-
Ο χρήστης kobulis έγραψε:
Φούλαρα με 0,82 πριν από λίγο στη Θέρμη. Πάμε για 0,9 μέχρι τέλος του έτους από ότι φαίνεται.Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως στα 0,9 αρχίζω να βάζω καύσιμα από FYROM - Bitola. Είναι στα 45km από τη δουλειά μου, και εκεί οι τιμές παίζουν 1,05 για αμόλυβδη και 0,6 για LPG (και 1,8e αντί για 4e το πακέτο Dunhill στα αφορολόγητα).
Με 1300km συνδιασμένη αυτονομία (αέριο+βενζίνη) μπορώ να πηγαίνω κάθε εβδομάδα, ενώ το κέρδος της κάθε βόλτας θα είναι περίπου 70ευρώ=>280ε το μήνα.Δεν το έκανα μέχρι στιγμής γιατί δε θέλω να αφήνω χρήματα στους ¨Μακεδόνες' καραγιόζηδες, αλλά εφόσον δε με σέβεται το Ελληνικό Δημόσιο δεν πρόκειται ούτε εγώ να το σεβαστώ.
Μια ευθεια το βλεπω απο Φλωρινα, ανετοτατη βολτα. Aν μπορεις φερνε και μπετονια αμολυβδη...παιρνε και τσιγαρα αφορολογητα....Η χωρα μας ειναι σκετη φρίκη!Σιχαινομαι.
-
Φούλαρα με 0,82 πριν από λίγο στη Θέρμη. Πάμε για 0,9 μέχρι τέλος του έτους από ότι φαίνεται.Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως στα 0,9 αρχίζω να βάζω καύσιμα από FYROM - Bitola. Είναι στα 45km από τη δουλειά μου, και εκεί οι τιμές παίζουν 1,05 για αμόλυβδη και 0,6 για LPG (και 1,8e αντί για 4e το πακέτο Dunhill στα αφορολόγητα).
Με 1300km συνδιασμένη αυτονομία (αέριο+βενζίνη) μπορώ να πηγαίνω κάθε εβδομάδα, ενώ το κέρδος της κάθε βόλτας θα είναι περίπου 70ευρώ=>280ε το μήνα.Δεν το έκανα μέχρι στιγμής γιατί δε θέλω να αφήνω χρήματα στους ¨Μακεδόνες' καραγιόζηδες, αλλά εφόσον δε με σέβεται το Ελληνικό Δημόσιο δεν πρόκειται ούτε εγώ να το σεβαστώ.
Εγώ πάλι σκέφτομαι αν προλάβω, πριν λήξει το 2010, να πάω να πάρω από πάνω Βουλγαρικές πινακίδες με το δικαίωμα του νόμου και να μειώσω όλα όσα πληρώνω γύρω από αυτό κάτω από το μισό. Να δούμε το κράτος τι θα παίρνει μετά (ούτε τέλη, ούτε παράβολα ΚΤΕΟ, ούτε ασφάλεια). Μάλιστα με βάση του νόμου δε χρειάζεται να παραδώσω πινακίδες εδώ αλλά στις εκεί αρχές και να καταθέσω εδώ απλά ένα πιστοποιητικό. Έχω δει και πως το έκανε ένας Έλληνας ακόμη. Έχω και φωτοτυπία του πιστοποιητικού του . Αρκετοί κυκλοφορούν με Βουλγαρικές πινακίδες κι εμείς νομίζουμε πως είναι Βούλγαροι οδηγοί. Έξυπνοι Έλληνες είναι που κάνουν χρήση του δικαιώματός τους κερδίζοντας μερικά κατοστάρικα το χρόνο(4-5) για 1.4cc. Έχω παραβάλει τα νούμερα δίπλα στα δικά μου και τα μάτια μου
Σίγουρα κι εκεί θα αλλάξει αλλά μέχρι τότε....Όπως ειπώθηκε εδώ μέσα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ας ψοφήσει και του γείτονα ο γάιδαρος και να μη μπορεί να πάει στο πολυκατάστημα, συμπληρώνω εγώ, ώστε να εκδικηθεί τους μικρο-επαγγελματίες χωρίς να γνωρίζει τα παιχνίδια ποιότητας πίσω από την πλάτη του προκειμένου να ανοίξει η ψαλίδα των κερδών τους. Όλοι οι άλλοι είμαστε κλέφτες και απατεώνες που όταν είναι να μας τα πάρουν οι φίλοι, γνωστοί και συνεργάτες είμαστε καλοί. Όμως όταν είναι να μας δώσουν κάνα ψίχουλο είμαστε απατεώνες. Αν μεταφέρω εκεί την επιχείρησή μου και να πουλάω εδώ κι επάνω, ούτε φόρους θα αποδίδω Ελλάδα παρά μόνο ένα γραφειάκι εδώ για να κρατήσω τα δικαιώματά μου ως Έλληνας αφού εδώ πάλι θα ζω. Δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος επαγγελματίας που το έκανε ή θα το κάνει αλλά αυτό ίσως είναι το τελευταίο post.
-
στα πρακτικερ απεργουν.θελουν να απολησουν κοσμο.καλο αγωνα και καλο κουραγιο.στο δικαιομα της επιβιωσης δεν υπαρχουν χρωματα μπλε πρασινα κοκκινα.υπαρχει μονο το μαυρο στις ζωες μας και εφτασε η ωρα που πρεπει να το αλαξουμε.ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ.
-
To θεμα αφορα την υγραεριοκινηση και οχι την γενικοτερη οικονομικη κατασταση της χωρας.Υπαρχουν αναλογα θεματα στον 'Αντιλογο' για να γραψετε .Παρακαλω μην βγαινετε offtopic[mod]
-
Φούλαρα με 0,82 πριν από λίγο στη Θέρμη. Πάμε για 0,9 μέχρι τέλος του έτους από ότι φαίνεται.Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως στα 0,9 αρχίζω να βάζω καύσιμα από FYROM - Bitola. Είναι στα 45km από τη δουλειά μου
Σου έστειλα ΠΜ, μηπως βολευει να πηγαινουμε μαζι στη δουλεια, γιατί μάλλον κάνουμε το ίδιο δρομολόγιο. sorry για το
-
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΟΡΥΒΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ - ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ - ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ- ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΠΡΙΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ.
-
Έχει βάλει κανείς σε bravo ή panda(1.4), υγραέριο?
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Δοκιμάζουμε το υγραεριοκίνητο Subaru Forester 2.0 LPfi
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... 8&pbreak=2Το έχει κανείς να μας πει αν όντως συμβαίνουν τα πράγματα όπως τα περιγράφει το άρθρο;
ξέρει κανείς αν η SUBARU βάζει και λαδιέρα........ ή την θεωρει αχριστη και πεταμενα χρηματα?
Το σύστημα που βάζει η Subaru είναι το LPfi της Vialle (5ης γενιάς) υγρού ψεκασμού και δεν υπάρχει φυσικά 'λαδιέρα'.
Η Vialle πάντως δίνει κάποιο πρόσθετο βενζίνης (30 ml κάθε μισό γέμισμα βενζίνης) το οποίο όμως δεν γνωρίζω αν χρησιμοποιείται στην περίπτωση του forester.**Η 'λαδιερα' αποτελείται από ένα πλαστικό δοχείο και ένα σταγονόμετρο. Η τιμή με την οποία πωλείτε είναι υπερβολική για ένα τέτοιο απλό κατασκεύασμα με τόσο φθηνο υλικο. Μήπως η αναφορά σε φθορές βαλβίδων είναι εκ του πονηρού για να μας πουλήσουν ένα προϊόν το οποίο στην ουσία δεν είναι και τόσο απαραίτητο? **
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ, να συμβουλέψω τον φίλο που έχει ανάγκη (διότι αλλιώς δεν θα πείραζε το αυτοκίνητο του), να στερηθεί 1,5 μήνες από τον μισθό του, και να επενδύσει σε μαύρη τρύπα?. Τι μέλλον του εξασφαλίζω?. Από πού να αντλήσω την βεβαιώτιτα που πρέπει να έχω, για να συμβουλεύσω, λέγοντας ότι είμαι σοβαρός?.
Μα ελπίζω ακόμη, και γι’ αυτό φωνάζω……. ΦΕΕΕΤΑΑΑΑ….
ΑΝΤΩΝΗΣ.Όσο το καθυστερούμε δεν αργεί και η απόσβεση? Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να συμβεί δηλαδή? Θα ήταν άλλη μια πρωτυπία για τη χώρα μας αν το υγραέριο φθάσει στην τιμή του diesel και η αμόλυβδη παραμείνει στα ίδια.
-
Ο χρήστης dlag έγραψε:
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΟΡΥΒΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ - ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ - ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ- ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΠΡΙΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ. -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
ακυρωστε την εγκατασταση,οδηγος βυτιου μου ελεγε οτι θα φτασει 1 ευρο!!!!!!στην χωρα της αρπαχτης,του δεν βαριεσε,στην χωρα της ατιμωρησιας το μονο που θα μας σωσει ειναι η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. -
*Τιμή λίτρου βενζίνης 1,60 €
Τιμή λίτρου υγραερίου 0,90 €Κόστος εγκατάστασης
κιτ υγραερίου 2.100,00 €Μέση κατανάλωση αυτοκινήτου
(βενζίνη) λίτρα/100χλμ 10Χιλιόμετρα το χρόνο 20.000
Ποσοστό κίνησης με υγραέριο 80%
(δεν βρίσκεις πάντα υγραέριο)Πόσα χρόνια σκοπεύετε 5
να κρατήσετε το αμάξιΚέρδος από υγραεριοκίνηση 1.700 €
σε όλη τη ζωή του αυτοκινήτου *Σε spreadsheet γράφεις τα παραπάνω (αφήνοντας κενές σειρές).
Τα κόκκινα νούμερα είναι όλα στη στήλη C
Στο μπλε κελί γράφεις αυτά:
=C10C12C8/100*(C1-C2*1,25)*C15-C5Αυτός είναι ένας απλοϊκός υπολογισμός που δεν παίρνει υπόψη το κόστος χρήματος, τις διακυμάνσεις των τιμών κ.α.
Δίνει όμως μια ιδέα για το πόσο επηρεάζει η τιμή της πώλησης του υγραερίου το κέρδος του κατόχου του αυτοκινήτου.Για παράδειγμα, με 0,90 ευρώ το λίτρο το κέρδος στην πενταετία δεν είναι σημαντικό, μόλις 1.700 ευρώ.
Αν το υγραέριο πάει στο 1 ευρώ, το κέρδος θα πέσει στα 700 ευρώ στη πενταετία.
Όμως αν το υγραέριο είχε 0,60 ευρώ το λίτρο, τότε το κέρδος στη πενταετία θα ήταν σημαντικό: 4.000 ευρώ.Κάποιοι είδαν τα κέρδη που αφήνει η υγραεριοκίνηση και αποφάσισαν να τα ροκανίσουν.
[spoiler:13v6dpcs]Επισκεφθείτε το μέντιουμ της γειτονιάς σας να σας ενημερώσει για τις μελλοντικές τιμές της βενζίνης και του υγραερίου και αποφασίστε αν αξίζει να βάλετε υγραέριο ή όχι. [/spoiler:13v6dpcs] -
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΟΡΥΒΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ - ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ - ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ- ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΠΡΙΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ.
Δλδ ρε douka δεν σου αρεσει αυτα που λεμε και μας απαντας με μ@μ@κιες? Δεν το καταλαβα?
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΟΡΥΒΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ - ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ - ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ- ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΠΡΙΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ.Δλδ ρε douka δεν σου αρεσει αυτα που λεμε και μας απαντας με μ@μ@κιες? Δεν το καταλαβα?
φιλε
αν νομιζεις παροτρυνοντας τον κοσμο να ακυρωση τις εγκαταστασεις και να εξακολουθεινα κυκλοφορει με το βενζινοβορο του (1.62)και οχι με υγρ (0.80) και εσυ να κυκλοφορεις οικονομικα εως οτου αρεσει εσενα η τιμη κανεις μεγαλο λαθος.
και αν νομιζεις οτι θα ιδρωση το αυτι των εμπορων κανεις παλι λαθος.
η αποσβεση μπορει να αρχιση και απο 0.8.απο τωρα. -
οπως μου απαντησες τωρα ΔΕΝ θα διαφωνήσω μαζι σου. και με 0,8 παλι κανεις αποσβεση. ΑΛΛΑ ΟΧΙ να παρει την ανιούσα. 0,8 αλλα οπως φαινεται και χωρις λογο το υγραεριο ολο και ανεβαινει και ανεβαινει ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ. Πρεπει να αντιδρασουμε. Αν μεινουμε προβατα θα μας μαμισουνε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...
Αυτός είναι ένας απλοϊκός υπολογισμός που δεν παίρνει υπόψη το κόστος χρήματος, τις διακυμάνσεις των τιμών κ.α.
Δίνει όμως μια ιδέα για το πόσο επηρεάζει η τιμή της πώλησης του υγραερίου το κέρδος του κατόχου του αυτοκινήτου.Θεωρώ το παράδειγμά σου ατυχές, από πολλές απόψεις:
- Έχεις πάρει ακραίες τιμές, π.χ. πόσοι εδώ μέσα έχουν ξοδέψει 2.100 ευρώ για εγκατάσταση; Τόσο είναι το κόστος για 5ης γενιάς συστήματα, όταν η πλειοψηφία εδώ προσπαθεί να βρει συστήματα που κοστίζουν γύρω στα 1500 ευρώ. ΟΚ, προσωπικά έχω πληρώσει αρκετά περισσότερα, αλλά δεν είμαι μια τυπική περίπτωση
- Γιατί βάζεις τιμή βενζίνης 1,60 και υγραερίου 0,90; Αν πρέπει να βάλεις κάποια ακραία τιμή, βάλε 1,75 τουλάχιστον για βενζίνη, αφού τόσο κάνει ΣΗΜΕΡΑ η 100άρα σε πρατήρια της BP, της Shell ή της ΕΚΟ. Και υπάρχουν αρκετά μοντέλα αυτοκινήτων που ο κατασκευαστής προτείνει βενζίνη καλής ποιότητας (που ΔΕΝ είναι η τυπική 95άρα βενζίνη στην Ελλάδα).
- Εκτός από την Κρήτη, άντε και στον Κορινό, πού πουλιέται σήμερα 0,90 το υγραέριο;
- Το 80% των μετακινήσεων μόνο με υγραέριο είναι επίσης άστοχο. Τουλάχιστον 95% θα έπρεπε να βάλεις.
- Σημασία δεν έχει πόσο κάνει το υγραέριο, αλλά ποια είναι η εκάστοτε διαφορά μεταξύ τιμής υγραερίου και βενζίνης. Ακόμη και σ' αυτή τη χρονική συγκυρία, η σχέση προσεγγίζει το 1:2 ή αν η τιμή του υγραερίου χοντρικά είναι 0,8 το λίτρο και της βενζίνης 1,5, η σχέση είναι 1:1,875.
- Μια μέση κατανάλωση 10 λίτρα είναι αρκετά υψηλή για νεότερα μοντέλα, αλλά και χαμηλή για αρκετά αυτοκίνητα (SUV, μεγάλα κυβικά, κλπ.). Το 25% που βάζεις σαν αύξηση στην κατανάλωση, πιθανόν να προσεγγίζει την πραγματικότητα, αλλά μάλλον είναι κι αυτό τραβηγμένο.
- Ακόμη και με αυτές τις ακραίες τιμές, ένα όφελος 1700 ευρώ στην πενταετία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Είναι περίπου το κόστος των τελών κυκλοφορίας για πολλά αυτοκίνητα.
-
Γιατί δεν σχολιάζεις τα 4 χιλιάρικα κέρδος που θα είχε στη πενταετία κάποιος με 1,50 ευρώ τη βενζίνη και** 0,60 το υγραέριο**;
-
Γιατί και πάλι είναι ακραίες αυτές οι τιμές. Κι αν κάποιος είχε αυτά τα μεγέθη στο μυαλό του, στην Ελληνική πραγματικότητα που ζούμε, μάλλον αποδεικνύονται πολύ αισιόδοξα.
Δε χρειάζεται πάντως να γενικεύουμε. Άλλος κάνει 10.000 χλμ το χρόνο κι άλλος, λόγω δουλειάς κάνει 3.000 χλμ. το μήνα...
Άλλος έχει κατανάλωση 15 λίτρα/100 χλμ. κι άλλος 7,5. Άλλος μπορεί ν' αγοράσει και να κυκλοφορεί νόμιμα diesel κι άλλος όχι.
Ο καθένας ας βάλει κάτω τα νούμερα που τον αντιπροσωπεύουν κι ας αποφασίσει αν πραγματικά τον συμφέρει και πόσο. -
Καλημερα παλικαρια , νομιζω οτι λιγο πολυ οσοι βαλαμε υγραεριο ειμαστε ευχαριστημενοι ιδιως οσοι κανουν πολλα χιλιομετρα , απλα μας την δινει αυτο που διαφαινεται οτι ξεκινησε και παει να γινει ,δηλαδη παρτυ κερδοσκοπιας .Με λιγα λογια δεν γουσταρουμε την κοροιδια . Ας ελπισουμε οτι θα διαψευσθουμε .
-
Εβαλα υγραεριο το καλοκαιρι. Τιμη 0,65
Σεπ-Οκτ τιμη 0,68 - 0,70
Νοεμ τιμή 0,75
Τέλη Νοεμ τιμή 0,80Ας μου απαντησει καποιος (απλος χρηστης υγραεριου, εγκαταστασης, προεδρος καυσιμων, βουλευτης ,...) με αποδειξεις και επιχειρηματα γιατι αυτη η αυξηση. και οχι μ@μ@κιες για φαντασματα και νεραιδες.
Υγραεριοκίνηση!