-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Φίλος πέρασε στην Βουλγαρία σύστημα με 400 ευρώ
κτεο περνάει;
Αν τα υλικά της εγκατάστασης έχουν έγκριση τύπου για Ελλάδα και ο εγκαταστάτης είναι πιστοποιημένος στην χώρα του με αρκετό τρέξιμο θα περάσει και θα νομιμοποιηθεί. Το έχει κάνει ο dti (που το εγκατέστησε στην Ιταλία) και περιγράφει την διαδικασία στο παρακάτω link
http://www.lpgforum.gr/viewtopic.php?f= ... 4bacb7913c
πάντως kon5 πες στον φίλο σου να έχει τον νου του γιατί εφόσον δεν έχει to lpg δηλωμένο η ασφάλεια μπορει να αρνηθεί να πληρώσει σε περίπτωση που χρειαστεί. (αχρείαστη να ναι αλλά φύλαγε τα ρούχα σου).
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
κτεο περνάει;
λες να φάει καμιά μόντα?
Θενξ gakost
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
κτεο περνάει;
λες να φάει καμιά μόντα?
Θενξ gakost
τίποτα ,
Με την εγγύηση αλήθεια τι γίνετε; αν χρειαστεί καμιά ρύθμιση ή αν συμβεί κάτι τι γίνετε; το ταξίδι στην Βουλγαρία κοστίζει και σε χρόνο και σε χρήμα. κυρίως στην αρχή μπορεί να χρειαστεί κάποια -ες επισκέψεις στο συνεργείο. Πιστεύω ότι αυτό είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα της εγκατάστασης στο εξωτερικό. Την υποστήριξη μετά την αγορά λίγοι την λαβαίνουν υπόψιν πριν αποφασίσουν είναι όμως πολύ σημαντική οχι μόνο λόγο οικονομικού αλλά και απο θέμα ψυχικής ηρεμίας
-
Ο χρήστης mixalisnaf έγραψε:
Παιδια καλησπερα.Ποιος εχει κανει μετατροπη σε οχημα με turbo?οσοι ειστε ειδικα απο αθηνα βοηθηστε!βαλατε πιστοποιημενο συστημα?ποσο πηγε το μαλλι?
Ρωταω γιατι ρωτησα απο τηλεφωνο πιστοποιημενη αντιπροσωπεια αυτοκινητων στην αθηνα και μου ειπε γυρω στα 2,500 και για να πω την αληθεια μου φανηκαν μπολικα!
Στην επαρχια που μενω,εχω 2 επιλογες,ενας που βαζει πιστοποιημενα αλλα δεν εχει ξαναβαλει σε turbo,και ενας ακομα που δεν παρεχει πιστοποιηση αλλα εχει τοποθετησει μπολικα.Τι κανουμε?καλημερα και σε σενα.αποψη μου ειναι να βαλεις συστημα vialle αν το αυτοκινητο ειναι εργοστασιακο η icom.αν εχεις ανεβασει ιπποδυναμη με την icom ειναι πιο ευκολο να ρυθμιστει καθως η vialle βγαζει ακριβως κιτ για καθε αυτοκινητο με εργοστασιακες ρυθμισεις.εγω εδω και ενα χρονο περιμενω απαντηση απο τον βρεττο της vialle η οποια δεν εχει ερθει ακομα.οπως και να χει και οι δυο εταιριες υπαρχουν αθηνα.κοστος απο 1800-2300.αναλογα με ποσα μπεκ τι αντλια κλπ.
Οχι δεν εχω πειραξει καθολου το αυτοκινητο.Το saab 9-3 XWD ειναι με turbo intercooler.Αυτος που ρωτησα εδω στην επαρχια και ειναι πιστοποιημενος,αλλα δεν εχει ξαναβαλει σε turbo,μου εδωσε μια τιμη 1400ε,τα οποια μου φανηκαν λιγα.
τα συστηματα 4ης γενιας με πνευμονα ειναι αρκετα πιο φθηνα εξ ου και η τιμη.ακουσες γνωμες εδω μεσα κρινεις και αποφασιζεις.για μενα 5ης λογω υπερτροφοδοτησης χωρις να σημαινει οτι δεν θα δουλεψει και το 4ης.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Παιδια καλησπερα.Ποιος εχει κανει μετατροπη σε οχημα με turbo?οσοι ειστε ειδικα απο αθηνα βοηθηστε!βαλατε πιστοποιημενο συστημα?ποσο πηγε το μαλλι?
Ρωταω γιατι ρωτησα απο τηλεφωνο πιστοποιημενη αντιπροσωπεια αυτοκινητων στην αθηνα και μου ειπε γυρω στα 2,500 και για να πω την αληθεια μου φανηκαν μπολικα!
Στην επαρχια που μενω,εχω 2 επιλογες,ενας που βαζει πιστοποιημενα αλλα δεν εχει ξαναβαλει σε turbo,και ενας ακομα που δεν παρεχει πιστοποιηση αλλα εχει τοποθετησει μπολικα.Τι κανουμε?καλημερα και σε σενα.αποψη μου ειναι να βαλεις συστημα vialle αν το αυτοκινητο ειναι εργοστασιακο η icom.αν εχεις ανεβασει ιπποδυναμη με την icom ειναι πιο ευκολο να ρυθμιστει καθως η vialle βγαζει ακριβως κιτ για καθε αυτοκινητο με εργοστασιακες ρυθμισεις.εγω εδω και ενα χρονο περιμενω απαντηση απο τον βρεττο της vialle η οποια δεν εχει ερθει ακομα.
Και η vialle μπορεί να βγάλει τροποποιημένο λογισμικό για μη εργοστασιακές ρυθμίσεις. Απόδειξη η περίπτωσή μου που λόγω προγράμματος (bluefin) και άλλων βελτιώσεων (intercooler, εξάτμιση, downpipe, φίλτρο αέρα, μπουζί ιριδίου, κλπ.) το μείγμα ήταν φτωχό με αποτέλεσμα να υπάρχουν ρεταρίσματα. Ίσως κάποιο ρόλο έπαιξαν και κάποια θέματα κακής εγκατάστασης, αλλά όταν αυτά αντιμετωπίστηκαν (υπενθυμίζω η εγκατάσταση έγινε στην Ιταλία), σε συνδυασμό με μεγαλύτερα μπεκ και το νέο λογισμικό (calibration 2068030) που φτιάχθηκε κατόπιν μετρήσεων, η λειτουργία του συστήματος είναι τέλεια.
Το οτι δεν απαντά ο αντιπρόσωπος της vialle τόσο καιρό, δε σημαίνει απαραίτητα οτι δεν το ψάχνει το θέμα. Προφανώς κι αυτός περιμένει τη vialle ενώ φυσικά δίνει προτεραιότητα στις μετατροπές εργοστασιακών αυτοκινήτων με kit που είναι δοκιμασμένα. Όταν είχα θέσει λοιπόν κι εγώ το ερώτημα αν υποστηρίζονται οι βελτιώσεις (ειδικά το πρόγραμμα) η απάντηση που ήλθε μετά από 15 μέρες περίπου ήταν ναι (χωρίς να μου πει κανείς οτι χρειάζεται ειδικό λογισμικό και μεγαλύτερα μπεκ...).
Πιστεύω οτι το κόστος θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που ανέφερες, καθώς τα μεγαλύτερα μπεκ (V28) της vialle μου στοίχισαν κάπου 100 ευρώ το καθένα επιπλέον από τα standard (V20) που περιλαμβάνονταν στο αρχικό kit για εργοστασιακό αυτοκίνητο.
Τέλος, όπως σε κάθε μετατροπή / βελτίωση, να είσαι προετοιμασμένος για κάποια 'ταλαιπωρία' για κάποιο διάστημα, μέχρι να γίνουν οι σωστές ρυθμίσεις.για να ειμαστε ακριβοδικαιοι 1 χρονος ειναι παρα πολυ μεγαλο διαστημα να περιμενει καποιος μια μονο απαντηση οσο και να θελεις να τον δικαιολογησεις(δεν μιλαω για εσενα προσωπικα).θα μπορουσε να παρει τηλ μετα απο 1-2 μηνες και να πει λυπαμαι δεν μου εχουν απαντησει ακομη αν αυτο συμβαινει.το κοστος στην δικια μου περιπτωση εφτασε τα 2200 για τετρακυλινδρο και εγω φοραω και μεγαλυτερη τουρμπινα απο την εργοστασιακη για αυτο το ανεφερα σαν παραδειγμα.χαιρομαι που το αμαξι σου δουλευει καλα γιατι και εγω ουκ ολιγες φορες πηγα στον τεχνικο για ρυθμισεις.τελικα το πετυχαμε.την καλημερα μου
-
Συμφωνώ απόλυτα για την κακή επικοινωνία, την είχα διαπιστώσει κι εγώ επανειλημένα.
Ήταν άλλωστε ο πιο σημαντικός παράγοντας που με έκανε ν´ αποφασίσω να κάνω τη μετατροπή στο εξωτερικό. -
έχοντας κάνει 23,000 χλμ με υγραέριο χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα, τον τελευταίο μήνα αντιμετωπίζω το εξής: Η μπουκάλα είναι χωριτικότητας 49 λίτρων και γεμίζει με περίπου 40 λίτρα δηλαδή το 80% της χωρητικότητας. Τώρα τελευταία εάν φτάσω στο πρατήριο άδειος και με τον διακόπτη γυρισμένο σε βενζίνη η μπουκάλα παίρνει 33 λίτρα. Εάν φτάσω πάλι άδειος αλλά πριν σβύσω την μηχανή βάλω τον διακόπτη στο υγραέριο η μπουκάλα παίρνει 45 λίτρα. Φταίει το φλοτέρ? Έχει κανείς καμμιά ιδέα?
-
Ο χρήστης georgenew έγραψε:
έχοντας κάνει 23,000 χλμ με υγραέριο χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα, τον τελευταίο μήνα αντιμετωπίζω το εξής: Η μπουκάλα είναι χωριτικότητας 49 λίτρων και γεμίζει με περίπου 40 λίτρα δηλαδή το 80% της χωρητικότητας. Τώρα τελευταία εάν φτάσω στο πρατήριο άδειος και με τον διακόπτη γυρισμένο σε βενζίνη η μπουκάλα παίρνει 33 λίτρα. Εάν φτάσω πάλι άδειος αλλά πριν σβύσω την μηχανή βάλω τον διακόπτη στο υγραέριο η μπουκάλα παίρνει 45 λίτρα. Φταίει το φλοτέρ? Έχει κανείς καμμιά ιδέα?πας στον εγκαταστατη σου και λυνεις το προβλημα σου.
εαν δεν σου το κανει τον καταγγελεις.εδω γιατι ρωτας? ο καθενας θα σου πει το κοντο και το μακρυ του.
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
έχοντας κάνει 23,000 χλμ με υγραέριο χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα, τον τελευταίο μήνα αντιμετωπίζω το εξής: Η μπουκάλα είναι χωριτικότητας 49 λίτρων και γεμίζει με περίπου 40 λίτρα δηλαδή το 80% της χωρητικότητας. Τώρα τελευταία εάν φτάσω στο πρατήριο άδειος και με τον διακόπτη γυρισμένο σε βενζίνη η μπουκάλα παίρνει 33 λίτρα. Εάν φτάσω πάλι άδειος αλλά πριν σβύσω την μηχανή βάλω τον διακόπτη στο υγραέριο η μπουκάλα παίρνει 45 λίτρα. Φταίει το φλοτέρ? Έχει κανείς καμμιά ιδέα?
πας στον εγκαταστατη σου και λυνεις το προβλημα σου.
εαν δεν σου το κανει τον καταγγελεις.εδω γιατι ρωτας? ο καθενας θα σου πει το κοντο και το μακρυ του.
Απαγορευεται να ρωτησει;
Αν ξερεις και θελεις απαντας ,αν οχι δεν απαντας.Να δινεις ομως την αποπανω απαντηση ειναι το λιγοτερο αγενεια. -
με τα μπουζι τι γινεται? αφηνουμε τα μανησια η ειναι καλυτερα τα ιριδιου για lpg? κανενας τεχνιτης τη γνωμη του?
φιλε dti εσυ τι φορας? -
Εμένα, τη 2η φορά που πήγα για ρύθμιση, μου άλλαξε τα Denso Ιριδίου (που φόραγα όταν έγινε η μετατροπή) και μου έβαλε κάποια απλά της Champion. Αφού δουλεύει μια χαρά τώρα, δεν τα πειράζω...
-
από doukias
Εδώ είναι δημόσια συζήτηση. Ο καθένας κάνει την ερώτησή του κι όποιος μπορεί απαντάει. Αν επιδή είναι κάποιος επαγγελματίας θεωρεί τον εαυτό του πιο πάνω από τους άλλους και του πέφτουν οι ερωτήσεις απλοϊκές μπορεί να αποχωρήσει και να συμμετέχει μόνο σε συζητήσεις με άλλους επαγγελματίες όπου θα έχουν μόνο σοβαρά πράγματα να πουν και δεν θα χάνουν το χρόνο τους άδικα.
Προφάνως ο άνθρωπος ρώτησε γνώμες ώστε να είναι προετοιμασμένος όταν θα πάει στον εγκαταστάτη του. -
Update
Λοιπον σημερα συνομιλησα τηλεφωνικα με τον αντιπροσωπο της vialle και με ενα ακομα τεχνικο εδω στην επαρχια.
Ο μεν 1ος μου εβγαλε ενα κοστος γυρω στα 2300,ενω ο 2ος με συστημα icom 5ης γενιας 2000 στρογγυλα μου το αφησε το παλικαρι και η προταση του μου φανηκε τιμια.Στα συν της 2ης περιπτωσης ειναι οτι δεν χρειαζεται να ανεβω αθηνα.Πως την βλεπετε την δουλεια? -
Μάλλον πρέπει να αλλάξω forum για να ενημερώνομαι για το lpg. Μετά από 262 σελίδες μερικοί εμπλούτισαν τόσο πολύ τις γνώσεις τους που δεν αντέχουν καν να διαβάζουν απλές ερωτήσεις. Φίλε doukias, εάν αντί για ερωτήσεις στο forum τρέχαμε όλοι κατευθείαν στον εγκαταστάτη τότε εδώ μέσα θα ήσουν εσύ μόνο σου και καμμιά δεκαριά άλλοι.
-
εγκαταστάτης είναι κι αυτός, γι'αυτό κόπτεται για το καλό των πελατών...
-
«εδω γιατι ρωτας? ο καθενας θα σου πει το κοντο και το μακρυ του.
Μάλλον πρέπει να αλλάξω forum για να ενημερώνομαι για το lpg. Μετά από 262 σελίδες μερικοί εμπλούτισαν τόσο πολύ τις γνώσεις τους που δεν αντέχουν καν να διαβάζουν απλές ερωτήσεις. Φίλε doukias, εάν αντί για ερωτήσεις στο forum τρέχαμε όλοι κατευθείαν στον εγκαταστάτη τότε εδώ μέσα θα ήσουν εσύ μόνο σου και καμμιά δεκαριά άλλοι.»
Φίλε georgenew, ‘αυτό συμβαίνει και στα καλύτερα σαλόνια….’
Το φιλόξενο 4T Forum, και συγκεκριμένα αυτή η ενότητα, έχει βοηθήσει πολύ περισσότερο από άλλα forum γεμάτα ‘μουράδες’ ‘μαγαζάκια’ ορισμένων, που εδώ μέσα δεν γίνετε. Τα άλλα ανοίγονται από συμφέροντα, και προσπαθούν να πουλήσουν ντε και καλά τα προϊόντα τους καλά η σάπια!!!. Μέσα σε αυτά και στο πάτωμα, υπάρχουν πολύχρωμα πούπουλα, από τα παπαγαλάκια που χτυπιόνται!!!!. ....επέτρεψε λιπών, σε εμάς τους ‘μουτζούρηδες, να λέμε ΣΠΑΝΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ, και καμία μαλακιουλα!!.
Ο φίλος doukias,έχει βοηθήσει πολύ.
Στο θέμα σου τώρα.
Η βλάβη που περιέγραψες, δεν έχει θεωρητικό υπόβαθρο. Το μονό που θα μπορούσα να πω είναι, μήπως ο δείκτης πληρότητας του αερίου σου τα έχει παίξει. Και εδώ ρωτάω:
Λέγοντας «εάν φτάσω στο πρατήριο άδειος και με τον διακόπτη γυρισμένο σε βενζίνη», εννοείς ότι έχεις κάψει όλο το αέριο, και έχει γυρίσει στην βενζίνη, η διαβάζοντας το δείκτη, το γύρισες εσύ.
Περιμένω να μου γράψεις.
φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Απαγορευεται να ρωτησει;
Αν ξερεις και θελεις απαντας ,αν οχι δεν απαντας.Να δινεις ομως την αποπανω απαντηση ειναι το λιγοτερο αγενεια.κατ αρχην δεν του απαγορευσα να ρωτηση.
απλα αν δεν καταλαβες του συνιστω να αποφυγη τους φλυαρους ξερολες.
στον γιατρο λοιπον να τελειωνη μια ωρα γρηγοροτερα με το προβλημα του.
και αντε εγω η καποιος απο δω του λεμε τι να κανει ,θα το κανει μονος? τι το περασες παιχνιδακι? -
Γνωστος μου με πασσατ εβαλε συστημα 4ης γενιας σε πολυ γνωστο οικο μετατροπων σε υγραεριο και δουλευει καλα...Οταν το αυτοκινητο ξεκινα μυριζει υγραεριο απο τις θυριδες του καλοριφερ και ειναι πολυ ασχημο αυτο...Αυτο συμβαινει σε ολα τα αυτοκινητα με υγραεριο? Aσε που ειναι και επικινδυνο γιατι ακουσα οτι πολλοι ταξιτζηδες απο το 1980 εως σημερα εχουν καρκινο στα πνευμονια εξ αιτιας του υγρεριου..Απο την αλλη πλευρα το αυτοκινητο λειτουργει πολυ καλα αν εξαιρεσεις οτι σε αποτομα πατηματα του πενταλ γκαζιου κανει μια διακοπη και μετα γκαζωνει...ολα αυτα με εχουν βαλει σε σκεψη για το αν θα κανω την μοντιφα η οχι...
-
Απαγορευεται να ρωτησει;
Αν ξερεις και θελεις απαντας ,αν οχι δεν απαντας.Να δινεις ομως την αποπανω απαντηση ειναι το λιγοτερο αγενεια.κατ αρχην δεν του απαγορευσα να ρωτηση.
απλα αν δεν καταλαβες του συνιστω να αποφυγη τους φλυαρους ξερολες.
στον γιατρο λοιπον να τελειωνη μια ωρα γρηγοροτερα με το προβλημα του.
και αντε εγω η καποιος απο δω του λεμε τι να κανει ,θα το κανει μονος? τι το περασες παιχνιδακι?Ο καθενας αξιολογει τις πληροφοριες που λαμβανει απο μονος του.Να απαξιωνεις με αυτο τον τροπο ομως ολους οσους γραφουν ειναι το λιγοτερο αγενές.
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Γνωστος μου με πασσατ εβαλε συστημα 4ης γενιας σε πολυ γνωστο οικο μετατροπων σε υγραεριο και δουλευει καλα...Οταν το αυτοκινητο ξεκινα μυριζει υγραεριο απο τις θυριδες του καλοριφερ και ειναι πολυ ασχημο αυτο...Αυτο συμβαινει σε ολα τα αυτοκινητα με υγραεριο? Aσε που ειναι και επικινδυνο γιατι ακουσα οτι πολλοι ταξιτζηδες απο το 1980 εως σημερα εχουν καρκινο στα πνευμονια εξ αιτιας του υγρεριου..Απο την αλλη πλευρα το αυτοκινητο λειτουργει πολυ καλα αν εξαιρεσεις οτι σε αποτομα πατηματα του πενταλ γκαζιου κανει μια διακοπη και μετα γκαζωνει...ολα αυτα με εχουν βαλει σε σκεψη για το αν θα κανω την μοντιφα η οχι...Χωρις να ειρωνεύομαι, αληθεια πιστευεις οτι το να βγαινει υγραεριο απο το air-contition ειναι φυσιολογικο ? Ο φιλος σου εχει διαρροή στο χωρο της μηχανης και θα πρεπει να παει στον μαστορα ''τσακιδον''.... Και κλοτσηματα δεν πρεπει να κανει.
Οσο για τις φήμες για καρκινους, φυματιωση, σύφιλη αλλα και αλλα σεχ και μή νοσηματα που οφείλονται στο υγραεριο απαντω. Μα καλα, μ@λ@κες ειναι ολοι αυτοι που καινε στα σπιτια τους γκαζι ή φυσικο αεριο δεκαετιες τωρα? Μην ακους τέτοιες μπαρουφες.Kοιτα και ενα ιδιο συμβαν απο τον petransfhp στην σελιδα 246
Α και πες του αν ειναι καπνιστης να μην ΑΝΑΨΕΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕΣΑ Ή ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ....
Υγραεριοκίνηση!