-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Καλου κακου αν χρειαστει να βαλεις μπρος με καλωδια και δεν εισαι σιγουρος για το τι θα γινει, απλα βγαλε την παροχη του κιτ lpg απο τον πολο της μπαταριας και οταν παρει μπρος ξαναβαλτη.
Συμβουλη για να το καψει ειναι αυτη;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποτε εχει μεγαλυτερο φορτιο η μπαταρια ? Οταν την βαζεις μπρος με τα καλωδια απο το αλλο οχημα(που μπορει να γκαζωνει επισης εκεινη τη στιγμη...) ή οταν δουλευει το αμαξι σου και εννοειται οτι μολις πριν ηταν τελειως αφόρτιστη ?
-
Ποτε εχει μεγαλυτερο φορτιο η μπαταρια ? Οταν την βαζεις μπρος με τα καλωδια απο το αλλο οχημα(που μπορει να γκαζωνει επισης εκεινη τη στιγμη...) ή οταν δουλευει το αμαξι σου και εννοειται οτι μολις πριν ηταν τελειως αφόρτιστη ?
Και θεωρεις σωστη κινηση να συνδεσεις τον εγκέφαλο ενω δουλευει το αμαξι;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οχι δεν ειναι η καλυτερη ενεργεια που μπορεις να κανεις αλλα αν θελεις σώνει και καλα να βαλεις το υγραεριο σε λειτουργεια ?
Εγω παντως θα εβγαζα την συνδεση με τον εγκεφαλο lpg, θα το εβαζα μπρος με τα καλωδια και θα το δουλευα βενζινη μεχρι εκει που θα αγοραζα καινουρια μπαταρια. Και φυσικα αφότου εβαζα την καινουρια, θα ξαναεβαζα την συνδεση με τον εγκεφαλο πριν βαλω ξανα μπρος.
Παντως αν ο εγκαταστατης(που τις πιο πολλες φορες ειναι ηλεκρ. αυτοκινητων) δεν εχει κανει καμια χοντρη λαλακια με τη συνδεσμολογια, το πολυ πολυ αν κατι παει στραβα να καει καμια ασφαλεια(γιατι δεν δινεται να μην τον εχει συνδεσει..) -
Ο χρήστης aptera έγραψε:
Καλημέρα σας,έχω Τοyοτα κορολα του 2006 (1.4) και του έβαλα γκάζι πριν απο 3500 χμ.
Από τότε μου ανάβει το πορτοκαλί λαμπάκι με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα(κάθε 600χμ) ,
τρέχω στο συνεργείο που έκανα την μετατροπή και βγάζει βλάβη φτωχο μειγμα ...
Το έχω πάει ήδη 4 φορές και δεν βγάζω άκρη.
Για πείτε καμια ιδέα...
Αλλάζω συνεργείο ή περιμένω για σωστη ρυθμιση?
Σας ευχαριστώ
Να επιμείνεις για σωστή ρύθμιση. Στα 3500 πρέπει να έχει γίνει το 'στρώσιμο' που λένε του συστήματος και πρέπει
να είναι πλέον σταθερό. -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Όλα τα συστήματα που διαβάζουν την OBD κάνουν κάτι τέτοιο? Δηλαδή να αναλαμβάνει ο εγκέφαλος του υγραερίου να σβήνει τα λαμπάκια του κινητήρα και να αποθηκεύει σε αυτόν το σφάλμα? Γιατί εμένα ο εγκατατάτης επιμένει ότι έχει συνδέσει την OBD αλλά όταν είχα λαμπάκι την πρώτη μέρα εξαιτίας προβλήματος σε ένα μπεκ υγραερίου το λαμπάκι ΔΕΝ έσβηνε.
Δεν ξέρω αν το κάνουν όλα τα συστήματα που έχουν OBD. Μπορείς πάντως να δεις αν το έχει συνδέσει.
Κάτω από το τιμόνι του αυτοκινήτου (λογικά), πρέπει να υπάρχει μια ηλεκτρική υποδοχή. Πάνω σ'αυτή θα βρεις
ένα ή δύο καλώδια συνδεμένα ή ίσως και ολόκληρη φισέττα.Αν δε βρεις, τότε δεν το έχει συνδέσει.
Αν βρεις, το έχει συνδέσει, αλλά δεν είναι απαραίτητα και σωστή η σύνδεση. -
Καλησπερα παιδια.Χτες παρελαβα το grande punto t-jet απο τη fordstathis με vialle lpfi.Μπορω να πω πως ανοιγοντας τη μηχανη ειναι πολυ δυσκολο να εντοπισεις τα του υγραεριου.Το ιδιο και στον χωρο της ρεζερβας.Φανταστικη και νοικοκυρεμενη δουλεια λοιπον.Το συστημα δουλεψε στα 100 χλμ που το δοκιμασα πολυ ομαλα χωρις προβληματα.Μου ειπε να το ξαναπαω βεβαια στα 1500 χλμ για ρυθμιση,οποτε φανταζομαι οτι το lpfi δεν ερχεται προρυθμισμενο απο ολλανδια αλλα το κανει αυτος.Παντως επειδη ημουν διπλα του οταν το ρυθμιζε μου εκανε εντυπωση οτι το πηρα βολτα με το laptop και γυρισε σε 3 λεπτα ρυθμισμενο.Το αλλο επισης που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι μου εβαλε τα μπεκ v20 αντι για τα v15 που λεν οι καταλογοι της vialle για το αμαξι μου.Παντως μεχρι στιγμης ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο τη δουλεια.Ελπιζω να συνεχισω και οσο το τεσταρω περισσοτερο!
-
μου κανει εντυπωση για της αριστες εντυπωσεισ σου για το σταθη..τον ειχα παρει τηλεφωνο προ μηνος και του ειπα για εγκατασταση σ ενα εξακυλινδρο και απο τοτε μ περνει...ρυθμιση δεν χρειαζετε καθολου στα 1500. κατα τα αλλα θεωρω το καλυτερο συστημα εβαλεσ.
-
Οι εντυπωσεις μου ειναι αριστες για την τοποθετηση..Αν την δεις κι εσυ το ιδιο θα πεις.Κατα τα αλλα αυτο που ειπες ισχυει.Μην περιμενεις ποτε να σε παρουν..Βασικα γινεται και ψιλοπανικος..Τωρα αυτο με τη ρυθμιση απο ολα τα forum δεν εχω βγαλει ακρη τι παιζει..
-
Ο χρήστης genos2000 έγραψε:
Καλησπερα παιδια.Χτες παρελαβα το grande punto t-jet απο τη fordstathis με vialle lpfi.Μπορω να πω πως ανοιγοντας τη μηχανη ειναι πολυ δυσκολο να εντοπισεις τα του υγραεριου.Το ιδιο και στον χωρο της ρεζερβας.Φανταστικη και νοικοκυρεμενη δουλεια λοιπον.Το συστημα δουλεψε στα 100 χλμ που το δοκιμασα πολυ ομαλα χωρις προβληματα.Μου ειπε να το ξαναπαω βεβαια στα 1500 χλμ για ρυθμιση,οποτε φανταζομαι οτι το lpfi δεν ερχεται προρυθμισμενο απο ολλανδια αλλα το κανει αυτος.Παντως επειδη ημουν διπλα του οταν το ρυθμιζε μου εκανε εντυπωση οτι το πηρα βολτα με το laptop και γυρισε σε 3 λεπτα ρυθμισμενο.Το αλλο επισης που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι μου εβαλε τα μπεκ v20 αντι για τα v15 που λεν οι καταλογοι της vialle για το αμαξι μου.Παντως μεχρι στιγμης ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο τη δουλεια.Ελπιζω να συνεχισω και οσο το τεσταρω περισσοτερο!Καταρχας ευχομαι πολλα, απροβληματιστα και οικονομικα χιλιομετρα!
θα σε παρακαλουσα να μας κρατας ενημερους με ο,τι νεοτερο αφορα το αυτοκινητο σου μιας και :- δεν ειναι πολλοι που εβαλαν υγραεριο σε turbo κινητηρες.
- οι 'υγρου ψεκασμου' ειναι σαφως λιγοτεροι.
(σποντα: ο κινητηρας σου ειναι μηπως αμεσου ψεκασμου ? )
επισης, θα μπορουσες μηπως να μας πεις το κοστος της ολης ιστοριας ;
ρωτησες για 'λαδιερα' ? σου ειπε αν χρειαζεται ?
ευχαριστω. -
Σχετικα με το αν μπορουμε να βαλουμε μπροστα αυτοκινητο με υγραεριο οταν εχει μενει απο μπαταρια δεν πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει προβλημα. Κατα πρωτον γιατι κατα την εκκινηση δουλευει παντα βενζινη (στο δικο μου τουλαχιστον αν και νομιζω και για ολα 4ης γενιας) αλλα και γιατι δεν μπορει να μην υπαρχει δικλειδα ασφαλειας για τον εγκεφαλο του υγραεριου οπως ακριβως και με τον εγκεφαλο της βενζινης. Αν ηταν ετσι θα ειχαμε συνεχεια καμμενους εγκεφαλους.
Αν γινει νομιζω θα γινει απο αλλο λογο και οχι απο αυτη καθ'αυτη την εξωτερικη εκκινηση. -
« από fokion_sportage » 04/06/11 19:02
Μαστρο Αντωνη υποθετω εχεις ΠΑΡΕΙ το μαιλ μου ε????»
Προτίμησε αυτήν την διεύθυνση. Στην Κορινθία 4 – 5 / 06, έγινε στο idernet τουρλουμπουκι, και έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα!!!.
Auto-service@antonis-team.gr
Ο φίλος σου ΑΝΤΩΝΗΣ.«Εμένα κυρ Αντώνη μου αρέσουν αυτοί με τα μερκεντέ κάμπριο στα πρατήρια υγραερίου που με ρωτάνε γιατί έβαλα υγραέριο στο aygo !!!! »
Φίλε μου τα αγόρασαν ψωμολυσσώντας, για να καλύψουν πάγιες σεξουαλικές τους ανάγκες……
από alexeft » 04/06/11 21:23
«Αν κάνω λάθη στα παραπάνω, παρακαλώ για τις διορθώσεις σας.»
Ξέχνα τα φιτίλια φίλε μου. Ο μηχανισμός είναι χωρίς όνομα αυτού που τον παράγει. Δεν δίνουν τίποτα τεχνικά τοιχία, για να πείσουν. Ψάχνω με Φώτο του αντικείμενου, να δω ποιος το φτιάχνει να μάθω περισσότερα. Ο ντόπιος έχει αποκλειστικότητα, άρα δεν θα χάσει το μονοπώλιο. Άρα άλλα πράγματα κρύβει.
Για το αβανς. Ονομάζετε και είναι προπορεία ρεύματος. Σκοπός είναι να προανάβει το μίγμα με πλήρη έναυση άμεσος μετά το ΑΝΣ. Εάν υπάρχει αέριο και του δώσουμε βραδυπορία, όταν θα τρέχουμε που δεν…. Θα λιώσει η εξάτμιση. Το αντίθετο, θέλει μεγαλύτερη προπορεία.από rufous » 04/06/11 21:33
«από τη στιγμή που ανάβει κανονικά αποκλείεται κάτι τέτοιο; »
Έδυσες την απάντηση μόνος σου!!!!..... ο μηχανισμός για να κάνει κάτι τέτοιο, κοστίζει περισσότερο από το να το ρυθμίσει καλά!!!...
«από dinap1 » 04/06/11 21:34
Καλησπερα. Να κανω 2 'χαζες' ερωτησεις ?»
Εσύ το είπες!!!!!..... και εγώ ο χαζός απαντάω!!!!.....
TSI 122ps VW. Για το σήμα στο Πορτ μπαγκαζ το αγόρασες?.
Μου αρέσει που έβαλες και την δοσολογία……
Γύρνα λίγο πίσω και διάβασε. Θα πάρεις απάντηση.«Με τα 2500 τώρα απορώ. Ποια μηχανή είναι αυτή που βαλβίδες, ελατήρια πιστονιών, μέταλλα μπιελών και στροφάλου και φλάντζες-τσιμούχες κάνουν 2500 ; »
Λίγα η πολλά?.
«Παντως το να ριχνεις με το ''ποτιστηρι'' για να σβησεις μια φωτια που εχει λαμπαδιασει...δεν κανεις τιποτα. Αυτα αναφερομενος σε κατι αστεια ποσοστα βενζινης που εκχεουν καποια κιτ μαζι με lpg, πιο πολυ μαλλον για ψυχολογικούς λογους παρα ως λύση στο προβλημα.»
Σωστός όπως σχεδόν πάντα!!!!!!!....... ο νέος!.
ΑΝΤΩΝΗΣ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Έτσι και αλλιώς ο διακόπτης του αερίου είναι κλειστός.
-
Κυρ Αντωνη συμφωνεις με αυτο το διαγραμμα ?
Η προπορια που ακολουθουν βενζινη και lpg ειναι περιπου σχετικες με το διαγραμμα ? -
Δε βαριέστε βρε παιδιά .Φορολογία έρχεται.Τζαμπα κόπος.
-
Ο χρήστης dinap1 έγραψε:
Καλησπερα παιδια.Χτες παρελαβα το grande punto t-jet απο τη fordstathis με vialle lpfi.Μπορω να πω πως ανοιγοντας τη μηχανη ειναι πολυ δυσκολο να εντοπισεις τα του υγραεριου.Το ιδιο και στον χωρο της ρεζερβας.Φανταστικη και νοικοκυρεμενη δουλεια λοιπον.Το συστημα δουλεψε στα 100 χλμ που το δοκιμασα πολυ ομαλα χωρις προβληματα.Μου ειπε να το ξαναπαω βεβαια στα 1500 χλμ για ρυθμιση,οποτε φανταζομαι οτι το lpfi δεν ερχεται προρυθμισμενο απο ολλανδια αλλα το κανει αυτος.Παντως επειδη ημουν διπλα του οταν το ρυθμιζε μου εκανε εντυπωση οτι το πηρα βολτα με το laptop και γυρισε σε 3 λεπτα ρυθμισμενο.Το αλλο επισης που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι μου εβαλε τα μπεκ v20 αντι για τα v15 που λεν οι καταλογοι της vialle για το αμαξι μου.Παντως μεχρι στιγμης ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο τη δουλεια.Ελπιζω να συνεχισω και οσο το τεσταρω περισσοτερο!
Καταρχας ευχομαι πολλα, απροβληματιστα και οικονομικα χιλιομετρα!
θα σε παρακαλουσα να μας κρατας ενημερους με ο,τι νεοτερο αφορα το αυτοκινητο σου μιας και :- δεν ειναι πολλοι που εβαλαν υγραεριο σε turbo κινητηρες.
- οι 'υγρου ψεκασμου' ειναι σαφως λιγοτεροι.
(σποντα: ο κινητηρας σου ειναι μηπως αμεσου ψεκασμου ? )
επισης, θα μπορουσες μηπως να μας πεις το κοστος της ολης ιστοριας ;
ρωτησες για 'λαδιερα' ? σου ειπε αν χρειαζεται ?
ευχαριστω.Θα ενημερώνω για τα παντα καλα ή ασχημα.Αυτος ειναι και ο σκοπος του forum,ετσι ενημερωθηκα κι εγω και προχωρησα στην εγκατασταση.Με την ευκαιρια ευχαριστω πολυ τους παντες που ανιδιοτελως συνεχιζουν να ενημερωνουν και προσφερουν απλοχερα την πληροφορια.Στα δια ταυτα..Ο κινητηρας μου δεν ειναι αμεσου ψεκασμου.Το κοστος ειναι λιγο πανω απο 1900 € + 50 € κτεο αν θες και περιλαμβανει τα παντα μαζι με κιτ επισκευης.Για λαδιερα ειχα ρωτησει,μου ειπε οτι το αυτοκινητο μου δεν ειναι στα ευαισθητα και δεν χρειαζεται.Παρολα αυτα αν θελω μου ειπε οτι αυτος δουλευει το tune-up με 50 € αν θυμαμαι καλα τα 2 σωληναρια καθε 10.000 χλμ.Τα χρηματα δε με προβληξματιζουν αν ειναι να προστατευσω εστω και λιγο παραπανω το αμαξι μου αλλα διαβασα σε προηγουμενα post οτι μπορει να μου χαλασει την αντλια υγραεριου.Οποιος ξερει κατι παραπανω ας μου πει..
Επι της ευκαιριας συνεχιζω τα χιλιομετρα και μου φαινεται οτι παει ολο και καλυτερα.Η λειτουργια του ειναι υποδειγματικη αν και σε κανενα σημειο δεν καταλαβα οτι με υγραεριο ειναι το αμαξι μου πιο γρηγορο απο οτι με βενζινη..Βεβαια ακομη ειναι πολυ νωρις (150χλμ) και φανταζομαι δεν μπορω να βγαλω ασφαλη συμπερασματα.. -
ευτυχως ΔΕΝ ειναι στιριγμενο στην πισω πορτα.... οχι οτι εινια καλυτερα βεβαια...
Απλά θα πω οτι αν και περιπου αδεια κουνοντας την ελαυρα περα δωθε το πατωμα στις μεσα βιδες πηγαινε πανω κατω 2-3 ποντους...
Ουτε θελω να σκεφτομαι τι θα γινει σε offroad διαδρομη αυτο το 'τσιγκακι' που παιζει το ρολο του πατωματος ποσο να αντεξει... απο την κατω μερια εχει μια αντιστοιχη ροδελα και ενα ελπιζω καθοτι δεν φαινοταν καλα, αυτασφαλιζόμενο παξιμαδι
Αφήνω τις φωτο να μιλησουν απο μονες τους με μια μονο παρατηρηση
Καλα το τι ζηταει ο πελατης τι τον βολευει καλυτερα αλλα οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ πρεπει να βαζουν κι ενα φρενο, να λενε ενα 'δεν γινεται'Η γενικη τοποθετηση απο εξω
κι απο μεσα
και η απιστευτη στιριξη - ολη η δεξαμενη ειναι στον αερα και πιανεται με ντιζες και καποιες ροδελες σαντουιτσ το πατωμα
το βλεπετε κι εσεις ή ειναι τα δικα μου ματια οτι το μεσα στηριγμα ειναι ή στραβα τοποθετημενο ή στραβωσε καποια στιγμή??
Για μενα αυτο το 'πραμα' ειναι ξαναλεω ευθυνη του εγκαταστατη..
-
Κυρ Αντωνη συμφωνεις με αυτο το διαγραμμα ?
Η προπορια που ακολουθουν βενζινη και lpg ειναι περιπου σχετικες με το διαγραμμα ?
Είναι οι καμπύλες που χρησιμοποιώντας τα καμπυλόγραμμα σε επίπεδες οθόνες υπολογιστών, ‘φτιάχνουμε’ τους νέους χάρτες που θέλουμε. Η καμπύλες βγαίνουν με προγραμματισμό και πειράματα. Καμία θεωρία δεν τα παγιώνει. Είναι η περίληψη των στοιχειοθετημένων δοκιμών και μελετών. Η πηγή αυτού του διαγράμματος θα μου έλεγε πολλά.
Αυτό που με προβληματίζει είναι η ποριά του αερίου. Αυτό ελέγχετε εκ του αποτελέσματος.
Δεν είναι πραγματικό, το ότι όλοι οι κινητήρες, δουλεύουν ορθά με το ίδιο διάγραμμα.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Εμένα κυρ Αντώνη μου αρέσουν αυτοί με τα μερκεντέ κάμπριο στα πρατήρια υγραερίου που με ρωτάνε γιατί έβαλα υγραέριο στο aygo !!!! »
Φίλε μου τα αγόρασαν ψωμολυσσώντας, για να καλύψουν πάγιες σεξουαλικές τους ανάγκες……
Έχω εγώ έναν παίδαρο στο σπίτι (για το γιο μου λέω)
Για το αβανς. Ονομάζετε και είναι προπορεία ρεύματος. Σκοπός είναι να προανάβει το μίγμα με πλήρη έναυση άμεσος μετά το ΑΝΣ. Εάν υπάρχει αέριο και του δώσουμε βραδυπορία, όταν θα τρέχουμε που δεν…. Θα λιώσει η εξάτμιση. Το αντίθετο, θέλει μεγαλύτερη προπορεία.
Λέω ότι θα έπρεπε να δίνουμε σπινθήρα 13 μοίρες μετά το ΑΝΣ αν το μίγμα καίγονταν στιγμιαία και όλο μαζί. Αλλά αυτό δε συμβαίνει και έτσι δίνουμε προπορεία.
«Με τα 2500 τώρα απορώ. Ποια μηχανή είναι αυτή που βαλβίδες, ελατήρια πιστονιών, μέταλλα μπιελών και στροφάλου και φλάντζες-τσιμούχες κάνουν 2500 ; »
Λίγα η πολλά?.
Προς το τραγικά πολλά κάντο!!!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Δεν είναι πραγματικό, το ότι όλοι οι κινητήρες, δουλεύουν ορθά με το ίδιο διάγραμμα.
Α.Θα συμφωνήσω ότι δεν έχουν όλοι οι κινητήρες το ίδιο διάγραμμα αβανς. Πιο συγκεκριμένα, ακόμα και στον ίδιο κινητήρα αλλάζει το αβανς ανάλογα με τις συνθήκες.
Το παρακολουθούσα αυτό μέσω προγράμματος και πχ ενώ έχω 10 μοίρες προπορεία στο ρελαντί, αν ανάψω το AC, η προπορεία γίνεται 0 έως -2 (ΜΕΤΑ το ΑΝΣ).
Υπάρχουν μηχανάκια της ΑΕΒ που κάνουν αυτή τη δουλειά http://www.aeb.it/products/timing-advance-processors
Μπαίνουν ανάμεσα στον αισθητήρα στροφάλου και τον εγκέφαλο. Σε τηλεφώνημα που τους έκανα όμως, με απέτρεψαν από το να αγοράσω για υγραέριο. Τα χρησιμοποιούν για φυσικό αέριο, όπου η διαφορά αβανς είναι πολύ μεγάλη.
Επίσης μου είπαν ότι με αυτά τα μηχανάκια το αβάνς αλλάζει μόνο στις χαμηλές στροφές. Στις ψηλές δεν κάνουν τίποτα.
Υγραεριοκίνηση!