-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Είχα ένα Opel tigra lpg 4ης γενιάς BRC με το οποιό είχα κάνει 40.000 και έπειτα το πούλισα.. Θέμα με είχε κάνει με τα μπουζί στα 10.000 (δεν με είπαν ότι θέλουν άλλαγμα με άλλου τύπου) αλλά τα άλλαξα και όλα οκ. Το αμάξι το χέρεται ο καινούργιος του ιδιοκτήτης απροβλημάτιστα.
Τώρα έχω ένα Passat cc 1.8 TSI K04 στα 340 ps και θέλω να το βάλω ένα κιτ υγραερίου αλλά δεν βρίσκω που. Είμαι από Μακεδονία και εδώ οι περισσότεροι μου λένε ότι πέρνουν έτοιμα τα προγράματα και τα περνάνε οπότε και μόνο πρόγραμα να έχεις δεν μπορούν.Αρα με λίγα λόγια και με μεγάλη απογοήτευση είναι οι περισσότεροι ΑΣΧΕΤΟΙ.Αθήνα περνάνε σε βελτιομένα αμάξια υγραέριο και εδώ δεν έχουν ιδέα.. Λογικό αν σκεφτείτε ότι το 2009 είχε σε όλη την Μακεδονία με το ζόρι 6-7 συνεργεία που περνούσαν LPG και τώρα περνάει και η κουτσή Μαρία.
Αμα γνώριζε κανείς που να πάω θα το εκτιμούσα. Οσο και να ψάχνω μέσο internet δεν βρήκα λύση...Γράψε VIALLE LPDI καί θά βρείς
Ευχαριστώ.. Μήλισα πριν 2 μήνες με τον συγκεκριμένο και μου είχε πει τιμή 2.600
Αλλά στην τελική μάλλον είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει καλή δουλειά... -
Ο χρήστης cjgeorgio έγραψε:
Είχα ένα Opel tigra lpg 4ης γενιάς BRC με το οποιό είχα κάνει 40.000 και έπειτα το πούλισα.. Θέμα με είχε κάνει με τα μπουζί στα 10.000 (δεν με είπαν ότι θέλουν άλλαγμα με άλλου τύπου) αλλά τα άλλαξα και όλα οκ. Το αμάξι το χέρεται ο καινούργιος του ιδιοκτήτης απροβλημάτιστα.
Τώρα έχω ένα Passat cc 1.8 TSI K04 στα 340 ps και θέλω να το βάλω ένα κιτ υγραερίου αλλά δεν βρίσκω που. Είμαι από Μακεδονία και εδώ οι περισσότεροι μου λένε ότι πέρνουν έτοιμα τα προγράματα και τα περνάνε οπότε και μόνο πρόγραμα να έχεις δεν μπορούν.Αρα με λίγα λόγια και με μεγάλη απογοήτευση είναι οι περισσότεροι ΑΣΧΕΤΟΙ.Αθήνα περνάνε σε βελτιομένα αμάξια υγραέριο και εδώ δεν έχουν ιδέα.. Λογικό αν σκεφτείτε ότι το 2009 είχε σε όλη την Μακεδονία με το ζόρι 6-7 συνεργεία που περνούσαν LPG και τώρα περνάει και η κουτσή Μαρία.
Αμα γνώριζε κανείς που να πάω θα το εκτιμούσα. Οσο και να ψάχνω μέσο internet δεν βρήκα λύση...Γράψε VIALLE LPDI καί θά βρείς
Ευχαριστώ.. Μήλισα πριν 2 μήνες με τον συγκεκριμένο και μου είχε πει τιμή 2.600
Αλλά στην τελική μάλλον είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει καλή δουλειά...Ρώτα καί γιά συνεργάτες στήν κεντρική Ελλάδα....
-
Ο χρήστης cjgeorgio έγραψε:
Είχα ένα Opel tigra lpg 4ης γενιάς BRC με το οποιό είχα κάνει 40.000 και έπειτα το πούλισα.. Θέμα με είχε κάνει με τα μπουζί στα 10.000 (δεν με είπαν ότι θέλουν άλλαγμα με άλλου τύπου) αλλά τα άλλαξα και όλα οκ. Το αμάξι το χέρεται ο καινούργιος του ιδιοκτήτης απροβλημάτιστα.Τώρα έχω ένα Passat cc 1.8 TSI K04 στα 340 ps και θέλω να το βάλω ένα κιτ υγραερίου αλλά δεν βρίσκω που. Είμαι από Μακεδονία και εδώ οι περισσότεροι μου λένε ότι πέρνουν έτοιμα τα προγράματα και τα περνάνε οπότε και μόνο πρόγραμα να έχεις δεν μπορούν.Αρα με λίγα λόγια και με μεγάλη απογοήτευση είναι οι περισσότεροι ΑΣΧΕΤΟΙ.Αθήνα περνάνε σε βελτιομένα αμάξια υγραέριο και εδώ δεν έχουν ιδέα.. Λογικό αν σκεφτείτε ότι το 2009 είχε σε όλη την Μακεδονία με το ζόρι 6-7 συνεργεία που περνούσαν LPG και τώρα περνάει και η κουτσή Μαρία.
Αμα γνώριζε κανείς που να πάω θα το εκτιμούσα. Οσο και να ψάχνω μέσο internet δεν βρήκα λύση...μονο σε υγρο ψεκασμο μπορεις να τροφοδοτησεις τοσα αλογα.εγω που μενω θεσνικη ειχα ρωτησει vialle αλλα δεν βαζανε σε πουσαρισμενο μοτερ(δεν μιλαω απλα για ενα προγραμμα).ειχανε κιτ ακριβως για αυτο το αυτοκινητο με μαμα τουρμπινα και συν τοις αλλοις περιμενα απαντηση 4 μηνες(απο 15 ημερες που μου ειχανε πει) η οποια ποτε δεν ηρθε για το αν θα το αναλαβουνε.στην icom βαζουν νομιζω και tsi πλεον (derveni gas θεσνικη και εχει και λαρισα,φλωρινα σιγουρα).για να δουλεψει η θα το κανεις 8μπεκο η 2 αντλιες.στην αθηνα νομιζω τα κανουν 8μπεκ.τελος αν στην vialle τους εχεις ενημερωσει για το setup σου και το αναλαμβανουν ειναι καλη επιλογη και απο οτι βλεπω οσοι βαλανε δεν εχουν θεματα.οπως και να εχει παντως εισαι πανω απο 2 χιλιαδες ευρω να το ξερεις.εγω εδωσα 2.200.καλη επιλογη
-
Ο χρήστης thomas lpg έγραψε:
- Το καλύτερο υγραέριο, μίγμα κίνησης η χύμα μίγμα που το φορτώνουμε από την ίδια μάνικα στα διυλιστήρια , που** δεν διαφέρουνε σε τίποτα μόνο στην φορολογία, **είναι ανάμειξη 2 υλικών και εξ’ου και λέξη-χαρακτηρισμός ως μίγμα, σε περιεκτικότητα βουτάνιο 80%, προπάνιο20% το έχουνε τα Ε.Λ.Π.Ε τις Θεσσαλονίκης και προπάνιο η E.K.O ,
Αρα το ιδιο lpg ειναι στη μανικα, το ιδιο και στις μπουκαλες ετσι δεν ειναι ?(ιδιο τουλαχιστον το καλοκαιρι..)
στα καινούργια συστήματα υγρού ψεκασμού που έχουνε δικιά τους αντλία δεν γνωρίζω όμως επιφυλάσσομαι, κάτσε να βγάλουνε χειμώνα.
Το καινουριο ειναι σχετικο. Τα υγρου ψεκασμου κυκλοφορουν εδω και περιπου 10 χρονια αν δεν κανω λαθος. Εχουν παρουσιασει και αστοχιες στα υλικα (π.χ. αντλια ή μπεκ)οπως το icom που φοραω αλλα αν τοποθετηθουν σωστα αποδιδουν τα μεγιστα. Σε μενα δεν εχει παρουσιασει τιποτα ουτε απο υλικα ουτε απο εγκατασταση και χειμωνας-καλοκαιρι ειναι ενα και το αυτο.
το L.P.G έχει λυπαντικότητα το μαρτυρούν τα αρχικά του: Liquefied Petroleum Gas: L = Υγροποιημένο. P = Πετρελαίου. G = Aέριο. = L. P. G
Μετα απο ατελειωτες συζητησεις και αντιπαραθεσεις εκει εχω καταλήξει και γω. Το τελευταιο που με επεισε και σαν τρανταχτο παραδειγμα λιπαντικης ικανοτητας του lpg ειναι το λαδι που πολλες φορες βρίσκεται κατα το σερβις στα φιλτρα των κιτ lpg(αεριου ψεκασμου) και η λαδιλα που βρισκεται στον πατο απο τις μπουκαλες υγραεριου(άδειες,αν τις γυρισεις αναποδα..). Μετα απο αυτο δεν ξαναασχολουμε με λιπανση, πρωκτόλαδα κτλ...
-
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
το L.P.G έχει λυπαντικότητα το μαρτυρούν τα αρχικά του: Liquefied Petroleum Gas: L = Υγροποιημένο. P = Πετρελαίου. G = Aέριο. = L. P. G
Μετα απο ατελειωτες συζητησεις και αντιπαραθεσεις εκει εχω καταλήξει και γω. Το τελευταιο που με επεισε και σαν τρανταχτο παραδειγμα λιπαντικης ικανοτητας του lpg ειναι το λαδι που πολλες φορες βρίσκεται κατα το σερβις στα φιλτρα των κιτ lpg(αεριου ψεκασμου) και η λαδιλα που βρισκεται στον πατο απο τις μπουκαλες υγραεριου(άδειες,αν τις γυρισεις αναποδα..). Μετα απο αυτο δεν ξαναασχολουμε με λιπανση, πρωκτόλαδα κτλ...
.....................................................................................................................................................
Σωστός! -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Πολύ καλά τα λες θα διαφωνήσω μόνον σε ένα. Δεν υπάρχει μονοπώλιο στη Λάρισα ,υπάρχουνε 4 πρατήρια. Τα 3 δουλεύουν το 4ο- είναι εδώ και 2 μήνες έτυμο με το κλειδί στο χέρι παλεύει με την άδεια ο άνθρωπος και ένα 5o- θα γίνει κάπου μετά τις φυλακές στην οδό Καρδίτσας
Αληθεια?Το παιδι που παλευει για αδεια ειναι ο Νινοπουλος?
Τα υπολοιπα που ειναι φιλε μου?μπορεις να μου δωσεις ακριβεις ''διευθυνσεις'' ή εστω περιοχες? ευχαριστωΜπες στο internet και πάτα στα ελληνικά . βρίσκω πρατήρια υγραερίου κίνησης . έχει άλλα τα πρατήρια της Ελλάδος κατά περιοχές με διεύθυνσης ,τηλέφωνα, χάρτες νομίζω και G.P.S
-
Merci
-
Όχι ο Νινόπουλος την έχιε πάρη εδώ και 3 μήνες περίπου
παρακαλώ γιαυτο ειματε εδώ -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Να απαντήσω και στους δυο mod συνοπτικά, με ερώτηση. Την λίστα θερμοκρασιών και τύπων λαδιού, για την έχουν όλοι?. Μα πολύ απλά φίλοι μου, το αυτοκίνητο το πωλούν από τον βόριο πόλο, μέχρι τον ισημερινό. Στην Νορβηγία δεν είναι δυνατόν το λάδι να μην αρχίζει από 5, όπως και στην Σαχάρα δεν μπορεί να τελειώνει σε 30.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Πανε δες τα προτεινωμενα λαδια στο site της selenia. Δεν θα πω τπτ αλλο
Sent from my MB525 using a gezellig dutch cow
Κάπως ξεκάρφωτο αλλά έτυχε να το δω τώρα και δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι όλα είναι σχετικά και όχι απόλυτα. Τα παλιά ιξώδη δεν είναι του πεταμού ειδικά αν αλλάζονται συχνά, το αντίθετο μάλιστα.
στο site της selenia λέει και τα παρακάτω:http://www.flitalia.it/en/fl/manuale/en ... 104_au.htm
SAE 15W-40
Recommended for outside temperatures between -15°C and +40°CThe typical viscosimetric grade for Mediterranean temperatures. It ensures excellent performance of the lubricating film in the various operating conditions. It allows fair operating conditions of hydraulic tappets. Excellent protection against wear.
Ideal for long journeys.
Fair cold starting characteristics.
Low Fuel-Economy performance.SAE 15W-50
Recommended for outside temperatures between -15°C and +45°CViscosimetric grade particularly suitable for ensuring excellent performance of the lubricating film under very harsh hot conditions. It allows fair operating conditions of hydraulic tappets.** Perfect protection against wear.**
Ideal for long journeys.
Fair cold starting characteristics.
Low Fuel-Economy performance. -
Ο χρήστης jim4 έγραψε:
Αμα γνώριζε κανείς που να πάω θα το εκτιμούσα. Οσο και να ψάχνω μέσο internet δεν βρήκα λύση...μονο σε υγρο ψεκασμο μπορεις να τροφοδοτησεις τοσα αλογα.εγω που μενω θεσνικη ειχα ρωτησει vialle αλλα δεν βαζανε σε πουσαρισμενο μοτερ(δεν μιλαω απλα για ενα προγραμμα).ειχανε κιτ ακριβως για αυτο το αυτοκινητο με μαμα τουρμπινα και συν τοις αλλοις περιμενα απαντηση 4 μηνες(απο 15 ημερες που μου ειχανε πει) η οποια ποτε δεν ηρθε για το αν θα το αναλαβουνε.στην icom βαζουν νομιζω και tsi πλεον (derveni gas θεσνικη και εχει και λαρισα,φλωρινα σιγουρα).για να δουλεψει η θα το κανεις 8μπεκο η 2 αντλιες.στην αθηνα νομιζω τα κανουν 8μπεκ.τελος αν στην vialle τους εχεις ενημερωσει για το setup σου και το αναλαμβανουν ειναι καλη επιλογη και απο οτι βλεπω οσοι βαλανε δεν εχουν θεματα.οπως και να εχει παντως εισαι πανω απο 2 χιλιαδες ευρω να το ξερεις.εγω εδωσα 2.200.καλη επιλογη
Από βδομάδα θα πάρω τηλέφωνο να ενημερωθώ να δω αν έχει και αντιπροσώπους Θεσσαλονίκη για να μην τρέχω Βόλο (το αμάξι θα θέλει 2-3 μέρες μέσα). Για vaille με βλέπω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Σωστός προγραμματισμός να γίνει για να μην πάρω τίποτα στα χέρια..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Το καλύτερο υγραέριο, μίγμα κίνησης η χύμα μίγμα που το φορτώνουμε από την ίδια μάνικα στα διυλιστήρια , που** δεν διαφέρουνε σε τίποτα μόνο στην φορολογία, **είναι ανάμειξη 2 υλικών και εξ’ου και λέξη-χαρακτηρισμός ως μίγμα, σε περιεκτικότητα βουτάνιο 80%, προπάνιο20% το έχουνε τα Ε.Λ.Π.Ε τις Θεσσαλονίκης και προπάνιο η E.K.O ,
στα καινούργια συστήματα υγρού ψεκασμού που έχουνε δικιά τους αντλία δεν γνωρίζω όμως επιφυλάσσομαι, κάτσε να βγάλουνε χειμώνα.
Το καινουριο ειναι σχετικο. Τα υγρου ψεκασμου κυκλοφορουν εδω και περιπου 10 χρονια αν δεν κανω λαθος. Εχουν παρουσιασει και αστοχιες στα υλικα (π.χ. αντλια ή μπεκ)οπως το icom που φοραω αλλα αν τοποθετηθουν σωστα αποδιδουν τα μεγιστα. Σε μενα δεν εχει παρουσιασει τιποτα ουτε απο υλικα ουτε απο εγκατασταση και χειμωνας-καλοκαιρι ειναι ενα και το αυτο.
[/quote:2swpsmzz][/quote:2swpsmzz]
Αρα το ιδιο lpg ειναι στη μανικα, το ιδιο και στις μπουκαλες ετσι δεν ειναι ?(ιδιο τουλαχιστον το καλοκαίρι..)
thomas lpg έγραψε:στα καινούργια συστήματα υγρού ψεκασμού που έχουνε δικιά τους αντλία δεν γνωρίζω όμως επιφυλάσσομαι, κάτσε να βγάλουνε χειμώνα.
astrag1.6jtg έγραψεΤο καινουριο ειναι σχετικο. Τα υγρου ψεκασμου κυκλοφορουν εδω και περιπου 10 χρονια αν δεν κανω λαθος. Εχουν παρουσιασει και αστοχιες στα υλικα (π.χ. αντλια ή μπεκ)οπως το icom που φοραω αλλά αν τοποθετηθουν σωστα αποδιδουν τα μεγιστα. Σε μενα δεν εχει παρουσιασει τιποτα ουτε απο υλικα ουτε απο εγκατασταση και χειμωνας-καλοκαίρι ειναι ενα και το αυτο.
Μπράβο στον εγκαταστάτη σου. Κανονικά θα έπρεπε να γράψω 5ης= γενιάς!!!.Ο Γερμανός τουλάχιστον μέχρι και 2 χρόνια πριν τα εκφωνούσε Ος ,το καινούργιο σύστημα τις icom το καινούργιο σύστημα τις……. Και όχι 1ης=2η=3ης=……γενιάς αυτά τα ακούω εδώ και περίπου 2 χρόνια τα συστήματα τα γνωρίζω ,ναι δεν είναι καινούργια όπως έγραψες συμφωνώ ,είναι περίπου στα 10 χρόνια ,στα 14 τα ξέρω ,και τέλος αναφέρομε σε εγκατάστασης που έχουνε γίνει από τρισάθλιους τεχνικούς (ε.α.ν είναι τεχνική εγώ τους λέω DOCTOPADES) , τα αυτοκίνητα να έχουνε κρεμασμένους καταλύτες ,κατεστραμμένους προκαταλύτες ,και τα λαμπάκια στο ταμπλό σαν Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και μετά λένε πώς το υγραέριο καταστρέφει τους κινητήρες!!!!!! Άιντε κούνια που σας κούναγε και δεν ήξερε τι είχε μέσα!!!!;
thomas lpg έγραψε: το L.P.G έχει λυπαντικότητα το μαρτυρούν τα αρχικά του: Liquefied Petroleum Gas: L = Υγροποιημένο. P = Πετρελαίου. G = Aέριο. = L. P. GΜετα απο ατελειωτες συζητησεις και αντιπαραθεσεις εκει εχω καταλήξει και γω. Το τελευταιο που με επεισε και σαν τρανταχτο παραδειγμα λιπαντικης ικανοτητας του lpg ειναι το λάδι που πολλες φορες βρίσκεται κατα το σερβις στα φιλτρα των κιτ lpg(αεριου ψεκασμου) και η λαδιλα που βρισκεται στον πατο απο τις μπουκαλες υγραεριου(άδειες,αν τις γυρισεις αναποδα..). Μετα απο αυτο δεν ξαναασχολουμε με λιπανση, πρωκτόλαδα κτλ...
Εάν σου έχει μήνη έστω και ένα ψεγάδι κάπου μέσα σου διάβασε αυτό.
Του εργοδότη μου το αυτοκίνητο AYDI A4 1.8 2002,μετατροπή 12\2007 , συνολικά χιλ/τρα 240.000 τα 160.000 έχουνε γίνει με L.P.G. πρόβλημα; Σχεδόν κανένα και θα πάει μερικές εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες ακόμα. Το δικό μου ΙΧ , HYNDAI ACENT 1495 10\2002, μετατροπή 8\2006 συνολικά χιλ. 195.000 τα 125.000 με L.P.G.προβλήματα; και στα 2 αλλάξαμε 4+4 μπέκ λόγο κακού μίγματος (βρήκα σκουριά νερό και κιτρηνομαυρίλες από το λάδι-παραφίνη του L.P.G.) Η μαγνήτες των φίλτρων χειρότεροι από τον αχινό γεμάτοι από ρινίσματα σιδύρου,και η πνεύμονες γεμάτη με ξεραμένο λάδι –παραφίνη . Να μην το παραβλέψω . Τα μοτέρ κελαΪ δάνε, η μετατροπές τους γίνανε στον Βόλο και φοράνε συστήματα Τουρκικά - ALTRESA . ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙΕΡΑ!!!! Και δεν σταματάω εδώ.. Τώρα έρχεται η βόμβα νετρονίου!!!!!!!!!
Η πρώτη μου επαφή με αυτοκίνητο που είχε μετατραπεί σε l.p.g. ξεκινά το 1975!...Το ΙΧ του πατέρα μου και ενός φίλο του στην Γερμανία. Ο πατέρας μου είχε το OPEL CARAVAN του 1973 και ο φίλος του το OPEL REKORD του 1971 (Να θυμούνται η παλαιή και να μαθαίνουν η νεώτεροι) πέρα από τα εκατοντάδες χιλ. που κάμνανε στην Γερμανία, και το πήγαινε έλα στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι φορτωμένη με μπαγάζ μέσω Γιουγκοσλαβίας τότε, μέχρι τα μέσα του 1980 δούλευαν L.P.G. Στο δε caravan του πάτερα μου το κοντέρ είχε μηδενίσει 4 φορές και πήγαινε για 5 ΧΩΡΗΣ ΛΑΔΙΕΡΑ!!!!!!!
Τώρα μπορούν να μας εξηγήσουν οι κύριοι τα αυτοκίνητα τεχνολογίας των μηχανών που φασιζόντουσαν στα μέσα του 1960 και δεν χρειαζόντουσαν ΛΑΔΙΕΡΑ , τα σημερινά με έτος 2011 να θέλουνε ντε και καλά να βάζουμε ΛΑΔΙΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!! ΜΑΜΟΤΟΟΟΟ -
Μηπως παιζει καποιον ρολο και η λιπαντικη ιδιοτητα της βενζινης με μολυβδο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μηπως παιζει καποιον ρολο και η λιπαντικη ιδιοτητα της βενζινης με μολυβδο;Αν καταλαβα καλα ο Θωμας παραπανω αναρωτιέται(και φυσικα λεω και γω)πως γινεται αυτοκινητα του 60 που εκαιγαν βενζινη με μόλυβδο(λογο ομολογουμένως λιγοτερων ανθεκτικων μεταλλων κινητηρα απο των σημερινων) και μετετράπησαν σε lpg, να κανουν απειρα χλμ ενω τα σημερινα να θελουν σωνει και καλα λαδακι και..εντριβές...
Δεν συγκρινει κινητηρες κινουμενους με βενζινη , τοτε και τωρα αλλα υγραεριο τοτε και τωρα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μηπως παιζει καποιον ρολο και η λιπαντικη ιδιοτητα της βενζινης με μολυβδο;δηλαδη με τοσες εκατονταδες χιλιαδες χλμ με LPG, τα εσωσε η super που επεφτε σε 'πιτσιλιες' μια στο τοσο?
για μενα το μονο θεμα που τιθεται πλεον ειναι το πώς μπορει ενας οδηγος/απλος καταναλωτης χωρις μηχανολογικες γνωσεις, να ειναι σιγουρος για την εγκατασταση και τις ρυθμισεις που του εχουν κανει.
-
Μηπως παιζει καποιον ρολο και η λιπαντικη ιδιοτητα της βενζινης με μολυβδο;
Αν καταλαβα καλα ο Θωμας παραπανω αναρωτιέται(και φυσικα λεω και γω)πως γινεται αυτοκινητα του 60 που εκαιγαν βενζινη με μόλυβδο(λογο ομολογουμένως λιγοτερων ανθεκτικων μεταλλων κινητηρα απο των σημερινων) και μετετράπησαν σε lpg, να κανουν απειρα χλμ ενω τα σημερινα να θελουν σωνει και καλα λαδακι και..εντριβές...
Δεν συγκρινει κινητηρες κινουμενους με βενζινη , τοτε και τωρα αλλα υγραεριο τοτε και τωρα.Μηπως παιζει καποιον ρολο και η λιπαντικη ιδιοτητα της βενζινης με μολυβδο;
δηλαδη με τοσες εκατονταδες χιλιαδες χλμ με LPG, τα εσωσε η super που επεφτε σε 'πιτσιλιες' μια στο τοσο?
για μενα το μονο θεμα που τιθεται πλεον ειναι το πώς μπορει ενας οδηγος/απλος καταναλωτης χωρις μηχανολογικες γνωσεις, να ειναι σιγουρος για την εγκατασταση και τις ρυθμισεις που του εχουν κανει.
Ξερετε τι ακριβως εκανε ο μολυβδος στους βενζινοκινητηρες;Λίπαινε τις εδρες των βαλβιδων.Δεν βλεπετε καποια συναφεια με το θεμα λαδιερας κλπ;
Βεβαια οι παλιοι κινητηρες δεν δουλευαν με τις σημερινες συμπιεσεις και ηταν πιο αργοστροφοι .
-
βρε το θεμα που εθεσε ο thomaslpg και εννοεις να μην καταλαβαινεις ειναι,
ποση πια μολυβδουχος βενζινη να προλαβαινε να ψεκαστει σε αυτα τα εκατονταδες χιλιαδες χλμ που εκαναν εκεινα τα παλια αμαξια με LPG ΧΩΡΙΣ λαδιερα, ωστε να πεις οτι αυτη προλαβε και εσωσε και απο το LPG τα ευπαθη μεταλλα των βαλβιδων?
(ευπαθη επειδη θελανε μολυβδο στη βενζινη για να μη χαλασουν, αλλα με LPG χωρις λαδιερα δεν χαλασανε) -
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
βρε το θεμα που εθεσε ο thomaslpg και εννοεις να μην καταλαβαινεις ειναι,
ποση πια μολυβδουχος βενζινη να προλαβαινε να ψεκαστει σε αυτα τα εκατονταδες χιλιαδες χλμ που εκαναν εκεινα τα παλια αμαξια με LPG ΧΩΡΙΣ λαδιερα, ωστε να πεις οτι αυτη προλαβε και εσωσε και απο το LPG τα ευπαθη μεταλλα των βαλβιδων?
(ευπαθη επειδη θελανε μολυβδο στη βενζινη για να μη χαλασουν, αλλα με LPG χωρις λαδιερα δεν χαλασανε)Διακρινω μια επιθετικότητα και δεν καταλαβαινω τον λογο.
Η συσσωρευμενη 'λιπανση' στις βαλβιδες δεν φευγει με ενα ή δυο ρεζερβουαρ αμολυβδης.Ετσι και με την χρηση υγραεριου δεν θα εφευγε αμεσως .Ακομα και τωρα λενε οτι στους κινητηρες που καινε και αμολυβδη οτι αρκει ενα ρεζερβουαρ LRP στα 10 αμολυβδης για να μην υπαρχει προβλημα στις εδρες των βαλβιδων. -
- αλλες ανοχες
- λιγοτερα τοτε 'συστηματα'
- λιγοτερο πιεσμενα μοτερ στο να βγαλουν αλλογα
- ναι μεν χαλια μεταλα ( αν μπορει κανεις να το πει ετσι ) αλλα overall πιο στιβαρες κατασκευες ( λογο ανυπαρξιας τεχνολογίας τοτε..)
ενα 1300αρι μοτερ τοτε βια εβγαζε 75 αλογα. τωρα εχει καβατζαρει τα 100 κι αν μιλαμε για TSI τα 150....
-
Τα παλιά αμάξια με αποκλειστική χρήση υγραερίου είχαν σημαντικά μεγαλύτερες φθορές στις έδρες των βαλβίδων γιατί δεν είχαν σκληρά μέταλλα όπως έχουν τα καινούρια.
Γενικά, χρησιμοποιώντας υγραέριο - αν και υπάρχουν μερικά παραδείγματα για το αντίθετο - οι περισσότεροι κινητήρες έχουν μικρότερη φθορά στον κύλινδρο και μεγαλύτερη φθορά στις έδρες των βαλβίδων. Η φθορά αυτή στα σύγχρονα αμάξια που έχουν σκληρά μέταλλα στις βαλβίδες, εμφανίζεται μετά από πάρα πολλά χιλιόμετρα και σίγουρα η οικονομία από το καύσιμο υπερκαλύπτει τα έξοδα της επισκευής.
Μερικά στοιχεία για το υγραέριο:
Έχει περισσότερα οκτάνια από την βενζίνη και οι βενζινοκινητήρες έχουν μικρότερη συμπίεση από ότι θα είχε ένας κινητήρας που καίει μόνο υγραέριο (αν είχαν μεγαλύτερη συμπίεση οι κινητήρες θα ήταν λίγο πιο οικονομικοί με υγραέριο αλλά δεν θα δούλευαν με βενζίνη).
Δεν ξέρω τι εννοούν όταν λένε ότι το υγραέριο έχει 'ξηρή καύση' - ίσως ότι δεν έχει τόσο κάπνα στο καυσαέριο - αλλά σίγουρα έχει περισσότερο νερό και λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα CO2 από την βενζίνη.
Τα μόρια της βενζίνης έχουν περισσότερο άνθρακα και λιγότερο υδρογόνο από τα μόρια του υγραερίου που έχουν περισσότερο υδρογόνο και λιγότερο άνθρακα. Έτσι τα καυσαέρια του υγραερίου έχουν λιγότερο CO2 και γι αυτό θεωρείται πιο πράσινο καύσιμο (λιγότερο CO2 αέριο του θερμοκηπίου).Το υγραέριο θέλει σε σχέση με την βενζίνη διαφορετική καμπύλη αβάνς, δηλαδή περισσότερο αβάνς στις χαμηλές στροφές και λιγότερο αβάνς στις ψηλές στροφές. Όταν το αβάνς είναι λιγότερο από το ιδανικό, η καύση δεν έχει ολοκληρωθεί όταν ανοίγει η βαλβίδα εξαγωγής και η φλόγα που βγαίνει ζεσταίνει περισσότερο την βαλβίδα. Άλλα αμάξια αντέχουν και άλλα δεν αντέχουν - οι μεγάλες θερμοκρασίες εμφανίζονται με το γκάζι στο τέρμα (είτε με βενζίνη ή με υγραέριο) και επειδή δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί ο κινητήρας με υγραέριο, καλό θα είναι στο τέρμα γκάζι ο κινητήρας να δουλεύει με βενζίνη που ξέρουμε ότι ο κατασκευαστής τον έχει ρυθμίσει σωστά.
Υγραεριοκίνηση!