-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
προς χρηστες με ICOM JTG 5ης γεννιας
Αν εχετε μικροπροβληματακια με ρεταρισματα, με σβησιματα, με το να μην παίρνει με την πρωτη μπρος το αμαξι βγηκε καινουριος εγκεφαλος και καινουρια μπεκ που διορθωνουν ολα τα παραπανω. Απο βδομαδα παω στον εγκαταστατη μου να μου τα περασει.
Ελήφθει - κατεννοήθει
τελος!!!ΥΓ : γιουπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι επίσης!!!
-
Έχει βάλει κανείς υγραέριο σε βέκτρα τελευταίας γενιάς ή σε Κρουζ που φοράνε ίδιους κινητήρες? Αν ναι είχατε προβλήματα? Τι σύστημα βάλατε?
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Ισως να εχει συζητηθει αλλα εχω 1 απορεια. Το υγραεριο κινησης τι αναλογιες εχει ? (π.χ. ειναι 20% προπανιο - 80% βουτανιο οπως διαβασα σε cite εταιριας παροχης υγραεριου ? ) Μπορεις να το βρεις εμφιαλωμένο σε μπουκαλες οπως για οικιακη χρηση? Τελος , το προπανιο ή το βουτανιο ξεχωριστα μπορει να τα ΄΄καψει΄΄το αμαξι ?Ψαχνωντας βρηκα και αυτο το post σε Ελληνικα.
http://www.lpgforum.gr/viewtopic.php?f= ... 73a153fcfc
Εχει ενα ενδιαφερον πινακα με τις θερμοκρασιες και πιεση LPG.
Οπως φαινεται σκετο βουτανιο δυσκολα θα ανεβασει πιεση στο συστημα -
Ο χρήστης christos80 έγραψε:
Ψαχνωντας βρηκα και αυτο το post σε Ελληνικα.http://www.lpgforum.gr/viewtopic.php?f= ... 73a153fcfc
Εχει ενα ενδιαφερον πινακα με τις θερμοκρασιες και πιεση LPG.
Οπως φαινεται σκετο βουτανιο δυσκολα θα ανεβασει πιεση στο συστημαΔόξα τω Θεώ.....
επιτέλους στην Ελλάδα ένα forum για τα αυτοκίνητα με υγραέριο! -
εγω περιμενω να παει η τοποθετηση 500 εβρω.αλιως δεν βαζω.επειδη απο οτι βλεπω ομως μπουκοταζ δεν κανει κανεις γιαυτο η τιμες ειναι στα υψη μη προσβασιμες απο τους πολλους.
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι επίσης!!!
Πήγα σήμερα απο τον Μπίρμπο, και τον ρώτησα σχετικά με το θέμα του νέου εγκεφάλου κ για τα μπέκ. Μου απάντησε 'ποιος στα λέει αυτα? Οχι δεν υπαρχει κατι καινούργιο, μονο καποιες τροποποιήσεις κάνουμε'.
Αρα ο φίλος που έδωσε την πληροφορία (όχι ο tgi) μπορει να μας πει που την άκουσε ? -
Θεσσαλονικη GAS Δερβενι.
Πηγα χθες για κατι θεματακια,προβληματακια που εχω και μου ειπαν οτι θα αλλαξουμε μπεκ τα περιμενουνε απο βδομαδα. Ειναι νεου τυπου μπεκ ΚΑΙ ΟΧΙ σαν αυτα που εχω ηδη επανω. Επισης θα μου αλλαξουν και εγκεφαλο (οχι σε μενα του αυτοκινητου ) και θα βαλουνε καινουριο πιο εξελιγμενο. Αυτα μου ειπαν αυτα λεω.Νεοτερα απο βδσομαδα και με εντυπωσεις.
-
Ο χρήστης lpgnik έγραψε:
Το προπάνιο είναι ακριβότερο και με πιο εκρηκτικές ιδιότητες. Η αλλαγή ρυθμίσεων είναι απαραίτητη. Η κατανάλωση είναι ελαφρά μεγαλύτερη όμως η απόδοση είναι πολύ καλή. Καλύτερη από τη βενζίνη και με διαφορά.
Η μίξη έχει να κάνει κυρίως με την τιμή. Το βουτάνιο είναι πολύ φθηνότερο οπότε .....
Θα έλεγα πως η χρήση προπανίου δεν συμφέρει λόγω κόστους.Eυχαριστω για το ενδιαφερον σας.Επιμενω στο θεμα γιατι θα ετοιμαστω για΄΄κινηση΄΄ συντομα... Δεν ειμαι παντα κοντα σε πρατηριο υγραεριου(προπανιο ομως παντου...)καθως επισης η τιμη δεν ειναι και τοσο πανω οσο λες Νικο.Ετυχε και βρεθηκα καπου τωρα τελευταία οπου βραζανε για τσιπουρο (υγεια σε ολους..... )με προπανιο , η οποια μπουκαλα εκανε 18 ευρω τα 24 λιτρα = 0,75 το λιτρο αρα λογικα συμφερει αν το μεταφερεις με ασφαλεια και δεν εχει και παρενεργειες στο αμαξι....
-
Ρώτησα από Θεσ/νίκη μέχρι κομοτηνή για icom jtp για mazda6 και η τιμή είναι 2000€ το λιγότερο στο επίσημο δίκτυο της εταιρίας. Μου φαίνεται λίγο τσιμπημένη η τιμή. Υπάρχουν και χαμηλότερες; εάν είναι εύκολο απαντήστε και με pm για να αποφύγουμε τυχόν διαφήμιση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΣΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΛΜ. ΠΧ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ 0.65 Ε ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΓΙΝΕ 0.80 Ε ΤΟ ΛΙΤΡΟ,ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΥΞΗΣΗ.ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ
ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ.ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Έχει βάλει κανείς υγραέριο σε βέκτρα τελευταίας γενιάς ή σε Κρουζ που φοράνε ίδιους κινητήρες? Αν ναι είχατε προβλήματα? Τι σύστημα βάλατε?Εχω βάλει σε opel vectra 1600cc του 2008 το σύστημα 4ης γενιας της zavoli sto συνεργάτη του Θεοδώρου στην Αθηνα , δες το σαιτ www.autogas.gr . Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος , δεν εχω κανενα προβλημα εως τωρα και εχω κανει 4500χλμ.
-
Ο χρήστης alekos82 έγραψε:
Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΣΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΛΜ. ΠΧ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ 0.65 Ε ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΓΙΝΕ 0.80 Ε ΤΟ ΛΙΤΡΟ,ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΥΞΗΣΗ.ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ
ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ.ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.και η βενζίνη από 1.4 plus πήγε στο 1.5 plus!
πάλι η διαφορά είναι περίπου στο μισό! -
''Προσεχως lpg'' και στο jet oil λιγο πριν το φαναρι της Σινδου στο ρευμα απο Αγ. Αθανασιο προς Θεσσαλονικη.....
Ο καιρος Γαρ Εγγυς... χα!
http://wikimapia.org/#lat=40.7054327&lo ... 5&l=14&m=b -
αυγουστος 2010 εβαλα υγραεριο (icom gtj)τιμη λιτρου τοτε 0.668.στο ιδιο πρατηριο σημερα 0.775!!!!!!!!!!!αν προσθεσεις και τα προβληματα(ρεταρισματα διακοπες σβησηματα δυσκολειες στο ξεκηνιμα)και τις απειρες επισκεψεις στον εγκαταστατη που ολο το 'φιαχνει'και ολο τον ΑΦΙΑΧΤΩ εχει : : δεν ξερω πραγματικα αν αξιζει το χρημα το χρονο και τον κοπο.
-
Εγώ έχω το getz 1,1 με σύστημα της BRC έχω κάνει 10.000 δεν είχα ποτέ ρεταρίσματα παίρνει η μίζα με την σκέψη μόνο δεν δεν χάλασε, δεν καίει (7,5l) και ετοιμάζω και το 2ο αυτοκίνητο (MAZDA6). Πήρα το ρίσκο και ως τώρα όλα καλά. Άλλοι έχουνκάνει 30.000 50.000 100.000 και κανένα πρόβλημα. Ενημερώνομαι συνέχεια για τα δρώμενα και τώρα λέω να βάλω και την λαδιέρα .
-
Γεια σε όλους θα ήθελα και εγώ να πω τις εντυπώσεις μου μετά από 4.000χλ. με αέριο. Εχω το corolla 2003 πέρασα το ZAVOLI 1500 e πριν 5 μήνες στην θεσσαλονίκη. Στην αρχή είχα πρόβλημα με το ρελαντί πήγα καθάρισα την πεταλούδα του γκαζιού και το πρόβλημα διορθώθηκε. Μετά από ένα μήνα με άναψε το check in ξαναπήγα και με άλλαξαν το μπέκ αερίου φυσικά χωρίς καμία επιβάρυνση. Τώρα δεν έχω κάποιο πρόβλημα, αλλά με είπαν να πάω να ρυθμίσω τις βαλβίδες του κινητήρα που σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσω απο 50 μέχρι 350 ευρό στην αντιπροσωπεία. Κάτι άκουσα ότι οι κινητήρες vvti δεν αντέχουν το αέριο με συνέπεια να καούν οι βαλβίδες μετά από κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα, αν έχει κάποιος άποψη επί του θέματος να μας δώσει την γνώμη του.
-
Τι βαλβιδες να ρυθμισεις;Αφου ειναι υδραυλικα ρυθμιζομενες.Κανω λαθος;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι βαλβιδες να ρυθμισεις;Αφου ειναι υδραυλικα ρυθμιζομενες.Κανω λαθος;Και εγώ έτσι νομίζω αλλα πήρα στήν toyota για να ρωτήσω πόσο πάει να τις ρυθμίσουν και δεν με είπαν κάτι, αλλά στο βιβλίο γράφει στις 90.000 θέλει ρύθμιση.
-
Καλησπέρα!!!! Διανύω καθημερινά 100 χλμ μόνο και μόνο για να παω και να έρθω από δουλειά μου.Αυτό μεταφράζεται σε 200 ευρώ περίπου το μήνα.Σκέφτομαι να βάλω υγραέριο.τι με συμβουλεύετε? Αξίζει η μετατροπή, δεδομένου οτι κάνω και μερικά ταξιδακια μεσα στον χρόνο συν τις υπόλοιπες διαδρομές που κάνω για τις καθημερινές μου ανάγκες? Έστω και αν φτάσει η τιμή του λίτρου στο 1 ευρώ πάλι δεν με συμφέρει? ΣΕ ένα χρόνο θα έχω αποσβέσει.... Όποιος έχει όρεξει ας μου δώσει τα φώτα του γιατί έχω μπερδευτεί!!!! Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης sonid έγραψε:
Καλησπέρα!!!! Διανύω καθημερινά 100 χλμ μόνο και μόνο για να παω και να έρθω από δουλειά μου.Αυτό μεταφράζεται σε 200 ευρώ περίπου το μήνα.Σκέφτομαι να βάλω υγραέριο.τι με συμβουλεύετε? Αξίζει η μετατροπή, δεδομένου οτι κάνω και μερικά ταξιδακια μεσα στον χρόνο συν τις υπόλοιπες διαδρομές που κάνω για τις καθημερινές μου ανάγκες? Έστω και αν φτάσει η τιμή του λίτρου στο 1 ευρώ πάλι δεν με συμφέρει? ΣΕ ένα χρόνο θα έχω αποσβέσει.... Όποιος έχει όρεξει ας μου δώσει τα φώτα του γιατί έχω μπερδευτεί!!!! ΕυχαριστώΚαλησπερα φιλε μου.Με λιγα λογια αν κανεις πολλα χιλιομετρα βαλτο αλλα να εισαι διατεθημενος να υπομείνεις ισως καποιες επισκεψεις στον εγκαταστατη μεχρι να στο ρυθμησει ικανοποιητικά.Αν θες καλύτερη καταναλωση να βαλεις υγρου ψεκασμου και οχι πνευμονα αν και πολλες φορες ερχοναι στα ιδια αναλογα το αμαξι(αρα θεμα επιλογης αλλα και τιμης εγκαταστασης).Τελος να επιλεξεις προσεκτικα απο πριν τον εγκαταστατη σου γιατι μετα θα ειναι αργα.....
Καλο βολι....
Υγραεριοκίνηση!