-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Είναι που θα πέσεις. Στην δική μου περίπτωση ο μηχανολόγος ήταν γνώστης και τα τσέκαρε όλα με την λίστα του υπουργείου λεπτομεριακότατα. Μέχρι και την απόσταση μεταξύ του σωλήνα υγραερίου με την εξάτμιση μέτρησε.
Και γω, δεν θελω να πιστεψω οτι δεν ηξερε αλλα μαλλον οτι βαριόταν .....
Παντως επιμενω οτι τουλαχιστον οι περισσοτεροι δεν τα κοιτανε αυτα. Asterιs, ειδικα αν χωσεις(εστω προσωρινα)τον εγκέφαλο πουθενα στριμωγμένα, σιγα μην τον βγαλουν να τον δουν. Εμενα το μονο που κοιταξε ειναι οι κωδικοι που αναγράφονται στην δεξαμενη......γιατι ηταν ''φατσα καρτα''..
Αληθεια, σε ιδιωτικό ή σε δημοσιο κτεο πηγες gakost ? Μπραβο παντως στον κυριο..Αν αναφέρεσε στην τιμή του πετρελαίου τον άλλο χειμώνα γιατί δεν κοιτάς την λύση να μετατρέψεις τον καυστήρα πετρελαίου σε υγραερίου; Από μια κουβέντα σε μια παρέα από κάποιον που ενδιαφερόταν να το κάνει η μετατροπή δεν είναι μεγάλη υπόθεση και η τιμή του λίτρου είναι περίπου 15 - 20 λ / λίτρο φθηνότερο από το υγραέριο κίνησης. Αν δεν έμενα σε πολυκατοικία θα το είχα έψαχνα και για τον εαυτό μου.
Δεν ξερω αν περνει μετατροπη και αν περνει δεν συμφέρει γιατι δεν θα εχει απόδοση και έρχεσαι στα ιδια μιας και η τιμη εχει μικρη διαφορα.. Οταν εξισωθεί ο φορος και το πετρελαιο θερμανσης φτασει το κινησης, ισως τοτε συμφερει.
-
Καλημέρα και καλή εβδομάδα
Ήθελα να ρωτήσω το εξής: στην ιστοσελίδα της prins για το αυτοκίνητό μου γράφει
Remarks
10th position chassisnumber = 7. Prins recommends to change the cylinderhead for LPG use.Προφανώς προτείνει αλλαγή στην κυλινδροκεφαλή (άραγε με ποια?) Τα πρώτα στοιχεία 10th position chassisnumber = 7 τι ακριβώς σημαίνουν?
Επίσης αφού **recommends **αλλαγή στην κυλινδροκεφαλή γιατί δεν το έχει στην black list που έχει βγάλει?
-
από christos13 » 20/03/11 23:41
Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει κάποια link όπου αναγράφονται black lists οχημάτων που παρουσιάζουν πίο σύχνά
βλάβες από τη χρήση υγραερίου?
το μόνο που έχω καταφέρει να βρώ είναι από την prins με σχόλια για οχήματα με η λίστα είναι όμως του 2005(νομίζω.) μήπως έχει ανανεωθεί με καινούργια στοιχεία?
Από άλλες εταιρείες δε κυκλοφορεί κάτι? το έψαξα αλλά δεν βρήκα τίποτα στο δίκτυο.Ελπίζω να με βοηθήσετε. peugeot 307 1.6 2006
Θα ήλελα νε τσεκάρω ο ίδιος τις λίστες εφόσον κάποιος γλωρίζει. μη περιοριστείτε σε αναφόρες αν είμαι η όχι στη λίστα.!
(και αυτές φυσικά δεκτες κυρίως από υγραεριοκίνητους κατόχους 307 2005-2006)
Ευχαριστώ πολύ!περιμένω....Είμαι κάτοχος 307 αλλά από τα τελευταία πριν το facelift (Απρ/05). Έχω βάλει από 1 Δεκ 2010 υγραέριο κι έχω κάνει μέχρι τώρα 5800χλμ. χωρίς πρόβλημα. Βέβαια είναι λίγος και ο χρόνος και τα χιλιόμετρα για να μπορώ να εκφέρω γνώμη. Πάντως αν χρειαστείς κάτι και μπορώ να βοηθήσω πολύ ευχαρίστως. Το αυτοκίνητο όταν έβαλα υγραέριο είχε ήδη 137000χλμ. Αν ήταν καινούργιο ίσως ήμουν πιο διστακτικός.
-
Εχει κανει καποιος την εγκατασταση υγραεριου σε ibiza 1.4 2004 μοντελο το 75αρι;
Ποιας εταιρειας συστημα ψεκασμου(καποιο φθηνο και καποιο ακριβο πειτε μου )και ποιας γεννιας μου προτεινετε, δεν με ενδιαφερουν καθολου οι επιδοσεις απλα να κανω περισσοτερα χιλιομετρα
Ποσο ειναι η τιμη του υγραεριου σημερα; -
Καλημέρα και πάλι.(γράφω τώρα στο word για να …..βελτιωθώ)
Στα αρχαία + νέα μέτρια η κατάσταση από παλιά. αλλά στα μαθηματικά 1+1=2Λοιπόν μια πρώτη εικόνα λίγο πιο αναλυτική
Έφυγα λοιπόν και εγώ ένα 4ημερο προς Ναύπακτο + και εκτός από τη βόλτα ήταν
ευκαιρία να δω πως δουλεύει και τι καίει σε καθημερινές συνθήκες.
Αλλαγή μόνο του από βενζίνη σε lpg από κρύο κινητήρα σε περίπου 80-90sec.
γέμισμα τις δεξαμενής με 8 atm πίεση(έτσι έλεγε το μανόμετρο της αντλίας) FULL.
Διαδρομή 4 άτομα εθνική(120/140)-κάστρο-Λειβαδιά-Αράχοβα- τριζόνια/χάνια- έδρα – για να έχουμε μια εικόνα του ρυθμού οδήγησης η διαδρομή είναι 250km και βγαίνει οικογενειακά σε 2,50 με 3,00 ώρες περίπου.
Διάφορες μικρές διαδρομές εκεί γύρω Ναύπακτο Μεσολόγγι+++
Λειτουργία κινητήρα άψογη(ηχητικά) σωστό τράβηγμα από πολύ χαμηλά κανένα κόμπιασμα σε όλο το φάσμα.
Και μεγάλη ικανοποίηση από την ακινησία του δείκτη βενζίνης!!!!!!!!!
Στα 507km blink blink blink άδειασε η μπουκάλα σνιφ.
Γέμισμα στη Θήβα στην επιστροφή πίεση αντλίας 10atm πήρε 64,8L (70 δεξαμενή).
Με τέτοια διάφορα στην πίεση των αντλιών έχουμε αρκετή διαφορά στα λίτρα που βάζουμε στη δεξαμενή.
Παρόλα αυτά υπολογίζω. 507 km 64.8L LPG άρα 100*64,8/507=12,781 L lpg/100km
Σε σχέση με τα 11,3L σε βενζίνη που ήθελα στην ίδια διαδρομή με ίδιο πάνω κάτω ρυθμό .Τώρα επιμένω να μην τρωγόμαστε με τα ρούχα μας γιατί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο λες να μπορούμε να ξέρουμε τι θα βγάλει ο κινητήρας μετά από 10/20/30,,,,,,,,,,,,,,1000 χιλιάδες χιλιόμετρα?????
Δεν είναι απαισιοδοξία είναι η πραγματικότητα ας χαρούμε αυτά που έχουμε.
ΕΡΩΤΗΣΗ πριν το lpg δεν υπήρχαν βλάβες στους κινητήρες? ΔΕΝ καταστρέφονταν οι βαλβίδες? ΔΕΝ καίγονταν οι φλάντζες? ΔΕΝ έκαιγαν λάδια? ΔΕΝ …………..?
Τι έκαναν όλα τα service επίσημα και μη? Μόνο λάδια άλλαζαν?
Τι ζόρι είναι αυτό? Ποιος αγοράζει κάτι για ΠΑΝΤΑ? Οι βλάβες σε όλα τα πράγματα και στους ανθρώπους είναι μάλλον σίγουρες κάποια στιγμή –μακριά από μας βέβαια- και πραγματικά είναι απορίας άξιο (θυμήθηκα) αν άναβε λαμπάκι έλεγχου χωρίς να έχει γίνει μετατροπή σε lpg θα το αφήναμε η θα τρέχαμε αέρα στο συνεργείο?
Την μετατροπή την κάναμε όλοι μας επειδή θέλαμε. ευθύνη μας η επιλογή του εγκαταστάτη.
Εγώ πάντως πως πρέπει να αισθάνομαι που το tribute μου καίει όσο και το alto που έχω(χρηματικά) να μην πω ότι ίσως μετά από την πρώτη ρύθμιση που θα γίνει(σε λίγο) ίσως καίει όσο το kymco500i ευρικα (από το δραχμικά)?
Καλά χιλιόμετρα
Ορθωγραφεικα τορα ινε ενταξοι.! -
Φθορά στις έδρες βενζινοκινητήρα περιμένεις να δεις μετά από 200.000 χιλιόμετρα. Στο υγραέριο, από κακές ρυθμίσεις (προσπάθεια εγκαταστάτη να κάνει το μοτέρ να δουλεύει 20% πιό φτωχό, ώστε να βγάζει ίδια ποσοτική κατανάλωση λτ/100 και στα δύο καύσιμα), μπορεί να την δεις και σε 30-40 χιλιάδες χιλιόμετρα. Αν δεν σε ενοχλεί να είσαι με την αβεβαιότητα, μπορείς να πάς να πεις να σου κάνουν την κατανάλωσή 11 λίτρα και στο υγραέριο, γίνεται...
-
Η εκτίμηση του εγκαταστάτη μου geartech ήταν +15-20% αλλά παίζει ρόλο και το πόδι το δεξί.
Δεν είναι στις επιδιώξεις μου να ρίξω την κατανάλωση όσο πιο χαμηλά μπορώ αλλά να μπορώ να κυκλοφορώ άνετα , οικονομικά. Και απροβλημάτιστα.
Στη πρώτη ρύθμιση της εγκατάστασης έγιναν και κάποιες ρυθμίσεις που εξυπηρετούν τα παραπάνω πχ ταυτόχρονη έκχυση βενζίνης σε κάποιες συγκεκριμένες περιστάσεις που υπάρχει ανάγκη όπως πάνω από τις 5200σαλ και μέχρι τον κόφτη ρίχνει και ένα αρκετά υψηλό ποσοστό σε βενζίνη, Ο ΛΟΓΟΣ είναι ότι για να ανεβάσουμε τον κινητήρα εκεί ψηλά σημαίνει ότι θέλουμε δύναμη ΤΩΡΑ οπότε με αυτή την επιλογή την έχουμε σίγουρα κάποια τέτοια tips πιστεύω ότι έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Αν αναφέρεσε στην τιμή του πετρελαίου τον άλλο χειμώνα γιατί δεν κοιτάς την λύση να μετατρέψεις τον καυστήρα πετρελαίου σε υγραερίου; Από μια κουβέντα σε μια παρέα από κάποιον που ενδιαφερόταν να το κάνει η μετατροπή δεν είναι μεγάλη υπόθεση και η τιμή του λίτρου είναι περίπου 15 - 20 λ / λίτρο φθηνότερο από το υγραέριο κίνησης. Αν δεν έμενα σε πολυκατοικία θα το είχα έψαχνα και για τον εαυτό μου.
Δεν ξερω αν περνει μετατροπη και αν περνει δεν συμφέρει γιατι δεν θα εχει απόδοση και έρχεσαι στα ιδια μιας και η τιμη εχει μικρη διαφορα.. Οταν εξισωθεί ο φορος και το πετρελαιο θερμανσης φτασει το κινησης, ισως τοτε συμφερει.
Σε υπόγεια λεβητοστάσια ούτε να σκεφτείτε το υγραέριο. Είναι βαρύτερο από τον αέρα και τυχόν διαρροή θα γεμίσει όλο το υπόγειο και θα σκάσει εντυπωσιακά.
Το φυσικό αέριο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και σε υπόγειο λεβητοστάσιο με σωστό εξαερισμό, τυχόν διαρροή θα φύγει έξω χωρίς να υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.
-
Αξίζει να προτιμήσω ένα σύστημα 5ης γενιάς για subaru forester 158hp, σε σύγκριση με ένα με 4ης γενιάς (με πνεύμονα όπως λένε), όταν η διαφορά κόστους είναι κάπου 1000ευρώ;
Ποιες είναι οι διαφορές μηχανικά και στην πράξη; Παίζει το σενάριο να αυξηθεί σημαντικά η τιμή του υγραερίου; -
Ο χρήστης dim63 έγραψε:
Στη πρώτη ρύθμιση της εγκατάστασης έγιναν και κάποιες ρυθμίσεις που εξυπηρετούν τα παραπάνω πχ ταυτόχρονη έκχυση βενζίνης σε κάποιες συγκεκριμένες περιστάσεις που υπάρχει ανάγκη όπως πάνω από τις 5200σαλ και μέχρι τον κόφτη ρίχνει και ένα αρκετά υψηλό ποσοστό σε βενζίνη, Ο ΛΟΓΟΣ είναι ότι για να ανεβάσουμε τον κινητήρα εκεί ψηλά σημαίνει ότι θέλουμε δύναμη ΤΩΡΑ οπότε με αυτή την επιλογή την έχουμε σίγουρα κάποια τέτοια tips πιστεύω ότι έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Δύναμη ψηλά μπορεί να σου δώσει και το υγραέριο. Μόνο που θα καίει με λάθος αβάνς και θα έχει παραπάνω θερμοκρασίες. Ενώ με την βενζίνη θα είναι σύμφωνα με τις εργοστασιακές τιμές. Σωστή η ρύθμιση και αν το επιτρέπει ο εγκέφαλος, κάντε το ίδιο και σε όλη την κλίμακα WOT (Wide open throttle), στα 95-100kPa από τις 2000 στροφές και πάνω. Και εκεί έχει σημαντική απόκλιση το αβάνς του υγραερίου και πολλές φορές χτυπάει και ελαφρά πειράκια που τα συμμαζεύει ο knock sensor.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Στη πρώτη ρύθμιση της εγκατάστασης έγιναν και κάποιες ρυθμίσεις που εξυπηρετούν τα παραπάνω πχ ταυτόχρονη έκχυση βενζίνης σε κάποιες συγκεκριμένες περιστάσεις που υπάρχει ανάγκη όπως πάνω από τις 5200σαλ και μέχρι τον κόφτη ρίχνει και ένα αρκετά υψηλό ποσοστό σε βενζίνη, Ο ΛΟΓΟΣ είναι ότι για να ανεβάσουμε τον κινητήρα εκεί ψηλά σημαίνει ότι θέλουμε δύναμη ΤΩΡΑ οπότε με αυτή την επιλογή την έχουμε σίγουρα κάποια τέτοια tips πιστεύω ότι έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Δύναμη ψηλά μπορεί να σου δώσει και το υγραέριο. Μόνο που θα καίει με λάθος αβάνς και θα έχει παραπάνω θερμοκρασίες. Ενώ με την βενζίνη θα είναι σύμφωνα με τις εργοστασιακές τιμές. Σωστή η ρύθμιση και αν το επιτρέπει ο εγκέφαλος, κάντε το ίδιο και σε όλη την κλίμακα WOT (Wide open throttle), στα 95-100kPa από τις 2000 στροφές και πάνω. Και εκεί έχει σημαντική απόκλιση το αβάνς του υγραερίου και πολλές φορές χτυπάει και ελαφρά πειράκια που τα συμμαζεύει ο knock sensor.
ευχαριστω
ετσι ακριβως εχει γινει ολη η δουλεια απλα δεν ηθελα να κουρασω -
Ο χρήστης gasdino έγραψε:
προς dim 63
εχεις 6.19% αυξηση στο υγραεριο στα 100χλμ. οταν αλλαξεις μπουζι, μην βαλεις τα 'μαμα' δοκιμασε ιριδιου, εχουν δυο μαρκες
ngk,denso ,ενα βαθμο πιο ψυχρο απο οτι φορας.πχ σε denso ik22 ειναι ψυχροτερο απο ik20 ενα βαθμο.η ngk εχει ειδικη σειρα
για χρηση lpg σειρα ιριδιου .πιστευω οτι θα δεις ακομα πιο κατω στα ισια με βενζινη καταναλωση.
για καθε απορια εδω ειμαστε.......ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
μιλησα με desno και μου ειπαν VT20
http://www.best-spares.gr/mpouzi_spark_plugs_denso.php
ξερεις τιποτα?
-
ρε asteri..απο χομπυ τα ξερεις ολα η ειναι η δουλεια σου?
-
προς dim 63
θα μπω στο site το ευρωπαικο να δω τι προτεινει για το αμαξι σου και τα ξαναλεμε γρηγορα.... -
προς dim 63
ποιο ετος ειναι το αυτοκινητο; o κινητηρας ειναι L4; -
Εγώ με μια κατανάλωση 10-15% παραπάνω με το γκάζι, να υποθέσω ότι καίω φτωχά μίγματα; ο εγκαταστάτης μου είπε ότι καίει και βενζίνη (1 λίτρο/100χλμ ή 300 γρ/100χλμ κάτι τέτοιο) μαζί με το γκάζι. Αυτό το κάνει για να προστατέψει τις βαλβίδες (τις λιπαίνει λέει) αλλά μάλον συμπληρώνει τα φτωχά μιγματα..... Το αυτοκίνητο colt 1,3 BRC.
-
προς dim 63
σου βρηκα 2 site- densoiridium.com/find_part
- drivewire.com.vehicle
απο οτι ειδα αν ειναι μοντελο 2008 σε ιριδιουμ φοραει IT 16 .
-
προς lamprosdl
και εμενα μου τσιμπαει 1.4λτ/100χλμ βενζινη τωρα με το κρυο, αργοτερα θα παει πιο κατω. τουλαχιστον λιπαινονται κατ ελαχιστον οι βαλβιδουλες...... κατι ειναι και αυτο για να κοιμασαι σχετικα ησυχος...... -
Ο χρήστης gasdino έγραψε:
προς lamprosdl
και εμενα μου τσιμπαει 1.4λτ/100χλμ βενζινη τωρα με το κρυο, αργοτερα θα παει πιο κατω. τουλαχιστον λιπαινονται κατ ελαχιστον οι βαλβιδουλες...... κατι ειναι και αυτο για να κοιμασαι σχετικα ησυχος......Το BRC έχεις βάλει φίλε μου.
-
καλησπερα και απο μενα...εχω opel astra 1.4 eco 2007 και εδω και 28000χλμ το εχω φορεσει το zavoli (αεριου ψεκασμου) σε συνεργατη του ΘΕΟΔΩΡΟΥ στη ΛΑΡΙΣΑ...φουλαρω με 45l και μου βγαζει 550χλμ... καθε 200l υγραεριου θελω 15l βενζινης...τιμη στη ΛΑΡΙΣΑ 0.79.....η επιλογη εγινε μετα απο επισκεψη σε μερικα συνεργεια(παραγκες)....τυπος εχει συνεργειο κανονικο....τωρα οσο αφορα τη δουλεια μεχρι στιγμης πηγα σημερα για αλαγη φιλτρων 50Ε...τον ρωτησα για λαδιερα και μου ειπε οτι δεν χρειαζεται στο δικο μου αυτοκινητο αλλα να θελεις να βαλεις καλο κανει κακο οχι......τι σημαινει αυτο? ξερει κανεις κατι παραπανω? 100Ε κοστιζει... το αλλο που θελω να μαθω αν γνωριζει καποιος ειναι οτι εδω και 5000χλμ οταν το βαζω μπροστα το αυτοκινητο δε σκαει αμεσως αλλα μετα απο 5 δευτερολεπτα.....γιατι? αυτη η μοναδικη παρατηρηση μεχρι στιγμης ελπιζω... ευχαριστω.....
Υγραεριοκίνηση!