-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
με βλέπω στα Γιάννενα για αλλαγη απο prins VCI σε liquid direct
Οταν ερθει...αν ερθει ποτε.....κατι μου λεει οτι θα κοστιζει ''ο κουκος αΐδωνι''.... οπως και της icom αλλωστε...
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Kυρ Αντωνη, η ενσταση μου έγκειται στο γεγονος οτι αυτα περι λιπανσης βαλβιδων κτλ με τα γνωστα συστηματα, αφορα(προσωπικη αποψη) τα συστηματα αεριου ψεκασμου που τα εχεις φαει με το κουταλι και ξερεις.
Τα υγρου ψεκασμου ειναι αλλη ιστορια .... Περνει πολλη ανάλυση αλλα επιγραμματικά θα ηθελα να πω ακομα και οι ιδιες οι εταιριες εχουν απαγορευσει την λιπανση για αυτο το συστημα. Επιπλεον έχει στην πραξη αποδειχθει οτι απο θεμα θερμοκρασιων(εκει πιστευω ειναι η αιτια των φθορων) ειναι τεσταρισμενο και αποδίδει ιδιες ή ακομα και ελαφρως χαμηλωτερες στο χωρο καυσης.Ηθελα εδω και καιρο την γνωμη σου. Ευχαριστω
Αντωνη τι λες?
-
Kυρ Αντωνη, η ενσταση μου έγκειται στο γεγονος οτι αυτα περι λιπανσης βαλβιδων κτλ με τα γνωστα συστηματα, αφορα(προσωπικη αποψη) τα συστηματα αεριου ψεκασμου που τα εχεις φαει με το κουταλι και ξερεις.
Τα υγρου ψεκασμου ειναι αλλη ιστορια .... Περνει πολλη ανάλυση αλλα επιγραμματικά θα ηθελα να πω ακομα και οι ιδιες οι εταιριες εχουν απαγορευσει την λιπανση για αυτο το συστημα. Επιπλεον έχει στην πραξη αποδειχθει οτι απο θεμα θερμοκρασιων(εκει πιστευω ειναι η αιτια των φθορων) ειναι τεσταρισμενο και αποδίδει ιδιες ή ακομα και ελαφρως χαμηλωτερες στο χωρο καυσης.Ηθελα εδω και καιρο την γνωμη σου. Ευχαριστω
Το λάδι δια μέσου του κουζινέτου του πύρου πιστονιού, μα και από τον κορνιαχτό του λαδιού, περνά στο ελατήριο του λαδιού, το όπιο αλείφει τον κύλινδρο. Αυτό μαζεύετε από το επόμενο προς τα επάνω ελατήριο που ονομάζετε ξύστρα, και το οποίο αφήνει ιδέα λαδιού, για να λιπαίνετε κατά την κάθοδο και μόνον, το επόμενο προς τα επάνω ελατήριο, που ονομάζετε πιέσεως, και είναι το κατ’ εξοχή ελατήριο στεγανοποίησης του κυλίνδρου.
Το ελατήριο πίεσης, λιπαίνετε κατά την κάθοδο του πιστονιού, μα κατά την άνοδο, και κυρίως στον ορισμό ‘συμπιέσεις’, βρίσκει στεγνά τριχώματα από την καύση των λιπαντικών επιστρώσεων, με αιτία την έναυση και την εκτόνωση. Το κενό αυτό καλύπτουν τα λιπαντικά στο καύσιμο, κατά την εισαγωγή!. Το μόνο σημείο που στερείτε σχετικά λίπανσης, είναι το σημείο αμέσως πάνω από το κάτω νεκρό σημείο, όπου και έχουμε την έξτρα φθορά του κυλίνδρου, γνώστη και σαν οβάλ.
Όταν λιπών μιλώ για λαδιέρα, δεν κατέβασα φαϊνη ιδέα, μα ακλουθώ κατά γράμμα, της επιταγές των κατασκευαστών των κιτ μετατροπής, μα και της δίκες μου στατιστικές.
Σ’ αυτήν την παράθεση μου εξηγώ που υπάρχει το πρόβλημα. Συμπληρώνω ότι και όταν το κάτω μέρος του κονδυλιού της βαλβίδας ανοίγει, και αυτό πρέπει να λιπαίνετε, για να μην ‘σέρνετε’ στεγνό κατά το κλείσιμο της βαλβίδας στον οδηγό της. Μα και η έδρα της βαλβίδας καθώς και το ρεκτιφιαρισμένο υπό γωνία 45ο κεφάλι της βαλβίδας, πρέπει να λιπαίνετε, γιατί η όποια ελαστικότητα των εν λόγο μετάλλων, δημιουργούν σύρσιμο, με αποτέλεσμα να έχουμε φθορά.
Τέλος κατά συνέπια το που και γιατί πρέπει να έχουμε λίπανση!!!...Πάμε σε κάπιες προσωπικές παρατηρήσεις από προσωπικά στατιστικά στοιχεία, και όχι μόνον….
Δεκαπλασίασαν την αντοχή των βαλβίδων, την αντοχή των εδρών, τους οδηγούς, τα ελατήρια πίεσης.
Μα θα σε αφήσω να μου εξηγήσεις εσύ, πως παλιά πριν την αμόλυβδη, 450000 χιλιόμετρα και δεν έφταναν στην γενική. Σήμερα στα 270000 χιλιόμετρα δύσκολα φτάνουν. Τυχαίο?.....δεν νομίζω!!!..... (προσωπικά στατιστικά στοιχεία).
Οπωσδήποτε αντέχουν περισσότερο. Δεν είναι θεϊκά άτρωτα. Και τα έχω χρησιμοποιήσει σαν βελτιωτής κατά κόρο στα αγωνιστικά. Μα βαλε λάδι, για να έρθεις βράδυ…… στο σπίτι σου!!!..... και τώρα την μεγάλη εβδομάδα….. δεν απαγορεύετε το λάδι!!!....ασθενής και οδοιπόροι, αμαρτία ουκ έχουν…..
Και εδώ τα υπόλοιπα είναι αυταπόδεικτα…..- Με την super 450000+
- Με αμόλυβδη 270000+ (και άρχισαν τα πρόσθετα!!!...) τα διυλιστήρια…
- Το αέριο?, έστω και υγρό, έστω και με την ίδια πίεση με την αμόλυβδη? Χωρίς πρόσθετα χωρίς λιπαντικά στοιχεία?. 170000κμ πελάτες μου, αμελείς, διότι σε όλους είχα λαδιέρες.
Ο αντίποδας: πελάτες μου συνετοί, συνεπείς, υπάκουει στης παραινέσεις μου, έχουν περάσει και τα 600000κμ χωρίς πρόβλημα. Ταξί μου, 900000+κμ. Τώρα άρχισε να καίει λάδια!!!.
Είναι λυπών τεράστια αναίτια κουταμάρα, να λένε κάποιοι, και μάλιστα εγκαταστάτες, ότι δεν χρειάζονται οι λαδιέρες. ΤΟ ΘΕΛΩ ΓΡΑΠΤΩΣ, για να ‘γελάσει ο κάθε πικραμένος’!!!....
Ο φίλος dim63 μας έβαλε μια λαδιέρα νέας γενιάς, για πολλαπλό ψεκασμό. ΠΑΡΑΓΕΤΕ, ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ, είναι αυτονόητο. Σίγουρα και μια λαδιερα όπως μας έδηξε ο καλός μας φίλος μου ο doukias, είναι σύγχρονης κατασκευής, και μάλιστα πολύ καλής, της Orion. Και αυτή η κατασκευή είναι εύκολο να τοποθετηθεί, και είναι οικονομικότερη. Με το ενδεικτικό της, με το σετ τοποθέτησης της, άψογη δουλειά.
Το θέμα θέρμανσης στο καπάκι, ΔΕΝ είναι το πρόβλημα στους κινητήρες νέας τεχνολογίας πλέον. Πρόβλημα και μοναδικό, είναι η λίπανση. Άλλωστε εάν ο εγκαταστάτης διαθέτει πυρόμετρο να μέτρηση την εξαγωγή, τότε πολύ εύκολα να ‘παίξει’ με το αβανς στον χάρτη του εγκεφάλου, καθώς και με την πίεση του αεριού, για να μην συνεχίσει αέριο να καίγετε στην εξαγωγή του. Μια άεργο ισχύ, που την πληρώνουμε με εύρο και έξτρα φθορά στον κινητήρα μας. Όταν ανοίγει η βαλβίδα εξαγωγής, και από μέσα βγαίνει ζωντανά φωτιά, που δεν τελείωσε μέσα στον κύλινδρο, τότε ψωριάζει την βαλβίδα και την έδρα της.
Βλέπεις κάλε μου φίλε, ότι προσπαθώ να τεκμηριώνω, και δεν γράφω τηλεγραφικά επιγραμματικά!!!....
Όπως και σου γραφώ, ότι έχω ξεκινήσει έναν καυγά με το σωμάτιο, οι νέοι εκπαιδευόμενε, να είναι μηχανικοί η ηλεκτρολόγοι πτυχιούχοι, που να έχουν πιάσει μουντζούρα τα χέρια τους. Αυτοί γνωρίζουν λειτουργία, αντοχές, τρόπους δουλειάς. Εάν δεν γίνει αυτό, τότε θα γεμίσουμε με εγκαταστάτες που ΘΑ είναι για τα μπάζα. Σίγουρα αναρτιέμαι: ο βούλγαρος στα βενζινάδικα, με τι προσόντα κάνει της μετατροπές?.
Ενώ ένας συνάδελφος με πήρα, όταν πάρει και την διαπίστευση για το αέριο, τα πράγματα θα αλλάξουν, και η ενότητα θα γεμίσει με χαμόγελα!!!!!!.
ΑΠΟ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΩ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΟΠΙΚΟ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ MAIL. Σίγουρα είναι πληροφορίες και παράπονα που δεν γράφονται δημόσια. Τα ‘χτενίζω’ όσα πρέπει, τα κάνω ποιο εύληπτα!, και τα ξεφουρνίζω….. επί τι ευκαιρία ενημερώνω «συνάδελφο», ότι κάνει μεγάλη ζημιά σε μάρκα που τοποθετεί, και είναι κρίμα. Έστειλα σε συνάδελφο στην Γερμανία γράμμα, να το προωθήσει κατάλληλα.
Ελπίζω να έγινα αντιληπτός αστέρι μου 1,6jtg!!!!
Και σίγουρα μην περιμένεις με 15000κμ, να δεις κραυγαλέες φθορές!!!..... των φρονίμων τα παιδία, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν….
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Το λάδι δια μέσου του κουζινέτου του πύρου πιστονιού, μα και από τον κορνιαχτό του λαδιού, περνά στο ελατήριο του λαδιού, το όπιο αλείφει τον κύλινδρο. Αυτό μαζεύετε από το επόμενο προς τα επάνω ελατήριο που ονομάζετε ξύστρα, και το οποίο αφήνει ιδέα λαδιού, για να λιπαίνετε κατά την κάθοδο και μόνον, το επόμενο προς τα επάνω ελατήριο, που ονομάζετε πιέσεως, και είναι το κατ’ εξοχή ελατήριο στεγανοποίησης του κυλίνδρου.
Το ελατήριο πίεσης, λιπαίνετε κατά την κάθοδο του πιστονιού, μα κατά την άνοδο, και κυρίως στον ορισμό ‘συμπιέσεις’, βρίσκει στεγνά τριχώματα από την καύση των λιπαντικών επιστρώσεων, με αιτία την έναυση και την εκτόνωση. Το κενό αυτό καλύπτουν τα λιπαντικά στο καύσιμο, κατά την εισαγωγή!. Το μόνο σημείο που στερείτε σχετικά λίπανσης, είναι το σημείο αμέσως πάνω από το κάτω νεκρό σημείο, όπου και έχουμε την έξτρα φθορά του κυλίνδρου, γνώστη και σαν οβάλ.
Όταν λιπών μιλώ για λαδιέρα, δεν κατέβασα φαϊνη ιδέα, μα ακλουθώ κατά γράμμα, της επιταγές των κατασκευαστών των κιτ μετατροπής, μα και της δίκες μου στατιστικές.
Σ’ αυτήν την παράθεση μου εξηγώ που υπάρχει το πρόβλημα. Συμπληρώνω ότι και όταν το κάτω μέρος του κονδυλιού της βαλβίδας ανοίγει, και αυτό πρέπει να λιπαίνετε, για να μην ‘σέρνετε’ στεγνό κατά το κλείσιμο της βαλβίδας στον οδηγό της. Μα και η έδρα της βαλβίδας καθώς και το ρεκτιφιαρισμένο υπό γωνία 45ο κεφάλι της βαλβίδας, πρέπει να λιπαίνετε, γιατί η όποια ελαστικότητα των εν λόγο μετάλλων, δημιουργούν σύρσιμο, με αποτέλεσμα να έχουμε φθορά.
Τέλος κατά συνέπια το που και γιατί πρέπει να έχουμε λίπανση!!!...Πάμε σε κάπιες προσωπικές παρατηρήσεις από προσωπικά στατιστικά στοιχεία, και όχι μόνον….
Δεκαπλασίασαν την αντοχή των βαλβίδων, την αντοχή των εδρών, τους οδηγούς, τα ελατήρια πίεσης.
Μα θα σε αφήσω να μου εξηγήσεις εσύ, πως παλιά πριν την αμόλυβδη, 450000 χιλιόμετρα και δεν έφταναν στην γενική. Σήμερα στα 270000 χιλιόμετρα δύσκολα φτάνουν. Τυχαίο?.....δεν νομίζω!!!..... (προσωπικά στατιστικά στοιχεία).
Οπωσδήποτε αντέχουν περισσότερο. Δεν είναι θεϊκά άτρωτα. Και τα έχω χρησιμοποιήσει σαν βελτιωτής κατά κόρο στα αγωνιστικά. Μα βαλε λάδι, για να έρθεις βράδυ…… στο σπίτι σου!!!..... και τώρα την μεγάλη εβδομάδα….. δεν απαγορεύετε το λάδι!!!....ασθενής και οδοιπόροι, αμαρτία ουκ έχουν…..
Και εδώ τα υπόλοιπα είναι αυταπόδεικτα…..- Με την super 450000+
- Με αμόλυβδη 270000+ (και άρχισαν τα πρόσθετα!!!...) τα διυλιστήρια…
- Το αέριο?, έστω και υγρό, έστω και με την ίδια πίεση με την αμόλυβδη? Χωρίς πρόσθετα χωρίς λιπαντικά στοιχεία?. 170000κμ πελάτες μου, αμελείς, διότι σε όλους είχα λαδιέρες.
Ο αντίποδας: πελάτες μου συνετοί, συνεπείς, υπάκουει στης παραινέσεις μου, έχουν περάσει και τα 600000κμ χωρίς πρόβλημα. Ταξί μου, 900000+κμ. Τώρα άρχισε να καίει λάδια!!!.
Είναι λυπών τεράστια αναίτια κουταμάρα, να λένε κάποιοι, και μάλιστα εγκαταστάτες, ότι δεν χρειάζονται οι λαδιέρες. ΤΟ ΘΕΛΩ ΓΡΑΠΤΩΣ, για να ‘γελάσει ο κάθε πικραμένος’!!!....
Ο φίλος dim63 μας έβαλε μια λαδιέρα νέας γενιάς, για πολλαπλό ψεκασμό. ΠΑΡΑΓΕΤΕ, ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ, είναι αυτονόητο. Σίγουρα και μια λαδιερα όπως μας έδηξε ο καλός μας φίλος μου ο doukias, είναι σύγχρονης κατασκευής, και μάλιστα πολύ καλής, της Orion. Και αυτή η κατασκευή είναι εύκολο να τοποθετηθεί, και είναι οικονομικότερη. Με το ενδεικτικό της, με το σετ τοποθέτησης της, άψογη δουλειά.
Το θέμα θέρμανσης στο καπάκι, ΔΕΝ είναι το πρόβλημα στους κινητήρες νέας τεχνολογίας πλέον. Πρόβλημα και μοναδικό, είναι η λίπανση. Άλλωστε εάν ο εγκαταστάτης διαθέτει πυρόμετρο να μέτρηση την εξαγωγή, τότε πολύ εύκολα να ‘παίξει’ με το αβανς στον χάρτη του εγκεφάλου, καθώς και με την πίεση του αεριού, για να μην συνεχίσει αέριο να καίγετε στην εξαγωγή του. Μια άεργο ισχύ, που την πληρώνουμε με εύρο και έξτρα φθορά στον κινητήρα μας. Όταν ανοίγει η βαλβίδα εξαγωγής, και από μέσα βγαίνει ζωντανά φωτιά, που δεν τελείωσε μέσα στον κύλινδρο, τότε ψωριάζει την βαλβίδα και την έδρα της.
Βλέπεις κάλε μου φίλε, ότι προσπαθώ να τεκμηριώνω, και δεν γράφω τηλεγραφικά επιγραμματικά!!!....
Όπως και σου γραφώ, ότι έχω ξεκινήσει έναν καυγά με το σωμάτιο, οι νέοι εκπαιδευόμενε, να είναι μηχανικοί η ηλεκτρολόγοι πτυχιούχοι, που να έχουν πιάσει μουντζούρα τα χέρια τους. Αυτοί γνωρίζουν λειτουργία, αντοχές, τρόπους δουλειάς. Εάν δεν γίνει αυτό, τότε θα γεμίσουμε με εγκαταστάτες που ΘΑ είναι για τα μπάζα. Σίγουρα αναρτιέμαι: ο βούλγαρος στα βενζινάδικα, με τι προσόντα κάνει της μετατροπές?.
Ενώ ένας συνάδελφος με πήρα, όταν πάρει και την διαπίστευση για το αέριο, τα πράγματα θα αλλάξουν, και η ενότητα θα γεμίσει με χαμόγελα!!!!!!.
ΑΠΟ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΩ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΟΠΙΚΟ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ MAIL. Σίγουρα είναι πληροφορίες και παράπονα που δεν γράφονται δημόσια. Τα ‘χτενίζω’ όσα πρέπει, τα κάνω ποιο εύληπτα!, και τα ξεφουρνίζω….. επί τι ευκαιρία ενημερώνω «συνάδελφο», ότι κάνει μεγάλη ζημιά σε μάρκα που τοποθετεί, και είναι κρίμα. Έστειλα σε συνάδελφο στην Γερμανία γράμμα, να το προωθήσει κατάλληλα.
Ελπίζω να έγινα αντιληπτός αστέρι μου 1,6jtg!!!!
Και σίγουρα μην περιμένεις με 15000κμ, να δεις κραυγαλέες φθορές!!!..... των φρονίμων τα παιδία, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν….
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Και ειναι δυνατον ρε Αντωνη μου η vialle να λεει στο site της οτι δεν συνιστουν κανενα προσθετο??
Δε μιλαμε για ερασιτεχνες,αλλα την ιδια τη vialle!
Πραγματικα δεν ξερω τι να πιστεψω! -
Κυρ Αντωνη ευχαριστω για την απαντηση, εγινες πληρως κατανοητος.
Το ερωτημα που αναφερει και ο φιλος παραπανω παραμενει... Μα καλα οι κομπογιαννητες μαστορες...οι εταιριες(vialle-icom)γιατι δεν δεχονται οποιαδηποτε τυπου λιπανση στον υγρο ???
Και κατι αλλο. Εδω και σε άλλα φορουμ(αλλα και εκτως αυτων ), υπαρχουν πολλα αμαξια με 70.000-150.000-250.000χλμ με lpg αεριου ψεκασμου,χωρις λαδιερα και με 0 προβληματα..... Πως και γλιτωσαν αυτοι απ' τις φθορες? Στατιστικο λαθος ?
Χωρις να θελω να μειωσω την αξια αλλα και τις γνωσεις κανενος και χωρις να εχω κακοβουλη προθεση, θα παραθεσω ενα βιντεακι που πιθανο να εχεις δει, και θα περιμενα σχολιο σου. http://www.youtube.com/watch?v=H2-1NJgt ... re=related
Επωνημοι ειστε και οι 2(ισως γνωριζεστε κιολας...). Μιας και υπαρχει δημοσια προβολη του κυριου, δε νομιζω να υπαρχει θεμα δεοντολογιας ποσο μαλλον απο την ωρα που ο ανθρωπος ελευθερα διαβουλευεται προς απαντηση...Αυτο, για να δειξω οτι αυτα λεγονται και απο ανθρωπους με πειρα στο αντικειμενο(και οχι ασχετους οπως εγω), που εχει ως αποτελεσμα εμεις οι χρηστες lpg να βρισκομαστε στη μεση και να αναρωτιομαστε ποιος τελικα εχει δικιο
Θα αρκεσω σε οποια απαντηση σου, δεν θελω να σε φερω σε δυσκολη θεση εναντη κανενος. Ευχαριστω
Y.Γ. : Το προφιλ σου δεν χρειαζεται προστασια απο κανενα...ξερεις να το διατηρεις...
-
Κυρ Αντωνη ευχαριστω για την απαντηση, εγινες πληρως κατανοητος.Το ερωτημα που αναφερει και ο φιλος παραπανω παραμενει... Μα καλα οι κομπογιαννητες μαστορες...οι εταιριες(vialle-icom)γιατι δεν δεχονται οποιαδηποτε τυπου λιπανση στον υγρο ???
Και κατι αλλο. Εδω και σε άλλα φορουμ(αλλα και εκτως αυτων ), υπαρχουν πολλα αμαξια με 70.000-150.000-250.000χλμ με lpg αεριου ψεκασμου,χωρις λαδιερα και με 0 προβληματα..... Πως και γλιτωσαν αυτοι απ' τις φθορες? Στατιστικο λαθος ?
Χωρις να θελω να μειωσω την αξια αλλα και τις γνωσεις κανενος και χωρις να εχω κακοβουλη προθεση, θα παραθεσω ενα βιντεακι που πιθανο να εχεις δει, και θα περιμενα σχολιο σου. http://www.youtube.com/watch?v=H2-1NJgt ... re=related
Επωνημοι ειστε και οι 2(ισως γνωριζεστε κιολας...). Μιας και υπαρχει δημοσια προβολη του κυριου, δε νομιζω να υπαρχει θεμα δεοντολογιας ποσο μαλλον απο την ωρα που ο ανθρωπος ελευθερα διαβουλευεται προς απαντηση...Αυτο, για να δειξω οτι αυτα λεγονται και απο ανθρωπους με πειρα στο αντικειμενο(και οχι ασχετους οπως εγω), που εχει ως αποτελεσμα εμεις οι χρηστες lpg να βρισκομαστε στη μεση και να αναρωτιομαστε ποιος τελικα εχει δικιο
Θα αρκεσω σε οποια απαντηση σου, δεν θελω να σε φερω σε δυσκολη θεση εναντη κανενος. Ευχαριστω
Y.Γ. : Το προφιλ σου δεν χρειαζεται προστασια απο κανενα...ξερεις να το διατηρεις...
κυριε αντωνη θα ηθελα να μας πειτε τι λετε για το βιντεο που ειναι πιο πανω αλλα και γιαυτο το βιντεο του ιδιου εγκαταστατη http://www.youtube.com/watch?v=MtxKFP0fuYc&feature=grec_index διοτι εγω σαν υποψιφιος που θελει να βαλει υγραεριο δεν ξερω τι πρεπει να πιστεψω ευχαριστω
-
Το εχω δει... Περιμενει και απαντησεις για οποιον εχει αντηρησεις στο site του ...
-
δεν ξερω τι λενε δεξιά κι αριστερά σχετικοί και άσχετοι, αλλα εγω εκανα κατι απλο...Εχω ενα subaru forester οποτε για να μου λυθεί η απορία για το αν χρειαζεται ''λαδιερα'' (για συστημα 4ης γενιας)το αυτοκινητό μου ,εστειλα ενα σχετικό e mail στην κεντρική αντιπροσωπία. Μου απάντησαν οτι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..Οπότε, επαψα να το ψαχνω.Κάντε το ίδιο.
-
Ο χρήστης Matheos έγραψε:
ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΣΥΜΠΙΕΣΗ 100%!ΠΕΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΕΡΙΟ Η ΜΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ!ΜΙΖΑΡΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!ΤΗΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ....ΟΥΤΕ ΠΡΩ'Ι'-ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ!ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ...ΤΣΑΚΜΑΚΙ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.ΤΟ ICOM ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2000χλμ ΣΕ ΕΝΑ FORD FIESTA 1400cc ΤΟΥ 2003.ΕΓΩ ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ ΒΑΖΩ VIALLE.
Το θέμα είναι γνωστό και το έχω και εγώ καθώς και ένα ρενο που έχω ! Αυτό γίνετε γιατί όταν σβήνεις τον κινητήρα παραμένει λίγο υγραέριο στα σωληνάκια από τα μπεκ μέχρι στην εισαγωγή του αέρα ! Βάζοντας μπροστά το πρωί έχει εκτονωθεί όλο το υγραέριο που έχει απομείνει σε αυτά με αποτέλεσμα να έχεις πλούσιο καύσιμο κατά την εκκίνηση του κινητήρα μιας και εκείνη την στιγμή δουλεύουν και τα μπεκ τις βενζίνης ! Όσο πιο μικρή είναι η απόσταση από την εισαγωγή τόσο καλύτερη εκκίνηση κάνεις αλλά αυτό δεν είναι εφικτό σε όλα τα αυτοκίνητα !
Πολύ καλή προσέγγιση, που φωτογραφίζει τα αίτια καθυστέρησης της εκκίνησης. Γι' αυτό τις περισσότερες φορές δεν παίζει κανένα ρόλο με τι καύσιμο έχεις σβήσει τον κινητήρα, καθώς η πίεση του υγραερίου μέσα στο κύκλωμα συνεχίζει να υφίσταται ούτως ή άλλως.-
''lyggas' suzuki gv (icom jtg - 15.000 χλμ.)
-
Ο χρήστης subarakis έγραψε:
δεν ξερω τι λενε δεξιά κι αριστερά σχετικοί και άσχετοι, αλλα εγω εκανα κατι απλο...Εχω ενα subaru forester οποτε για να μου λυθεί η απορία για το αν χρειαζεται ''λαδιερα'' (για συστημα 4ης γενιας)το αυτοκινητό μου ,εστειλα ενα σχετικό e mail στην κεντρική αντιπροσωπία. Μου απάντησαν οτι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..Οπότε, επαψα να το ψαχνω.Κάντε το ίδιο.Αναλογα ποια εταιρια εχεις...
Αν εχεις π.χ. prins, σε υποχρεωνει να βαλεις... Αν ομως εχεις καποια αλλη, ισως να διαφωνει.
Οπως και να'χει εκανες σωστη κινηση
-
Ας μου επιτραπεί αν και δεν έχω τεχνικές γνώσεις να πάρω το μέρος του Αντώνη διότι η εξήγησή του είναι πειστκότατη.
Επίσης θα ήθελα να γράψω την εμπειρία μου μετά από σχολιασμό που έκανα στο βίντεο του άλλου μάστορα που είναι αντίθετος με τις λαδιέρες. Στην ερώτησή μου γιατί να δημιουργεί πρόβλημα στον καταλύτη το καμένο λάδι που εξέρχεται από τον κινητήρα μου απάντησε απαξιωτικά ότι μιλά με ανθρώπους που δεν διαθέτους τεχνικές γνώσεις. Ναι αλλά ενδιαφέρομαι να μάθω και να δώσω τα χρήματα μου που βγάζω με πολύ ιδρώτα σε σωστούς επαγγελματίες και όχι σε αυτούς που απαξιώνουν να μιλάνε με υποψήφιους πελάτες. Λυπάμαι για την στάση αυτού του κυρίου.Θα ήθελα να απευθύνω μια ερώτηση στον κυρ Αντώνη. Διαθέτω δύο αυτοκίνητα με BRC και λαδιέρα τα οποία κατατάσονται στα ευπαθοί. (MAZDA 6 - MITSUBISHI COLT 1,3). μετά από έλεγχο στον εγκέφαλο της αντιπροσωπείας μου δόθηκε η βεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμιά δυσλειτουργία και κανένας κωδικός βλάβης.
Το ερώτημά μου είναι τι πρέπει να προσέξω για να μην πάρω τις βαλβίδες στα χέρια στα ευαίσθητα (κατά την BRC) αυτοκίνητά μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Μαστραντωνη καλε μου φιλε antonis-team , ενα πραγμα θα σου πω επεισα φιλο μου να βαλει σε συστημα vialle λαδιερα ! Βαλτο του πα ! Αχρειαστο να ειναι , αλλη μια δικλειδα ασφαλειας , Εγγυηση Μαστραντωνης ! 40 χρονια φουρναρης ! Σε εχουνε μαθει ολα τα φιλαρακια μου . Το ονομα σου και η προσφορα σου στο forum μνημονευεται ! Οπα τι ειπα ! μακρια απο εμας τα μνημονια ! Οπως και να εχει η αναλυση που μας εκανες μας εστειλε ! ακομα να συνερθω ! Τελεια...... Να σαι καλα ....................
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΣΥΜΠΙΕΣΗ 100%!ΠΕΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΕΡΙΟ Η ΜΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ!ΜΙΖΑΡΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!ΤΗΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ....ΟΥΤΕ ΠΡΩ'Ι'-ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ!ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ...ΤΣΑΚΜΑΚΙ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.ΤΟ ICOM ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2000χλμ ΣΕ ΕΝΑ FORD FIESTA 1400cc ΤΟΥ 2003.ΕΓΩ ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ ΒΑΖΩ VIALLE.
Το θέμα είναι γνωστό και το έχω και εγώ καθώς και ένα ρενο που έχω ! Αυτό γίνετε γιατί όταν σβήνεις τον κινητήρα παραμένει λίγο υγραέριο στα σωληνάκια από τα μπεκ μέχρι στην εισαγωγή του αέρα ! Βάζοντας μπροστά το πρωί έχει εκτονωθεί όλο το υγραέριο που έχει απομείνει σε αυτά με αποτέλεσμα να έχεις πλούσιο καύσιμο κατά την εκκίνηση του κινητήρα μιας και εκείνη την στιγμή δουλεύουν και τα μπεκ τις βενζίνης ! Όσο πιο μικρή είναι η απόσταση από την εισαγωγή τόσο καλύτερη εκκίνηση κάνεις αλλά αυτό δεν είναι εφικτό σε όλα τα αυτοκίνητα !
Πολύ καλή προσέγγιση, που φωτογραφίζει τα αίτια καθυστέρησης της εκκίνησης. Γι' αυτό τις περισσότερες φορές δεν παίζει κανένα ρόλο με τι καύσιμο έχεις σβήσει τον κινητήρα, καθώς η πίεση του υγραερίου μέσα στο κύκλωμα συνεχίζει να υφίσταται ούτως ή άλλως.-
Καμία σχέση. Όταν σβήνεις τον κινητήρα, τα μπεκάκια (όποια κι αν είναι αυτά), σταματάνε να ψεκάζουν καύσιμο ακαριαία, αλλά το μοτέρ δεν φρενάρει από τις 800 στροφές στο μηδέν αμέσως, συνεχίζει να γυρνάει για 1-2 δευτερόλεπτα, που είναι αρκετό για να να πάρει 5-10 στροφές χωρίς να ψεκάζει και να αδειάσει τα πάντα, είτε κύλινδρους, είτε εισαγωγή.
Επίσης το αμάξι μου, που όταν ήταν μαμά ήταν μονόμπεκο και είχε το μπεκάκι κοντά μισό μέτρο απόσταση από τους κυλίνδρους, ποτέ δεν καθυστέρησε πάνω από μισή στροφή να πάρει μπροστά, ούτε ήθελε γκάζι όταν το μιζάρηζες ζεστό.
Το έχω ξαναγράψει τι φταίει, το φτωχό υγραέριο μπερδεύει τους χάρτες διόρθωσης της βενζίνης (fuel trim) και ψεκάζει πλούσιο μίγμα στο ξεκίνημα...
-
μπαίνω και εγώ στο θέμα... έβαλα την went gas σε πιστοποιημένο κέντρο εδώ στη περιοχή μου πριν ±1 μήνα στην e36 μου
έχω την αίσθηση οτι πάει καλύτερα (μήν είναι ψευδαίσθηση;)
το τεπόζιτό μου είναι 60 l αλλά για εχτές και ενώ γέμισα για 6 φορά γέμισε με 33l
'τσιμπάει' λίγο λάδι η μηχανή μου, αληθεύει οτι είναι καλύτερα; -
καλοριζικο και καλα χλμ.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Καμία σχέση. Όταν σβήνεις τον κινητήρα, τα μπεκάκια (όποια κι αν είναι αυτά), σταματάνε να ψεκάζουν καύσιμο ακαριαία, αλλά το μοτέρ δεν φρενάρει από τις 800 στροφές στο μηδέν αμέσως, συνεχίζει να γυρνάει για 1-2 δευτερόλεπτα, που είναι αρκετό για να να πάρει 5-10 στροφές χωρίς να ψεκάζει και να αδειάσει τα πάντα, είτε κύλινδρους, είτε εισαγωγή.
Επίσης το αμάξι μου, που όταν ήταν μαμά ήταν μονόμπεκο και είχε το μπεκάκι κοντά μισό μέτρο απόσταση από τους κυλίνδρους, ποτέ δεν καθυστέρησε πάνω από μισή στροφή να πάρει μπροστά, ούτε ήθελε γκάζι όταν το μιζάρηζες ζεστό.
Το έχω ξαναγράψει τι φταίει, το φτωχό υγραέριο μπερδεύει τους χάρτες διόρθωσης της βενζίνης (fuel trim) και ψεκάζει πλούσιο μίγμα στο ξεκίνημα...
Tότε γιατί σε μερικά αυτοκίνητα όταν σβήσεις τον κινητήρα ενώ δούλευε τα τελευταία δέκα λεπτά με βενζίνη, το πρόβλημα της καθυστέρησης της εκκίνησης δεν εξαλείφεται;
'lyggas' suzuki gv (icom jtg - 15.000 χλμ.)
-
Γιατί κάθε εγκέφαλος ενημερώνει τον χάρτη long term fuel trim με διαφορετική καθυστέρηση, άλλοι είναι πό γρήγοροι και σε 2-3 λεπτά αρχίζουν τις διορθώσεις και άλλοι είναι πιό 'δύσκολοι' και θέλουν την ώρα τους...
Αυτούς πχ που δουλεύουν με 10 λεπτά και δεν διόρθωσαν, αν τους αφήσεις για 20 ή 30 λεπτά θα είναι οκ...
-
Τελευταιες μετρησεις σε 2 γεμισματα σε Santa Fe με BRC.
15.5 λιτρα υγραεριου αντι 13.5 λιτρα βενζινης στα 100 χλμ, δηλαδη σχεδον 15% διαφορα.
Καποιες προηγουμενες μετρησεις που εδειχναν τα ιδια σχεδον λιτρα υγραεριου/βενζινης μαλλον δεν ειχαν μετρηθει σωστα.
Παντως επειδη πριν 2 εβδομαδες εβαλα και λαστιχα καινουργια 80/20 (m+s) που σε σχεση με τα προηγουμενα δεν ειναι και τοσο ασφαλτινα πιστευω οτι εχουν και αυτα ενα μεριδιο στο 15% διαφορας καταναλωσης. -
Παλληκάρια μου, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Επί του θέματος.
1)εάν απαντούσα με κάθε αστοχία που γράφετε στον you tub, επί πάντως επιστητού, θα έπρεπε να ασχολούμαι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, μέχρι να πεθάνω…. Μου είναι αδιάφορο να ενημερώνω αυτούς στους όποιους αποτίνεται και τους καίει. Προτιμώ την οικογένεια του 4tforum, και της προσωπικές μας επαφές, και δεν κάνω μαγαζάκι μου την ενότητα .
2) αυτός ψαρεύει στα θολά νερά, επιγραμματικά, δογματικά, ανημέρωτα, και οπωσδήποτε χωρίς να ξέρει να τεκμηριώνει .
3) δεν μας παρέθεσε καμία στατιστική, μα μαι σοβαροφάνεια, έθεσε εκτός, μελετητές, έμπειρα εργοστάσια των κιτ, χονδρέμπορους και εγκαταστάτες με κύρος και ιστορία.
4) έγραψε για «ΨΥΚΤΕΛΑΙΟ», απαξιώνοντας να διαβάσει της τεχνικές προδιαγραφές αυτών των σκευασμάτων. Βεβαίως χρειάζεται να ξέρεις να διαβάζεις!!!!.... με διαβάσατε να χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο πότε?. Μάλιστα, υπα ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα λίπανση.
5) μια πήρα 53 ετών επάνω στο αυτοκίνητο, σαν μηχανικός ηλεκτρολόγος βελτιωτής, 45 χρόνια στο αέριο και 16 χρόνια καθ έδρας, δεν μου αφήνουν το δικαίωμα και το περιθώριο λάθους.
6) παρέθεσα στατιστικά στοιχεία, της ζωής των κινητήρων, με super αμόλυβδη αέριο. Η στατιστική επι τόσα χρόνια, δεν περιορίζει κραυγαλέα την περίπτωση λάθους?.
7) μίλησε για το diesel, (κορωνίδα για εμένα των καυσίμων υλών, από πλευράς απόδοσης) χωρίς να γνωρίζει ότι η θερμοκρασία κλασματικής απόσταξης του αργού πετρελαίου, καθορίζει και της ποσότητα λιπαντικού στα καύσιμα.
μίλησε για καταστροφή του καταλύτη, χωρίς κανένα στατιστικό στοιχείο, πράγμα που στερείτε υπόβαθρο, είναι παράλογο, και υποβολιμαίο.
9) δεν μας υπε πως θα προστατεύουμε χωρίς λίπανση, το ελατήριο πιέσεως κατά την άνοδο του στον χρόνο της συμπίεσης. Πως θα προστατεύουμε της έδρες των βαλβίδων της κεφάλες αυτών καθώς και τα κοντηλια αυτών, και οπωσδήποτε και τους οδηγούς αυτών.
10) δεν μας υπε, πως δυο εργοστάσια πρωτοκλασάτα των κιτ, που συνεργάζομαι, και δεν παράγουν λαδιέρες, μου της προτείνουν ανεπιφύλακτα.
11) και το αισχρό (επιτραπείτω η έκφραση) έθεσε ως λόγο της τοποθέτησης τους, την δόλια κερδοσκοπία των εργοστασίων χονδρεμπόρων εγκαταστατών, ο αμόρφωτος. Βγάζει από την μύγα ξίγκι, προσπαθώντας να πουλήσει την δουλειά του ποιο φτηνά από τους άλλους συναδέλφους, ο «συνάδελφος». Και σίγουρα, γράφει στα ………. το οποίο μελλοντικό κόστος των πελατών μας, που τους θέλουμε σε βάθος χρόνου, για να καλύπτουν της ανάγκες μας!!!!!...... παλληκάρια μου, το συμφέρον μου είναι κινώ με το δικό σας. Εμείς σας εξασφαλίζουμε την μακροβιότητα του αυτοκινήτου σας, δημιουργώντας σας κλίμα εμπιστοσύνης, και εσείς μας προτιμάτε.
Διαβάστε ξανά τα προηγούμενα ποστ μου, προσπαθήστε να τα καταλάβετε. Αντικρούστε να το συζητήσουμε, και άστε ΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥ. Η χαμηλή τιμή μιας εν λόγο εγκατάστασης, είναι αντιστρόφως ανάλογη, με την αποτελεσματικότητα της.
…. πατατοσαλάτα με ώριμες τραγανές ντομάτες 1.6ε το κιλό, και με ώριμες ζουπιγμένες για κατσαρόλα 0.55ε το κιλό….. να ξινίζουν και λίγο!!!.
Και δεν μπορώ να καταλάβω, πως σε αυτό το βρόμικο αυτοκίνητο που είχε μπροστά του, θα κάνει καθαρή δουλειά.
Όταν μιλούσε, διαβλέψατε από την έκφραση του, ότι πίστευε αυτά που έγραφε?.
Όταν δεν μπορείς να είσαι καλός , γίνεσαι φτηνός, περικόπτοντας δουλειές που χρειάζονται .
Πρέπει να προσέξουμε, η ανέχεια, να μην μας προκαλεί επί πλέων μελλοντικά έξοδα.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Το εχω δει... Περιμενει και απαντησεις για οποιον εχει αντηρησεις στο site του ...
Καλέ μου φιλέ, πιστεύεις ότι ξέρει να διαβάζει, τότε να του στείλω ένα βιβλίο μου…..
Πιστεύεις ότι πρέπει εμείς που τεκμηριώνουμε, να απαντάμε με ξερόλες ατεκμηρίωτους, που θα έπρεπε να βάζουν την τέχνη υπεράνω κάθε προσωπικού συμφέροντος, και δεν το κάνουν?.
Πιστεύεις ότι πρέπει να χάνω τον χρόνο μου, και αντί να βοηθώ ενημερώνω ενδοοικογενειακά εδώ, να σκοντάφτω επάνω του?. Πότε μην τα βάζεις με αγράμματους, θα σε κατεβάσουν στο επίπεδο τους, και θα σε νικήσουν κατά κράτος!
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Υγραεριοκίνηση!