-
Δηλαδη ειναι σαν να ζητανε και απο την κατασκευαστρια εταιρια του αυτοκινητου μας αναλογη βεβαιωση καλης λειτουργιας καθε φορα που περναμε ΚΤΕΟ.
Αυτοι δηλαδη οι υπαλληλοι ΚΤΕΟ τι δουλεια τελικα θα κανουν και για τι θα πληρωνονται? Χαρτια θα ελεγχουν η αυτοκινητα?
Ποιος απο αυτους ελεγξε την εγκατασταση στο αυτοκινητο μου και μου χορηγησε αδεια για υγραεριοκινηση?
Τωρα δηλαδη δεν μπορει να την ελεγξει παλι η ξαφνικα δεν ειναι αρμοδιος? Τα 70 ευρω γιατι τα εδωσα? Μονο για την χαρτουρα και οχι για ελεγχο? Πως τελικα τα πιστοποιουνε και βαζουν υπογραφη μετα την εγκατασταση?
Μονο με την πιστοποιηση του εγκαταστατη? Ωραιοι ειναι.
Συγχρονως βεβαια ανοιγουν δουλειες για τα συνεργεια, κατι σαν την καρτα καυσαεριων δηλαδη.
Εχει να πεσει φακελλακι αν τελικα ειναι ετσι!! -
Επανέρχομαι σε ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει πολύ στο forum, σχετικά με το γιατί τα αυτοκίνητα που έχουν εργοστασιακά εγκατεστημένο υγραέριο έχουν πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση από αυτά που έχουμε βάλει υγραέριο μετέπειτα. Από περιέργεια έβλεπα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου KIA Picanto (http://www.kia.gr/Kia/topnav/models/new ... stics.html ) και παρατήρησα ότι ναι μεν το υγραέριο έχει μεγαλύτερη κατανάλωση (5,9 αντί 4,2 για το βενζινοκίνητο) αλλά αποδίδει και περισσότερα άλογα (82 / 6.400) αντί για (69 / 6.200). Μήπως τελικά η μεγαλυτερη κατανάλωση οφείλεται στο γεγονός ότι αποδίδει και περισσότερα άλογα και λογικό είναι ότι για να αποδόσει τα άλογα αυτά χρειάζεται και περισσότερο καύσιμο. Μήπως οι εταιρίες εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι το υγραέριο έχει καθαρότερα καυσαέρια από την βενζίνη προσπαθούν να βγάλουν περισσότερα άλογα από έναν κινητήρα αφού τους δίνεται αυτή η δυνατότητα χωρίς τα καυσαέρια να βγαίνουν εκτός ορίων που ισχύουν και για αυτό η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη;
-
Καλησπερα σε ολους.Επειδη ελειπα καιρο απο Ελλαδα,εχασα ολα αυτα τα ωραια που μας ετοιμαζουν οι κυβερνωντες με τον εφαρμοστικο και τα μεσοπροθεσμα.
Μπορει καποιος να μου πει υπευθυνα ποια θα ειναι η αυξηση στην τιμη του υγραεριου?ακουω κατι ασχετους να μιλουν ακομα και για 35 λεπτα το λιτρο,ειναι δυνατον?
Επισης με ενδιαφερει να μου πει καποιος,ποια θα ειναι η αντιστοιχη αυξηση στην τιμη της βενζινης.Ξερω οτι θα τα εχετε αναλυσει ηδη σε προηγουμενα ποστ,αλλα αν μπορει καποιος να μου λεγε θα με βοηθουσε πολυ,ευχαριστω!!! -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Ειδα στην Καθημερινη εχτεσ την αυξηση αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν στο χιλιολιτρο η στο χιλιοκιλο, μαλλον στο πρωτο.
Οποτε αν ειναι ετσι θα πρεπει να υπαρχει φυσιολογικα 7.5 λεπτα αυξηση στο λιτρο.
Αν εναι στα χιλια κιλα τοτε θα πρεπει να ειναι λιγωυερο απο 5 λεπτα το λιτρο.
Να δουμε αν τα πρατηρια θα απορροφησουν μερος της αυξησης μια και εχουν κερδος ηδη απο 15 μεχρι 20 λεπτα το λιτρο, δηλαδη στ 50 λιτρα που βαζουμε εχουν 10 ευρω κερδος περιπου ηδη.
Να δουμε αν το σκεφτουν εξυπνα και οχι πονηρα.
Απ'οτι φαινεται παντως θα ακολουθησει και αλλη αυξηση καποια στιγμη αργοτερα, αυτοι οι ανθρωποι που μας κυβερνουν ειναι αδιστακτοι, αφου και αυτη η αυξηση περασε στα μουλωχτα και μονο για να μην αποτρεψει προς το παρον οσους ετοιμαζονται να βαλουν υγραεριο (προσθετοντας εσοδα στο κρατος αοπο την φορολογια της εγκατστασης/ανταλλακτικων/εργασιας κλπ) και μετα ειναι σιγουρο οτι οσο ολοκληρωνεται ο αριθμος αυτων που βαζουν υγραεριο (κατι που φαινεται απο τις αδειες αλλα και απο την καταναλωση) τοτε θα κλεισει και η τρατα το διχτυ και θα μας ψαρεψουν σαν γοπες.
Πιστευω οτι δεν θα αργησει να γινει αυτο, οποτε ας το εχει υπ'οψιν του οποιος σκεφτεται να κανει την εγκατασταση και ειδικα αν δεν κανει αρκετα χιλιομετρα.Ο εφαρμοστικός το λέει σαφώς. Ανά χιλιόγραμμο...
Αυτο ακριβως διαβασα αλλα τι ακριβως εννοει? Χιλιογραμμο = χιλιολιτρο? Δηλαδη καθε γραμμη και λιτρο?
Ειναι μεσο μετρησης ογκου η βαρους? Γιατι αν ειναι βαρους τοτε η αυξηση οπως ειπα θα πρεπει να πεσει κατω απο τα 5 λεπτα ανα λιτρο.Το χιλιόγραμμο είναι χίλια κιλά και όχι χίλια λίτρα. Άρα η αύξηση θα είναι μικρότερη.
Πάμε στο άλλο το σημαντικό. Αν διαβάσεις το ΦΕΚ ΚΑΘΕ φορά που πρέπει να περάσεις από ΚΤΕΟ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να έχεις βεβαίωση καλής λειτουργίας του συστήματος από πιστοποιημένο εγκαταστάτη και μάλιστα πρόσφατη (εντός 7 ημερών). Είναι όχι μόνο παράλογο αλλά και τουλάχιστον δεσμευτικό και θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους.
Το χιλιογραμμο ειναι ενα κιλο...λεω τπτ λαθος?
-
Ο χρήστης mixalisnaf έγραψε:
Ειδα στην Καθημερινη εχτεσ την αυξηση αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν στο χιλιολιτρο η στο χιλιοκιλο, μαλλον στο πρωτο.
Οποτε αν ειναι ετσι θα πρεπει να υπαρχει φυσιολογικα 7.5 λεπτα αυξηση στο λιτρο.
Αν εναι στα χιλια κιλα τοτε θα πρεπει να ειναι λιγωυερο απο 5 λεπτα το λιτρο.
Να δουμε αν τα πρατηρια θα απορροφησουν μερος της αυξησης μια και εχουν κερδος ηδη απο 15 μεχρι 20 λεπτα το λιτρο, δηλαδη στ 50 λιτρα που βαζουμε εχουν 10 ευρω κερδος περιπου ηδη.
Να δουμε αν το σκεφτουν εξυπνα και οχι πονηρα.
Απ'οτι φαινεται παντως θα ακολουθησει και αλλη αυξηση καποια στιγμη αργοτερα, αυτοι οι ανθρωποι που μας κυβερνουν ειναι αδιστακτοι, αφου και αυτη η αυξηση περασε στα μουλωχτα και μονο για να μην αποτρεψει προς το παρον οσους ετοιμαζονται να βαλουν υγραεριο (προσθετοντας εσοδα στο κρατος αοπο την φορολογια της εγκατστασης/ανταλλακτικων/εργασιας κλπ) και μετα ειναι σιγουρο οτι οσο ολοκληρωνεται ο αριθμος αυτων που βαζουν υγραεριο (κατι που φαινεται απο τις αδειες αλλα και απο την καταναλωση) τοτε θα κλεισει και η τρατα το διχτυ και θα μας ψαρεψουν σαν γοπες.
Πιστευω οτι δεν θα αργησει να γινει αυτο, οποτε ας το εχει υπ'οψιν του οποιος σκεφτεται να κανει την εγκατασταση και ειδικα αν δεν κανει αρκετα χιλιομετρα.Ο εφαρμοστικός το λέει σαφώς. Ανά χιλιόγραμμο...
Αυτο ακριβως διαβασα αλλα τι ακριβως εννοει? Χιλιογραμμο = χιλιολιτρο? Δηλαδη καθε γραμμη και λιτρο?
Ειναι μεσο μετρησης ογκου η βαρους? Γιατι αν ειναι βαρους τοτε η αυξηση οπως ειπα θα πρεπει να πεσει κατω απο τα 5 λεπτα ανα λιτρο.Το χιλιόγραμμο είναι χίλια κιλά και όχι χίλια λίτρα. Άρα η αύξηση θα είναι μικρότερη.
Πάμε στο άλλο το σημαντικό. Αν διαβάσεις το ΦΕΚ ΚΑΘΕ φορά που πρέπει να περάσεις από ΚΤΕΟ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να έχεις βεβαίωση καλής λειτουργίας του συστήματος από πιστοποιημένο εγκαταστάτη και μάλιστα πρόσφατη (εντός 7 ημερών). Είναι όχι μόνο παράλογο αλλά και τουλάχιστον δεσμευτικό και θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους.
Το χιλιογραμμο ειναι ενα κιλο...λεω τπτ λαθος?
Σωστά τα λες
-
Ναι, ετσι ειναι αλλα στον πινακα αναφορας των φορων καυσιμου ετσι αναφερεται δηλαδη 'ανα χιλιογραμμο' και δινει ως φορο 200 ευρω πλεον (απο 125) οποτε μαλλον πρεπει να υπαρχει καπου η υποδειξη 'χ 1000', διαφορετικα δεν εχει νοημα.
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Επανέρχομαι σε ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει πολύ στο forum, σχετικά με το γιατί τα αυτοκίνητα που έχουν εργοστασιακά εγκατεστημένο υγραέριο έχουν πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση από αυτά που έχουμε βάλει υγραέριο μετέπειτα. Από περιέργεια έβλεπα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου KIA Picanto (http://www.kia.gr/Kia/topnav/models/new ... stics.html ) και παρατήρησα ότι ναι μεν το υγραέριο έχει μεγαλύτερη κατανάλωση (5,9 αντί 4,2 για το βενζινοκίνητο) αλλά αποδίδει και περισσότερα άλογα (82 / 6.400) αντί για (69 / 6.200). Μήπως τελικά η μεγαλυτερη κατανάλωση οφείλεται στο γεγονός ότι αποδίδει και περισσότερα άλογα και λογικό είναι ότι για να αποδόσει τα άλογα αυτά χρειάζεται και περισσότερο καύσιμο. Μήπως οι εταιρίες εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι το υγραέριο έχει καθαρότερα καυσαέρια από την βενζίνη προσπαθούν να βγάλουν περισσότερα άλογα από έναν κινητήρα αφού τους δίνεται αυτή η δυνατότητα χωρίς τα καυσαέρια να βγαίνουν εκτός ορίων που ισχύουν και για αυτό η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη;Η μεγαλύτερη κατανάλωση οφείλεται στο γεγονός ότι το υγραέριο περιέχει λιγότερη ενέργεια ανά λίτρο από τη βενζίνη. Άρα θέλεις περισσότερα λίτρα υγραερίου για να παρέχεις στο αυτοκίνητο την ίδια ποσότητα ενέργειας που είναι και το ζητούμενο.
Για να το πούμε με νούμερα:
Κάυσιμο------------------------------------------Ενεργειακό περιεχόμενο(Μεγατζάουλ ανά λίτρο)
Υγραέριο----------------------------------------------------------------26
Βενζίνη------------------------------------------------------------------34,2
Πετρέλαιο---------------------------------------------------------------37,3Έστω λοιπόν ένα αμάξι που θέλει 7 λίτρα βενζίνη στα 100 χιλιόμετρα.
Θα ήθελε 7*34,2/26 = 9,2 λίτρα υγραερίου στα 100 χιλιόμετρα ή 31% παραπάνω.Και πράγματι, στη σελίδα της ΚΙΑ, οι διαφορές κατανάλωσης είναι από 35 ως 40%.
Το πως τα διάφορα aftermarket συστήματα βγάζουν μόνο +15% ή +20% κατανάλωση είναι απορίας άξιο.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Η μεγαλύτερη κατανάλωση οφείλεται στο γεγονός ότι το υγραέριο περιέχει λιγότερη ενέργεια ανά λίτρο από τη βενζίνη. Άρα θέλεις περισσότερα λίτρα υγραερίου για να παρέχεις στο αυτοκίνητο την ίδια ποσότητα ενέργειας που είναι και το ζητούμενο.
Για να το πούμε με νούμερα:
Κάυσιμο------------------------------------------Ενεργειακό περιεχόμενο(Μεγατζάουλ ανά λίτρο)
Υγραέριο----------------------------------------------------------------26
Βενζίνη------------------------------------------------------------------34,2
Πετρέλαιο---------------------------------------------------------------37,3Έστω λοιπόν ένα αμάξι που θέλει 7 λίτρα βενζίνη στα 100 χιλιόμετρα.
Θα ήθελε 7*34,2/26 = 9,2 λίτρα υγραερίου στα 100 χιλιόμετρα ή 31% παραπάνω.Και πράγματι, στη σελίδα της ΚΙΑ, οι διαφορές κατανάλωσης είναι από 35 ως 40%.
Το πως τα διάφορα aftermarket συστήματα βγάζουν μόνο +15% ή +20% κατανάλωση είναι απορίας άξιο.
Σωστό αυτό που λές αλλά εγώ σκέφτομαι πως και γιατί βγάζει μεγαλύτερη ιπποδύναμη με το αέριο. Αν η ιπποδύναμη ήταν η ιδια και στα δύο καύσιμα τότε όλα καλά αλλά τώρα εδώ βλέπουμε ότι βγάζει και περισσότερα άλογα ο κινητήρας. Αν η ιπποδύναμη του κινητήρα αερίου ήταν ίδια με το κινητήρα βενζίνης δεν θα είχε μικρότερη κατανάλωση? Και η διαφορά στην ιπποδύναμη δεν είναι αμελητέα, σχεδόν 20% αύξηση ιπποδύναμης έχει ο κινητήρας υγραερίου.
-
Στο υγραεριοριοκίνητο βάλανε εισαγωγή μεταβλητών αυλών που δίνει περισσότερα άλογα, αλλά καίει και παραπάνω.
-
Τα aftermarket με 15-20% παραπανω καταναλωση ειναι σχεδον βεβαιο οτι εχουν λιγωτερη αποδοση απο τα της βενζινης, η εστω εφαμιλλες. Αυτα που εχουν καλυτερη αποδοση οπως το νεο Picanto εχουν μεγαλυτερη καταναλωση απο τα 15-20%.
Εκεινο που θα πρεπει να μην ξεχναμε ειναι οτι το υγραεριο θερμιδομετρικα ειναι καλυτερο της βενζινης και οχι χειροτερο, οσον αφορα την μετρηση μαζας/βαρους και οχι ογκου οπως οταν τα συγκρινουμε μεσω αποδοσης ανα λιτρο γιατι το ενα λιτρο υγραεριου ζυγιζει γυρω στα 570 γραμμαρια ενω της βενζινης γυρω στα 720 με 770 γραμμαρια. Και το ντιζελ ξεκιναει απο 800 γραμμαρια και μεχρι περιπου 860 γραμμαρια (ολα αυτα αν θυμαμαι καλα, ας με διορθωσει οποιος εχει ακριβη στοιχεια).
Ετσι για να μην μπερδευουμε το ενα λιτρο με το αλλο λιτρο και τα θεωρουμε ισοβαρη/ισομαζα.
Μονο τον ιδιο ογκο εχουν αλλα αρκετα διαφορετικη πυκνοτητα/ειδικο βαρος. -
Ναι, αλλά επειδή το υγραέριο το αγοράζεις με λίτρα,
1 λίτρο υγραερίου βγάζει λιγότερα χιλιόμετρα από 1 λίτρο βενζίνη. -
Ε, ναι. Αυτο εννοειται γιατι σαν μαζα ειναι ειναι κατα 200 γραμμαρια λιγωτερα καυσιμου οποτε φυσικο να εχει μικροτερη αποδοση σε σχεση λιτρου και οχι βαρους.
-
Ο χρήστης SkaL έγραψε:
Μπουκάλι 250ml, για 250 λίτρα βενζίνα. 10ml ανά 10 λίτρα. Το μπουκάλι έχει οξύ ρύγχος.
Ο τρόπος που ‘δουλεύει’: αλείφει όλες της επιφάνειες που περνά η βενζίνα. Έτσι δεν κολάν επάνω κατάλοιπα καύσης κλπ. Έτσι έχοντας καθαρή επιφάνεια, το αραιωμένο λιπαντικό, φέρνει αποτέλεσμα. Επί πλέον βοηθάει να μην έχουμε φθορά στην ψυχρή έναυση, και παραμένει ελαφρά ποσότητα επάνω στους εγχυτήρες των μπεκ, οπότε δεν οξειδώνονται και δεν βουλώνουν.Α.
Καλημέρα και απο εμένα αν και δεν απάντησες στο quote που είχα κάνει, δεν θα είμαι επιθέτικος μαζί σου γιατί αναγνωρίζω οτι έχεις εμπειρία στην μηχανολογία αλλά και καλό λόγο. Όμως είμαι κάθετος σε κάποιες πεποιθήσεις σου, πχ κάνεις χρήση προιόντων αποτελεσματικών μεν πχ λαδιέρα ή καθαρίστικα αλλά 'παλιάς' τεχνολογιάς, η λαδιέρα αν δεν κάνω λάθος είναι πάνω απο 30 χρόνια στην αγορά και τα redex δεν εχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Η λαδιέρα ξέρω πως μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη είτε απο αστοχία υλικού είτε απο κακή εγκατάσταση του εκάθοστε 'μάστορα', έχω δεί καταλύτες χαλάσμενους απο λαδιέρα και έχω γνωρίσει κάποιον που χάλασε το μοτερ του απο υδραυλική συμπίεση απο το παραπάνω λάδι που έριχνε η λαδιέρα και τώρα είναι σε δικαστήρια. Γνώμη μου πάντως κάλες οι παλιές λύσεις αλλά γιατί να μην προτιμήσω ενα προίον που το βάζεις μια φορά και κάνει λίπανση και καθαρισμό για πολλά km ? απο το να βάζω σε κάθε γέμισμα και λίγο πρόσθετο προτιμώ να βάλω Tunap που διαρκεί 10.000km καθαρίζει προστατευεί και λιπαίνει, βγήκε πέρσι στην αγορά και καλύπτει και βιοκαύσιμα, κάνει αυτο που θες με το keep clean effect, ή ένα Ρrotec που λειτουργεί με ανάλογο τρόπο ή ακομα και wynn's που δουλεύουν με 'επιμετάλωση' αλλά βγάζει μόνο 4.000km. Τα protec kai Tunap έχουν και TUV απο ότι έχω δεί πράγμα που συμαίνει πως αυτο που λένε το κάνουν.
Τέλος πάντων καλημέρα τα φορουμ είναι για να μοιραζόμαστε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας και μέσα απο τον διάλογο να μαθαίνουμε και να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας .Υ.Γ Ελπίζω να αντέξει το lpg στα 80λεπτά
Φίλε μου, η λαδιέρα υπάρχει 46 χρόνια!!!, μα από τότε και μέχρι σήμερα έχει υποστεί μεγάλες βελτιώσεις, έχει μέσα δε και χαρτί, για να τοποθετείτε σωστά από τον εγκαταστάτη!.
Επειδή ο αντιπρόσωπος των redex, είναι πολλά χρόνια φίλος και συνεργάτης, μου δίνετε η ευχέρεια να ελέγχω τα προϊόντα του. Κανένα από αυτά, και τι δεν αλλάζουν όνομα, για λόγους εμπορικούς, δεν είναι ίδια με την αρχική σύλληψη και παραγωγή. Βελτιώνονται?, έτσι θέλω να πιστεύω……
Στην λαδιέρα η ένια ‘αστοχία υλικού’ είναι μάλλον δύσκολη. Η έλλειψης γνώσεις και λειτουργικότητας του αντικειμένου, δημιουργεί το μεγάλο πρόβλημα που ανέφερες, και χρεώνετε με το 100% στον εγκαταστάτη. Άλλωστε όλα στην ζωή πρέπει να λαμβάνονται με μέτρο, που καθορίζετε από τον παραγωγό. Μια ασπιρίνη, σταματάει τον πονοκέφαλο. Ένα κουτάκι μονοκόμματα……..
Έτσι λιπών άλλο 3 σταγόνες το λεπτό πχ, και άλλο να μην έσφιξε τον ρυθμιστή, η το χειρότερο να μην ρύθμισε και να έβαλε και το δοχείο σε λάθος θέση, προκαλώντας υδροστατική εμπλοκή.
Σίγουρα η συνεχώς ανανεωνόμενες γνώσεις μου, δεν με πείθουν ότι το να βάλουμε ένα λιπαντικό στο καύσιμο, μια φόρα, αυτό θα λιπαίνει επί 10000κμ σωστά , χωρίς να τροφοδοτείτε συνεχώς, στην κατάλληλη δόση. Τα ‘επιμεταλλοτικά’ λιπαντικά, παραμένουν συνεχώς και αδιαλείπτως πέριξ του προς λίπανση σημείου, συνήθως σε ιδικά διαμορφωμένα ‘τανκ’. Το να υπάρχει λιπαντικό, που στης προδιαγραφές του γράφει, ότι είναι ανθεκτικότερο στην φωτιά που ‘τρώει’ της χαλύβδινες και όχι μόνον βαλβίδες!, μόνον εάν δεν είχα εναλλακτική λύση, ποιο πραγματική και αξιόπιστη θα το χρησιμοποιούσα.
Είδα μια συσκευασία λιπαντικού για αέριο, που τοποθετείτε μέσα στην κάνουλα του πρατηρίου αερίου καυσίμου, και την ώρα που ‘κουμπώνει η κάνουλα, παραμορφώνετε και έτσι πάει το λιπαντικό στο τανκ. Για να μου δώσει σε συμφέρουσα τιμή την συσκευασία, πρέπει να παραλάβω και κατά συνέπια πληρώσω, πολύ μεγάλη ποσότητα, την σημερινή εποχή, με την ασάφεια των κρατούντων, και την αλλοπρόσαλλη πολίτικη που εφαρμόζουν. Βγάζουν μέτρα που δεν τα προανακοινώνουν, οπότε κάθε επένδυση είναι λάθος σήμερα.
Διατύπωσες ένα παράπονο στην άρχει του κειμένου σου. Μπορεί να μην ήθελα να απαντήσω για επαγγελματικό λόγο. Μπορεί να μην το διάβασα. Στην περίπτωση την δική σου, μόνον τηλεφωνικά. Στην διάθεση σου.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Σκοπεύω να περάσω ΚΤΕΟ την άλλη εβδομάδα. Πέρασα από τον εγκαταστάτη σήμερα, κράτησε τα στοιχεία, θα τα στείλει στον Φαρμάκη στα Ιωάννινα και Πέμπτη-Παρασκευή θα έχω τη δήλωση καλής λειτουργίας στα χέρια μου. Η εγκατάσταση έγινε τον Οκτώβριο του 2010. Δεν μου είπε τίποτα για κόστος, αλλά ούτε και εγώ ρώτησα, γιατί βιαζόμουν. Μόλις έχω νέα τέλος της εβδομάδας θα ενημερώσω.
Απορία: Αν αγοράσω το Pincanto με εργοστασιακό LPG, πρέπει να ζητάω από την ΚΙΑ δήλωση καλής λειτουργίας της εγκατάστασης όταν πρόκειται να περάσει το όχημα ΚΤΕΟ, ή εξαιρείται επειδή είναι εργοστασιακό;;
-
Ο χρήστης konos έγραψε:
Σκοπεύω να περάσω ΚΤΕΟ την άλλη εβδομάδα. Πέρασα από τον εγκαταστάτη σήμερα, κράτησε τα στοιχεία, θα τα στείλει στον Φαρμάκη στα Ιωάννινα και Πέμπτη-Παρασκευή θα έχω τη δήλωση καλής λειτουργίας στα χέρια μου. Η εγκατάσταση έγινε τον Οκτώβριο του 2010. Δεν μου είπε τίποτα για κόστος, αλλά ούτε και εγώ ρώτησα, γιατί βιαζόμουν. Μόλις έχω νέα τέλος της εβδομάδας θα ενημερώσω.Απορία: Αν αγοράσω το Pincanto με εργοστασιακό LPG, πρέπει να ζητάω από την ΚΙΑ δήλωση καλής λειτουργίας της εγκατάστασης όταν πρόκειται να περάσει το όχημα ΚΤΕΟ, ή εξαιρείται επειδή είναι εργοστασιακό;;
Μια απορία, ο εγκαταστάτης σου, δεν έχει διαπίστευση από το κράτος για να κάνει την δουλειά αυτή?.......
Τα εργοστάσια δεν παράγουν αδιαπίστευτα προϊόντα. Ότι γράφουν είναι.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
ξερετε σε τη ποσοστα θα κυμανθει η αυξηση του φορου στο υγραεριο??τωρα το ακουσα παλι στις ειδησεις ποσο θα παει το λιτρο ρε παιδια?ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ βαλανε χερι τελικα.
-
Ούτε το υγραέριο γλιτώνει από τη φοροεπιδρομή
Τι θα ισχύσει από 1η Ιουλίου στον ΕΦΚ πετρελαίου, φυσικού αερίου και υγραερίου27 Ιουν 2011 - 12:10
Picture 0 for Ούτε το υγραέριο γλιτώνει από τη φοροεπιδρομήΧωρίς προηγούμενο είναι η φοροεπιδρομή που επιβάλλει η κυβέρνηση, μέσω των μέτρων που προβλέπονται στον Εφαρμοστικό Νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Εκτός από την έκτακτη εισφορά, το τέλος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση του ΦΠΑ, το οικονομικό επιτελείο αναζητεί επιπλέον έσοδα και από τα καύσιμα, αυξάνοντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και επιβαρύνοντας σημαντικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Από την 1η Ιουλίου, λοιπόν, αυξάνεται στα 2 λεπτά το λίτρο (από 1,25 λεπτά που είναι σήμερα) ο ΕΦΚ στο υγραέριο, κάτι που αναμένεται να φέρει καίριο πλήγμα στην αγορά, καθώς χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες ΙΧ είτε επιθυμούν είτε έχουν ήδη μετατρέψει το όχημά τους σε υγραεριοκίνητο. Παράλληλα, επιβάλλεται για πρώτη φορά ΕΦΚ στο φυσικό αέριο, ύψους 1,5 ευρώ ανά gigajoule (μεικτή θερμογόνος δύναμη), που θα επιφέρει επιπλέον έξοδα σε όσα σπίτια και επιχειρήσεις το χρησιμοποιούν.
Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο, η επιβάρυνση σε πρώτη φάση δεν είναι μεγάλη για τα νοικοκυριά, καθώς αυξάνεται στα 6 λεπτά ανά λίτρο ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ εξισώνεται με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν και τα δύο είδη. Ωστόσο, όπως αναφέρει το άρθρο 36 του Εφαρμοστικού Νόμου, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια (μέχρι το τέλος του 2013) ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης θα αυξηθεί τόσο ώστε να ισοδυναμεί με το 80% του πετρελαίου κίνησης.
Με πιο απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι εάν ο ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης παραμείνει στα ίδια επίπεδα με σήμερα (41,2 λεπτά/λίτρο), τότε ο ΕΦΚ για το κίνησης θα αυξηθεί κατά 26,8 λεπτά ανά λίτρο, με τη συνολική επιβάρυνση για τον καταναλωτή να αγγίζει τα 30,7 λεπτά (τον περασμένο χειμώνα ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν 2,1λεπτά/λίτρο).
-
παιδια καλησπερα και καλως σας βρηκα! θελω να ρωτησω αν ξερετε, αν υπάρχουν πρατηρια LPG για ανεφοδιασμο στη Βορεια πελοποννησο και συγκεκριμενα απο Κιάτο και Ακρατα μεχρι το Ρίο..?? ενας φιλος στις προηγουμενες σελιδες αναφερει ενα πρατηριο στο Δερβενι!? δεν εχω ακουσει κατι..
επισης στους επισημους καταλογους πρατηριων LPG βλεπω οτι υπαρχει ενα εξω απο τη Πατρα προς το Πυργο,αλλα δε με βολευει προσωπικα..υπάρχουν κ πρατηρια ανεφοδιασμου LPG τα οποία δεν ειναι στους καταλογους αυτους? κατι σαν μη δηλωμενα ξερω γω? -
Μάλλον για Δερβένι Θεσσαλονίκης θα εννοούσε...
-
Ο χρήστης nhan3 έγραψε:
παιδια καλησπερα και καλως σας βρηκα! θελω να ρωτησω αν ξερετε, αν υπάρχουν πρατηρια LPG για ανεφοδιασμο στη Βορεια πελοποννησο και συγκεκριμενα απο Κιάτο και Ακρατα μεχρι το Ρίο..?? ενας φιλος στις προηγουμενες σελιδες αναφερει ενα πρατηριο στο Δερβενι!? δεν εχω ακουσει κατι..
επισης στους επισημους καταλογους πρατηριων LPG βλεπω οτι υπαρχει ενα εξω απο τη Πατρα προς το Πυργο,αλλα δε με βολευει προσωπικα..υπάρχουν κ πρατηρια ανεφοδιασμου LPG τα οποία δεν ειναι στους καταλογους αυτους? κατι σαν μη δηλωμενα ξερω γω?έμαθα πως ένα **θα **ανοιξει στην ακρατα κοντα. εχει βαλει ταμπελα προσεχως lpg
Υγραεριοκίνηση!