζί καλύτερα υπάρχουν και για αυτοκίνητα που δεν έχουν μετατροπή. Το ζήτημα είναι αν σου προσφέρουν κάτι παραπάνω από τα απλά, αν κάνουν κάτι παραπάνω και αν αξίζουν τα λεφτά τους. Δεν αμφισβήτησα τις παρατηρήσεις σου αλλά από την άλλη λέω ότι στις πιο πολλές φορές περιπτώσεις δεν χρειάζονται μιας και με τα απλά γίνετε η δουλειά. Μήπως επίσης παίζουν ρόλο και οι ρυθμίσεις και απλά τα 'ειδικά' μπουζί βοηθάνε μια όχι 100% σωστή ρύθμιση; Δεν κατηγορώ αναρωτιέμαι
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
ΥΓ για όποιον ενδιαφέρεται (και πιστεύει στο μαρκετινγκ) υπάρχουν και ειδικά λάδια για lpg, όχι για λαδιέρα για τον κινητήραΕγω πάντως με τα Bosch LPG 0,7 έχω άλλο αμάξι ροπές καλη καυση μειωμένη κατανάλωση το θηρίο μου το ml350 πετάει !!!
Σημ. Δεν πάω καθολου τους γερμανούς
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Ας ποστάρω κι εγώ την απορία μου εδώ: έχω ένα Golf V GTI του 2006 με κινητήρα BWA. Αφού άφησα να περάσει λίγος καιρός από τότε που ξεκίνησε η 'τρέλλα' με το LPG ώστε να αποκτηθεί η σχετική τεχνογνωσία και γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μετατροπείς σε κινητήρες TFSI, αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα αγοράς.Στόχος να βρεθεί σύστημα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το αυτοκίνητό μου από αναγνωρισμένη εταιρία και να μείνουμε μακριά από οποιεσδήποτε πατέντες - αυτοσχεδιασμούς.
Η 1η κρούση έγινε στη Vialle με μαιλ στα κεντρικά της στην Ολλανδία όπου με γείωσαν κανονικότατα [αναμένω απάντηση εδώ και 2 μήνες - φυσικά δεν πρόκειται να έρθει]. Σύμφωνα με τους καταλόγους τους και την Καρέντα δεν υπάρχει κιτ για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Η 2η κρούση έγινε σε τοπικό εγκαταστάτη που συνεργάζεται με τη BRC και, ω του θαύματος, βρέθηκε κιτ 4ης γενιάς, αν και το επίσημο σάιτ της μαμάς εταιρίας αναφέρεται σε άλλο τύπο κινητήρα.
Ψάχνοντας στο Ίντερνετ διαπίστωσα ότι κιτ για το συγκεκριμένο κινητήρα βγάζει και η Prins αλλά για το Seat Altea, ενώ για το Γκολφ αναφέρεται σε μεταγενέστερο μοντέλο. Κι εδώ το σύστημα είναι 4ης γενιάς.
Απορίες:
- Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει κιτ για το συγκεκριμένο μοτέρ αλλά όχι για το αυτοκίνητό μου; Μήπως εννοούν ότι αλλάζει το μήκος των σωληνώσεων και απαιτείτει προσαρμογή στο δικό μου αμάξωμα;
Αν η prins έχει το κωδικό κινητήρα ακόμα και σε άλλο μοντέλο δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα προχωρα άφοβα.... φίλος σε scoda octavia 1.8 έχει κωδικό κηνιτηρα απο pasat 1,8 και το αμάξι πετάει με το σύστημα τoυ πασάτ ρώτα και εδω http://www.qgas.gr ή http://www.fgas.eu
-
Οι σωληνώσεις δεν είναι το πρόβλημα τόσο όσο το μήκος των μπεκ ο πνεύμονας και η κλειδωμενη ρύθμιση !!! Ο εγκαταστατης απλώς τοποθετεί το σύστημα που έρχεται απο την Ολλανδία .. Ο φίλος περίμενε 20 μέρες !!!
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
ΥΓ για όποιον ενδιαφέρεται (και πιστεύει στο μαρκετινγκ) υπάρχουν και ειδικά λάδια για lpg, όχι για λαδιέρα για τον κινητήραΕγω πάντως με τα Bosch LPG 0,7 έχω άλλο αμάξι ροπές καλη καυση μειωμένη κατανάλωση το θηρίο μου το ml350 πετάει !!!
Kαι ολα αυτα μονο με αλλαγη των μπουζι? Πιστευω οτι ΜΟΝΟ σε δυναμομετρο θα μπορουσε να δει καποιος διαφορα.
-
Εγω πάντως με τα Bosch LPG 0,7 έχω άλλο αμάξι ροπές καλη καυση μειωμένη κατανάλωση το θηρίο μου το ml350 πετάει !!!
Στο φορτηγάκι σου τι ισχύει;
-
φιλος μου εχει Toyoyta Starlet 1.3 (75 hp) μοντελο 1994 ψεκασμου πολλαπλων σημειων. Εχει πανω 230000 χλμ και το αμαξι ειναι σε αριστη κατασταση με σερβις και συντηρηση οπως μα οπως πρεπει. Θελει να βαλει υγραεριο. Ειναι απο Θεσσαλονικη. Ρωτησε εμενα αλλα εγω του προτεινα το δικο μου συστημα ICOM JTG 5ης γεννιας, αλλα του φανηκε ακριβο και δεν θελει να διαθεσει τετοιο ποσο. Τι του προτεινετε;
-
μπορείς να διευκρινίσεις ποια Bosch LPG ακριβως εννοείς; ιριδίου η κάτι άλλο
-
Καλό θα ήταν το μπουζί να ταιριάζει στο αυτοκίνητο.
Δηλαδή το τάδε μπουζί αλλάζεται με το τάδε για LPG.Πάντως τόσο μεγάλες διαφορές δεν πιστεύω να υπάρχουν με μια αλλαγή μπουζί. Μάλλον μαζί με τα μπουζί έγινε και ρύθμιση.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πάντως τόσο μεγάλες διαφορές δεν πιστεύω να υπάρχουν με μια αλλαγή μπουζί. Μάλλον μαζί με τα μπουζί έγινε και ρύθμιση.
κ όμως εγώ είδα. από τα απλά μπουζί που φοράγαμε με τα brisk έγινε δουλειά
-
Πιο πολυ ειναι η ιδεα.
Για να εβλεπες διαφορα θα επρεπε να μην δουλευαν τα προηγουμενα καλα, δηλ να ειχες καποια δυσλειτουργια που ομως θα ηταν εμφανης.
Αν το αυτοκινητο δουλευε στρωτα πριν τοτε κατα 99.99% τα καινουργια μπουζι δεν εκαναν καμμια διαφορα.
Εκει που μπορει ισως να υπαρχει διαφορα ειναι στην μαλλον μεγαλυτερη διαρκεια ζωης τους και ισως σε βελτιωμενη αξιοπιστια λογω, παλι θεωρητικα, καλυτερης κατασκευης.
Ολα τα μπουζι παραγουν τον ιδιο σπινθηρα για να γινει η καυση (δηλ η εκρηξη). Δεν υπαρχουν μπουζι με καλυτερο/οικονομικοτερο σπινθηρα.
Τωρα σχετικα με τους πολλαπλασιαστες/λαμπακια μπορει και το ευχομαι να ισχυει αλλα σε θεμα οικονομιας ειναι σχεδον αδυνατο (οταν, επαναλαμβανω, υποτιθεται οτι το αυτοκινητο δουλευε στρωτα και κανονικα και πριν την τοποθετηση των καινουργιων μπουζι). -
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Ας ποστάρω κι εγώ την απορία μου εδώ: έχω ένα Golf V GTI του 2006 με κινητήρα BWA. Αφού άφησα να περάσει λίγος καιρός από τότε που ξεκίνησε η 'τρέλλα' με το LPG ώστε να αποκτηθεί η σχετική τεχνογνωσία και γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μετατροπείς σε κινητήρες TFSI, αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα αγοράς.Στόχος να βρεθεί σύστημα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το αυτοκίνητό μου από αναγνωρισμένη εταιρία και να μείνουμε μακριά από οποιεσδήποτε πατέντες - αυτοσχεδιασμούς.
Απορίες:
η icom σιγουρα εχει για το δικο σου αυτοκινητο(tfsi)
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Πιο πολυ ειναι η ιδεα.
Για να εβλεπες διαφορα θα επρεπε να μην δουλευαν τα προηγουμενα καλα, δηλ να ειχες καποια δυσλειτουργια που ομως θα ηταν εμφανης.
Αν το αυτοκινητο δουλευε στρωτα πριν τοτε κατα 99.99% τα καινουργια μπουζι δεν εκαναν καμμια διαφορα.
Εκει που μπορει ισως να υπαρχει διαφορα ειναι στην μαλλον μεγαλυτερη διαρκεια ζωης τους και ισως σε βελτιωμενη αξιοπιστια λογω, παλι θεωρητικα, καλυτερης κατασκευης.
Ολα τα μπουζι παραγουν τον ιδιο σπινθηρα για να γινει η καυση (δηλ η εκρηξη). Δεν υπαρχουν μπουζι με καλυτερο/οικονομικοτερο σπινθηρα.
Τωρα σχετικα με τους πολλαπλασιαστες/λαμπακια μπορει και το ευχομαι να ισχυει αλλα σε θεμα οικονομιας ειναι σχεδον αδυνατο (οταν, επαναλαμβανω, υποτιθεται οτι το αυτοκινητο δουλευε στρωτα και κανονικα και πριν την τοποθετηση των καινουργιων μπουζι).Σαφώ και όλα τα μπουζί ΔΕΝ παράγουν τον ίδιο σπινθήρα, ούτε συγκεντρώνεται με τον ίδιο τρόπο το καύσιμο μίγμα γύρω τους.
Αλλά η τόση μεγάλη διαφορά, κι εμένα περίεργη μου φαίνεται. Μάλλον προϋπήρχε πρόβλημα.
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
φιλος μου εχει Toyoyta Starlet 1.3 (75 hp) μοντελο 1994 ψεκασμου πολλαπλων σημειων. Εχει πανω 230000 χλμ και το αμαξι ειναι σε αριστη κατασταση με σερβις και συντηρηση οπως μα οπως πρεπει. Θελει να βαλει υγραεριο. Ειναι απο Θεσσαλονικη. Ρωτησε εμενα αλλα εγω του προτεινα το δικο μου συστημα ICOM JTG 5ης γεννιας, αλλα του φανηκε ακριβο και δεν θελει να διαθεσει τετοιο ποσο. Τι του προτεινετε;Το BRC είναι αρκετά κοινό.
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
φιλος μου εχει Toyoyta Starlet 1.3 (75 hp) μοντελο 1994 ψεκασμου πολλαπλων σημειων. Εχει πανω 230000 χλμ και το αμαξι ειναι σε αριστη κατασταση με σερβις και συντηρηση οπως μα οπως πρεπει. Θελει να βαλει υγραεριο. Ειναι απο Θεσσαλονικη. Ρωτησε εμενα αλλα εγω του προτεινα το δικο μου συστημα ICOM JTG 5ης γεννιας, αλλα του φανηκε ακριβο και δεν θελει να διαθεσει τετοιο ποσο. Τι του προτεινετε;Εγώ φίλε μου μετά από μεγάλο ψάξιμο κατέληξα στο κιτ της brc. Το έβαλα ακριβώς πριν από ένα μήνα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την λειτουργία του. Να ξέρεις όμως ότι πολύ μεγάλο ρ'ολο παίζει ο εγκαταστάτης. Η πραγματική οικονομία που θα έχεις είναι της τάξεως του 30-35%. Μην ακούσεις για παραπάνω νούμερα. BRC PLUG&DRIVE
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Εγω πάντως με τα Bosch LPG 0,7 έχω άλλο αμάξι ροπές καλη καυση μειωμένη κατανάλωση το θηρίο μου το ml350 πετάει !!!
Στο φορτηγάκι σου τι ισχύει;
Δεν έχει το φορτηγό σοβαρή διάφορα στην κατανάλωση έχει όμως στη λειτουργία δεν ρεταρει μετα απο 150000 χιλ στο γκάζι αλλα ψιλορεταρει στη βενζίνη !!!
Υγραεριοκίνηση!