-
εχει ενας φιλος μου σε RAV4 MKIII υγραεριο υγρου ψεκασμου vialle Si φθηνο. Αυτό εχει αυτοκαθαριζομενο φιλτρο λεει και έτσι δεν αλλαζεις φιλτρο. Τωρα μετα 80.000 χλμ δεν γεμιζει με υγραεριο ή γεμιζει εξαιρετικα χαμηλα. Θελει η πολυβαλβιδα αλλαγμα, όμως αυτή εχει 600 ευρω! Δεν υπαρχει καποιος που να καθαριζει την πολυβαλβιδα αφου αυτή δεν εχει σχισει τις μεμβρανες της; Η ερωτηση αφορα και μενα που εχω rav4 mkii και εχω και παρομοια χιλιομετρα και εχει μειωθει η ταχυτητα πληρωσης, εχω παρομοια χλμ και λογικα ερχεται η σειρα μου!
-
εχει ενας φιλος μου σε RAV4 MKIII υγραεριο υγρου ψεκασμου vialle Si φθηνο. Αυτό εχει αυτοκαθαριζομενο φιλτρο λεει και έτσι δεν αλλαζεις φιλτρο. Τωρα μετα 80.000 χλμ δεν γεμιζει με υγραεριο ή γεμιζει εξαιρετικα χαμηλα. Θελει η πολυβαλβιδα αλλαγμα, όμως αυτή εχει 600 ευρω! Δεν υπαρχει καποιος που να καθαριζει την πολυβαλβιδα αφου αυτή δεν εχει σχισει τις μεμβρανες της; Η ερωτηση αφορα και μενα που εχω rav4 mkii και εχω και παρομοια χιλιομετρα και εχει μειωθει η ταχυτητα πληρωσης, εχω παρομοια χλμ και λογικα ερχεται η σειρα μου!
Εάν όντως έχει τόσο η όλη δουλειά , βάζεις ακόμη 400€ και βάζεις ένα σύγχρονο πολωνικό ή ιταλικό μαζί με δεξαμενή έμμεσου ψεκασμου.
Για αυτό το λόγο δεν συμπαθώ τα άμεσου ψεκασμού προσωπικά , και δεν βρίσκω το λόγο να βάλω σε αμάξι που δεν έχει κινητήρα άμεσου ψεκασμού το ανάλογο συστημα
-
το συστημα υγραεριου με ψεκασμο σε υγρη μορφη το υγραεριο δεν ειναι αμεσου ψεκασμου συστημα
ειναι ενα ακομη συστημα που ανταγωνιζεται τα υπολοιπα συστηματα υγραεριου
πριν 8 χρονια το ειχα στα υποψη, αλλα κατεληξα σε συστημα πολυ οικονομικοτερο για να να κανω πιο γρηγορα αποσβεση, το οποιο το καταευχαριστηθηκα και το εχω ακομη, επειτα απο 200.000χλμ αλλα χρειαστηκε 3 επισκευες ο πνευμονας υγραεριου επειδή ΄΄εφαγε΄΄ πισσα απο κακης ποιοτητας υγραεριο, δεν ξερεις ποτε θα την παθεις
-
ξερεις κανεις να προτεινει που να βαλω υγραεριο για
subaru forester 2500 montelo 2007
γνωριζοντας οτι ειναι δυσκολο αυτοκινητο για υγραεριο........
-
ξερεις κανεις να προτεινει που να βαλω υγραεριο για
subaru forester 2500 montelo 2007
γνωριζοντας οτι ειναι δυσκολο αυτοκινητο για υγραεριο........
Από όσο έχω διαβάσει , είναι ιδιαίτερος κινητήρας όσο αφορά και τη ρύθμιση διάκενων βαλβίδων από άποψη κόστους .
Ότι και να επιλέξεις σύστημα υγρού ή αέριου ψεκασμού , να έχεις υπ ΄οψιν τόν έλεγχο διάκενων βαλβιδών κάθε 35 με 40,000 χιλιόμετρα . Δές τι προτείνει και ο κατασκευαστής όσο αφορά τόν έλεγχο διάκενων .
-
Έχω βάλει υγραέριο στo Verso μου (το οποίο δουλεύει υπεράριστα) στον LPGas στον Πειραιά, που είναι ΚΑΙ συνεργείο Subaru. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης έχει Forester LPG για προσωπικό αυτοκίνητο και πάντα έχει 1-2-3 τέτοια μοντέλα που είναι εκεί για συντήρηση. Οπότε θεωρώ ότι τα ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά. Ενδεχομένως καλύτερα από κάθε άλλον.
-
Καλησπέρα,
Υπάρχει η σκέψη να βάλω υγραέριο σε μια mercedes w203 1,8 163ps M271 κινητήρας αυτόματη. Με απασχολούν δύο πράγματα:
1)Οι βαλβίδες
2)Η καδένα και τα γρανάζια των εκκεντροφόρων.
Σήμερα ήρθε ένας φαντάρος για να απολυθεί και έσκασε μύτη με ένα ίδιο αμάξι.Εβαλε αέριο στις 100.000 και σήμερα έχει 450.000 και δεν του βγάλε τίποτα.
Θα μπορώ να οδηγάω νορμάλ όπως με τον Μ111 της w202 ή θα υπάρχει σύντομη ημερομηνία λήξης των βαλβίδων αλλά και του ίδιου του σετ χρονισμού ασχέτως του υγραερίου?
Δεξαμενή γνωρίζει κανείς κάτοχος τι μέγεθος βολευει?
-
Τα μερσεντες εχουν εξαιρετικη συμβατοτητα με τα αερια καυσιμα. Ειναι κυριολεκτικα ατρωτα. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι παυει να ισχυει οτι πρεπει να γινει αριστη εγκατασταση απο καλο τεχνικο. Οσο αφορα τα γραναζια εκκεντροφορων και τη καδενα, ισχυει κανονικα οτι και με τη βεζνινη , δεν επηρεαζεται σε τιποτα απο το αεριο.
-
Για τα παιδιά που θέλουν να βάλουν υγραέριο θα τους πρότεινα στο Περιστέρι. Δίπλα στο Μπουρνάζι στις καφέ είναι ένα παλικάρι Ζηκος λεγεται
-
Για τα παιδιά που θέλουν να βάλουν υγραέριο θα τους πρότεινα στο Περιστέρι. Δίπλα στο Μπουρνάζι στις καφέ είναι ένα παλικάρι Ζηκος λεγεται
ο ζηκος που ξερω ειναι φαναρτζηδικον. αυστηρως. r u σουρ?
-
Κοίτα γάτε έχουν περάσει κάποια χρόνια περίπου 5 από την τελευταία φορά που μιλήσαμε (ξάδερφος πρώην συζηγου) αλλά θυμάμαι είχα πάει και στο μαγαζί του Ηλίας ζηκος είχε ένα suzuki jimny σηκωμένο ασημί τότε, έχει τύχει μπροστα μου να έρχεται ένας με bmw x(δεν θυμάμαι 3 ή 5) να θέλει να βάλει υγραέριο να παίρνει την άδεια το παιδί και μετά από 5 λεπτά να του λέει δεν μπορώ να σου βάλω γιατί το τάδε bmw δεν παίρνει μετατροπή και αν σου βάλουν σε λίγο καιρό θα μένει στο δρόμο. Τώρα αν το άλλαξε και το κάνε φαναρτζηδικο τι να πω? Θα πάρω την πρώην να ρωτησω
-
Να παραθέσω κι εγώ την μέχρι τώρα εμπειρία μου με το LPG.
Σε Hyundai i30 MK1 του 2009 με 62000 χλμ, το 2014 έκανα μετατροπή σε υγραέριο (BRC plug & drive) και μου έβγαλε 100.000 χλμ σχετικά απροβλημάτιστα. Εγκαταστάτης, γνωστό συνεργείο του χώρου στον Πειραιά.
Έλεγχο διάκενων βαλβίδων, έκανα μία φορά το καλοκαίρι του 2016 και τις βρήκε ΟΚ.Το περασμένο καλοκαίρι (2020) το αμάξι ξεκίνησε να παρουσιάζει ρετάρισμα, ασταθές ρελαντί και +30% κατανάλωση και με τα 2 καύσιμα. Ένα πρωί Κυριακής και αφού είχα παρακολουθήσει σχετικά βίντεο στο Youtube, άνοιξα καπάκι βαλβίδων και μέτρησα διάκενο εισαγωγής εξαγωγής με το filler. Δράμα. Ειδικά οι εξαγωγής έχουν κλείσει τελείως. Το αμάξι μετά βίας τσουλάει, ενώ όταν σβήνει αυτό συνήθως συμβαίνει όταν γίνεται απότομη πτώση στροφών (από τις 3000 σε 600 του ρελαντί στο φανάρι).
Σημειωτέων, στο συγκεκριμένο μοτέρ το διάκενο ρυθμίζεται με καπελότα όχι με κοκοράκια. Το κάθε καπελότο στοιχίζει 17 ευρώ από την αντιπροσωπεία και απαιτείται η εξαγωγή εκκεντροφόρων για να αλλαχτούν. Δηλαδή μιλάμε για κόστος τουλάχιστον 350 ευρώ για 8 βαλβίδες εξαγωγής (και μόνο).Ο εγκαταστάτης μου, μου ζητάει περίπου 1200 ευρώ (μαζί με τα αναλώσιμα) για να επισκευάσει το καπάκι με αντικατάσταση εδρών και βαλβίδων (σε όσες χρειάζεται). Θεωρώ ότι το ποσό είναι πάρα πάρα πολύ μεγάλο και γι αυτό, μετά από σχετική έρευνα αγοράς, έκλεισα ραντεβού την ερχόμενη Τρίτη με άλλο γνωστό συνεργείο στα Γλυκά Νερά με κόστος 700 με 800 ευρώ (ανάλογα με το πόσες βαλβίδες θα χρειαστεί να αλλαχτούν).
Αν θα πρότεινα να κάνει εγκατάσταση κάποιος;
Μάλλον ναι, αλλά θα πρέπει να έχει στο νου του όμως ότι αν το μοτέρ του ανήκει στα 'μη προτεινόμενα' για μετατροπή, τότε αργά ή γρήγορα η βλάβη θα έρθει. Το πόσο αργά ή πόσο γρήγορα εξαρτάται από το πόσο καλή ρύθμιση έχει κάνει ο εγκαταστάτης, το πόσο ευπαθές είναι το μοτέρ (π.χ. τα Vitara και τα Jimny έχουν μεγάλο πρόβλημα και χωρίς LPG), αν το kit υποστηρίζει παράλληλους ψεκασμούς βενζίνης (για την προσομοίωση του χρόνου καύσης LPG με αυτόν της βενζίνης) και αν χρησιμοποιεί κάποιο πρόσθετο για την προστασία βαλβίδων.
Το μόνο που με καίει τώρα είναι, αν θα βγάλει μετά την επισκευή άλλα τόσα.
Αυτά. Σας ευχαριστώ. -
Λυπάμαι πολύ που διαβάζω τέτοια κόστη για μια απλή ρύθμιση βαλβίδων.
Το κόστος μπορεί να μειωθεί αντί αγοράζοντας νέα καπέλώτα, να κατεβάσεις με αστείο κόστος τα ήδη υπάρχοντα στις διαστάσεις που θες . Να αγοράσεις μόνο όσα είναι απαραίτητα. Επίσης το κόστος των 17 ευρώ μου φένεται μεγάλο. Ελπίζω να έχεις ρωτήσει και εκτός αντιπροσωπείας σε εξειδικευμένα συνεργεία που φέρνουν μόνοι τους ανταλλακτικά εκτός επίσημου δικτύου.
Επίσης το κόστος εργασίας για αφαίρεση εκκεντροφόρων και δέσιμο πάλι με την ρύθμιση των βαλβίδων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 120 ευρώ Μαξ.
Δηλαδή με ένα κόστος στη χειρότερη 200 ευρώ πρέπει να είσαι οκ για 8 βαλβίδες εξαγωγής.
Το κόστος 1200 για ολική επισκευή του καπακιού είναι σχετικά λογικό . Τα 350 για ρύθμιση είναι πάρα πολλά.
Προχωρά σε ρύθμιση βαλβίδων , παίρνουν πολλές ρυθμισεις ακόμη πριν χρειαστεί άνοιγμα το καπάκι. Είναι κρίμα για ένα κλείσιμο βαλβίδων(1η φορά) να λύνεις καπάκι θα χρειαστεί άνοιγμα όταν εξαντλήσεις το περιθώριο ρύθμισης και τότε μάλλον θα έχεις φτάσει σε χλμ που θα αλλάξεις αυτοκίνητο.
-
Λυπάμαι πολύ που διαβάζω τέτοια κόστη για μια απλή ρύθμιση βαλβίδων.
Το κόστος μπορεί να μειωθεί αντί αγοράζοντας νέα καπέλώτα, να κατεβάσεις με αστείο κόστος τα ήδη υπάρχοντα στις διαστάσεις που θες . Να αγοράσεις μόνο όσα είναι απαραίτητα. Επίσης το κόστος των 17 ευρώ μου φένεται μεγάλο. Ελπίζω να έχεις ρωτήσει και εκτός αντιπροσωπείας σε εξειδικευμένα συνεργεία που φέρνουν μόνοι τους ανταλλακτικά εκτός επίσημου δικτύου.
Επίσης το κόστος εργασίας για αφαίρεση εκκεντροφόρων και δέσιμο πάλι με την ρύθμιση των βαλβίδων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 120 ευρώ Μαξ.
Δηλαδή με ένα κόστος στη χειρότερη 200 ευρώ πρέπει να είσαι οκ για 8 βαλβίδες εξαγωγής.
Το κόστος 1200 για ολική επισκευή του καπακιού είναι σχετικά λογικό . Τα 350 για ρύθμιση είναι πάρα πολλά.
Προχωρά σε ρύθμιση βαλβίδων , παίρνουν πολλές ρυθμισεις ακόμη πριν χρειαστεί άνοιγμα το καπάκι. Είναι κρίμα για ένα κλείσιμο βαλβίδων(1η φορά) να λύνεις καπάκι θα χρειαστεί άνοιγμα όταν εξαντλήσεις το περιθώριο ρύθμισης και τότε μάλλον θα έχεις φτάσει σε χλμ που θα αλλάξεις αυτοκίνητο.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό που μου προτείνεις δηλ. ρύθμιση με τα υπάρχοντα καπελότα.
Θα κάνω τη σχετική έρευνα αγοράς από αύριο και θα ποστάρω εδώ εντυπώσεις.
Δυστυχώς όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα κάπου τα καπελότα (εκτός αντιπροσωπείας) στα offset που απαιτεί η περίπτωση μου.
Τα 350 είναι πράγματι πάρα πολλά και ενδεχομένως να έπεσα σε κλέφτη όταν πήρα αυτή την τιμή. Επίσης είχα την εντύπωση ότι αν οι βαλβίδες είναι κοντά στο να κλείσουν τελείως, τότε δεν υπάρχει διαθέσιμο καπελότο που να σώζει την κατάσταση.
In any way thanx! -
Ολη η υποθεση ειναι να εχεις χρονο και υπομονη. Πρεπει να μετρηθουν ακριβως τα διακενα, επειτα να βγουν τα καπελωτα που φοραει , να μετρηθουν τα καπελωτα που ηδη φοραει, και να υπολογιστει βαση τυπου που δινει το service manual τι καπελωτο πρεπει να φορεθει ωστε να ερθει η βαλβιδα στο επιθυμητο διακενο. Θα βρεις μαστορους που δεν ξερουν καν να κανουν αυτη τη διαδικασια , ειναι επιπεδου ΝΑΣΑ τετοια γνωση για αυτους γιατι συνηθως αυτη τη δουλεια τους την κανει το ρεκτιφιε που συνεργαζονται.
Για αυτο και θελουν οι πιο πολλοι να βγαλουν κεφαλη να την στειλουν στο μηχανουργειο για να ξεμπερδευουν.
Σε ποια περιοχη εισαι?
Εδω ειναι ο απλος τυπος που υπολογιζεις τα καπελώτα σου(αυτο ειναι απο το δικο μου αμαξι), τα παιρνεις τα πας σε ενα ρεκτιφιε και τα κατεβαζεις οσο πρεπει. Αγοραζεις μονο οσα χρειαζονται
-
Στην Αγία Παρασκευή Αττικής είμαι.
Σήμερα το πρωί επι μία ώρα γύριζα συνεργεία ψάχνοντας για προσφορά για αυτή τη δουλειά. Σε 5 συνεργεία πήγα, 5 φορές άκουσα το 'δεν αναλαμβάνουμε τέτοιες δουλειές, καλύτερα να το πας στην αντιπροσωπεία'.
Τώρα, περιμένω προσφορά από τον Παπαδάκη στη Ν.Χαλκηδόνα και αν δε βγει άκρη και από 'κει, θα το πάω για επισκευή καπακιού να τελειώνουμε.Εδω ειναι ο απλος τυπος που υπολογιζεις τα καπελώτα σου(αυτο ειναι απο το δικο μου αμαξι), τα παιρνεις τα πας σε ενα ρεκτιφιε και τα κατεβαζεις οσο πρεπει. Αγοραζεις μονο οσα χρειαζονται
Μωρε αν είχα χρόνο, θα ξαναμετρούσα διάκενα (με βήμα στο filler 0,01mm), θα έλυνα τους εκκεντροφόρους μόνος μου, θα έβγαζα τα καπελότα και θα τα πήγαινα ο ίδιος σε ρεκτιφιέ... Μου φαίνεται, μόνο έτσι γίνονται τέτοιου είδους δουλειές.
Οι μισοί μάστορες είναι μόνο για να αλλάζουν λάδια και τακάκια, και οι άλλοι μισοί σου ζητάνε το σπίτι σου και τα κτήματα στο χωριό...
Οδηγίες για το μοτέρ G4FA που έχει το δικό μου, στο link
http://www.kceed.com/valve_clearance_adjustment-806.html
Σε ευχαριστώ πολύ πάντως -
Ο Παπαδάκης λογικά θα το κάνει.
Μίλα και με τον Τατουρη , θα τον ξέρεις αν βλέπεις youtube , είναι πολύ καλός μηχανικός και σίγουρα αναλαμβάνει τέτοιες εργασίες , απλά είναι λίγο τσιμπημενος σε τιμή.
Όσο για τα συνεργεία που δεν αναλαμβάνουν μια τόσο απλή εργασία συντήρησης είναι τραγικοί. Σου εξήγησα το λόγο παραπάνω.
-
Πάντως και εγώ που ρώτησα για ρύθμιση βαλβίδων, κανείς δεν κάνει! Ακόμα και αυτοί που λένε ότι ξέρουν τελικά δεν το κάνουν. Πας στην αντιπροσωπεία και ζητάν τρέλα.λεφτα για αυτη τη ρύθμιση. Μονο το ρεκτιφιέ κάνει πια αυτή τη δουλειά!
Προσοχή μην πας σε κανένα και τελικά να μην ξέρει να το κάνει και σου κρατήσει το αυτοκίνητο και καταλήξεις στο δικό του που κάνει ρεκτιφιέ!
-
Κάνουν, θέλει καλό ψάξιμο να βρεθεί μηχανικός με ολη τη σημασία της λέξης να αγαπαει αυτο που κάνει και όχι μόνο για τα προς το ζην . Υπάρχουν εκεί έξω .
-
Μίλησα με τον Τατούρη και πράγματι κάνει ρύθμιση διάκενου με καπελότα. Ηταν επίσης πολύ φιλικός και φανηκε πολύ ευγενικός άνθρωπος.
Κατόπιν ώριμης (η νεκροψία θα δείξει) σκέψης όμως, κατέληξα στο να παραμείνω στο αρχικό πλάνο του να πάω το αμάξι για επισκευή κυλινδροκεφαλής στον Καλογρίτσα στα Γλυκά Νερά.
Το μοτέρ είναι 12 ετών και έχει 170.000, και εφόσον δεν σκοπεύω να το αλλάξω για τα επόμενα 5 τουλάχιστον χρόνια, μια συντήρηση εκ των έσω δεν θα ήταν κακή ιδέα, και με αυτή την ευκαιρία, θα κάνει και μια συντήρηση και στον πνεύμονα του υγραερίου καθώς νομίζω ότι κι εκεί υπάρχει κάποιο θέμα.
Παράλληλα, μια που θα λυθεί το καπάκι και θα βγει και το πλαινό, θα μου αλλάξει καδένα (την έχω ήδη προμηθευτεί- **BGA **κομπλέ κιτ με εντατήρα, γλίστρες) και δίσκο πλατό (**EXEDY **kit, +100 ευρώ στο κόστος η εργασία).
Το αρχικό πλάνο ήταν να αλλάξω DIY τον δίσκο στην πιλοτή το 3ήμερο, αλλά μου λείπει το 32mm καρυδάκι για το ακραξόνιο . Δεν πειράζει, next time!
Υγραεριοκίνηση!