-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το θέμα της αυξημένης θερμοκρασίας λειτουργίας των βαλβίδων εξαγωγής συνεχίζει να υπάρχει αλλά το 'λάδι' περιέχει κάποιο πρόσθετο για να μην φθείρονται οι βαλβίδες.
Ακόμα και σε κινητήρες που είναι ρυθμισμένοι από το εργοστάσιο για να δουλεύουν με υγραέριο, μετά από πάρα πολλά χιλιόμετρα υπάρχει μια πρόωρη φθορά των βαλβίδων σε σχέση με την βενζίνη. Το κόστος αυτής της φθοράς αντισταθμίζεται από την μικρότερη(?) τιμή του υγραερίου και αφήνει και κέρδος στον υγραεριοκίνητο χρήστη.
Η 'λαδιέρα' υποτίθεται ότι προστατεύει από αυτή τη φθορά αλλά οι κατασκευαστές δεν προσφέρουν ούτε τοποθετούν 'λαδιέρες' λόγω των εκπεμπόμενων ρύπων.
Φυσικά στη χώρα που δεν πρόκειται ποτέ να επιβληθεί πρόστιμο για ρύπους, μπορείς να βάλεις ότι θέλεις στον κινητήρα σου κι ας βγάζει από την εξάτμιση το καλό για το πνεμόνι μας πρόσθετο.Να σαι καλά Άρα το λιπαντικό εκτός του ότι λιπαίνει περιέχει και ειδικά ενισχυτικά μετάλων, τώρα έχει νόημα
-
«Η 'λαδιέρα' υποτίθεται ότι προστατεύει από αυτή τη φθορά αλλά οι κατασκευαστές δεν προσφέρουν ούτε τοποθετούν 'λαδιέρες' λόγω των εκπεμπόμενων ρύπων».
Η ΛΑΔΙΕΡΑ ΔΕΝ «ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ» αλλά προστατεύει.
Η κατασκευαστές την εμπεριέχουν στα κιτ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ τους πεις ότι δεν της θέλεις για να την αφήσουν!!!....
Οι ρύποι είναι μετρίσιμα μεγέθη, καθώς και οι ρυθμίσεις στην λαδιερα, υπολογίζετε με τον αναλυτή.
Δεν είναι δυνατόν να διαβάζω αυθαίρετες παραθέσεις, λογοτεχνικής μορφής, η άρνηση για την άρνηση, που στραβώνουν τους φίλους εδώ μέσα.
Σίγουρα με τον συνάδελφο doukias, ΕΧΟΥΜΕ επίπεδο επαγγελματικής συνεννόησης, και μιλάμε την ιδία γλώσσα. Ενημέρωση κάνουμε, ο καθένας με την πείρα του. Και έχει βάρος ο λόγος μας. Μα παραθέτουμε γνώση από το αντικείμενο μας, και αυτό έχει βάρος. Σίγουρα κάπου μπορεί να διαφωνούμε, μιλάμε την ιδία γλώσσα, και θα βρούμε το σωστό.
antonis-team. -
Αποκλείεται να πάρει πιστοποίηση εκπεμπόμενων ρύπων η λαδιέρα.
Δεν ξέρεις τι είναι οι ρύποι ούτε οι διαδικασίες πιστοποίησης.Ακόμα και να χρησιμοποιείται ένα προϊόν που επιτρέπεται να αναμιχθεί με καύσιμο,
- από τη στιγμή που δεν έχει σχέση η ποσότητα του προϊόντος που εγχύνεται στον κινητήρα με την ποσότητα του υγραερίου και
- επειδή η ποσότητα είναι ρυθμίσιμη από τον χρήστη,
δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει πιστοποίηση ρύπων η 'λαδιέρα'.
-
Στο ΚΤΕΟ πάντως μετράνε ρύπους μόνο με βενζίνη, οπότε, προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν υπάρχει πρόβλημα για όσους την έχουν εγκαταστήσει.
Με την ευκαιρία να πω οτι το πρόσθετο βενζίνης που βάζω για προστασία από τυχόν φθορές από τη χρήση του συστήματος υγραεριοκίνησης, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στις εκπομπές ρύπων. Στον πρόσφατο έλεγχο στο ΚΤΕΟ είχα μετρήσεις ρύπων αρκετά κάτω από τα προβλεπόμενα όρια. -
Αν οι εταιρίες εχουν την λαδιερα στα κιτ τους τοτε η subaru γιατι δεν την βαζει στο forester ?
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Στο ΚΤΕΟ πάντως μετράνε ρύπους μόνο με βενζίνη, οπότε, προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν υπάρχει πρόβλημα για όσους την έχουν εγκαταστήσει.
Με την ευκαιρία να πω οτι το πρόσθετο βενζίνης που βάζω για προστασία από τυχόν φθορές από τη χρήση του συστήματος υγραεριοκίνησης, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στις εκπομπές ρύπων. Στον πρόσφατο έλεγχο στο ΚΤΕΟ είχα μετρήσεις ρύπων αρκετά κάτω από τα προβλεπόμενα όρια.Δεν μπορείς να μετρήσεις τέτοιους ρύπους με απλά μηχανήματα.
Τα απλά μηχανήματα μετράνε αν γίνεται η καύση σωστά - ούτε NOx δεν μετράνε. -
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
Αν οι εταιρίες εχουν την λαδιερα στα κιτ τους τοτε η subaru γιατι δεν την βαζει στο forester ?Γιατί τα 5ης γενιάς συστήματα δεν χρειάζονται λαδιέρα λόγω του υγρού ψεκασμού. Αν χρειάζεται κάποια προστασία, η vialle συστήνει είτε κάποιο πρόσθετο στη βενζίνη είτε χρησιμοποιεί βενζίνη όποτε πρέπει.
-
Ο χρήστης NasosΝ έγραψε:
εγώ πιστεύω οτι δε χαμπαριάζουν.. πήγα στο χαλάνδρι (εκεί μένω) .. που το έχει 0,82.. του λέω ακριβά το έχεις.. μου λέει τόσο το έχουν όλοι.. του λέω 0,77 στη Μεταμόρφωση.. μου λέει έ πήγαινε βάλε εκεί τοτε.. 'αυτό θα κάνω του είπα και σηκώθηκα και έφυγα...'σημερα το πηγε 0.79!!!!!
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
εγώ πιστεύω οτι δε χαμπαριάζουν.. πήγα στο χαλάνδρι (εκεί μένω) .. που το έχει 0,82.. του λέω ακριβά το έχεις.. μου λέει τόσο το έχουν όλοι.. του λέω 0,77 στη Μεταμόρφωση.. μου λέει έ πήγαινε βάλε εκεί τοτε.. 'αυτό θα κάνω του είπα και σηκώθηκα και έφυγα...'
σημερα το πηγε 0.79!!!!!
Για να δούμε .... Θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια ?
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
εγώ πιστεύω οτι δε χαμπαριάζουν.. πήγα στο χαλάνδρι (εκεί μένω) .. που το έχει 0,82.. του λέω ακριβά το έχεις.. μου λέει τόσο το έχουν όλοι.. του λέω 0,77 στη Μεταμόρφωση.. μου λέει έ πήγαινε βάλε εκεί τοτε.. 'αυτό θα κάνω του είπα και σηκώθηκα και έφυγα...'
σημερα το πηγε 0.79!!!!!
Για να δούμε .... Θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια ?
Ετσι......΄΄φωτια και τσεκουρι΄΄στους λήσταρχους !!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Με την ευκαιρία να πω οτι το πρόσθετο βενζίνης που βάζω για προστασία από τυχόν φθορές από τη χρήση του συστήματος υγραεριοκίνησης, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στις εκπομπές ρύπων. Στον πρόσφατο έλεγχο στο ΚΤΕΟ είχα μετρήσεις ρύπων αρκετά κάτω από τα προβλεπόμενα όρια.Εγώ όταν πήγα στο ΚΤΕΟ τον Ιούνιο Δημόσιο μόνο πήγαινες τότε για την διασκευή σε υγραεροκινηση με μέτρησαν και τα δυο καυσαέρια και με βενζίνη και με υγραέριο και μάλιστα στο αέριο ζορίστηκα να με περάσουν, πέρασα με την δεύτερη!
-
Και κάτι άλλο έχω την 52αρα δεξαμενή και όσες φορές έχω γεμίσει εντελώς άδειος το πολύ να χω βάλει μέχρι λίτρα δηλαδα στο 80 %. Σήμερα στο γκαζάδικο στα ΚΤΕΛ χτύπησε το πιστόλι στα λίτρα. Του λέω πως έγινε αυτό μήπως λόγω της παγωνιάς που είχε -2C?? Και μου λέει μάλλον κόλλησε το φλοτέρ.. Θα περιμένω να δω πόσα χλμ θα με βγάλει να δω αν με έκλεψε!! Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανέναν σας? Είναι 9 λίτρα διαφορά...
-
Γεια σου DTI,
έχω κάποιες ερωτησούλες:
΄τί πρόσθετο βάζεις? που το βρίσκεις, πόσο έχει περίπου? Μιας και το ρίχνεις στη Βενζίνη είσαι σίγουρος οτι ειναι αρκετο για να εξασφαλίσει τι λίπανση του κινητήρα όταν καίει υγραέριο?πόσο βενζίνη καις ανα 100km, όταν το έχεις και δουλεύει στο υγραέριο? το έχεις μετρήσει?
Ευχαριστώ.
-
Αναμφίβολα, είναι πολύ απλό να κλέψει ένα πρατήριο, εάν δεν έχει την κρατική σφραγίδα στον μετρητή. Σίγουρα μπορείς να αξιώσεις να σου την δείξει.
Και κάτι of topic. Ρε παλικάρια, διαβάζω πολύ άγχος και κυνηγητό μέσα στην ενότητα. Αυτό πόση αξία έχει?.
Antonis-team. -
Τα απλά μηχανήματα μετράνε αν γίνεται η καύση σωστά - ούτε NOx δεν μετράνε.
Όλα τα μηχανήματα μετράνε καυσαέρια. Εκ του αποτελέσματος των μετρήσεων, συμπεραίνετε, ότι η καύση είναι σωστή η λάθος.
Οι σύγχρονοι αναλυτές μετράνε ΝΟχ. Με βάση της μετρήσεις καυσαερίων και κάποιες άλλες, εκτιμάμε αν χρειάζεται γενική επισκευή το αυτοκίνητο.
Το πρόσθετο στην βενζίνη, σε μισό λεπτό που γυρίζουμε σε αέριο, έχει πάψει να υπάρχει, εκεί που χρειάζεται..- επειδή η ποσότητα είναι ρυθμίσιμη από τον χρήστη,
δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει πιστοποίηση ρύπων η 'λαδιέρα'.
Με άλλα λόγια κατ’ εσένα, ο «χρήστης» αντί να παίζει με κάτι άλλο!, πεζή από μόνος του με την λαδιερα, χαλώντας την ρύθμιση του εγκαταστάτη του!!!!!....
Ρε συνάδελφοι, να βάζουμε μολυβδοσφραγίδα!……να δούμε τι άλλο θα διαβάσω.- από τη στιγμή που δεν έχει σχέση η ποσότητα του προϊόντος που εγχύνεται στον κινητήρα με την ποσότητα του υγραερίου και
Την έννοια της λέξεις ‘τζιφαρη’ την ξέρεις, και τι κάνει αυτό?. Αν την ήξερες δεν θα το έγραφες……
«Δεν ξέρεις τι είναι οι ρύποι ούτε οι διαδικασίες πιστοποίησης»
Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου.
Το άλλο ανέκδοτο με τον τοτο το ξέρεις…….και καλά εγώ, εσύ που τα έμαθες και ποστάρεις, κάνοντας κακό σε αυτούς που παρασύρονται.
Antonis-team. - επειδή η ποσότητα είναι ρυθμίσιμη από τον χρήστη,
-
Ο χρήστης NasosΝ έγραψε:
Γεια σου DTI,
έχω κάποιες ερωτησούλες:
΄τί πρόσθετο βάζεις? που το βρίσκεις, πόσο έχει περίπου? Μιας και το ρίχνεις στη Βενζίνη είσαι σίγουρος οτι ειναι αρκετο για να εξασφαλίσει τι λίπανση του κινητήρα όταν καίει υγραέριο?πόσο βενζίνη καις ανα 100km, όταν το έχεις και δουλεύει στο υγραέριο? το έχεις μετρήσει?
Ευχαριστώ.
Το πρόσθετο είναι της Vialle και προβλέπεται να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την ασφαλιστική κάλυψη κινητήρα, ECU, κλπ. που έχω. Το κόστος του στην Ιταλία ήταν 30 ευρώ το μπουκαλάκι (νομίζω 200 ml). Τοποθετώ 30 ml όποτε το ρεσερβουάρ της βενζίνης πέφτει στο μισό, λίγο πριν γεμίσω με βενζίνη. Η ιστορία θα δείξει αν είναι αρκετό, πάντως για 2 χρόνια / 60.000 χλμ. έχω το κεφάλι μου ήσυχο (με την έννοια οτι καλύπτομαι για τυχόν φθορές κινητήρα κλπ. από την ασφαλιστική κάλυψη).
Η κατανάλωση σε βενζίνη (100άρα) όταν κινούμαι σχεδόν συνέχεια με υγραέριο, κυμαίνεται γύρω στα 2 λίτρα/100 χλμ. (π.χ. την τελευταία φορά που έβαλα βενζίνη πριν ενάμισι μήνα, είχα διανύσει 2.751 χλμ., από τα οποία τα 2.483 με υγραέριο και η ποσότητα που χρειάστηκε μέχρι να γεμίσω ήταν 56 λίτρα).
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
review
clio 1.4 16v mont 2004
12.000KM LPG
88.000KM Μάρτιος 10-100.000KM Δεκέμβριος 10Το σύστημα NPL Τούρκικο τοποθετήθηκε στην Θεσσαλονίκη από μη αδειούχο εγκαταστάτη έναντι των μαύρων 1.000 ευρώ,
Η κατανάλωση σε lpg είναι λίγο πάνω από τα 9 λίτρα/100 ΚΜ ενώ αντίστοιχα με βενζίνη είναι στα 8,4 λίτρα ανά 100 ΚΜ, αύξηση κατανάλωσης 10-12%.
Την εγκατάσταση την κρίνω ως μέτρια (έχω επαρκείς τεχνικές γνώσεις και εμπειρία και σαν τεχνικός) το θετικό είναι ότι δώσανε προσοχή στην ασφάλεια, έχουν χρημοποιήσει τα σωστά κλιπς στήριξης αν και δεν λείπουν μερικά τάιραπ (απαράδεκτο), οι σωληνώσεις είναι οι σωστές ενισχυμένες και οι χαλκοσωλήνες έχουν την θερμονωτική-προστατευτική επένδυση, η ECU, o πνεύμονας, οι ηλεκτοβαλβίδες και η ηλεκτροβάνα είναι στα σωστά σημεία και επαρκώς στερεωμένες, η φιάλη του συστήματος είναι στην θέση της ρεζέρβας με σωστές γειώσεις και εξαερισμό, το μπουτόν επιλογής καυσίμου είναι σε λάθος σημείο γιατί πρέπει να κοιτάξεις χαμηλά και αριστερά για να το δεις, για να περάσουν τα ακροφύσια των ηλεκτροβαλβίδων αφαιρέσαν την πολλαπλή εισαγωγής, μετά από δική μου προτροπή δεν επανατοποθέτηαν την ψύκτρα-κάλυμμα της γραμμης και ψεκαστήρων βενζίνης για να έχω πρόσβαση στο φίλτρο λαδιού και στον δείκτη στάθμης λαδιού.Προβλήματα.
Στην αρχή τοποθετήσανε ακροφύσια 1,6 με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να έχει πεσμένη απόδοση, αρχικά μετά την τοποθέτηση των 1,8 και κατόπιν των 2,0 με επαναρύθμιση του χρόνου ψεκασμού το πρόβλημα επιλύθηκε. Απο την πρώτη στιγμή ο δείκτης βενζίνης διάβαζε από την μαμά ECU τα χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να δείχνει ότι καταναλώνει βενζίνη ενώ ήταν στο lpg, όταν ο κινητήρας γυρίσει στο OFFπ.χ τοβράδυ ο δείκτης επανέρχεται και δείχνει σωστά το πρωί. Τα τέσσερα led που δείχνουν την στάθμη lpg είναι ότι ναναι, στα πρώτα 100ΚΜ σβηνουν τα τρία πρώτα και με το τέταρτο βγάζεις εως 300ΚΜ.
Το σοβαρότερο είναι ότι στις 5000ΚΜ παρέδωσε πνεύμα ο ECU LPG, αλλάχτηκε ενοείται δωρεάν, διάγνωση του εγκαταστάτη ψυχρή κόλληση (συνηθησμένη ατεκμηρίωτη και ανόδυνη δικαιολογία).
Όταν τον είπα για λαδιέρα με είπε 80 Ε, το άφησα προς το παρόν και μάλον θα αγοράσω από net, ή να κάνω εγώ (Κ.Αντώνη που μπορώ να βρω ρεγουλατόρο ροής)Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστιμένος και σκέφτομαι αν αξίζει να βάλω και στο corsa d 24.000ΚΜ ανά έτος Μ.Κ 6,4 λιτρα/100ΚΜ , πάντως αν βάλω με βλέπω ή Φλώρινα (lovato 750Ε+80) ή Γιαννιτσα (Γαλατασαράι 900Ε) τιμές με το χαρτί στο χέρι, πάντως για όσους κάνουν κάτω από 10,000ΚΜ γνώμη μου είναι να κρατήσουν τα φράγκα τους γιατί έρχεται βαρυχειμωνιά
διόρθωση ο Ζόλης (φλωρινα θέλει και 80 για το χαρτί)Σήμερα και ενω η γυναίκα μου ξεκίνησε για Θεσ/νίκη από Γιάννενα της άναψε το ενδεικτικό λαμπάκι του κινητήρα, την Κυριακή που πήγαινε με είπε ότι δεν τραβούσε ούτε με lgp ούτε με βενζίνα και ότι δεν την είχε φτάσει το lgp, κατάλαβα ότι ήταν το συνηθισμένο πρόβλημα των πολλαπλασιαστών και ότι δούλευε τρικύλινδρα, της λέω πάνε στην renault που είναι στον δρόμο της πριν βγει στην εγνατία, πάει και με λέει ότι ο μάστορας της είπε ότι θέλουν άμμεσο άλλαγμα τρείς πολλαπλασιαστές, σημειώνω ότι έχω αλλάξει μια τετράδα στα 20.000ΚΜ στην εγγύηση sagem (στην αντιπροσωπεία αν τα φτύσει ο ένας αλλάζουν και τους τέσσερεις) και πέρσυ άλλαξα τον έναν με Beru, ο δε μάστορας με λέει σε μένα μεσο τηλεφώνου ότι θέλουν άμμεσο άλλαγμα και οι τρεις γιατί έχουν καεί. του λέω πλάκα με κάνεις πως είναι δυνατόν με δύο όχι τρεις καμμένους πολλαπλασιαστές το αυτοκίνητο δεν παίρνει καν μπρος, άλλαξε τον ένα που βραχυκύκλωσε, όντως λέει ΟΚ και άλλαξε μόνον τον έναν με beru, κόστος 70Ε με δωρεάν την ερσασία , το αυτοκίνητο jet, σχολόντας, περνάω από το γνωστό στους Σαλλονικείς κατάστημα και πέρνω καλού κακού δύο κομματια beru κόστος 2Χ35=70Ε ακριβώς τα μισά λεφτά
Συμπέρασμα 1. Αν σε βρουν μπόσικο σε βαράν στο κεφάλι.
Συμπέρασμα 2, Σε 100.000ΚΜ το κλιάκι έχει κάψει έναν στις 20.000ΚΜ αλλάχτικαν τέσσερεις, έναν στις 80.000ΚΜ (ουσιαστικά 60.000ΚΜ) και έναν στις 100,000ΚΜ (ουσιατικά 80.000ΚΜ) όλοι sagem, μάλλον η κίνηση με lgp δεν επηρεάζει θεαματικά την αξιοπιστία των μαμά sagem πολλαπλασιαστών αλλά καλό είναι όσοι έχουμε τους K4J, K4M ή προληπτική αλλαγή τεσσάρων με beru. valeo ή έναν στο πορτμπακαζ. -
Ο χρήστης kristos έγραψε:
Και κάτι άλλο έχω την 52αρα δεξαμενή και όσες φορές έχω γεμίσει εντελώς άδειος το πολύ να χω βάλει μέχρι λίτρα δηλαδα στο 80 %. Σήμερα στο γκαζάδικο στα ΚΤΕΛ χτύπησε το πιστόλι στα λίτρα. Του λέω πως έγινε αυτό μήπως λόγω της παγωνιάς που είχε -2C?? Και μου λέει μάλλον κόλλησε το φλοτέρ.. Θα περιμένω να δω πόσα χλμ θα με βγάλει να δω αν με έκλεψε!! Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανέναν σας? Είναι 9 λίτρα διαφορά...Και εγώ έπαθα κάτι παρόμοιο Σήμερα στο γκαζάδικο στα ΚΤΕΛ χτύπησε το πιστόλι 5 λίτρα παραπάνω.Συγκεκριμένα:στο ίδιο πρατήριο την προηγούμενη Παρασκευή φουλάρισα 23 λιτρα υγραέριο για 200 χιλιόμετρα ,σήμερα 29 λίτρα 200 χιλιόμετρα.Δεν του είπα τίποτα θερμοκρασία 6C.Θα περιμένω να δω πόσα χλμ θα με βγάλει να δω αν με έκλεψε!!
Πρόσεξα όμως κάτι και δεν ξέρω αν είναι φυσικό, ότι ενώ είχε αρχίσει μετράει ο μετρητης των ευρώ ,ο μετρητής της ποσότητας καθυστέρησε αισθητά να μετράει !!
Αν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο και σε κανέναν άλλο ?ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ.......
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ berg -
Λιγη προσοχη με το κουμπι της υποβολης παρακαλω [mod]
-
παιδιά δεν μπορεί να είναι σύμπτωση, κάτι γίνεται. Σήμερα το πρωί πήγα άδειος στην Βάρης -Κορωπίου καΙ ενώ έπρεπε να γεμίσω με 43 lt γέμισα με 48 δηλαδή 5 lt παραπάνω όπως ακριβώς και ο προηγούμενος φίλος. Σήμερα διάβασα για 2 περιστατικά στην Δράμα εάν δεν κάνω λάθος, με ακριβώς τα ίδια συμπτώματα (υπάρχει δημοσίευση στο tromaktiko). Eάν τώρα τελευταία έχει συμβεί και σε άλλους παρακαλώ να postaroyn. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι υπάρχει μια διαφορά στον όγκο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τελευταία αλλά και πάλι δεν είμαι φυσικός να το εξηγήσω. Η άλλη εξήγηση είναι ότι συννενοήθηκαν όλοι μαζί να μας κλέβουν απροκάλυπτα. Θα δω πόσα χλμ θα μου βγάλουν τα 48 lt και τα ξαναλέμε.
Υγραεριοκίνηση!