-
Ο χρήστης Εαβίτης έγραψε:
Ναι,αυτα εννοω.οχι , στο brc ειναι αξιοπιστα τα λαμπακια.
-
Ο χρήστης gasdino έγραψε:
νεες μετρησεις καταναλωσης- 488κμ με 39.1λτ μεσος ορος 8.01λτ/100χλμ ταξιδι αθηνα- ακτιο- ηγουμενιτσα-bari . εφυγα ξεχειλος απο μαρκονι τεταρτη και γεμισα μεχρι να χτυπησει η αντλια στο bari στην ιταλια δεν συνεχιζουν το γεμισμα αμα χτυπησει η αντλια πουθενα.
- 437κμ (ιταλικο υγραεριο) με 34.06λτ μεσος ορος 7.79λτ/100 μεχρι να χτυπησει η αντλια παλι.
- 170κμ (ιταλικο υγραεριο) με 15.18λτ μεσος ορος 8.92λτ/100χλμ μεχρι να χτυπησει η αντλια παλι
- 428κμ με 42 λιτρα (ιταλικο υγραεριο) μεσο ορος 9.8 λτ/100χλμ με 42 λιτρ (ελληνικο υγραεριο) μεχρι να χτυπησει η αντλια
η 3) και 4) μετρηση ειναι με το αυτοκινητο φορτωμενο περιπου 300 κιλα φορτιο.
δεν καταλαβα καμμια διαφορα στο ιταλικο υγραεριο εν σχεση με την ιταλικη βενζινη μιας και που εχω παει γυρω στις 75 φορες
στην ιταλια και η διαφορα στην βενζινη ειναι τεραστια!!! το υγραεριο στην ιταλια εχει απο 0.76-0.813/λτ.
θελω καποιος να μου εξηγησει γιατι ενω εχω 58λτ τεποζιτο η αντλια θελει πιεση μεχρι να παρει 46.2λτ. σταματα και χτυπαει
μεχρι να παρει βια 42 λιτρα υγραεριο . υπαρχει ρυθμιση στην βαλβιδα τεποζιτου; γινεται ευκολα;ενα accent γεμισε 59λτ ευκολα
με 60αρι τεποζιτο.
Η κατανάλωσή σου φαίνεται πιο φυσιολογική τώρα. Μέτρησες πόση βενζίνη έκαψες ταυτόχρονα;
Οι ρυθμοί μετακίνησης ήταν γρήγοροι ή χαλαροί;
Είναι απόλυτα λογικό να κρατά λίγο υγραέριο πριν γυρίσει σε βενζίνη, ώστε να μη στεγνώσει η αντλία. Στην περίπτωσή σου με 58 λίτρα δεξαμενή, το 80% είναι 46,4 λίτρα που είναι θεωρητικά η μέγιστη ποσότητα που μπορείς ΝΟΜΙΜΑ να γεμίσεις. Από κει και πέρα το να παραμένει ένα 10% περίπου από το υγραέριο είναι φυσιολογικό. Άρα, όταν εξαντλείς το υγραέριο και γεμίζεις, πρέπει να υπολογίζεις οτι κατανάλωσες 42 λίτρα και όχι 46 λίτρα (άρα βελτιώνεται κι άλλο η κατανάλωσή σου). Στην Ελλάδα με πόσα λίτρα γέμιζες;
Καλύτερα να μην επιχειρήσεις καμιά επέμβαση για να πειράξεις το 80%...
Κανείς δεν θέλει μια κινούμενη βόμβα δίπλα του, αν κάτι πάει στραβά... -
Θέλω να βάλω μεγαλύτερο ρεζερβουάρ υγραερίου στη θέση της ρεζέρβας από αυτό που μπορεί να χωρέσει.
Εάν βάλω μεγαλύτερο, υπάρχει τρόπος να μου φτιάξει κάποιος καινούργιο πάτωμα σε πιο ψηλό σημείο
του πορτ παγκάζ; Δηλαδή να σηκώσω περίπου 10-15 πόντους πιο ψηλά το πάτωμα;
Φυσικά να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο έξτρα χώρος κάτω από το καινούργιο πάτωμα.
Το αυτοκίνητο είναι Seat Leon II.
Eχετε ακούσει κάτι; Κάποια πρόταση; -
Ποσο εχει η βενζινη εκει? Οταν λες τεραστια διαφορα με την Ελλαδα τι εννοεις?
Αυτες οι καταναλωσεις σε τι αμαξι μιλαμε?
-
Ο χρήστης Lamps έγραψε:
Θέλω να βάλω μεγαλύτερο ρεζερβουάρ υγραερίου στη θέση της ρεζέρβας από αυτό που μπορεί να χωρέσει.
Εάν βάλω μεγαλύτερο, υπάρχει τρόπος να μου φτιάξει κάποιος καινούργιο πάτωμα σε πιο ψηλό σημείο
του πορτ παγκάζ; Δηλαδή να σηκώσω περίπου 10-15 πόντους πιο ψηλά το πάτωμα;Το να σηκώσεις το πάτωμα είναι αρκετά εύκολα βάζοντας φελιζόλ ή άλλο παρόμοιο υλικό (π.χ. δες εδώ: http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?p=1140#p1140 )
Αν θες πιο custom λύση, μπορείς να απευθυνθείς σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα που ασχολείται με κατασκευές και εγκαταστάσεις ηχητικών συστημάτων για αυτοκίνητο.Το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ που θες να βάλεις, το έχεις βρει; Γιατί υπάρχει περιορισμένη γκάμα γενικά ως προς το ύψος...
-
προς dti
ευχαριστω για τις συμβουλες σου φιλε μου. λοιπον το προβλημα που εχω με το τεποζιτο ειναι οτι δεν παιρνει με την μια τα 46.4λτ και μετα να σταματα η αντλια αλλα κοντα στα 40-42 αρχιζει να σταματα και ο υπαλληλος ξαναπιεζει σταδιακα την αντλια
αρκετες φορες ωστε να παρει τα 46.4. αυτο εγινε μια φορα που το αφησα σκοπιμως να αδειασει για να δω αν πραγματι κατι συμβαινει με την βαλβιδα του τεποζιτου. τις αλλες φορες που απλα συμπληρωνω οσο πιεζει την αντλια μετα το πρωτο σταματημα παιρνει κι αλλο υγραεριο . υπολογιζω οτι χωραει 4-6 λιτρα μετα το πρωτο χτυπημα της αντλιας.
δεν σκοπευω να παω πανω απο 46.4λτρ αφου με πηγε 488χλμ αποσταση με 46 λτρ και αν ηταν τοσα μεσα.
η καταναλωση στην βενζινη ειναι 1.4λτ/100χλμ σταθερα. η ποιοτητα της βενζινης ειναι σαν 100αρα ελληνικη και βαλε και σε
ποιοτητα και σε ποσοτητα...... και οποιος ταξιδευει συχνα εξω το καταλαβαινει ευκολα. μετα απο 75 φορες πηγαινε ελα εχω
πληρη εικονα της ποιοτητας αλλα και της ποσοτητας που παρεχουν οι αντλιες τουλαχιστον στην ιταλια που με αφορα. -
ξεχασα να απαντησω για την τιμη της βενζινης .στην autostrada(εθνικη οδο) η τιμη παιζει απο 1.545-1595 στις πολεις ειναι
καπου στην μεση τιμη γυρω 1.55ε/λτ και το υγραεριο απο 0.76-0.81 περιπου -
Ο χρήστης Lamps έγραψε:
του πορτ παγκάζ; Δηλαδή να σηκώσω περίπου 10-15 πόντους πιο ψηλά το πάτωμα;
Φυσικά να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο έξτρα χώρος κάτω από το καινούργιο πάτωμα.
Το αυτοκίνητο είναι Seat Leon II.
Eχετε ακούσει κάτι; Κάποια πρόταση;καλημερα
δες και εδω για ανεβασμα σε οποιο υψος θεςhttp://www.lpgforum.gr/viewtopic.php?f= ... 53a016ddc3
-
Να πω και εγώ την εμπειρία μου στα 2500χλμ που έκανα μέχρι στιγμής (από 12/3) με το icom jtg στο Peugeot 307.
Κατ' αρχάς τα παιδιά εδώ έχουν καλή διάθεση αλλά είναι ακόμα αρχάριοι. Ευτυχώς που κατά διαστήματα ανεβαίνει το τεχνικό team του συνεταίρου (λέγε με Μπίρμπο) από Αθήνα και λύνονται κάποια προβλήματα.
Και όταν γίνεται αυτό, επικρατεί πανδαιμόνιο. Καλούν τότε όσους έχουν ζητήματα με την τοποθέτηση και γίνεται χαμός, τα αυτοκίνητα ουρά απ' έξω!
Όσο για μένα, στα πρώτα 2000χλμ υπήρχαν κάποια θέματα όπως:
-αυξημένη κατανάλωση περίπου 35%!!
-μικροκομπιάσματα
-έπαιρνε πάρα πολύ δύσκολα μπρος
-δεν γύριζε σε βενζίνη όταν τελείωνε το υγραέριο
-ο δείκτης βενζίνης κατέβαινε ενώ έκαιγα υγραέριο και δεν επανερχόταν ακόμα και με σβήσιμο, μόνο αν έβαζα βενζίνη
Έγιναν κάποιες αλλαγές όπως:
-μπήκαν καινούρια μπεκ (πρέπει να περάσουν πάλι 1000χλμ για να μετρηθούν και να διορθωθεί το μείγμα)
-τοποθέτηση νέας βαλβίδας (ανάστροφη;) για να παίρνει μπροστά όπως πριν
-τοποθέτηση νέας βαλβίδας στην δεξαμενή για να γυρίζει σε βενζίνη αυτόματα όταν τελειώνει το υγραέριο
-τοποθέτηση ενός ρελέ για να δείχνει την πραγματική ένδειξη της βενζίνας αφού όμως σβήσει και ξαναπάρει μπρος
Όπως είπα και πριν η διάθεση καλή, αλλά η εμπειρία των τοπικών μικρή
Μετά την αρχική τοποθέτηση χρειάστηκαν ακόμα 3 επισκέψεις για να γίνουν αυτές οι αλλαγές, και έχω ακόμα μία
Για να δούμε -
Ο χρήστης car-o-bill έγραψε:
Να πω και εγώ την εμπειρία μου στα 2500χλμ που έκανα μέχρι στιγμής (από 12/3) με το icom jtg στο Peugeot 307.
........
Όσο για μένα, στα πρώτα 2000χλμ υπήρχαν κάποια θέματα όπως:
-αυξημένη κατανάλωση περίπου 35%!!Το +30% είναι φυσιολογικό, διότι και ο **gasdino **έγραψε πιο πάνω ότι:
Του καίει και βενζίνη 1,4 lt/100. Αυτό σημαίνει για ένα αμάξι που π.χ. καίει 7 lt/100, αύξηση 20%.
Αν πρόσθέσουμε και το +10% που λέει για το υγραέριο, τότε +30%. -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Το +30% είναι φυσιολογικό, διότι και ο **gasdino **έγραψε πιο πάνω ότι:
Του καίει και βενζίνη 1,4 lt/100. Αυτό σημαίνει για ένα αμάξι που π.χ. καίει 7 lt/100, αύξηση 20%.
Αν πρόσθέσουμε και το +10% που λέει για το υγραέριο, τότε +30%.Aπο που προκύπτει οτι ειναι φυσιολογικο το 30% ???
Οταν λες ''για ένα αμάξι που π.χ. καίει 7 lt/100, αύξηση 20%.'' τι εννοεις ? Που αναφερεται η αυξηση αυτη ?
Και το +10 για το υγραεριο ? Τι ειναι παλι αυτο ?Αυτο που ξερω ειναι οτι το υγραεριο υπολείπεται της βενζίνης κατα 25%, η οποια μεταφραζεται σε αυξηση καταναλωσης σε αντίστοιχο ποσο.
Η βενζινη δεν μπαίνει στην μετρηση εκτος κι αν καις και αρκετη απο αυτη και εκει χρειαζεται αλλος τροπος υπολογισμου...
Επιπλεον ο φιλος car-o-bill αναφερεται στο icom το οποιο δεν χρησημοποιει και βενζινη οπως το prins του gasdino και ειδικα για το icom +30 ειναι υπερβολικο -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Η βενζινη δεν μπαίνει στην μετρηση...
Επιπλεον ο φιλος car-o-bill αναφερεται στο icom το οποιο δεν χρησημοποιει και βενζινη οπως το prins του gasdino και ειδικα για το icom +30 ειναι υπερβολικοΑκριβώς έτσι, αναφέρομαι μόνο στην κατανάλωση υγραερίου
Ας ελπίσουμε να πέσει στην πορεία -
θα ήθελα την συμβουλή σας . ξέρετε τη δεξαμενή περνει το ford maverick 2.3 . δηλαδή πόσα λίτρα μπορεί να πάρει ? επειδή στο κάτω μέρος της ρεζέρβας εχει ενα νεύρο και δεν ακουμπάει καλα ? ευχαριστώ
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Το +30% είναι φυσιολογικό, διότι και ο **gasdino **έγραψε πιο πάνω ότι:
Αν πρόσθέσουμε και το +10% που λέει για το υγραέριο, τότε +30%.Aπο που προκύπτει οτι ειναι φυσιολογικο το 30% ???
Οταν λες ''για ένα αμάξι που π.χ. καίει 7 lt/100, αύξηση 20%.'' τι εννοεις ? Που αναφερεται η αυξηση αυτη ?
Και το +10 για το υγραεριο ? Τι ειναι παλι αυτο ?Αυτο που ξερω ειναι οτι το υγραεριο υπολείπεται της βενζίνης κατα 25%, η οποια μεταφραζεται σε αυξηση καταναλωσης σε αντίστοιχο ποσο.
Η βενζινη δεν μπαίνει στην μετρηση εκτος κι αν καις και αρκετη απο αυτη και εκει χρειαζεται αλλος τροπος υπολογισμου...
Επιπλεον ο φιλος car-o-bill αναφερεται στο icom το οποιο δεν χρησημοποιει και βενζινη οπως το prins του gasdino και ειδικα για το icom +30 ειναι υπερβολικοΔηλαδή παραδέχεσαι το +25%, και για το 30% λες ότι είναι υπερβολικό...
- Η παρατήρηση που κάνω είναι για το σύστημα του gasdino.
Αν στη προ lpg κατάσταση έκαιγε π.χ. 7,0 λ/100, τώρα μετά lpg καίει:
7χ1,10= 7,7 (λόγω lpg, όπως αυτός λέει έπειτα από τις μετρήσεις του)
- 1,4= 9,1 λίτρα/100
9,1/7= 1,3, ιδού η αύξηση 30% σε λίτρα.
- Για το δικό σου σύστημα:
+25% λόγω θερμογόνου δύναμης
+5% λόγω αύξηση βάρους και ίσως λόγω διαχειρισης του καυσίμου που δεν είναι η εργοστασιακή.
Σύνολο πάλι 30%.
Όμως τί να λέμε τώρα. Η τιμή της βενζίνης είναι 100% πάνω, οπότε κερδίζεις..
Τώρα αν κάποιος διαπιστώνει έπειτα από μετρήσεις αυξήσεις του 5%, 10% και 15%, χωρίς να του καίει και βενζίνη ταυτόχρονα, τότε θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να το πάει πίσω για διόρθωση, για να προλάβει βλάβες.
Εκτός και αν η βενζίνη που έκαιγε πριν ήτανε μάπα και το lpg είναι πολύ καλό, ή ανάλογα του έκλεβαν λίτρα στην αντλία πριν, ενώ τώρα δεν του κλέβουν. - Η παρατήρηση που κάνω είναι για το σύστημα του gasdino.
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
θα ήθελα την συμβουλή σας . ξέρετε τη δεξαμενή περνει το ford maverick 2.3 . δηλαδή πόσα λίτρα μπορεί να πάρει ? επειδή στο κάτω μέρος της ρεζέρβας εχει ενα νεύρο και δεν ακουμπάει καλα ? ευχαριστώΓεια σου,
κοιτα εδω http://www.lpgforum.gr/viewtopic.php?f= ... 8f6862bed4
εγω εχω ενα tribute 2,3 απο κατω αν θελεις να βαλεις μεγαλη ξεχνατο, δεν μπαινει.(και γιατι να χασεις την ρεζερβα?)
και λογω του νευρου που λες παιρνει μεγαλη κλιση και δεν κανει.
εγω την εβαλα μεσα.για οτι θες πες μου
-
ρε παιδια η καταναλωση 1.4λτ/100 χλμ ειναι μονο σε βενζινη ,δεν ειναι 1.4λτ/100χλμ παραπανω(προσθετικα )σε βενζινη απο οτι εκαιγε .πχ στην αθηνα το εφερνε 9λτ/100χλμ βενζινη και στο ταξιδι 7.8λτ/100χλμ σε βενζινη. τωρα μεσα εξω το φερνει μονο
σε βενζινη 1.4λτ/100χλμ και πλουσια-πλουσια. η υπολοιπη καταναλωση σε υγραεριο ειναι υπερβολικα χαμηλη,αλλα ενα yaris 1.3 cc που σας ξαναειπα κανει με 43 λτ(34.4καθαρο),488χλμ και ειναι σχολη οδηγων φανταστειται τι τραβαει...χωρις λαμπακια
και χωρις πρωτη ρυθμιση. το θεμα ειναι να πετυχουμε καταναλωση οσο πιο κοντα σε αυτην της βενζινης ακομα και αν τσιμπαει λιγο απο αυτην. τωρα για το 30% παραπανω της icom αλλοι φθανουν εως 10-15% απο οτι λενε εδω μεσα..... -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Δηλαδή παραδέχεσαι το +25%, και για το 30% λες ότι είναι υπερβολικό...
Δεν ειναι το θεμα το τι λεω εγω αλλα η επιστημη, η οποια ετσι αναφερει. Υπερβολικο ειναι γιατι εκτων πραγματων φαινεται οτι τουλαχιστον για τα icom, μια μεση αυξηση σε καταναλωση σε ολους οσους ξερω, δεν ειναι πανω απο +15% και τ'αμαξια δουλευουν ρολόι (μετρηση ακομα και σε θερμοκρασιες θαλαμου καυσης...)
- Η παρατήρηση που κάνω είναι για το σύστημα του gasdino.
Αν στη προ lpg κατάσταση έκαιγε π.χ. 7,0 λ/100, τώρα μετά lpg καίει:
7χ1,10= 7,7 (λόγω lpg, όπως αυτός λέει έπειτα από τις μετρήσεις του)
- 1,4= 9,1 λίτρα/100
9,1/7= 1,3, ιδού η αύξηση 30% σε λίτρα.
Συγνωμη αλλα δεν αντιλαμβανομαι τι ειναι οι τιμες που κοκκίνισα . Παντως ο τροπος υπολογισμου που χρησημοποιω εγω, δεν ειναι θεωριτικος αλλα βγαλμενος απο πραγματικες τιμες-μετρησεις οι οποιες δειχνουν αυξηση +10%.
- Για το δικό σου σύστημα:
+25% λόγω θερμογόνου δύναμης
+5% λόγω αύξηση βάρους και ίσως λόγω διαχειρισης του καυσίμου που δεν είναι η εργοστασιακή.
Σύνολο πάλι 30%.
Ο τροπος ομως αυτος που υπολογιζεις δεν ειναι ''τυφλοσούρτης'' και δεν εφαρμοζεται εκ των πραγματων στην πραξη σε πολλους. Τωρα, το γιατι εχω μονο +10%(οπως και αλλοι)ισως να οφειλεται στο συστημα και στην απόδοση του υγρου ψεκασμου. Ξερω τι θα πεις.... Οτι θα παθω ζημια γιατι δεν καιω +25%..... Τοτε αυτος http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=85 που εχει ενα ''θηρίο'', ειναι γνωστης και τα εχει μετρησει ολα καλα, γιατι του καει και σ'αυτον μονο +10% παραπανω ?
Όμως τί να λέμε τώρα. Η τιμή της βενζίνης είναι 100% πάνω, οπότε κερδίζεις..
Συμφωνω και επαυξάνω...
Εκτός και αν η βενζίνη που έκαιγε πριν ήτανε μάπα και το lpg είναι πολύ καλό,
Ομολογω πως αυτο δεν το ειχα σκεφτει...
Οι βενζινες στην Ελλαδα οντως ειναι χαλια, αρα και αυτο μπορει να παιζει... - Η παρατήρηση που κάνω είναι για το σύστημα του gasdino.
-
ρε παιδια η καταναλωση 1.4λτ/100 χλμ ειναι μονο σε βενζινη ,δεν ειναι 1.4λτ/100χλμ παραπανω(προσθετικα )σε βενζινη απο οτι εκαιγε .πχ στην αθηνα το εφερνε 9λτ/100χλμ βενζινη και στο ταξιδι 7.8λτ/100χλμ σε βενζινη. τωρα μεσα εξω το φερνει μονο
σε βενζινη 1.4λτ/100χλμ και πλουσια-πλουσια. η υπολοιπη καταναλωση σε υγραεριο ειναι υπερβολικα χαμηλη,αλλα ενα yaris 1.3 cc που σας ξαναειπα κανει με 43 λτ(34.4καθαρο),488χλμ και ειναι σχολη οδηγων φανταστειται τι τραβαει...χωρις λαμπακια
και χωρις πρωτη ρυθμιση. το θεμα ειναι να πετυχουμε καταναλωση οσο πιο κοντα σε αυτην της βενζινης ακομα και αν τσιμπαει λιγο απο αυτην. τωρα για το 30% παραπανω της icom αλλοι φθανουν εως 10-15% απο οτι λενε εδω μεσα.....Πρέπει να συγκρίνουμε όμοια πράγματα.
Έστω ότι προ υγραερίου είχες μεικτή κατανάλωση (Μ.Ο. πόλης και ταξιδιών) 8.4 λίτρα / 100χλμ. (Μιας και αναφέρεις ότι έκαιγες 7.8 εκτός πόλης και 9 εντός)
Αν με το υγραέριο καις ταυτόχρονα και 1.4λίτρα/100χλμ βενζίνη τότε το θέμα είναι πόσα λίτρα υγραερίου καις αντί των 8.4-1.4=7λτ/100χλμ βενζίνης.Αν κατάλαβα καλά είπες ότι έκανες 488+437+170+428=1523χλμ απόσταση με 39.1+34.06+15.18+42=130.34λτρ υγραερίου. Αν δεχτούμε ότι ήταν μεικτή η διαδρομή 50-50 (ήταν;) και σωστά μετρημένη η ποσότητα του υγραερίου (ήταν;) τότε είχες μια κατανάλωση υγραερίου 130.34*100/1523 =8.55λίτρα / 100χλμ.
Άρα τα 7 λίτρα βενζίνης 'αντικαταστάθηκαν' από 8.55 λίτρα υγραερίου. Μία αύξηση δηλαδή 8.55/7 = 1.22 = 22%
Το νούμερο αυτό είναι πολύ λογικό δεδομένης της κατά 25% περίπου μειωμένης θερμογόνου αξίας του υγραερίου.Με τιμή βενζίνης Χ ευρώ ανά λίτρο και τιμή υγραερίου Χ/2 ευρώ ανά λίτρο το κόστος σου είναι:
1.4Χ + 8.55Χ/2 = 5.675*Χ ευρώ ανά 100χλμ
Πριν βάλεις υγραέριο έκαιγες
8.4*Χ ευρώ ανά 100χλμΆρα έχεις μείωση στο κόστος των καυσίμων σου (1-(5.675Χ)/(8.4Χ)) * 100% = 32.4%
Αυτό που σου 'ρίχνει συνολικά την έκπτωση' είναι ότι
- καις ταυτόχρονα και ένα αξιοπρεπές ποσοστό βενζίνης για το οποίο δεν κερδίζεις κάποια μείωση στο κόστος
- λόγω της μικρότερης θερμογόνου αξίας του υγραερίου έχεις μια αύξηση στη κατανάλωση καυσίμου.
Ελπίζω να βοήθησα και να μην μπέρδεψα περισσότερο.
Υ.Γ.
Σε γενικές γραμμές για να έχουν νόημα οι υπολογισμοί θα πρέπει να κάνεις πολλά γεμίσματα και να προσέχεις να συγκρίνεις καταναλώσεις σε ίδιες διαδρομές και με το ίδιο στυλ οδήγησης. -
προφανως τα 1.4λτρ/100 βενζινη καταναλωνονται σε ολο τον κυκλο και οχι μονο αναψε σβησε μεχρι να παρει το υγραεριο γιατι
τωρα με τη καλοκαιρια πρωι πρωι γυρναει στα 2.5 λεπτα . πιστευω οτι λογω turbo οπως μου ειπαν και απο την prins σκοπιμως
καιει και βενζινη καθ οδον , γεγονος που δεν με ενοχλει, παρ 'ολο οτι πιστευα οτι δεν θα τσιμπαγε καθολου. γι αυτο και το flashlube ρυθμιστηκε στις 6 σταγονες απο 12 που ηταν αρχικα ανα λεπτο . -
προφανως τα 1.4λτρ/100 βενζινη καταναλωνονται σε ολο τον κυκλο και οχι μονο αναψε σβησε μεχρι να παρει το υγραεριο γιατι
τωρα με τη καλοκαιρια πρωι πρωι γυρναει στα 2.5 λεπτα . πιστευω οτι λογω turbo οπως μου ειπαν και απο την prins σκοπιμως
καιει και βενζινη καθ οδον , γεγονος που δεν με ενοχλει, παρ 'ολο οτι πιστευα οτι δεν θα τσιμπαγε καθολου. γι αυτο και το flashlube ρυθμιστηκε στις 6 σταγονες απο 12 που ηταν αρχικα ανα λεπτο .Aυτο σου λεγαμε ρε αδελφε
Στην αρχη ομως σε φλόμωσαν στο ψεμα οι της prins οτι δεν εκαιγε και χτικιασαμε ολοι μαζι
Αυτα που ελεγα φιλε μου για τους τρομπες τους εγκαταστατες.....Να το χαρεις και παντα απροβληματιστος....
Υγραεριοκίνηση!