-
«Για να λειτουργήσει σωστά ένας κινητήρας με υγραέριο θα πρέπει να έχει πολλές αλλαγές, φυσικά πολύ αμφιβάλλω αν γίνονται έστω και οι μισές από όσους κάνουν τις μετατροπές αυτές.»
Εγώ φιλέ μου θα έλεγα καμία. Παίρνουν το κιτ, και απλός το τοποθετούν. Είναι και ο λόγος που διακαώς υποστηρίζω την επί πλέον λίπανση.
«Καμία αντιπροσωπεία δεν είναι υποχρεωμένη να καλύπτει τα μηχανικά μέρη όταν έχουν υποστεί μία τόσο σημαντική μετατροπή αν μιλάμε για αποκλειστικά βενζινοκίνητο όχημα που μετατρέπεται για να καίει και αέριο.»
Και πολύ σωστά γραφείς!!!. Με μονή διαφορά ότι δεν «μετατρέπεται», απλός προστίθεται ο μηχανισμός του αεριού.
«Για τον φόρο, η βενζίνη φορολογείται επειδή χρησιμοποιείται σαν καύσιμο, ώστε να έχει το κράτος έσοδα. Αν αυξηθούν σημαντικά όσοι χρησιμοποιούν υγραέριο σαν καύσιμο είναι απίθανο να μην επιβληθεί φόρος και στο υγραέριο ώστε να φορολογείται εξ'ίσου με την βενζίνη. Αν μη τι άλλο αυτό θα ήταν και δίκαιο.»Και πάλη σωστά γραφείς. Όταν το κράτος χάνει πόρους, ακολουθεί τον ‘εθισμό’ και συμπληρώνει από εκεί, τα απολεσθέντα έσοδα. Μάλιστα όταν η πρωτογενή παραγωγή, δεν προέρχεται από το ίδιο. Στην περίπτωση, η πρώτη ύλη της πρωτογενούς παραγωγής είναι το εισαγόμενο μαζούτ. Δεν θα καταλάβαινα της επιλεκτική φορολόγηση, δυο προϊόντων, που παράγονται από την ίδια πρώτη υλη, και καλύπτουν της ίδιες πάγιες ανάγκες. Η οικολογική ιδιότητα, κατά την καύση, δεν μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα να τους επηρεάζει!!!..... διότι και μέχρι σήμερα, τα πράσινα άλογα, παραμένουν στα χαρτιά.
«Δεν υπάρχει καμία αδικία σε σχέση με τη βενζίνη. Ίσα-ίσα που κάποιοι που έχουν 'υβριδικά' με βενζίνη, γλυτώνουν μέρος από τα τέλη κυκλοφορίας (ή και όλο το ποσό) ενώ δεν ισχύει το ίδιο για όσους έχουν τους ίδιους ρύπους λόγω υγραεριοκίνησης.»
Και εδώ υπάρχει καταφανέστατη διαφορά, και κανένα πεδίο σύγκρισης. Άλλο να δουλεύει ένας κινητήρας με βενζίνη, με απόδοση περιπου84% και άλλο να δουλέψει με αέριο με 78% απόδοση. Και σίγουρα η σύνδεση βαρτ – λεοναρτ φτάνει και το 93% απόδοση, και με επιστροφή ενεργείας που δαπανήθηκε για τον εκμηδενισμό της αδράνειας, μέσω της διάταξης παραγωγής ενέργειας κατά το φρενάρισμα και της κατηφόρες.
Το αέριο για κανονικούς λογούς, και βιομηχανική χρήση, παμένη μέχρι σήμερα, σε επίπεδα ιδικής μεταχείρισης φορολογικά. Μα η κανονικότητα της φορολόγησης, ετέθη υπό αίρεση στην ληστρική εποχή της σημερινής διακυβέρνησης. Σίγουρα η απόδειξη της σωστότητας των λεγομένων μου, είναι η ταύτιση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Όπως και η υπαγωγή καταναλωτικών αγαθών, σε μεγαλύτερο ΦΠΑ.
Δεν νομίζω ότι τίποτα θα σταματήσει την κυβερνητική λαίλαπα, προκειμένου να εισπράξει και να αποπληρώσει, τα χρήματα που χωρίς να μας ρωτήσει, κατασπατάλησε με άστοχες αγορές και ‘μίζες’.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
εδω οι καταναλώσεις μου .
https://spreadsheets.google.com/ccc?key ... l=en#gid=0
θελω να ρωτήσω αν ειναι φυσιολογικές .ακομα δεν εκανα την πρωτη ρύθμιση στα 1500 χιλ.
Δεν ξερω αν αλλαξη μετά κατι .. -
θα ηθελα να γραψω μονο τα γεγονοτα ωστε να διαμορφωθει μια αποψη.
( κι επειδη η μια φορα ειναι συμπτωση, οι 2 ισως οχι τοσο... ιδωμεν τι θα απαντησουν οι αρμοδιοτεροι..)2 Σανταφε V6 2.7 κυβικά το προηγουμενο μοντελο με γκαζι απο το σεπτεμβρη - τα εχουν 2 αδρεφια για να καταλαβετε
και τα 2 ειναι με συστημα 4 γενιας χωρις λαδιερα
Το πρασινο εχει 120.000 απο τα οποια τα 20.000 με γκαζι
το Χρυσαφι λιγο παραπανω
Το συνεργειο ΔΕΝ βαζει γκαζια ΔΕΝ ασχολειται με τα γκαζια και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ μεχρι την αποκτηση γνωσης τελος παντων να ασχοληθει με τα συστηματα αυτα την εγκατασταση και την ρυμιση τους.πρωτο εμφανισε την ζημια το χρυσαφι. Καμενα μεταλα μπιελων στο στροφαλο ανοιχτηκε απο το καρτερ και αλλαχτηκαν ξανα-εκλεισε το μοτερ ο μηχανικος συμφωνα με τα δεοντα, εφυγε δουλευει ρολοι, και... μετα απο ΜΙΑ εβδομαδα.........
ηρθε το πρασινο που λεγαμε ( σημερα στο συνεργειο που πινω τον καφε μου Μαστρο Αντωνη!!!!!!) , ακριβως ( απο οτι ακουγεται γιατι δεν εχει ανοιχτει ακομα το μοτερ ) με το ισιο προβλημα = θορυβος
Και στα 2 δεν υπαρχει και δεν υπηρχε κανενα αλλο συμπτωμα οπως πχ καταναλωση λαδιου ή πτωση στην αποδοση μεχρι να εμφανιστει το προβλημα βεβαια.
Επεισεις και τα 2 ειναι ρυθμισμενα να καινε χοντρικά 15% παραπανω λιτρα αεριου απο οτι με βενζινα.
Γενική κατασταση αυτοκινητων προσεγμενα και περιποιημενα.
Κατα την τοποθετηση του συστηματος ειχαν απο μια φορά λαμπακι με φτωχο μιγμα, ρυθμιστικε και εκτοτε εξαφανιστικε.
Επεισεις παρακολουθουνται οι θερμοκρασίες και καμια δεν ειναι πιο αυξημενη με το γκαζι..Αφηνω τον Μαστρο Αντωνη ( με τον οποιο επικοινωνησα αν και δεν ειχαμε ξανα μιλησει ποτέ, και τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που απο το τηλεφωνο και χωρις να προσδοκα 'πελατη' ειχε την καλοσυνη να μου εξηγησει τι και πως καθως και να μου πει την γνωμη του, την οποια καλυτερα ειναι να βαλει και εξηγησει ο ιδιος καθοτι αν και καταλαβα τι εννοει δεν ξερω αν μπορω να το μεταφερω το ιδιο καλα)
αν εχω ξεχασει κατι θα το συμπληρωσω
-
Μπιελα απο το υγραεριο? Πολυ βαθια δεν ειναι αυτο για να φταιει το υγραεριο? Με ιδιες θερμοκρασιες καυσης και μετα 2 καυσιμα...
-
Αυτο ηταν και η απωρια ολων μας. Ο Ματρο Αντωνης το εξηγησε, απλά περιμενω να το κανει ο ιδιος γιατι η ημιμαθεια μου θα μπλεξει αντι να εξηγησει αυτα που μου ειπε
Συμπληρωνω οτι ολα τα προβλεπόμενα σερβις γινονταν κανονικά και με τα δεοντα υλικά -
Ο χρήστης xaris-cd έγραψε:
εδω οι καταναλώσεις μου .
https://spreadsheets.google.com/ccc?key ... l=en#gid=0
θελω να ρωτήσω αν ειναι φυσιολογικές .ακομα δεν εκανα την πρωτη ρύθμιση στα 1500 χιλ.
Δεν ξερω αν αλλαξη μετά κατι ..Σου ειπε για ρυθμιση?Υποτιθεται οτι θα κανει μονο ελεγχο της εγκαταστασης και οχι ρυθμιση ετσι?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μπιελα απο το υγραεριο? Πολυ βαθια δεν ειναι αυτο για να φταιει το υγραεριο? Με ιδιες θερμοκρασιες καυσης και μετα 2 καυσιμα...+1
Το μόνο που δεν φταίει είναι το υγραέριο.Ακόμα και να είναι πολύ φτωχό το μείγμα, ΜΕ ΑΕΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ δεν έχεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες από το κανονικό μείγμα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μπιελα απο το υγραεριο? Πολυ βαθια δεν ειναι αυτο για να φταιει το υγραεριο? Με ιδιες θερμοκρασιες καυσης και μετα 2 καυσιμα...
+1
Το μόνο που δεν φταίει είναι το υγραέριο.Ακόμα και να είναι πολύ φτωχό το μείγμα, ΜΕ ΑΕΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ δεν έχεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες από το κανονικό μείγμα.
Με τα αερια καυσιμα ειχες πει καποτε οτι ισχυει το αντιθετο απο ο,τι με την βενζινη. Δηλαδη στα αερια καυσιμα με το φτωχο μιγμα εχουμε χαμηλες θερμοκρασιες καυσης απο οτι με πλουσιο, και με πλουσιο εχουμε υψηλες θερμοκρασιες.
Απλα το προβλημα με φτωχο μιγμα και αεριο ειναι οτι δεν τραβαει το αμαξι.
-
+1
Τα υγρά καύσιμα εξατμίζονται και ψύχουν το μείγμα.Πάντως για τις θερμοκρασίες έχουν σημασία οι συνθήκες λειτουργίας, άλλο να πηγαίνεις κανονικά και άλλο με τέρμα γκάζι. Τα άλλα είναι λεπτομέρειες.
-
Aρα μην τρελενονται οσοι εχουν λαμπακι για φτωχο μιγμα με το υγραεριο. Στην βενζινη ειναι το προβλημα αν αναψει λαμπακι για φτωχο.
-
Στη βενζίνη με φτωχό μείγμα αν κινείσαι μέσα στη πόλη δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν όμως κινείσαι με μεγάλες ταχύτητες στην εθνική δεν είναι απίθανο να σπάσεις τη μπιέλα.
Με το υγραέριο τα πράγματα αλλάζουν. Το πιο βασικό είναι ότι δεν ξέρεις πως θα δουλεύει ο κινητήρας και πρέπει να εμπιστευθείς τον κατασκευαστή του κιτ υγραερίου και τον εγκαταστάτη.
Πάντως καλό θα ήταν να μη τρέχεις πολύ το αμάξι με το αέριο. -
Καλέ μου φιλέ Φωκίωνα, έστω και εάν σου μιλούσα μέσα από το display του αυτοκινήτου μου, το μεγάλο traffic, δεν με άφηνε να συγκεντρωθώ έτι περισσότερο. Ότι σου είπα το πρωί για το τι πρέπει να κανείς, είναι απόλυτα σωστό. Μα δεν μπόρεσα να σου εξηγήσω τον λόγο που συνέβησαν ότι συνέβησαν. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, και προσπαθώ να τεκμηριώνω, για να μην λέω τώρα έτσι και μετά γιουβέτσι!!!...
Είμαι μέλος ενός forum, με κωδικό, οπού η συνάδελφοι μιας αμερικανικής πολιτείας, λεμέ μεταξύ μας τα προβλήματα που συναντάμε, και ανταλλάσουμε απόψεις. το Santa Fe πήγε πρώτα στην Αμερική, και έτσι η πρώτη ενημέρωση μας, ήρθε από εκεί.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έχει έναν ευαίσθητο στρόφαλο. Μάλιστα μας συνέστησαν, σε κάθε service, να ‘ακούμε’ από το καρτερ με ακουστικά την μηχανή, και εάν κάποιος θόρυβος δεν μας αρέσει, να βγάζουμε το καρτερ, και να περνάμε μια σειρά μέταλλα, καλύτερης ποιότητας από αυτά που βάζει το εργοστάσιο. Μάλιστα να λύνουμε το ελατήριο της βαλβίδας ανακουφίσεως και να προσθέτουμε μια ροδέλα μεταλλική ½ mm, για να αυξάνετε λίγο η πίεσης του λαδιού.
Με τον καιρό διαπίστωσα και εγώ, ότι με οδηγούς που κυνηγάνε το αυτοκίνητο, αυτό συμβαίνει περίπου στα 150000km.
Πάμε στο αέριο!!!.... δεν είχαν λαδιέρα. Στης περιπτώσεις αυτές, έχουμε μια έξτρα φθορά στο ελατήριο πιέσεως, μα και χωρίς να είναι ντε και καλά το πρόβλημα αυτό, λόγο ξηράς ολίσθησης, περνά πίεση – θερμοκρασία στο καρτερ, με έξτρα συνέπια στο ιξώδες του λαδιού.
Η θερμοκρασία του λαδιού στο καρτερ, δεν φαίνετε στο όργανο θερμοκρασίας νερού.
Επί πλέον συμβαίνει και το ότι, περνώντας καυσαέρια από το πιέσεως, στεγνώνει και την ξύστρα, μα και το ελατήριο λαδιού, καθώς και το στέλεχος της μπιέλας. Για κάποια χιλιοστά του δευτερόλεπτου, και μέχρι να ξανά ανέβει το λάδι, έχουμε μια κοιλιά στην πίεση του λιπαντικού, με συνέπια η κατά συσσώρευση και επαναλαμβανόμενα διεργασία, να επιβαρύνει έτι περισσότερο τον ευαίσθητο στρόφαλο. ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ότι είναι ΚΑΚΟΣ, μα λιγότερο ανθεκτικός, από άλλους στροφάλους αυτής της κατηγορίας αυτοκινήτων.
Ο συγκεκριμένος κινητήρας, καθώς και άλλοι πάμπολλοι, παίρνουν το αβανς, μέσο του εγκεφάλου, και είναι προεπιλεγμένο από την αυτοκινητοβιομηχανία, για καύση ΒΕΝΖΙΝΑΣ.
Παλαιοτέρα και όταν υπήρχαν τα καρμπιρατέρ, όταν μας ερχόταν να επιταχύνουμε, κυρίως σε μια ανηφόρα, ακούγαμε τα γνωστά ‘πιρακια’ που γνωρίζουν οι παλαιότεροι. Αυτό συνέβαινε διότι σανιδώνοντας, η πεταλούδα ανήγε εντελώς το βάκουμ μειωνόταν, και η απορρόφηση βενζίνας δια μέσου του καρμπιρατέρ, που μόνον έτσι έχυνε βενζίνα, μειωνότανε και έφτιαχνε φτωχό μίγμα. Αυτό συμβαίνει και με το αέριο, για το όποιο κανείς δεν μπορεί να προφασιστεί, ότι έχει την ίδια εκρηκτικότητα με την βενζίνα!.
Έχουμε λοιπόν μειωμένει εκρηκτικότητα με το αέριο. Δεν καλύπτεται από το αβανς, που είναι υπολογισμένο από το εργοστάσιο για την βενζίνη, και έτσι έχουμε λάθος έναυση, που οι εσωτερικοί κροταλισμοί, καταπονούν έτι περισσότερο και τον στρόφαλο. Στα καινούργια αυτοκίνητα, μην περιμένετε να το ακούσετε. Στα παλιότερα ακουγόταν και ‘παίζαμε’ με το αβανς, και με την πιέσει του αεριού. Βεβαίως σε οποία κιτ, εμπεριέχετε έξτρα εγκέφαλος άγραφος, αυτό πειραματικά και με ανάλογες μετρήσεις εξαλείφετε, φτιάχνοντας τον κατάλληλο χάρτη. Σίγουρα όλα τα άλλα υπάρχουν…..
Και πέρασε στα ψηλά γράμματα αυτό που σωστότατα μας παρέθεσε ο φίλος ΙΚΕ!!!...
«IKE έγραψε: Για να λειτουργήσει σωστά ένας κινητήρας με υγραέριο θα πρέπει να έχει πολλές αλλαγές, φυσικά πολύ αμφιβάλλω αν γίνονται έστω και οι μισές από όσους κάνουν τις μετατροπές αυτές.»
Και συμπλήρωσα ότι συμπλήρωσα!!!.....
Και σίγουρα όταν όλα αυτά που έπρεπε να γίνονται και δεν γίνονται, η ενδιάμεση λύση, (πιανόμαστε από τα μαλλιά μας για να μην πνιγούμε…..) είναι,
Αυτό που ο φίλος έγραψε.
«από leonp » 26/04/11 18:42
Πάντως καλό θα ήταν να μη τρέχεις πολύ το αμάξι με το αέριο. »
…είναι και ο λόγος που φώναζα πάντοτε, ΑΕΡΙΟ?, ναι μεν αλλά…..
Στο δια ταύτα: πρότεινα στον φίλο μου, Φωκίωνα, μέταλλα στην βάση, αφού δει καθαρό στρόφαλο. Είναι φτηνή λύση και πολύ γρήγορη. Δασκαλεύει την βαλβίδα ανακουφίσεως. Μετά βάζει εμπρός και αφουγκράζεστε. Παίρνει συμπίεση, και κάνει κυλινδρομέτρηση, για να διαπιστώσει κατάσταση ελατηρίων, και διαρροές από βαλβίδες.
Μετά τηλέφωνο!, και ανακοινώνουμε όλο το πακέτο…..
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
μαστρο-Αντωνη, μεχρι κι εγω το καταλαβα ετσι οπως τα ειπες
Θα ενημερωσω για οτι προκυψει και για την συνεχεια της ιστορίας... -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Πάμε στο αέριο!!!.... δεν είχαν λαδιέρα. Στης περιπτώσεις αυτές, έχουμε μια έξτρα φθορά στο ελατήριο πιέσεως, μα και χωρίς να είναι ντε και καλά το πρόβλημα αυτό, λόγο ξηράς ολίσθησης, περνά πίεση – θερμοκρασία στο καρτερ, με έξτρα συνέπια στο ιξώδες του λαδιού.
Επί πλέον συμβαίνει και το ότι, περνώντας καυσαέρια από το πιέσεως, στεγνώνει και την ξύστρα, μα και το ελατήριο λαδιού, καθώς και το στέλεχος της μπιέλας. Για κάποια χιλιοστά του δευτερόλεπτου, και μέχρι να ξανά ανέβει το λάδι, έχουμε μια κοιλιά στην πίεση του λιπαντικού, με συνέπια η κατά συσσώρευση και επαναλαμβανόμενα διεργασία, να επιβαρύνει έτι περισσότερο τον ευαίσθητο στρόφαλο. ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ότι είναι ΚΑΚΟΣ, μα λιγότερο ανθεκτικός, από άλλους στροφάλους αυτής της κατηγορίας αυτοκινήτων.Τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν και δεν έχουν σχέση με τη φθορά στον στρόφαλο.
Δεν βλέπω γιατί να χρειάζεται λαδιέρα. Αν υπήρχε φθορά στα ελατήρια και στον κύλινδρο θα φαινόταν στον κύλινδρο.Ακόμα, αποτελέσματα για φθορά στα ελατήρια και κύλινδρο από google. Ο νοών νοείτο.
-
Αν περνούσε πίεση/θερμοκρασία από τα ελατήρια θα είχε μειωμένη συμπίεση, άρα μειωμένη απόδοση (υποθέτω έγινε τεστ συμπίεσης και δεν έδειξε τίποτα) και δεύτερον εξαέρωση λαδιών στο κάρτερ, δηλαδή αυξημένες αναθυμιάσεις, δηλαδή κάψιμο λαδιών (που επίσης δεν είχε).
Όπως το βλέπω εγώ, το αμάξι πιθανόν να έχει παρατεταμένη προανάφλεξη, και την κόντρα την έτρωγαν τα κουζινέτα. Αν ο μάστορας κράτησε τα φθαρμένα, ρίξτε τους μιά ματιά, θα σας πουν πολλά.
http://www.bobistheoilguy.com/bearingwe ... alysis.htm
Τα τέρμα δεξιά στην δεύτερη σειρά είναι η προβληματική λίπανση, τα δεύτερα από αριστερά στην τρίτη σειρά είναι από μονόπατη φθορά (και αν είναι από προανάφλεξη θα είναι έτσι τα πάνω κουζινέτα μόνο).
-
Καλησπέρα σας,
κατ' αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον Αντώνη και όλα τα παιδιά για όλες τις πληροφορίες σχετικά με το θέμα, Αsteris κάποτε από παρατεταμένα 'πειράκια' μου έλοιωσαν και τα τέσσερα εμβολα σε ένα οκταβάλβιδο μοτερ 2000 κυβικά από Καντετ GSI 1989 σαν να ήταν από παγωτό... H Aιτία ήταν νοθευμένη βενζίνη και η μη προστασία του μοτερ από τον σχετικό αισθητήρα για προαναφλέξεις που έχουν τα νεότερα αυτοκίνητα. Η ερώτηση είναι, μήπως έχει υποστεί θερμική καταπόνηση και η 'κωρόνα' στα έμβολα παράλληλα με τα 'μέταλα' στις μπιέλες και του τρυπήσουν κάποια στιγμή? -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλέ μου φιλέ Φωκίωνα, έστω και εάν σου μιλούσα μέσα από το display του αυτοκινήτου μου, το μεγάλο traffic, δεν με άφηνε να συγκεντρωθώ έτι περισσότερο. Ότι σου είπα το πρωί για το τι πρέπει να κανείς, είναι απόλυτα σωστό. Μα δεν μπόρεσα να σου εξηγήσω τον λόγο που συνέβησαν ότι συνέβησαν. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, και προσπαθώ να τεκμηριώνω, για να μην λέω τώρα έτσι και μετά γιουβέτσι!!!...
Είμαι μέλος ενός forum, με κωδικό, οπού η συνάδελφοι μιας αμερικανικής πολιτείας, λεμέ μεταξύ μας τα προβλήματα που συναντάμε, και ανταλλάσουμε απόψεις. το Santa Fe πήγε πρώτα στην Αμερική, και έτσι η πρώτη ενημέρωση μας, ήρθε από εκεί.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έχει έναν ευαίσθητο στρόφαλο. Μάλιστα μας συνέστησαν, σε κάθε service, να ‘ακούμε’ από το καρτερ με ακουστικά την μηχανή, και εάν κάποιος θόρυβος δεν μας αρέσει, να βγάζουμε το καρτερ, και να περνάμε μια σειρά μέταλλα, καλύτερης ποιότητας από αυτά που βάζει το εργοστάσιο. Μάλιστα να λύνουμε το ελατήριο της βαλβίδας ανακουφίσεως και να προσθέτουμε μια ροδέλα μεταλλική ½ mm, για να αυξάνετε λίγο η πίεσης του λαδιού.
Με τον καιρό διαπίστωσα και εγώ, ότι με οδηγούς που κυνηγάνε το αυτοκίνητο, αυτό συμβαίνει περίπου στα 150000km.
Επί πλέον συμβαίνει και το ότι, περνώντας καυσαέρια από το πιέσεως, στεγνώνει και την ξύστρα, μα και το ελατήριο λαδιού, καθώς και το στέλεχος της μπιέλας. Για κάποια χιλιοστά του δευτερόλεπτου, και μέχρι να ξανά ανέβει το λάδι, έχουμε μια κοιλιά στην πίεση του λιπαντικού, με συνέπια η κατά συσσώρευση και επαναλαμβανόμενα διεργασία, να επιβαρύνει έτι περισσότερο τον ευαίσθητο στρόφαλο. ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ότι είναι ΚΑΚΟΣ, μα λιγότερο ανθεκτικός, από άλλους στροφάλους αυτής της κατηγορίας αυτοκινήτων.
Ο συγκεκριμένος κινητήρας, καθώς και άλλοι πάμπολλοι, παίρνουν το αβανς, μέσο του εγκεφάλου, και είναι προεπιλεγμένο από την αυτοκινητοβιομηχανία, για καύση ΒΕΝΖΙΝΑΣ.
Παλαιοτέρα και όταν υπήρχαν τα καρμπιρατέρ, όταν μας ερχόταν να επιταχύνουμε, κυρίως σε μια ανηφόρα, ακούγαμε τα γνωστά ‘πιρακια’ που γνωρίζουν οι παλαιότεροι. Αυτό συνέβαινε διότι σανιδώνοντας, η πεταλούδα ανήγε εντελώς το βάκουμ μειωνόταν, και η απορρόφηση βενζίνας δια μέσου του καρμπιρατέρ, που μόνον έτσι έχυνε βενζίνα, μειωνότανε και έφτιαχνε φτωχό μίγμα. Αυτό συμβαίνει και με το αέριο, για το όποιο κανείς δεν μπορεί να προφασιστεί, ότι έχει την ίδια εκρηκτικότητα με την βενζίνα!.
Έχουμε λοιπόν μειωμένει εκρηκτικότητα με το αέριο. Δεν καλύπτεται από το αβανς, που είναι υπολογισμένο από το εργοστάσιο για την βενζίνη, και έτσι έχουμε λάθος έναυση, που οι εσωτερικοί κροταλισμοί, καταπονούν έτι περισσότερο και τον στρόφαλο. Στα καινούργια αυτοκίνητα, μην περιμένετε να το ακούσετε. Στα παλιότερα ακουγόταν και ‘παίζαμε’ με το αβανς, και με την πιέσει του αεριού. Βεβαίως σε οποία κιτ, εμπεριέχετε έξτρα εγκέφαλος άγραφος, αυτό πειραματικά και με ανάλογες μετρήσεις εξαλείφετε, φτιάχνοντας τον κατάλληλο χάρτη. Σίγουρα όλα τα άλλα υπάρχουν…..
Και πέρασε στα ψηλά γράμματα αυτό που σωστότατα μας παρέθεσε ο φίλος ΙΚΕ!!!...
«IKE έγραψε: Για να λειτουργήσει σωστά ένας κινητήρας με υγραέριο θα πρέπει να έχει πολλές αλλαγές, φυσικά πολύ αμφιβάλλω αν γίνονται έστω και οι μισές από όσους κάνουν τις μετατροπές αυτές.»
Και συμπλήρωσα ότι συμπλήρωσα!!!.....
Και σίγουρα όταν όλα αυτά που έπρεπε να γίνονται και δεν γίνονται, η ενδιάμεση λύση, (πιανόμαστε από τα μαλλιά μας για να μην πνιγούμε…..) είναι,
Αυτό που ο φίλος έγραψε.
«από leonp » 26/04/11 18:42
Πάντως καλό θα ήταν να μη τρέχεις πολύ το αμάξι με το αέριο. »
…είναι και ο λόγος που φώναζα πάντοτε, ΑΕΡΙΟ?, ναι μεν αλλά…..
Στο δια ταύτα: πρότεινα στον φίλο μου, Φωκίωνα, μέταλλα στην βάση, αφού δει καθαρό στρόφαλο. Είναι φτηνή λύση και πολύ γρήγορη. Δασκαλεύει την βαλβίδα ανακουφίσεως. Μετά βάζει εμπρός και αφουγκράζεστε. Παίρνει συμπίεση, και κάνει κυλινδρομέτρηση, για να διαπιστώσει κατάσταση ελατηρίων, και διαρροές από βαλβίδες.
Μετά τηλέφωνο!, και ανακοινώνουμε όλο το πακέτο…..
ΑΝΤΩΝΗΣ.Κύριε Αντώνη έχετε κάποια εξειδίκευση πάνω σε Hyundai? Γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα ήθελα την άποψή σας για τοποθέτηση σε Hyundai i30.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
μαστρο-Αντωνη, μεχρι κι εγω το καταλαβα ετσι οπως τα ειπες
Θα ενημερωσω για οτι προκυψει και για την συνεχεια της ιστορίας...Τα μεταλα και τα κομβία ειναι σε ΦΡΙΚΑΛΕΩΔΗ κατασταση..
Φωτό να φριξετε το απογευμα
Τετοιο χαλι σε μεταλα δεν εχω ξαναδει
ΕΙΔΙΚΑ το πανω πεταλο λες και ειχε 'ψωριασει'Σημερα θα γινουν τα δεοντα ( και με καλυτερα μεταλα ) και θα συνεχιστει ο ελεγχος
-
Καλησπέρα παιδιά,
πριν από λίγο ένας φίλος μου έστειλε με e-mail το Link αυτό http://youtu.be/H2-1NJgtmuo και http://youtu.be/MtxKFP0fuYc των βιντεο από το 'youtube' που έχει τίτλο 'ΥΓΡΑΕΡΙΟ - Ξηρή και ...χλωρή καύση!!!' και ''λαδιέρα' και...'Ψυκτέλαιο''
Δεν τα σχολιάζω διότι δεν είμαι μηχανικός, απλά τα βάζω εδώ ώστε να λάβετε γνώση επί του θέματος και να απαντήσουν οι ειδικοί.... -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Τα μεταλα και τα κομβία ειναι σε ΦΡΙΚΑΛΕΩΔΗ κατασταση..
Φωτό να φριξετε το απογευμα
Τετοιο χαλι σε μεταλα δεν εχω ξαναδει
ΕΙΔΙΚΑ το πανω πεταλο λες και ειχε 'ψωριασει'Σημερα θα γινουν τα δεοντα ( και με καλυτερα μεταλα ) και θα συνεχιστει ο ελεγχος
Φωκίωνα θα έλεγα να ρίχνατε και μια ματιά τι γίνεται μεσα στους κυλίνδρους χωρίς απαραίτητα να ανοίξεται καπάκι του κινητήρα, αλλά με μια ενδοσκοπική κάμερα όπως πχ αυτή, μέσα από την τρύπα των μπουζί...
Υγραεριοκίνηση!