-
Ο χρήστης car-o-bill έγραψε:
Να πω και εγώ την εμπειρία μου στα 2500χλμ που έκανα μέχρι στιγμής (από 12/3) με το icom jtg στο Peugeot 307.
Κατ' αρχάς τα παιδιά εδώ έχουν καλή διάθεση αλλά είναι ακόμα αρχάριοι. Ευτυχώς που κατά διαστήματα ανεβαίνει το τεχνικό team του συνεταίρου (λέγε με Μπίρμπο) από Αθήνα και λύνονται κάποια προβλήματα.Που είπαμε οτι έκανες την εγκατάσταση; Αν δεν θες να πεις εγκαταστάτη, γράψε μόνο την πόλη / περιοχή.
-
κοιτα πως υπολογισα την οικονομια στην καταναλωση
- καταναλωση προ υγραεριου : 7.8lt/100χλμ εκτος ,9λτ/100 χλμ εντος με βενζινη,μεσος ορος 8.4λτ/100χλμ δηλαδη κοστος 8.4χ1.65ε/λτρ , δηλαδη 13.86ε/100χλμ με βενζινη
2)καταναλωση μετα υγραεριου : 1.4lt/100χλμ βενζινη ,κοστος 1.4χ1.65ε/100χλμ =2.31ε/100χλμ βενζινη
καταναλωση υγραεριου μεσος ορος 8.55λτρ/100χλμ υγραεριο, κοστος 8.5χ0.779ε/100χλμ υγραεριου=6.66ε/100χλμ
συνολο 2.31ε+6.66ε=8.97ε/100χλμ
αρα εχω διαφορα 13.86-8.97=4.89ε/100χλμ δηλαδη 35.27% κατω και βεβαια συμφωνω μαζι σου οτι θα εβλεπα και αλλο
αν εκαιγε λιγοτερη βενζινη. αλλα δεν μπορω να τα ζηταω ολα ,και αποδοση και οικονομια, μην ξεχναμε οτι μιλαμε για 215+ ιππους και αυτοκινητο 4πορτο με χωρους κλπ.
- καταναλωση προ υγραεριου : 7.8lt/100χλμ εκτος ,9λτ/100 χλμ εντος με βενζινη,μεσος ορος 8.4λτ/100χλμ δηλαδη κοστος 8.4χ1.65ε/λτρ , δηλαδη 13.86ε/100χλμ με βενζινη
-
στην prins πιστευω οτι δεν ηξεραν απο την αρχη οτι θα τσιμπαει και βενζινη εξαλλου εμενα δεν με χαλαει αφου στα κρυωματα το γυρναγα απο μονος μου σε βενζινη ( πριν διαπιστωσω οτι καιει και βενζινη) οπως εκανα παντα απο τοτε που το αγορασα λογω turbo.απλα δεν με πιστευατε για την καταναλωση σε λιτρα υγραεριου που ειναι ισως και μικροτερη απο αυτη που υπολογιζω τωρα. ποιος θα μου πει τι να κανω ετσι ωστε να γεμιζει με ανεση και τα 46.4 λιτρα και οχι μετα απο πιεση αρκετα
λεπτα στην αντλια; ελατε ρε παιδια πες τε μου, γιατι νομιζω οτι κατι πειραζουν στην βαλβιδα του ντονατς και ειτε παιρνει πιο
πολυ η γεμιζει πιο γρηγορα -
Εγώ δεν θα έμπαινα σε αμάξι που έχει δεξαμενή υγραερίου χωρίς ασφάλεια και γεμίζει μέχρι επάνω.
-
Σήμερα μετά από πολύ διάβασμα, έρευνα και αναβολές άφησα το peugeot μου 307 1,6/2006 στην ecogas για lovato 4ης(αερίου ψεκασμού χωρίς λαδίερα.
Ήμουν ανάμεσα σε ecogas και σε έναν άλλο πολύ παλιό εγκαταστάτη της Θεσσαλονίκης.Τον τελευταίο τον απέρριψα για τον ακόλουθο λόγο.Μου παρουσίασε το κιτ του (6ης ?) που ψεκάζει και βενζίνη περιοδικά ως το πλέον αξιόπιστο για την προστασία του κινητήρα, ενώ ανέφερε ότι ουσιαστικά οι λαδιέρες που τοποθετούνται από άλλους δεν προσφέρουν πρακτικά τίποτα στην προστασία του κινητήρα.Η λύση είναι ο ψεκασμός βενζίνης μαζί με lpg είπε όπως κάνει το 6ης γενιάς κιτ του.φυσικά δεν τον ρώτησα γιατί πρίν ένα χρόνο που είχα και πάλι περάσει από τις εγκαταστάσεις του (για 4ης τότε γενίας) μου είχε συστήσει τη λαδίερα για εξτρα προστασία του κινητήρα.Απλά έφυγα
Ένα ακόμη + για ecogas, : ήταν ο μόνος εγκαταστάτης που μου ανέφερε το πρόβλημα(αλλά και τη λύση ) που παρουσιάζουν τa περισσοτερα peugeot με lpg ston δείκτη βενζίνης ο οποίος συνεχώς κατεβαίνει παρόλο που το αυτοκίνητο κινείται με αέριο.
Η λύση για το πρόβλημα που είχα εντοπίσει και ο ίδιος στο internet, μία ηλεκτρονική πλακέτα +50 ευρο.
Για να συνοψίσω:
1,Ξέρω πως ρισκάρω καθώς βάζω χέρι στον μαμά κινητήρα.
2.Ελπίζω πως ελαχιστοποιώ τους κινδύνους έχοντας επιλέξει έναν εγκαταστατη με ιστορία στο χώρο(2-3 στο σύνολο στη θεσσαλονίκη) ο οποίος δε μετέτρεψε το φανοποιείο του σε gasάδικο τον τελευταίο χρόνο για να κονομίσει.
3. Δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα για την πιθανή αύξηση στην τιμή του lpg(βλέπε αύξηση ειδικού φόρου αερίου) καθώς κινούμαι αρκετά συχνά στα σύνορα και έχω σκοπό ακόμη και τώρα να φουλάρω που και που στα Σκόπια με ακόμη πιο χαμηλή τιμή.
Ελπίζω όλα να είναι ΟΚ.Αυτά προς το παρον
-
Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση και λόγω των αμφιβολιών που έχουν οι περισσότεροι περί αξιοπιστίας της μηχανής των αυτοκινήτων τους μετά την μετατροπή, εδώ γράφουν για 15ετή εγγύηση http://www.mastergas.gr/article.php?cat=8 .
-
Επαναφέρω τις ερωτήσεις στο προσκήνιο, μιας και δεν απάντησε ουσιαστικά κανείς τρεις σελίδες πριν:
- Υπάρχει η δυνατότητα με ίδια διάμετρο δεξαμενής να βάλω μεγαλύτερη σε λίτρα (πιο ψηλή); Αυτή που έχω τώρα παίρνει μόνο 28 λίτρα με αυτονομία περίπου 300χλμ.
- Τα μπεκάκια κάνουν έναν ήχο τύπου κινητήρα πετρελαίου όταν βουλεύουν. Ενός φίλου με όμοιο σύστημα (4ης γενιάς κι αυτό), όχι όμως ίδιο, δεν διαφέρει από τη λειτουργία με βενζίνη. Εντελώς αθόρυβο. Τι 'παίζει' με τα δικά μου; Απλώς έτσι είναι το kit;
- Γίνεται να γυρίζει αυτόματα όταν πιάσει τη θερμοκρασία από βενζίνη σε υγραέριο, χωρίς την ανάγκη για πάτημα γκαζιού ώστε να πιάσει λίγες στροφές και να γυρίσει σε υγραέριο; Του φίλου παραπάνω πάλι, 'γυρίζει' μόνο του, αυτόματα.
Ευχαριστώ πολύ...
-
Ο χρήστης basdel έγραψε:
Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση και λόγω των αμφιβολιών που έχουν οι περισσότεροι περί αξιοπιστίας της μηχανής των αυτοκινήτων τους μετά την μετατροπή, εδώ γράφουν για 15ετή εγγύηση http://www.mastergas.gr/article.php?cat=8 .Αν κοιτάξεις παλιότερα μηνύματα, έχει ξαναγραφτεί το συγκεκριμένο θέμα.
Τότε όμως δεν έλεγε και πολλές πληροφορίες στο site της MasterGas. Όχι οτι λέει τώρα και πολλά ή έχει τους όρους αυτής της φοβερής εγγύησης, κλπ. εδώ ούτε καν έχει πληροφορίες ποιας εταιρείας σύστημα τοποθετούν...
Το ενδιαφέρον είναι οτι έχουν μια εικόνα από το LPi της Vialle... κι από την άλλη μιλάνε για ψεκασμό αεριοποιημένου υγραερίου, οπότε αυτά τα δύο δεν συμβιβάζονται...
Εγώ θα έλεγα οτι ή ακόμη ψάχνονται για συνεργασία με διάφορες εταιρείες ή δεν έχουν δει κάποιες βασικές λεπτομέρειες του νέου site τους κι έχουν αφήσει κάποιον web designer να τους εκθέτει (αν κι εφόσον δεν έχουν καμία σχέση με Vialle).
Κατά τ' άλλα, το πιο πιθανό είναι να βάζουν σύστημα της τούρκικης Atiker, σύμφωνα με αυτό εδώ:
http://www.atiker-hellas.gr/company/antiprosopoi -
Ο χρήστης christos13 έγραψε:
Σήμερα μετά από πολύ διάβασμα, έρευνα και αναβολές άφησα το peugeot μου 307 1,6/2006 στην ecogas για lovato 4ης(αερίου ψεκασμού χωρίς λαδίερα.
Ήμουν ανάμεσα σε ecogas και σε έναν άλλο πολύ παλιό εγκαταστάτη της Θεσσαλονίκης.Τον τελευταίο τον απέρριψα για τον ακόλουθο λόγο.Μου παρουσίασε το κιτ του (6ης ?) που ψεκάζει και βενζίνη περιοδικά ως το πλέον αξιόπιστο για την προστασία του κινητήρα, ενώ ανέφερε ότι ουσιαστικά οι λαδιέρες που τοποθετούνται από άλλους δεν προσφέρουν πρακτικά τίποτα στην προστασία του κινητήρα.Η λύση είναι ο ψεκασμός βενζίνης μαζί με lpg είπε όπως κάνει το 6ης γενιάς κιτ του.φυσικά δεν τον ρώτησα γιατί πρίν ένα χρόνο που είχα και πάλι περάσει από τις εγκαταστάσεις του (για 4ης τότε γενίας) μου είχε συστήσει τη λαδίερα για εξτρα προστασία του κινητήρα.Απλά έφυγα
Ένα ακόμη + για ecogas, : ήταν ο μόνος εγκαταστάτης που μου ανέφερε το πρόβλημα(αλλά και τη λύση ) που παρουσιάζουν τa περισσοτερα peugeot με lpg ston δείκτη βενζίνης ο οποίος συνεχώς κατεβαίνει παρόλο που το αυτοκίνητο κινείται με αέριο.
Η λύση για το πρόβλημα που είχα εντοπίσει και ο ίδιος στο internet, μία ηλεκτρονική πλακέτα +50 ευρο.
Για να συνοψίσω:
1,Ξέρω πως ρισκάρω καθώς βάζω χέρι στον μαμά κινητήρα.
2.Ελπίζω πως ελαχιστοποιώ τους κινδύνους έχοντας επιλέξει έναν εγκαταστατη με ιστορία στο χώρο(2-3 στο σύνολο στη θεσσαλονίκη) ο οποίος δε μετέτρεψε το φανοποιείο του σε gasάδικο τον τελευταίο χρόνο για να κονομίσει.
3. Δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα για την πιθανή αύξηση στην τιμή του lpg(βλέπε αύξηση ειδικού φόρου αερίου) καθώς κινούμαι αρκετά συχνά στα σύνορα και έχω σκοπό ακόμη και τώρα να φουλάρω που και που στα Σκόπια με ακόμη πιο χαμηλή τιμή.
Ελπίζω όλα να είναι ΟΚ.Αυτά προς το παρον
Αυτο με το προβλημα ενδειξης βενζινης στα Peugeot λυνοταν δωρεαν (με ενα ρελεδακι), αν εβαζες το συστημα σε επισημη αντιπροσωπια Peugeot κοντα στην Θεσσαλονικη με 1250 ευρω και περασμενο ΚΤΕΟ (Συστημα Versus πoλωνικο).
Φιλος που εκανε την εγκατασταση σε 207 1.6 δεν αντιμετωπισε κανενα προβλημα εδω και 10.000 χλμ -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Αν κοιτάξεις παλιότερα μηνύματα, έχει ξαναγραφτεί το συγκεκριμένο θέμα.
Τότε όμως δεν έλεγε και πολλές πληροφορίες στο site της MasterGas. Όχι οτι λέει τώρα και πολλά ή έχει τους όρους αυτής της φοβερής εγγύησης, κλπ. εδώ ούτε καν έχει πληροφορίες ποιας εταιρείας σύστημα τοποθετούν...
Το ενδιαφέρον είναι οτι έχουν μια εικόνα από το LPi της Vialle... κι από την άλλη μιλάνε για ψεκασμό αεριοποιημένου υγραερίου, οπότε αυτά τα δύο δεν συμβιβάζονται...
Εγώ θα έλεγα οτι ή ακόμη ψάχνονται για συνεργασία με διάφορες εταιρείες ή δεν έχουν δει κάποιες βασικές λεπτομέρειες του νέου site τους κι έχουν αφήσει κάποιον web designer να τους εκθέτει (αν κι εφόσον δεν έχουν καμία σχέση με Vialle).
Κατά τ' άλλα, το πιο πιθανό είναι να βάζουν σύστημα της τούρκικης Atiker, σύμφωνα με αυτό εδώ:
http://www.atiker-hellas.gr/company/antiprosopoiΜε προλαβες...
-
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Επαναφέρω τις ερωτήσεις στο προσκήνιο, μιας και δεν απάντησε ουσιαστικά κανείς τρεις σελίδες πριν:- Υπάρχει η δυνατότητα με ίδια διάμετρο δεξαμενής να βάλω μεγαλύτερη σε λίτρα (πιο ψηλή); Αυτή που έχω τώρα παίρνει μόνο 28 λίτρα με αυτονομία περίπου 300χλμ.
- Τα μπεκάκια κάνουν έναν ήχο τύπου κινητήρα πετρελαίου όταν βουλεύουν. Ενός φίλου με όμοιο σύστημα (4ης γενιάς κι αυτό), όχι όμως ίδιο, δεν διαφέρει από τη λειτουργία με βενζίνη. Εντελώς αθόρυβο. Τι 'παίζει' με τα δικά μου; Απλώς έτσι είναι το kit;
- Γίνεται να γυρίζει αυτόματα όταν πιάσει τη θερμοκρασία από βενζίνη σε υγραέριο, χωρίς την ανάγκη για πάτημα γκαζιού ώστε να πιάσει λίγες στροφές και να γυρίσει σε υγραέριο; Του φίλου παραπάνω πάλι, 'γυρίζει' μόνο του, αυτόματα.
Ευχαριστώ πολύ...
- Ο μαστορας σου θα ξερει. Εχει καταλογο.
2)Ειναι τα μπεκ και ο τροπος που δουλευουν. Ρωτα τον μαστορα σου αν εχει αλλη μαρκα. Δεν εχεις προβλημα ομως
3)Το συστημα σου εχει ρυθμηστει ετσι απο τον εγκαταστατη σου. Ρωτησε τον αν περνει αλλον προγραμματισμο χωρις να λεμβανει υπ'οψην τις στροφες του κινητηρα. Αν ο φιλος σου εχει το ιδιο συστημα γινεται σιγουρα.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Να πω και εγώ την εμπειρία μου στα 2500χλμ που έκανα μέχρι στιγμής (από 12/3) με το icom jtg στο Peugeot 307.
Κατ' αρχάς τα παιδιά εδώ έχουν καλή διάθεση αλλά είναι ακόμα αρχάριοι. Ευτυχώς που κατά διαστήματα ανεβαίνει το τεχνικό team του συνεταίρου (λέγε με Μπίρμπο) από Αθήνα και λύνονται κάποια προβλήματα.Που είπαμε οτι έκανες την εγκατάσταση; Αν δεν θες να πεις εγκαταστάτη, γράψε μόνο την πόλη / περιοχή.
ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ Υποκατάστημα Ιωαννίνων
-
Ο χρήστης christos13 έγραψε:
Σήμερα μετά από πολύ διάβασμα, έρευνα και αναβολές άφησα το peugeot μου 307 1,6/2006 στην ecogas για lovato 4ης(αερίου ψεκασμού χωρίς λαδίερα.Ecogas εννοείς τον Σωτ. Μανθ.?
Δεν ήξερα ότι βάζει lovato. -
Καλημέρα και από εμένα θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπειρία από Πολλωνικά συστήματα και συγκεκριμένα απο αυτό της lecho, τι λέτε να το εμπιστευτώ γιατί είμαι δυαστακτικός!
-
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Ecogas εννοείς τον Σωτ. Μανθ.?
Δεν ήξερα ότι βάζει lovato.Nαι αυτός είναι. Βάζει LOVATO.
-
Ο χρήστης geleot έγραψε:
Καλημέρα και από εμένα θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπειρία από Πολλωνικά συστήματα και συγκεκριμένα απο αυτό της lecho, τι λέτε να το εμπιστευτώ γιατί είμαι δυαστακτικός!εγώ έχω βάλει της ac που είναι πολωνική, δεν ξέρω αν εχουν κάποια σχέση.
Πολύ ικανοποιημένος,συν ότι στην αθήνα, έχω βρει συνεργείο που εχει εμπειρία στη μαρκα κ είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ -
Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Τώρα που θα βάλω αέριο στο Hyundai i30 μου και δεδομένο ότι πρέπει να κάνω και το σέρβις των 75000 κλμ είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξω και τα μπουζί. Δεν βρίσκω τα NGK LPG 6 που είναι ειδικά φτιαγμένα για υγραέριο και επειδή δεν θέλω να πάω στα μαμά zfr5f-11 έλεγα να βάλω τα ιριδίου zfr5fix-11.
Μήπως είναι καλύτερα να πάω σε ένα βαθμό πιο ψυχρά? Και ποια είναι τα πιο ψυχρά? Τα zfr6fix-11? Όποιος ξέρει ας βοηθήσει...
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Τώρα που θα βάλω αέριο στο Hyundai i30 μου και δεδομένο ότι πρέπει να κάνω και το σέρβις των 75000 κλμ είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξω και τα μπουζί. Δεν βρίσκω τα NGK LPG 6 που είναι ειδικά φτιαγμένα για υγραέριο και επειδή δεν θέλω να πάω στα μαμά zfr5f-11 έλεγα να βάλω τα ιριδίου zfr5fix-11.Μήπως είναι καλύτερα να πάω σε ένα βαθμό πιο ψυχρά? Και ποια είναι τα πιο ψυχρά? Τα zfr6fix-11? Όποιος ξέρει ας βοηθήσει...
μπορεις να δεις και denso irid και ναι αν βρεις 1 κλικ ποιο ψυχρα απο τα μαμα θα ειναι καλλιτερα πιστευω.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
εγώ έχω βάλει της ac που είναι πολωνική, δεν ξέρω αν εχουν κάποια σχέση.
Πολύ ικανοποιημένος,συν ότι στην αθήνα, έχω βρει συνεργείο που εχει εμπειρία στη μαρκα κ είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΕυχαριστώ πολύ,......απλά ήμουν διστακτικός γιατί είναι από Πολωνία και όχι Ιταλία, οπότε θα το τολμίσω και βλέπουμε,έτσι κι αλλιώς ο μάστορας μου πρότεινε αυτή γιατί δεν βγάζει προβλήματα (λαμπάκια κλπ) και άν βγάλει έχουν καλύτερη υποστήριξη !!!??
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Τώρα που θα βάλω αέριο στο Hyundai i30 μου και δεδομένο ότι πρέπει να κάνω και το σέρβις των 75000 κλμ είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξω και τα μπουζί. Δεν βρίσκω τα NGK LPG 6 που είναι ειδικά φτιαγμένα για υγραέριο και επειδή δεν θέλω να πάω στα μαμά zfr5f-11 έλεγα να βάλω τα ιριδίου zfr5fix-11.Μήπως είναι καλύτερα να πάω σε ένα βαθμό πιο ψυχρά? Και ποια είναι τα πιο ψυχρά? Τα zfr6fix-11? Όποιος ξέρει ας βοηθήσει...
Στη τύχη θα έλεγα να βάλεις ένα νούμερο πιο ζεστά.
Αν κάνεις μόνο ταξίδια με μεγάλες ταχύτητες κράτα το ίδιο νούμερο.Το 5 είναι πιο ζεστό από το 6.
Υγραεριοκίνηση!