-
«από fokion_sportage » 06/06/11 17:34
ευτυχως……..»Φωκίωνα είσαι θεός, μου έβαλες φωτιά……
Καλύτερα από πλευράς στήριξης να ήταν η εγκληματική τοποθέτηση με την ρεζερβέ κάθετα…… πάρα αυτή η τρις ηλίθια τοποθέτηση.
1)Δεν έβαλε στον πελάτη το δοκιμασμένο βαρελάκι, έστω και κοντά στην πίσω πόρτα που είναι μεν εγκληματικό, μα συνηθίζετε μεταξύ ηλιθίων….
2) όρθιο ‘ντόνατς’ ομολογώ δεν το έχω ματαδει, και θα ήθελα να δω την διαπίστευση του.
3)μακάρι να μην έχει τοποθετήσει γέρα υποστρώματα στο πάτωμα, διότι τότε το ‘σκορτσο’ θα το περνούν οι ροδέλες που έχει κωλύσει στο ‘ντόνατς’, ο κατασκευαστής.
4) τα ουνιμπαλ, που έχει χρησιμοποιήσει, έχουν τεράστια δύναμη, είναι δεκαπλάσιας αντοχής από το υπόλοιπο συνονθύλευμα ανασφαλούς εγκατάστασης.
5)σκεφτείτε να ξεκολλήσει κανένα πλατόν, από την δεξαμενή, χωρίς φωτιά, θα αδειάσει το πλήρωμα από τα παράθυρα. Αν και όταν σκίζετε η λαμαρίνα υπάρχει σπινθήρας…….
6) είναι τρομερό που ο οικονομικός συναγωνισμός, δεν έχει όρια και κατατρώγει τους παράγοντες ασφάλειας. Οι εξωτερικές δεξαμενές που εξασφαλίζουν καθόλου αέριο στον εσωτερικό χώρο δίνουν λύση?. Σίγουρα είναι ακριβότερες, και το μόνο πρόβλημα που παραμένει είναι το ‘δέσιμο’ της καύσης σε κινητήρες που μελετήθηκαν και φτιάχτηκαν για άλλο καύσιμο. Της σκεπάζεις και με μια αλουμινένια η από κευλαρ πόδια, και όλα καλά.
7) θέλω την γνώμη των συναδέλφων. Θέλω την γνώμη μηχανικών, που έχουν διδαχτεί αντοχή υλικών. Θέλω τον κατασκευαστή αυτού του εξαμβλώματος.
θέλω συνάδελφοι να μελετάτε και να σκέπτεστε, να συμβουλεύετε και να πείθετε τους πελάτες σας. Μερικά τέτοια ατυχήματα, (που αργά η γρήγορα μαθεύονται) θα σας ρίξουν στην ανεργία.
9) φίλε Φωκίωνα, μου επιτρέπεις να της στείλω σε όλο τον κόσμο?. Σίγουρα είναι πνευματική σου ιδιοκτησία.
10)μακάρι να πάει σε of road διαδρομή, μακριά από εμάς………ΑΝΤΩΝΗΣ.
-
ΣΟΚ
-
Τα στηρίγματα είναι πάνω στην γωνία του κλέπερ (στο πιο γερό σημείο) και αν είναι πιστοποιημένο ντόνατ δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.
Βέβαια εκεί που το έβαλε είναι λίγο περίεργο.
-
Μαστρο Αντωνη αν ηθελα να τις 'κρατησω για μενα' ουτε θα τις τραβαγα ουτε θα τις δημοσιευα εδω...
Οπότε... δεν εχει πνευματικα δικαιωματα!!!!!!!!!!!Δεν ξερω τεκμηριωμενα ποιος εχει κανει την εγκατασταση..
Αλλα ΕΙΝΑΙ δολοφωνος
γιατι το αμαξι, κατα τα αλλα ΔΕΝ χρησιμοποιηται ως ασφαλτηνο 'μουρης' αλλα οντως παει 'εκτός' με τα οντως καλα υπόλοιπα πραγματακια που εχει.
Οι φωτογραφίες τραβηχτηκαν απο εμενα σε συνεργειο που ΔΕΝ ασχολειται με υγραερια ( εκ πεπιθισεως ) και ηταν εκει για αλλες εργασίεςσιγουρα και χωρις να ειμαι μηχανικός θα εβαζα μια μπαρα απο την απο πανω μερια του ντονατ ( απο την μια πισω κολωνα μεχρι απεναντι την αλλη) ωστε να το δεσω και εκει
επεισεις μη εχοντας πισω καθισματα λογικά φορτωνει πραγματα.
Οι σωληνωσεις εκει που ειναι δεν κινδυνευουν ??????? ( η σωληνα που τις περιβαλει ΝΟΜΙΖΩ οτι ειναι 'πετζετακις'..) -
Μαστρο Αντωνη, για το (3) οπως ειπα 'οχι δεν εχει καμια ενισχυση' και ολο το πατωμα κουνιεται πανω κατω. ΣΙΓΟΥΡΑ η κοπωση θα το 'σκισει'
-
Αν 'δέσεις' τη δεξαμενή και σε άλλη μεριά, αν το αμάξι τρακάρει και παραμορφωθεί, η δεξαμενή θα σκιστεί σίγουρα. Πρέπει να τη στηρίζεις εκεί που λέει ο κατασκευαστής της.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα στηρίγματα είναι πάνω στην γωνία του κλέπερ (στο πιο γερό σημείο) και αν είναι πιστοποιημένο ντόνατ δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.Βέβαια εκεί που το έβαλε είναι λίγο περίεργο.
Και δεν θα το παρει αγκαλια σε μια εμπροσθια σύγκρουση...??? Εχουμε δει και πολυ πιο δυνατες κατασκευες να εξαερώνονται....
Παντως για να πουμε αληθεια ειναι...εργο τεχνης... οχι παιζουμε...
-
ενω ετσι οπως ειναι???
τι να πω δε ξερω... μαστορας δεν ειμαι.. απλά προσπαθω να βγαλω ακρη,,
το πατωμα παντως κανα 6μηνο το κοβω...( ουπς... μεσολαβησε ποστ... η απαντηση μου πηγαινει στο πιο πανω!)
-
Γι αυτό προτιμάς εγκαταστάτες με εμπειρία.
Να σου πούνε: 'κάποτε έβαλα μια δεξαμενή όρθια και γ@μήθηκε το πάτωμα, τώρα το ενισχύω'
-
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Δεν είναι πραγματικό, το ότι όλοι οι κινητήρες, δουλεύουν ορθά με το ίδιο διάγραμμα.
Α.Θα συμφωνήσω ότι δεν έχουν όλοι οι κινητήρες το ίδιο διάγραμμα αβανς. Πιο συγκεκριμένα, ακόμα και στον ίδιο κινητήρα αλλάζει το αβανς ανάλογα με τις συνθήκες.
Φυσικα και δεν μπορει το αβανς να ειναι ιδιο σε ολους τους κινητηρες, ποσο μαλλον με διαφορετικο καυσιμο. Η απορια μου ειναι αν κατα βαση υπαρχει όντως μια σύγκλιση στο αβανς σε καποιες στροφες, οπως και στο διαγραμμα περι τις 3000στρ και αν ειναι σχετικα ευκολο να το εντοπίσεις...(τι λεω τωρα εε ?? ).
-
Σοβαρα τωρα...
τις εβαλα απλά και μονο γιατι πιστευω οτι το 100% του σφαλματος ειναι του εγκαταστατη
ο πελατης μπορει να ειναι τελειως ασχετος και να ζηταει μονο την βολή του...
και καλα κανει σε τελικη αναλυση
ειναι δουλεια του Μαστορα να του βρει την σωστη λυση στο προβλημα του -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Σοβαρα τωρα...
τις εβαλα απλά και μονο γιατι πιστευω οτι το 100% του σφαλματος ειναι του εγκαταστατη
ο πελατης μπορει να ειναι τελειως ασχετος και να ζηταει μονο την βολή του...
και καλα κανει σε τελικη αναλυση
ειναι δουλεια του Μαστορα να του βρει την σωστη λυση στο προβλημα τουΒεβαίως είναι δουλειά του εγκαταστάτη να βάλει σε σωστό σημείο την δεξαμενή.
Και πρέπει να πάρει υπόψη του τι θα γίνει σε μικροτρακάρισμα που μπορεί να μπεί μέσα η πίσω πόρτα.Δεν είναι πραγματικό, το ότι όλοι οι κινητήρες, δουλεύουν ορθά με το ίδιο διάγραμμα.
Α.Θα συμφωνήσω ότι δεν έχουν όλοι οι κινητήρες το ίδιο διάγραμμα αβανς. Πιο συγκεκριμένα, ακόμα και στον ίδιο κινητήρα αλλάζει το αβανς ανάλογα με τις συνθήκες.
Φυσικα και δεν μπορει το αβανς να ειναι ιδιο σε ολους τους κινητηρες, ποσο μαλλον με διαφορετικο καυσιμο. Η απορια μου ειναι αν κατα βαση υπαρχει όντως μια σύγκλιση στο αβανς σε καποιες στροφες, οπως και στο διαγραμμα περι τις 3000στρ και αν ειναι σχετικα ευκολο να το εντοπίσεις...(τι λεω τωρα εε ?? ).
Σε γενικές γραμμές έτσι είναι το αβάνς (αν και η καμπύλη του υγραερίου θα πρέπει να μετατοπισθεί λίγο προς τα επάνω - έχει πιο πολλά οκτάνια).
Το αβάνς είναι ο λόγος που δουλεύουν πιο ζεστές οι βαλβίδες εξαγωγής. Σε άλλους κινητήρες αντέχουν οι βαλβίδες, σε άλλους όχι.
Οι βαλβίδες με το υγραέριο έχουν μεγαλύτερη φθορά αλλά μετά από πάρα πολλά χιλιόμετρα. Βέβαια σε μερικούς κινητήρες που τα μέταλλα δεν είναι πολύ σκληρά έχεις πρόωρες φθορές.Καλό είναι να μη τρέχεις το αμάξι με υγραέριο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλό είναι να μη τρέχεις το αμάξι με υγραέριο.
Δεν τρεχω. Δε με περνει αλλωστε..
Για το αβανς ρωτω, για το αν υπαρχει τροπος να ξερω(χωρις να μπει το αμαξι στο χειρουργειο...)το πού ''συγκλίνει'' με το αβανς της βενζινης ετσι ωστε να ξερω σε ποιες στροφες ειναι καλυτερα να το δουλευω.
Αν παρω υπ'οψην π.χ. το παραπανω διαγραμμα, ιδανικες στροφες ειναι περι τις 3000στρ.
Λογικα, οι μεσαίες στροφες(απο 2.500 μεχρι 3.500στρ) πρεπει να ειναι ιδανικες και ετσι καταλαβαινω και γω στ'αμαξι(απο αποκρηση και καταναλωση). -
Κανονικά αν ο κινητήρας είναι σωστά ρυθμισμένος με το υγραέριο, δεν υπάρχει πρόβλημα αν τρέχεις.
Αλλά επειδή κάτι μπορεί να μην είναι σωστά ρυθμισμένο (και να μην το ξέρεις) καλό είναι να μην τρέχεις το αμάξι (για να μη μάθεις ποτέ τι δεν ήταν σωστά ρυθμισμένο).
Για τις στροφές που είναι πιο σωστό το αβάνς, νομίζω ότι καλό θα είναι να μην ζορίζεις το αμάξι με αέριο και χαμηλές στροφές και βγαίνει η φλόγα στις βαλβίδες εξαγωγής.
Σε ψηλές στροφές θα είναι καλύτερα. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το αβάνς είναι ο λόγος που δουλεύουν πιο ζεστές οι βαλβίδες εξαγωγής. Σε άλλους κινητήρες αντέχουν οι βαλβίδες, σε άλλους όχι.
Οι βαλβίδες με το υγραέριο έχουν μεγαλύτερη φθορά αλλά μετά από πάρα πολλά χιλιόμετρα. Βέβαια σε μερικούς κινητήρες που τα μέταλλα δεν είναι πολύ σκληρά έχεις πρόωρες φθορές.Καλό είναι να μη τρέχεις το αμάξι με υγραέριο.
Αν είναι έτσι, τότε εγώ γιατί είχα πρόβλημα ;
Το δουλεύω 2-4 χιλιάδες στροφές. Στα διαγράμματα αβανς που έχω δει, η καμπύλη της βενζίνης διασταυρώνεται με την καμπύλη του υγραερίου στις 2500 στροφές, οπότε φαντάζομαι ότι η περιοχή λίγο πάνω και λίγο κάτω από αυτό το σημείο πρέπει να είναι ασφαλής.Δε νομίζω ότι είναι μόνο θέμα αβάνς.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κανονικά αν ο κινητήρας είναι σωστά ρυθμισμένος με το υγραέριο, δεν υπάρχει πρόβλημα αν τρέχεις.Αλλά επειδή κάτι μπορεί να μην είναι σωστά ρυθμισμένο (και να μην το ξέρεις) καλό είναι να μην τρέχεις το αμάξι (για να μη μάθεις ποτέ τι δεν ήταν σωστά ρυθμισμένο).
Για τις στροφές που είναι πιο σωστό το αβάνς, νομίζω ότι καλό θα είναι να μην ζορίζεις το αμάξι με αέριο και χαμηλές στροφές και βγαίνει η φλόγα στις βαλβίδες εξαγωγής.
Σε ψηλές στροφές θα είναι καλύτερα.Ένα πράγμα είναι σίγουρα λάθος, το αβανς.
Και ένα άλλο είναι σχεδόν σίγουρα λάθος, το μίγμα σε open loop λειτουργία, όπου ο εγκέφαλος ψεκάζει αλλά δεν βλέπει τι κάνει. -
Και κάτι ακόμα, όπου έχω διαβάσει για valve seat recession, αναφέρεται ότι το πρόβλημα δημιουργείται στις ψηλές στροφές.
-
Ενα πυρομετρο πιστευω θα εδινε πολλες απαντησεις!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Βεβαίως είναι δουλειά του εγκαταστάτη να βάλει σε σωστό σημείο την δεξαμενή.
Και πρέπει να πάρει υπόψη του τι θα γίνει σε μικροτρακάρισμα που μπορεί να μπεί μέσα η πίσω πόρτα.Πιστεύω ότι ο εγκαταστάτης σίγουρα το σκέφτηκε και σου λέει η δεξαμενή είναι ενισχυμένη λόγο προδιαγραφών άρα ας την βάλουμε εκεί που ξέρεις άμα τρακάρει κάποιος από πίσω ενισχύουμε το αμάξωμα και βοηθάμε την ακαμψία. Ε τώρα αν αν του έρθει και η δεξαμενή στο κεφάλι του οδηγού να πρόσεχε να φορούσε κράνος , και εδώ είναι κενό του νομοθέτη του ΚΟΚ που προβλέπει στα αυτοκίνητα μόνο ζώνη και όχι και κράνος για κάθε ενδεχόμενο. Φωκίων αν το ξαναδείς για ρώτα μήπως εγκατέστησε και κανένα εξτρά αερόσακο μεταξύ πόρτας και δεξαμενής για παν ενδεχόμενο και τον κακολογούσαμε τσάμπα.
Πάντως πέρα από την πλάκα αυτός κυκλοφορεί ανάμεσα μας. Άντε ο πελάτης βολεύεται έτσι, ο εγκαταστάτης δεν θέλει να χάσει τον πελάτη του, αυτός ο άχρηστος που έδωσε το χαρτί του ΚΤΕΟ ότι η εγκατάσταση είναι σωστή δεν θα πρέπει να είχε κάνει την δουλειά του και να τιμωρηθεί τώρα που δεν την κάνει;;;; έλεος πια
Υγραεριοκίνηση!