-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
βρηκα ενα ωραιο επεξηγηματικο βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=wWn4Scv1N7IΤο χω δει αυτο βιντεακι..πολυ καλο.
Αλλα να ρωτησω τους πιο ψαγμενους και τους μηχανικους εδω μεσα....τι επιβαρυνση για τον κινητηρα εχει το υγραεριο? Κατι εχω ακουσει οτι δεν λιπαινονται καλα οι βαλβιδες και πας σε προωρη επισκευη σε αυτες...ισχυει? Θελει καποια σωστη χρηση ωστε να αποφευγεις αυτο αν ισχυει? -
Ο χρήστης cson έγραψε:
βρηκα ενα ωραιο επεξηγηματικο βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=wWn4Scv1N7I
Το χω δει αυτο βιντεακι..πολυ καλο.
Αλλα να ρωτησω τους πιο ψαγμενους και τους μηχανικους εδω μεσα....τι επιβαρυνση για τον κινητηρα εχει το υγραεριο? Κατι εχω ακουσει οτι δεν λιπαινονται καλα οι βαλβιδες και πας σε προωρη επισκευη σε αυτες...ισχυει? Θελει καποια σωστη χρηση ωστε να αποφευγεις αυτο αν ισχυει?Θα σε παραπεμψω στις δυο προηγουμενες σελιδες! Αλλα αναφερονται κυριως στα παλαιοτερα συστηματα. Ο Μπαμπης νομιζω πως γνωριζει πιο πολλα μιας και εχει βαλει στο Jeep patriot που εχει, οποτε καταλαβαινεις πως ειναι πιο συγχρονο, σε σχεση με τα παλαιοτερα συτστηματα που αναφερονται.
-
Δεν βγαίνουν τα νούμερα ρε γμτ... Χθες πήρα μία τιμή 1590 ευρώ για το 206!
Θα κάνω απόσβεση σε καμμιά 3-4ετία...
Έχω την εντύπωση ότι παρα-μαγκέψανε... Το κόστος μου φαίνεται υπερβολικό και για να βγει σε λογικό χρονικό διάστημα δεν υπάρχει περίπτωση... Με το 206 κάνω κάπου 20-25Κχλμ / έτος με τη Νίτσα κάπου 15...
Ενδεικτικά τέτοιο περίπου κόστος είχα διαβάσει για Jeep 8κύλινδρο... πριν από 2 χρόνια...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Δεν βγαίνουν τα νούμερα ρε γμτ... Χθες πήρα μία τιμή 1590 ευρώ για το 206!Θα κάνω απόσβεση σε καμμιά 3-4ετία...
Έχω την εντύπωση ότι παρα-μαγκέψανε... Το κόστος μου φαίνεται υπερβολικό και για να βγει σε λογικό χρονικό διάστημα δεν υπάρχει περίπτωση... Με το 206 κάνω κάπου 20-25Κχλμ / έτος με τη Νίτσα κάπου 15...
Ενδεικτικά τέτοιο περίπου κόστος είχα διαβάσει για Jeep 8κύλινδρο... πριν από 2 χρόνια...
Μάρκο, το παληκάρι είναι φίλος από το club κι έβαλε κι αυτός τον Οκτώβριο υγραέριο στο 1600ρι φόκους, ακριβώς στην ίδια τιμή που σου είπαν στο βενζινάδικο κοντά στα ΚΤΕΛ. Βέβαια, έβαλε το μεγάλο τεπόζιτο κι όχι το μικρό που μπαίνει στη ρεζέρβα. πάντως ο χώρος που καταλαμβάνει είναι πολύς. Αυτός μου λέει ότι γεμίζει μια φορά τη βδομάδα κι ότι κάνει περίπου 80 χλμ τη μέρα.
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Αυτός μου λέει ότι γεμίζει μια φορά τη βδομάδα κι ότι κάνει περίπου 80 χλμ τη μέρα.
Και ποιο ντεποζιτο εχει? Το μικρο να φανταστω!
Το έχω βάλει φωτό.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Μάρκο, το παληκάρι είναι φίλος από το club κι έβαλε κι αυτός τον Οκτώβριο υγραέριο στο 1600ρι φόκους, ακριβώς στην ίδια τιμή που σου είπαν στο βενζινάδικο κοντά στα ΚΤΕΛ. Βέβαια, έβαλε το μεγάλο τεπόζιτο κι όχι το μικρό που μπαίνει στη ρεζέρβα. πάντως ο χώρος που καταλαμβάνει είναι πολύς. Αυτός μου λέει ότι γεμίζει μια φορά τη βδομάδα κι ότι κάνει περίπου 80 χλμ τη μέρα.
Καλά... δεν βλέπω τις φωτό...
Νομίζω ότι το τεπόζιτο στο χώρο της ρεζέρβας είναι κάπου στα 60 λίτρα... Δεν έχω πρόβλημα με τη χωρητικότητα, μιας και περνάω καθημερινά μπροστά από 'αεράδικο' (στο Δερβένι), ιδίως αν σκεφτείς ότι υπολογίζω μία κατανάλωση όχι πάνω από 8, αλλά με το κόστος... Πολύ υψηλό... Ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι το αμάξι μου τώρα πιάνει κάπου 4Κ...
εντίτ: Focus 1.6 και βγάζει 400χλμ μ' ένα γέμισμα;;;; Καλά, ή έχει πολύ μικρό τεπόζιτο, ή το σκίζει, ή τελικά το αέριο καίει πολύ... Νομίζω η μεγαλύτερη φιάλη είναι στα 90 λίτρα, αν έβαλε αυτή και την αδειάζει σε 1 εβδομάδα (=400χλμ με 80χλμ / μέρα) καίει πάνω από 20!!!!!!
Κάπου έχεις κάνει ένα λάθος, γιατί ακόμα και στην πίστα δύσκολο να καίει τόσο πολύ ο φίκος...
Ή δεν αδειάζει κάτω από τη μέση...
-
Καλά με δουλεύετε; Την φωτογραφία που δείχνει τον θερμοσίφωνα(πως αλλιώς να το πω) που πιάνει το μισό χώρο αποσκευών μόνο εγώ το βλέπω; Για την κατανάλωση γράψτε λάθος. Απλά ο άνθρωπος δεν είναι από την πόλη μας και κατεβαίνει μια φορά τη βδομάδα για να συμπληρώσει, ώστε να μην μείνει
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
:slap: Καλά με δουλεύετε; Την φωτογραφία που δείχνει τον θερμοσίφωνα(πως αλλιώς να το πω) που πιάνει το μισό χώρο αποσκευών μόνο εγώ το βλέπω; Για την κατανάλωση γράψτε λάθος. Απλά ο άνθρωπος δεν είναι από την πόλη μας και κατεβαίνει μια φορά τη βδομάδα για να συμπληρώσει, ώστε να μην μείνειΑυτος το παρακανε με τη δεξαμενη στο πορτ παγκαζ, και τι φορτωνει εκει μεσα? Και μενα τον ιδιο παιρνει η μπουκαλα-θερμοσιφωνας
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
:slap: Καλά με δουλεύετε; Την φωτογραφία που δείχνει τον θερμοσίφωνα(πως αλλιώς να το πω) που πιάνει το μισό χώρο αποσκευών μόνο εγώ το βλέπω;Παρεμπιπτόντως, πριν μερικά χρόνια είχα διαβάσει (σε αφιέρωμα του Drive) ότι κατά τη μετατροπή σε υγραεριοκίνηση, επιτρέπεται η τοποθέτηση της δεξαμενής σε χωριστό σημείο από τη καμπίνα επιβατών (δηλαδή όχι σε hatchback). Βλέποντας το Focus, προφανώς θα έχει αλλάξει αυτό;
-
Η αύξηση της τιμής της βενζίνης θα οδηγήσει πολλούς στη λύση του υγραερίου. Παρότι ιδιοκτήτης και χρήστης δυο υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου (σελ 3 του θέματος). Πρόσφατη έρευνα που έκανα δείχνει ότι δεν έχει αλλάξει κάτι , τα συνεργεία εξακολουθούν να λένε ανακρίβειες περί ίδιας κατανάλωσης σε λτ/100 χλμ, ότι δε θα χαθεί ιπποδύναμη κλπ και φυσικά καμιά γραπτή εγγύηση για τυχόν φθορές στον κινητήρα. Συνεπώς εξακολουθώ **να μη προτείνω **την υπόψη μετατροπή.
-
Λοιπόν ο φίλος με το φόκους μου είπε ότι με την μεγάλη δεξαμενή που έχει και πέρνει 75 λίτρα σε ανοικτό δρόμο(Θεσ/νίκη-Ορεστιάδα-περίχωρα-Θεσ/νίκη) του έβγαλε 1050 χιλιόμετρα. Για πιο κλειστές διαδρομές, μετρημένα 850 χλμ και όχι με φειδώ το γκάζι.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Λοιπόν ο φίλος με το φόκους μου είπε ότι με την μεγάλη δεξαμενή που έχει και πέρνει 75 λίτρα σε ανοικτό δρόμο(Θεσ/νίκη-Ορεστιάδα-περίχωρα-Θεσ/νίκη) του έβγαλε 1050 χιλιόμετρα. Για πιο κλειστές διαδρομές, μετρημένα 850 χλμ και όχι με φειδώ το γκάζι.75λίτρα => 1050χλμ, χοντρικά 7,5 /100 λογικό για εθνική...
Τις φωτό, όχι δεν μπορώ να τις δω...
Και πάλι όμως, πρέπει να κάνεις πολλά χλμ για να βγούνε τα λεφτά σε λογικό διάστημα...
-
Δεν διαφωνώ μ' αυτά που έγραψες αλλά μια διευκρίνηση. Τα αμάξια καίνε υγραέριο, τα λεωφορεία φυσικό αέριο όπως και οι καυστήρες των σπιτιών.
Εκτός από αρκετές διαφορές, η διαφορά στην ασφάλεια του σπιτιού στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο είναι ότι το ΦΑ είναι πιο ελαφρύ από τον αέρα ενώ το LPG είναι πιο βαρύ. Δηλαδή σε ένα υπόγειο με ΣΩΣΤΟ αερισμό που υπάρχει καυστήρας φυσικού αερίου και υπάρξει διαρροή, το ΦΑ θα ανέβει και θα φύγει έξω. Αν χρησιμοποιούσες υγραέριο, θα γέμιζε σιγά-σιγά το υπόγειο (όπως το γεμίζεις με νερό) και θα ήταν πολύ επικίνδυνο - ποτέ υγραέριο σε υπόγεια.
-
H εικόνα για το υγραέριο στα ΙΧ είναι η εξής :
Αν δεν κάνω λάθος καμμιά αντιπροσωπεία δεν εισάγει και δεν καλύπτει τεχνικώς τέτοια αυτοκίνητα, παρά το γεγονός ότι οι κατασκευαστές βγάζουν τέτοια μοντέλα. Άρα αγοράζεις ένα αυτοκίνητο και μετά το πας σε άλλο συνεργείο για τη μετατροπή, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ορισμένοι π.χ. δεν θέλουν άλλους να βάζουν χέρι στο αμάξι τους και να κάνουν μετατροπές. Τα εξωτερικά συνεργεία αυτού του είδους είναι πολύ λίγα. Υπάρχουν θέματα που άπτονται των εγγυήσεων του ΙΧ, αυτών που δίνει ο κατασκευαστής τουλάχιστον.Το δοχείο αποθήκευσης του υγραερίου πιάνει χώρο στο πορτμπαγκάζ, μειώνοντας την χωρητικότητα και το μέγεθος των αντικειμένων που μπορείς να φορτώσεις. Αν βάλεις δεξαμενή στη ρεζέρβα, δεν έχεις ρεζέρβα.
Τα γκαζάδικα είναι πολύ λίγα. Για τον ανεφοδιασμό αναγκάζεσαι να κάνεις έξτρα διαδρομές, άρα χάσιμο χρόνου και χρήματος, εκτός αν είναι δίπλα σου. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει διαθέσιμο αέριο, π.χ. στην Πελοπόνννησο σταματάει στην Τρίπολη, μετά γιοκ. Επίσης σε πολλά νησιά το αέριο είναι ανύπαρκτο. Επίσης τι γίνεται με τα γκαζάδικα αυτά, διανυκτερεύουν ή όχι ?Βάζοντας αέριο δεν απαλλάσεσαι από την βενζίνα. Το όχημα ξεκινάει με βενζίνα, και όταν ζεσταθεί πρέπει να περάσει στο αέριο, άρα δεν είναι ότι καλύτερο άμα κάνεις μικρές διαδρομές. Επίσης αυτό που λένε ότι αν π.χ. καις 8 λίτρα με βενζίνα, 8 θα καις με το υγραέριο, είναι αναληθές. Καις παραπάνω. Σημειωτέον ότι κανείς δεν σου εγγυάται ότι η διάθεση του υγραερίου σε προνομιακή τιμή θα συνεχίζεται για πάντα.
Μετά υπάρχει το ψυχολογικό, πρέπει να είσαι πολύ πειθαρχημένος ή πολύ αναίσθητος για να μην σε απασχολεί η παρουσία του γκαζιού στο αυτοκίνητό σου, ή να μην σε αγχώνει η μυρωδιά του από την εξάτμιση.Τελικά πρέπει να κάνεις πολλά χλμ. το χρόνο και να μην σε νοιάζει για τίποτα από όλα αυτά για να βάλεις υγραέριο.
-
Εγώ πάντως ξεκίνησα με το αυτοκινητάκι μου jeep 2400cc για Θεσσαλονίκη ξανά φούλαρα στην Μενεμένη στον Θεοδώρου με 39 ευρώ 59 L (παράκαμψη 1300 μετρά ) έκανα τις βόλτες μου το τριήμερο σε Πέλλα Έδεσσα και Καιμακτσαλαν και τα ξημερώματα σήμερα ξεκίνησα για Αθήνα αφού ξαναφουλαρα στο ΣΕΑ Κορινου πάνω στην εθνική με 31 ευρώ και έφτασα στο σπίτι, και αύριο θα πάω να δω πόσο θα πάρει το ρεζερβουάρ.
Τα δε πρατήρια υγραερίου δεν κλείνουν την νύχτα και δεν έχουν πρόβλημα στης απεργίες με τροφοδοσία .
ΤΙΜΕΣ
ΣΕΑ ΚΟΡΙΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 0,70
ΘΕΩΔΟΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 0,65 -
0.67 στο ΔΑΑ στην ΑΟ
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
0.67 στο ΔΑΑ στην ΑΟΗ άχρηστη πληροφορία της μέρας;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
0.67 στο ΔΑΑ στην ΑΟ
Η άχρηστη πληροφορία της μέρας;
Ναι
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Λοιπόν ο φίλος με το φόκους μου είπε ότι με την μεγάλη δεξαμενή που έχει και πέρνει 75 λίτρα σε ανοικτό δρόμο(Θεσ/νίκη-Ορεστιάδα-περίχωρα-Θεσ/νίκη) του έβγαλε 1050 χιλιόμετρα. Για πιο κλειστές διαδρομές, μετρημένα 850 χλμ και όχι με φειδώ το γκάζι.
75λίτρα => 1050χλμ, χοντρικά 7,5 /100 λογικό για εθνική...
Τις φωτό, όχι δεν μπορώ να τις δω...
Και πάλι όμως, πρέπει να κάνεις πολλά χλμ για να βγούνε τα λεφτά σε λογικό διάστημα...
«λογικό», λόγος μετασχηματισμού ενέργειας!. Για να πάει μια στάνταρ απόσταση, θέλει Α θερμίδες, είτε αυτό είναι βενζίνη, είτε γκάζι, απαράβατος κανόνας.
Όταν τα έβαζα κατά κόρον σε ΤΑΧΙ, η διάφορα αυτής της ενέργειας, από πλευράς αγοράς ήταν 50%! 1975.
Σήμερα και όσο διαφημίζουν την οικολογικοτιτα του αεριού, οι έμποροι αεριού τείνουν να εξισώσουν την τιμή του με την βενζίνη.
Όσο θα τοποθετούνται λέβητες με αέριο, τόσο πιο ανάγκη θα τους έχουν τους ‘γκαζαδες’, και τόσο πιο βαθιά αυτοί θα μας βάζουν το χέρι στην τσέπη. (απαράβατος δυστυχώς νόμος του εμπορίου).
Για λόγους ασφάλειας τα γκαζάδικα μαγαζιά για τα αυτοκίνητα, πάνε περιμετρικά στης πόλης. (ο νόμος υπάρχει, η επιβολή του καθυστερεί, λόγο λαδώματος των εχόντων το γενικό πρόσταγμα).
Έτσι δεν θα το βρίσκεις, μα θα το ψάχνεις με χιλιομετρικό κόστος.Δεν μπορείς καλέ μου φίλε να δεις την Φώτο. ‘τικαρισε’ επάνω της, και τότε θα διαπιστώσεις ότι το χάσαμε το πορτ μπαγκαζ πατριώτη!!. Και θα δεις και δυο σωλήνες που είναι βιδωμένες επάνω στην ‘μπόμπα’!. Και έστω ότι είσαι υδραυλικός, και ‘πετάς’ της εργαλειοθήκες σου στο πορτ μπαγκαζ από σπίτι σε σπίτι, και τα εργαλεία στους λάκκους χτυπιόνται μετάξι τους και βγάζουν σπινθήρες. Μετά από λίγο, θα αισθανθείς την πρόωση της ζωής σου, και εσύ σίγουρα θα ταξιδέψεις ‘στας αιωνίους μονάς’ το δε αυτοκίνητο στην ανακύκλωση, εάν μήνη κομμάτι. 75liter υγραέριο, είναι περίπου 375 γαζάκια, μπρρρρρρρρρ.
Και θα μου πείτε ότι υπάρχουν συστήματα ασφάλειας, μην μου πείτε γιατί εγώ έχω τοποθετήσει πάμπολλα, μάλιστα με άδεια του υπουργείου, διότι το 99% των συναδέλφων δεν έχουν!!. Τα συστήματα αφορούν κατακόρυφη αύξηση των καταναλώσεων, (διαμπερές κόψιμο σωλήνα εκροής), η με ‘μυρουδιά’ σε περίπτωση διαρροής από ιδικούς σενσορες, που και αυτό είναι ανέφικτο το καλοκαίρι με ανοικτά παράθυρα, και εν πορεία. Επίσης υπάρχει και θερμική προστασία, η οποία θα αυξήσει επικίνδυνα την πίεση της ‘μπόμπας’ και αυτή θα παροχέτευση στον αέρα την επί πλέον πίεση.
Μα έστω ότι εγώ κινδυνολογώ, και δεν έχω δει και 3 αυτοκίνητα όχι καμένα, μα λειωμένα, όταν θα ήθελα να βάλω δεν θα ζητούσα επίσημη άδεια του υπουργείου εμπορίου, καθώς και του υπουργείου συγκοινωνιών, για τον συγκεκριμένο μηχανισμό?. Επίσης δεν θα ζητούσα από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου μου, την άδεια να τοποθετήσω, και αν αυτός θα συνέχιζε να εγγυάται για το προϊόν του?.
Και μην μου πείτε ότι τα λεωφορεία με υγραεριοκίνηση τη κάνουν, γιατί αυτά είναι φτιαγμένα για αέριο εξ αρχής.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ!, είμαι αντίθετος με την βλακώδη πιθηκίζουσα όσο και αμελέτητη εφαρμογή του.
Στον καυστήρα μου θα βάλω, και μόνον η καθαριότητα μου φτάνει. Οι σωλήνες θα πάνε από εξωτερικά στο πεζοδρόμιο στην ταράτσα, όπου υπάρχει ο καυστήρας!. Μα τον παλαίω 3 ετών καυστήρα, δεν θα τον ξεσυνδέσω, θα τον τυλίξω και θα τον βάλω δίπλα στον λέβητα!!. «Των φρόνιμων τα παιδία πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»!!. Θυμόσασθε πέρση που τα τέως ‘κουμουνια’, και νυν νέο καπιταλίστες που έκλιναν της στρόφιγγες?. Σιγά μην εξαρτάμε από ερμαφρόδιτες νέο δημοκρατίες.
Και κάτι τελευταίο, λένε ότι κερδίζεις 25%. Το δέχομαι. Άρα ένα αυτοκίνητο που καίει 7 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα θα χρειαστεί 55300κμ για να αποσβεσθεί η δαπάνη!. Και η έξτρα φθορά?. Και η δαμόκλειος σπάθα του φόβου?. Και κάτι άλλο, και πολλή βασικό. Ξεχάστε το συνεργείο σας!!!. Μόνον το 1% έχουν δικαίωμα να φτιάχνουν τα ‘γκαζοζέν’ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ Η ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ. αναζητείστε την άδεια τους, πρέπει να είναι σε καντρακη υποχρεωτικά!!. Αλλιώς είναι παράνομοι.
Antonis-team.Μπορειτε να μου στείλετε το Ον/μο σας με μήνυμα, σας παρακαλώ?Γιατί άμα είστε εσείς τεχνικός Υγραερίου οχημάτων η τεχνικός φυσικού αερίου εγκαταστάσεων εγώ είμαι πυρηνικός επιστήμονας.Δεν ξέρετε τι λέτε ,ειστε παντελώς άσχετος και επικίνδυνος και πρέπει (άμα έχετε που δεν το νομίζω) να σας αφαιρεσουν την αδεια.Που εχετε δει 3 αυτοκίνητα ΛΙΩΜΕΝΑ??Επίσης πρέπει να μαθεται να ξεχωρίζεται πρώτα από ολα οτι ΑΛΛΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ -ΑΛΛΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.
-
Ο χρήστης FADASMATAKI έγραψε:
Γιατί άμα είστε εσείς τεχνικός Υγραερίου οχημάτων η τεχνικός φυσικού αερίου εγκαταστάσεων εγώ είμαι πυρηνικός επιστήμονας.Έι! 'Αλλος είναι ο πυρηνικός επιστήμονας!
viewtopic.php?p=1547764#p1547764
είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να στοιχειοθετήσουμε και να κατασκευάσουμε μηχανές με συντελεστή απόδοσης μεγαλύτερο της μονάδας, χωρίς να παραβιάζουμε το 2ο νόμο της θερμοδυναμικής.
viewtopic.php?p=1552392#p1552392
Υγραεριοκίνηση!