-
Χαλάρωσε όλες τις γειώσεις, ρίξε καθαριστικό επαφών και ξανασφίξτες.
-
Ο χρήστης dias net έγραψε:
προς astrag1 μαλλον εχω μπλεξει ασχημα προχθες το εκανε καιγοντας βενζινη δεν ξερω αν αυτο λεει κατιΣχεδον...σιγουρα θα το ξερεις αν αποσυνδεσεις το συστημα lpg απο την μπαταρια(για να μην κλεβει καθολου ρευμα κτλ)και το δοκιμασεις παλι με βενζινη(asteris, το προτείνεις ?). Οπως και να'χει αν επιμείνει και ο εγκαταστατης δεν μπορει να κανει κατι, πήγαινε αντιπροσωπία να το κοιτάξουν και αυτοι καλύτερα
-
asteri αν την στιγμη που δημιουργηθει το προβλημα ειναι συνδεδεμενος ο εγκεφαλος του αυτοκινητου με το lap top θα μας βγαλει που ειναι το προβλημα αν ειναι απο γειωση και και σε ποια ? υπαρχει αυτη η δυνατοτητα?
-
φιλε μου McGyver
μπορείς να μου πεις πιο kit έβαλες και σε ποιον εγκαταστατη?
είχες καθόλου προβλήματα με λαμπάκια check engine κ.α
τι κατανάλωση είχες και πόσο σου καιει me lpg?
thanks -
astarg1πολυ σωστο αυτο μ αυτον τον τροπο θα ξεκαθαρισουμε αν ειναι προβλημα συνδεσμολογιας του κιτ αυτος δεν ειναι ο στοχος?
-
Ο χρήστης dias net έγραψε:
asteri αν την στιγμη που δημιουργηθει το προβλημα ειναι συνδεδεμενος ο εγκεφαλος του αυτοκινητου με το lap top θα μας βγαλει που ειναι το προβλημα αν ειναι απο γειωση και και σε ποια ? υπαρχει αυτη η δυνατοτητα?Πολλαπλές βλάβες σε άσχετα μεταξύ τους συστήματα, συνήθως είναι ανεπάρκεια ρεύματος, οπότε είτε κάπου κάποια γείωση δεν είναι επαρκής-δεν κάνει καλή επαφή, είτε ο εγκέφαλος υγραερίου κάπου δημιουργεί κάποια διαροοή προς την γείωση. Το διαγνωστικό δεν βγάζει μύνημα για γείωση, τις τσεκάρεις όλες μία μία. Μετά ξεφύσωσε τον υγραέριο και δούλεψε για κάνα δυό μερες βενζίνα να δεις τι θα κάνει.
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Αληθεια, σε ιδιωτικό ή σε δημοσιο κτεο πηγες gakost ? Μπραβο παντως στον κυριο..
Δημόσιο 80 Ευρωπουλάκια δεν ήξερα ότι μπορείς να πας και στο ιδιωτικό
-
Ο χρήστης gasdino έγραψε:
προς dim 63
δεν υπαρχει ΙΤ18 αλλα ΙΤ 20 για μενα μεινε στο ΙΤ16 που ειναι αυτο που προβλεπει η denso για τον τυπο του μοτερ σου
υπαρχει και η NGK με σειρα iridium για χρηση lpg , αλλα προσωπικα επελεξα made in japan denso με ακιδα 0.4mm η μικροτερη
στον κοσμο.εσυ επελεξε οτι νομιζεις, αν χρειαστεις κατι τα ξαναλεμε....Σίγουρα τα made in japan είναι καλύτερα θα κινήσε με πυρηνική ενέργεια μετά
-
christos13 το έλαβες ελπίζω.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Δημόσιο 80 Ευρωπουλάκια δεν ήξερα ότι μπορείς να πας και στο ιδιωτικό
Οταν περασα δεν ειχε βγει το ο.κ. για τα ιδιωτικα. Και εγω 80 για τον ελεγχο και αλλα 75 για την αδεια
Στην ουσια μου εκαναν-χρεωσαν μεταφορα φακελου(το πηρα σε αλλο νομο) τον οποιο δεν ηθελα να γινει αλλα μου ειπαν οτι ετσι επρεπε...
Μετα απο λιγο καιρο βεβαια, εμαθα οτι κακως με χρεωσαν και γινοταν και αλλιως η δουλεια...Η ασχετοσύνη σε ολο της το μεγαλείο...
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Σίγουρα τα made in japan είναι καλύτερα θα κινήσε με πυρηνική ενέργεια μετάΠαρέλειψες παντως το οτι θα φωσφορίζουν κιολας.....τρελες πωλήσεις
Περα απ'την πλακα, ο θεος να τους λυπηθεί...
-
Αξίζει να προτιμήσω ένα σύστημα 5ης γενιάς για subaru forester 158hp μοντ.2006, σε σύγκριση με ένα με 4ης γενιάς (με πνεύμονα όπως λένε), όταν η διαφορά κόστους είναι κάπου 1000ευρώ;
Ποιες είναι οι διαφορές μηχανικά και στην πράξη; Είναι κάποιο από τα δύο ασφαλέστερο; Παίζει το σενάριο να αυξηθεί σημαντικά η τιμή του υγραερίου;
Ευχαριστώ. -
Καλημερα σας,
αν και μελος απο το 2006 και παρακολουθωντας το φορουμ για αρκετο καιρο σημερα ετυχε να γραψω.
Λοιπον εχω ενα Santa Fe 2006 (2.7) που πηρα πριν 2 μηνες μεταχειρισμενο φυσικα και με 100000 χλμ και στις αρχες του μηνα μετα απο αρκετη ερευνα κατεληξα και εβαλα εγκατασταση υγραεριου της BRC (4ης γενιας).
Δεξαμενη 73 λιτρων (58 ωφελιμα) εξωτερικη στην θεση της ρεζερβας γιατι δεν ηθελα με κανενα τροπο να χασω χωρο στο πορτ μπαγκαζ ουτε να κανω 'σκαλοπατακι'. Χωρις 'λαδιερα' γιατι κατεληξα οτι δεν χρειαζεται εφοσον ειναι σωστα ρυθμισμενηη λειτουργια του και εχοντας την ιδια γνωμη και απο τον εγκαταστατη (παροτι θα την εβαζε δωρεαν) αλλα και απο αλλους που ετυχε να γνωρισω και ειναι αρκετα χρονια στην υγραεριοκινηση. Χαρακτηριστικα ενας που φαινοταν να εινα γνωστης και με αρκετη εμπειρια, ηταν η εγκατασταση του και αρκετα ακριβοτερη, μου ειπε οτι αν ειναι φυσιολογικα με την βενζινη να εχεις πχ βλαβη στις βαλβιδες στα 200000 χλμ με το υγραεριο θα εχεις (αν) στις 190000 χλμ, δηλ 5% λιγωτερο (αν) ζωη. Τελος παντων εχοντας και υπ'οψιν μου τον κατα καποιο οχι γεωμετρικα τροπο λειτουργιας της λαδιερας αλλα και του φτωχου μυαλου μου κακη σχεση του καταλυτη με την οποια καυση επιπροσθετου αποφασισα να μην βαλω και οτι βγει.
Πολυ καλη παντως εγκατασταση, δεν φαινεται στον χωρο του κινητηρα σχεδον τιποτα, τα μπεκ ειναι κατω απο το καλυμα, η δεξαμενη φαινεται οπως η ρεζερβα πριν και το μονο που φαινεται απο πισω ειναι ενα προστατευτικο ελασμα που βαλαμε επιπροσθετα για διπλη καλυψη της εξωτερικης βαλβιδας ειδικα για καμμια εκτος δρομου διαδρομη αν και 99% ειμα εντος.
Καταναλωση σημερα που γεμισα μ.ο. 14.67 λιτρα/100 χλμ ενω πριν με βενζινη ειχα 13.5/100 χλμ με ιδιες συνθηκες οδηγησης δηλ μια αυξηση 10% περιπου, απολυτα φυσιολογικο για την καλη λειτουργια 4ης γενιας και ειμαι σιγουρος οτι θα πεσει και ελαχιστα πιο κατω.
Η αποσβεση θα γινει σε λιγωτερο απο ενα χρονο συμφωνα με τα χιλιομετρα που κανω καθε μηνα, καθολου ασχημα.Το μονο προβληματακι οπως περιπου ειδα σε τελευταια ποστ αλλων φιλων ειναι οτι μου εχει αναψει το λαμπακιε του esp off (δηλαδη βγαινει εκτος το esp) οταν καποιοες φορες στο υπογειο γκαραζ μου για να παρκαρω το αυτοκινητο μου και λογω μεγεθους κανω μερικες μανουβρες πιο πολυ δηλ μπρος-πισω σε ενα καπως περιορισμενο χωρο. Οταν το σβησω και το ξανααναψω δεν εμφανιζεται και δεν εμφανιζεται φυσικα σε καμμια αλλη περιπτωση παρα μονο στο παρκαρισμα μετα απο μανουβρες. Με την βενζινη μονο δεν μου ειχε συμβει ποτε.
Ο εγκαταστατης μου ειπε κατι για μπερδεμα του συστηματος λογω ροπης σε συνδυασμο με τα οχι και τοσο καλα ελαστικα μου και το δαπεδο του παρκινγκ που εχει αυτο το αντιολισθητικο και τριζει στο επιτοπου στριψιμο της ροδας, αλλα μου φαινεται
τουλαχιστον αστειο. Κατι αλλο πρεπει να ειναι αλλα πως γινεται αυτο μονο σε παρκαρισμα στο συγκεκριμενο σημειο που κανω 2-3 μανουβρες παραπανω?
Στα 1500 χλμ θα παω για το πρωτο τσεκαρισμα/σερβις οποτε θα το ξαναδουμε απο κοντα αν και θα κοιταξω προς το παρον να δω αν συμβαινει κατι παρομοιο με αυτο των πολων της μπαταριας.
Εκτος απο αυτο η λειτουργια του μεχρι τωρα ειναι αψογη. -
thanks macgayver.
καλά χιλιόμετρα!
και ελπίζω σύντομα να πάρω την απόφαση και εγώ -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Καλημερα σας,
αν και μελος απο το 2006 και παρακολουθωντας το φορουμ για αρκετο καιρο σημερα ετυχε να γραψω.
Λοιπον εχω ενα Santa Fe 2006 (2.7) που πηρα πριν 2 μηνες μεταχειρισμενο φυσικα και με 100000 χλμ και στις αρχες του μηνα μετα απο αρκετη ερευνα κατεληξα και εβαλα εγκατασταση υγραεριου της BRC (4ης γενιας).
Δεξαμενη 73 λιτρων (58 ωφελιμα) εξωτερικη στην θεση της ρεζερβας γιατι δεν ηθελα με κανενα τροπο να χασω χωρο στο πορτ μπαγκαζ ουτε να κανω 'σκαλοπατακι'. Χωρις 'λαδιερα' γιατι κατεληξα οτι δεν χρειαζεται εφοσον ειναι σωστα ρυθμισμενηη λειτουργια του και εχοντας την ιδια γνωμη και απο τον εγκαταστατη (παροτι θα την εβαζε δωρεαν) αλλα και απο αλλους που ετυχε να γνωρισω και ειναι αρκετα χρονια στην υγραεριοκινηση. Χαρακτηριστικα ενας που φαινοταν να εινα γνωστης και με αρκετη εμπειρια, ηταν η εγκατασταση του και αρκετα ακριβοτερη, μου ειπε οτι αν ειναι φυσιολογικα με την βενζινη να εχεις πχ βλαβη στις βαλβιδες στα 200000 χλμ με το υγραεριο θα εχεις (αν) στις 190000 χλμ, δηλ 5% λιγωτερο (αν) ζωη. Τελος παντων εχοντας και υπ'οψιν μου τον κατα καποιο οχι γεωμετρικα τροπο λειτουργιας της λαδιερας αλλα και του φτωχου μυαλου μου κακη σχεση του καταλυτη με την οποια καυση επιπροσθετου αποφασισα να μην βαλω και οτι βγει.
Πολυ καλη παντως εγκατασταση, δεν φαινεται στον χωρο του κινητηρα σχεδον τιποτα, τα μπεκ ειναι κατω απο το καλυμα, η δεξαμενη φαινεται οπως η ρεζερβα πριν και το μονο που φαινεται απο πισω ειναι ενα προστατευτικο ελασμα που βαλαμε επιπροσθετα για διπλη καλυψη της εξωτερικης βαλβιδας ειδικα για καμμια εκτος δρομου διαδρομη αν και 99% ειμα εντος.
Καταναλωση σημερα που γεμισα μ.ο. 14.67 λιτρα/100 χλμ ενω πριν με βενζινη ειχα 13.5/100 χλμ με ιδιες συνθηκες οδηγησης δηλ μια αυξηση 10% περιπου, απολυτα φυσιολογικο για την καλη λειτουργια 4ης γενιας και ειμαι σιγουρος οτι θα πεσει και ελαχιστα πιο κατω.
Η αποσβεση θα γινει σε λιγωτερο απο ενα χρονο συμφωνα με τα χιλιομετρα που κανω καθε μηνα, καθολου ασχημα.Το μονο προβληματακι οπως περιπου ειδα σε τελευταια ποστ αλλων φιλων ειναι οτι μου εχει αναψει το λαμπακιε του esp off (δηλαδη βγαινει εκτος το esp) οταν καποιοες φορες στο υπογειο γκαραζ μου για να παρκαρω το αυτοκινητο μου και λογω μεγεθους κανω μερικες μανουβρες πιο πολυ δηλ μπρος-πισω σε ενα καπως περιορισμενο χωρο. Οταν το σβησω και το ξανααναψω δεν εμφανιζεται και δεν εμφανιζεται φυσικα σε καμμια αλλη περιπτωση παρα μονο στο παρκαρισμα μετα απο μανουβρες. Με την βενζινη μονο δεν μου ειχε συμβει ποτε.
Ο εγκαταστατης μου ειπε κατι για μπερδεμα του συστηματος λογω ροπης σε συνδυασμο με τα οχι και τοσο καλα ελαστικα μου και το δαπεδο του παρκινγκ που εχει αυτο το αντιολισθητικο και τριζει στο επιτοπου στριψιμο της ροδας, αλλα μου φαινεται
τουλαχιστον αστειο. Κατι αλλο πρεπει να ειναι αλλα πως γινεται αυτο μονο σε παρκαρισμα στο συγκεκριμενο σημειο που κανω 2-3 μανουβρες παραπανω?
Στα 1500 χλμ θα παω για το πρωτο τσεκαρισμα/σερβις οποτε θα το ξαναδουμε απο κοντα αν και θα κοιταξω προς το παρον να δω αν συμβαινει κατι παρομοιο με αυτο των πολων της μπαταριας.
Εκτος απο αυτο η λειτουργια του μεχρι τωρα ειναι αψογη.εγω παντα οταν μπαινω στο γκαραζ το γυριζω στη βενζινα μεχρι να παρκαρω και να σβησω τη μηχανη,περιπου 1 λεπτο.αυτο μου ειπαν να το κανω για καλο του κινητηρα και της τρομπας βενζινης,και επειδη οταν το ξαναβαλεις μπρος παιρνει με βενζινα,καλο ειναι να το κανεις και εσυ.
-
[quote='gasdino']προς dim 63
δεν υπαρχει ΙΤ18 αλλα ΙΤ 20 για μενα μεινε στο ΙΤ16 που ειναι αυτο που προβλεπει η denso για τον τυπο του μοτερ σου
υπαρχει και η NGK με σειρα iridium για χρηση lpg , αλλα προσωπικα επελεξα made in japan denso με ακιδα 0.4mm η μικροτερη
στον κοσμο.εσυ επελεξε οτι νομιζεις, αν χρειαστεις κατι τα ξαναλεμε....[/quoteευχαριστώ για τις πληροφορίες
μίλησα με denso το στοκ Νo είναι 16 οπότε ένα κλικ ψυχρότερο λόγο lpg, πάμε στο 20 γιατί 17/18/19 δεν έχει κωδικούς η denso. -
Ο χρήστης δημητρης-μαρουσι έγραψε:
εγω παντα οταν μπαινω στο γκαραζ το γυριζω στη βενζινα μεχρι να παρκαρω και να σβησω τη μηχανη,περιπου 1 λεπτο.αυτο μου ειπαν να το κανω για καλο του κινητηρα και της τρομπας βενζινης,και επειδη οταν το ξαναβαλεις μπρος παιρνει με βενζινα,καλο ειναι να το κανεις και εσυ.Τι λογική έχει αυτό(όντως έχω απορία); Από από όσο ξέρω η τρόμπα βενζίνης δουλεύει όλη την ώρα ασχέτως αν καις υγραέριο ώστε να γυρίσεις όποτε θες σε βενζίνη χωρίς διακοπές. Η τρόμπα καίγεται μόνο αν μένεις συχνά από βενζίνη ή αν κινήσε με υγραέριο και το ρεζερβουαρ της βενζίνης είναι άδειο οπότε τραβάει αέρα
-
Ο χρήστης δημητρης-μαρουσι έγραψε:
εγω παντα οταν μπαινω στο γκαραζ το γυριζω στη βενζινα μεχρι να παρκαρω και να σβησω τη μηχανη,περιπου 1 λεπτο.αυτο μου ειπαν να το κανω για καλο του κινητηρα και της τρομπας βενζινης,και επειδη οταν το ξαναβαλεις μπρος παιρνει με βενζινα,καλο ειναι να το κανεις και εσυ.
Κατα την γνωνη μου το μονο που κερδίζεις(και μαλλον αυτο εννοούσαν...) ειναι να περνει σιγουρα το αμαξι μπροστα με το πρωτο γυρισμα της μιζας το πρωί...
Η τρόμπα καίγεται μόνο αν μένεις συχνά από βενζίνη ή αν κινήσε με υγραέριο και το ρεζερβουαρ της βενζίνης είναι άδειο οπότε τραβάει αέρα
Ή αν η αντλια γενικοτερα, δεν ειναι βουτηγμένη μεσα στη βενζινη για να ψύχεται...
-
Καλημέρα σε όλους
Έχοντας διάβάσει τις περισσότερες σελίδες του θέματος καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η ζημιά στις βαλβίδες εξαγωγής προκύπτει από την αυξημένη θερμοκρασία στην καύση του υγραερίου.
Για τον παραπάνω λόγο και δεδομένου ότι έχω κλείσει ραντεβού για εγκατάσταση αερίου σκέφτομαι σοβαρά την τοποθέτηση πυρόμετρου για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας των αερίων με υγραέριο και βενζίνη. Έτσι ανα πάσα ώρα θα μπορώ να ξέρω ότι υπερβαίνει κάποια όρια και είτε να κόβω ρυθμό είτε να το γυρνάω σε βενζίνη για να ψύξω ή να τρέξω..
Ποια η άποψή σας? Δεν είναι turbo το αυτοκίνητό μου αλλά χαλάλι. Άλλωστε πάντα μου άρεσε η παρατήρηση της λειτουργίας του αυτοκινήτου μου.
Για τιμές, ευκολία τοποθέτησης και ακρίβεια των πυρομέτρων έχει κάποιος άποψη?
-
Δεν ξερω φυσικα κατα ποσο χρησιμο θα ηταν εκτος και αν μπορεις να μαθεις σε τι θερμοκρασιες πρεπει να δουλευει κανονικα και τι ανοχη εχει.
Για κοστος παντως υπολογισε κανα 150-200 για ενα καλο πυρομετρο (πχ Defi) κανα 50αρι ο ηλεκτρολογος και κανα 50αρι (ισως και παραπανω) ο εξατμισας που θα χρειαστει για να γινει η τοποθετηση του αισθητηρα.
Υγραεριοκίνηση!