-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Α, μπραβο! (nascar1)
Παντως δεν ξερω αλλα δεν περιμενα αυτοκινητο τελευταιας γενιας να μην εχει αυτορυθμιζομενες.
Ελπιζω τουλαχιστον το καινουργιο i30 να εχει!Έλα ντε!! Από όσο το έψαξα δεν είναι ότι είναι πίσω τεχνολογικά και είναι παρωχημένη τεχνολογία (πχ και τα Honda Vtec έχουν μηχανικά ωστήρια). Αν γνωρίζει κάποιος επί του θέματος με ενδιαφέρει. Άλλος λέει ότι έχει μηχανικά ωστήρια αλλά αυτορυθμιζόμενα. Σε μία αντιπροσωπία λένε το Α σε άλλη το Ω. Άκρη δεν έχω βγάλει. Κάποιος με γνώση επί του θέματος και του συγκεκριμένου αυτοκινήτου?
Τα υδραυλικά, είναι για να εξοικονομείτε χρήμα στο service. Δεν έχουν πιστότητα, όσο πλησιάζει η αλλαγή των λαδιών!. Στους αγώνες δεν θέλω να τα βλέπω!!!!....
Στης υψηλές στροφές πνίγουν της βαλβίδες, και της καίνε. Προτιμώ ‘κοκοράκια’ η καπελώτα.
Α.Εγω παντως Αντωνη μου στο Corrado G60 που ειχα, 200.000 χλμ εγω και 80.000 χλμ το παιδι που το εδωσα (μεχρι που το εριξε σε ενα γκρεμο και το εστειλε για ανταλλακτικα, αυτος ευτυχως δεν επαθε τιποτα) κανενα προβλημα με τις βαλβιδες και καταλαβαινεις οτι και το αυτοκινητο πιεζοταν τακτικα αλλα δεν ειχα κανει ποτε καμμια μεταροπη. Τελειως μαμα.
Απο λαδια δε ουτε σταγονα.
Οι αυτορυθμιζομενες καθιερωθηκαν πρωτιστα για καλυτερη αξιοπιστια (και φυσικα μηδαμινη παρακολουθηση/σερβις) αλλα και διαχρονικη σταθερη αποδοση, τηρουμενων των αναλογιων φυσικα και της σωστης συντηρησης. -
Στο σιβίκ μου ρύθμισα 2-3 φορές τις βαλβίδες όταν ήταν καινούριο (κάθε 10.000 χλμ). Τότε μερικές βαλβίδες ήθελαν μικρή ρύθμιση.
Τώρα τις κοιτάω κάθε 40-50.000 χλμ και σχεδόν καμία βαλβίδα δεν θέλει ρύθμιση.
Στον συγκεκριμένο κινητήρα η Χόντα καλά έκανε και δεν έβαλε αυτορυθμιζόμενες.Αν δεν βάζεις καλά λάδια και τα αφήνεις πολλά χιλιόμετρα, οι αυτορυθμιζόμενες θα βουλώσουν και θα τις ακούς να χτυπάνε στο ρελαντί.
-
Φίλες και φίλοι καλημέρα. Πραγματικα έχω μπερδευτεί το τι πρέπει να κάνω με την υγραεριοκίνηση .Το μπερδεμά μου έχει να κάνει με την αξιοπιστία που γράφεται οι περισσότεροι από εσας μετά την μετατροπή σε υγραέριο. Και φανταζεσται να πάθω βλάβη και να μην ξέρω εαν ευθύνεται το υγραέριο η το αυτοκίνητο; Τώρα τουλάχιστον ότι και να με βρεί γνωρίζω ότι θα φταίει το αυτοκίνητο. Εάν βάλω υγραέριο πιά είναι η μεγαλύτερη βλάβη που μπορεί να πάθω και πόσο περίπου θα κοστισει; Mερικοί από εσας απ' ότι βλέπω είστε πολύ ενημερωμένοι με τα τεχνολογικά και θα γνωριζεται αυτό που ρωτάω. Σας ευχαριστώ και πάλι για την πολυτιμη βοηθειά σας. Όπως σας έχω γράψει έχω το huyndai tucson με 2000 κυβικα του 2005 μοντέλο και με 90.000 km.
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Μηχανικά οστήρια αυτορυθμιζόμενα δεν υπάρχουν.
Τοποθετούν την αυτορρύθμιση – υδραυλική ρύθμιση, στην άκρη στα ‘κοκόρια’. Η πάλη ενόσω υπάρχουν κοκόρια, δηλαδή ‘πιανόλα’ μέσα σε κυάθια, που σκεπάζουν τα ελατήρια των βαλβίδων.
Α.Κυρ Αντώνη δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα καθώς αυτά που λες είναι εξειδικευμένα
Εμένα στο Hyundai i30 κάθε πότε με συμβουλεύεις να ελέγχω το διάκενο? Μετά από πόσα χιλιόμετρα θα είχε νόημα για να μην δίνω και τσάμπα λεφτά. Είμαι στα 10.000κλμ με υγραέριο. Στα 20.000 είναι καλά για ένα έλεγχο? Τότε θα έχει και το αμάξι 95.000 και δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ στο παρελθόν...
*********************************************88
Καλέ μου φιλέ, στο δικό σου αυτοκίνητο υπάρχουν υδραυλικά οστήρια. Αυτά οπότε και να τα μετρήσεις δεν δείχνουν διάκενο, διότι το λάδι και το εσωτερικό ελατήριο δεν αφήνουν.
Το αμύγδαλο του εκκεντροφόρου φέρετε σαν να είναι κλειστές και όταν ακόμη αυτό είναι 180ο απέναντι από την βαλβίδα. Μια κυλινδρομέτρηση που δεν κοστίζει, θα ήταν μια ενδεδειγμένη διεργασία για τον έλεγχο των βαλβίδων. Αυτή μπορεί να γίνετε σε κάθε σέρβις, όταν μάλιστα έχουν βγει τα μπουζί.
Εάν ο συνάδελφος που σε σερβίρει δεν γνωρίζει, ας με πάρει ένα τηλέφωνο να του εξηγήσω.
Α. -
«Εγω παντως Αντωνη μου στο Corrado G60 που ειχα, 200.000 χλμ εγω και 80.000 χλμ το παιδι που το εδωσα (μεχρι που το εριξε σε ενα γκρεμο και το εστειλε για ανταλλακτικα, αυτος ευτυχως δεν επαθε τιποτα) κανενα προβλημα με τις βαλβιδες και καταλαβαινεις οτι και το αυτοκινητο πιεζοταν τακτικα αλλα δεν ειχα κανει ποτε καμμια μεταροπη. Τελειως μαμα.
Απο λαδια δε ουτε σταγονα.
Οι αυτορυθμιζομενες καθιερωθηκαν πρωτιστα για καλυτερη αξιοπιστια (και φυσικα μηδαμινη παρακολουθηση/σερβις) αλλα και διαχρονικη σταθερη αποδοση, τηρουμενων των αναλογιων φυσικα και της σωστης συντηρησης.»
Καλέ μου Παντελή, όντας απόλυτα ενήμερος τουλάχιστον θεωρητικά, δεν σε φοβάμαι. Ξέρεις τι κάνεις και αποφεύγεις της κακοτοπιές!. Το πρώτο αυτοκίνητο που έφτιαξα με αέριο, το 1966!, ζει ακόμη…. 1200000+ χιλιόμετρα. Οπωσδήποτε έχω κάνει καπιες επισκευές και μετατροπές, ΜΑ ΖΕΙ!!!!..... αυτό παγιώνει το σκεπτικό μου….. νε μεν αλλά!!!.
«Τώρα τις κοιτάω κάθε 40-50.000 χλμ και σχεδόν καμία βαλβίδα δεν θέλει ρύθμιση.
Στον συγκεκριμένο κινητήρα η Χόντα καλά έκανε και δεν έβαλε αυτορυθμιζόμενες.Αν δεν βάζεις καλά λάδια και τα αφήνεις πολλά χιλιόμετρα, οι αυτορυθμιζόμενες θα βουλώσουν και θα τις ακούς να χτυπάνε στο ρελαντί.»
Καλέ μου Λέοντα, Μα σίγουρα η μάρκα αυτή, πρωτοστατεί τεχνολογικά, και υπερέχει έναντι πολλών. Σωστά πράττεις γιατί φροντίζεις να είσαι απόλυτα ενήμερος!. Στον ενημερωμένο καταναλωτή, κερδίζει η τσέπη του!.
Α. -
Ο χρήστης kostas-pack έγραψε:
Φίλες και φίλοι καλημέρα. Πραγματικα έχω μπερδευτεί το τι πρέπει να κάνω με την υγραεριοκίνηση .Το μπερδεμά μου έχει να κάνει με την αξιοπιστία που γράφεται οι περισσότεροι από εσας μετά την μετατροπή σε υγραέριο. Και φανταζεσται να πάθω βλάβη και να μην ξέρω εαν ευθύνεται το υγραέριο η το αυτοκίνητο; Τώρα τουλάχιστον ότι και να με βρεί γνωρίζω ότι θα φταίει το αυτοκίνητο. Εάν βάλω υγραέριο πιά είναι η μεγαλύτερη βλάβη που μπορεί να πάθω και πόσο περίπου θα κοστισει; Mερικοί από εσας απ' ότι βλέπω είστε πολύ ενημερωμένοι με τα τεχνολογικά και θα γνωριζεται αυτό που ρωτάω. Σας ευχαριστώ και πάλι για την πολυτιμη βοηθειά σας. Όπως σας έχω γράψει έχω το huyndai tucson με 2000 κυβικα του 2005 μοντέλο και με 90.000 km.Εχω το συγκεκριμενο αμαξι απο το 2006. Υγραεριο εβαλα στις 47.000(πριν 1,5 χρονο) και τωρα εχω 80.000. Το αμαξι φυσαει και εχω κανει αποσβεση χ 2.
Καις πολυ με βενζινη, ή εχεις βαρυ ποδι ή οδηγας σε αστικο κυκλο συνεχως. με υγραεριο υπολογιζε +20% παραπανω. Εγω 12-13 καιω με υγραεριο. Αν θες να σου πω που το βαλα στειλε πμ μην θεωρηθει διαφημιση.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
ωραιες οι θεωριες... ποιες μαρκες ειναι πιο ευαισθητες μπλα μπλα μπλα.γεγονοτα θελουμε ποιοι απο εδω που εχουν κανει εγκατασταση αεριου εχουν παθει ζημια απλα τα πραγματα και δεν εννοω λαμπακια που αργα η γρηγορα ο αχρηστος ο εγκαταστατης βρηκε τι εφταιγε και το εφτιαξε μιλαω για χοντρη ζημια.εδω μεσα εναν με ενα ford modeo το πιο παλιο θυμαμαι να του εκαψε βαλβιδες αλλοι? και ποσοι?
Επειδή μάλλον δεν διάβασες όλο το topic, έχω και τον γείτονα με Avensis που έκαψε βαλβίδες στις 46.000 χλμ από την μετατροπή. 'Ηταν από τις πρώτες σχετικά μετατροπές, το 2009, που τότε γινόταν λίγο στου κασίδη το κεφάλι. Τώρα τελευταία βλέπω όντως λιγότερα προβλήματα, μάλλον ξανανοίξαν βιβλία οι εγκαταστάτες και μάθαν πέντε πράματα για την θεωρία ΜΕΚ, που όταν την κάναν στην σχολή κοιμόταν στα θρανία. Και ευτυχώς δεν ακούω πλέον σε συζητήσεις, εκείνο το ανήκουστο 'εγώ το κάνω να καίει σε υγραέριο όσο έκαιγε και βενζίνη...'.
Καλημέρα σας μετά από αρκετό καιρό έγγραφης απουσίας.Περίμενα μέχρι να έχω κάποια ουσιώδη εξέλιξη.
Παρουσίαση του όλου προσωπικού μου θέματος όσο γίνεται πιο περιεκτικά:
Αυτοκίνητο Τoyota Avensis 1600 vvti/συνολικά χιλιόμετρα 230.000/χιλιόμετρα/ με αέριο 15.000/Σύστημα αερίου: το κ#λοτούρκικο ALDESA (θα εξηγήσω παρακάτω τη λέξη ‘κ#λοτούρκικο’)
Εγκατάσταση έγινε το Μάρτη. Μέχρι και τον Ιούλιο όλα πήγαιναν ρολόι, ακόμη και ο μανίσιος μετρητής κατανάλωσης της Toyota έδειχνε σωστά και την κατανάλωση αερίου.
Μέσα στον Ιούλιο α)μου μύρισε έντονα 3 φορές μέσα στο θάλαμο επιβατών αέριο,β) είχα σκορτσαρίσματα εν κινήσει , γ) στο ρελαντί όταν άλλαζε από βενζίνη σε αέριο υπήρχαν φορές που έσβηνε ο κινητήρας, δ) ο μετρητής κατανάλωσης τρελάθηκε κυρίως στη μέτρηση αερίου, στη μέτρηση βενζίνης κάπως συνέρχεται
Πάω στο μάστορα αρχές Αυγούστου, μου αλλάζει εγκέφαλο (ευτυχώς εντός εγγυήσεως) γιατί το καταγραφικό του λαπτοπ που σύνδεσε στο αυτοκίνητο γέμισε την οθόνη του με καταγεγραμμένα λάθη.
Μετά την αλλαγή εγκεφάλου δεν ξαναμύρισε ο θάλαμος επιβατών αέριο, μειώθηκαν τα σκορτσαρίσματα αλλά δεν εξαλείφθηκαν.
Τέλη Αυγούστου ο μάστορας μου λέει ότι τα σκορτσαρίσματα τα οποία συνεχίζονταν οφείλονταν σε λάθος των μπεκ και έπρεπε να τα αλλάξουμε.
Από τέλη Αυγούστου φτάσαμε μέσα Νοεμβρίου για να αλλαχθούν τα μπεκ. Προηγήθηκαν πολλές επισκέψεις στο μάστορα για την αλλαγή των μπεκ με άλλες τόσες αναβολές ημερομηνιών ενώ τα σκορτσαρίσματα έγιναν τόσο έντονα που το γύρισα σε καύση βενζίνης για το φόβο των Ιουδαίων. Ο αντιπρόσωπος ALDESA από Κομοτηνή ήταν τουλάχιστον ασυνεπής στο λόγο του, σύμφωνα με τα λεγόμενα του μάστορα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης,
Τα μπεκ έχουν αλλαχθεί, δυστυχώς με ελαφρώς μεταχειρισμένα σίγουρα όμως δεν είναι καινούργια όπως έπρεπε.
Από τη μεριά μου έστειλα email στην ALDESA Τουρκίας αναφέροντας όλα τα παραπάνω καταλήγοντας ότι επιφυλάσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.
Πρόσθετες παρατηρήσεις:
Σε κάθε 700 χιλιόμετρα το αυτοκίνητο καίει αυτόματα, από μόνο του, χωρίς να ρυθμίσω κάτι εγώ, για 600 χλμ αέριο και για 100 χλμ βενζίνη, μιλάω για μεικτή χρήση εντός-εκτός πόλεως συμπεριλαμβάνονται τα ξεκινήματα που είναι πάντα με βενζίνη.
Στην αντιπροσωπεία Τoyota κατόπιν ερωτήσεώς μου μου είπαν ότι οι βλάβες δεν είναι τόσο συχνές με αερίο, το πολύ να φτάνουν στο 20% των εγκαταστάσεων ενώ οι σοβαρές ζημιές με κάψιμο βαλβίδων και εδράνων να είναι ελάχιστες προσθέτοντας όμως ότι τα αυτοκίνητα που φοράνε αέριο δεν έχουν διανύσει ακόμη αρκετές δεκάδες χιλιάδες χλμ ώστε να υπάρχει σωστή, ολοκληρωμένη άποψη.
Μια τεχνική λεπτομέρεια που μου είπαν ήταν ότι στους κινητήρες vvti οι εγκαταστάτες συνιστούν να ανοίγει λίγο το διάκενο βαλβίδων από 20-25 (δε θυμάμαι ακριβώς) να φτάνει στο 30.
Επανέρχομαι στο προσωπικό μου θέμα, συμπερασματικά:
Στην επόμενη βλάβη που θα μου παρουσιάσει το σύστημα ALDESA θα ζητήσω αντικατάσταση όλου του κιτ με άλλη μάρκα, νισάφι πια με τις βλάβες και την ασυνεννοησία με τον αντιπρόσωπο της Κομοτηνής.
Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα για νομικά βήματα ας την παραθέσει φυσικά και οποιαδήποτε τεχνική γνώμη πάντα είναι πολύ πολύ χρήσιμη. -
Ο χρήστης ejinta έγραψε:
.............................................Αν και μη-υγραεριοκίνητος, παρακολουθώ με ενδιαφέρον το θέμα. Έχω κάποιες απορίες. Ποιός ο λόγος που έβαλες το συγκεκριμένο σύστημα, ήξερες το kit; Τον μάστορα; Είχες κάνεις έρευνα αγοράς πιο πριν ή λόγω οικονομίας πήγες κατ'ευθείαν εκεί; Ήξερες ότι είναι τούρκικο το σύστημα;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
.............................................
Αν και μη-υγραεριοκίνητος, παρακολουθώ με ενδιαφέρον το θέμα. Έχω κάποιες απορίες. Ποιός ο λόγος που έβαλες το συγκεκριμένο σύστημα, ήξερες το kit; Τον μάστορα; Είχες κάνεις έρευνα αγοράς πιο πριν ή λόγω οικονομίας πήγες κατ'ευθείαν εκεί; Ήξερες ότι είναι τούρκικο το σύστημα;
Σοβαρός λόγος , πάντα κατ'εμέ, ήταν ότι ήξερα το μάστορα αλλά κυρίως ήταν ο μόνος που μου έδωσε εγγύηση για τυχόν βλάβη στις βαλβίδες, μη φανταστείς καμμιά γραπτή εγγύηση, προφορική αλλά λόγω φιλίας τον πίστεψα.
Έρευνα αγοράς είχα κάνει, ήδη γνώριζα ότι το ALDESA ήταν από τα χειρότερα αλλά έκανα τη σκέψη 'πόσο χειρότερο μπορεί να είναι,όλα τα 4ης γενιάς έχουν μπεκ, πνεύμονα, αντλία, εγκέφαλο, 2 χρόνια γραπτή εγγύηση και ως εταιρίες πολλά πολλά χρόνια ύπαρξης άρα τα όποια προβλήματα μάλλον θα ήταν τυχαία', επιπλέον μου αρέσουν οι προκλήσεις ( όταν υπάρχει εγγύηση την οποία με κάθε τρόπο θα εκμεταλλευτώ) όπως όμως εκ των υστέρων αποδείχθηκε όπως η FIAT δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει τα ηλεκτρικά της έτσι και η ALDESA παραμένει προβληματική σε τόσο απλά πράγματα (για άλλες εταιρίες)
Όσο για το αν ήταν πιο οικονομικό................όχι , ήταν πιο ακριβό κατά 70 € από το BRC.
'Ηξερα ότι ήταν τούρκικο, αλλά αυτό καθ'αυτό δε μου λέει τίποτα καθώς το Toyota Auris στην Τουρκία κατασκευάζεται όπως και πολλά άλλα μοντέλα σχεδόν απ'όλη την αυτοκινητοβιομηχανία.
Σε κάθε περίπτωση...................Μακριά από ALDESA. -
Thnx for the answers
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
.............................................
Αν και μη-υγραεριοκίνητος, παρακολουθώ με ενδιαφέρον το θέμα. Έχω κάποιες απορίες. Ποιός ο λόγος που έβαλες το συγκεκριμένο σύστημα, ήξερες το kit; Τον μάστορα; Είχες κάνεις έρευνα αγοράς πιο πριν ή λόγω οικονομίας πήγες κατ'ευθείαν εκεί; Ήξερες ότι είναι τούρκικο το σύστημα;
Το μεγάλο πρόβλημα φίλε μου είναι, ότι ο έλεγχος πρέπει να είναι από σχετικό……
Όσο λιγότερο άπτετε του αντικειμένου ο ‘επίδοξος’, τόσο περισσότερο επηρεάζετε από το ‘μπλα – μπλα’ του συναδέλφου και των ‘παπαγάλων που βρίθουν.
Εάν η τεχνική παιδία διδάσκετε στο σχολείο, όπως στην γερμάνια και την Αμερική, τότε και οι επιλογές θα ήταν πλέον εύστοχες. Τότε θα ξεσκαρτάριζε και το τοπίο, από συναδέλφους ‘αρπακτικά’. Όσο περισσότεροι εισέρχονται στο επάγγελμα, με φάσμα την οικονομική δυσπραγία, τόσο και η διάχυτη π@π@ρολογία, θα θολώνει τα νερά.
Κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά και όχι ενδεικτικά, οι παραθέσεις όπως αυτή του ejinta, όχι για κρίσεις και απόψεις, μα για τεκμηριώσεις τρίτων στης αποφάσεις τους για το εγχείρημα της μετατροπής.
Εδώ όμως μπορεί να προκύψουν παράπλευρες απόλυες, όταν το κιτ είναι σωστό, μα εγκαθίστανται από μη σωστούς εγκαταστάτες. Τότε το όνομα του κατασκευαστή του κιτ, διασύρετε. Ας πρόσεχε!!!.....
Δεν είναι τυχαίο που ο φίλος μου αντιπρόσωπος της BRC οργώνει την Ελλάδα, και κάνει συνεχώς επιμορφώσεις. Δεν γνωρίζω εάν το κάνουν άλλοι αντιπρόσωποι. Θα ήταν θετικό εάν μαθαίναμε και για άλλους, τεκμηριωμένα και που….
Δεν προσέλαβα κανέναν τεχνίτη πότε, εάν δεν έλεγχα την επαγγελματική και την κoiνονική του ποριά σε βάθος χρόνου…..
Το θέμα δεν είναι να πουλήσεις, μα να συνεχίσεις να πουλάς….. γιατί αλλιώς «αγαπούλα…. πούλα…»
Α.
ΥΓ. αυτή πλέον είναι η αξία της ενότητας…… -
«Μην κοιτάς πίσω, παρά μόνο όταν βάζεις όπισθεν»
…..διαφωνώ καλέ μου φίλε κάθετα!!!!..... πίσω είναι η ιστορία για να στηριχτείς και να πάρεις αξίες αποφάσεις…. Άσε που μπορεί να έρχεται ένας ‘αράπης’ υπό μορφή ευκατάστατου, και όπου φύγει φύγει…..
Α. -
Καλησπέρα παιδιά. Με όσα γραφετε κοτσίδα έχω γίνει. Τώρα μάλλον έχω επηρεαστεί αρνητικά. Γνωρίζει κάποιος από εσας μέχρι πότε θα είναι αυτή η διαφορά τιμής μεταξύ βενζίνας και lpg ;
-
Moνο οι μαλακες στη βουλη το ξερουν!
-
Ούτε αυτοί το ξέρουν, απλώς θα το μάθουν νωρίτερα από εμάς. Το ενεργειακό και βιομηχανικό καρτέλ θα αποφασίσει, όταν έρθει η ώρα.
-
Χθες ενώ κυκλοφορούσα στην πόλη μετά από στροφή και επιτάχυνση σταμάτησε τελείως το αυτοκίνητο και δεν ανταποκρινόταν στο γκάζι. Σάστισα... σκέψη: κάηκαν οι βαλβίδες...
γύρισα τον διακόπτη και το σβήνω. Ξαναθέτω τον κινητήρα σε λειτουργεία και αμέσως πατάω τον διακόπτη αλλαγής σε βενζίνη. Το αυτοκίνητο λειτουργεί επιταχύνει κανονικά. Αλλάζω δειλά δειλά σε υγραέριο. Το αυτοκίνητο λειτουργεί επιταχύνει κανονικά. Φεύγω για τον υγραεριοαεριτζή. Του το λέω. Θα το δούμε μου λέει. Του λέω ότι το φίλτρο συμπλήρωσε 17.000 χλμ μάλον αυτό είναι μου λέει. Του λέω εγώ θα τις βρίσκω τις βλάβες εσύ γιατί δεν μου ρωτάς πότε άλλαξα φίλτρο; μου απαντά απορημένος γιατί δεν το άλλαξα. Τελικά πείστικα ότι αυτό ήταν το φίλτρο.
Μήπως πρέπει να το ξαναδώ; και αν σταματήσει την στιγμή που επιταχύνω σε επαρχιακό και με αφήσει ξεκρέμαστο στο αντίθετο ρεύμα τι γίνεται.
Ερώτηση αφού τα μπεκ δεν έπερνα γκάζι γιατί δεν γύρισε αυτόματα στην βενζίνη.
Θα με βοηθούσαν οι απόψεις των καταρτισμένων στο αντικείμενο υγραέριο. -
Υπαρχει αναβαθμιση της BRC γιατι πραγματικα τυχαινε αν και σπανια αυτο που λες εσυ.
Το φιλτρο δεν πρεπει να ειναι. Εξ'αλλου αν ο εγκαταστατης σου το συνδεσει στον υπολογιστη μπορει να ελεγξει την ροη.
Πες του να σου κανει την αναβαθμιση ουτως η αλλως. Οπως λες αν ηταν το φιλτρο κα σταματουσε την ροη υγραεριου θα επρεπε να το γυρισει αμεσως σε βενζινη. Ασε που θα ειχες προηγουμενως και 'ενδειξεις', το φιλτρο δεν βουλωνει αποτομα απο την μια στιγμη στην αλλη, εκτος και αν αντι για υγραεριο σου βαλουν λασπη. -
Θα συμφωνήσω κι εγώ. Δε νομίζω να φταίει το φίλτρο. Εγώ το αλλάζω κάθε 30000, χωρίς να εμφανίζεται κανένα πρόβλημα στο ενδιάμεσο.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Χθες ενώ κυκλοφορούσα στην πόλη μετά από στροφή και επιτάχυνση σταμάτησε τελείως το αυτοκίνητο και δεν ανταποκρινόταν στο γκάζι. Σάστισα... σκέψη: κάηκαν οι βαλβίδες...
γύρισα τον διακόπτη και το σβήνω. Ξαναθέτω τον κινητήρα σε λειτουργεία και αμέσως πατάω τον διακόπτη αλλαγής σε βενζίνη. Το αυτοκίνητο λειτουργεί επιταχύνει κανονικά. Αλλάζω δειλά δειλά σε υγραέριο. Το αυτοκίνητο λειτουργεί επιταχύνει κανονικά. Φεύγω για τον υγραεριοαεριτζή. Του το λέω. Θα το δούμε μου λέει. Του λέω ότι το φίλτρο συμπλήρωσε 17.000 χλμ μάλον αυτό είναι μου λέει. Του λέω εγώ θα τις βρίσκω τις βλάβες εσύ γιατί δεν μου ρωτάς πότε άλλαξα φίλτρο; μου απαντά απορημένος γιατί δεν το άλλαξα. Τελικά πείστικα ότι αυτό ήταν το φίλτρο.
Μήπως πρέπει να το ξαναδώ; και αν σταματήσει την στιγμή που επιταχύνω σε επαρχιακό και με αφήσει ξεκρέμαστο στο αντίθετο ρεύμα τι γίνεται.
Ερώτηση αφού τα μπεκ δεν έπερνα γκάζι γιατί δεν γύρισε αυτόματα στην βενζίνη.
Θα με βοηθούσαν οι απόψεις των καταρτισμένων στο αντικείμενο υγραέριο.Ίσως map sensor ,ή καί οί επαφές του.
¨Αλλη πιθανότητα είναι εάν έχει μπεί ή πολλυβαλβίδα εμπρός ,νά έχει τοποθετηθεί έτσι πού νά βλέπει κανείς μέ τό πού ανοίγει τό κάλυμα τής ρεσέρβας τά όργανα,νά ξέπιασε υγρέριο τό σωληνάκι τής πολλυβαλβίδας καί ό λόγος πού δέν γύρησε στήν βενσίνη νά είναι ό χρόνος αλλαγής σέ μιλισέκοντ νά είναι μεγάλος.
Πιθανότητες.... -
...Επίσης συνεχίζονται τα κομπιάσματα στο MAZDA 6 κάτω από τις 2000 στροφές με 2α και 3η, 4η κτλ κομπιάσματα που δεν γίνονται με την βενζίνη.
Πιο ψηλά λειτουργεί ρολόι. Η κατανάλωση σχεδόν 20% πάνω από την βενζίνη οπότε δεν υποψιάζουμε φτωχό μιγμα. Κανένα άλλοα πρόβλημα δεν υπάρχει, ούτε λαμπάκια ούτε τίποτε άλλο.
Υγραεριοκίνηση!