-
Σαφώς ο υγρός ψεκασμός είναι καλύτερος αλλά και αρκετά πιο δύσκολος στην υλοποίηση.
Αν για παράδειγμα κάποιο φτηνό κιτ χρησιμοποιεί μπεκ βενζίνης για το υγραέριο, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν προβλήματα γιατί τα μπεκ θα δουλεύουν (πολύ) εκτός προδιαγραφών.Ακόμα και να υπάρχουν καλά και αξιόπιστα κιτ υγρού ψεκασμού (5ης γενιάς), δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να βάλουν αυτά.
Εγώ σκεφτόμουν να βάλω κιτ υγραερίου μονού σημείου γιατί είναι ΠΟΛΥ φθηνότερο, τα 4ης γενιάς είναι επιστημονική φαντασία μπροστά του. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
για το ποσον εξηγησα οτι κοβετε δελτιο παροχης αλλα εισαι τοσο ξερολας που δεν ακους τιποτα.
Δεν εξηγησες τίποτε:
- Ποιός κόβει το δελτίο παροχής σε ποιον;
- Το αυτοκίνητο στο οποίο βεβαιώνεται οτι έγινε η εγκατάσταση, αναγράφεται στο σχετικό βιβλίο αυτοκινήτων που μπαίνουν στο συνεργείο εκείνου που δίνει την απόδειξη;
- Αν ναι, ποιά είναι υπηρεσία για την οποία δίνεται το πενηντάρικο;
- Είναι νόμιμη αυτή η 'υπηρεσία';
- Υπάρχει ή όχι φοροδιαφυγή;
Όσο δεν απαντάς σ' αυτά τα ερωτήματα, το μόνο που κάνεις είναι να γελοιοποιείσαι εδώ μέσα.
Μπορεί να είσαι 'ειδικός' σε θέματα εγκαταστάσεων συστημάτων 4ης γενιάς, αλλά άσε κάποιους άλλους να είναι εκείνοι ειδικοί σε άλλους τομείς που σίγουρα δεν κατέχεις.ουτε το παπουτσι καταλαβες?
παντως και οταν τα 5ης αποδειξουν την αξιοπιστια τους παλι εγω η καποιοι σαν εμενα θα τα τοποθετουν.
σε βεβαιωνω λοιπον οτι κανενας μα κανενας δεν θα παει ιταλια.ξερεις γιατι? γιατι μονο εσυ εισαι ξερολας και πριχτης ρε φιλε.και εντελως ασχετος,και στην ιταλια κατεληξες γιατι σιγουρα δεν σε ανεχτηκε κανεις (εξου και το παπουτσι).αν ψαχνεις για φοροφυγαδες να ψαξεις στα ψηλα φιλε ,στους εκαστοτε κυβερνωντες διοικουντες κλπ και οχι εδω στο ζορι και στο μεροκαματο.
-
Ιταλία όντως δεν πάνε πολλοί, γιατί υπάρχουν ακόμη πιο φθηνά συστήματα στα Σκόπια και στη Βουλγαρία.
Βέβαια αυτά δεν τα βλέπεις ή δεν τα σχολιάζεις.
Η επιλογή μου ήταν απόλυτα συνειδητή και μετά από πολύ ψάξιμο. Προτίμησα λοιπόν ένα σύστημα 5ης γενιάς που με βάση όσα είχα βρει στο Internet ήταν κατάλληλο για το αυτοκίνητό μου, τοποθετημένο από κανονικό συνεργείο και όχι κάποιο γενικό σύστημα, τοποθετημένο σε κάποιο υπόστεγο σε βενζινάδικο. Αυτό δε σημαίνει οτι δεν υπήρχαν και άλλα κατάλληλα συνεργεία εδώ. Δεν είχαν διαθεσιμότητα και δεν με έπεισαν με αυτά που είδα εκεί (ακαταστασία, νεαρούς μαθητευόμενους ή αλλοδαπούς, ανυπαρξία οργάνωσης, υπεύθυνης ενημέρωσης, σωστής επικοινωνίας με τον πελάτη, κλπ.).
Αν εσύ τα διαθέτεις αυτά, μπράβο σου.Για τη φοροδιαφυγή πάλι δεν έδωσες απάντηση, αλλά εντάξει, μην το κουράζουμε άλλο το θέμα.
Καταλάβαμε ...κλασσική Ελληνική περίπτωση. Καλύτερα όμως να μη διαφημίζουμε τέτοιου είδους 'υπηρεσίες' τόσο απροκάλυπτα. -
Μια ερώτηση στο φίλο dti . Δίνει ο Βρετός καμιά εγγύηση στα υποσυσστήματα του αυτοκινήτου που έχουν άμεση σχέση με το υγραέριο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Ο χρήστης doukias έγραψε:
θα το πω μια μονο φορα.
τα 5ης γενιας ειναι ΜΟΥΦΑΑΑ.
πληρωνεις ενα καρο λεφτα για κατι αποτυχημενο.τα 4ης γενιας εαν τοποθετηθουν σωστα ειναι τα κ α λ υ τ ε ρ α.
αυτα .και δεν το ξαναλεω και δεν πα να τρεχετε στην ιταλια. (αν εινα δυνατον!!!).1 πρόβλημα είχαν τα 5ης γενιάς, και αυτό λύθηκε. Και ήταν η τρόμπα υγραερίου μέσα στο ντεπόζιτο. Επειδη εγω ειχα μεγάλο πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα, και περίμενα κοντα 1 χρόνο μέχρι να βγει η ανανεωμένη τρόμπα, σε πληροφορώ οτι εδώ και πολύ καιρό το σύστημα παίζει τζάμι. Αρα όλα αυτα περι πιο 'φιλοσοφημένου' και πιο 'τεσταρισμένου' συστήματος 4ης γενιάς σε σύγκρισή με τα 5ης, για μένα τουλάχιστον δεν ισχύει. Είναι και τα 2 αξιόπιστα.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Μια ερώτηση στο φίλο dti . Δίνει ο Βρετός καμιά εγγύηση στα υποσυσστήματα του αυτοκινήτου που έχουν άμεση σχέση με το υγραέριο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Όταν είχα πάει (Μαϊο-Ιούνιο πέρυσι) όχι δεν έδινε. Επίσης, το Σεπτέμβριο μου έλεγε οτι τάχα δεν ισχύει η ασφάλεια που έχω.
Τώρα, μετά την αλλαγή στις παρεχόμενες εγγυήσεις που δίνει η Vialle δε γνωρίζω τί δίνει. Καλύτερα να επικοινωνήσεις μαζί του και αν έχεις τη δυνατότητα, να ζητήσεις γραπτώς την όποια απάντηση.
Στο ρεπορτάζ του AutoTriti που αναφέρθηκε πιο πάνω, είδα οτι η Vialle για τους κινητήρες άμεσου ψεκασμού καλύπτει με την εγγύησή της και τα μέρη του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούνται από κοινού με τη βενζίνη (π.χ. μπεκ). Και πάλι όμως χρειάζεται να διαβάσει κανείς τους αναλυτικούς όρους της εγγύησης και να ρωτήσει τί γίνεται με το θέμα της εργασίας ή διαγνωστικών ελέγχων που πρέπει να γίνουν εκτός συνεργείου μετατροπής, αν προκύψει πρόβλημα από το σύστημα υγραερίου. -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
καλημέρα και καλή χρονια σε όλους ....
θα ήθελα να ρωτήσώσει και που μπορώ να βρώ κιτ επισκευής λαστίχου ,,,μιας και δεν εχουμε ρεζέρβα ?Εγώ αγόρασα από τον λαστιχά μου με 50 ευρώ (μαζί με ένα μπουκαλάκι με τζελ). Μου ανέφερε ότι είναι γερμανικό και καλής ποιότητας και πως αν θέλω μπορώ να βρω και με 20 ευρώ.
καλησπέρα παρακολουθώ το φορουμ πολύ καιρό και έχω διαβάσει όλα αλλά πρώτη φορά γράφω. Επειδή είχα κι εγώ την ίδια ανησυχία και δεν θέλω να εξαρτάμε από την οδική κατέληξα στο slime.
http://www.slime.com/Χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό στο ποδήλατο το αντίστοιχο προϊόν της που είναι μια σαμπρέλα γεμάτη με το υλικό εκ των προτέρων και ξενοιασα! όταν τρυπάει το λάστιχο βγαίνει λίγο από το πράσινο υλικό και η τρύπα κλείνει σε δευτερόλεπτα! ούτε καν χρειάζεται να συμπληρώσω αέρα.
Αγόρασα το κιτ επισκευής που είναι για το αυτοκίνητο που περιλαμβάνει κομπρεσερ για τον αναπτήρα και ένα μπουκάλι με το υλικό επισκευής. Όταν τρυπήσει το λάστιχο έχει εργαλείο που ξεβιδώνεις την βαλβίδα γεμίζεις με το υλικό κλείνεις την βαλβίδα και φουσκώνεις με το κομπρεσερ. Γράφει ότι κάνει 8 λεπτά να φουσκώσει και οτι το υλικό κλείνει τρύπες έως 6 χιλιοστά. Το κομπρεσερ έχει και στόμια για μπάλες στρώματα κλπ πράγμα χρήσιμο το καλοκαίρι επίσης πουλάν σκέτα μπουκαλάκια με το υλικό σε περίπτωση που σε πιάσει λάστιχο και το χρησιμοποιησεις να μην ξαναγοράσεις όλο το κιτ. Επίσης έχει το καλό ότι είναι υδατοδιαλυτο σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που είναι σαν αφρός οπότε ο λαστιχάς πλένει το λάστιχο και το κολλάει (δεν είμαι σίγουρος αν με τα προϊόντα αφρού γίνετε η αν μετά θέλει αντικατάσταση όλο το λάστιχο). Το κιτ του αυτοκινήτου ευτυχώς δεν το εχω δοκιμάσει ακόμα να σας πω στην πράξη αλλά στο ποδήλατο κάνει super δουλειά όπως είπα.
Δεν μπόρεσα να βρω το κιτ Ελλάδα (όχι ότι το έψαξα και πολύ) και το αγόρασα από το ebay Γερμανίας και ο πωλητής ήταν στην Ολλανδία 29,90 euro και άλλα 9 euro μεταφορικά. Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα.καλησπερα... θα ηθελα να σε ρωτησω αν εχεις καποιο λίνκ επειδη με search που εκανα δεν μπορούσα να το βρώ ?
-
Ευχαριστώ τον φίλο dti για την απάντηση.
-
Με λίγο ψάξιμο στον δικτυακό τόπο της εταιρίας Slime βρήκα τον Έλληνα αντιπρόσωπο στο link:
http://www.slime.com/dealers.html
Βάζεις τη χώρα και τσουπ πετάγεται ένας κύριος στη Θεσσαλονίκη ...... Θα τον πάρω αύριο τηλ. από περιέργεια για τις τιμές. Ελπίζω να μην διαπιστώσω για ακόμη μία φορά ότι συμφέρει από ebay.
Εγώ αγόρασα ένα κιτ αφρού από γνωστή αλυσίδα αξεσουάρ αυτοκινήτου. Γεγονός είναι ότι τα προϊόντα της Slime φαίνονται πολύ καλά, ειδικά ο αεροσυμπιεστής που παίρνει φυσίγγιο με την ουσία και βουλώνει την τρύπα ενώ παράλληλα φουσκώνει το λάστιχο με ένα κλικ....Ουπς, αρχίζω να βγαίνω εκτός θέματος και θα διαγραφώ...
Όσο για τα συστήματα 4ης και 5ης γενιάς πιστεύω ότι είναι η κλασσική κόντρα του παλαιού, αποδοτικού και δοκιμασμένου ενάντια στο νέο, πιο αποδοτικό, αλλά λιγότερο δοκιμασμένο και πιο ακριβό. Διαλέγεις και παίρνεις. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι early adapters αναλαμβάνουν ένα σχετικό ρίσκο παραπάνω. Απόδειξη ότι ο hierophant χρειάστηκε να περιμένει μέχρι να εξελιχθεί η τρόμπα και να ησυχάσει η κεφαλή του. Αλήθεια, υπάρχει θέμα θορύβου από τη λειτουργία της τρόμπας στην καμπίνα;
Προσωπικά, όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, επέλεξα από τα πιο ακριβά 4ης γενιάς (Prins) για ένα αμάξι 5ετίας με 125.000 χλμ με προοπτική να φτάσω τα 250.000 τουλάχιστον. Θεωρώ ότι για τα οικονομικά μου και τις απαιτήσεις που έχω από το αυτοκίνητο έκανα μία ισορροπημένη επιλογή (θα μπορούσα και πιο φθηνά, αλλά θα μπορούσα και πιο ακριβά, βλέπε Vialle). Αν είχα καινούργιο αυτοκίνητο, μάλλον θα επέλεγα 5ης.
Έχει μάθει κανείς αν όντως ξεκίνησε η FIAT και η OPEL να πουλάνε καινούργια αυτοκίνητα με υγραεριοκίνηση. Τί σύστημα θα φορούν άραγε;
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
καλημέρα και καλή χρονια σε όλους ....
θα ήθελα να ρωτήσώσει και που μπορώ να βρώ κιτ επισκευής λαστίχου ,,,μιας και δεν εχουμε ρεζέρβα ?Εγώ αγόρασα από τον λαστιχά μου με 50 ευρώ (μαζί με ένα μπουκαλάκι με τζελ). Μου ανέφερε ότι είναι γερμανικό και καλής ποιότητας και πως αν θέλω μπορώ να βρω και με 20 ευρώ.
καλησπέρα παρακολουθώ το φορουμ πολύ καιρό και έχω διαβάσει όλα αλλά πρώτη φορά γράφω. Επειδή είχα κι εγώ την ίδια ανησυχία και δεν θέλω να εξαρτάμε από την οδική κατέληξα στο slime.
http://www.slime.com/Χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό στο ποδήλατο το αντίστοιχο προϊόν της που είναι μια σαμπρέλα γεμάτη με το υλικό εκ των προτέρων και ξενοιασα! όταν τρυπάει το λάστιχο βγαίνει λίγο από το πράσινο υλικό και η τρύπα κλείνει σε δευτερόλεπτα! ούτε καν χρειάζεται να συμπληρώσω αέρα.
Αγόρασα το κιτ επισκευής που είναι για το αυτοκίνητο που περιλαμβάνει κομπρεσερ για τον αναπτήρα και ένα μπουκάλι με το υλικό επισκευής. Όταν τρυπήσει το λάστιχο έχει εργαλείο που ξεβιδώνεις την βαλβίδα γεμίζεις με το υλικό κλείνεις την βαλβίδα και φουσκώνεις με το κομπρεσερ. Γράφει ότι κάνει 8 λεπτά να φουσκώσει και οτι το υλικό κλείνει τρύπες έως 6 χιλιοστά. Το κομπρεσερ έχει και στόμια για μπάλες στρώματα κλπ πράγμα χρήσιμο το καλοκαίρι επίσης πουλάν σκέτα μπουκαλάκια με το υλικό σε περίπτωση που σε πιάσει λάστιχο και το χρησιμοποιησεις να μην ξαναγοράσεις όλο το κιτ. Επίσης έχει το καλό ότι είναι υδατοδιαλυτο σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που είναι σαν αφρός οπότε ο λαστιχάς πλένει το λάστιχο και το κολλάει (δεν είμαι σίγουρος αν με τα προϊόντα αφρού γίνετε η αν μετά θέλει αντικατάσταση όλο το λάστιχο). Το κιτ του αυτοκινήτου ευτυχώς δεν το εχω δοκιμάσει ακόμα να σας πω στην πράξη αλλά στο ποδήλατο κάνει super δουλειά όπως είπα.
Δεν μπόρεσα να βρω το κιτ Ελλάδα (όχι ότι το έψαξα και πολύ) και το αγόρασα από το ebay Γερμανίας και ο πωλητής ήταν στην Ολλανδία 29,90 euro και άλλα 9 euro μεταφορικά. Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα.καλησπερα... θα ηθελα να σε ρωτησω αν εχεις καποιο λίνκ επειδη με search που εκανα δεν μπορούσα να το βρώ ?
Εγώ το πήρα από
http://viewitem.eim.ebay.gr/Slime_SMART_REPAIR_Reifenreparatursystem_Set/380254952661/item (αν το αποφασίσεις καλό θα ήταν να ξέρεις γερμανικά σε περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσεις με τον πωλητή αφού η καταχώρηση του είναι στα γερμανικά)
το έχει και το pixmania αλλά έχει πολλά μεταφορικά
http://www.pixmania.gr/gr/gr/01802856/art/slime/Σετ-κατα-της-διατρησης-ελαστικων-για-αυτοκινητο.html#tab-promopackέκανα και μια γρήγορη αναζήτηση στον skroutz και είδα ότι το εχει πλέον (όταν το αγόρασα εγω δεν υπήρχε).
http://www.skroutz.gr/c/316/aksesouar-autokinhtou.html?keyphrase=slime
δεν λέω άλλα θα βγω δεκτά pm όμως
το κιτ αυτό εχει αρκετο για το δικό μου auto με 14' λάστιχα έχει στο www.slime.com να υπολογίσετε την ποσότητα ανάλογα με την δι'ασταση.
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Και μια ΑΠΟΡΊΑ γεμίζοντας 55 λίτρα στα Γιάννενα έκανα 470 χιλ περίπου στη εθνική , γεμίζοντας στο περιστέρι ΕΚΟ στη πόλη εκανα περίπου 400 χιλ πως γίνετε γεμίζοντας στον αλιμο με διαδρομή αθηνα Λαμία μακρακωμη να κανω μόνο 300 χιλιόμετρα ? το μόνο διαφορετικό ότι ήμουν φορτωμενος και εκανα μια παράκαμψη στη Αχαρνών για 10 χιλ σε κίνηση και μετά μόνο εθνική
Περίεργο δεν είναι ? σήμερα ξαναγεμισα στο περιστέρι και θα ξαναμετρησω (0,78) την κατανάλωση απλά με παραξενευει η διάφορα των 100 και χιλιομέτρων σε ένα γέμισμα
Παρακαλώ την γνώμη σας.Είχα και εγώ σχετική εμπειρία με Γιάννενα. Γέμισα Θεσσαλονίκη (ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - 0,79 €) και έκαψα μέχρι Γιάννενα 14 λίτρα/100 χλμ. Γέμισα Γιάννενα (Φαρμάκης - 0,75 €) για επιστροφή και έκαψα κάτω από 12. Συνθήκες οδήγησης οι ίδιες.
Καλύτερη απόδοση κινητήρα με το καύσιμο απο Γιάννενα (πρόσεξα τις διαφορές στις ανηφόρες με cruise control).
Τις επόμενες 2 εβδομάδες θα συνεχίσω τις δοκιμές με διαφορετικό πρατήριο στην Θεσσαλονίκη.
Υποψιάζομαι πως ο Φαρμάκης πρέπει να έχει πολύ καλό μίγμα, αν και όποτε πηγαίνω Γιάννενα, οι ντόπιοι τον κακολογούν. Μου είπαν πως έχει δικές σου εγκαταστάσεις στην Ασπροβάλτα και κάνει δικές του εισαγωγές.Ξέρει κανείς αν είναι καλός στις εγκαταστάσεις (ή να προτείνει άλλον από προσωπική του εμπειρία), γιατί ψάχνει γνωστός μου από Γιάννενα να περάσει σύστημα υγραεριοκίνησης;
-
Σκέψου όμως ότι Θεσσαλονίκη- Γιάννενα είναι όλο ανηφόρες ενώ το αντίστροφο όλο κατηφόρες.. Στο πρατήριο στη Θεσ/νικη που λες πήγα μια φορά με τις απεργίες των βυτιοφόρων και δεν είχε lpg ενώ όλα τα αλλά πρατήρια δεν είχα πρόβλημα ανεφοδιασμού. Έχω ακούσει και από φίλο ότι στην εξυπηρέτηση είναι χάλια.. Εκεί γεμίζεις πάντα πες μας τη γνώμη σου.
-
Παιδια ακουω συνεχεια για μεγαλες μειωσεις στις τιμες εγκαταστασης...
1000αρι + κατι ψιλα εχει φτασει η τιμη στον Βορρα της χωρας. Με χαρτια για να το περασεις και κτεο εννοειται. -
Ο χρήστης kristos έγραψε:
Σκέψου όμως ότι Θεσσαλονίκη- Γιάννενα είναι όλο ανηφόρες ενώ το αντίστροφο όλο κατηφόρες.. Στο πρατήριο στη Θεσ/νικη που λες πήγα μια φορά με τις απεργίες των βυτιοφόρων και δεν είχε lpg ενώ όλα τα αλλά πρατήρια δεν είχα πρόβλημα ανεφοδιασμού. Έχω ακούσει και από φίλο ότι στην εξυπηρέτηση είναι χάλια.. Εκεί γεμίζεις πάντα πες μας τη γνώμη σου.Το υψόμετρο των Ιωαννίνων είναι περίπου στα 450 μέτρα, όχι τίποτε ιδιαίτερο για διαδρομή 270 χιλιομέτρων. Με βενζίνη μου έκαιγε το ίδιο πήγαινε-έλα.
Στο συγκεκριμένο πρατήριο έχω βάλει 3-4 φορές, κυρίως γιατί είναι πιο κοντά (στα άλλα θες κάποια χιλιόμετρα και χρόνο παραπάνω, που δεν έχω πάντα διαθέσιμο). Πρόβλημα με την εξυπηρέτηση δεν είχα ποτέ. Κυρίως γεμίζω σε Γεωργιάδη.
Θα δοκιμάσω την διαδρομή Θεσ/νίκη-Γιάννενα με ακριβώς τις ίδιες συνθήκες ταξιδιού (140 χιλιόμετρα & Cruise control), με φουλάρισμα από άλλο πρατήριο και την άλλη Δευτέρα θα σας πω τις διαφορές σε κατανάλωση και επιδόσεις.
Με καύσιμο από Φαρμάκη, έκανα την διαδρομή Γιάννενα-Μέτσοβο (πάλι με 140 και cruise control) και ομυ έκαψε 11,5 λίτρα/100 χλμ !!!
Έχω επίσης την υποψία ότι μέσα στην πόλη μου καίει πολύ περισσότερο με υγραέριο (περίπου 40% πάνω από κατανάλωση βενζίνης). Θα το τσεκάρω στο προσεχές μέλλον για να δω αν όντως ισχύει. -
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Παιδια ακουω συνεχεια για μεγαλες μειωσεις στις τιμες εγκαταστασης...
1000αρι + κατι ψιλα εχει φτασει η τιμη στον Βορρα της χωρας. Με χαρτια για να το περασεις και κτεο εννοειται.Μπορείς να μας πεις που? (ή σε ΠΜ)
-
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Και μια ΑΠΟΡΊΑ γεμίζοντας 55 λίτρα στα Γιάννενα έκανα 470 χιλ περίπου στη εθνική , γεμίζοντας στο περιστέρι ΕΚΟ στη πόλη εκανα περίπου 400 χιλ πως γίνετε γεμίζοντας στον αλιμο με διαδρομή αθηνα Λαμία μακρακωμη να κανω μόνο 300 χιλιόμετρα ? το μόνο διαφορετικό ότι ήμουν φορτωμενος και εκανα μια παράκαμψη στη Αχαρνών για 10 χιλ σε κίνηση και μετά μόνο εθνική
Περίεργο δεν είναι ? σήμερα ξαναγεμισα στο περιστέρι και θα ξαναμετρησω (0,78) την κατανάλωση απλά με παραξενευει η διάφορα των 100 και χιλιομέτρων σε ένα γέμισμα
Παρακαλώ την γνώμη σας.Είχα και εγώ σχετική εμπειρία με Γιάννενα. Γέμισα Θεσσαλονίκη (ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - 0,79 €) και έκαψα μέχρι Γιάννενα 14 λίτρα/100 χλμ. Γέμισα Γιάννενα (Φαρμάκης - 0,75 €) για επιστροφή και έκαψα κάτω από 12. Συνθήκες οδήγησης οι ίδιες.
Καλύτερη απόδοση κινητήρα με το καύσιμο απο Γιάννενα (πρόσεξα τις διαφορές στις ανηφόρες με cruise control).
Τις επόμενες 2 εβδομάδες θα συνεχίσω τις δοκιμές με διαφορετικό πρατήριο στην Θεσσαλονίκη.
Υποψιάζομαι πως ο Φαρμάκης πρέπει να έχει πολύ καλό μίγμα, αν και όποτε πηγαίνω Γιάννενα, οι ντόπιοι τον κακολογούν. Μου είπαν πως έχει δικές σου εγκαταστάσεις στην Ασπροβάλτα και κάνει δικές του εισαγωγές.Ξέρει κανείς αν είναι καλός στις εγκαταστάσεις (ή να προτείνει άλλον από προσωπική του εμπειρία), γιατί ψάχνει γνωστός μου από Γιάννενα να περάσει σύστημα υγραεριοκίνησης;
Ακριβως ετσι και εγω το καυσιμο του **ΦΑΡΜΑΚΗ **ειναι και δινει παραπανω χιλιομετρα ?
Πως σου δουλευει το cruise control με το υγραεριο γιατι το δικο της μερσεντες βλακευει τελιως , οσο αφορα την εγκατασταση στο δικο μου αυτοκινητο δεν εχω κανενα παραπονο απολυτως απο τον ΦΑΡΜΑΚΗ στην τοποθετηση εξαιρετικη δουλεια και δυσκολη για ενα ML350 το μονο οτι οι τεχνικοι εκει πνιγονται στη δουλεια ταυτοχρονα με πολλες εγκαταστασεις οποτε εχει αρκετο χρονο αναμονης και υπομονης στον συνιστω ανεπιφυλακτα ειδικα ο Αποστολης εκει ειναι πολυ καλος και γνωριζει την δουλεια πολυ καλα , οπως εχω αναφερει σε αλλο ποστ κατεβασε το manual της PRins για το δικο μου αμαξι οπου ειχε βημα βημα βιδα βιδα την τοποθετηση του συστηματος στο αυτοκινητο. Δεν ειμαι ντοπιος απλα πηγα συστημενος απο Αθηνα στο φαρμακη. Δεν ξερω γιατι τον κακολογούν μαλλον το τεραστιο hummer που εχει απεξω με υγραεριο τους πειραζει....φιλικα dathens
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Πως σου δουλευει το cruise control με το υγραεριο γιατι το δικο της μερσεντες βλακευει τελιωςΣε μένα δεν έχει καμία διαφορά η λειτουργία του cruise control, είτε το δουλεύω με υγραέριο, είτε με βενζίνη. Κάνω και αλλαγές καυσίμου, ενώ αυτό παραμένει ενεργοποιημένο.
-
«Έχει μάθει κανείς αν όντως ξεκίνησε η FIAT και η OPEL να πουλάνε καινούργια αυτοκίνητα με υγραεριοκίνηση.»
Δεν πουλάνε.
‘ΜΟΥΣ’ στην Ελλάδα πουλάνε πολλά μαγαζιά. Όλα όσα εκπροσωπούν εταιρίες με ‘υπόθετα!’, που δεν έχουν ρεζέρβα. ΠΡΟΣΟΧΗ, υπάρχει ημερομηνία λήξεις σε αυτά.
«Ιταλία όντως δεν πάνε πολλοί, γιατί υπάρχουν ακόμη πιο φθηνά συστήματα στα Σκόπια και στη Βουλγαρία.»
Είμαι κάθετα αντίθετος με την μετάβαση σε ξένη χώρα για λίγα εβρο και εξηγούμε:
1)πρώτον και βασικότερο, ναι μεν έχω αναστείλει της εγκαταστάσεις αεριού, πλην όμως έχω εκατοντάδες πελάτες με αέριο, παλαιούς και καινούργιους. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι, ότι οι εγκαταστάσεις από Έλληνες συναδέλφους, έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Και αυτό φαίνεται και από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, έστω και για να ανοίξουν τρύπες στην καρότσα!.
2) οι ημεδαποί εγκαταστάτες, διέπονται από τους ιδίους νόμους, που ελεγχόμαστε και εμείς!. Κατά συνέπια, σε περίπτωση μιας ‘στραβής’, όπου θα υπάρχει ασυμφωνία,
Τα ελληνικά δικαστήρια, θα δώσουν την λύση.
3) τα υπουργία μας, μπορεί να ‘σέρνονται’, μα σε περίπτωση καταγγελίας, βάζουν και κουκέτα!!....
4)καμιά μα καμιά δουλειά δεν είναι με το 1000%!. Άρα είναι καλό να έχεις κοντά σου τον εγκαταστάτη, και να μην χρειαστεί να ξενιτευτείς!!!....
5) Διστιχός στην πατρίδα μας είμαστε όλοι ειδικοί, επί παντώς επιστητού!, λίγη μετριοπάθεια δεν θα μείωνε τα θετικά αποτελέσματα που επιδιώκουμε. Το να ζητήσουμε από έναν εγκαταστάτη, να μας δώσει ονόματα πελατών του για να αποφασίσουμε, δεν είναι κακό. Προσωπικά περνώ τηλέφωνο, και παρακαλώ να ενημερώσει τον επίδοξο πελάτη. Σχεδόν πάντοτε ανταποκρίνονται οι πελάτες μου. Τώρα το να μου πει κάποιος «εγώ το θέλω έτσι…» και να μην συμφωνώ…..τον έστειλα αδιάβαστο!!!…..
Η επιλογή δική σας, μα να σέβεστε τους επαγγελματίες.Ποιός κόβει το δελτίο παροχής σε ποιον;
- Το αυτοκίνητο στο οποίο βεβαιώνεται οτι έγινε η εγκατάσταση, αναγράφεται στο σχετικό βιβλίο αυτοκινήτων που μπαίνουν στο συνεργείο εκείνου που δίνει την απόδειξη;
Τα ως άνω γραφόμενα δεν μπόρεσα να τα καταλάβω….
Το αυτοκίνητο μπαίνει μέσα στο συνεργείο, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Σε αυτό, υπάρχουν βοηθοί, (εγώ ΠΟΤΕ δεν είχα…) οι τεχνίτες, και ο υπεύθυνος. Γράφετε στο βιβλίο εισερχομένων εξερχομένων αυτοκινήτων, για να εκδοθεί και το παραστατικό εργασίας. Μην μου γράψετε εάν το παραστατικό είναι για όλα τα χρήματα……γιατί θα σκάσω στα γέλια…..και θα απαντήσω ΝΑΙ!. Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ είναι πάντα αδειούχος, και το πτυχίο του, μαζί με την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, ΠΡΕΠΕΙ να αναρτάτε, σε εμφανές σημείο.
Για να πάρεις άδεια λειτουργίας, από υπουργείο εφορία και επιμελητήριο, πρέπει να πρώτα να προσκομίσεις το πτυχίο σου, η το πτυχίο υπαλλήλου σου, που καλύπτει την εν λόγω εργασία και σίγουρα εγγεγραμμένο στο ΙΚΑ. Μάλιστα είναι υποχρεωτικό και μια υπεύθυνη δήλωση του υπευθύνου, με επικύρωση της υπογραφείς, «ότι η απασχόληση του είναι μόνιμη και πλήρους οραρίου, και ότι δεν είναι για κάλυψη και σε ετέρα επιχείρηση». ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ. Άρα ενεργεί παράνομα και αντισυμβατικά, και τον καλύπτει μια αρχή, συνήθως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Δεν είναι δυνατόν, κάθε δυο χρόνια να έρχονται από το αστυνομικό μου τμήμα, να ελέγχουν εάν έβγαλα την καινούργια περιβαντολογική μου μελέτη, για να συνέχιση να έχει ισχύ, Η ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ άδεια μου!!!.....και αυτοί που έρχονται να με ελέγξουν, έχουν στο αυτοκίνητο τους αυτοκόλλητο Antonis-team service!......μα οι εδώ είναι όργανα τάξεις, και όχι αταξίας με μακριά χέρια…..
Και καλά αυτοί, βολεύουν και βολεύονται…..εσείς???...
Πάτε ποτέ στον λαστιχά για γενική επισκευή??...
«Ως πρόβατα επί σφαγή..» «….ζώντα ζώα..».
Βλέπω εγκαταστάσεις άψογες, μα ευτυχώς πλέον σπάνια άλλες, που είναι «της αρπαχτείς»…..μονόφθαλμος πελάτης…σε αόμματους…..και μετά μυξοκλαίτε. Η συνήδιση καταναλωτή, έχει πιάσει πάτο.Και στην ερώτηση «περί φοροδιαφυγής»:
Ο μη αδειούχος δεν έχει τρόπο να βγάλει δελτίο παροχής υπηρεσιών.
Εάν δε δεν είναι «και εκ πωλήσεως αγαθών», δεν μπορεί να βγάλει παραστατικό για ‘αγαθά’.
Κατά συνέπια αυτός που παράνομα καλύπτει την άτυπη επιχείρηση, θα πάρει σίγουρα και προμήθεια…..σίγουρα λεφτά χωρίς να βάλει χέρι……
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.
Δεν ήταν τυχαίο που φώναζα ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ…..
Αντώνης. -
Καλημερα παιδια και καλη χρονια!
Τελικα εβαλα και απο το νεο πρατηριο στην Κατερινη με 0.79 και το αυτοκινητο παει εκανε ρεταρισματα οποτε δεν παιζει να ειναι η ποιοτητα καυσιμου.
Κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι εκτος το σβησιμο φτανοντας σε φαναρι με 2-3χλμ (ή προσεγγιση πχ σε Stop) κανει τωρα που το θυμαμαι και κατι αλλο απο την αρχη που το πηρα:
Αν πχ κατεβαινω μια κατηφορα και εχω πεμπτη και αφησω το γκαζι και τσουλαει ελευθερο και οταν η κατηφορια ισιωνει, το αυτοκινητο κινειται με μηδενικη καταναλωση και νιωθω οτι αν η κατηφορια εχει διαρκεια τοτε θα ρεταρει λες και δεν παιρνει καυσιμο και δεν κραταει το ρελαντι. Νιωθω δηλ μετα απο ~200 μετρα κατηφοριας χωρις πατημα γκαζιου να σβηνει ο κινητηρας και μετα απο λιγο να ξαναβρισκει το ρελαντι του.
Αυτο γινεται πλεον πολυ σπανια αλλα θα ηθελα να μαθω τι συμβαινει.
Εχουμε κανει αρκετες ρυθμισεις και παει πολυ καλα (4-5) αρυθμιες ή σβησιματα τον μηνα και αμα.
Lpgnick μου ειπες να μετρησω τα σωληνακια που πανε στην πολλαπλη ποσο μηκος εχουν.
Αν καταλαβα καλα ειναι τεσσερα σωληνακια που φευγουν κατω απο τα μπεκ υγραεριου και πανε προς τα κατω οπου και κρυβονται. Ενα λοιπον απο αυτα εχει μηκος γυρω στα 15 cm και μαλλον ολα ειναι τι ιδιο.Μου ειπες οτι μπορει να παιζει ρολο στο ρελαντι αν ειναι μεγαλυτερα απο 10 εκατοστα.
Και αυτο γιατι το αεριο κανει μεγαλυτερη διαδρομη και επειδη ειναι πολυ μικρη η ποσοτητα του στο ρελαντι βρισκει αντιστααη και δεν μπαινει ολο και σωστα στον θαλαμο με αποτελεσμα να σβηνει καποιες φορες.Εχω και φωτο και θα προσπαθησω να την ανεβασω.
Φιλια σε ολους!
-
Οριστε και το λινκ της φωτο:
Υγραεριοκίνηση!