-
τοτε εισαι πολυ πλουσιος!
Αν σκοπευεις να κανεις μονο 10000χλμ με τετοιο σπορ αυτοκινητο, με τα λεφτα που θα σου περισευαν ανετα σε 4/5 χρονια θα αγοραζες Φερραρι... -
μηπως μπορειτε να μου πειτε παιδια , ποιο απο τα συστηματα ειναι το καλύτερο ,ποιο προτεινετε ?? το BRG ή το GFI ?? εχει βαλει κανενας το DREAM XXI N ??
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Με όλα αυτά που έχουμε διαβάσει ή ακούσει άντε μετά να κάνεις την μετατροπή.....Και δεν είναι μόνο το κόστος.Η ταλαιπωρία και το πήγαινε -έλα να το φτιάξεις δεν κοστολογούνται με τίποτα .
Μιά χαρά είμαι με την βενζινούλα μου και ας καίω κια καμμιά φορά και 30+ λίτρα στα 100....Kαλαααα... εχετε το s2000 σου σαν πρωτο αυτοκινητο και να τα κανεις ολα με αυτο, κανε και 40000χλμ τον χρονο και αμα σου φτασουν τα λεφτα για βενζινες+ σερβις+ βλαβες, ελα και πεστο μας ξανα:lol:
Αμα το δουλευες με αυτες τις προυποθεσεις θα ειχες βαλει υγραεριο και εσυ.Kάνω 50.000 +χλμ το χρόνο.....
Και κάτι ακόμα.Είμαι σίγουρος ότι είναι ζήτημα χρόνου η επιπλέον φορολόγηση του υγραερίου ώστε να μην υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά τιμής με την βενζίνη.Και δεν μιλάω μόνο γιά την Ελλάδα αλλά για όλη την ΕΕ.
Ποσο δινεις το μηνα σε βενζινη????
-
Ο χρήστης ncktsrls έγραψε:
μηπως μπορειτε να μου πειτε παιδια , ποιο απο τα δυο συστηματα ειναι το καλύτερο , το BRG ή το GFI ??Το BRC πιο πολυφορεμενο.Το GFI τωρα εμφανιστηκε και πιθανον να ειναι και αυτο πολυ καλο. Δεν παιζει ρολο η μαρκα, αλλα ο μαστορας. Μπορει να βαλεις κανενα τουρκικο ανωνυμο σε μαστορα καλλιτεχνη και να εισαι αρχοντας.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
μηπως μπορειτε να μου πειτε παιδια , ποιο απο τα δυο συστηματα ειναι το καλύτερο , το BRG ή το GFI ??
Το BRC πιο πολυφορεμενο.Το GFI τωρα εμφανιστηκε και πιθανον να ειναι και αυτο πολυ καλο. Δεν παιζει ρολο η μαρκα, αλλα ο μαστορας. Μπορει να βαλεις κανενα τουρκικο ανωνυμο σε μαστορα καλλιτεχνη και να εισαι αρχοντας.
σε ευχαριστω φιλε μηπως ξερεις τιποτα για το DREAM XXI N ??
-
Ο χρήστης ncktsrls έγραψε:
μηπως μπορειτε να μου πειτε παιδια , ποιο απο τα δυο συστηματα ειναι το καλύτερο , το BRG ή το GFI ??
Το BRC πιο πολυφορεμενο.Το GFI τωρα εμφανιστηκε και πιθανον να ειναι και αυτο πολυ καλο. Δεν παιζει ρολο η μαρκα, αλλα ο μαστορας. Μπορει να βαλεις κανενα τουρκικο ανωνυμο σε μαστορα καλλιτεχνη και να εισαι αρχοντας.
σε ευχαριστω φιλε μηπως ξερεις τιποτα για το DREAM XXI N ??
Αυτο το βαζει καιρο η εταιρια ygraeriokinhsh.gr. Δεν εχει ακουστει καποιο προβλημα για το συγκεκριμενο κιτ. Κανε καμια αναζητηση στο ιντερνετ για το συγκεκριμενο μηπως βρεις αποψεις αυτων που το εχουν φορεσει.
-
Ο χρήστης POLIXRONIS έγραψε:
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΓ/ΣΕΙΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΛΙΓΑΚΙ.Για να σου λύσω την απορία φίλε μου κοίταξε τι θα κάνεις !!! Όλα τα συστήματα είναι τόσο καλά όσο η υποστήριξη τους δηλαδή το πόσο καλός είναι ο μάστορας ! Αλλά και ακόμα αν δεν είναι καλός αν τον ρωτήσεις πως λειτουργεί το σύστημα και σου απαντήσει με λεπτομέρεια για το κάθε τι τότε να ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε καλό δρόμο ! Επίσης αν σε απομακρύνει από το χώρο του αυτοκινή του σου κατά την εργασία αυτό δείχνει ότι φοβάται για αυτό που κάνει η πάει να κάνει καμιά λαμογιά και δεν θέλει να την μάθεις ! Γιαυτο Ρώτα τον πρώτα αν μπορείς να βλέπεις και να προτείνεις πώς να τοποθετηθούν πιο όμορφα τα καλώδια στο χώρο τις μηχανής ! Κάτι που αυτό δεν γίνετε στην υγραεριοκίνηση.gr έτσι !
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
« από Matheos » 13/04/11 14:19- Τα μισά από αυτά που ανέφερα εδώ πέρα έγιναν και στο αυτοκίνητο τις γυναίκας μου !!! Ένα RENO CLIO
Χωρίς να σας πολυλογώ μετά από 2 χρόνια έγινα expert πάνω στο σύστημα υγραερίου τις Icom και το επιδιορθώνω μόνος μου ότι και να έχει ! Καλό σύστημα αλλά άντε βρες συνεργείο να στο περάσει σωστά !
ελπίζω να βοήθησα με αυτό το άρθρο αρκετούς για τώρα και για το μέλλων !!!»
Δεν έχω κανένα δικαίωμα να αμφισβητήσω τα γραφόμενα με ‘πόνο ψυχής’ που μας παρέθεσες φίλε μου.
Γραφώ όμως επάνω σου, για να δώσω να καταλάβουν και άλλοι, τον τρόπο που θα μπορέσουν να βρουν το οποίο δίκαιο έχουν.- Φωτογράφιση των κακοτεχνιών. φωτώ 12χ18.
- Καταγγελία στο σωματείο μας, όπου υπάρχει ιδική υπηρεσία για τον σκοπό αυτό.
- Πραγματογνωμοσύνη από ένα ΙΚΤΕΟ, της όποιας (κατά την γνώμη μας) κακοτεχνίας διαπιστώσαμε.
- Με τα χαρτιά της ΠΟΒΕΑΜ + τα χαρτιά του ΙΚΤΕΟ, καταγγελία στο υπουργείο συγκοινωνιών, στο τμήμα παραπόνων, της υπηρεσίας αδειοδοτήσεων, όπου μπορούν να υπάρξουν και πειθαρχικές κυρώσεις, μέχρι και αναστολή και αφαίρεση της αδείας εξασκήσεως επαγγέλματος.
- Σίγουρα μετα από αυτά που σου έγραψα, μπορείς με δίκη σου επιλογή, να πας σε άλλον αδειούχο, και να αποκαταστήσεις της ‘κακοτεχνίες’, να τον πληρώσεις και να ενάγεις τον προηγούμενο, ζητώντας τα χρήματα σου, καθώς και ηθική αποζημίωση, διαφυγόντα κέρδη, απόλυα αξίας αυτοκινήτου, και αποζημίωση για τον χρόνο που έχασες.
- Σίγουρα τα χέρια σου ‘κοντά’ από το αυτοκίνητο, διότι expert, δεν γίνεσαι μόνον από παθήματα!!!...
- Εάν όλα αυτά που σου περιγραφώ δεν τα έκανες, λυπάμαι μα ‘έπαιξες και έχασες’ το πόσο ο καιρός θα δήξει……. .ΔΕΝ ΕΙΞΕΡΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕΣ?
Φιλικά
Antonis-team.
Σε αυτά που λες φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο αλλά ήμαστε στην Ελλάδα και εγώ μεγάλωσα στην Γερμανία εκεί ήξερα τι θα έκανα γιατί όλα είναι θέμα μιας αρχής και όχι όπως εδώ που σε στέλνουν από το ένα γραφείο στο άλλο !!! Η ταλαιπωρία είναι μεγαλύτερη από το αμφιλεγόμενο όφελος !!! Αν όλα αυτά που έχω πει είναι ψέματα τότε ούτε ότι πήγα Ιταλία για να μου διορθώσουν την βλάβη που ο μπιρμπος η μάλλον ο γιοστου ο αρχιμάστορας μπόρεσε να βρει είναι αλήθεια ! Και ώμος με ένα τηλεφώνημα θα δείτε ότι οι ιταλοι που έκαναν ελενχο στο αυτοκίνητο και το βρήκαν σωστό εκτός από το χαλασμένο μπεκ που ο μπιρμπος δεν μπόρεσε να βρει δεν βρήκαν τίποτα άλλο !!! 2ον Όταν εγώ ήθελα να περάσω κτεο τότε που περνούσε ο μπιρμπος το ICOM δεν είχε από το υπουργείο την άδεια για κάποια εξαρτήματα και έτσι είπε ένα από το κτεο να μου το περάσει έτσι μιας και είχε γνωριμίες και περίμενα από τότε τα χαρτιά . Σταδιακά σε αυτό το διάστημα είχα το ένα πρόβλημα μετά το άλλο και μάλιστα αυτό το γνωρίζει και το συνεργείο Πατσεας στο βόλο όπου απευθυνόμουνα για μου δώσει λύσεις στο πρόβλημα μου ! 3ον Το Clio Το πήγα σχεδόν το ίδιο διάστημα με το Peugeot και δεν είχα άποψη τότε ! 4ον Ένας ευχαριστημένος πελάτης δεν κάνει παράπονα . 5ον Μια φωτογραφία του συνεργείου τα λέει όλα. 6ον Πηγαίνετε από κει να πάρετε μια άποψη μόνη σας και γίνετε λίγο όχι πολύ απαιτητική από το απλό ανηδιο πολίτη να δείτε πως θα σας συμπεριφερθούν . Όποιος έχει λίγο μυαλό εδώ στο φόρουμ και δεν έχει κάποιο χρηματικό συμφέρον από τον μπιρμπο ξέρει ποίος είναι ο κακός τις υπόθεσης
- Τα μισά από αυτά που ανέφερα εδώ πέρα έγιναν και στο αυτοκίνητο τις γυναίκας μου !!! Ένα RENO CLIO
-
Σχετικα με το θεμα διαμαχης που προεκυψε στις προηγουμενες 2 σελιδες θα ηθελα να πω οτι σεβαστη η αποψη του καθενος και του πελατη και του εγκαταστατη.
Κατα κυριο λογο ομως ο πελατης, για τους γνωστους λογους, εχει συνηθως το μεγαλυτερο ποσοστο δικιου (αν μπορουμε να το πουμε ετσι) γιατι απλα δεν πιστευω οτι ο καθενας μπορει να καθεται και να φτειαχνει ιστοριες αν δεν ειναι πραγματι δυσαρεστημενος με την δουλεια του εγκαταστατη/μηχανικου/τεχνιτη κλπ. Φυσικα υπαρχει και η περιπτωση του εσκεμμενου και ιδιοτελους αλλα αυτο πιστευω φαινεται ευκολα και δεν αξιζει περεταιρω αναφορας και συζητησης. Σε αυτη τη περιπτωση και εφοσον ειναι διαπιστωμενη, ο θιγομενος φυσικα μπορει και να κινηθει με καθε εννομο μεσο, χωρις δυσικα απειλες αδιακριτως και προς πασα κατευθυνση. Εκτος ειδικων εξαιρεσεων ο κανονας ειναι οτι ο πελατης εχει το δικιο, οσο απολυτο και να φαινεται, γι'αυτο και οι υπευθυνοι (μηχανικοι κλπ) θα πρεπει να εξηγουν αναλυτικα εκ των προτερων το τι προκειται να γινει και οτι υποσχονται να εκτελειται κατα γραμμα και να εχει τα αποτελεσματα που λενε χωρις παρεκκλισεις.Αυτη ειναι εξ'αλλου η δοθλεια τους και γι'αυτην πληρωνονται και πολυ καλα μαλιστα. Θα πρεπει δε να ξερουν οτι το αυτοκινητο ειναι εργαλειο για μας και στις πιο πολλες περιπτωσεις απαραιτητο για την διαβιωση μας οσο απαραιτητο ειναι το συνεργειο για τους εγκαταστατες/μηχανικους. Ας γινει μια αναλογια για να καταλαβουν τι σημασια λοιπον εχει για εμας και να καταλαβουν τι σημαινει να στερουμαστε την σωστη λειτουργια του οταν μαλιστα εχουμε πληρωσει γι'αυτην.Η καλυτερη αντιμετωπιση σε θεμα που προκυπτει ειναι ο εγκαταστατης/μηχανικος να απαντησει με τα δικα του στοιχεια και να ειναι σιγουρος οτι το σωστο και δικιο θα φανει και θα κριθει αναλογα. Και στο κατω-κατω ας παραδεχτει και καποιος οτι εκανε η μπορει να κανει λαθος. Δεν ειναι δυνατον τα λαθη να γινονται μονο απο τους πελατες. Εξ'αλλου η παραδοχη του λαθους ειναι μερικες φορες αποτελεσματικοτερη του σωστου.
Η αντιμετωπιση ομως που συμπεριλαμβανει απειλες/μηνυσεις κλπ συγκεκριμενα αλλα και αδιακριτως ειναι λαθος επιλογη και φερνει λαθος αποτελεσματα οσο δικιο και να εχει.
Επειδη εχω γνωρισει τον κ. Μπιρμπο (τον νεαρο), ασχετα αν τελικα δεν κατεληξα να κανω την εγκατασταση εκει, πιστευω οτι δεν ειναι του χαρακτηρα του να φτανει σε ακραιες καταστασεις δηλ μηνυσεις κλπ που τελικα ουτως η αλλως ειτε δεν γινονται ειτε κολλουν σε πολυ ειδικα θεματα που απτονται στην λειτουργια των φορουμ, της ιντερνετικης πληροφορησης αλλα και της εν γενει προθεσης.
Και συνεργασιμος μου φανηκε και ενημερωτικος και προπαντων χωρις την νοοτροπια της 'παλιας' σχολης (το οτι δεν συνεργαστηκα μαζι του ηταν για λογους που εχω αναφερει πιο πριν και οχι λογω της προσωπικης επαφης που ειχα μαζι του που ηταν πραγματικα καλη).
Επομενως θελω να πιστευω οτι οτι εγινε ηταν λογω φορτισης επαγγελματικης και προσωπικης ευθιξιας και οτι δεν θα υπαρξει συνεχεια, γιατι η οποια συνεχεια δεν θα ωφελησει κανενα.Συγγνωμη για την παρεμβαση και ας επιστρεψουμε στα καλως η κακως κειμενα του θεματος μας, παντα με συνεση και ανιδιοτελως.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Με όλα αυτά που έχουμε διαβάσει ή ακούσει άντε μετά να κάνεις την μετατροπή.....Και δεν είναι μόνο το κόστος.Η ταλαιπωρία και το πήγαινε -έλα να το φτιάξεις δεν κοστολογούνται με τίποτα .
Μιά χαρά είμαι με την βενζινούλα μου και ας καίω κια καμμιά φορά και 30+ λίτρα στα 100....Αυτά ευτυχώς είναι λίγα παραδείγματα σε σχέση με μερικους πολυ καλούς εγκαταστατες γνώστες του αντικειμένου εγω παντωσς συνεργείο - φαρμακείο τύπου εξουσιοδοτημενου συνεργείου δεν έχω δει ακόμα
τώρα όσο για τον μπιρμπο αν παει κανείς εκει στο βενζιναδικο και στο υπαιθρειο συνεργείο, όπου σε κοιτούν με περίεργο τροπο και το όλο σκηνικό θυμίζει τη δεκαετία του 60 άσχετα αν είναι καλός μάστορας ή έχει καλό σύστημα η όλη κατάσταση εκανε εμένα προσωπικά με το που το είδα να κανω αναστροφή παρα το ραντεβού, που είχα μου θύμισε κάτι απο Τουρκία όπου υπάρχει ένα περίπου ίδιο συνεργείο στην ανδριανουπολη που πανε πόλλοι έλληνες των συνόρων μας. Φυσικά στην κωνσταντινούπολη είδα κάθετη μονάδα εγκαταστάσης υπερσυχρονη με πάνω απο 10 αμάξια πολυτελειας τα εγκαθιστουν ταυτόχρονα (prins center) στην μισή τιμη περίπου απο ότι εδω
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Σχετικα με το θεμα διαμαχης που προεκυψε στις προηγουμενες 2 σελιδες θα ηθελα να πω οτι σεβαστη η αποψη του καθενος και του πελατη και του εγκαταστατη.
Κατα κυριο λογο ομως ο πελατης, για τους γνωστους λογους, εχει συνηθως το μεγαλυτερο ποσοστο δικιου (αν μπορουμε να το πουμε ετσι) γιατι απλα δεν πιστευω οτι ο καθενας μπορει να καθεται και να φτειαχνει ιστοριες αν δεν ειναι πραγματι δυσαρεστημενος με την δουλεια του εγκαταστατη/μηχανικου/τεχνιτη κλπ. Φυσικα υπαρχει και η περιπτωση του εσκεμμενου και ιδιοτελους αλλα αυτο πιστευω φαινεται ευκολα και δεν αξιζει περεταιρω αναφορας και συζητησης. Σε αυτη τη περιπτωση και εφοσον ειναι διαπιστωμενη, ο θιγομενος φυσικα μπορει και να κινηθει με καθε εννομο μεσο, χωρις δυσικα απειλες αδιακριτως και προς πασα κατευθυνση. Εκτος ειδικων εξαιρεσεων ο κανονας ειναι οτι ο πελατης εχει το δικιο, οσο απολυτο και να φαινεται, γι'αυτο και οι υπευθυνοι (μηχανικοι κλπ) θα πρεπει να εξηγουν αναλυτικα εκ των προτερων το τι προκειται να γινει και οτι υποσχονται να εκτελειται κατα γραμμα και να εχει τα αποτελεσματα που λενε χωρις παρεκκλισεις.Αυτη ειναι εξ'αλλου η δοθλεια τους και γι'αυτην πληρωνονται και πολυ καλα μαλιστα. Θα πρεπει δε να ξερουν οτι το αυτοκινητο ειναι εργαλειο για μας και στις πιο πολλες περιπτωσεις απαραιτητο για την διαβιωση μας οσο απαραιτητο ειναι το συνεργειο για τους εγκαταστατες/μηχανικους. Ας γινει μια αναλογια για να καταλαβουν τι σημασια λοιπον εχει για εμας και να καταλαβουν τι σημαινει να στερουμαστε την σωστη λειτουργια του οταν μαλιστα εχουμε πληρωσει γι'αυτην.Η καλυτερη αντιμετωπιση σε θεμα που προκυπτει ειναι ο εγκαταστατης/μηχανικος να απαντησει με τα δικα του στοιχεια και να ειναι σιγουρος οτι το σωστο και δικιο θα φανει και θα κριθει αναλογα. Και στο κατω-κατω ας παραδεχτει και καποιος οτι εκανε η μπορει να κανει λαθος. Δεν ειναι δυνατον τα λαθη να γινονται μονο απο τους πελατες. Εξ'αλλου η παραδοχη του λαθους ειναι μερικες φορες αποτελεσματικοτερη του σωστου.
Η αντιμετωπιση ομως που συμπεριλαμβανει απειλες/μηνυσεις κλπ συγκεκριμενα αλλα και αδιακριτως ειναι λαθος επιλογη και φερνει λαθος αποτελεσματα οσο δικιο και να εχει.
Επειδη εχω γνωρισει τον κ. Μπιρμπο (τον νεαρο), ασχετα αν τελικα δεν κατεληξα να κανω την εγκατασταση εκει, πιστευω οτι δεν ειναι του χαρακτηρα του να φτανει σε ακραιες καταστασεις δηλ μηνυσεις κλπ που τελικα ουτως η αλλως ειτε δεν γινονται ειτε κολλουν σε πολυ ειδικα θεματα που απτονται στην λειτουργια των φορουμ, της ιντερνετικης πληροφορησης αλλα και της εν γενει προθεσης.
Και συνεργασιμος μου φανηκε και ενημερωτικος και προπαντων χωρις την νοοτροπια της 'παλιας' σχολης (το οτι δεν συνεργαστηκα μαζι του ηταν για λογους που εχω αναφερει πιο πριν και οχι λογω της προσωπικης επαφης που ειχα μαζι του που ηταν πραγματικα καλη).
Επομενως θελω να πιστευω οτι οτι εγινε ηταν λογω φορτισης επαγγελματικης και προσωπικης ευθιξιας και οτι δεν θα υπαρξει συνεχεια, γιατι η οποια συνεχεια δεν θα ωφελησει κανενα.Συγγνωμη για την παρεμβαση και ας επιστρεψουμε στα καλως η κακως κειμενα του θεματος μας, παντα με συνεση και ανιδιοτελως.
Σου δίνω δίκιο σε αυτά που είπες αλλά το τέλος με χαλάει λίγο ! Όταν δεν σου τα έχει πάρει από την τσέπη είναι μια χαρά άνθρωπος μετά μετατρέπετε και αλλάζει χαρακτήρα ! Αν πας να σου περάσει το υγραέριο και δεν έχεις κανένα πρόβλημα δεν θα καταλάβεις και ποτέ περί τίνος πρόκειται εδώ είναι το θέμα !!!
-
[quote='
Σου δίνω δίκιο σε αυτά που είπες αλλά το τέλος με χαλάει λίγο ! Όταν δεν σου τα έχει πάρει από την τσέπη είναι μια χαρά άνθρωπος μετά μετατρέπετε και αλλάζει χαρακτήρα ! Αν πας να σου περάσει το υγραέριο και δεν έχεις κανένα πρόβλημα δεν θα καταλάβεις και ποτέ περί τίνος πρόκειται εδώ είναι το θέμα !!![/quote]Ναι φιλε μου, εκ του ασφαλους ευτυχως μιλαω και σε καταλαβαινω!
Αν ειχα και εγω προβλημα με τον εγκαταστατη μου να εισαι σιγουρος οτι θα εβγαινα να το πω εφοσον δεν ειχε δοθει αμεση λυση.
Οπως φυσικα το ιδιο θα γινει οταν μου παρουσιαστει καποιο προβλημα και αυτο δεν γινεται για να δυσφημιστει καποιος αλλα για να υπαρχει σωστη ενημερωση. Οπως εχω πει οσο μικρο και να φαινεται σαν προβλημα, ο εγκαταστατης μου ειχε βαλει ενα μεγαλυτερο σφικτηρα στην εξοδο παροχης απο τον πνευμονα και αυτο μετα απο λιγο εφυγε, αλλα ηταν ζητημα 1 λεπτου να μπει ενας μικροτερος και ολα ενταξει απο τοτε.Παρ'ολα αυτα μου συνεβη στο κλειστο παρκινγ της εταιριας που δουλευω και παρκαρω και βρωμισε ολη η εταιρια απο το αεριο που εφυγε μεχρι να διακοπει αυτοματα η παροχη.Εξ'αλλου τα προβληματα για να λυνονται ειναι και οταν συμβαινει αυτο ειναι ολοι ευχαριστημενοι και ο πελατης και ο εγκαταστατης.
Το θεμα αρχιζει να στραβωνει οταν δεν βρισκεται λυση και ο οποιος υπευθυνος αποποιειται των ευθυνων του. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Kάνω 50.000 +χλμ το χρόνο.....
Αν δεν μας δουλευεις.....με ενα προχειρο υπολογισμο πρεπει να χαλας τον μηνα κοντα στα 2000 ευρω.... μονο σε βενζινη(την απλη...οχι 100αρα).....
Να'σαι καλα, να τα εχεις να τα χαλας..
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Αν δεν μας δουλευεις.....με ενα προχειρο υπολογισμο πρεπει να χαλας τον μηνα κοντα στα 2000 ευρω.... μονο σε βενζινη(την απλη...οχι 100αρα).....
50000/12= 4.167 χλμ / μηνα
καταναλ. 2000 € στα 4167 χλμ
Χ στα 100 χλμ
Χ= 2000*100/4167 = 48 €
Με 1,66 € / λίτρο, κατανάλωση 48/1,66= 29 λίτρα / 100 χλμ, κομματάκι δύσκολο... -
εχει αρχισει ο ανταγωνισμος μεταξυ των ιδιωτικων κτεο ,για δηλωση της εγκαταστασης του υγραεριου,αλλα κτεο ζητανε 80 ευρω και αλλα 50 οπως αυτο στην κηφισιας στον κομβο.
-
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Χ στα 100 χλμ
Χ= 2000*100/4167 = 48 €
Με 1,66 € / λίτρο, κατανάλωση 48/1,66= 29 λίτρα / 100 χλμ, κομματάκι δύσκολο...τα 30λιτρα/100 που χρησιμοποιήθηκαν σαν βαση υπολογισμου, είναι μια ακραία τιμη για ένα απο τα αυτοκινητα που χρησιμοποιεί ο συνφορουμίτης μας.
Αν θυμαμαι καλα απο παλιες δημοσιευσεις του η cayenne ειναι περίπου στα 13 λιτ, ενω τα πιο πολλα χιλιομετρα γινονται με το iQ
Δεν ειναι μονο τα χιλιομετρα που κανει ο καθενας...
Υπαρχουν πολλοι παραγοντες που επηρεαζουν.
Για παραδειγμα εγω κανω καθε χρόνο περιπου 40000 χιλιομετρα.Σκεφτομουν να βαλω στο 'μικρο' αυτοκινητο αεριο και μαλιστα ειχα κανει και τις σχετικες επαφες.
Τα χιλιομετρα που κανει καθε χρονο ειναι περιπου 7,5-9000.
Σχεδον ολα ομως ειναι μεσα στην πολη και τα περισσοτερα σε πολυ μικρες αποστασεις (1 εως 4 χιλ)
Οποτε το χειμωνα τα μισα χιλιομετρα θα τα εκανα με βενζινη μεχρι να ζεσταθει.
Υπολογισα την αποσβεση σε 3-4 χρονια με τις τωρινες συνθηκες.
Ε, τοτε ευελπιστω να παρω κανα ηλεκτρικοΤα πολλα χιλιομετρα γινονται με τον πετρελαιοφονια
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Χ στα 100 χλμ
Χ= 2000*100/4167 = 48 €
Με 1,66 € / λίτρο, κατανάλωση 48/1,66= 29 λίτρα / 100 χλμ, κομματάκι δύσκολο...τα 30λιτρα/100 που χρησιμοποιήθηκαν σαν βαση υπολογισμου, είναι μια ακραία τιμη για ένα απο τα αυτοκινητα που χρησιμοποιεί ο συνφορουμίτης μας.
Αν θυμαμαι καλα απο παλιες δημοσιευσεις του η cayenne ειναι περίπου στα 13 λιτ, ενω τα πιο πολλα χιλιομετρα γινονται με το iQ
Τα 29 λίτρα τα έγραψα για να σατηρίσω τα 2000 €.
Εννοείται ότι δεν υπάρχει ως κατανάλωση, όπως και δεν υπάρχουν τα 2000 € / μήνα. -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Τα 29 λίτρα τα έγραψα για να σατηρίσω τα 2000 €.
Εννοείται ότι δεν υπάρχει ως κατανάλωση, όπως και δεν υπάρχουν τα 2000 € / μήνα.Καταρχας το αναφερει ο ιδιος >
Μιά χαρά είμαι με την βενζινούλα μου και ας καίω κια καμμιά φορά και 30+ λίτρα στα 100....
Και κατα δευτερον, ξερεις αν το γονατιζει συνεχεια τ'αμαξι (s2000)ο ανθρωπος? Αν ξερεις λιγο απο αμαξια, θα ηξερες οτι δεν καιει λιγο.
Τελος, και να πουμε οτι καιει μονο 15lt/100χλμ(που καιει σιγουρα...), βγαινει οτι καιει 1000 ευρω το μηνα....λιγα ειναι ή θα με τρελάνετε ? Α....και η βενζινη δεν εχει 1,66 αλλα 1,72 και βαλε...
Εν κατακλείδι, να τρεξει για lpg....
-
S2000 δεν εχει (ακόμα )
αλλα ΑΝ είχε, θα μπορούσε να βαλει αέριο;
Επειδη απ'οσα διαβασα εδω καταλαβα οτι δεν ειναι κι οτι καλυτερο για υψηλές στροφες...επισης, νομιζω οτι οποιος εχει ενα 'ειδικο' αυτοκίνητο, το έχει για 'ειδικες' διαδρομες.
Δηλαδη συνηθως λίγα χιλιομετρα 'απαιτητικα'Για τα πολλα υπάρχει παντα ενα 'μουλάρι'
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
S2000 δεν εχει (ακόμα )αλλα ΑΝ είχε, θα μπορούσε να βαλει αέριο;
Επειδη απ'οσα διαβασα εδω καταλαβα οτι δεν ειναι κι οτι καλυτερο για υψηλές στροφες...Και τρικυκλο να ειχε...και παλι θα μπορουσε να βαλει lpg. Αρκει να το χρησημοποιουσε για να κανει τη δουλεια του(οπως πολλοι παπουδες που βλεπω) και οχι να ''πουλαει μουρη'' στη φαφουτα τη μπαμπο, κανοντας drifting εξω απο την καλυβα της... ........... Με πιανεις ?
επισης, νομιζω οτι οποιος εχει ενα 'ειδικο' αυτοκίνητο, το έχει για 'ειδικες' διαδρομες.
Δηλαδη συνηθως λίγα χιλιομετρα 'απαιτητικα'Για τα πολλα υπάρχει παντα ενα 'μουλάρι'
Σωστος
Υγραεριοκίνηση!