-
δηλαδή +30 λεπτά μόνο για φόρους. βάλε κ την άυξηση που θα κάνουν λόγω χειμώνα +10 λεπτά (κ δεν θα βγάλουν την ανοιξη*)
σύνολο 40
βάλε κ άλλα 5 λεπτάκια γιατί ειναι πουστηδες.
σύνολο 45
τώρα έχει 0,84
τα χριστούγεννα θα αγοράζουμε 1,29. όπως ακριβώς είπε ο πρατηριουχος στο φίλο
σκατά! κάνω 28 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο ρε!!
*γιατί είναι πουστηδες λέμε -
Ο χρήστης dti έγραψε:
0 κατανάλωση, 0 φόροι, και τότε οι απέξω που μας πουλάνε αγαθά, θα βάλουν της φωνές…… και οι εδώ θα αλλάζουν πάνες….
...και οι εδώ θα βάλουν μια νέα 'έκτακτη' εισφορά (ίση με κανένα μηνιάτικο)...
Καλέ μου φίλε, ο αγανακτισμένος στης πλατέες, είναι και εξοργισμένος. Μιλώντας με παράγοντες του υπουργείου οικονομικών, φωνάζουν ότι μέχρι εδώ και μι παρέκει. Σίγουρα οι ξενόφερτοι που θα εγκατασταθούν στα υπουργία, θα πάρουν το μήνυμα, που δεν τους έδωσαν οι υπουργοί.
Μα με τους υπουργούς της δεκάρας, δεν βρίσκεις άκρη. Άδικο το μέτρο λέει ο Βαγγέλης, μα το κληρονόμησα, άρα φάτε το.
Το μέτρο που κληρονόμησα το πετάω στα σκουπίδια, λέει ο Γιάννης ο φασφουτάς, άρα ταξιτζήδες ξεχάστε τι συμφωνήσατε.
Την αστάθεια την καλλιεργεί η παρούσα κυβέρνηση, και σίγουρα έχει τον λόγο της. Στην εξαθλίωση που προωθεί, ο μόνος λόγος είναι, να μας κάνει βορά ορισμένων, φτηνά μεροκάματα αλλά Βουλγαρία, για να μας κάμψει το ηθικό και την αντίδραση. Μα εδώ είναι Ελλάδα, και οι αντιδράσεις μας είναι απρόβλεπτες. Εδώ τα ‘σπάμε’ και ας τα πληρώσαμε….
Άλλωστε σαφώς το υπε και η Σακοράφα, «νύχτα θα φύγει και με ελικόπτερο…».
Εάν δεν μας κλίσει στο σπίτι, χωρίς αυτοκίνητα λόγο υπέρογκης φορολογίας, ακριβών καυσίμων, μείωσης μισθών, ανεργία, η εξαθλίωση δεν γίνετε.
Αφήνει, δέχεται και νομιμοποιεί αλλοδαπούς, (διαβάσατε για την δεκαετία). Αυτοί ξεπερνάνε σήμερα το 1,5 εκατομμύρια. Δεν εργάζονται τουλάχιστον οι μισοί?. Εάν δεν υπήρχαν τουλάχιστον 650000 έλληνες δεν θα είχαν την όποια δουλειά?. Καπουτ η ανεργία…. Μα ο Κίσινγκερ ήταν σαφής και σε αυτό, χτυπάτε τους στο δημογραφικό, μπασταρδέψτε τους.
Και έρχομαι να ρωτήσω: εάν τα καύσιμα ανέβουν 20% ακόμη, εάν μπουν και άλλοι φόροι, εάν γίνουν και άλλες περικοπές μισθών, τα μάρμαρα θα μένουν στης πλατέες, εκεί που είναι σήμερα?....... ο 9ος μήνας είναι κοντά, θα δούμε….
Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Αυτο με το γεμισμα πρεπει καπως να εξηγηθει.
Εδω στην Shell που βαζω γεμιζω παντα με 55-56 λιτρα (71αρα δεξαμενη).
Στην αλλη Shell (αεροδρομιου) που την εκμεταλλευεται η ιδια εταιρια το σταματαω στα 60 γιατι θα επαιρνε και αλλο. Το ιδιο και στην Πατρα την Κυριακη που περασε. Ανγκαστηκα να το σταματησω στα 50 ευρω (κοντα 60 λιτρα) χωρις φυσικα να γεμισει πληρως, σιγουρα ομως θα ηταν σχεδον γεματο. Αυριο που μαλλον θα αδειασει θα δω αν τα χλμ ανταποκρινονται.
Τι εξηγηση μπορει να υπαρχει? Παιζει ρολο απο αντλια σε αντλια? Δηλαδη μπορει καποιες να γεμιζουν περισσοτερο η μαλλον πεφτει πιασιμο? Απο την αλλη στην Ναυπακτο που πηγα να γεμισω δεν μπορεσε να βαλει πανω απο 35 λιτρα αλλα εκει καθαρα ηταν θεμα αντλιας γιατι η εγκατασταση ειναι παλια και κατι δεν δουλευε σωστα. Τοθλαχιστον δεν βαζει παραπανω απο το κανονικο.Δεν είναι έτσι φίλε Παντελή και συντεκνε. Και εγω απο βαρης Κορωπίου βάζω και απο αεροδρόμιο και απο αλιμο και απο ναυπακτο ........ είμαι με 69 λίτρα τεποζιτο. Λίγο πειραγμενο φλοτερ
Στη βαρης Κορωπίου βάζω πάντα 60 λίτρα αδειος και κανω στη διαδρομη αλιμος Λαγονήσι 300 χιλ
Στον αλιμο αδειος πάντα βάζω μάξιμουμ 56 λίτρα κα κανω στην ίδια διαδρομη 300 χιλιόμετρα
4 λίτρα διάφορα ;
Στο αεροδρόμιο πάλι 60 λίτρα 300 χιλιόμετρα
Πριν μια εβδομάδα γέμισα στην ΕΚΟ παιανιας και πήγα ναυπακτο έκαψα για 270 χιλιόμετρα 31 λίτρα .... Δηλαδή τίποτα γέμισα λοιπόν στην ναυπακτο αλλα δεν ήμουν αδειος βασικό και εκανα με 60 λίτρα 400 χιλιόμετρα σε μεικτό κύκλο πόλη και γύρω γύρω με θεαματική αύξηση χιλιομέτρων στο γέμισμα !!!
Μετρησα λοιπόν την κατανάλωση βενζίνης - υγραεριου οπου στη. Αθηνα έχω συν 25-30 % στη ναυπακτο έχω διάφορα 10- 12 % μόνο με την αλλαγη του μειγματος ... Αυτο που ξέρω είναι μην πηγαίνεις αδειος να έχεις μέσα Υγραεριο ειδικά και αν μείνεις να βάζεις πχ 20 λίτρα να δουλέψει και μετα να πας να φουλαρεις ξανά έτσι εγω έβαλα στη Ναύπακτο που η αντλία του δεν έχει πολλα μπαρ 5-6 νομίζω ενω οταν πήγα αδειος έβαλα με το ζόρι 30 λίτρα απο 60 !!!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Θετικο ειναι αυτο, γιατι ετσι τα τελη θα ειναι τα μισα!
Αν ποτε γινει βεβαια, γιατι φυσιολογικα οτι εχει να κανει με μειωση φορων/τελων ειναι κολασιμο κατα τους κυβερνωντες.
Καλέ μου φίλε Παντελή, δεν κατάλαβες ότι οι μεγάλες προμήθειες - μίζες, δύνονται όταν κανείς μεγάλες χάρες, όπως πχ δεν μαζεύεις τους φόρους από αυτούς με της τεράστιες βίλες, η τα τεράστια σκάφοι, που τα έχουν νοικιασμένα στης φιλιπινέζες του σπιτιού!!!.
Κάποτε ρώτησαν τον μεγάλο πολιτικό Αβέρωφ, όταν ο ΑΓΠ, έχωσε ένα χοντρό φορομπηχτικό μέτρο, εάν θα το έβγαζε αυτός εάν θα κυβερνούσε. «μα έχει γίνει αυτό ποτέ στην Ελλάδα?!!!....» ρώτησε απαντώντας……
Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε, ότι ο μετανάστης από Αμερική, μοντέρνος ον, μας έχει παραχωρήσει ως franchise στο ΔΝΤ&ΕΝΤ……. Και αυτοί πάνε να μαζέψουν από εμάς, που δεν έχουμε, τα χρήματα που έφαγαν οι πολιτικοί και τα τσιράκια τους….
Ελπίδα καμιά, μέλλον αβέβαιο….. και θα αφήσουν το αέριο?. Χλομό το βλέπω…. Μακάρι να φάω την γλώσσα μου…..
Ο τρόπος αντίδρασης ένας και μοναδικός. Κραυγαλέα περιστολή των αναγκών μας.
0 κατανάλωση, 0 φόροι, και τότε οι απέξω που μας πουλάνε αγαθά, θα βάλουν της φωνές…… και οι εδώ θα αλλάζουν πάνες….
ΑΝΤΩΝΗΣ.Φίλε αντωνη ο αμερικανός εκτελεί εντολές σε λάθος χώρα με λάθος συνταγή , ο έλληνας με 10 % ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος θα πληρωνε ολο το πόσο χωρίς διαμαρτυρία , και η χώρα θα μπορούσε να το γυρίσει με φουλ ανάπτυξη αλλα δεν θέλουν.
Τι πιο απλό να μειωθούν οι ασφαλιστικες εισφορές 50 % με ελεύθερη επιλογη το εργαζόμενου σε ιδιωτικό η δημόσιο ταμείο ....Ο έλληνας θα βρει τροπο να το παρακάμψει το φόρο τον μεγάλο φόρο στο Υγραεριο ΕΣΥ γέμιζω απο μπουκαλες εγω !!!
Μόνο δες πως το γύρισε ο μπενυ στο φορολογικό νομοσχέδιο για τα επαγγελματικά σκαφη που έστελνε ο αυθαιρετος κάτοχος υδατοπαγιδας Παπακωνσταντίνου το ΣΔΟΕ να τους επιβάλλει προστιμα και με μια τροπολογία ο μπενυ τους τα χάρισε όλα αλλα το μεγκα τουμπεκι , παρα το θόρυβο που έπαιζε για 20 μέρες με τα πολυτελή Γιώτ , βέβαια του πανε ότι εν μια νυκτι άλλαξαν νιολογιο καμία 20 χιλιάδες επαγγελματικά μαϊμού και η ΔΟΥ πλοίων εμεινε απο αντικείμενο ( η πιο προσδοφορα ΔΟΥ του υπουργείου οικονομικών ) σήμερα μείνανε μερικές δεκάδες ΝΕΠΑ αντι των πολλών χιλιάδων ... Πίσω ολοταχώς ο μπενυ που τους λέει φέρτε τα πίσω και δεν θα γίνει κανένας έλεγχος !!!!! ( και του πεθρου του , του μπακατσελου το σκάφος νομίζω τέτοιο είναι )
-
Πάρα πολύ καλά τα γράφετε όλα. Προσέχετε ο 'μαζί τα φάγαμε' μην σας στείλει τους .... και νιώσετε τη βία του κράτους
Εγκλωβισμένους Έλληνες δημιουργούν για να μας χειρίζονται όπως τους βολεύει.
Στην περίπτωση τη δική μας, τώρα που γίνανε πολλά τα υγραεριοκίνητα καιρός να μας χτυπήσουν αφού μας εγκλώβισαν στη γωνία. -
Ειναι κατάπτυστοι και ξεφτυλισμένοι, να κοπεί το χέρι μου που τους είχα ψηφίσει κατά καιρούς .....τους έχει πάρει χαμπάρι όμως η πλειοψηφία του κόσμου , πιστεύω, οπότε στις εκλογές που θα γίνουν σύντομα το ξέρουν καλά ότι θα πάρουν τον ........
Οι ξεφτύλες, οι μ.. ...ς βρήκαν να φορολογήσουν βαριά το υγραέριο και το φυσικό αέριο τα κατά εξοχήν οικολογικά καύσιμα. Αφού πλήθος κόσμου έβαλε φυσικό αέριο στο σπίτι του για πιο φτηνά και υγραέριο στο αμάξι του ήλθαν οι ξεφτύλες σαν κοινοί απατεώνες του υπόκοσμου, σαν κοινοί πορτοφολάδες και έρχονται να βάλουν βαρύτατους φόρους. Βρε θα φύγουν νύχτα με τις πυτζάμες ... με το λαό να τους κυνηγά με τις ντομάτες.....Οσο για εμάς θα βρούμε τρόπο να βάζουμε φτηνό υγραέριο όπως λέει ο φίλος dti και να πάνε να γ.......
Να μην ξεχνάμε ότι οι σημερινοί πολιτικοί είναι οι απόγονοι των πολιτικών των δεκαετιών ΄50 και '60 που έστειλαν μαζικά τους Ελληνες μετανάστες στην Γερμανία, Αμερική , Αυστραλία κλπ για να αντιμετωπίσουν την εκρηκτική ανεργία και τη φτώχεια (τότε πήγε μετανάστης και ο πατέρας μου στην Ν. Ζηλανδία και όταν έφευγε , όπως λέει, εριξε μαύρη πέτρα πίσω του και ευχόταν να μην ξαναγυρίσει ποτέ πίσω στο μπ@δ@λ@ απ΄όπου έφευγε.....). Και περιμένουμε οι απόγονοι αυτών, να λυπηθούν το υγραέριο, εδώ λυπήθηκαν ανθρώπινες ψυχές.... αλλοίμονό μας τώρα ακόμη αρχίζουν όλα...... -
Το κακό ξεκίνησε από την αναπροσαρμογή του δολαρίου από τον χιμπαντζή. Εκεί αποδεκατίστηκε ο μεγάλος όγκος της βιομηχανίας μας. Μετά η «οικογένεια» με το «δανείζεστε τα κράτη δεν φαλίρουν»… «Τσοβόλα δώστα όλα»?. Το κλείσιμο του εργοστάσιου της good year, το κλείσιμο του εργοστασίου της Nissan της Opel της Alfa Romeo στον βόλο Με αποκορύφωμα το πρώτο πακέτο Ντε Λορντ, που δόθηκε για την δημιουργία δεκάδων μαρίνων, που θα εξασφάλιζαν τουρισμό και ελληνικά μεροκάματα, από της εκατοντάδες ειδικότητες της θάλασσας, και δόθηκε για αυξήσεις και συντάξεις?.
Πάτωσε οριστικά η ελληνική βιομηχανία.
Μετά το «λεφτά υπάρχουν» το «μαζί τα φάγαμε» το «οι πολίτες διαφθείρουν τους πολιτικούς» και άλλα πολλά ευτράπελα, νομίζετε ότι τα λένε σουρωμένοι?. Σουρωμένοι είμαστε όση το πιστεύουμε αυτό. Επένδυσαν στην μαλακία μας, στην τεμπελιά μας, στον ξερολιστικο χαρακτήρα μας.
Η αγορά και η πολιτική διαμορφώνετε από την αγορά… και η αγορά είμαστε εμείς, που αντί να δουλέψουμε το χωράφι και να βάλουμε και τα παιδιά μας να δουλέψουν, παίρναμε τον αλλοδαπό. Και αυτός ξέρει να δουλεύει και μάζεψε λεφτά και μας πήρε το μαγαζί…..
Κατά συνέπια, ψεύτης ο αρχηγός, μα ο αα, πλέρια αληθινός…. Μήπως δεν δίναμε τα εκατομμύρια δραχμούλες στον πολίτικο, για να βάλει το παιδί μας στο δημόσιο?. Μήπως δεν κλέβαμε φόρους και γέμιζε ο ‘μπεζαχτάς’ μας, και όταν ερχόταν ο έλεγxoς δhναμε ένα μικρό μέρος των κλεμμένων για να φύγουν?. Άρα πλέρια αληθινός ο χοντρός!!. Το μήνυμα το έστειλε, εσείς το πιάσατε?.
Και έρχομαι στα τετριμμένα!!!..... εάν λέγω εάν, για ένα μήνα, περιορίσετε δραματικά τα χιλιόμετρα σας, το γυρίσετε σε βενζίνα, (ένα μήνα 0 αέριο), δεν θα χεστούν οι κερδίζοντες?. Ο καταναλωτής διαμορφώνει με της πράξεις του την καταναλωτική δύναμη του. Αντέχετε παιδάκια?. Κόστος 0 για εσάς. 25% λιγότερα χιλιόμετρα. Οι επιχειρηματίες ποντάρουν στην μ@λ@κια μας. Τα λεφτά τους τα έχουν ρίξει στο εμπόρευμα, θα πεινάσουν τα παιδιά τους, αντέχετε?. Ο δεξιότερος των δεξιών σας γράφει μα όχι μ@λ@κ@ς, αντέχετε?, χλομό το βλέπω!!!.... δεν βγήκε μόνος του, εσείς το ψηφίσατε!!!.... μα και όταν πονάτε δεν βάζετε μυαλό?.
Μποϊκοτάζ η μόνη λύσει…..
Περιμένω απαντήσεις, μα ορισμένοι πάνε για να αλλάξουν πάνες…..
Antonis-team.
ΥΓ. συνάδελφοι, το ψωμί σας, εξαρτάτε από την κατανάλωση, ενώστε την φωνή σας. -
To παιγνίδι είναι πλανητικό, Τραπεζικά καρτέλ και διεφθαρμένες κυβερνήσεις, όλα τα άλλα είναι διαδικασίες και λεπτομέρειες για την επίτευξη των στόχων τους.
-
Και βλέπω από κάτω 16 επισκέπτες!!!... δεν έχετε λόγο?. Μην φοβάστε. Συνοδοιπορήστε με εμάς. Και μαλακιές! Λέμε, μα και αλήθειες, που είναι για όλους το ίδιο!!. Κίνημα πολιτών, κόντρα στην αδικία, το ξεπούλημα, την εξαθλίωση συνειδήσεων και κεκτημένων. Τα έχετε πληρώσει και εσείς και οι γόνοι σας για εσάς. Τα δικαιούστε και σας τα παίρνουν οι επιτήδειοι, οι εγκάθετοι, οι διορισμένοι. « Μούγκα στην στρούγκα». Δεν βαριέσαι,…. «θα υπερασπίζομαι τα δικαιώματα σου όσο ζω, και ας διαφωνώ μαζί σας», αυτό σημαίνει δημοκρατία….. να έχεις δικαίωμα να μιλάς……
Antonis-team. -
εάν λέγω εάν, για ένα μήνα, περιορίσετε δραματικά τα χιλιόμετρα σας, το γυρίσετε σε βενζίνα, (ένα μήνα 0 αέριο), δεν θα χεστούν οι κερδίζοντες?. Ο καταναλωτής διαμορφώνει με της πράξεις του την καταναλωτική δύναμη του. Αντέχετε παιδάκια?. Κόστος 0 για εσάς. 25% λιγότερα χιλιόμετρα. Οι επιχειρηματίες ποντάρουν στην μ@λ@κια μας. Τα λεφτά τους τα έχουν ρίξει στο εμπόρευμα, θα πεινάσουν τα παιδιά τους, αντέχετε?.Εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί αυτό γιατί η πλειοψηφία ούτε είναι ενημερωμένη ούτε παρακολουθεί εξειδικευμένα forums για το υγραέριο... Άσε που για κάποιους είναι αδύνατο να περιορίσουν τα χιλιόμετρά τους λόγω απόστασης από τη δουλειά τους.
Η μόνη λύση είναι να χτυπήσουμε το καρτέλ εκμεταλλευόμενοι την παγκοσμιοποίηση. Μπορεί να μην αρέσει κανένα να είναι αναγκασμένος να δίνει τα ευρώ του στους Σκοπιανούς ή στους Βούλγαρους, αλλά αυτό είναι η μόνη λύση (και ήδη εφαρμόζεται από πολλούς που είναι εκεί κοντά). Ειδικά από τη Βουλγαρία που είναι και στην Ε.Ε. δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Επέστεψα εχθές από Βουλγαρία και εκμεταλλεύτηκα την προσφορά της Petrol με το 'ακριβό' βελτιωμένο αέριο των 0,61 λεπτών περίπου. Η προσφορά είναι δωρεάν το ένα λίτρο εάν ο πελάτης γεμίσει πάνω από 20 λίτρα. Με 1 λίτρο διανύω περίπου 10 χιλιόμετρα επί μερικά γεμίσματα είναι μερικές δεκάδες χιλιόμετρα δωρεάν με το 'ακριβό' τους αέριο.
Βενζίνη 100άρα από το 2008, από την μετατροπή, σπάνια έβαλα από Ελλάδα. Και για την χλοοκοπτική μηχανή από εκεί αγοράζω σε ειδικό κάνιστρο για αμόλυβδη.Την επόμενη φορά που θα περάσεις από εκεί, κάνε μας μια χάρη και ρώτα πόσο κοστίζει μια φιάλη 10 kg (μίγμα) ή 13 kg (προπάνιο) εκεί. Όχι με το αρχικό κόστος, αλλά με 'ανακύκλωση' των φιαλών.
Σε λίγο ίσως συμφέρει ακόμη και τους πιο 'νότιους' να εφοδιάζονται με υγραέριο από εκεί, ακόμη και σε άλλη 'συσκευασία'.
Και ο νοών νοήτω...
Λύσεις θα βρεθούν είτε αρέσει είτε όχι σε κάποιους. Η κοροϊδία δεν θα περάσει. -
Γράφεις αλήθειες dti, μα σαν ‘κολλημένος’ γέρος, επιμένω. Όχι ελληνικά χρήματα εκτός Ελλάδας. Μόνον για εσχάτη ανάγκη. Να γράψουμε χαρτάκια στα πριντερ μας και να τα μοιράζουμε στα πρατήρια, και όπου το μάτι μας βλέπει αέριο. Πρώτα θα μαζευτούν, και μετά θα κινηθούμε. Δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαμαρτυρία από αύριο. Φέρτε τους κοντά μας. Αυτήν την στιγμή, 14 παρακολουθούν!. Έχουν λόγο και δύναμη!.
Το 4t forum, δεν έχει ξέκολα, άρα αυτοί που παρακολουθούν, είναι θύματα σαν και εμάς!.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Το μονο που σκεφτομαι ειναι πως θα καταφερουμε οι νοτιοι να προμηθευομαστε αεριο απο Βουλγαρια. Ολα τα αλλα ειναι προδιαγεγραμενα, θα γινουν, θα μας διαλυσουν.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
To παιγνίδι είναι πλανητικό, Τραπεζικά καρτέλ και διεφθαρμένες κυβερνήσεις, όλα τα άλλα είναι διαδικασίες και λεπτομέρειες για την επίτευξη των στόχων τους.
Καλέ μου φίλε, καλό σου απόγευμα, από επάνω στην θάλασσα!!!.
Πάντα εύστοχος, μα σαν γέρος χρειάζομαι διευκρίνιση…. Δηλαδή αυτοί που δεν παράγουν, έχουν το χρήμα αυτών που παράγουν στης τσέπες τους?!!!!..... διαχρονικά και παγκόσμια……
Α. -
Στα σύνορα με Βουλγαρία, πόσο ψάχνουν?.
Α. -
Σας παραθέτω απο το άλλο φόρουμ τι μου συνεβει ..
Ξαφνικά σε ανάβαση στην ορεινη Ναύπακτια και λόγω της προηγούμενης εμπειρίας με το off road αποφάσισα να αλλάξω καυσιμιμο στο βουνό στα 1000 μέτρα υψόμετρο απο Υγραεριο σε βενζίνη ακολουθώντας τις συμβουλες του εγκαταστατη μου στα δύσκολα κομμάτια χωματος γύρνατο σε βενζίνη , .......τι το θέλα να ένα λαμπακι μηχανής .... Βρε καλο μου βρε χρυσό μου τίποτα το αμάξι να ρεταρει σαν τρελό στα χαμηλά και στο ρελαντί ενω στα ψηλά δεν το καταλάβαινα ιδιαίτερα , το μόνο που είχα παρατηρήσει το πρωι που έβαλα μπροστα με βενζίνη ότι έβγαλε πολυ καπνό και εκανε ένα σκασιμο αλλα μόλις γύρισε σε Υγραεριο όλα καλα !!
Πήρα το 24 mobile της μερσερντες και μου είπαν ότι να το πάω αν μπορω στην εκκα της Πάτρας διοτι δεν μπορούσαν να μου στείλουν κάποιον εκει που ήμουν με προσοχή και σιγά .... Κατέβηκα απο τα ορεινά με βενζίνη γιατι όπως πάντα σκέφτηκα το Υγραεριο μου την κάνει !!!
Σάββατο απόγευμα ένα παλικάρι απο την ΕΚΚΑ Πατρών άνοιξε το συνεργείο στις επτά το απόγευμα και βάζοντας το διαγνωστικο πρόβλημα στον 6 κυλινδρο !!! Δεν είχε τροφοδοσία, δεν ήταν απο μπουζι ούτε απο πολαπλασιαστη ήταν το μπεκ της βενζίνης !!! Δεν ψεκαζε τίποτα ....
Γύρνατο ρε φίλε στο Υγραεριο να δουμε τι κάνει .... Και τσουπ μια χαρα το αμάξι τέρμα τα ρεταρισματα όλα καλα ...
Δεν έχουμε μου λέει μπεκ θα παραγγειλουμε και δεν έχουμε και αμάξι να σου δώσουμε ( πενταμελης οικογένεια ) μπορείς να κυκλοφορεις μερικές μέρες με Υγραεριο ; Μόνο στο ρελαντί την βενζίνη αγνόησε το λαμπακι Τσέκ μέχρι να το φτιάξουμε !!
Φυσικά του λέω μόνο με Υγραεριο κινουμε απλά για να μην το ζορισω το γύρισα σε βενζίνη στο βουνό ... Δες μου λέει που έβαλες καύσιμα ( βενζίνη ) τελευταία ουπς λέω έβαλα στη Ναύπακτο 30 ευρω προχθές για τα ξεκινηματα !!!
Αν δεν είχες Υγραεριο μου λέει δυστυχώς δεν θα χες αμάξι για 4-5 μέρες ( της Παναγίας αργία κτλ ) και θα πάω την Τετάρτη για αλλαγη μπεκ βενζίνης !!! Δεν χαλάνε τα μπεκ με 80 χιλιάδες χιλιόμετρα που έχεις αρα είναι σίγουρο απο καυσιμο !!!!
Τα συμπεράσματα δικα σας !!!
-
Στα σύνορα με Βουλγαρία, πόσο ψάχνουν?.
Α.Καθόλου ευρωπαϊκή ένωση κανένας έλεγχος
-
Γνωστός ενός συγγενούς μου που έχει πρατήριο στο Λουτράκι είπε ότι θα έχει υγραέριο έως το Σεπτέμβριο. Εχει πάρει την άδεια αλλά λόγω ενός προσωπικού ατυχήματος καθυστέρησε να το βάλει.
-
Ολα καλα τελικα. Βρηκα πρατηριο υγραεριου στον δρομο προς Δραμα απο Καβαλα και μαλιστα οχι του Μυλωνιτη αλλα ενα καινουριο εξω απο το Πολυστυλο και Ειναι Shell. Τιμη καλη στα 0.82. Οποτε και πιο κοντά στην Εγνατια Οδο και καινουρια αντλία
-
kai στη Χαλκιδικη ειδα χθες, στο 32ο χλμ Θεσσσαλονικης Μουδανιων, ενα μεγαλο Shell με πιναλιδα 'προσεχώς AutoGas'
-
παιδια, η ενδειξη υπολοιπου καυσιμου, με τα 4 πρασινα λαμπακια και το 1 κοκκινο, μπορει να ρυθμιστει ή οχι?
εχω βαλει σε 2 αμαξια, σε διαφορετικους εγκαταστατες, 2 ιταλικα συτηματα 4ης γενιας, ενα Landi και ενα OLC ή κατι τετοιο
στο πρωτο τα λαμπακια αντιστοιχουν, σε χλμ που κανω πριν σβησει το καθε λαμπακι, περιπου 50-50-100-100-100(κοκκινο)
στο αλλο ειναι εντελως παραλογα, κατι σαν 120-60-30-50-250(κοκκινο)
αυτα σε επανειλημενες μετρησεις, αντε να εχει 10χλμ διαφορα σε παρομοιες συνθηκες οδηγησης, ή κατι παραπανω αν μετρησω εντος πολης μονο, αλλα η αναλογια παραμενει.οπως βλεπετε, ενω στο 1ο μπορεις ανετα να βασιστεις στο τι δειχνει το λαμπακι, στο 2ο δεν μπορεις καθολου.
Αναβει το κοκκινο και εχει μεσα ακομα το μισο ντεποζιτο γεματο.
Αρα μου ειναι και αχρηστο και παραπλανητικο.Ο μλκ*ς ο τεχνικος, κατα τον ελεγχο των πρωτων 1500χλμ, πρωτα με διαβεβαιωσε οτι το ρυθμισε και μετα μου συστησε να βαλω αμεσως υγραεριο γιατι εχει μεσα πολυ λιγο.
Τον ρωταω 'και που το ειδες αυτο? επειδη ειναι κοκκινο το λαμπακι? αφου σου ειπα οτι εχει προβλημα', μου λεει 'οχι, το ειδα με τον υπολογιστη που ελεγχει το συστημα.'Εννοειται οτι το αμαξι μετα εκανε ~200χλμ με το κοκκινο λαμπακι, και οι ενδειξεις παρεμειναν ακριβως οπως και στην αρχη, οπως τις γραφω πιο πανω...
Να ξερω ποσο να τον βρισω δηλ
και τι να ζητησω?
ρυθμιση αν ρυθμιζεται?
αλλαγη αν χρειαζεται καποιο εξαρτημα? ή δεν αξιζει τον κοπο και την ταλαιπωρια?
Υγραεριοκίνηση!