-
Ο χρήστης ILKOUL έγραψε:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ.ΕΧΩ MITSUBISHI OUTLANDER TURBO 2000cc
2006 ΜΟΝΤΕΛΟ.ΤΙ ΘΑ ΒΑΖΑΤΕ ΤΩΡΑ;Αυτο...http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=150
http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=85
-
το επιβεβαιώνω και εγώ, απο τότε που μετέτρεψα το αυτοκίνητο, όταν κλείνει με υγραέριο μετα στο startup για να πάρει μπρός θέλει παρατεταμένα τη μίζα. Το κάνει πάντα όμως.[/quote]
Έχεις παρατηρήσει εάν το κάνει μόνο τις ζεστές ημέρες, ή όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο στον ήλιο για πολλές ώρες;; Ρωτάω γιατί πέρυσι κατά το Μάϊο, κάτω από τις συνθήκες που περιέγραψα ήθελε παρατεταμένο μιζάρισμα για να πάρει. Από Σεπτέμβριο Οκτώβριο το πρόβλημα εξαλήφθηκε και δυο τρείς βδομάδες τώρα πάλι τα ίδια. Δεν παίρνει εάν δεν κρατήσεις την μίζα αισθητά περισσότερο χρόνο. Α και το καλύτερο; πέρυσι δεν είχα κάνει τη μετατροπή. Άρα μήπως φταίει κάτι άλλο;;;
-
Εχει τοποθετησει κανεις απο εδω bigas?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
παντου διαβαζουμε για ενισχυμενα μερη κινητηρα που εξελισονται για βελτιωσεις. Κατι παρομοιο δεν μπορουμε να βρουμε και για βαλβιδες σε περιπτωση που προκαλεσει βλαβη το αεριο στις βαλβιδες? Αν και οποτε ανοιχτει ο κινητηρας να βαλουμε κατι ενισχυμενο και να εξασφλαλισουμε σιγουρο αποτελεσμα?Ομολογω οτι με αυτα που διαβαζω εδω, ειμαι ετοιμος να παω στο συνεργειο να κατεβασω μηχανη χωρις να εχω παρατηρησει καποιο προβλημα, δεν ξερω πως λεγεται αυτο
Σίγουρα λέγετε ότι είσαι λευταντζης, και τότε η επιλογή σου για οικονομία, είναι εκ των ουκ άνευ!!!..... Α.
-
Ο χρήστης petransfhp έγραψε:
Μετά από ώριμη σκέψη,και μελέτη τεχνικών εμπεριστατομένων απόψεων από συνφορουμίτες όπως του Antonis καθώς και μετά από προτροπή μηχανικών της FORD και 14.000χλμ μέχρι τώρα με υγραέριο σε 4 μήνες αποφάσισα και έβαλα λαδιέρα στο FORD FOCUS μου (κιτ της Λοβάτο), με ψηφιακή ένδειξη της στάθμης του λαδιού, έτσι για να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο. Πιστεύω πως έπραξα σωστά, βέβαια ο χρόνος θα δείξει.
Τώρα μου μπήκαν φιτίλια για την συσκευή ηλεκτρόλυσης, που διασπαει το νερό σε οξυγόνο και υδρογόνο, μου είπαν ότι στο υγραέριο δουλεύει ακόμη καλύτερα από ότι στην βενζίνη, κάποιοι μιλάνε για πάνω από 40% οικονομία!!!
Είδα και σχετικά βιντεάκια, αν γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά, ας μας ενημερώσει.
«Μετά από ώριμη σκέψη,και μελέτη τεχνικών εμπεριστατομένων απόψεων από συνφορουμίτες όπως του Antonis καθώς και μετά από προτροπή μηχανικών της FORD και 14.000χλμ μέχρι τώρα με υγραέριο σε 4 μήνες αποφάσισα και έβαλα λαδιέρα στο FORD FOCUS μου (κιτ της Λοβάτο), με ψηφιακή ένδειξη της στάθμης του λαδιού, έτσι για να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο. Πιστεύω πως έπραξα σωστά, βέβαια ο χρόνος θα δείξει.»
Και πολύ σωστά έπραξες, για να περισώσεις ότι μπορείς περίστερο……
«Τώρα μου μπήκαν φιτίλια για την συσκευή ηλεκτρόλυσης, που διασπαει το νερό σε οξυγόνο και υδρογόνο»
Δεν μου δίνουν στοιχεία που ζητήσω….. γι’ αυτό με ζώνουν τα φίδια…
«κάποιοι μιλάνε για πάνω από 40% οικονομία!!!»
Μινχάουζεν καλέ μου φίλε!!!!. Εάν ήταν 40% + και εγώ μαζί σας, έστω και εάν στα 100000κλ, η μηχανή γινόταν ‘σούπα’, που δεν γίνετε με λαδιέρα. 100000 Χ 0,40=40000ε . θέλεις 2500 για μέταλλα ελατήρια βαλβίδες + 400 το μαγαζί = 2900ε!. 37100 κέρδος!!!. Και εσείς και εμείς!!!.....
«Είδα και σχετικά βιντεάκια, αν γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά, ας μας ενημερώσει.»
…όταν τα βλέπεις στο φατσοβιβλίο, βάζε και τα ιδικά γυαλιά, για να δεις τους φτερωτούς παπαγάλους……
Καλέ μου φίλε, «πήγαινε πλατέα» για να μάθεις πολλά πράγματι για το τι μέλη γενέσθαι»….
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης johnman έγραψε:
Γεια σας, εχω ενα suzuki jmny και ρωτησα για τοποθετηση συστηματος υγραεριου σε ενα εγκαταστατη bigas . Μου ζητησε 1220 € δεν θυμαμαι αν μου πε με ή χωρις ΦΠΑ αλλα μαλλον χωρις πρεπει να τανε. Μου φανηκε καλος εγκαταστασης και οσο για τη τιμη μου φαινεται λογικη. Τι πιστευετε? Εχει τοποθετησει κανεις απο εδω bigas?
Καλό μου αγόρι, 6.8 λιτρα/100 χιλιόμετρα μέχρι 120/ανα ώρα. Με κέρδος 25% που κυκλοφορεί εδώ μέσα, είναι 1,7 στα 100 χιλιόμετρα. Κατά συνέπιε 1220 Χ 123%=1500:1.7Χ100=88235χιλιομετρα. Χ 0,78 το λιτρο,68823,5 σε αέριο, για να αποσβήσεις.
Έχω το VVTI του 2010.κανω 250 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Που θα βάλεις την μπουκάλα, που δεν χωράει μια βαλίτσα όρθια. Μάλιστα φάτσα πόστα στο οπίσθιο τρακάρισμα. Το φίλτρο βούλωσε λίγο, και έβγαλε τσεκ εντσιν. Με ρυθμιζόμενους εκκεντροφόρους που θα δουλεύουν συνεχώς κλιστεί, και θα καίει περισσότερο. Με μια υπό πίεση που θα γράφει στα ουμπαλα της τους ελεύθερους τροχασμούς. Με 16 βαλβίδες σε ένα καπάκι μια πιθαμή.
Αυτά είναι παιχνίδια για αυτούς που αγόρασαν θηρία αυτοκίνητα, και κάνουν πολλά χιλιόμετρα, με περιστολή στο πεντάλ του γκαζιού, με τσέπες αλλά ΔΝΤ και ΓΑΠ…..
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Μαστρο Αντωνη υποθετω εχεις ΠΑΡΕΙ το μαιλ μου ε????
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σίγουρα λέγετε ότι είσαι λευταντζης, και τότε η επιλογή σου για οικονομία, είναι εκ των ουκ άνευ!!!..... Α.
Εμένα κυρ Αντώνη μου αρέσουν αυτοί με τα μερκεντέ κάμπριο στα πρατήρια υγραερίου που με ρωτάνε γιατί έβαλα υγραέριο στο aygo !!!!
-
«Τώρα μου μπήκαν φιτίλια για την συσκευή ηλεκτρόλυσης, που διασπαει το νερό σε οξυγόνο και υδρογόνο»
Δεν μου δίνουν στοιχεία που ζητήσω….. γι’ αυτό με ζώνουν τα φίδια…
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Το να διασπάσεις το καμένο υδρογόνο (=νερό) και να το ξανακάψεις, δεν πρόκειται να δώσει παραπάνω ενέργεια από αυτή που έβαλες για να το διασπάσεις. Είναι απολύτως σίγουρο ότι θα δώσει λιγότερη. Δυστυχώς η αρχή διατήρησης της ενέργειας ισχύει.
Ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσες να πάρεις ίσως κάτι παραπάνω, θα ήταν να μην μείνουν καθόλου άκαυτα, και να κάψεις όλο μαζί το μίγμα σε μία στιγμή με αβάνς 13 μοίρες ΜΕΤΑ το άνω νεκρό σημείο (μάλλον). Να το πω χοντρικά, το αβανς το ρυθμίζουμε (ρυθμίζουν) ώστε να ολοκληρωθεί η καύση στις 13 μοίρες μετά το ΑΝΣ γιατί εκεί αρχίζουμε να παίρνουμε μηχανική ενέργεια από την πίεση των αερίων. Νωρίτερα, απλά πιέζουμε το στρόφαλο. Αργότερα χάνουμε απόδοση.
Δείτε και ένα βίντεο : http://www.youtube.com/watch?v=aOksuRwfovw
Αν κάνω λάθη στα παραπάνω, παρακαλώ για τις διορθώσεις σας.
-
Παιδιά μια ερώτηση:
Ένας φίλος υποψιάζεται ότι ο εγκαταστάτης του υγραερίου του απενεργοποίησε το λαμπάκι του κινητήρα από το καντράν, ώστε να μη του ανάβει όταν εμφανίζεται πρόβλημα.
Βέβαια, όταν γυρνάει το κλειδί στη μίζα ανάβει κανονικά η κλασική ένδειξη του κινητήρα με τον κεραυνό κι όταν παίρνει μπροστά σβήνει κανονικά.
Αλλά λέμε τώρα... υπάρχει η δυνατότητα να του το απενεργοποίησε από το λογισμικό της αντιπροσωπείας ή του kit lpg και για αυτό να μην του ανάβει σε πιθανά σφάλματα; Ή από τη στιγμή που ανάβει κανονικά αποκλείεται κάτι τέτοιο;Ευχαριστώ...
-
Καλησπερα. Να κανω 2 'χαζες' ερωτησεις ?
-
υπαρχει κανεις (η γνωριζετε κανενα) που να εβαλε υγραεριο στον TSI των 122ps κινητηρα της vw ? (κωδικος CAXA).
Αν ναι, υπαρχουν πληροφοριες για προβληματα, τυπο συστηματος, κλπ ? -
αφου υποτιθεται η εγχυση βενζινης προστατευει τις βαλβιδες, δε μπορουμε να 'ρυθμισουμε' καποιο συστημσ υγρου η αεριου ψεκασμου να δινει ενα ποσοστο βενζινης αντι να βαζουμε λαδιερες ? ας καιει κ πχ 90% υγραεριο, 10% βενζινη.
πολυ χαζο ;
ευχαριστω.
-
-
Μινχάουζεν καλέ μου φίλε!!!!. Εάν ήταν 40% + και εγώ μαζί σας, έστω και εάν στα 100000κλ, η μηχανή γινόταν ‘σούπα’, που δεν γίνετε με λαδιέρα. 100000 Χ 0,40=40000ε . θέλεις 2500 για μέταλλα ελατήρια βαλβίδες + 400 το μαγαζί = 2900ε!. 37100 κέρδος!!!. Και εσείς και εμείς!!!.....
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Με τα 2500 τώρα απορώ. Ποια μηχανή είναι αυτή που βαλβίδες, ελατήρια πιστονιών, μέταλλα μπιελών και στροφάλου και φλάντζες-τσιμούχες κάνουν 2500 ;
-
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Παιδιά μια ερώτηση:
Ένας φίλος υποψιάζεται ότι ο εγκαταστάτης του υγραερίου του απενεργοποίησε το λαμπάκι του κινητήρα από το καντράν, ώστε να μη του ανάβει όταν εμφανίζεται πρόβλημα.
Βέβαια, όταν γυρνάει το κλειδί στη μίζα ανάβει κανονικά η κλασική ένδειξη του κινητήρα με τον κεραυνό κι όταν παίρνει μπροστά σβήνει κανονικά.
Αλλά λέμε τώρα... υπάρχει η δυνατότητα να του το απενεργοποίησε από το λογισμικό της αντιπροσωπείας ή του kit lpg και για αυτό να μην του ανάβει σε πιθανά σφάλματα; Ή από τη στιγμή που ανάβει κανονικά αποκλείεται κάτι τέτοιο;Ευχαριστώ...
Αυτό το κάνει το egas, μέσω της θύρας διαγνωστικών του αυτοκινήτου. Σβήνει τον κωδικό βλάβης από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και το λαμπάκι, και τον αποθηκεύει στον εγκέφαλο του υγραερίου. Στιγμιαία βέβαια το βλέπεις και εσύ το λαμπάκι, μέχρι να σβήσει.
Έχει το καλό όμως ότι εκτός από το να σβήσει το λαμπάκι, παρακολουθεί και τι κάνει ο κινητήρας από τη θύρα και αυτορυθμίζεται, οπότε δεν έχεις λαμπάκια. Μόνο στην αρχή ίσως, μέχρι να 'στρώσει' το όλο σύστημα.
-
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους,
Έχω την εξής απορία,
Αν είναι να μένει το όχημα ακίνητο για μέρες και θέλω να αφαιρώ το καλώδιο από τον ένα πόλο της μπαταρίας, γίνεται, ΔΙΧΩΣ να δημιουργήσω πρόβλημα στο κιτ υγραεριοκίνησης?
Μένουν οι ρυθμίσεις 'γραμμένες' μόνιμα κάπου ή θα έχω ανάγκη καποιου επαναπρογραμματισμού? -
Ο χρήστης dinap1 έγραψε:
Καλησπερα. Να κανω 2 'χαζες' ερωτησεις ?-
υπαρχει κανεις (η γνωριζετε κανενα) που να εβαλε υγραεριο στον TSI των 122ps κινητηρα της vw ? (κωδικος CAXA).
Αν ναι, υπαρχουν πληροφοριες για προβληματα, τυπο συστηματος, κλπ ? -
αφου υποτιθεται η εγχυση βενζινης προστατευει τις βαλβιδες, δε μπορουμε να 'ρυθμισουμε' καποιο συστημσ υγρου η αεριου ψεκασμου να δινει ενα ποσοστο βενζινης αντι να βαζουμε λαδιερες ? ας καιει κ πχ 90% υγραεριο, 10% βενζινη.
πολυ χαζο ;
Χαζες δεν ειναι αλλα ισως λιγο εξειδικευμένες. Για να μαθεις για τον συγκεκριμένο κινητηρα πρεπει να τον βρεις, να δεις τι συστημα φοραει και μετα να κρίνεις κατα περιπτωση. Παντως σε tsi μπαινουν 3 κιτ της vialle-icom και prins.
Βενζινη γινεται να εκχεει αλλα αναλογα το συστημα. Τωρα το σωστο ποσοστο....ειναι γρίφος... Καθε εταιρια λεει τα δικα της και καθε εγκαταστατης...κανει τα δικα του... Παντως το να ριχνεις με το ''ποτιστηρι'' για να σβησεις μια φωτια που εχει λαμπαδιασει...δεν κανεις τιποτα. Αυτα αναφερομενος σε κατι αστεια ποσοστα βενζινης που εκχεουν καποια κιτ μαζι με lpg, πιο πολυ μαλλον για ψυχολογικούς λογους παρα ως λύση στο προβλημα.
-
-
Καλημέρα σας,
έχω Τοyοτα κορολα του 2006 (1.4) και του έβαλα γκάζι πριν απο 3500 χμ.
Από τότε μου ανάβει το πορτοκαλί λαμπάκι με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα(κάθε 600χμ) ,
τρέχω στο συνεργείο που έκανα την μετατροπή και βγάζει βλάβη φτωχο μειγμα ...
Το έχω πάει ήδη 4 φορές και δεν βγάζω άκρη.
Για πείτε καμια ιδέα...
Αλλάζω συνεργείο ή περιμένω για σωστη ρυθμιση?
Σας ευχαριστώ
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Παιδιά μια ερώτηση:
Αυτό το κάνει το egas, μέσω της θύρας διαγνωστικών του αυτοκινήτου. Σβήνει τον κωδικό βλάβης από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και το λαμπάκι, και τον αποθηκεύει στον εγκέφαλο του υγραερίου. Στιγμιαία βέβαια το βλέπεις και εσύ το λαμπάκι, μέχρι να σβήσει.
Έχει το καλό όμως ότι εκτός από το να σβήσει το λαμπάκι, παρακολουθεί και τι κάνει ο κινητήρας από τη θύρα και αυτορυθμίζεται, οπότε δεν έχεις λαμπάκια. Μόνο στην αρχή ίσως, μέχρι να 'στρώσει' το όλο σύστημα.
Όλα τα συστήματα που διαβάζουν την OBD κάνουν κάτι τέτοιο? Δηλαδή να αναλαμβάνει ο εγκέφαλος του υγραερίου να σβήνει τα λαμπάκια του κινητήρα και να αποθηκεύει σε αυτόν το σφάλμα? Γιατί εμένα ο εγκατατάτης επιμένει ότι έχει συνδέσει την OBD αλλά όταν είχα λαμπάκι την πρώτη μέρα εξαιτίας προβλήματος σε ένα μπεκ υγραερίου το λαμπάκι ΔΕΝ έσβηνε.
Επίσης ερώτηση προς τους γνώστες. Αν μείνει το αμάξι από μπαταρία μπορούμε να το βάλουμε μπροστά με καλώδια? Γιατί κάπου διάβασα ότι υπάρχει κίνδυνος για τον εγκέφαλο του υγραερίου.
-
Καλημέρα στην παρέα. Εδώ και μία εβδομάδα τοποθέτησα στο αυτοκίνητό μου, DAIHATSU TERIOS μοντέλο 2002, ιταλικό σύστημα υγραεριοκίνησης μάρκας GREEN με λαδιέρα. Μέχρι στιγμής απόλυτα ικανοποιημένος.
-
Τι κινητήρα έχεις; Που έγινε η εγκατάσταση και πόσο κόστισε;
-
Ο χρήστης aptera έγραψε:
έχω Τοyοτα κορολα του 2006 (1.4) και του έβαλα γκάζι πριν απο 3500 χμ.
Από τότε μου ανάβει το πορτοκαλί λαμπάκι ........Αλλάζω συνεργείο ή περιμένω για σωστη ρυθμιση?
ΔΕΝ πρεπει να αναβει λαμπακι για κανενα λογο. Αν δεν μπορει να στο ρυθμίσει βρες αλλον γιατι το αμαξι ζηταει ''βοηθεια''...
Αν μείνει το αμάξι από μπαταρία μπορούμε να το βάλουμε μπροστά με καλώδια? Γιατί κάπου διάβασα ότι υπάρχει κίνδυνος για τον εγκέφαλο του υγραερίου.
Φανταζομαι αν δεν υπαρχει γείωση ή κακη συνδεσμολογια, μπορει να συμβει.
Καλου κακου αν χρειαστει να βαλεις μπρος με καλωδια και δεν εισαι σιγουρος για το τι θα γινει, απλα βγαλε την παροχη του κιτ lpg απο τον πολο της μπαταριας και οταν παρει μπρος ξαναβαλτη.
Υγραεριοκίνηση!