-
+1
Συμφωνώ και επ' αυξάνω! -
Ο χρήστης dlag έγραψε:
Εχω το opel vectra με τον ίδιο κινητήρα και στη λίστα της prins αναφέρει οτι πρόβλημα έχουν αυτοί οι κιν ητήρες που είναι 2004> δηλ. πριν το 2004. Εγώ εγκατέστησα το 4ης γενιας της zavoli στο συνεργάτη εδώ στην Αθήνα του Θεσσαλονικιού Θεοδώρου και γενικά είμαι ευχαριστημένος - έχω κάνει έως τώρα 7000χλμ. Ο Θεοδώρου σε επικοινωνία που είχα μαζί του μου είπε ότι σε οχήματα honda , mazda ,mitsubishi και σε μερικα nissan βάζει τη λαδιέρα ή ένα πρόσθετο στο ντεπόζιτο βενζίνης. Επειδή και εμένα με προβληματίζει το θέμα της φθοράς των βαλβίδων τον ρώτησα αν πρέπει να βάλω τη λαδιέρα και μου απάντησε αρνητικά διότι ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν έχει πρόβλημα λέει. Επιπλέον το σύστημά μου όπως είπε και έτσι είναι ψεκάζει και βενζίνη ( σε κάθε 150λ υγραέριο καταναλώνω και 20λ βενζινη ) οπότε όπως είπε λιπαίνονται και οι βαλβίδες. Πάντως οι απόψεις γενικά διίστανται στο θέμα αυτό πχ. ο αντιπρόσωπος εδώ της prins που εγκαθιστά το flashlube έπέμεινε ότι χρειάζομαι λαδιέρα ( με κόστος 130 ευρώ έναντι 70 του Θεοδώρου)
Θα παρακαλούσα οι φίλτατοι εγκαταστάτες του φόρουμ όπως ο antonis-team , doukias κ.ά.και άλλοι να μου πουν τη γνώμη τους αν χρειάζομαι όντως λαδιέρα ( θυμίζω οτι το όχημα μου είναι opel vectra 1600cc του 2008 με κινητήρα z16xep)και γενικά να αναπτύξουν την άποψή τους για το θέμα της λίπανσης των βαλβίδων6ος του 2004 ειναι το αμαξι μου. Αν πουμε οτι πηγαινω στον Θεοδωρου που ειναι και απο τα πιο γνωστα συνεργεια, να ζητησω και τοποθετηση λαδιερας? Αν το κοστος ειναι μονο 70 ευρω και ειναι καλυτερο για τον κινητηρα σιγουρα αξιζει να την βαλω.
-
Γειά καί χαρά σέ όλους.Δέν απαντώ στό φίλο εδώ αλλά δέν ήξερα πώς να κάνω μία παράθεση.
Είμαι Τεχνικός υγραερίου από το 1990 ενεργός καί διαβάζοντας ορισμένες απορίες εδώ είπα νά πώ τή γνώμη μου.
Τά περί γενεών όπως έγραψε κάποιος εδώ είναι γιά γέλια.Σάς παραθέτω αυτοκίνητα πού κατά τό παρελθόν δούλεψαν υγραέριο μέ τίς πιό απλές συσκευές μέ συνεχή λειτουργεία καί μόνο υγραέριο καί με το service σχεδόν ξεχασμένο.
ΤΑΞΙ ΜΑZDA 323 1.6 MAZDA 626 1.6+2.0 ΤΟΥΟΤΑ CARINA CORONA NISSAN PRIMERA 1.6+2.0 MERCEDES 180+200 VW JETTA 1.6+1.8 καί άλλα,περνούσαν τά 1200.000 χιλιόμετρα πού ενα ΤΑΞΙ κάνει σέ μόλις 10 χρόνια χωρίς το μοτέρ να ανοικτεί γιά κάποιο λόγο.
Τά συμπεράσματα δικά σας γιά νά μήν σάς μπαλαμουτιάζουν.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΒΑΡΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ -
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
Γεια σας και απο μενα,
Εχω ενα astra H 1600 με κωδικο κινητηρα z16xep και θελω να κανω και εγω την μετατροπη. Σε πιο πισω σελιδες διαβασα οτι λογω κινητηρα ισως εχω προβληματα.
Επειδη δεν γνωριζω το αντικειμενο, τι πρεπει να προτιμησω? συστημα με λαδιερα η χωρις? Λιγο πιο πανω ειδα οτι υπαρχουν πλεον και συστηματα 6ης γενιας. Μεχρι τωρα ηξερα για τα 4ης και 5ης. Τι ειναι καλυτερο?4ης, 5ης, 6ης και βαλε ειναι πλεον καθαρα εννοιες εντυπωσιασμου. Η βασικη λειτουργια του κιτ συστηματος υγραεριου ειναι αυτο που σε νοιαζει. Υπαρχουν 2 κατηγοριες:
α) υγρου ψεκασμου
β) αεριου ψεκασμου
Απο κει και περα σε καθε κατηφορια υπαρχουν διαφορες τεχνολογιες οπου καθε εγκαταστατης το βαφτιζει οπως του ερθει 4ης, 5ης, 6ης εχω ακουσει μεχρι και 7ης και φυσικα εσκασα στα γελια.Φιλε sdaoulas2 δεν εχω κολλημα με το τι γενιας το συστημα που θα τοποθετησουν, αλλα κολλαω και εγω σε αυτο που ειπες, γιατι το ξερω οτι ετσι λειτουργουν οι περισσοτεροι, ο καθε ενας προκειμενου να δελεασει τον υποψηφιο πελατη το βαφτιζει οπως θελει, προτεινει οτι θελει, εμπορευεται και τον συμφερει, ουτως ωστε να σε κερδισει δινοντας ισως καλυτερη τιμη χωρις ομως να περναει αυτο που πραγματικα ταιριαζει στο αυτοκινητο, για να γλιτωσει πχ το επιπλεον κοστος που θα εχει για αυτον η λαδιερα, για να ειναι η τιμη του ιδια η και καλυτερη με καποιου αλλου εγκαταστατη.
Επειδη δεν γνωριζω.... τα υγρου ψεκασμου δεν ειναι τα συστηματα που περιλαμβανουν και λαδιερα? η λαδιερα αυτο δεν κανει στην ουσια? να λιπαινει τον κινητηρα? Μπορει δηλαδη να υπαρχει και συστημα υγραου ψεκασμου χωρις λαδιερα?
Για αυτο ρωταω ποιες εταιριες κατασκευης κιτ προτεινετε ή ακομα καλυτερα αν δεν υπαρχει προβλημα (θεμα διαφημισης κλπ) ποιους εγκαταστατες προτεινετε απο την εμπειρια σας για να μην εχουμε προβληματα?
Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, αλλα ακουμε πολλα καθημερινα, θελω να κανω την μετατροπη αμεσα αλλα ειμαι επιφυλακτικος λογω αγνοιας και δικης μου αλλα ενδεχομενως και πολλων που ασχολουνται με το αντικειμενο.
-
Ο χρήστης xtbabis έγραψε:
6ος του 2004 ειναι το αμαξι μου. Αν πουμε οτι πηγαινω στον Θεοδωρου που ειναι και απο τα πιο γνωστα συνεργεια, να ζητησω και τοποθετηση λαδιερας? Αν το κοστος ειναι μονο 70 ευρω και ειναι καλυτερο για τον κινητηρα σιγουρα αξιζει να την βαλω.
δες αυτο για την λαδιερα ....εγω δεν ξερω πολλα αλλα μαλλον συμφωνω μαζι του ....
Youtube Video -
ναι το ειχα δει το βιντεακι, πολυ καλος φαινεται ο κυριος και σοβαροτατος και δειχνει γνωστης, αλλα δεν ξερω, απο αλλα που διαβαζω μπερδευομαι...
-
Επειδη δεν γνωριζω.... τα υγρου ψεκασμου δεν ειναι τα συστηματα που περιλαμβανουν και λαδιερα?
Η λαδιέρα μπαίνει σε συστήματα 4ης γενιάς και κάτω, με αέρια παροχή υγραερίου.
Στα συστήματα 5ης γενιάς με υγρό ψεκασμό, δεν προβλέπεται η εγκατάσταση λαδιέρας**.-**Καλό είναι να διαβάσεις όλα όσα έχουν γραφτεί στις σχεδόν 300 σελίδες αυτού του θέματος. Σίγουρα θα μάθεις πολλά και δεν θα υπάρχει περίπτωση να σε ξεγελάσει κανείς.
-
Ο χρήστης strovilo έγραψε:
Γειά καί χαρά σέ όλους.Δέν απαντώ στό φίλο εδώ αλλά δέν ήξερα πώς να κάνω μία παράθεση.
Είμαι Τεχνικός υγραερίου από το 1990 ενεργός καί διαβάζοντας ορισμένες απορίες εδώ είπα νά πώ τή γνώμη μου.
Τά περί γενεών όπως έγραψε κάποιος εδώ είναι γιά γέλια.Σάς παραθέτω αυτοκίνητα πού κατά τό παρελθόν δούλεψαν υγραέριο μέ τίς πιό απλές συσκευές μέ συνεχή λειτουργεία καί μόνο υγραέριο καί με το service σχεδόν ξεχασμένο.
ΤΑΞΙ ΜΑZDA 323 1.6 MAZDA 626 1.6+2.0 ΤΟΥΟΤΑ CARINA CORONA NISSAN PRIMERA 1.6+2.0 MERCEDES 180+200 VW JETTA 1.6+1.8 καί άλλα,περνούσαν τά 1200.000 χιλιόμετρα πού ενα ΤΑΞΙ κάνει σέ μόλις 10 χρόνια χωρίς το μοτέρ να ανοικτεί γιά κάποιο λόγο.
Τά συμπεράσματα δικά σας γιά νά μήν σάς μπαλαμουτιάζουν.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΒΑΡΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣΚαλη Σαρακοστη σε ολους.
Ως Τεχνικος Υγραεριου με εμπειρία, εχεις κανει προσωπικα εσυ εγκατασταση ή απ'οτι εχεις δει-ακουσει ? Αν εισαι και εγκαταστατης, μπορεις να μας παραθεσεις ποιες ειναι οι βασικες αρχες σου ως μαστορας, για να φερεις ενα συστημα υγραεριου να λειτουργει σωστα σε ενα αυτοκινητο (ωστε να βγαζει και τα χλμ που αναφερεις) ?
Ευχαριστω προκαταβολικα. -
Ο χρήστης xaris-cd έγραψε:
6ος του 2004 ειναι το αμαξι μου. Αν πουμε οτι πηγαινω στον Θεοδωρου που ειναι και απο τα πιο γνωστα συνεργεια, να ζητησω και τοποθετηση λαδιερας? Αν το κοστος ειναι μονο 70 ευρω και ειναι καλυτερο για τον κινητηρα σιγουρα αξιζει να την βαλω.
δες αυτο για την λαδιερα ....εγω δεν ξερω πολλα αλλα μαλλον συμφωνω μαζι του ....
Youtube Videoμια απορία:
τα προκαταλυτικά που καιν βενζίνα με μόλυβδο, δεν παρουσιάζαν προβλήματα στις βαλβίδες όταν τους έβαζες αμόλυβδη? Άρα το καύσιμο κάποιο ρόλο δεν παίζει στην λίπανση της βαλβίδας?Οι βαλβίδες που χρησιμοποιούν τα άμεσου ψεκασμού είναι σίγουρο ότι δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη ενίσχυση?
-
Γεια σας και απο μενα,
Εχω ενα astra H 1600 με κωδικο κινητηρα z16xep και θελω να κανω και εγω την μετατροπη. Σε πιο πισω σελιδες διαβασα οτι λογω κινητηρα ισως εχω προβληματα.
Επειδη δεν γνωριζω το αντικειμενο, τι πρεπει να προτιμησω? συστημα με λαδιερα η χωρις? Λιγο πιο πανω ειδα οτι υπαρχουν πλεον και συστηματα 6ης γενιας. Μεχρι τωρα ηξερα για τα 4ης και 5ης. Τι ειναι καλυτερο?4ης, 5ης, 6ης και βαλε ειναι πλεον καθαρα εννοιες εντυπωσιασμου. Η βασικη λειτουργια του κιτ συστηματος υγραεριου ειναι αυτο που σε νοιαζει. Υπαρχουν 2 κατηγοριες:
α) υγρου ψεκασμου
β) αεριου ψεκασμου
Απο κει και περα σε καθε κατηφορια υπαρχουν διαφορες τεχνολογιες οπου καθε εγκαταστατης το βαφτιζει οπως του ερθει 4ης, 5ης, 6ης εχω ακουσει μεχρι και 7ης και φυσικα εσκασα στα γελια.Φιλε sdaoulas2 δεν εχω κολλημα με το τι γενιας το συστημα που θα τοποθετησουν, αλλα κολλαω και εγω σε αυτο που ειπες, γιατι το ξερω οτι ετσι λειτουργουν οι περισσοτεροι, ο καθε ενας προκειμενου να δελεασει τον υποψηφιο πελατη το βαφτιζει οπως θελει, προτεινει οτι θελει, εμπορευεται και τον συμφερει, ουτως ωστε να σε κερδισει δινοντας ισως καλυτερη τιμη χωρις ομως να περναει αυτο που πραγματικα ταιριαζει στο αυτοκινητο, για να γλιτωσει πχ το επιπλεον κοστος που θα εχει για αυτον η λαδιερα, για να ειναι η τιμη του ιδια η και καλυτερη με καποιου αλλου εγκαταστατη.
Επειδη δεν γνωριζω.... τα υγρου ψεκασμου δεν ειναι τα συστηματα που περιλαμβανουν και λαδιερα? η λαδιερα αυτο δεν κανει στην ουσια? να λιπαινει τον κινητηρα? Μπορει δηλαδη να υπαρχει και συστημα υγραου ψεκασμου χωρις λαδιερα?
Για αυτο ρωταω ποιες εταιριες κατασκευης κιτ προτεινετε ή ακομα καλυτερα αν δεν υπαρχει προβλημα (θεμα διαφημισης κλπ) ποιους εγκαταστατες προτεινετε απο την εμπειρια σας για να μην εχουμε προβληματα?
Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, αλλα ακουμε πολλα καθημερινα, θελω να κανω την μετατροπη αμεσα αλλα ειμαι επιφυλακτικος λογω αγνοιας και δικης μου αλλα ενδεχομενως και πολλων που ασχολουνται με το αντικειμενο.
Αγαπητέ xtbabis διάβασε το άρθρο http://www.ibadesign.info/LPG/LPG SYSTEMS INFO.pdf θα σε βοηθήσει σίγουρα.
-
Τo δικό μου αυτοκίνητο τώρα είναι ένα VW BORA 1.4L μοντέλο 1999 έχει διανύσει 200.000 χιλιόμετρα μέ υγραέριο η συσκευή πού λειτουργεί σε αυτό είναι LOVATO αλλά δεν θά σταθώ σε αυτό,γιατί όποια συσκευή καί να είχα θά τά έκανα.Γιά τόν λόγο ότι η δουλειά αυτή πέραση αυτόν τον καιρό η συσκευή πού θά πληρώσει ο καθένας 1300-1800 μετά από δύο η τρία χρονια κάτι θά χρειαστεί και τότε εκ πείρας σού γράφω ότι δέν θά υπάρχει ούτε ο εγκαταστάτης ούτε ο εισαγωγέας καί για το λόγο τού οτι τά νέα συστήματα δεν παντρεύουν κομμάτια από άλλα αυτό θα είναι τό πρόβλημα.
-
STROVILO πες μας την γνωμη σου για τα υγρου ψεκασμου!(icom,vialle)
-
τα Landi Renzo θεωρουνται καλα συστηματα?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τα Landi Renzo θεωρουνται καλα συστηματα?Όλα καλά είναι.Σου παραθέτω επίσης τό εξής.Παλαιότερα πού η διαφορά του lpg δεν ήταν μεγάλη ευκολα επειθα κάποιον να βαλει υγραέριο καί πιο δύσκολα τη συζυγό του...Τώρα ολοι ξαφνικά εγιναν γνώστες...στή σκέψη ολων ειναι η δυσπιστία για το πόσο κινδυνεύουν απο αυτό και οχι για αν παθει κατι η βαλβιδουλα χι χι χι χι
-
Λοιπον αυτο που κάνει ο Λέον είναι να ανάγει την περιπτοσιολογία και την υποθεσιολογία σε κανόνα. Χρησιμοποιεί την χειρότερη δυνατόν κατάσταση και την ανάγει σε κανόνα. Δηλαδή χρησιμοποιεί το και κτλ.
Και απαντώ σε κάθε μία περίπτωση.
Σε μένα το πρατήριο είναι στον δρόμο που κάνω καθημερινά για την δουλειά μου και δεν κάνω κανένα χλμ επιπλέον για να βρω πρατήριο.
Επίσης φεύγοντας από Αλεξανδρούπολη για Θεσσαλονίκη έχει 4 πρατήρια στην Κομοτηνή 2 στην Ξάνθη και εγώ δεν ξέρω πόσα στην Θεσσαλονίκη.
Άρα δεν στέκει το επιχείρημα της διαθεσιμότητας πρατηρίων σε όλη την Ανατ Μακεδονία Θράκη.Έχω τοποθετήσει το σύστημα της BRC σε 3 αυτοκίνητα. 1ον σε hyundai getz 1,1 στο οποίο παρατήρησα κατανάλωση +0,5 λίτρα, σε Mitsubishi colt 1,3 αύξηση κατανάλωσης +0,7 λίτρα και τελευταία σε Mitsubishi carisma 1,6 (δεν το μέτρησα ακόμα).
Από ρεταρίσματα βλάβες τίποτα απολύτως (αν παρουσιαστεί κάτι θα το γράψω αμέσως).
η τιμή του στην ακριτική Αλεξανδρούπολη είναι 0,79€ σταθερή για κανάνα τρίμηνο με την βενζίνη στο 1,67 κατά μέσο όρο , δηλαδή κάτω από την μισή τιμή το υγραέριο.
Και τέλος δεν μπαίνω σε μια υποθεσιολογία του στυλ αν ακριβήνει γιατί με το ίδιο σκεπτικό (και χωρίς να υπάρχει καμιά ένδηξη περί ανόδου τιμής) δεν θα πρεπε να παντρευτώ και να κάνω παιδιά με τον φόβο μήπως και με απαιτήσει η γυναίκα μου.
Πάντα φιλικά
-
Ρώτησα την Παρασκευή για υγραέριο για Seicento Sporting.
Μου είπε ότι είναι 6ης γενιάς, ιταλικό, νομίζω Zavolli και ψεκάζει και 3% βενζίνη ταυτόχρονα για προστασία του κινητήρα.
Μου είπε επίσης ότι θα καίει όσο και με βενζίνη και του είπα 'Από το forum του 4 τροχοί μου είπαν πως όποιος σου πει τέτοιο πράγμα να φύγεις αμέσως' και υποστήριξε ότι ισχύει αυτό μόνο για αυτό το σύστημα. Σαν άνθρωπος καλός φάνηκε.
Τιμή 1495€ μετρητοίς. Το μαγαζί έλεγε Θεοδώρου απέξω.
Το κακό ήταν ότι δε χωράει δεξαμενή ντόνατ στο Seicento του δικού τους συστήματος και πρέπει να κλείσει σχεδόν όλο το ήδη πολύ μικρό πορτ μπαγκάζ..
Θα ρωτήσω κι αλλού από κοντά. Στο Ρέντη έχει άλλα 2 με υγραέριο εκεί κοντά και θα πάω σύντομα.
Ακούω γνώμες προς το παρόν! -
Ο χρήστης Iceman21 έγραψε:
και υποστήριξε ότι ισχύει αυτό μόνο για αυτό το σύστημα.Μα και βεβαια !!!!!!!! Εγω ειμαι ο γαματος και αυτο το πιο G@μ@το συστημα ολων των εποχων !!!! Τι ??? Θες να κανει και εσπρεσο ??? Αυτο εδω θα παρεις σου λεω !!! Οτι θελει ο πελατης
Και τωρα σοβαρα. Μα καλα, θα καει και 3% παραπανω βενζινη και στο τελος θα σου βγαζει και ιδια με τη βενζινη καταναλωση το lpg ??? Ωραιοςςςςςςςς
-
Ο χρήστης strovilo έγραψε:
Τo δικό μου αυτοκίνητο τώρα είναι ένα VW BORA 1.4L μοντέλο 1999 έχει διανύσει 200.000 χιλιόμετρα μέ υγραέριοΛαδιερα εχεις βαλει ? Ποιον τροπο οδηγησης ακολουθησες με το υγραεριο, π.χ. νορμαλ ή πιο συντηριτικο ?
-
Ο χρήστης dlag έγραψε:
Εχω το opel vectra με τον ίδιο κινητήρα και στη λίστα της prins αναφέρει οτι πρόβλημα έχουν αυτοί οι κιν ητήρες που είναι 2004> δηλ. πριν το 2004. Εγώ εγκατέστησα το 4ης γενιας της zavoli στο συνεργάτη εδώ στην Αθήνα του Θεσσαλονικιού Θεοδώρου και γενικά είμαι ευχαριστημένος - έχω κάνει έως τώρα 7000χλμ. Ο Θεοδώρου σε επικοινωνία που είχα μαζί του μου είπε ότι σε οχήματα honda , mazda ,mitsubishi και σε μερικα nissan βάζει τη λαδιέρα ή ένα πρόσθετο στο ντεπόζιτο βενζίνης. Επειδή και εμένα με προβληματίζει το θέμα της φθοράς των βαλβίδων τον ρώτησα αν πρέπει να βάλω τη λαδιέρα και μου απάντησε αρνητικά διότι ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν έχει πρόβλημα λέει. Επιπλέον το σύστημά μου όπως είπε και έτσι είναι ψεκάζει και βενζίνη ( σε κάθε 150λ υγραέριο καταναλώνω και 20λ βενζινη ) οπότε όπως είπε λιπαίνονται και οι βαλβίδες. Πάντως οι απόψεις γενικά διίστανται στο θέμα αυτό πχ. ο αντιπρόσωπος εδώ της prins που εγκαθιστά το flashlube έπέμεινε ότι χρειάζομαι λαδιέρα ( με κόστος 130 ευρώ έναντι 70 του Θεοδώρου)
Θα παρακαλούσα οι φίλτατοι εγκαταστάτες του φόρουμ όπως ο antonis-team , doukias κ.ά.και άλλοι να μου πουν τη γνώμη τους αν χρειάζομαι όντως λαδιέρα ( θυμίζω οτι το όχημα μου είναι opel vectra 1600cc του 2008 με κινητήρα z16xep)και γενικά να αναπτύξουν την άποψή τους για το θέμα της λίπανσης των βαλβίδωνΕρωτηση και σε συναρτηση με αυτα που διαβασα στο ενδιαφερον λινκ του φιλου redeingel. Απο την στιγμη που ενα συστημα ψεκαζει και βενζινη ειναι υγρου ψεκασμου?
Στο link του redeingel αναφερει ως υγρου ψεκασμου τα 5ης γενιας μονο. Το καταλαβαινω λαθος??Και οσον αφορα το κοστος? το λινκ μεσα αναφερει... το 4ης γενιας κοστίζει περίπου από € 1200 έως € 1400+
μια εγκατασταση LPG 5ης γενιας κοστίζει περίπου από € 1700 έως € 2200+. Αυτο σημαινει οτι οσοι μου λενε για υγρου, 5ης γενιας, ή και 6ης με 1400 λενε ψεμματα? -
Πρόσφατα έκανα κι εγώ την έρευνα αγοράς μου, και αυτά τα περί 6ης γενιάς μόνο μπέρδεμα μου είχαν προκαλέσει. Εντάξει, αφού η 'γενιά' δεν είναι αυστηρά επιστημονικός όρος, ο καθένας τα ορίζει όπως θέλει.
Κατά γενική ομολογία όμως, 4ης γενιάς = αέριος ψεκασμός και 5ης γενιάς = υγρός ψεκασμός, ασχέτως αν ψεκάζει βενζίνη η λιπαντικό ή οτιδήποτε άλλο μαζί. Τα περί 6ης, 7ης ... 16ης γενιάς κλπ δεν έχω καταλάβει από που βγαίνουν...
Επειδή τα αέριου ψεκασμού κυμαίνονται από 750 μέχρι 1500 και υπάρχουν πολλοί πιστοποιημένοι και αξιόπιστοι εγκαταστάτες που περνάνε μια χαρά συστήματα (Landi, BRC, Lovato κλπ) με 1000-1200 ευρώ το πολύ, νομίζω πως αν είναι να δώσεις παραπάνω χρήματα, θα ήταν καλό να ψάξεις τα υγρού ψεκασμού, που όντως προσφέρουν κάτι τεχνολογικά διαφορετικό.
Εγκαταστάτης δεν είμαι, ούτε έχω εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο LPG, γράφω απλά ως χρήστης που ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέχρι να βρει άκρη για την επιλογή του.
Υγραεριοκίνηση!