-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Alexeft, στα 4ης γενιας με πνευμονα δεν ειναι δυνατον να παιρνουν μπροστα με υγραεριο γιατι για να λειτουργησει ο πνευμονας που τροφοδοτει με υγραεριο τη συστοιχια μπεκ θα πρεπει πρωτα να ζεσταθει το νερο που κυκλοφορει μεσα του στους περιπου 40 βαθμους ωστε να εξαερωθει το υγραεριο που περναει απο τον πνευμονα με κατευθυνση τα μπεκ.
Στα 5ης που δεν λειτουργουν με πνευμονα αλλα με αντλια απο την δεξαμενη ειναι φυσιολογικα εφικτο.Παίρνουν, αν έχουν τέτοια ρύθμιση. Το είχα κάνει στο δικό μου. Έπαιρνε τέλεια όταν ήταν ζεστό.
Κρύο όμως ζοριζόταν, οπότε ακύρωσα τη ρύθμιση.Το προπάνιο εξαερώνεται κάπου στους -40 και το βουτάνιο κάπου στους 0 αν θυμάμαι καλά. Το θέμα είναι όμως ότι και να πάρει μπρος με αυτά τα κρύα, αν ξεκινήσεις να κινείσαι αμέσως, υπάρχει φόβος να παγώσει ο πνεύμονας (νομίζω).
Για τα 5ης δεν ξέρω, αν μπορούσε κανένας να μας πει, θα ήταν καλό.
Τά 5ης (υγρού ψεκασμού) τής VIALLE παίρνουν καί αυτά μέ βενσίνη γιά λίγο χρόνο πού διαρκεί ό αυτοέλεγχος ΄τού συστήματος καί μετά από λίγο (συγκεκριμένον ρυθμησόμενο χρόνο) παίρνει τό υγραέριο.¨Εχει βέβαια τήν δινατότητα νά παίρνει άμεσα αλλά αυτό θά συνέβαλε μέσοπρόθεσμα σέ κολλήματα τών μπέκ τής βενσίνης από ακινησία όπως είχαμε κατά τό παρελθόν στίς εφαρμογές στά πρώτα injection πού εφαρμόσαμε (τό σ είναι ....σσσ) τίς παλαιότερες συσκευές)
-
Και αυτό σωστό, ευχαριστώ.
Μια ερώτηση ακόμα. Αν ρυθμίσουμε το Vialle πχ να παίρνει μπρος με υγραέριο, τα καταφέρνει και με το κρύο αυτών των ημερών;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Και αυτό σωστό, ευχαριστώ.Μια ερώτηση ακόμα. Αν ρυθμίσουμε το Vialle πχ να παίρνει μπρος με υγραέριο, τα καταφέρνει και με το κρύο αυτών των ημερών;
Απολύτως.
-
Πήγα από τον εγκαταστάτη μου στο μενίδι κ μου πρότεινε τα παρακάτω μπουζί.
http://www.brisk.biz/page.php?page=2600
κατά τύχη τα είχα δει κ εγώ στο ίντερνετ κ μου άρεσαν οπότε αφού εμπιστεύομαι αυτό τον εγκαταστάτη (πολύ καλός μάστορας) τα βαλαμε.
50 ευρώ η τετράδα
για να δούμε -
More difficult ignitability owing to inhomogeneous gas mixture in combustion chamber is one of them.
-
σήμερα πήγα και έβαλα πρώτη φορά αέριο(η τιμή στα ύψη έλεος),πήρε 30$ και ξεκινάω την καταμέτρηση από 60αρά ονομαστικά 48 λίτρα βάση νομού για το 20% ποσοστό ασφαλείας. Να την αφήσω να αδειάσει και να μετρήσω ?λέτε, η όταν ξαναβάλω να κάνω την πράξη σύμφωνα με ότι χωράει η δεξαμενή;
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
κατά τύχη τα είχα δει κ εγώ στο ίντερνετ κ μου άρεσαν οπότε αφού εμπιστεύομαι αυτό τον εγκαταστάτη (πολύ καλός μάστορας) τα βαλαμε.
50 ευρώ η τετράδα
για να δούμεΌτι χειρότερο υπάρχει..ι έχω δοκιμάσει τα πάντα μόνο Bosch LPG όλα τα λεφτά 0.7 διακενο
-
Φίλοι καλημέρα. Ύστερα από τα πρώτα 566 km έχω να αναφέρω τα εξης: Για να μην σας κουράσω θα σας γράψω κετευθείαν τα νούμερα. α)κατανάλωση υγραερίου 14,3lt/100km από 12,3 που ήταν της βενζίνης ο μέσος όρος. Οδήγηση παντού χωρίς υπερβολές. Κατανάλωση βενζίνας 5.3lt δηλαδή 1lt/100km. Όμως να επισημάνω ότι όλα τα km γινανε σε πολύ κρύο καιρο εάν αυτό παιζει καποιο ρόλο. Υπολογίζοντας την τιμή της βενζίνας με 1,72 και την τιμή του υγραερίου 0,9!!! /lt ναι αυτή είναι η τιμή σήμερα στην Κορινθία το καθαρό ώφελος είναι ακριβώς 30-32%. Οι πιο παλιοί χρήστες να μας πουν πόσο είχε το υγραέριο πέρυσι τέτοιο καιρό σε σχέση πάντα με την βενζίνα.
huyndai tucson 2.0 -
Ο χρήστης dathens έγραψε:
50 ευρώ η τετράδα
για να δούμεΌτι χειρότερο υπάρχει..ι έχω δοκιμάσει τα πάντα μόνο Bosch LPG όλα τα λεφτά 0.7 διακενο
εχεις βάλει τα brisk? μάπα, οπότε να ετοιμάζομαι για αντικατασταση κατά το καλοκαίρι?
-
Με τα μαμά είχατε πρόβλημα ή δεν είχατε τι να κάνετε και αλλάζετε μπουζι......αφήστε τα πειράματα και καθήστε στα σίγουρα και μη τσιμπάτεεεεεεεεεεε
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Με τα μαμά είχατε πρόβλημα ή δεν είχατε τι να κάνετε και αλλάζετε μπουζι......αφήστε τα πειράματα και καθήστε στα σίγουρα και μη τσιμπάτεεεεεεεεεεεείχαμε κάψιμο πολλαπλασιαστών: 2 στο ένα, 2 στο άλλο κ έναν στο τρίτο αμάξι
-
Και ιριδίου μπορείς να δοκιμάσεις. Με αυτά ο σπινθήρας περνάει πιο εύκολα και ίσως κάνουν για υγραέριο.
Αλλά το σωστό είναι να πας σε δοκιμασμένη λύση γιατί αλλιώς κάνεις εσύ τις δοκιμές = €€€
...και καλό θα ήταν να ρυθμίσεις το αβάνς με τόσο διαφορετικό τύπο μπουζί. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Και ιριδίου μπορείς να δοκιμάσεις. Με αυτά ο σπινθήρας περνάει πιο εύκολα και ίσως κάνουν για υγραέριο.Αλλά το σωστό είναι να πας σε δοκιμασμένη λύση γιατί αλλιώς κάνεις εσύ τις δοκιμές = €€€
...και καλό θα ήταν να ρυθμίσεις το αβάνς με τόσο διαφορετικό τύπο μπουζί.Μωρέ εγώ για ngk είχα στο νου μου να βάλω σήμερα, αλλά εχθές μου έκανε missfires ο τέταρτος πολ/στης που δεν εχω αλλάξει ποτέ. το μεσημέρι που έφυγα από τη δουλειά είχε στρωσει κ λέω ας βάλω τα ειδικά μπουζί μηπως γλυτώσω το 50αρι του πολ/στη.
το γέλιο είναι που παίρνω τηλεφωνο σε σεατ κ μου λένε δεν είναι απο το υγραεριο, τα ίμπιζα ανα δυο χρόνια θέλουν καινουργιους πολ/στες ΤΕΤΡΑΔΑ (220 ΕΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ).
Είπα να του πω άντε κ γ$μήσου ρε άσχετε του τύπου αλλά έδωσα τόπο στην οργή -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Και ιριδίου μπορείς να δοκιμάσεις. Με αυτά ο σπινθήρας περνάει πιο εύκολα και ίσως κάνουν για υγραέριο.Αλλά το σωστό είναι να πας σε δοκιμασμένη λύση γιατί αλλιώς κάνεις εσύ τις δοκιμές = €€€
...και καλό θα ήταν να ρυθμίσεις το αβάνς με τόσο διαφορετικό τύπο μπουζί.Μωρέ εγώ για ngk είχα στο νου μου να βάλω σήμερα, αλλά εχθές μου έκανε missfires ο τέταρτος πολ/στης που δεν εχω αλλάξει ποτέ. το μεσημέρι που έφυγα από τη δουλειά είχε στρωσει κ λέω ας βάλω τα ειδικά μπουζί μηπως γλυτώσω το 50αρι του πολ/στη.
το γέλιο είναι που παίρνω τηλεφωνο σε σεατ κ μου λένε δεν είναι απο το υγραεριο, τα ίμπιζα ανα δυο χρόνια θέλουν καινουργιους πολ/στες ΤΕΤΡΑΔΑ (220 ΕΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ).
Είπα να του πω άντε κ γ$μήσου ρε άσχετε του τύπου αλλά έδωσα τόπο στην οργή -
Για να καίγεται ο πολλαπλασιαστής επειδή ζορίζεται λίγο από το υγραέριο δεν δείχνει ότι έχει μεγάλη αντοχή.
Δηλαδή αν κάποιος άνοιγε λίγο παραπάνω το διάκενο στα μπουζί του έπρεπε να κάψει πολλαπλασιαστές;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για να καίγεται ο πολλαπλασιαστής επειδή ζορίζεται λίγο από το υγραέριο δεν δείχνει ότι έχει μεγάλη αντοχή.Δηλαδή αν κάποιος άνοιγε λίγο παραπάνω το διάκενο στα μπουζί του έπρεπε να κάψει πολλαπλασιαστές;
koita,οι εργοστασιακοί του ίμπιζα όντως ήταν προβληματικοί . στο ένα ίμπιζα είχα αλλάξει δυο πριν βάλω lpg στα 90χλδ τον έναν κ τον άλλον στα 120χλδ. μετά το lpg εφυγε κ ο τρίτος από τους 'καινουργιους' δεν έχουμε δει πρόβλημα μέχρι στιγμής
στο πριμέρα όμως δεν έχουν ακουστεί προβληματα κ μας έκοψε 2 μετά την τοποθέτηση υγραεριου
+οτι κ εδώ κ σε άλλα φορουμ παρατηρείται με το lpg να καίγονται πολλαπλασιαστές οπότε σκέφτηκα να βάλω αυτά τα μπουζί κ βλέπουμε
βεβαια θέλω να ελπίζω, πως τα μπουζί για lpg αν έχουν κ άλλη διαφορά από το διάκενο κ μόνο -
Παιδιά μια βοήθεια σας παρακαλώ.
Το αμάξι μου κινείται στη Βόρεια Ελλάδα, με θερμοκρασίες έως και -12 βαθμούς το πρωί μερικές φορές.
Όταν είναι κρύο και ζεσταθεί στους περίπου 55-60 βαθμούς μπαίνει το υγραέριο και στο ρελαντί ρετάρει έντονα σε σημείο που είναι έτοιμο να σβήσει.
Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του εγκαταστάτη να το διορθώσει, δεν καταφέραμε κάτι. Απλώς το προγραμματίσαμε να ξαναγυρνάει σε βενζίνη μέχρι να ζεσταθεί και μετά να γυρνάει πάλι στο υγραέριο.
Πάλι όμως ρετάρει στο ρελαντί.
Αν κάνω όμως κάποια χιλιόμετρα και πιάσει π.χ. 87 βαθμούς όλα οκ.Διάβασα κι αυτά, αλλά άκρη δεν βγάζω.
http://www.autogasforum.gr/viewtopic.ph ... 60&start=0
Ο εγκαταστάτης επιμένει πως δεν γίνεται να κάνουμε κάτι καλύτερο και πως θα το 'έχουμε αυτό', μιας και φταίει το μίγμα υγραερίου που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα.Ποια η γνώμη σας;
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να δουλεύει σωστά στο ρελαντί στο πολύ κρύο; -
Να του δώσεις πιό πλούσιο μίγμα...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Να του δώσεις πιό πλούσιο μίγμα...Το κάναμε στο 'κρύο' ρελαντί και δουλεύει καλύτερα, αλλά μόλις ζεσταθεί ανάβει λαμπάκι πλούσιου μίγματος...
Κανουμε ίσως κάτι λάθος; -
Τον χάρτη πειράζατε, ή τον εμπλουτισμό κρύου πρωϊνού?
Υγραεριοκίνηση!