-
Aντωνη μου μην βαζεις στην ιδια κατηγορια τα ευρωπαικα με τα γιαπωνεζικα. Οι γιαπωνεζοι εχτισαν πανω στην αξιοπιστια,
οι Ευρωπαιοι σε ποιοτητα κατασκευης (οχι απαραιτητα αξιοπιστια) και οι Κορεατες μπορουν πλεον να τα συνδυαζουν και τα δυο, οχι βεβαια στο ιδιο ευρος, με λογικες τιμες.Την τελευταια δεκαετια εχουν φτειαξει πολυ καλα αυτοκινητα απο πασης αποψεως, 5αστερα, 4χ4, μεσαια (τα τελευταια ix35/i40/i10/i20 αλλα και το καινουργιο i30 του 2012 ειναι σημεια αμναφορας πλεον στις κατηγοριες τους παντα με συναρτηση και την τιμη τους).
Τα Tucson/Santa fe ειναι απο τα καλα και αρκετα οικονομικα τιμολογημενα στην κατηγορια τους, για να μην πω για τα 5 χρονια εγγυησης που προσεφεραν οταν οι αλλοι (ευρωπαιοι) με το ζορι εδιναν 2. Η δε KIA που ειναι το κατω σκαλοπατι της μαμας Hyundai προσφερει 7 χρονια εγγυηση σε ολα τα αυτοκινητα. Αν δεν υπηρχε θεμα με την πετρελαιοκινηση/τεκμηρια/τελη ο 2.2 πετρελαιοκινητηρας της με 195 αλογα και 40+ κιλα ροπης θα ηταν πανταχου παρων ειδικα στα εδω Santa Fe.
Μην εχουμε λοιπον στο μυαλο μας την εταιρια οπως αρχισε πριν 35 χρονια. Ολες οι εταιριες ετσι ξεκινανε. Το θεμα ειναι πως ειναι τωρα.Οπως βεβαια ειμαστε και εκτος θεματος.
-
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μα σίγουρα η ιστορία απέδειξε ότι μάρκες όπως Renault, fiat, VW, ford, Opel, Citroen, (edit : έχω σβήσει κάποιες μάρκες) είναι από παλιά ψαγμένες σε θέματα αντοχής.
Οπωσδήποτε 50+ χρόνια επιχειρηματίας στον κλάδο αυτοκινήτου, και συνεχίζοντας μέχρι σήμερα, μπορώ να έχω κάποια γνώμη σοβαρή.
Νομίζω ότι τώρα κάνεις πλάκα Είχες ποτέ σου αυτοκίνητο από αυτές τις μάρκες να το ζήσεις εννοώ ή έτσι απλά σου έφερναν οι πελάτες να αλλάξεις λάδια; Μόνο φρου φρου και αρώματα είναι... από αξιοπιστία μηδέν. Στο λέει πρώην κάτοχος τουλάχιστον 2 από τις μάρκες που ανέφερες. Από άνεση / οδική συμπεριφορά / αίσθηση ποιότητας κατασκευής σίγουρα ήταν πολλυυυυ μπροστά από τους Κορεάτες, πλέον τα νέα μοντέλα είναι αν όχι ισάξια σχεδόν ισάξια με σαφώς χαμηλότερη τιμή και λογικότερο κόστος χρήσης - συντήρησης. Τι να σου αναφέρω για προβλήματα .... άστο θα γράφω μια ώρα. Δεν αναφέρομαι στα πρώτα Hyundai Excel αρχές 10 ετίας του 90 (τα περισσότερα ήταν θαλασσί αν θυμάσαι) αλλά στα νεότερα 10ετίας και νεότερα.
Οπωσδήποτε θεωρώ αλήθεια την οποία παράθεση, λαμβάνοντα υπόψη όμως την συγκυρία που περιέγραψα, η μέρος αυτής.
Μα ερχομέ να σε ρωτήσω. Σήμερα τα 6.8λ/100, κατά συνέπια 10.88ε /100, αν εξοικονομήσω και τα φτάσω στα 7,616ε /100 με αέριο, και κερδίσω 3,264 την εβδομάδα, 13ε τον μήνα, σώθηκα?.
Και η αγωνία αμφιβολία που θα έχω στον παραμικρό θόρυβο, μόνον 13ε αποτιμάτε?.
Και πάντα έλεγα ‘ νε μεν αλλά’…. Θα το θυμάσαι!, κανείς πολλά χιλιόμετρα επαγγελματικά?, βάλτο!. Μα να είναι κομπλέ όπως το εννοώ εγώ, μετά από 1300+ εγκαταστάσεις που έχω κάνει.
Σήμερα απλός σερβάρω, δεν εγκαθιστώ σε επιβατικά. Κατά συνέπια η επαφή μου είναι συνεχείς.
Ευχαριστώ
Φιλικά
Α.Αυτά είναι τα δικά σου νούμερα. Κάνε τα νούμερα του φίλου τα 12-13λ/100 και θα δεις ότι 'είναι πολλά τα είναι πολλά τα λεφτά Άρη!'
Επίσης θα παραφράσω την διαφήμιση. 'Το να γεμίζεις (φουλ) με 40 € , αξία ; ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ' Τα 80 και 90 € ξέρεις πως τσούζουν; Βέβαια πέρυσι γέμιζα με 30€ αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.
Βεβαια μετατροπη ειναι δηλ οπως λεμε εγχειρηση οπου οσο απλη και να ειναι ελοχευει και την πιθανοτητα να υπαρχει αστοχια αλλα αυτη ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας. Αρκει να ειναι σωστος και ο 'γιατρος'.
Νομίζω δεν θα μπορούσε κάποιος να δώσει καλύτερο παράδειγμα. Έτσι ακριβώς
-
παιδια θελω να βαλω υγραεριο.πειτε 2-3 εταιρειες ι συνεργεια να παω να καν ερευνα..please ας μου πει καποιος
-
Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, αν είσαι στην Αθήνα, από εγκαταστάτες θα πρότεινα (με τυχαία σειρά): Geartech, LPGas, ΛογοθέτηςGas, Βρεττός (Vialle).
Και από συστήματα (εδώ όχι με τυχαία σειρά): Vialle, Prins, BRC, Bigas.Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλοί ακόμη καλοί εγκαταστάτες και συστήματα που πιθανόν να ταιριάζουν περισσότερο στο αυτοκίνητο και την τσέπη σου.
-
Ειδα αυτό, ελπίζω να μη θεωρηθει διαφημιση...
http://www.goldendeals.gr/deals/695euros-car-gaz-2 -
Τό γνωμικό ''ότι δέν γνωρίζω δέν υπάρχει,αλλά καί νά υπάρχει αφόσον δέν τό γνωρίζω δέν είναι καλό'' τό θυμώσαστε?
Λοιπόν.HYUNDAI .Ή εταιρία πού εδρεύει στήν Κορέα κατασκευάζει ,¨οπλα,αυτοφερώμενα καί μή,μέρη αεροσκαφών,ναυπηγεί εμπορικά καί πολεμικά πλοία,παράγει ηλεκτρικέσ καί ηλεκτρονικές συσκευές,έχει τομέα επιβατικών,ελαφρών φορτηγών,βαρέων φορτηγών καί λεωφορείων (θυμώσαστε τά λεωφορεία στούς αγώνες στήν Νότιο αφρική?).
Ότι ακριβώς δραστηριότητες έχει καί ή μητρική της εταιρία ή MITSUBISHI.
Ή ''άποψη'' γιά τήν ποιότητα τής εταιρίας ξεκίνησε αρχές τού ''90 μέ τήν απότομη είσοδό μας στήν καταλυτική τεχνολογία πού πιάνωντάς μας όλους τούς τεχνικούς τής χώρας αδιάβαστους περί αυτής οδήγησε πολλούς από εμάς (δυστυχώς) νά ''καθοδηγούμε'' τούς πελάτες μας πού μάς ρωτούσανε αγωνιωδώς στό νά αγοράζουν τά αυτοκίνητα μέ τήν παλιά τεχνολογία λέγωντάς τους ταυτόχρονα ότι ''αυτά τά καινούρια καταργούνται στήν γερμανία''.Δυστυχώς κύριοι αυτή είναι ή αλήθεια.Όπως αλήθεια είναι πώς ή ''άποψη'' γιά τήν συγκεκριμένη εταιρία βασίστηκε στήν άγνοια τής δυναμικής της.
Σημειοτέον κύριοι,δέν εκπροσωπώ καμία εταιρία. -
**Mηπως βγηκαμε εκτος θεματος μιλωντας γενικα για αξιοπιστια;Υπαρχουν αλλα θεματα,αν τα εχετε δει καθως μερικοι ειναι αποκλειστικοί θαμωνες του εδω θεματος,για να γραψετε περι αξιοπιστιας.Εδω να μεινουμε στα περι υγραεριοκινησης παρακαλω .[mod] **
-
Πάντως παιδιά αν και κάτοχος Hyundai i30 και έχοντας εγκαταστήσει σύστημα υγραερίου ψάχνοντας στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι πράγματι τα hyundai-kia είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα στο υγραέριο.
Μην συγχέεται οι περισσότεροι την αξιοπιστία σε βενζίνη και σε υγραέριο. Πχ τα Hyundai, onda, Toyota θεωρούνται κορυφαία σε αξιοπιστία σε βενζίνη αλλά πάσχουν σε υγραέριο.
Μακάρι να έχετε όλοι δίκιο (με συμφέρει άλλωστε) αλλά όλες οι black lists άλλα λένε...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
**Mηπως βγηκαμε εκτος θεματος μιλωντας γενικα για αξιοπιστια;Υπαρχουν αλλα θεματα,αν τα εχετε δει καθως μερικοι ειναι αποκλειστικοί θαμωνες του εδω θεματος,για να γραψετε περι αξιοπιστιας.Εδω να μεινουμε στα περι υγραεριοκινησης παρακαλω .[mod] **Δέν βλέπω τήν ίδια ζέση μέ παρατηρήσεις γιά ''εκτός θέματος'' σέ θέσεις πού ενέχουν καί νομικό κολλασμό ΄γιά δυσφήμηση καί οικονομική καταστροφή ανθρώπων λόγω ανόητων τοποθετήσεων. Έυγε....MOD...
-
Φιλε nascar1,
καταλαβαινεις βεβαια οτι οταν μιλαμε για αξιοπιστια εννουμε το αυτοκινητο οπως βγαινει απο το εργοστασιο και οχι οταν αρχιζουμε να ασελγουμε επανω του με τον ενα η αλλο τροπο.
Η οποιαδηποτε μετατροπη που επιχειρουμε επανω του αυτοματως δεν συμπεριλαμβανει τα σημεια μετατροπης απο τον ελεγχο 'αξιοπιστιας' του και δεν ειναι σωστο βασει αυτων να κρινουμε την εν γενει αξιοπιστια του. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Φιλε nascar1,
καταλαβαινεις βεβαια οτι οταν μιλαμε για αξιοπιστια εννουμε το αυτοκινητο οπως βγαινει απο το εργοστασιο και οχι οταν αρχιζουμε να ασελγουμε επανω του με τον ενα η αλλο τροπο.
Η οποιαδηποτε μετατροπη που επιχειρουμε επανω του αυτοματως δεν συμπεριλαμβανει τα σημεια μετατροπης απο τον ελεγχο 'αξιοπιστιας' του και δεν ειναι σωστο βασει αυτων να κρινουμε την εν γενει αξιοπιστια του.Μα αυτό ακριβώς λέω. Πως σε βενζίνη είναι κορυφαία αλλά σε υγραέριο ανεξάρτητα ρυθμίσεων και εγκαταστάτη (που ενδέχεται να προκαλέσει ακόμα πιο πρόωρες φθορές) είναι περισσότερο ευαίσθητα σε σχέση πχ με τα Fiat... Αυτό είναι αποδεκτό από όλους. Αν θες διάβασε το γερμανικό φόρουμ για το υγραέριο www.lpgforum.de.
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
**Mηπως βγηκαμε εκτος θεματος μιλωντας γενικα για αξιοπιστια;Υπαρχουν αλλα θεματα,αν τα εχετε δει καθως μερικοι ειναι αποκλειστικοί θαμωνες του εδω θεματος,για να γραψετε περι αξιοπιστιας.Εδω να μεινουμε στα περι υγραεριοκινησης παρακαλω .[mod] **
Δέν βλέπω τήν ίδια ζέση μέ παρατηρήσεις γιά ''εκτός θέματος'' σέ θέσεις πού ενέχουν καί νομικό κολλασμό ΄γιά δυσφήμηση καί οικονομική καταστροφή ανθρώπων λόγω ανόητων τοποθετήσεων. Έυγε....MOD...
-
Δεν κατεχω την γερμανικην φιλε nascar1.
Εχουμε παντως αναλυσει το θεμα περι 'ευαισθησιας΄ορισμενων κινητηρων στη χρηση υγραεριου και τους λογους που καποιοι μπορει να ειναι πιο ευαισθητοι (υπαρχουν και ενδεικτικες λιστες) Γενικα για τα καταλυτικα ισχυει οχι τοσο για την ποιοτητα των εδρων, οπου παρουσιαζεται συνηθωσ το προβλημα με χρηση υγραεριου, αλλα περισσοτερο για την ποιοτητα των βαλβιδων, που εχοντας ως γνωμονα σε μερικα μοντελα να ειναι πιο ελαφριες (χωρις φυσικα να εχει επιδραση στην λειτουργια βενζινης) σε περιπτωση λειτουργιας με υγραεριο υπαρχει θεμα. Χαρακτηριστικα ελεγαν για τα Forester πχ γιαυτο και συνισταται για πιο ασφαλη λειτουργια η τοποθετηση υγρου ψεκασμου κιτ υγραεριοκινησης.
Για τα i30 δεν εχω κατι υπ'οψιν μου και το δειγμα μπορει να ειναι πολυ μικρο ωστε να βγουν ασφαλη συμπερασματα.
Εσυ εχεις και λαδιερα? Τι προβλημα παρουσιαστηκε? -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Δεν κατεχω την γερμανικην.
Εχουμε αναλυσει το θεμα περι 'ευαισθησιας΄ορισμενων κινητηρως στη χρηση υγραεριου και τους λογους που καποιοι ειναι πιο ευαισθητοι και γενικα για τα καταλυτικα ισχυει οχι τοσο για την ποιοτητα των εδρων αλλα περισσοτερο για την ποιοτητα των βαλβιδων, που ως γνωμονα σε μερικα μοντελα να ειναι πιο ελαφριες (χωρις φυσικα να εχει επιδραση στην λειτουργια βενζινης) σε περιπτωση λειτουργιας με υγραεριο υπαρχει θεμα οπως χαρακτηριστικα ελαγαν για τα Forester πχ οπου και συνισταται για πιο ασφαλη λειτουργια η τοποθετηση υγρου ψεκασμου.
Για τα i30 δεν εχω κατι υπ'οψιν μου και το δειγμα μπορει να ειναι πολυ μικρο ωστε να βγουν ασφαλη συμπερασματα.
Εσυ εχει και λαδιερα? Τι προβλημα παρουσιαστηκε?Ούτε εγώ κατέχω την Γερμανικήν αλλά το προσπαθώ με εργαλεία τύπου google translate.
Τεσπά δεν έχει σημασία να επεκταθούμε άλλο. Εγώ έχω μια μηχανική λαδιέρα, έχω ρυθμίσει να ψεκάζει και κάποιο ποσοστό βενζίνης (10-20% βενζίνη μετά τις 3000 σαλ και 60% φορτίο) και έχω κάνει την οδήγησή μου πιο συντηρητική. Μέχρι τώρα 10.000 κλμ δεν έχω κάποια βλάβη αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα (θέλω να πιστεύω).
Εμένα με απασχολεί ο έλεγχος του διακένου των βαλβίδων μου (λόγο μηχανικών ωστηρίων) που πρέπει κάποια στιγμή να κάνω αλλά με την hyundai δεν βγάζω άκρη επ' αυτού...
-
ωραιες οι θεωριες... ποιες μαρκες ειναι πιο ευαισθητες μπλα μπλα μπλα.γεγονοτα θελουμε ποιοι απο εδω που εχουν κανει εγκατασταση αεριου εχουν παθει ζημια απλα τα πραγματα και δεν εννοω λαμπακια που αργα η γρηγορα ο αχρηστος ο εγκαταστατης βρηκε τι εφταιγε και το εφτιαξε μιλαω για χοντρη ζημια.εδω μεσα εναν με ενα ford modeo το πιο παλιο θυμαμαι να του εκαψε βαλβιδες αλλοι? και ποσοι?
-
Ο χρήστης panagos22 έγραψε:
ωραιες οι θεωριες... ποιες μαρκες ειναι πιο ευαισθητες μπλα μπλα μπλα.γεγονοτα θελουμε ποιοι απο εδω που εχουν κανει εγκατασταση αεριου εχουν παθει ζημια απλα τα πραγματα και δεν εννοω λαμπακια που αργα η γρηγορα ο αχρηστος ο εγκαταστατης βρηκε τι εφταιγε και το εφτιαξε μιλαω για χοντρη ζημια.εδω μεσα εναν με ενα ford modeo το πιο παλιο θυμαμαι να του εκαψε βαλβιδες αλλοι? και ποσοι?Κάτσε να κάνουν από 50.000κλμ η κάθε μετατροπή και τα ξαναλέμε... Πολύ φοβάμαι πως θα σκάει η μια βλάβη μετά την άλλη...
-
[/quote]
Ούτε εγώ κατέχω την Γερμανικήν αλλά το προσπαθώ με εργαλεία τύπου google translate.
Τεσπά δεν έχει σημασία να επεκταθούμε άλλο. Εγώ έχω μια μηχανική λαδιέρα, έχω ρυθμίσει να ψεκάζει και κάποιο ποσοστό βενζίνης (10-20% βενζίνη μετά τις 3000 σαλ και 60% φορτίο) και έχω κάνει την οδήγησή μου πιο συντηρητική. Μέχρι τώρα 10.000 κλμ δεν έχω κάποια βλάβη αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα (θέλω να πιστεύω).
Εμένα με απασχολεί ο έλεγχος του διακένου των βαλβίδων μου (λόγο μηχανικών ωστηρίων) που πρέπει κάποια στιγμή να κάνω αλλά με την hyundai δεν βγάζω άκρη επ' αυτού...[/quote]
Ετσι οπως το εγραφες φαινοταν σαν να εχεις ηδη εντοπισει καποια προβληματακια.
Δεν βλεπω παντως τον λογο ανησυχιας σου. Μαλλον εισαι επηρεασμενος απο αλλα αρνητικα σχολια.
Αφου εχεις και λαδιερα, το εχεις ρυθμισει να ψεκαζει και βενζινη με φορτιο, κανεις και συντηρητικη οδηγηση δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Τα εχεις καλυψει ολα.
Τωρα στα φορουμ το τι λεγεται και το τι ισχυει ειναι συνηθως διαφορετικα πραγματα.
Τι εννοεις με το να λες 'μηχανικα' ωστηρια και τι σχεση εχουν με τα διακενα σε σχεση με την χρηση υγραεριου?
Μηπως θελεις να πεις οτι δεν ειναι αυτορυθμιζομενες οι βαλβιδες? -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
ωραιες οι θεωριες... ποιες μαρκες ειναι πιο ευαισθητες μπλα μπλα μπλα.γεγονοτα θελουμε ποιοι απο εδω που εχουν κανει εγκατασταση αεριου εχουν παθει ζημια απλα τα πραγματα και δεν εννοω λαμπακια που αργα η γρηγορα ο αχρηστος ο εγκαταστατης βρηκε τι εφταιγε και το εφτιαξε μιλαω για χοντρη ζημια.εδω μεσα εναν με ενα ford modeo το πιο παλιο θυμαμαι να του εκαψε βαλβιδες αλλοι? και ποσοι?
Κάτσε να κάνουν από 50.000κλμ η κάθε μετατροπή και τα ξαναλέμε... Πολύ φοβάμαι πως θα σκάει η μια βλάβη μετά την άλλη...
στην Ιταλια που χρησιμοποιειται τοσα χρονια το αεριο εχουν τοσες πολλες βλαβες? και δε μπορει καποιοι θα εχουν κανει και εδω πολλα χλμ
-
Παρα πολλοι εχουν κανει αρκετα περισσοτερα αλλα ειναι φυσικο να μην βρισκονται εδω γιατι απλα δεν εχουν προβλημα.
Εδω συνηθως μπαινει καποιος για να ρωτησει κατι, να λυσει αποριες του η να πει το προβλημα του.
Και προβληματα ειδικα τελευταια δεν βλεπω κανενα. Αυτο κατι λεει.
Υγραεριοκίνηση!