-
Ο χρήστης dimιpap έγραψε:
Γεια σας παιδιά! Σήμερα πήγα και φούλαρα στην Δεκελείας στο Μενίδι με τιμή 88/lit. Το ντεπόζιτο γέμισε με 57lit. ενώ είναι 68lit -20% που μου είχανε πει θα παίρνει 54lit. Εμένα πήρε 57 αυτό σημαίνει οτι με έκλεψε η έτυχε και πήρε τόσο?Οχι απαραιτητα. Μπορει να εγινε κι αυτο αλλα ειναι πιθανο λογο πιεσης αντλιας να χωρεσε λιγα ακομη. Εμενα, που εχω 62lit- επρεπε να περνει 50, ομως περνει 55, μονιμα. Τσεκαρισε το και σε αλλο πρατηριο αν οντως τωρα σου περνει παραπανω. Παντως σιγουρα θα δεις αν σου εβαλε παραπανω lpg, απο τα χλμ που θα κανεις. Αν οχι, μακρια απο κει....
-
Παιδιά,
Πρόσφατα εγκατέστησα σύστημα υγραεριοκίνησης και έχω παρατηρήσει το εξής περίεργο:
Έχω την αίσθηση ότι ο λεβιές ταχυτήτων έχει γίνει πιο τραχύς στις αλλαγές ταχυτήτων. Έχετε ακούσει ποτέ τέτοιο φαινόμενο. Πριν πάρω τον εγκαταστάτη θα ήθελα να' χω μια πρώτη άποψη επί του θέματος.Κάθε διευκρίνιση ευπρόσδεκτη.
-
Ο χρήστης dkostoulis έγραψε:
Παιδιά,Πρόσφατα εγκατέστησα σύστημα υγραεριοκίνησης και έχω παρατηρήσει το εξής περίεργο:
Έχω την αίσθηση ότι ο λεβιές ταχυτήτων έχει γίνει πιο τραχύς στις αλλαγές ταχυτήτων. Έχετε ακούσει ποτέ τέτοιο φαινόμενο. Πριν πάρω τον εγκαταστάτη θα ήθελα να' χω μια πρώτη άποψη επί του θέματος.Κάθε διευκρίνιση ευπρόσδεκτη.
Αν στο σκίσανε στις δοκιμές φίλε μου.
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Γεια σας παιδιά! Σήμερα πήγα και φούλαρα στην Δεκελείας στο Μενίδι με τιμή 88/lit. Το ντεπόζιτο γέμισε με 57lit. ενώ είναι 68lit -20% που μου είχανε πει θα παίρνει 54lit. Εμένα πήρε 57 αυτό σημαίνει οτι με έκλεψε η έτυχε και πήρε τόσο?
Οχι απαραιτητα. Μπορει να εγινε κι αυτο αλλα ειναι πιθανο λογο πιεσης αντλιας να χωρεσε λιγα ακομη. Εμενα, που εχω 62lit- επρεπε να περνει 50, ομως περνει 55, μονιμα. Τσεκαρισε το και σε αλλο πρατηριο αν οντως τωρα σου περνει παραπανω. Παντως σιγουρα θα δεις αν σου εβαλε παραπανω lpg, απο τα χλμ που θα κανεις. Αν οχι, μακρια απο κει....
Ok φίλε μου ευχαριστώ! Θα δείξει στα χιλιόμετρα που θα κάνω και θα σας ενημερώσω.
-
προς astrag.1.6jtg
εγω δεν αμφισβητησα τις καταναλωσεις με lpg που εχεις δει στο αυτοκινητο σου ουτε επιθυμω να εχεις μεγαλυτερες απο οτι
λες αφου δεν πληρωνω εγω αλλα εσυ. αφου ειδες τις φωτογραφιες και δεν πιστευεις σε λιγο θα δεις και video
οσο για το πτυχιο να στο ανεβασω και αυτο για να πειστεις εσυ και οποιος αλλος θελει εδω μεσα.
σε λιγο καιρο θα μπει και για διαφημιστικους λογους σε εντυπο με δυναμομετρηση. αντε τωρα να βγαλεις μαιμου και τα
δυναμομετρα και τα περιοδικα και τους δημοσιογραφους του ειδικου τυπου............
καλο τριημερο....... -
προς asteris
φιλε μου το προγραμμα revo δεν εχει καταναλωση 30-35% απο οτι μαμα σε καμμια περιπτωση. πρωτα απο ολα δεν θα εβαζε κανενας γιατι θα ηταν ασυμφορο στην συντηρηση του το αυτοκινητο με τετοια αυξηση στην καταναλωση . δευτερον ειναι το πιο πολυφορεμενο προγραμμα σε 20vt σειρα και το πιο απροβληματιστο σε λειτουργια εδω και χρονια χωρις καποιος μεσα απο το skodaclub εδω και χρονια να εχει γραψει κατι αναλογο με αυξηση καταναλωσης τοσο μεγαλη. τριτον κανενας με tsi δεν εχει
αναφερει απο οσο γνωριζω για τρομερη αυξηση μετα απο εγκατασταση αυτου του προγραμματος . αρα τι απομενει αν αυτα
που λεω ειναι σωστα; οτι οι μετρησεις που εχω σε καταναλωσεις ειναι λαθος η δεν ξερω να μετραω σωστα η το trip computer
τρελλαθηκε η οι αντλιες δυο διαφορετικων πρατηριων ειναι πειραγμενες η οι φωτογραφιες του κινητου ειναι φωτομονταζ η καποιος κανει πλακα με το συμπαν για την καταναλωση lpg ενος ταπεινου skoda!!!!!!!!!!! ελεος ρε παιδια εδω ειπαμε να
ανταλλαξουμε αποψες,γνωμες για να διευρυνουμε τις γνωσεις μας γυρω απο το lpg και τα προβληματα του και οχι να βγαζουμε
ψευτη,ασχετο οποιον δεν πιστευουμε για το ποσο καιει με lpg................. -
Δεν σε βγάζουμε ψεύτη, προσπαθούμε να βρούμε γιατί συμβαίνει αυτό που λες. Δεν γίνεται να έχεις και μείωση από την βενζίνα, το υγραέριο είναι λιγότερο θερμογόνο λέμε. Όσο για το REVO, είναι ένα πρόγραμμα σαν όλα τα άλλα, που χρησιμοποιεί άλλους χάρτες βενζίνης και αβάνς, για να πετύχει καλύτερη απόδοση. Προυποθέτει κάποιες αλλαγές σε υλικά του κινητήρα, αλλά από ότι ξέρω δεν είναι custom πρόγραμμα, είναι γενικής φύσεως. Άρα σε κάποια σημεία δικαιολογείται να ψεκάζει και λίγο παραπάνω για να πιάσει εύρος βελτιωμένων, όχι μόνο το δικό σου...
-
Ο χρήστης dkostoulis έγραψε:
Παιδιά,Πρόσφατα εγκατέστησα σύστημα υγραεριοκίνησης και έχω παρατηρήσει το εξής περίεργο:
Πες τα φιλε μου γιατι σε λιγο θα μου περναγαν ζουρλομανδια !!!!!!! Αυτο παρατηρησα και γω αλλα και 2 φιλοι μου μετα απο μετατροπη σε lpg. Δε μπορω να το εξηγησω ομως μιας και δεν εχει αμεση σχεση ο κινητηρας με το κιβωτιο..... Συγκεκριμενα, Εχει παρατηρηθεί οτι σε κινηση με lpg το κυβωτιο ταχυτητων εχει την αισθηση οτι ειναι πιο ''σφιχτο'' ακομα και οταν ζεσταθει ο κινητηρας. Παραδειγμα, κατι αντιστοιχο συμβαινει και με τη βενζινη αλλα οταν ομως ζεσταθει ο κινητηρας μετα απο μερικα χλμ, το κιβωτιο αποκτα την ''ελαστικότητα'' που θα επρεπε. Επαναλαμβανω οτι με τη βενζινη ολα καλα.
Κανενας καμια ιδεα.Υ.Γ. : Το σεναριο και οι πιθανοτητες να πηραν ολα τα αμαξια που αναφερονται και να τα εσκισαν με καρφωτες στα κοκκινα...δεν παιζει
-
Βαζω εδω και 1 χρονο στο πρατηριο στην πρεβεζα και ολα ο.κ. . Ανοιξε ομως ενα κοντα στην Αρτα και 1 μερα μιας και ηταν στο δρομο μου σταματησα και φουλαρα απο αδειος. Επαθα πλακα με την αντλια γιατι ηταν καινουρια και γέμισα σε χρονο μηδεν(κρατηστε το αυτο...). Με το που βαζω μπροστα για να φυγω, καταλαβαινω οτι κατι ακουγεται υπερβολικα, αφου και η γυναικα μου λεει''τι ειναι αυτο που ακουγεται''ξαφνιασμενη. Σας λεω οτι για καμια 200ρια χλμ μας ειχε παρει τ'αυτια. Ευτυχως μεχρι να κανω 400χλμ σταματησε και λυτρωθηκα. Κατα πασα πιθανοτητα πρεπει να οφείλονταν στην αυξημενη πιεση της μανικας.... Φυσικα μετα απο αυτο δεν ξαναπαω εκει, ασε που απο 0,75 το πηγε 0,78...Και οντως, ξαναβαζοντας στον Φαρμακη(πρεβεζα και γιαννενα) ολα οκ. Δεν ξανακουσα τιποτα. Ασε που επαληθεύτηκαν οι υποψιες μου για το πρατηριο στην Αρτα. Ειχα ακουσει οτι εχει καλο καυσιμο και οτι κανεις πολλα χλμ αλλα το αντιθετο συνεβει !!!! Και οχι μονο αυτο αλλα ειχε και κομπιασματα μεσα-μεσα που μετα τον φαρμακη σταματησαν μαχαιρι και το αμαξι ανοιξε και παλι !!!!!!! Παρατηρησε αλλος κατι παρομοιο ?
-
κανενα λινκ που να εχει σε χαρτη τα πρατηρια που εχουν υγραεριο?
-
-
Παιδιά,
Πρόσφατα εγκατέστησα σύστημα υγραεριοκίνησης και έχω παρατηρήσει το εξής περίεργο:
Πες τα φιλε μου γιατι σε λιγο θα μου περναγαν ζουρλομανδια !!!!!!! Αυτο παρατηρησα και γω αλλα και 2 φιλοι μου μετα απο μετατροπη σε lpg. Δε μπορω να το εξηγησω ομως μιας και δεν εχει αμεση σχεση ο κινητηρας με το κιβωτιο..... Συγκεκριμενα, Εχει παρατηρηθεί οτι σε κινηση με lpg το κυβωτιο ταχυτητων εχει την αισθηση οτι ειναι πιο ''σφιχτο'' ακομα και οταν ζεσταθει ο κινητηρας. Παραδειγμα, κατι αντιστοιχο συμβαινει και με τη βενζινη αλλα οταν ομως ζεσταθει ο κινητηρας μετα απο μερικα χλμ, το κιβωτιο αποκτα την ''ελαστικότητα'' που θα επρεπε. Επαναλαμβανω οτι με τη βενζινη ολα καλα.
Κανενας καμια ιδεα.Υ.Γ. : Το σεναριο και οι πιθανοτητες να πηραν ολα τα αμαξια που αναφερονται και να τα εσκισαν με καρφωτες στα κοκκινα...δεν παιζει
Ok,
Το γεγονός ότι εσύ και άλλοι δύο γνωστοί σου αναφέρουν αυτό το θέμα σίγουρα υπάρχει κάποιο ζήτημα, οπότε αύριο πρωί κιόλας θα το ψάξω. Πάντως να το κακομεταχειρίστηκαν δεν ισχύει γιατί όπως και συ είπες με τη βενζίνη αλλάζουν οι ταχύτητες κανονικά. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι, οπότε πριν κάνω μαντείες θα δω τί θα μου πει ο εγκαταστάτης. -
Μετά από τον πρώτο μήνα με υγραέριο, είπα να γράψω δυο λόγια για την μέχρι τώρα εμπειρία μου. Το αυτοκίνητο πάει πολύ καλά, κανένα πρόβλημα δεν παρουσίασε, η κατανάλωση βέβαια, όπως περίμενα με βάση τα όσα γράφουν εδώ οι πιο έμπειροι, είναι ακριβώς 20% πάνω. Παρ' όλα αυτά η οικονομία είναι πολύ μεγάλη (40%), και κάθε φορά που γεμίζω φεύγω με το χαμόγελο (40lt παίρνει, φουλάρω με 30 ευρώ).
Πήγα σήμερα στον εγκαταστάτη μου για να το δει, και όλα φαίνονται καλά. Δίπλα ακριβώς είχε ένα Peugeot 307 με περασμένο Lovato από κάποιον ...απίστευτο 'μάστορα'. Η μπεκιέρα κρεμόταν στην κυριολεξία, έβλεπες σωληνάκια υγραερίου χωρίς μονώσεις τα μισά, γενικά μια εικόνα ό,τι να ναι. Θέλει τελικά προσοχή στην επιλογή και, όπως έχουνε γράψει αρκετοί, άμα βλέπετε δουλειά 'ό,τι να ναι' μην πληρώνετε τους επιτήδειους!
Εν τέλει, πιστεύω ότι αξίζει πολύ η μετατροπή (μακάρι να την είχα κάνει ένα χρόνο πριν, θα είχα γλιτώσει πάρα πολλά χρήματα). Θέλει απλά λίγο ψάξιμο και προσοχή στις περίεργες φάτσες...
-
Να γιατι δεν εβαλα λαδιερα. Παραθετω το παρακατω video και τα συμπερασματα δικα σας http://www.youtube.com/user/autodynamiki
-
Βαζω εδω και 1 χρονο στο πρατηριο στην πρεβεζα και ολα ο.κ. . Ανοιξε ομως ενα κοντα στην Αρτα και 1 μερα μιας και ηταν στο δρομο μου σταματησα και φουλαρα απο αδειος. Επαθα πλακα με την αντλια γιατι ηταν καινουρια και γέμισα σε χρονο μηδεν(κρατηστε το αυτο...). Με το που βαζω μπροστα για να φυγω, καταλαβαινω οτι κατι ακουγεται υπερβολικα, αφου και η γυναικα μου λεει''τι ειναι αυτο που ακουγεται''ξαφνιασμενη. Σας λεω οτι για καμια 200ρια χλμ μας ειχε παρει τ'αυτια. Ευτυχως μεχρι να κανω 400χλμ σταματησε και λυτρωθηκα. Κατα πασα πιθανοτητα πρεπει να οφείλονταν στην αυξημενη πιεση της μανικας.... Φυσικα μετα απο αυτο δεν ξαναπαω εκει, ασε που απο 0,75 το πηγε 0,78...
Και οντως, ξαναβαζοντας στον Φαρμακη(πρεβεζα και γιαννενα) ολα οκ. Δεν ξανακουσα τιποτα. Ασε που επαληθεύτηκαν οι υποψιες μου για το πρατηριο στην Αρτα. Ειχα ακουσει οτι εχει καλο καυσιμο και οτι κανεις πολλα χλμ αλλα το αντιθετο συνεβει !!!! Και οχι μονο αυτο αλλα ειχε και κομπιασματα μεσα-μεσα που μετα τον φαρμακη σταματησαν μαχαιρι και το αμαξι ανοιξε και παλι !!!!!!! Παρατηρησε αλλος κατι παρομοιο ?
Στα έλεγα εγω ότι το αέριο του Φαρμάκη δεν παίζετε τι κάνει αυτός θαυματα ? ίδια τιμη εδω και πολλους μήνες (0'75) και πάντα παραπάνω χιλιόμετρα τι διάολο κάνει άντε να ανοίξει και στη Ναύπακτο να βάζουμε καμία φορα γιατι εδω στη αθήνα με την πετρογκαζ δεν βλέπω φως
-
Να γιατι δεν εβαλα λαδιερα. Παραθετω το παρακατω video και τα συμπερασματα δικα σας http://www.youtube.com/user/autodynamikiΚαλα μην το δενεις κιόλας και εμένα μου το ξεκαθάρισαν ότι δεν χρειαζετε αλλα αν θέλεις βάλτο Καλό κάνει κακό δεν κάνει και είπα ναι να μπει αφού τσεκαρισα ότι το λάδι δεν περιέχει μολυβδο όπως είχα ακούσει απο κάτι συστηματα,
Τα παντα ειναι το πόσο ψάξιμο έχεις κάνει δηλαδή μια εταιρία όπως η prins έχει πολυ έρευνα στο θέμα αυτο που λέει στο βίντεο ο φίλος εγκαταστατης για σωστή ρύθμιση μειγματος και τιμές λαμδα στο δικο μου σύστημα ο χάρτης δώθηκε απο την prins με τιμές για το δικο μου μοντέλο δεν είναι του Μήτσου του μουστακαλή η χαρτογράφηση για να πετύχει η συνταγή.Ακόμα λοιπόν και έτσι οι ολλανδοί δίνουν το flash tube όχι το μπουκάλι του σαμπουαν που κρατούσε ο εγκαταστατης στο βίντεο που εβαλες το λινκ έχω βάλει μια φωτο σε προηγούμενο ποστ σελιδα 288 πολυ επαγγελματικό με εύκολη ταπα πλήρωσης κτλ.
Φιλικά dathens
-
θα τρελλαθω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
μαζευτε τον !!!!!!!!
το μεγαλυτερο προβλημα της χρησης lpg ειναι η φθορα των βαλβιδων !!!!!!
http://www.go-lpg.co.uk και μετα LPG FAQ'S . ισως χρειαστει καποιος και μεταφραστη ειδικων ορων collins gem dictionary πχ γιατι περιεχει ορους μηχανολογιας στα αγγλικα επιπεδου bachelor. αφου διαβαστει προσεκτικα(δεν φθανει ενα βραδυ) να πατε
http://www.flashlube story στο google για να δουμε πως δουλευουν οι ανθρωποι μεσα απο το research and develpment
των πανεπιστημιων .
περιμενω να μου πειτε οτι λεω ψεματα παλι αλλα οι σελιδες που σας δινω για ενημερωση δεν ειναι μαιμου και το flashlube
ειναι ευτυχως παγκοσμιο προιον για ολους τους γκαζατους!!!!!!!! και οι σοβαρες στον χωρο εταιριες που σεβονται τους πελατες
και τις περιουσιες τους πρεπει να συνιστουν αυτο η παραπλησια προιοντα .προς asteris
περιμενω να παρεις θεση πανω στο θεμα μιας και εισαι κατ εμε σοβαρος και τιμιος σε αυτα που υποστηριζεις........ και
γνωριζεις........... -
Τι μας λέει ο μαστροθόδωρος;
-
καποιοι εδω μεσα παιζουν με τις ανησυχιες μας για το lpg η κανουν black χιουμορ και ειναι και περασμενες 12 και θελουν
συζητηση για πραγματα δεδομενα. εγω καλα ειπα οτι πρεπει να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε ελεφαντες αλλα δεν βλεπω
ανταποκριση γι αυτο παω για υπνο να ονειρευτω καμμενες βαλβιδες , εδρες παραμορφωμενες κλπ ευχαριστα πραγματα .
καληνυχτα σε ολους...... -
To προβλημα ειναι στις βαλβιδες εξαγωγης επειδη καιγοντας γκαζι εχουμε μεγαλυτερες θερμοκρασιες καυσαεριων που ειναι αποτελεσμα στο διαφορετικο αβανς που θελουν τα δυο καυσιμα. Σε αυτο που βοηθαει η λαδιερα? Καιγοντας αυτο το υγρο πεφτει η θερμοκρασια στην εξαγωγη? Αν ναι παω πασο.
Υγραεριοκίνηση!