-
ποια είναι τα πλεονεκτήματα της 4ης γενιάς, εκτός από το αρχικό κόστος ?
-
Η αντλια icom κανει 350 η ''μεγαλη'' (καινουριου τυπου αντλια)και 320 η ''μικρη''(λιγα κυβικα-παλια αντλια).
Dathens, τα αεριου ψεκασμου(πλην αμεσου) δεν εχουν αντλια απ'οσο ξερω αλλα μονο πολυβαλβιδα. -
Ο χρήστης djoannid έγραψε:
Αγαπητοί,Το κοντέρ σταμάτησε στα 47.000 km με υγραέριο. Το πρόβλημα που διαγνώστηκε είναι μάλλον η αντλία του συστήματος ICOM. Αν και δεν είναι ακόμη σίγουρο, το μόνο που διαπίστωσα είναι ότι πλέον το σύστημα δεν αλλάζει σε υγραέριο ενώ έχει τουλάχιστον δυο γραμμές (πάνω από 20 λίτρα) στο ντεπόζιτο υγραερίου. Έχει κανείς άλλος θέμα με την αντλία ή αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα (δλδ. να μην γυρίζει σε υγραέριο και να ακούγεται ο ήχος ότι δεν υπάρχει υγραέριο - 3 και περισσότερα μπιπ?).
Το μόνο θετικό είναι ότι οι συνεργάτες του συστήματος στη πόλη που μένω (δεν θα κάνω διαφήμιση) είναι πολύ καλοί και βρήκανε το πρόβλημα. Όταν αλλάξουμε την αντλία ή όταν επιλυθεί το πρόβλημα θα σας ενημερώσω, αφού είναι πολλοί αυτοί που έχουν 5ης γενιάς αλλά δεν ξέρω αν έχουν φτάσει σε τόσα πολλά χιλιόμετρα (τα έκανα σε λιγότερο από ένα χρόνο).
Επειδή εμπιστεύομαι την εταιρία, ελπίζω σε σύντομη επαναλειτουργία με περισσότερα χιλιόμετρα με υγραέριο και σύστημα 5ης γενιάς. Ας ελπίσουμε ότι έγινε τυχαία μόνο στο αυτοκίνητό μου...
Περιμένω σχόλια από όλους...(της 4ης γενιάς μην παίρνετε και φόρα καθώς στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό και σε παρόμοια χιλιόμετρα!).
Σίγουρα είναι η αντλία. Τα συπμτώματα είναι κλασσικά.Το ίδιο συνέβη και σε μένα με πολύ λιγότερα χιλιόμετρα, όμως** μην**** ανησυχείς** καθόλου, διότι θα σου την αλλάξουν δωρεάν με την νέα ενισχυμένη αντλία της icom η οποία δουλεύει υποδειγματικά και αξιόπιστα. Εξάλλου θα το διαπιστώσεις ο ίδιος.
Μην ακούς διάφορες Κασσάνδρες εδώ μέσα που γράφουν κακόβουλα. Η icom έλυσε όλα τα προβλήματα και πλέον το σύστημά την λειτουργεί αξιοζήλευτα.
Για παράδειγμα πριν μια ώρα γύρισα από ταξίδι 380χλμ. non stop και κατανάλωσα 36 λίτρα lpg φορτωμένος, και με χρήση a/c στη μισή διαδρομή. O κινητήρας δούλευε τέλεια και οι ροπές του χαμηλά ήταν καλύτερες σε σχέση με την βενζίνη. Φαντάσου ότι κατανάλωσα 9,5 λίτρα στα 100 χλμ. ενώ με την βενζίνη θα χρειαζόμουν τουλάχιστον 8.5. Η αυξητική διαφορά είναι σχεδόν μηδαμινή (11%), σε πείσμα μερικών εδώ μέσα.
Να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου μόλις αλλάξεις την αντλία.'lyggas' suzuki gv 1.6 (icom jtg - 14.500 χλμ.)
-
Η δικη μου διαφορα καταναλωσης ειναι 10% τελικα με 4ης γενιας (παλιοτερα εφτασε μεχρι και 25% λογο πειραγμενων αντλιων, οχι του συστηματος αλλα των τιμιοτατων γκαζαδων, ιδιως οταν φουλαρα στο παραπηγμα της Μεταμορφωσης...). Μολις γυρισα απο Καϊμακτσαλαν (υψομετρικη διαφορα 2000 μετρα) χωρις αποκληση στην διαφορα καταναλωσης.
Οσο για την συγκριση καποιοι θελουν να κανουν τα αυτοκινητα τους ''πειραματικα'' και πληρονοντας για αυτο. Εγω παντως 5ης γενιας ιδιως στην ελλαδαρα θα εβαζα σε κανα χρονο και αν....
Αν λειτουργει σωστα ειναι σαφως ανωτερο της 4ης.. Ανννν...Με το απλο συστηματακι της Brc 4ης γενιας εχω ξεχασει και το ονομα του εγκαταστατη....
Το πρατηριο στα Γιαννιτσα απλα υποδηγματικο. Το τσεκαρα 10αδες φορες...
-
κανενας απο εμας εδω δεν επιθυμει βλαβες σε συστηματα lpg ειτε ειναι αεριας η υγρης μορφης,ουτε εχουμε σκοπο να θαβουμε
συστηματα που βγαζουν βλαβες. τα συστηματα δεν εχουν εγγυηση 2 χρονια; τουλαχιστον για το δικο μου αυτο ξερω οποτε
για τον φιλο με την αντλια αν ισχυει αυτο δεν τρεχει τιποτα, ασε που πιστευω οτι θα στην αλλαξουν ετσι και αλλιως γιατι αν
ειναι σφαλμα κατασκευαστικο(αστοχια υλικου) ειναι μεσα στον marketing της μητρικης να στο αλλαξει δωρεαν
μην τρωγομαστε σαν τα κοκκορια για τα συστηματα γιατι θα αρχισουν οι βλαβες συννεφο.
να σημειωσω νεα καταναλωση. 336κμ με 25.8λτ υγραεριο δηλαδη 7.67λτ/100κμ υγραεριο και 1.4λτ/100χλμ βενζινη. πρεπει
να αναψω καμμια λαμπαδα στους ολλανδους και γερμανους ,ερχεται και πασχα...... -
αφου 4ης γενιας καιει με lpg μονο + 10% απο οτι με βενζινη τοτε παει περιπατο το 25% που καποιοι επιμενουν εδω.ειδικα σε αυτοκινητα με υψηλη συμπιεση 10.5/1 φαινεται οτι τα οκτανια τα παραπανω του Lpg κανουν την οικονομια στην καταναλωση!!!
-
Σίγουρα κανείς δεν θέλει να θάβει συστήματα. κανείς εκτός από μερικούς εδώ μέσα......κρίμα γιατί πιστεύω ότι εδώ πρέπει να βοηθά ο ένας τον άλλο και όχι να πέφτει φτυάρι.
Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι, πραγματικοί γνώστες και ανιδιοτελείς που είναι μέλη εδώ, και μας ανοίγουν τα μάτια. Τους ευχαριστώ.Οσον αφορά τα συστήματα, σίγουρα δεν πρέπει να μπούμε στη λογική του κακώς εννοούμενου ανταγωνισμού, αφού τόσο τα 5ης όσο και τα 4ης έχουν να επειδείξουν από την πλευρά του το καθένα, διάφορα πλεονεκτήματα.
'lyggas' suzuki gv (icom jtg - 14.500 χλμ.)
-
1 παρατηρηση μονο. Μεχρι τωρα δεν εχω δει-ακουσει για κανενα συστημα αεριου ψεκασμου με καταναλωση κατω απο +15 στην καλύτερη(με αρκετη δοση αμφισβήτησης για παραπανω)...
Συνηθως παρατηρείται το +20 .
Εαν δε, παρατηρείται χαμηλότερη καταναλωση απο τη συνήθης, μπορει να υπαρχει θεμα αποδοσης κινητηρα(πτωση ιπποδύναμης κτλ) -
παντως καποιοι εδω βλεπουν συνεχεια μονο +10% με αερια μορφη,δεν μπορει να λενε ψεματα συνεχεια ουτε να σερνονται τα
αυτοκινητα τους και να μην κανουν κατι γι' αυτο, γιατι πλεον κατανταει κουραστικο να συζηταμε το ιδιο θεμα 100 φορες και να μην βγαζουμε ακρη. επιμενω οτι δεν οδηγει πουθενα ο ανταγωνισμος αεριας - υγρης μορφης εκτος αν εδω γραφουν και εγκαταστατες τετοιων συστηματων και ολοι καταλαβαινουμε τι συμβαινει..... με το θεμα αυτο -
Στο θέμα της κατανάλωσης έχω να καταθέσω τα εξής:
Στην εθνική μέση κατανάλωση 8 λίτρα/100 χλμ με 110-120 χλμ/ώρα και 8.8 με μέση ταχύτητα 130-140 χλμ/ώρα
Μέσα στην Αθήνα τουλάχιστον 10 λίτρα/100 χλμ (χωρίς ιδιαίτερη κίνηση), που πλησιάζει τα 11-11.5 άμα ατυχήσω και πήξω στην κίνηση.Οι μετρήσεις αυτές έγιναν μετά από 17000 χλμ με Lpg σε Seat Leon 1.6, μοντέλο 2005 (το προηγούμενο με τον κλασικό κινητήρα VAG 1.6, 102 HP) με σύστημα Prins εγκατεστημένο από τον Οκτώβριο του 2010. Όλα μου τα γεμίσματα εκτός από 4-5 έχουν γίνει σε ένα συγκεκριμένο πρατήριο. Κατανάλωση flashlube 400ml κάθε 7500 χλμ περίπου.
Είμαι περίπου στο +15% σε σχέση με την κατανάλωση της βενζίνης, αλλά δεν με πειράζει καθόλου, αφού το όχημα κινείται χωρίς να υστερεί σε χαμηλές ή υψηλές στροφές.Όσο για το ποιο σύστημα είναι το καλύτερο, καλύτερα να αναρωτηθεί ο καθένας μας ποιο σύστημα ταιριάζει καλύτερα στο όχημα, στον τρόπο οδήγησης, στον ρυθμό απόσβεσης, στην τσέπη και στη φιλοσοφία του καθενός μας, παρά να μας ανησυχεί η κατσίκα του γείτονα.....
Σε κάθε περίπτωση το ΔΙΚΟ ΜΟΥ σύστημα είναι το καλύτερο και δεν σηκώνω κουβέντα -
Ο χρήστης konos έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση το ΔΙΚΟ ΜΟΥ σύστημα είναι το καλύτερο και δεν σηκώνω κουβέντα
Εχεις πιασει το νοημα... Σε παω
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
1 παρατηρηση μονο. Μεχρι τωρα δεν εχω δει-ακουσει για κανενα συστημα αεριου ψεκασμου με καταναλωση κατω απο +15 στην καλύτερη(με αρκετη δοση αμφισβήτησης για παραπανω)...
Συνηθως παρατηρείται το +20 .
Εαν δε, παρατηρείται χαμηλότερη καταναλωση απο τη συνήθης, μπορει να υπαρχει θεμα αποδοσης κινητηρα(πτωση ιπποδύναμης κτλ)Συμφωνώ απόλυτα και καλό θα ήταν να επανεξετάσουν, αν όντως είναι τόση η κατανάλωση που έχουν, την πλευρά της αξιοπιστίας του κινητήτα. Γιατί όπως έχουν γράψει άλλοι εδώ που γνωρίζουν, φτωχό μίγμα=πρόωρη φθορά.
-
Ο χρήστης djoannid έγραψε:
Δεν μας λες αν η αντλία θα αλλαχθει στην εγγύηση, η θα την πλήρωσεις 4-5 κατοσταρικα που κάνει.
...
Κοίτα λίγο προς Ολλανδία μεριά να δεις τι υλικα βάζουν οι άνθρωποι viale & prins και σε 4η και 5ης γενιά και πες μαςΦιλικά dathens
Προφανώς και θέλεις σύγκριση μεταξύ 4ης και 5ης. Ας το κάνουν οι ειδικοί και αυτοί που ξέρουν. Όταν βρείς κάτι επίσημο σε περιοδικό ή δημοσιευμένο έλα να το συζητήσουμε.
Την εγγύηση της αντλίας δεν την ανάφερα γιατί απλώς εννοείται, και εννοείται γιατί μιλάμε για ICOM. Αν έχεις διαφορετική άποψη και ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε απλώς ενημέρωσέ μας. Δες λίγο προς Αυστραλία, Αμερική και δες αν υπάρχει εταιρία που να συναγωνίζεται την ICOM...
Και προφανώς δεν υπερασπίζομαι την εταιρία (αφού άλλωστε εγώ έχω το πρόβλημα...) αλλά ο λόγος που έγραψα το μήνυμα στο φόρουμ είναι να δούμε μήπως τελικά το πρόβλημα δεν είναι η αντλία αλλά η κακή εγκατάσταση...
Φυσικά και δεν θέλω να κανω σύγκριση των γενεών και συμφωνώντας ότι η 5η γενια είναι τεχνολογικά πιο προηγμένη απο την 4η έχοντας όμως εμπειρία απο brc και prins με αρκετά χιλ όπως και να το κάνεις ο Ιταλός δεν είναι Ολλανδός ούτε θα τον φτάσει ποτέ εάν είχε βγει το υγρού ψεκασμού της πρινς όταν εγω εκανα την εγκατάσταση μου το οποίο δεν τρυπαει πολαπλες αλλα χρησιμοποιεί τα μπεκ της βενζινης και ήταν κατάλληλο για τον παλιό V6 κινητήρα μου θα το εβαζα με κλειστα μάτια ίσως ειμαι απο τους τυχερούς που δεν έχω μέχρι σήμερα πρόβλημα με 2 αυτοκίνητα και 10000 χιλομετρα με brc και 5000 χιλ με πρινς
@ astra ναι την πολυβαβλιδα ενοουσα έχεις δίκιο δεν έχει αντλία -
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Σίγουρα κανείς δεν θέλει να θάβει συστήματα. κανείς εκτός από μερικούς εδώ μέσα......κρίμα γιατί πιστεύω ότι εδώ πρέπει να βοηθά ο ένας τον άλλο και όχι να πέφτει φτυάρι.
Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι, πραγματικοί γνώστες και ανιδιοτελείς που είναι μέλη εδώ, και μας ανοίγουν τα μάτια. Τους ευχαριστώ.Οσον αφορά τα συστήματα, σίγουρα δεν πρέπει να μπούμε στη λογική του κακώς εννοούμενου ανταγωνισμού, αφού τόσο τα 5ης όσο και τα 4ης έχουν να επειδείξουν από την πλευρά του το καθένα, διάφορα πλεονεκτήματα.
Επειδή το λες δεύτερη φορα δεν έθαψε κανείς σύστημα ούτε κασανδρες υπάρχουν, επεσημάνθει μόνο η διάφορα ποιοτητος υλικού μεταξύ Ιταλών και Ολλανδών , έχοντας και ιταλικό και ολλανδικο συστημα να μου επιτρεψεις να ξέρω
Τώρα θα σε ρωτήσω εγω μήπως έχεις ιδιαίτερες σχέσεις με την ICOM ;
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Επειδή το λες δεύτερη φορα δεν έθαψε κανείς σύστημα ούτε κασανδρες υπάρχουν, επεσημάνθει μόνο η διάφορα ποιοτητος υλικού μεταξύ Ιταλών και Ολλανδών , έχοντας και ιταλικό και ολλανδικο συστημα να μου επιτρεψεις να ξέρω
Τώρα θα σε ρωτήσω εγω μήπως έχεις ιδιαίτερες σχέσεις με την ICOM ;
Αν ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ να μάθεις τη σχέση μου με την icom, σε πληροφορώ ότι για την εγκατάσταση του jtg κατέθεσα στον εδώ αντιπρόσωπό της 1840 ευρώ ζεστά. Εκεί τελειώνει αυτή η σχέση. Από κει και πέρα όσα έχω αναφέρει για τη λειτουργία του συστήματος είναι πέρα για πέρα αληθή.
Σε παρακαλώ άλλη φορά να μην αφήνεις υπονοούμενα που προσβάλλουν ανθρώπους που γράφουν εδώ μόνο για να βοηθήσουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.
Αν παρακολουθούσες όσα έχω γράψει, θα έβλεπες ότι ανέφερα λεπτομερώς και ανέδειξα όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισα έως τώρα. Ε λοιπόν τώρα αυτά τα προβλήματα έχουν ληθεί όλα. Πειράζει που το γράφω;
Αλλη φορά θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο διακριτικός, γιατί θίγεις κάποιον που γράφει με κάθε ανιδιοτέλεια.
Και για να σου λύσω την απορία με την ενασχόλησή μου, σε πληροφορώ ότι ουδέποτε είχα, έχω ή θα έχω σχέση με το χώρο του εμπορίου εν γένει.-'lyggas' suzuki gv (icom jtg - 14.500 χλμ.)
-
Για μενα το οτι υπαρχει αντιπαράθεση ειναι υγιές. Αλλιως να συμφωνουμε ολοι με ολα να τελειωνει η υποθεση και να μη στεναχωρουμε και κανενα...
Και σταματηστε τις θεωριες συνωμοσίας που εμπλεκουν εγκαταστατες-εμπορους να ''παιζουν''τα αθωα μελη σε forum...
Eχει ξεπερασει τα ορια του γραφικού...
Στο κατω-κατω υπαρχουν και moderators για οποιον ξεπερνα τα ορια ή παιζει τη νοημοσύνη μας, δεν θελουμε ντεντεκτιβ... -
Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση σχετικά με το σύστημα λίπανσης-λαδιέρα. Αν και ο εγκαταστάτης μου αρνείται πεισματικά να το βάλω καθώς λέει πως μόνο κακό κάνει και δεν χρειάζεται εγώ για να είμαι λίγο πιο ήσυχος θα το τοποθετήσω (αν και ήμουν έτοιμος να βάλω τα tunup 163-164-αλήθεια ποια η γνώμη σας γι αυτά τα πρόσθετα?)
Η ερώτηση έχει να κάνει με το σημείο στο οποίο μπαίνει ο σωλήνας από τον λιπαντήρα. Έχω δει σχετικά βίντεο αλλά δεν είναι πολύ κατατοπιστικά. Μπαίνει στην εισαγωγή αέρα και αν ναι σε πιο σημείο? Γιατί μέχρι πρότινος πίστευα πως έμπαινε στον σωλήνα του υγραερίου.
Επίσης αν κάποιος έχει σχετικές φώτο θα ήταν καλοδεχούμενες.
Να ενημερώσω πως το αμάξι μου είναι ένα Hyundai i30 1.4 και το σύστημα που θα μπει το OMVL DREAM XXI-N.
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Για μενα το οτι υπαρχει αντιπαράθεση ειναι υγιές. Αλλιως να συμφωνουμε ολοι με ολα να τελειωνει η υποθεση και να μη στεναχωρουμε και κανενα...Και σταματηστε τις θεωριες συνωμοσίας που εμπλεκουν εγκαταστατες-εμπορους να ''παιζουν''τα αθωα μελη σε forum...
Eχει ξεπερασει τα ορια του γραφικού...
Στο κατω-κατω υπαρχουν και moderators για οποιον ξεπερνα τα ορια ή παιζει τη νοημοσύνη μας, δεν θελουμε ντεντεκτιβ...Δεν υπάρχει αντιπαράθεση και δεν ήθελα να θιξω τον φίλο ακριβώς γιατί και εμένα η σχέση μου σταμάτησε στα 1900 και 1350 πρινς και brc αλλα δεν μου άρεσε το υπονοούμενο περι κασανδρες και έχω παρακολουθήσει όλα τα πόστς προσεχτικά, την ερώτηση την αποσυρω γιατί θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας εδω ενημέρωση και συλλογή εμπειριών κανουμε δεν μπορω όμως να μην σχολιάσω ότι δεν πρέπει ένα τόσο ακριβο σύστημα δεν θα πρέπει να έχει προβλήματα εξ αρχής και όπως έχω αναφέρει σε άλλο πόστς μου θεωρώ ότι δεν πρέπει να γινομστε για οπιαδηποτε εταιρία ή εγκαταστατη άσχετα με την επίλυση εντός εγγυήσεων οι κασιδιδες της υγραεριοκινησης ήμουν έτοιμος να μουντσρω τον εγκαταστατη μου για θέμα που είχε να κάνει με την μερσεντες καθαρά μετα απο προειδοποιση για κύκλωμα ψύξης μετα απο διαδρομή 30 xil off road παρά τις διαβεβεωσεις του ότι δεν είχε να κάνει με την εγκατάσταση υγραεριου όπως και δεν είχε, έφαγα όμως μια μέρα για να βρω τοις πταίει που βρήκα σε εξουσιοδοτημένο σέρβις της μερσεντες δεν γίνετε να πληρώνεις κάτι και να ασχολησε όπως βλεποω σε μερικους φίλους μήνες μετα για να δουλέψει σωστά δεν το δέχομαι απο χαρακτήρα. Τώρα θα μου πεις είσαι κολοφαρδος γιατί δεν έχεις προβλήματα μέχρι στιγμής ναι αλλα δεν θα επρεπε κανείς ούτε ο φίλος lygas να έχει κανένα θέμα απο την αρχή με την icom , δεν συμβιβαζομαι στη θέση του φίλου με την αντλία θα απαιτούσα νεα εγκατάσταση απο την αρχή με αλλαγη στα πάντα αφου είναι μέσα στην εγγύηση....... Τι σημαίνει παρέδωσε πνεύμα μετα απο 47000 .....
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Τι σημαίνει παρέδωσε πνεύμα μετα απο 47000 .....Απλη αστοχια υλικου και θελει αλλαγη. Τι πιο φυσιολογικο ?
Στο astra μεχρι να κανω 30.000χλμ ειχα αλλαξει το μισο αμαξι απο αστοχιες υλικων
Τι αισθητηρες λ(2 φορες), τι γρυλους, τι εγκεφαλους απο το clima και ενα σωρο αλλα......
Το μονο θεμα ειναι να εισαι στην εγγυηση για να μη πλερώ -
opel rulezzzzzz
Υγραεριοκίνηση!