-
Ο χρήστης NasosΝ έγραψε:
- Αν είναι καινούργιο αμάξι που πιάνει κάποια τιμή στην αγορά, όποιαδήποτε μετατροπή επιδρά αρνητικά στη μεταπωλητική του αξία.
απλά είμαι ένα από τα κορόιδα που έβαλαν υγραέριο γιατί πίστεψε τα ανιδιοτελή δημοσιεύματα και το έχω μετανοιώσει.... και θα το ξαναπώ ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ αν η τιμή του είναι ΄πάνω από 0,65 με τις τωρινές τιμής βενζίνης.. εκτός αν κάνεις 50.000km το χρόνο και έχεις το αυτοκίνητο ως επαγγελματικό εργαλείο - πράγμα που σημαίνει οτι δεν περιμένεις ποτέ να πιάσεις λεφτά από την πώληση του αυτοκινήτου..[/size]
Εντάξει, δεν πιστεύω να το έβαλες μόνο εξ αιτίας κάποιον δημοσιευμάτων. Θα είχες κάνεις και τους υπολογισμούς σου.
Το αμάξι σου είναι παλιό? Καίει πολύ και πόσα χλμ κάνεις? (ανάκριση..) - Αν είναι καινούργιο αμάξι που πιάνει κάποια τιμή στην αγορά, όποιαδήποτε μετατροπή επιδρά αρνητικά στη μεταπωλητική του αξία.
-
οταν το τοπικ φτασει τις 250-300 σελιδες να δουμε ποσο θα εχει παει η τιμη του υγραεριου,μεχρι τοτε βλεπω να ειναι εντελως ασυμφορο.
-
μεχρι τοτε τα αυτοκινητα θα κινουνται με νερο!
-
Ο χρήστης thanasiss1969 έγραψε:
μεχρι τοτε τα αυτοκινητα θα κινουνται με νερο!μπαα.μεχρι τοτε μαλον θα συμφερει η...βενζινη.
-
Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα είχα αυξημένη κατανάλωση (30-35%), μειωμένη απόδοση (το παρατηρούσα σε συγκεκριμένες ανηφόρες με cruise control) και έτρεμε στο ρελαντί. Σκέτη πίκρα δηλαδή αν συνυπολογίσω και την συνεχή αύξηση του υγραερίου. Περίμενα όμως γιατί πλησίαζα στα 3.000 χιλιόμετρα που θα έκανα τον πρώτο έλεγχο.
Εκεί αποφάσισαν τα μαστόρια να μου αλλάξουν τα μπεκ, γιατί ήταν φανερό ότι τουλάχιστον ένα από τα 4 ήταν ελαττωματικό. Μου τα άλλαξαν και τα 4 για παν ενδεχόμενο (είχαν συναντήσει και άλλες φορές το ίδιο φαινόμενο με την συγκεκριμένη παρτίδα μπεκ). Έκαναν και κάποιοες αλλαγές στο software (σύνδεσαν τους δύο εγκεφάλους μεταξύ τους) που μόλις απέκτησε η εταιρεία παραγωγής του συστήματος.
Από Σάββατο λοιπόν όλα πηγαίνουν άψογα.
Κανένα τρεμούλιασμα στο ρελαντί.
Κατανάλωση 10% αυξημένη (χλίδα δηλαδή)
Δεν παρατηρώ διαφορά στις επιδόσεις (δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη στις στάνταρ συνθήκες που κάνω δοκιμή - συγκεκριμένη ανηφόρα με συγκεκριμένη ταχύτητα και φορτίο και cruise control), αλλά η πρώτη εντύπωση είναι ότι δεν έχει διαφορά.
Αυτά προς το παρόν και ελπίζω αυτά τα δεδομένα να παραμείνουν έτσι, ώστε το μόνο που θα με προβλήματίζει να είναι η τιμή του υγραερίου. -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι τους χρήστες υγραερίου;Πέρα από το οικονομικό (εγκατάσταση, εύρεση φθηνού πρατηρίου, κτλ), αξίζει να χαλάτε τη ζαχαρένια σας με το να γίνετε φίλοι με τον εγκαταστάτη και 2ο σπίτι σας το συνεργείο; Όσο καιρό διαβάζω εδώ, όλο για ρυθμίσεις βλέπω, θα ξαναπάω εκεί, κτλ. Αξίζει ο κόπος; Χαμένες εργατοώρες είναι αυτές, χρόνος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα αν έμενες με την οικογένεια σου, να ασχοληθείς με πιο ενδιαφέροντα πράγματα.
Dodger πιστεύω πως σε αυτό το φόρουμ γράφουν κυρίως χρήστες υγραερίου που έχουν πρόβλημα με την εγκατάσστασή τους. Αυτοί που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, δεν ψάχνονται για να βρουν κάποιο φόρουμ για συζήτηση. Και εμένα αν λυθούν οριστικά τα προβλήματα με το σύστημά μου, δεν θα έχω τόσο συχνή εμφάνιση στο φόρουμ.
Το ποσοστό εγκαταστάσεων χωρίς κανένα πρόβλημα, μπορούν να μας το πουν οι ίδιοι οι εγκαταστάτες από τους διοκύς τους πελάτες. Βέβαια σαν εγκαταστάτης δεν συμφέρει να πει κάποιος ότι μεγάλο ποσοστό των πελατών τους έχουν πρόβλημα, αλλά αυτό δεν ξέρω πως μπορεί να λυθεί. -
Και εγω ενδιαφερομαι να κανω μετατροπη σε υγραεριο και τα λες πολυ σωστα θεωρητικα προσπαθουν να τα περασουν ομορφα και ωραια και στην πραξη παρουσιαζονται οσα λες
Ειδα σε 2-3 σελιδες πιο πισω οτι ακουστηκε η τιμη του υγραεριου απο Ιανουαριο να φτασει στα 1.2-1.3 και φυσικα και πιστευω και εγω ο ιδιος οτι και το υγραεριο να το εξισορροπισουν με την τιμη της βενζινης αλλα πιστευω θα κρατηθει περιπου στην τιμη του πετρελαιου και 10λεπτα φθηνοτερο απο το πετρελαιο
Λοιπον το δικο μου 5ετιας 1.4 θα το εκανα μετατροπη σε υγραεριο μονο αν καταφερω μετα απο συννενοηση με το συνεργειο να πετυχουν την ιδια καταναλωση που εχω τωρα στα 6.5/100 να την εχει και οταν κινουμαι με υγραεριο τοτε θα εχω την σιγουρια οτι ακομη και 30-40 λεπτα να ειναι φθηνοτερη η τιμη του υγραεριου απο την βενζινη θα βγαινω κερδισμενος
Αλλα να υποθεσω οτι για να πετυχουν την ιδια καταναλωση που εχω τωρα και με κινηση με υγραεριο θα θυσιασουμε παρααααααααα πολυ σε επιδοσεις και τελικη δηλαδη η τελικη μου που ειναι 170χλμ αναμενω να πεσει στα 150χλμ για να πετυχω την ιδια καταναλωση ειτε βενζινη ειτε υγραεριο
Με αλλα λογια αναμενω το 1.4 να εχει επιδοσεις 1.0-1.1 αν απαιτησω καταναλωση υγραεριου ιδια με αυτη της βενζινης και θα ειναι η 2η προυποθεση που θα το εκανα σε υγραεριο αφου η πρωτη ειναι η τιμη του!!! -
Δεν ανταλλάσεις μόνο επιδόσεις, βάζεις και σε ρίσκο την μακροζωία του κινητήρα σου που θα δουλεύει σε άλλ'αντ άλλων μίγματα. Αν δεν σε ενδιαφέρει και αυτό, τότε προχώρα...
-
Για αυτο το ειδα καπου συγκεκριμενα οτι καποιος περασε το συστημα με 4 μπεκ υγραεριου σε πολο 1999 1.4 ειχε 9-10 λιτρα μεικτη καταναλωση και δεν μπορουσε να βγαλει καρτα καυσαεριων, ειχε υψηλους υδρογονανθρακες στο ρελαντι και στις 3.000στρ. με νουμερα 500-700 που το οριο ειναι κατω των 100
Το πηγε για ρυθμιση και δεν μπορουσε να το κατεβασει ο μαστορας
Σε αυτη την περιπτωση δεν ειχε σωστη καυση:ελειπε οξυγονο ,ειχε μεγαλα μπεκ, η τα κλασσικα προβληματα του συστηματος υγραεριου με τον πνευμονα
Επειδη διαβασα και σε ξενα φορουμ αποφυγετε το συστημα υγραεριου με πνευμονα εχουν ακουστει τα χιλια μιρια κακα σχολια για αυτο το συστημα! -
Ρε παιδια εχω κουραστει να ακουω συνεχεια οτι η καταναλωση ειναι +25 και βαλε!!!!!! Δεν εχουμε ολοι αυτη την καταναλωση,γιατι το παρουσιαζετε ετσι ? Για μενα και αρκετους αλλους +5 αντε βαρια+ 10 και παρα πολυ λεω.
Φιλε r200 δεν υπογραφεις συμβόλαιο οτι θα εχεις σχεδον την ιδια καταναλωση και αν τον κανεις(τον εγκαταστατη)και στη φερει το πιο πιθανο ειναι να εχεις ΄΄φτωχο μιγμα΄΄-΄΄check engine´´-ρεταρισματα.Αν ομως θες απο τις χαμηλότερες καταναλωσεις με υγραεριο και επιδόσεις(όμοιες με πριν), τοτε μονο με του υγρου ψεκασμου θα το πετυχεις. Και θα εχεις και μηδαμινά σερβις -
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι τους χρήστες υγραερίου;
Πέρα από το οικονομικό (εγκατάσταση, εύρεση φθηνού πρατηρίου, κτλ), αξίζει να χαλάτε τη ζαχαρένια σας με το να γίνετε φίλοι με τον εγκαταστάτη και 2ο σπίτι σας το συνεργείο; Όσο καιρό διαβάζω εδώ, όλο για ρυθμίσεις βλέπω, θα ξαναπάω εκεί, κτλ. Αξίζει ο κόπος; Χαμένες εργατοώρες είναι αυτές, χρόνος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα αν έμενες με την οικογένεια σου, να ασχοληθείς με πιο ενδιαφέροντα πράγματα.
Dodger πιστεύω πως σε αυτό το φόρουμ γράφουν κυρίως χρήστες υγραερίου που έχουν πρόβλημα με την εγκατάσστασή τους. Αυτοί που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, δεν ψάχνονται για να βρουν κάποιο φόρουμ για συζήτηση. Και εμένα αν λυθούν οριστικά τα προβλήματα με το σύστημά μου, δεν θα έχω τόσο συχνή εμφάνιση στο φόρουμ.
Το ποσοστό εγκαταστάσεων χωρίς κανένα πρόβλημα, μπορούν να μας το πουν οι ίδιοι οι εγκαταστάτες από τους διοκύς τους πελάτες. Βέβαια σαν εγκαταστάτης δεν συμφέρει να πει κάποιος ότι μεγάλο ποσοστό των πελατών τους έχουν πρόβλημα, αλλά αυτό δεν ξέρω πως μπορεί να λυθεί.Καλησπερα, εβαλα σε ενα sorento 3,5 συστημα 4ης γενιας απο τον ιουνιο, εχω κανει 4000 χλμ περιπου κ το αμαξι δουλευει εξαιρετικα, επισκεψη στον εγκαταστατη μονο για ρυθμιση εχω παει 2 φορες.
-
Το Σάββατο 11/12 μια και είχε αρκετό κρύο (3-4 βαθμοί) αποφάσισα να κάνω τη δυναμομέτρηση που εκκρεμούσε να γίνει αρκετό καιρό τώρα.
Τα αποτελέσματα συνοπτικά είναι:Με υγραέριο (από JetOil): 265,4 bhp και 404,3 Nm
Με βενζίνη (ΕΚΟ 100 οκτανίων): 272,2 bhp και 416,6 NmΧιλιόμετρα: 46.550 περίπου
Στις 5500 στροφές επενέβη ο κόφτης (λόγω ανοικτού καπώ και ύπαρξης εργοστασιακού συναγερμού; )Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο, αλλά αναφέρω επίσης οτι τα ελαστικά μου είναι διαστάσεων 235/45/18, είχα απενεργοποιήσει το esp, δεν λειτουργούσαν στερεοφωνικά, κλιματισμός, φώτα και οι πιέσεις στα μπροστινά ελαστικά ήταν 2.6 bar.
Να και τα σχετικά γραφήματα:
Δηλαδή η μείωση με το υγραέριο είναι περίπου 2,5% σε ισχύ και 3% σε ροπή σε σχέση με 100άρα βενζίνη.
-
Χαιρετώ,
Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπειρία με προσθήκη υγραερίου σε BMW 316 E30 του '90.
καταναλώνει 10-15λίτρα /100χλμ με βενζίνη και αναρρωτιόμουν πόσο θα μπορούσε να βελτιωθεί αυτό με υγραεριο από οικονομικής απόψεως -
Ο χρήστης dimitriskia έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι τους χρήστες υγραερίου;
Πέρα από το οικονομικό (εγκατάσταση, εύρεση φθηνού πρατηρίου, κτλ), αξίζει να χαλάτε τη ζαχαρένια σας με το να γίνετε φίλοι με τον εγκαταστάτη και 2ο σπίτι σας το συνεργείο; Όσο καιρό διαβάζω εδώ, όλο για ρυθμίσεις βλέπω, θα ξαναπάω εκεί, κτλ. Αξίζει ο κόπος; Χαμένες εργατοώρες είναι αυτές, χρόνος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα αν έμενες με την οικογένεια σου, να ασχοληθείς με πιο ενδιαφέροντα πράγματα.
Το ποσοστό εγκαταστάσεων χωρίς κανένα πρόβλημα, μπορούν να μας το πουν οι ίδιοι οι εγκαταστάτες από τους διοκύς τους πελάτες. Βέβαια σαν εγκαταστάτης δεν συμφέρει να πει κάποιος ότι μεγάλο ποσοστό των πελατών τους έχουν πρόβλημα, αλλά αυτό δεν ξέρω πως μπορεί να λυθεί.Καλησπερα, εβαλα σε ενα sorento 3,5 συστημα 4ης γενιας απο τον ιουνιο, εχω κανει 4000 χλμ περιπου κ το αμαξι δουλευει εξαιρετικα, επισκεψη στον εγκαταστατη μονο για ρυθμιση εχω παει 2 φορες.
καλησπέρα και απο μένα εβαλα τελος οκτωβριου σε audi A3 2.0 fsi 4ης γενιας ...εχω κάνει 7500 χλμ και μενα το αμάξι δουλεύει μια χαρα ..και δεν εχω πάει καθόλου στον εγκαταστάτη. γιαυτο μην τα βάζουμε όλα σε ενα τσουβάλι ...
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Ρε παιδια εχω κουραστει να ακουω συνεχεια οτι η καταναλωση ειναι +25 και βαλε!!!!!! Δεν εχουμε ολοι αυτη την καταναλωση,γιατι το παρουσιαζετε ετσι ? Για μενα και αρκετους αλλους +5 αντε βαρια+ 10 και παρα πολυ λεω.Γιατί το υγραέριο υπολείπεται σε θερμογόνο δύναμη κατά 20-25% περίπου από την βενζίνη, οπότε για να πετύχεις την ίδια θερμιδική απόδοση στην καύση πρέπει να ρίξεις χοντρά-χοντρά 25% παραπάνω ποσότητα καυσίμου. Και σε όλες τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις υγραερίου, τόσο ανεβαίνει η κατανάλωση. Οπότε συγνώμη, αλλά η δημιουργία χάρτη ψεκασμού που κάνει ένας έλληνας μηχανικός μέσα σε μισή μέρα με μόνο 5-10% παραπάνω κατανάλωση, εμένα μου φαίνεται ότι κάπου θα ψιλοπάσχει. Θες θερμοκρασίες θαλάμου καύσης, θες ρύπους εκτός ορίων (όπου αλλού πλην ρελαντί που ελέγχονται), θες κακή λειτουργία (ρεταρίσματα, check engine, απώλεια δύναμης σε ανηφόρες κλπ...), διάλεξε και πάρε...
-
+1000
-
Το θεμα ειναι απλο,οπιος εχει συστημα υγραεριου στο αυτοκινητο του και δεν αντιμετοπιζει προβληματα ακομα και τωρα που η τιμη του εχει υπερβολικα ανεβει συμφερει.Εγω για παραδηγμα με 42 λιτρα lpg 475χλμ!ομως αν με ρωτησετε ποσες φορες εχω παει στον εγκαταστατη για διαφορα προβληματα εχασα τον λογαριασμο αυριο παλι θα παω!!!!! σβηνει στο ρελαντι.......τη προτοτυπο!! οποτε τη να πω?οτι ειμαι ευχαρηστιμενος?
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Το θεμα ειναι απλο,οπιος εχει συστημα υγραεριου στο αυτοκινητο του και δεν αντιμετοπιζει προβληματα ακομα και τωρα που η τιμη του εχει υπερβολικα ανεβει συμφερει.Εγω για παραδηγμα με 42 λιτρα lpg 475χλμ!ομως αν με ρωτησετε ποσες φορες εχω παει στον εγκαταστατη για διαφορα προβληματα εχασα τον λογαριασμο αυριο παλι θα παω!!!!! σβηνει στο ρελαντι.......τη προτοτυπο!! οποτε τη να πω?οτι ειμαι ευχαρηστιμενος?Εσύ μπορεί να μην είσαι ευχαριστημένος φίλε μου, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Εγώ έκανα 585 χιλιόμετρα με 46 λιτρα lpg (κατανάλωση 8 λιτρα lpg/100km περίπου). Στα 5000 χιλιόμετρα δεν μου έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα. Αλλά εγώ έχω άλλο αυτοκίνητο, άλλο τρόπο οδήγησης, άλλο εγκαταστάση ίσως, άλλες συνήθειες...Κρίμα πάντως, είναι σπαστικό να κάνεις βόλτες σε συνεργεία συνέχεια...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Γιατί το υγραέριο υπολείπεται σε θερμογόνο δύναμη κατά 20-25% περίπου από την βενζίνη, οπότε για να πετύχεις την ίδια θερμιδική απόδοση στην καύση πρέπει να ρίξεις χοντρά-χοντρά 25% παραπάνω ποσότητα καυσίμου. Και σε όλες τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις υγραερίου, τόσο ανεβαίνει η κατανάλωση. Οπότε συγνώμη, αλλά η δημιουργία χάρτη ψεκασμού που κάνει ένας έλληνας μηχανικός μέσα σε μισή μέρα με μόνο 5-10% παραπάνω κατανάλωση, εμένα μου φαίνεται ότι κάπου θα ψιλοπάσχει. Θες θερμοκρασίες θαλάμου καύσης, θες ρύπους εκτός ορίων (όπου αλλού πλην ρελαντί που ελέγχονται), θες κακή λειτουργία (ρεταρίσματα, check engine, απώλεια δύναμης σε ανηφόρες κλπ...), διάλεξε και πάρε...
Η ποσότητα καυσίμου που πρέπει να ψεκαστεί δεν εξαρτάται από την ποσότητα αέρα; Εξαρτάται.
Έχουμε διαφορετική στοιχειομετρία για υγραέριο και βενζίνη.
Δεδομένου λοιπόν οτι δεν αλλάζει η παροχή αέρα στον κινητήρα και οτι το υγραέριο έχει λιγότερη ενέργεια και άλλη στοιχειομετρία, δεν θα έπρεπε να έχουμε κάπως αυξημένη κατανάλωση με μειωμένη ισχύ; Που κάνω λάθος; -
Τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο.
Και σαφώς συμφέρει το lpg αν κάνετε πολλά ΚΜ ανά έτος (σήμερα με τιμή 0.80Ε πάνω από 15.000ΚΜ) σε συνάρτηση της μέσης κατανάλωσής σας (ίσως πάνω από 7,5 lit/100KM).
Και σαφώς αυξάνεται η μέση κατανάλωση σε συνάρτηση με το μέγεθος των lpg μπεκ και του χρόνου ψεκασμού των , κανένας εγκαταστάτης δεν επεμβαίνει στους χάρτες του avans, όλα τα ECU lgp κλέβουν σήμα από τα μπεκ της βενζίνης (στο clioII 1,4 16V μου αυξήθηκε 10%).
Και σαφώς επιρεάζεται θετικά ή αρνητικά η αξία μεταπώλησης του οχηματός σας.
Και σαφώς μειώνεται η αξιοπιστία του κινητήρα, λόγο θερμοκρασιών και ίδιου αβάνς με την βενζίνη.
Και σαφώς μειώνεται η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, όπως αυξάνεται το βάρος, όπως αυξάνεται η αυτονομία.
Και σαφώς κυκλοφορούν απατεώνες, τυχοδιώκτες, και άσχετοι εγκαταστάτες στο κύκλωμα του LPG
Και σαφώς είμαστε έρμεα στα 40 περίπου πρατήρια που ελένχονται από 2-3 μεγαλοκαρχαριοπρατηριουχοεγκαταστάτες.
Και σαφώς είμαστε έρμεα στα πιθανά ή απίθανα σχέδια του κάθε Παπαρο κών/ου ή Αλογογκούφη σε επιβολή φόρου στο LPG.
Το τι αποφασίζει να πράξει ο καθένας μας δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω από μία συνιστόσα μέσα σε αυτό το θέμα των 200+ σελίδων, με προσεκτικό και φιλτραρισμένο διάβασμα ένα μέλος του φόρουμ ίσως βρει την συνισταμένη τον αν και πότε πρέπει να προχωρήσει σε εγκατάσταση lpg.
Υγραεριοκίνηση!