-
Ο χρήστης gasdino έγραψε:
προς astra1.6jtg
τα συγχρονα αυτοκινητα εχουν προδιαγραφες ομαλης χρησης μεχρι και 300000χλμ με συντηρηση βαση εργοστασιακων οδηγιωντων σερβις . αν το αυτοκινητο σου δεν βγαλει καμμια ζημια στις βαλβιδες τοτε θα συμβουν τα εξης πραγματα- ο εγκαταστατης σου θα ισχυριζεται οτι κανει φοβερη δουλεια ,ειναι expert στο lpg και οσοι στην γη υποστηριζουν την προωρη φθορα των βαλβιδων εισαγωγης (ακομα και των εργοστασιων παραγωγης αυτοκινητων) θα πρεπει να καψουν τα πτυχια τους και συντομα να μεινουν ανεργοι,χρεοκωπημενοι, χωρισμενοι κτλ κλτ.
2)η opel θα υποστηριζει οτι ειναι η μονη εταιρια με τετοια μεταλλα στο astra που αντεχει στην χρηση lpg χωρις συστημα προστασιας βαλβιδων - εσυ θα υποστηριζες οτι εχεις αγορασει φοβερο αυτοκινητο και ολοι θα τρεχαν να παρουν astra να το κανουν lpg.
- η εταιρια που στο παρειχε θα ειχε παγκοσμια καταχωρηση στον ειδικο τυπο για τα πλεονεκτηματα του συστηματος της
για απροβληματιστη χρηση lpg..
αν το αυτοκινητο σου βγαλει ζημια τοτε θα συμβουν τα εξης - ο εγκαταστατης σου θα σου πει οτι δεν το προσεχεις το αυτοκινητο σου, δεν σου κανουν στην αντιπροσωπια καλο σερβις
δεν βαζεις σε καλο πρατηριο καυσιμο γιατι αυτος εχει φτιαξει πολλα!!!!! astra με τετοιο συστημα και κανενα !!!!! δεν εχει
βγαλει προβλημα στις βαλβιδες - η Opel θα υποστηριζει οτι ποτε δεν ειχε για το συγκεκριμενο astra προδιαγραφες lpg οποτε καμμια ευθυνη δεν εχει για την ζημια κτλ...
3)εσυ θα καταριεσαι την ωρα που δεν φροντισες για τις βαλβιδες σου βριζοντας ολους τους αλλους δικαιολημενα - η εταιρια του συστηματος θα ριξει τις ευθυνες στον εγκαταστατη γιατι ο πελατης εχει παντα δικιο αλλα μετα την αποχωρηση απο το ταμειο κανενα λαθος δεν αναγνωριζεται.
επειδη υστερα απο χρηση lpg επι 40 χρονια στην ιταλια ακομα συζητουν για φθορες στις βαλβιδες εισαγωγης και οχι εξαγωγης ΠΗΓΑΙΝΕ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ γρηγορα να βαλεις συστημα valve care τουλαχιστον να κοιμασαι θεωρητικα ησυχος
ΣΗΜΕΙΩΣΗ SOS . η οπελ βγαζει σειρα βενζινοκινητη που εχει εργοστασιακο συστημα lpg αν θυμαμαι σε zafira,corsa και ισως
σε astra αλλα αναφερει στο γερμανικο site οτι εχει γινει η καταλληλη επεξεργασια σε κομματια του κινητηρα να αντεχουν
στην χρηση lpg. ψαξτο λιγο opel lpg η πηγαινε opel .de
φιλικα παντα.....
Φιλε dino, καλη ειναι η κοντρα για να αναβουν τα αιματα και να λεμε αληθειες. Εγω παντως εχω την καλητερη διαθεση γι'αυτο.
Γι'αυτα που αναφερεις τα γνωριζω και τα εχω ολα διυλίσει εδω και καιρο, δεν διαφωνω , τα εχω ζυγίσει και εχω καταλήξει να μην βαλω για λογους που εχω ηδη αναφερει εγω και αλλοι με icom αλλα και vialle. Απο το αμαξι μου περιμενω τα χειροτερα και ειμαι προετοιμασμένος γι'αυτο μιας και εβαλα χερι σε κατι που εργοστασιακα δεν ειχε τις προδιαγραφες. Απομενει μονο να δουμε αν επεσα μεσα στις προβλεψεις μου για το κερδος που θα εχω αποκομησει και εκει ειναι η ολη ιστορια. Επεμενα μαζι σου γιατι εχεις μετασκευασει ενα καινουριο αμαξι και θα ηταν κριμα για οποιονδηποτε παραληψη να παθει κατι.
Φιλικα
- ο εγκαταστατης σου θα ισχυριζεται οτι κανει φοβερη δουλεια ,ειναι expert στο lpg και οσοι στην γη υποστηριζουν την προωρη φθορα των βαλβιδων εισαγωγης (ακομα και των εργοστασιων παραγωγης αυτοκινητων) θα πρεπει να καψουν τα πτυχια τους και συντομα να μεινουν ανεργοι,χρεοκωπημενοι, χωρισμενοι κτλ κλτ.
-
για το TAP (timing advance processors) που ελαχιστοποιει το προβλημα με το avance (advance) δεν ξερει κανενας??? δεν εχει βαλει κανεις???
-
προς astrag1.6jtg
οτι γραφω εδω ειναι μονο για την ενημερωση οσων εχουν βαλει lpg και για την προστασια των αυτοκινητων τους.ουτε συμφερον
εχω , ουτε σχεση με εμπορια συστηματων lpg,ουτε κανω οπως βλεπεις διαφημηση ,αλλα αν καποιος μαθαινει κατι νεο πρεπει
εδω μεσα να το λεει. ετσι εμαθα και εγω για την χρηση lpg ,εψαξα,ενημερωθηκα και μετα πηρα το ρισκο και εβαλα στο αυτοκινητο μου. μακαρι κανενας να μην παθει ζημια ειτε φοραει 4ης η 5ης γενιας. -
Χαιρετιζω ολα τα παιδια εδω μεσα και ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους που μπαινουν στον κοπο να δινουν απαντησεις και να βοηθουν ολους εμας τους υπολοιπους με τις γνωσεις τους.
Θα ηθελα την αποψη/ βοηθεια σας λοιπον τωρα κ εγω. Σκεφτομαι εδω και κανα μηνα να βαλω λοιπον και εγω υγραεριο, βλεποντας τις τιμες να εχουν απογειωθει και ενας θεος ξερει που θα πανε ακομα. Λογω της δουλειας μου κανω συνεχεια δρομολογια απο Θεσσαλονικη προς Χαλκιδικη, 2 φορες την εβδομαδα πανε ελα, αρα περιπου 300 κμ την εβδομαδα, 1200 κμ τον μηνα (ΜΟΝΟ για τα περα - δωθε, χωρις αλλη χρηση του αυτοκινητου). Αρα υποθετω η αποσβεση θα γινει αρκετα συντομα και θα με συμφερει η μετατροπη, σωστα;
Εχω ενα Seat Leon S, 1600, 120PS (ντεμεκ), του 2005.
Πηγα λοιπον να ρωτησω και να μαθω και εγω απο κοντα. Και μιας και διαβαζω τα ποστ εδω με πολυ ευλαβεια, ελαβα υποψιν μου το σχολιο (αν δεν κανω λαθος ηταν του φιλτατου Team Leader antonis) πως το καλυτερο συνεργειο μετατροπης στην Θεσσαλονικη ειναι το AutoGas Theodorou. Αυτα που μου ειπαν ειναι λοιπον: Τοποθετηση 6ης γενιας (!!!) συστηματος, 2 χρονια πανελλαδικη καλυψη και εγγυηση σε AutoGAs, καμια ΑΠΟΛΥΤΩΣ αλλαγη επιδοσεων του αυτοκινητου μου (!!!) με της 6ης γενιας==> Συνολικο κοστος 1380ευρω. Επισης μου ειπαν πως υπαρχει ενας νομος που λεει πως η τιμη υγραεριου σε σχεση με την βενζινη θα ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μεχρι το 2018 η μιση τιμη. Αληθευει;
Θα ηθελα λοιπον την αποψη σας επ' αυτου. Τονιζω ξανα πως δεν ειμαι ειδημων και τα σχολια σας θα με βοηθουσαν πολυ. Ευχαριστω εκ των προτερων. -
Ο χρήστης dns21r έγραψε:
Χαιρετιζω ολα τα παιδια εδω μεσα και ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους που μπαινουν στον κοπο να δινουν απαντησεις και να βοηθουν ολους εμας τους υπολοιπους με τις γνωσεις τους.
Θα ηθελα την αποψη/ βοηθεια σας λοιπον τωρα κ εγω. Σκεφτομαι εδω και κανα μηνα να βαλω λοιπον και εγω υγραεριο, βλεποντας τις τιμες να εχουν απογειωθει και ενας θεος ξερει που θα πανε ακομα. Λογω της δουλειας μου κανω συνεχεια δρομολογια απο Θεσσαλονικη προς Χαλκιδικη, 2 φορες την εβδομαδα πανε ελα, αρα περιπου 300 κμ την εβδομαδα, 1200 κμ τον μηνα (ΜΟΝΟ για τα περα - δωθε, χωρις αλλη χρηση του αυτοκινητου). Αρα υποθετω η αποσβεση θα γινει αρκετα συντομα και θα με συμφερει η μετατροπη, σωστα;
Πηγα λοιπον να ρωτησω και να μαθω και εγω απο κοντα. Και μιας και διαβαζω τα ποστ εδω με πολυ ευλαβεια, ελαβα υποψιν μου το σχολιο (αν δεν κανω λαθος ηταν του φιλτατου Team Leader antonis) πως το καλυτερο συνεργειο μετατροπης στην Θεσσαλονικη ειναι το AutoGas Theodorou. Αυτα που μου ειπαν ειναι λοιπον: Τοποθετηση 6ης γενιας (!!!) συστηματος, 2 χρονια πανελλαδικη καλυψη και εγγυηση σε AutoGAs, καμια ΑΠΟΛΥΤΩΣ αλλαγη επιδοσεων του αυτοκινητου μου (!!!) με της 6ης γενιας==> Συνολικο κοστος 1380ευρω. Επισης μου ειπαν πως υπαρχει ενας νομος που λεει πως η τιμη υγραεριου σε σχεση με την βενζινη θα ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μεχρι το 2018 η μιση τιμη. Αληθευει;
Θα ηθελα λοιπον την αποψη σας επ' αυτου. Τονιζω ξανα πως δεν ειμαι ειδημων και τα σχολια σας θα με βοηθουσαν πολυ. Ευχαριστω εκ των προτερων.Φιλε dns21r, καλως ηλθες στην παρεα. Για να μην μπερδεύεσαι με τα συστηματα 4ης, 5ης, 6ης και δεν ξερω και γω τι αλλο, καλο θα ειναι να μαθεις αν το συστημα που πηρες προσφορα ειναι βασικα ειναι αεριου ή υγρου ψεκασμου. Αυτη ειναι η βασικη διαφορα των συστηματων και μετα μιλαμε για αλλες μεταβλητες του τυπου : να ψεκαζει και βενζινη μαζι με το αεριο κτλ. Αν δεν πεφτω εξω, απο την τιμη που σου δινει κατα πασα πιθανοτητα πρεπει να ειναι αεριου ψεκασμου γιατι τα υγρου πανε απο 1800 μεχρι 2500 ευρω...
Οσο για το νομο, δεν υπαρχει κατι τετοιο μεχρι στιγμης. -
Ο χρήστης dkostoulis έγραψε:
Παιδιά,Πρόσφατα εγκατέστησα σύστημα υγραεριοκίνησης και έχω παρατηρήσει το εξής περίεργο:
Έχω την αίσθηση ότι ο λεβιές ταχυτήτων έχει γίνει πιο τραχύς στις αλλαγές ταχυτήτων. Έχετε ακούσει ποτέ τέτοιο φαινόμενο. Πριν πάρω τον εγκαταστάτη θα ήθελα να' χω μια πρώτη άποψη επί του θέματος.Κάθε διευκρίνιση ευπρόσδεκτη.
Φιλε μου ξεχασα να σε ρωτησω, τι αμαξι εχεις και ποιο συστημα lpg εβαλες ?
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Θα ηθελα λοιπον την αποψη σας επ' αυτου. Τονιζω ξανα πως δεν ειμαι ειδημων και τα σχολια σας θα με βοηθουσαν πολυ. Ευχαριστω εκ των προτερων.Φιλε dns21r, καλως ηλθες στην παρεα. Για να μην μπερδεύεσαι με τα συστηματα 4ης, 5ης, 6ης και δεν ξερω και γω τι αλλο, καλο θα ειναι να μαθεις αν το συστημα που πηρες προσφορα ειναι βασικα ειναι αεριου ή υγρου ψεκασμου. Αυτη ειναι η βασικη διαφορα των συστηματων και μετα μιλαμε για αλλες μεταβλητες του τυπου : να ψεκαζει και βενζινη μαζι με το αεριο κτλ. Αν δεν πεφτω εξω, απο την τιμη που σου δινει κατα πασα πιθανοτητα πρεπει να ειναι αεριου ψεκασμου γιατι τα υγρου πανε απο 1800 μεχρι 2500 ευρω...
Οσο για το νομο, δεν υπαρχει κατι τετοιο μεχρι στιγμης.παντως και εδω στην πατρα ενας εγκαταστατης μου ειπε οτι προσφατα βγηκε νομος που λεει οτι μεχρι το 2018 το υγραεριο θα εχει την μιση τιμη της βενζινης
-
Ο χρήστης panagos22 έγραψε:
παντως και εδω στην πατρα ενας εγκαταστατης μου ειπε οτι προσφατα βγηκε νομος που λεει οτι μεχρι το 2018 το υγραεριο θα εχει την μιση τιμη της βενζινηςΔεν ειναι τυχαιο οτι στο'πε εγκαταστατης Απο στομα σε στομα παει.....
Αν ψαξεις να το βρεις σε χαρτι...... δεν θα βρεις τιποτα.
Αλλα και νομος να γινει, εχεις δει κανενα νομο σε εφαρμογη..... -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
παντως και εδω στην πατρα ενας εγκαταστατης μου ειπε οτι προσφατα βγηκε νομος που λεει οτι μεχρι το 2018 το υγραεριο θα εχει την μιση τιμη της βενζινης
**Δεν ειναι τυχαιο οτι στο'πε εγκαταστατης Απο στομα σε στομα παει..... **
Αν ψαξεις να το βρεις σε χαρτι...... δεν θα βρεις τιποτα.
Αλλα και νομος να γινει, εχεις δει κανενα νομο σε εφαρμογη.....μεχρι και γω το ακουσα, αλλα εμενα μου ειπαν μεχρι το 2016
τον εμπιστευεσαι μετα για να σου κανει την εγκατασταση οταν με το καλημερα σου πουλαει φουμαρα? -
Το μόνο θετικό που υπάρχει είναι μία σχετική οδηγία της Ε.Ε. για τη μη αύξηση του φόρου στο υγραέριο ως οικολογικό καύσιμο μέχρι το 2018. Νομίζω ότι η Γερμανία έχει ενσωματώσει την οδηγία αυτή στη νομοθεσία της. Για την Ελλάδα δεν ξέρω αν το έχει κάνει, αν και δεν νομίζω.
Προσωπικά θεωρώ ότι η μόνη ασφάλεια που έχουμε ενάντια στην αύξηση του φόρου στο υγραέριο είναι ότι ακόμη είναι σχετικά λίγα τα υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα, οπότε δεν αξίζει τον κόπο να αυξηθεί ο φόρος, ειδικά από τη στιγμή που ανοίγουν τόσα πρατήρια και μεγαθήρια, όπως ο Βαρδινογιάννης, σκέφονται να κάνουν άνοιγμα στο δίκτυο των πρατηρίων (βλέπε Coral, κάπου διάβασα ότι στόχος είναι τουλάχιστον ένα πρατήριο με υγραέριο ανά νομό την επόμενη τριετία). Προφανώς η αύξηση του φόρου αυτήν την περίοδο θα είναι ταφόπλακα για την εξάπλωση της υγραεριοκίνησης, όσο μικρή και αν είναι, καθώς θα δώσει το μύνημα ότι δεν πάει άλλο.Να γίνουν πολλές μετατροπές, να υπάρχει καλό δίκτυο διακίνησης και μετά να κλείσει η πόρτα στο μαντρί.... Αν κάποια στιγμή αυξηθούν σε μία κρίσιμη μάζα (100.000, 200.000 ποιος ξέρει) τα υγραεριοκίνητα οχήματα, τότε θα αρχίσουν τα δύσκολα. Προσωπικά θέλω να ελπίζω ότι θα έχω κάνει απόσβεση και αρκετή οικονομία μέχρι τότε (15.000 χλμ από μέσα Οκτωβρίου που έγινε η εγκατάσταση, όλα καλά).
Είμαι για τριήμερο στο Αίγιο (γυναικοχώρι) και έμαθα από έναν ξάδελφο της γυναίκας μου που ψάχνεται να βάλει υγραέριο (1200 ευρώ, BRC, σε εγκαταστάτη στο Κιάτο παρακαλώ!!) ότι έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για αδειοδότηση ένα πρατήριο στην παλιά εθνική, 5 χλμ έξω από το Αίγιο προς την πλευρά του Διακοπτού, όπως και οι δύο Shell στην νέα Εθνική, στο ύψος του νοσοκομείου του Αιγίου. Για τις Shell ακούγεται ότι τις έχουν μπλοκάρει λόγω των έργων που επίκεινται να γίνουν.... Ας ελπίσουμε ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε θετικά νέα. Έχει ακούσει κάποιος για πρατήριο στην περιοχή της Κορίνθου;
-
Ο χρήστης konos έγραψε:
Το μόνο θετικό που υπάρχει είναι μία σχετική οδηγία της Ε.Ε. για τη μη αύξηση του φόρου στο υγραέριο ως οικολογικό καύσιμο μέχρι το 2018.εχεις δει πουθενα αυτη την οδηγια?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εχεις δει πουθενα αυτη την οδηγια?
Κάτι έχει γράψει ο dti παλιότερα. Δεν ξέρω αν είναι αυτό που ψάχνεις αλλά ρίξε μια ματία εδώ αν έχεις όρεξη για διάβασμα.
viewtopic.php?f=6&t=13461&p=2101974&hilit=%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE+%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%B1#p2101615
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
εχεις δει πουθενα αυτη την οδηγια?
Κάτι έχει γράψει ο dti παλιότερα. Δεν ξέρω αν είναι αυτό που ψάχνεις αλλά ρίξε μια ματία εδώ αν έχεις όρεξη για διάβασμα.
viewtopic.php?f=6&t=13461&p=2101974&hilit=%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE+%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%B1#p2101615
και τι να συμπερανω απο αυτο?
αντε και ειναι οδηγια. Ειναι δεσμευτικη για τις χωρες ή απλα συμβουλευτικη?
βασικα, οπως συμβαινει στην Ελλαδα συνηθως, το ολο θεμα μαλλον ειναι 'φατε τωρα που μπορειτε πριν σας παρουν χαμπαρι' ...
-
Δες ξέρω να σου πώ αλλά και δεσμευτική να είναι , φαντάζομαι που τις φυλάει η κυβέρνηση τις οδηγίες. Στο ίδιο μέρος που φυλάει και τις άλλες σχετικά με το περιβάλλον όπως τις παράνομες χωμάτερές, τον Ασωπό , την λίμνη Κορώνεια κλπ.
-
αρα οποιος θελει να βαλει, ας βαλει αυριο γιατι μπορει σε μερικους μηνες να ειναι απλα ασυμφορο
-
Εγώ δεν λέω να βάλει κάποιος ή να μην βάλει μιας και είμαι μια μεγάλη απόφαση και έχει και ένα διόλου ευκαταφρόνητο κόστος. Απλά να μην ακούει το ράδιο αρβύλα και να βασίσει την απόφαση του στις ανάγκες του και την τσέπη του. Άλλωστε σε αυτό το φόρουμ είχε ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για την τιμή του LPG γύρω στον Νοέμβριο μιας και ξαφνικά η τιμή του ανέβαινε αργά αλλά σταθερά για αρκετές μέρες. Κάποιοι λέγαν ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έφτανε το 1 Ευρώ μάλιστα, (ακόμη και πρατηριούχοι) το οποίο φυσικά δεν έγινε. Αν θυμηθούμε όμως τα δεδομένα έχουμε:
Η τιμή του LPG ήταν τότε περίπου όσο τώρα 0.80 Μ.Ο., Η απλή αμόλυβδη 1.55 και η 100αρα 1.67. Για ένα διάστημα οι τιμές όλων των καυσίμων μειώθηκαν και πήραν πάλι τη ανηφόρα. το LPG αυτές τις μέρες έχει 0.80 η απλή αμόλυβδη 1.63 και η 100αρα 1.75 ( νομίζω). Τώρα ας υποθέσουμε ότι κάνουμε μια διαδρομή που απαιτεί την κατανάλωση 1 λίτρου απλής αμόλυβδης θα έχουμε:Νοέμβριος 10
LPG : 0.80 X 20% (Λόγο αύξησης κατανάλωσης ) = ** 0.96 Ευρώ**
Αμόλυβδη 95: = 1.55 Ευρώ
Αμόλυβδη 100: 1.67 - 5% (να δεχτώ αυτό που λένε οι πετρελεάδες ότι έχεις μικρότερη κατανάλωση αν και προσωπικά δεν το έχω δει) = 1.59 Ευρώ
Διαφορά 0.59 Ευρώ στο παραγόμενο έργο ενός λίτρου απλής αμόλυβδης υπέρ του υγραερίουΣήμερα
LPG: 0.80 + 20% = 0.96 Ευρώ
Αμόλυβδη 95: = 1.63 Ευρώ
Αμόλυβδη 100: 1.75 - 5% = **1.66 Ευρώ **Διαφορά 0.67 Ευρώ στο παραγόμενο έργο ενός λίτρου απλής αμόλυβδης υπέρ του υγραερίου
Άρα το υγραέριο συμφέρει τώρα πολύ περισσότερο από ότι πριν! Άλλωστε είναι μια επένδυση και αυτό. Κάποιος που θέλει να ανοίξει ένα μαγαζί ξέρει αν αύριο η σε 2 χρόνια η κυβέρνηση του ζητήσει περαίωση ή έκτακτη εισφορά έχει δεν έχει να τα δώσει (και μάλιστα αναδρομικά! ) ή ανεβάσει τις εισφορές στο ΤΕΒΕ; Μάλλον όχι. ΤΟ ψάχνεις , βάζεις κάτω όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και αν πιστεύεις ότι σε συμφέρει η επένδυση την κάνεις. Από την άλλη δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι δεν θα αυξηθεί και άλλο ο φόρος στην βενζίνη με πρόφαση (Λέω εγώ μια τυχαία σκέψη) αντί να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας όποιος μολύνει περισσότερο να πληρώνει παραπάνω τέλη μέσω της βενζίνης. Αυτή την στιγμή το γεγονός παραμένει ότι όσο πιο ενεργοβόρο όχημα έχει κάποιος ή/και κάνει πολλά χιλιόμετρα συμφέρει να καταναλώνει ένα πιο φτηνό καύσιμο και θα έρθει γρηγορότερα η απόσβεση αρά και το κέρδος. Πόσο θα κρατήσει αυτό; κανείς δεν ξέρει. Πάντως και έτσι πως είναι τα πράγματα το κράτος δεν βγάζει και λίγα από την υγραεριοκίνηση . Σε Κάθε λίτρο εκτός από τον (χαμηλό) φόρο κατανάλωσης εισπράττει και Φ.Π.Α 23 %. Σε κάθε νέα εγκατάσταση αυτοκινήτου αξίας 1500 ευρώ αντιστοιχεί ΦΠΑ 280 ευρώ και 80 ευρώ παράβολο για την αλλαγή της άδειας και τον έλεγχο του ΚΤΕΟ. Επίσης όλοι αυτοί οι καινούργιοι εγκαταστάτες θα πρέπει να πάρουν την άδεια παρακολουθώντας κάποια υποχρεωτική εκπαίδευση που έχει κόστος (άρα έσοδα από ΦΠΑ) αλλά και η άδεια που θα πάρουν φαντάζομαι κάποιο παράβολο θα πρέπει να πληρώσει. Τέλος να μην ξεχάσω τα νέα πρατήρια που η επένδυση τους είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ και ΦΠΑ επίσης, αλλά και η αλλαγή της άδειας των πρατηρίων πάλι θα θέλει φαντάζομαι παράβολα. Η κότα αυτή την στιγμή γεννάει πολλά χρυσά αυγά γιατί να μην την αφήσουν να γεννήσει πααααρα πολλά;
-
Γεια σας και απο μενα,
Εχω ενα astra H 1600 με κωδικο κινητηρα z16xep και θελω να κανω και εγω την μετατροπη. Σε πιο πισω σελιδες διαβασα οτι λογω κινητηρα ισως εχω προβληματα.
Επειδη δεν γνωριζω το αντικειμενο, τι πρεπει να προτιμησω? συστημα με λαδιερα η χωρις? Λιγο πιο πανω ειδα οτι υπαρχουν πλεον και συστηματα 6ης γενιας. Μεχρι τωρα ηξερα για τα 4ης και 5ης. Τι ειναι καλυτερο?
Ακομη ποιες εταιριες κρινετε σαν καλυτερες-καταλληλοτερες? Απο τους περισσοτερους ακουω οτι ολα τα κιτ ειναι τουρκικα κλπ. Εννοειται βεβαια οτι με ενδιαφερει να μην ξεφυγω και στο κοστος, οσον αφορα την μετατροπη. Απο μια προχειρη ερευνα που εχω κανει παντως κυμαινονται γυρω στα 1300-1400 ευρω, χωρις ομως να γνωριζω ποιο συστημα απο αυτα που μου προτεινουν ειναι καλυτερο και καταλληλοτερο για το αυτοκινητο μου. Καθημερινα ακουω διαφορες αποψεις οι οποιες δυστυχως πιστευω οτι βασιζονται στο τι θελει να πουλησει και εμπορευεται ο καθε μαστορας και οχι στο τι ταιριαζει στο δικο μου αυτοκινητο.Θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποιον εγκαταστατη στην Θεσσαλονικη ο οποιος αποδεδειγμενα συνδυαζει και αξιοπιστια και τιμη?
Ευχαριστω
-
Εχω το opel vectra με τον ίδιο κινητήρα και στη λίστα της prins αναφέρει οτι πρόβλημα έχουν αυτοί οι κιν ητήρες που είναι 2004> δηλ. πριν το 2004. Εγώ εγκατέστησα το 4ης γενιας της zavoli στο συνεργάτη εδώ στην Αθήνα του Θεσσαλονικιού Θεοδώρου και γενικά είμαι ευχαριστημένος - έχω κάνει έως τώρα 7000χλμ. Ο Θεοδώρου σε επικοινωνία που είχα μαζί του μου είπε ότι σε οχήματα honda , mazda ,mitsubishi και σε μερικα nissan βάζει τη λαδιέρα ή ένα πρόσθετο στο ντεπόζιτο βενζίνης. Επειδή και εμένα με προβληματίζει το θέμα της φθοράς των βαλβίδων τον ρώτησα αν πρέπει να βάλω τη λαδιέρα και μου απάντησε αρνητικά διότι ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν έχει πρόβλημα λέει. Επιπλέον το σύστημά μου όπως είπε και έτσι είναι ψεκάζει και βενζίνη ( σε κάθε 150λ υγραέριο καταναλώνω και 20λ βενζινη ) οπότε όπως είπε λιπαίνονται και οι βαλβίδες. Πάντως οι απόψεις γενικά διίστανται στο θέμα αυτό πχ. ο αντιπρόσωπος εδώ της prins που εγκαθιστά το flashlube έπέμεινε ότι χρειάζομαι λαδιέρα ( με κόστος 130 ευρώ έναντι 70 του Θεοδώρου)
Θα παρακαλούσα οι φίλτατοι εγκαταστάτες του φόρουμ όπως ο antonis-team , doukias κ.ά.και άλλοι να μου πουν τη γνώμη τους αν χρειάζομαι όντως λαδιέρα ( θυμίζω οτι το όχημα μου είναι opel vectra 1600cc του 2008 με κινητήρα z16xep)και γενικά να αναπτύξουν την άποψή τους για το θέμα της λίπανσης των βαλβίδων -
Ο χρήστης xtbabis έγραψε:
από xtbabis » 07/03/11 6:29
Γεια σας και απο μενα,
Εχω ενα astra H 1600 με κωδικο κινητηρα z16xep και θελω να κανω και εγω την μετατροπη. Σε πιο πισω σελιδες διαβασα οτι λογω κινητηρα ισως εχω προβληματα.
Επειδη δεν γνωριζω το αντικειμενο, τι πρεπει να προτιμησω? συστημα με λαδιερα η χωρις? Λιγο πιο πανω ειδα οτι υπαρχουν πλεον και συστηματα 6ης γενιας. Μεχρι τωρα ηξερα για τα 4ης και 5ης. Τι ειναι καλυτερο?
Ακομη ποιες εταιριες κρινετε σαν καλυτερες-καταλληλοτερες? Απο τους περισσοτερους ακουω οτι ολα τα κιτ ειναι τουρκικα κλπ. Εννοειται βεβαια οτι με ενδιαφερει να μην ξεφυγω και στο κοστος, οσον αφορα την μετατροπη. Απο μια προχειρη ερευνα που εχω κανει παντως κυμαινονται γυρω στα 1300-1400 ευρω, χωρις ομως να γνωριζω ποιο συστημα απο αυτα που μου προτεινουν ειναι καλυτερο και καταλληλοτερο για το αυτοκινητο μου. Καθημερινα ακουω διαφορες αποψεις οι οποιες δυστυχως πιστευω οτι βασιζονται στο τι θελει να πουλησει και εμπορευεται ο καθε μαστορας και οχι στο τι ταιριαζει στο δικο μου αυτοκινητο.Θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποιον εγκαταστατη στην Θεσσαλονικη ο οποιος αποδεδειγμενα συνδυαζει και αξιοπιστια και τιμη?
Ευχαριστω
Εχω το opel vectra με τον ίδιο κινητήρα και στη λίστα της prins αναφέρει οτι πρόβλημα έχουν αυτοί οι κιν ητήρες που είναι 2004> δηλ. πριν το 2004. Εγώ εγκατέστησα το 4ης γενιας της zavoli στο συνεργάτη εδώ στην Αθήνα του Θεσσαλονικιού Θεοδώρου και γενικά είμαι ευχαριστημένος - έχω κάνει έως τώρα 7000χλμ. Ο Θεοδώρου σε επικοινωνία που είχα μαζί του μου είπε ότι σε οχήματα honda , mazda ,mitsubishi και σε μερικα nissan βάζει τη λαδιέρα ή ένα πρόσθετο στο ντεπόζιτο βενζίνης. Επειδή και εμένα με προβληματίζει το θέμα της φθοράς των βαλβίδων τον ρώτησα αν πρέπει να βάλω τη λαδιέρα και μου απάντησε αρνητικά διότι ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν έχει πρόβλημα λέει. Επιπλέον το σύστημά μου όπως είπε και έτσι είναι ψεκάζει και βενζίνη ( σε κάθε 150λ υγραέριο καταναλώνω και 20λ βενζινη ) οπότε όπως είπε λιπαίνονται και οι βαλβίδες. Πάντως οι απόψεις γενικά διίστανται στο θέμα αυτό πχ. ο αντιπρόσωπος εδώ της prins που εγκαθιστά το flashlube έπέμεινε ότι χρειάζομαι λαδιέρα ( με κόστος 130 ευρώ έναντι 70 του Θεοδώρου)
Θα παρακαλούσα οι φίλτατοι εγκαταστάτες του φόρουμ όπως ο antonis-team , doukias κ.ά.και άλλοι να μου πουν τη γνώμη τους αν χρειάζομαι όντως λαδιέρα ( θυμίζω οτι το όχημα μου είναι opel vectra 1600cc του 2008 με κινητήρα z16xep)και γενικά να αναπτύξουν την άποψή τους για το θέμα της λίπανσης των βαλβίδων -
Ο χρήστης xtbabis έγραψε:
Γεια σας και απο μενα,
Επειδη δεν γνωριζω το αντικειμενο, τι πρεπει να προτιμησω? συστημα με λαδιερα η χωρις? Λιγο πιο πανω ειδα οτι υπαρχουν πλεον και συστηματα 6ης γενιας. Μεχρι τωρα ηξερα για τα 4ης και 5ης. Τι ειναι καλυτερο?4ης, 5ης, 6ης και βαλε ειναι πλεον καθαρα εννοιες εντυπωσιασμου. Η βασικη λειτουργια του κιτ συστηματος υγραεριου ειναι αυτο που σε νοιαζει. Υπαρχουν 2 κατηγοριες:
α) υγρου ψεκασμου
β) αεριου ψεκασμου
Απο κει και περα σε καθε κατηφορια υπαρχουν διαφορες τεχνολογιες οπου καθε εγκαταστατης το βαφτιζει οπως του ερθει 4ης, 5ης, 6ης εχω ακουσει μεχρι και 7ης και φυσικα εσκασα στα γελια.
Υγραεριοκίνηση!