-
στην ακιδα το μπουζι δεν ειχε λαδι. μονο τα πασα τους ειχαν.(των 2 πρωτον κυλινδρων).
απο που αλλου να ειναι το λαδι μονο σε 2 απο τους 4 κυλινδρους? -
Ο χρήστης thlanaras έγραψε:
στην ακιδα το μπουζι δεν ειχε λαδι. μονο τα πασα τους ειχαν.(των 2 πρωτον κυλινδρων).
απο που αλλου να ειναι το λαδι μονο σε 2 απο τους 4 κυλινδρους?Φλατζα που δακρυζει;
Απο εκεινον που εριξε λαδι στην μηχανη στην αλλαγη λαδιων να του εσταξε λιγο στην φωλια;
Μερικοι βαζουν λαδι στα πασα κατα την αλλαγη μπουζι.
Ειναι περιεργο παντως. -
η λαδιερα δηλαδη το λαδι της παει με τον αερα σε ολους τους κυλινδρους.
δεν υπαρχει περιπτωση να το ρουφανε μονο οι 2 πρωτοι? -
Ο χρήστης thlanaras έγραψε:
η λαδιερα δηλαδη το λαδι της παει με τον αερα σε ολους τους κυλινδρους.
δεν υπαρχει περιπτωση να το ρουφανε μονο οι 2 πρωτοι?Και πως βγαινει εκτος θαλαμου καυσης;Πασο λεμε το κομματι του μπουζι που εχει την σπειρα ετσι;Μην κανω λαθος και σε μπερδευω;
-
ναι τα πασα 3χιλιοστα μετα την ακιδα δεν ειχαν τιποτα (ξερα) γιατι τα βλεπει η φλογα.
ο υπολοιπος 1,5 ποντος ειχε λιγο λαδι?βενζινη? μαλλον λαδι ηταν.
Ισως να χυθηκε λιγο λαδι κατα την αλλαγη λαδιων γιατι αυτοι οι κυλινδροι ειναι οι πλυσιεστεροι στην ταπα
λαδιων. -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Aσχετο αλλα ισως και οχιΣτις ειδησεις πριν λιγο εκει οι ελεγαν για τα μετρα του νεου προυπολογισμου ΚΑΤΙ πηρε το αυτο μου για ΕΞΙΣΩΣΗ του ειδικου φορου καταναλωσης στα καυσιμα.
Σωστά πήρε το αυτί σου... Αναφέρεται ρητά στη σελίδα 22 της παρουσίασης του νέου προϋπολογισμού: http://assets.tovima.gr/files/paroysiash.pdf
Πιθανολογώ όμως οτι δεν έχει καμία σχέση με την επιβολή πρόσθετης φορολόγησης στο υγραέριο, αλλά με την εξίσωση του ειδικού φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνον του πετρελαίου κίνησης.
-
'πιθανολογεις' οπως λες.... κι αυτο ειναι που φοβάμαι...
-
Ο Παπακωνσταντινου στην συνεντευξη τυπου ειπε ξεκαθαρα για εξισωση φορων στο πετρελαιο θερμανσης με αυτο της κινησης (με ταυτοχρονη χορηγηση επιδοματος θερμανσης με εισοδηματικα κρητηρια). Δεν χρειαζεται φοβος, καθοτι ειναι κακος συμβουλος. Μια επενδυση καναμε και το πολυ - πολυ να αργησουμε λιγο παραπανω να την αποσβεσουμε. Δεν θα μας παρουν και το κεφαλι... Τουλαχιστον εχουμε καθαρη την συνηδηση μας, στο θεμα μολυνσης του περιβαλοντος.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Aσχετο αλλα ισως και οχιΣτις ειδησεις πριν λιγο εκει οι ελεγαν για τα μετρα του νεου προυπολογισμου ΚΑΤΙ πηρε το αυτο μου για ΕΞΙΣΩΣΗ του ειδικου φορου καταναλωσης στα καυσιμα.
Επειδη ΔΕΝ το ακουσα καλα μπορει να το επιβεβειωσει- διαψευσει καποιος και για ποια καυσιμα ειναι αυτη η εξισωση??? ΜΟΝΟ για το πετρελαιο θερμανσης???
ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΝ το ακουσα καλα..
Και μιλάω για ΜΕΤΑ την ανακοινωση του προηπολογισμου, οχι τι εχει ακουστει καιρο τωρα ...
Μίλησαν για το ‘θέρμανσης’ προσωρινά.
Μα «αγάλια αγάλια γίνετε η αγουρίδα μέλη».
Και ρωτώ καλέ μου φίλε, δεν έχουν αποδειχθεί, πλέων ψεύτες?. Αυτοί ανεβάζουν της καταθέσεις τους, και εμείς πληρώνουμε τον λογαριασμό τους. Δεν «τα φάγαμε μαζί», αυτοί φάγανε, και εμείς τον λογαριασμό……
Ποιος ορκίζετε ότι δεν θα γίνει ενιαία η φορολογία και στο αέριο?.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Αυτο θεωρω οτι ειναι και το μεγαλυτερο μειον στην μετατροπη,το βραχυπροθεσμο του πραγματος.Μπαινεις σε τεχνικες περιπετειες και δεν ξερεις εαν του χρονου θα σε συμφερει το αεριο.
Βεβαια εαν εκανα παρα πολλα χλμ καθημερινα,η εαν ημουν επαγγελματιας οδηγος ,θα ειχα μια γρηγορη αποσβεση και θα το ρισκαρα πιο ευκολα.Σε αυτες τις περιπτωσεις πιστευω οτι και τωρα αξιζει τον κοπο,σε αλλες μαλλον θελει περισσοτερη σκεψη.Στην Ελλάδα που ζούμε, οποιοσδήποτε προγραμματισμός μπορεί να ανατραπεί, όπως έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες. Οπότε τι μένει να κάνει κάποιος που θέλει να μειώσει το κόστος μετακίνησής του, χωρίς να μειώσει τα χιλιόμετρα που κάνει, χωρίς να αλλάξει τον τρόπο που έχει συνηθίσει να οδηγεί, χωρίς να αλλάξει αυτοκίνητο;
Όσο η τιμή της βενζίνης κοστίζει υπερδιπλάσια από εκείνη του υγραερίου, σε συνδυασμό με τα χιλιόμετρα που διανύει και την κατανάλωση που έχει, σταθμίζει το ρίσκο που παίρνει και αποφασίζει ανάλογα...Εδω το εχουν πει καλυτερα ο dti και ο cruzakias...
-
Παλικάρια μου, διάβασα τον προϋπολογισμό, και έκανα ένα τηλέφωνο και διαπίστωσα……ότι δεν γνωρίζουν για το αέριο στα αυτοκίνητα, ακόμη!!!!......οι λευταντζηδες που έχουν καθίσει στον σβέρκο μας, δεν γνωρίζουν, ότι εμείς, οι φτωχοί, ψαχνόμαστε!!!....
Σε αυτόν που τηλεφώνησα, δήθεν για την υγεία του, στην κουβέντα επάνω μου είπε «…..γίνεται κάτι τέτοιο?, είναι αδύνατον?......»!!!!....κατάπια την γλώσσα μου .Προτείνω κλείσιμο της ενότητας………και μόνον με ΠΜ !!!....βεβαία είναι γνωστό, το λένε όλοι οι ντόπιοι και αλλοδαποί έγκριτοι οικονομολόγοι, ότι πλέουν σε πελάγη ασχετοσύνης. Βεβαία εδώ μιλάμε ελληνικά που δεν γνωρίζουν !!!!......και εάν κάποιος τους μεταφράσει?!.
Από εδώ και πέρα συνενόϊση, σε στιλ κρυφού………. σχολείου!!.
Ξέρω ξέρω…..
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Αυτή τη χρονική περίοδο κερδοσκοπεί το καρτέλ των γκαζάδων με μεταξύ τους συμφωνία για αύξηση της τιμής του υγραερίου, γιατί χωρίς κανένα νέο φόρο και με την τιμή του βαρελιού περίπου στα 80, αύξησαν την τιμή από 55 (περσυνή τιμή φθινοπώρου) περίπου λεπτά στα 80 λεπτά, είναι καρτελ απετεώνων γιατί πέρσυ η βενζίνα ήταν στο 1.10 και το υγραέριο στα 55 άντε 60 λεπτά, τι άλλαξε και πήγαμε στα 80 λεπτά (το ΦΠΑ είναι το πολύ 2 λεπτά) απλώς οι κλεφτοκοτάδες απεώνες της αρπακόλα Μπανανίας αρπάζουν ότι μπορούνε τώρα, αυτοί είμαστε, αυτοί είναι οι πολιτικοί μας, αυτό είναι το κράτος μας, ας το λουστούμε.
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Αυτή τη χρονική περίοδο κερδοσκοπεί το καρτέλ των γκαζάδων με μεταξύ τους συμφωνία για αύξηση της τιμής του υγραερίου, γιατί χωρίς κανένα νέο φόρο και με την τιμή του βαρελιού περίπου στα 80, αύξησαν την τιμή από 55 (περσυνή τιμή φθινοπώρου) περίπου λεπτά στα 80 λεπτά, είναι καρτελ απετεώνων γιατί πέρσυ η βενζίνα ήταν στο 1.10 και το υγραέριο στα 55 άντε 60 λεπτά, τι άλλαξε και πήγαμε στα 80 λεπτά (το ΦΠΑ είναι το πολύ 2 λεπτά) απλώς οι κλεφτοκοτάδες απεώνες της αρπακόλα Μπανανίας αρπάζουν ότι μπορούνε τώρα, αυτοί είμαστε, αυτοί είναι οι πολιτικοί μας, αυτό είναι το κράτος μας, ας το λουστούμε.ΠΕΣΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης val k11 έγραψε:
ας με διαφωτησει καποιος βρε παιδια. εχω κυλινδρικη δεξαμενη 60λ κανονικα πρεπει να γεμιζει με 48λ σωστα?
οταν πηρα το αμαξι γεμιζε με 40λ!!! το πηγα πισω αλλαξαν τη κλιση (προς τα κατω για να πετυχουν τις 30μοιρες)και τωρα γεμιζει με 45λ. δεν πετυχαν τις μοιρες ή συμβαινει κατι αλλο?
να σημειωσω πως η δεξαμενη ειναι δεμενη χωρις βαση απο κατω(εχω δει σε καποιες φοτο δεξαμενη με βαση)Όταν λες γεμίζει με 45, εννοείς ότι έχει ανάψει η ρεζέρβα και το πας κατευθείαν για γέμισμα χωρίς να προλάβει να γυρίσε σε βενζίνη, ή το συνεχίζεις μέχρι να αδειάσει εντελώς, δηλαδή μέχρι γυρίζει στο ρελαντί αυτόματα σε βενζίνη; Αν δεν συμβαίνει το τελευταίο (δηλαδή αυτόματο γύρισμα ενώ είσαι στο ρελαντί), τότε μπορεί να έχουν μείνει 1- λίτρα στη δεξαμενή, οπότε εξηγούνται τα λίτρα που πιστεύεις ότι σου λείπουν. Επιπλέον, πόσο γεμίσματα έχεις κάνει μετά τη μετατροπή; Χρειάζονται 2-3 για να φύγει εντελώς ο αέρας που έχει μέσα.
Εξαρτάται και το πόσο δυνατή είναι η αντλία του κάθε πρατηρίου. Προσωπικά το παρατήρησα επειδή στο ένα που γέμιζα μετρούσα κανονικά και όταν έβαζα σε άλλο μετρούσε περισσότερο και φυσικά έκανα και τα ανάλογα χιλιόμετρα. Μετά από γεμίσματα κατάλαβα οτι η κάθε αντλία έχει και διαφορετική πίεση όπως έχει γραφτεί εδώ μέσα πιο παλιά. Πολύ σωστά έγραψε ο konos, μένει και κάτι μέσα. Ανάλογα επίσης και το αν έχει κρύο ή ζέστη. Έχουν γραφτεί από ειδικούς αυτά καλύτερα από μένα.
οχι δεν μου αναβει ρεζερβα.απο οταν τελειωνει τελειως και γυρναει μονο του σε βενζινη εννοω.το εχω γεμισει πανω απο δεκα φορες και σε διαφορετικα πρατηρια αλλα παντου το ιδιο
α και ενα αλλο παραδοξο. οταν μου γεμιζε με 40λ ειχα αυτονομια 390χλμ περιπου.οταν αλλαξαν τη κλιση γεμιζε με 45λ και η αυτονομια παρεμεινε η ιδια!!!!!!!
οποτε με τις φτωχες μου γνωσεις νομιζω οτι,ή καπου καπως εχει διαροη(μου εχει μυρισει καποιες φορες σε ταχυτητες 120-140) η επειδη ο θερμοστατης μου,οπως και σε ολα τα focus ll εχει κωλησει ανοιχτος.
ειχε καποιος αλλος αναλογα προβληματα?επειδη εχω και εγω ακριβως το ίδιο πρόβλημα ,δηλαδή εχω εξηντάρα δεξαμενή και γεμίζει με 40 λίτρα .εχω κάνει 10 γεμίσματα και συνεχίζει και γεμιζει εντελος άδεια με 40 λίτρα ..το αμάξι μου ειναι audi a3 . μήπως φταίει η κλίση της δεξαμενής και μένα ?
μαλλον αυτο φταιει. η καθε δεξαμενη γραφει πανω στις ποσες μοιρες πρεπει να ''κοιταει'' αυτο το καπακι που εχει πανω της. εμενα γραφει 30 μοιρες ομως παλι δεν γεμιζει οσο πρεπει.τι να πω ισως καποιος τεχνικος στο forum μας βοηθησει...
αληθεια τι αυτονομια εχεις με τα 40λιτρα και τι κυβικα/ιππους εχει το audi?Καλησπέρα σας....
Στις κυλινδρικές δεξαμενές έχουμε δύο θέματα, ένα που αφορά τις μοίρες της δεξαμενής όπως σωστά ήδη ειπώθηκε και ένα που αφορά την σωστή τοποθέτηση της πολυβαλβίδας. Σε περίπτωση που αυτή δεν έγινε σωστά τότε απλά δεν αδειάζει τελείως η δεξαμενή με αποτέλεσμα πλέον να μην γεμίζει με τα ίδια λίτρα. Μπορείτε εύκολα να δείτε τις μοίρες της δεξαμενής σας με ένα ηλεκτρονικό αλφάδι, τοποθετώντας το επάνω στο καπάκι της πολυβαλβίδας. Όσο για το φαινόμενο των ίδιων χλμ. με περισσότερα λίτρα θα αφορά το πρώτο γέμισμα μετά την αλλαγή θέσης της δεξαμενής και απλά μας μπερδεύει. Όσο για τις διαρροές, η δεξαμενή έχει βαλβίδα εκτόνωσης και δε πολλές περιπτώσεις θα νιώσουμε αυτή τη μυρωδιά, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίζεται από την εξάτμιση και όχι από την δεξαμενή.
Δεν ξέρω αν απάντησα στο ερώτημα σας, αν όχι ευχαρίστως να το αναλύσουμε. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλησπέρα στα υγραεριοκίνητα παιδιά (και στα υπόλοιπα).
Παρατήρησα σήμερα το εξής με την κατανάλωση. Τα προτελευταία 350 χιλιόμετρα μου τα έκανα με βενζίνη για να μετρήσω και εκεί την κατανάλωση για άλλη μία φορά (με γεμάτο ρεζερβουάρ υγραερίου). Στη συνέχεια έκανα άλλα 350 με υγραέριο και παρατήρησα ότι στα πρώτα 30 χιλιόμετρα μου είχε σβήσει το πρώτο λαμπάκι (από τα 4 που μου δείχνουν την σταθμη υγραερίου). Πολύ γρήγορα δηλαδή σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Σκέφτηκα ότι ίσως να φταίνε τα λαμπάκια, αλλά όταν ολοκλήρωσα την διαδρομή και ξαναφούλαρα, υπολόγισα ότι δεν έφταιγαν αυτά. Όντως η κατανάλωση μου ήταν πολύ υψηλή σε αυτή τη διαδρομή.
Σαν δηλαδή, κατά την προτελευταία μου διαδρομή που ήταν εξολοκλήρου με βενζίνη, να κατανάλωσε 5-10 λίτρα υγραερίου (ή να είχε διαρροή, που φαντάζομαι πως θα την μύριζα).
Έχει κανείς κάποιο αντίστοιχο γεγονός παρατηρημένο;
Ένα πράγμα που θα πρέπει να μετρηθεί είναι, το όταν κλίνει η βαλβίδα του αεριού, κλίνει σίγουρα?. Είναι μια βλάβη που γίνετε. Σίγουρα δεν μυρίζει, διότι καίγεται!.
Με της δυο ηλεκτρικές βαλβίδες, εμπρός και στο καζάνι, αυτό μηδενίζετε.
Είναι αυτό που λέω, ότι κυνηγάμε την τιμή, μα όχι την ποιότητα, μα όχι την πληρότητα του συστήματος.
Και με 1500ε , βάζουμε τμήμα του κιτ!!!....
Σίγουρα όταν πας 350κμ και μετά γυρίσεις δεν είναι ιδία η διαδρομή!!...πρέπει να πας να γυρίσεις μετρώντας, με βενζίνη, και να ξανά πας και να γυρίσεις ξανά, με αέριο μετρώντας!. Σίγουρα ένα τραφικ, όσο και μικρό και εάν είναι, επηρεάζει την κατανάλωση. Όπως και τι συνθήκες υγρασίας υπήρχαν μετάξι των δυο μετρήσεων.
Antonis-team.Εκτός από τις δύο βαλβίδες έχουμε και το injection που για να λειτουργήσει χρειάζεται παλμό από την ecu του υγραερίου, πράγμα που δεν πέρνει διότι αυτό είναι κλειστό...
-
Αυτή τη χρονική περίοδο κερδοσκοπεί το καρτέλ των γκαζάδων με μεταξύ τους συμφωνία για αύξηση της τιμής του υγραερίου, γιατί χωρίς κανένα νέο φόρο και με την τιμή του βαρελιού περίπου στα 80, αύξησαν την τιμή από 55 (περσυνή τιμή φθινοπώρου) περίπου λεπτά στα 80 λεπτά, είναι καρτελ απετεώνων γιατί πέρσυ η βενζίνα ήταν στο 1.10 και το υγραέριο στα 55 άντε 60 λεπτά, τι άλλαξε και πήγαμε στα 80 λεπτά (το ΦΠΑ είναι το πολύ 2 λεπτά) απλώς οι κλεφτοκοτάδες απεώνες της αρπακόλα Μπανανίας αρπάζουν ότι μπορούνε τώρα, αυτοί είμαστε, αυτοί είναι οι πολιτικοί μας, αυτό είναι το κράτος μας, ας το λουστούμε
To εχω πει και εγω καλυτερα πριν μερικες μερες!!!
Να τα φανε σε γιατρους
-
Αυτή τη χρονική περίοδο κερδοσκοπεί το καρτέλ των γκαζάδων με μεταξύ τους συμφωνία για αύξηση της τιμής του υγραερίου, γιατί χωρίς κανένα νέο φόρο και με την τιμή του βαρελιού περίπου στα 80, αύξησαν την τιμή από 55 (περσυνή τιμή φθινοπώρου) περίπου λεπτά στα 80 λεπτά, είναι καρτελ απετεώνων γιατί πέρσυ η βενζίνα ήταν στο 1.10 και το υγραέριο στα 55 άντε 60 λεπτά, τι άλλαξε και πήγαμε στα 80 λεπτά (το ΦΠΑ είναι το πολύ 2 λεπτά) απλώς οι κλεφτοκοτάδες απεώνες της αρπακόλα Μπανανίας αρπάζουν ότι μπορούνε τώρα, αυτοί είμαστε, αυτοί είναι οι πολιτικοί μας, αυτό είναι το κράτος μας, ας το λουστούμε.
Οταν τα λεω εγω μετα ειμαι αυτος που τα παιρνει...
-
Οταν διαβαζω στους τοιχους το συνθημα που λεει '' το κρατος ειναι ο μονος τρομοκρατης'' σκεφτομαι ποσο ευστοχο ειναι!
-
Όχι ότι δεν το περίμενα, αλλά η αύξηση 8-10 λεπτά της τιμής του υγραερίου τους τελευταίους μήνες μπορεί να συνεχίζεται ανεξέλεκτα ; Δηλαδή έχει ο καθένας το δικαίωμα να ανεβάζει την τιμή όσο θέλει και όποτε θέλει ;
Ξέρω...θα μου πείτε στην Ελλάδα βρισκόμαστε...αλλά καμιά πιο συγκεκριμένη απάντηση υπάρχει;; -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Όχι ότι δεν το περίμενα, αλλά η αύξηση 8-10 λεπτά της τιμής του υγραερίου τους τελευταίους μήνες μπορεί να συνεχίζεται ανεξέλεκτα ; Δηλαδή έχει ο καθένας το δικαίωμα να ανεβάζει την τιμή όσο θέλει και όποτε θέλει ;
Ξέρω...θα μου πείτε στην Ελλάδα βρισκόμαστε...αλλά καμιά πιο συγκεκριμένη απάντηση υπάρχει;;Kανεις δεν μπορει να μας δωσει καθαρη απαντηση.Ποιος αλλωστε μπορει να βρεθει μεσα σ΄αυτα τα νοσηρα μυαλα που τα σκαρφιζονται?Οπως και να΄χει,αν αυξησουν πολυ την τιμη ,οπως ειναι φυσικο θα μειωθεί κι αλλο η καταναλωση και αυτο ισούται με αυτοκτονια για τους κυριους(βλεπε βενζιναδες...).Προσωπική αποψη
Υγραεριοκίνηση!