-
Αντώνη, μάλλον το δικό σου θα είναι το jimmny που περνάει από την γειτονιά μου και έχει σηκωμένα πανιά
Παιδιά, με αφορμή την εβδομαδιαία σχεδόν αύξηση της τιμής του υγραερίου στη Θεσσαλονίκη, δύο φιλαράκια που τους είχα ψήσει να βάλουν υγραέριο και ήταν ήδη στην αναμονή σε γνωστή εταιρεία, ακύρωσαν το ραντεβού και τελικά δεν θα βάλουν υγραέριο.
Θα τους γυρίσουν μπούμεραγκ οι αυξήσεις που κάνουν...Την ρεζέρβα την έχω ξεφορτωθεί και εγώ. Έχω ένα κιτ (κομπρεσέρ και τζελ) με κόστος 50 ευρώ. Σε κάθε επιδιόρθωση θα χρειάζομαι νέο τζελ με κόστος 7 ευρώ.
Τοι λάστιχο δεν καταστρέφεται, αλλά επισκευάζεται στο κοντινότερο βουλκανιζατέρ (εκτός εάν έχει σκίσιμο, οπότε θα έχω πρόβλημα). -
Αντε παλι, ολοι μαζι οι βενζιναδες και προμηθευτες αισχροκερδια.
Ε καλα, εγω προσωπικα δεν περιμενα κατι αλλο.
Δυστηχως οσο περισσοτεροι θα τοποθετουν υγραεριο, τοσο λιγοτερα θα κερδιζουν αυτοι που ηδη εχουν βαλει. (εξαιτιας της αυξησης των τιμων)Ξερει κανεις ποσα % επιβατηγα αυτοκινητα στην Ελλαδα εχουν κανει την μετατροπη σε υγραεριο?
Οταν το ποσοστο αυξηθει σημαντικα θα το παρει χαμπαρι το κρατος οποτε θα πεσει και η αναλογη αυξηση φορου.
Τωρα οποιος νομιζει οτι η τιμη του υγραεριου ειναι προστατευμενη απο την Ευρωπαικη Ενωση, να τον ξυπνησω λιγο: στην Ελλαδα ζουμε ρεεεεεε!Α και αν διαβαζει κανας βενζινας ή προμηθευτης το φορουμ, ε τοτε του ευχομαι να τα φαει σε γιατρους.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οταν βαζεις μπρος το αμαξι ζεστο και δεν γυριζει σε υγραεριο και χρειαζεται ενα ελαφρο μαρσαρισμα για να γυρισει σε υγραεριο τι παιζει να ειναι?Eχει κανεις ιδεα για αυτο το φαινομενο(δεν θελω να πιστευω οτι ειναι προβλημα)..παλια δεν το κανε..γυριζε υγραεριο και στο ρελαντι.
Οσο για τις τιμες παιδια σαμποταρετε οσους πρατηριουχους εχουν σπασει το ψυχολογικο φραγμα των 70 λεπτων! Αυτο κανω εγω.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οταν βαζεις μπρος το αμαξι ζεστο και δεν γυριζει σε υγραεριο και χρειαζεται ενα ελαφρο μαρσαρισμα για να γυρισει σε υγραεριο τι παιζει να ειναι?
Eχει κανεις ιδεα για αυτο το φαινομενο(δεν θελω να πιστευω οτι ειναι προβλημα)..παλια δεν το κανε..γυριζε υγραεριο και στο ρελαντι.
Εμένα ο εγκαταστάτης μου είπε για το δικό μου σύστημα, ότι πρέπει να υπάρχουν 3 προυποθέσεις από την στιγμή που θα εκκινήσω, για να γυρίσει σε υγραέριο.
- Να ζεσταθεί το μοτέρ
- Να περάσουν 30-40 δευτερόλεπτα από την εκκίνηση και
- Να ανέβουν οι στροφές στις 1.700 περίπου.
Εσένα σε ενδιαφέρει η τρίτη προυπόθεση. Από την πρώτη μέρα ισχύουν στο 100% και τα 3 παραπάνω.
Αρα, στην δική μου τουλάχιστον συσκευή, δεν είναι θέμα προβλήματος. Μήπως στο παρουσίαζε και παλιά και δεν το είχες παρατηρήσει;Για το σαμποτάζ στη τιμή του υγραερίου, στην Θεσσαλονίκη ο φθηνότερος το έχει πάει στο 0,74!!! Τι κάνουμε εδώ;;;
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Αν η τρύπα για την υποδοχή της πλήρωσης μπορεί να γίνει σε σημείο με ελαστικό / πλαστικό και όχι πάνω σε μέταλλο, είναι ακόμη καλύτερα.
Αυτό που είναι σωστό και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ είναι, ένα χάλκινο κολάρο γείωσης, στο μεταλλικό μέρος της τάπας, με ένα καλώδιο εύκαμπτο (τουλάχιστον 10 καρέ) και με σωστό ‘κος’ κολλημένο, στο σασί του αυτοκινήτου, και βάψιμο για να μην σκουριάσει, μετά το σφίξιμο. Αυτό εξαφανίζει τα επιρεύματα, άρα τους μικρό σπινθήρες. Και ρωτώ, πόσοι έχετε αυτό σύστημα ασφαλείας?.
Antonis-team. -
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Οταν βαζεις μπρος το αμαξι ζεστο και δεν γυριζει σε υγραεριο και χρειαζεται ενα ελαφρο μαρσαρισμα για να γυρισει σε υγραεριο τι παιζει να ειναι?
Eχει κανεις ιδεα για αυτο το φαινομενο(δεν θελω να πιστευω οτι ειναι προβλημα)..παλια δεν το κανε..γυριζε υγραεριο και στο ρελαντι.
Εμένα ο εγκαταστάτης μου είπε για το δικό μου σύστημα, ότι πρέπει να υπάρχουν 3 προυποθέσεις από την στιγμή που θα εκκινήσω, για να γυρίσει σε υγραέριο.
- Να ζεσταθεί το μοτέρ
- Να περάσουν 30-40 δευτερόλεπτα από την εκκίνηση και
- Να ανέβουν οι στροφές στις 1.700 περίπου.
Εσένα σε ενδιαφέρει η τρίτη προυπόθεση. Από την πρώτη μέρα ισχύουν στο 100% και τα 3 παραπάνω.
Αρα, στην δική μου τουλάχιστον συσκευή, δεν είναι θέμα προβλήματος. Μήπως στο παρουσίαζε και παλιά και δεν το είχες παρατηρήσει;Για το σαμποτάζ στη τιμή του υγραερίου, στην Θεσσαλονίκη ο φθηνότερος το έχει πάει στο 0,74!!! Τι κάνουμε εδώ;;;
Oσο ειναι...να πηγαινετε στον φθηνοτερο...αν ειναι και εγκαταστατης πειτε του τιποτα καμια σποντα...
Επειδη ειμαι λιγο ψειρας και αυτα τα θυμαμαι καλα δεν το κανε παλια αυτο, γυριζε με ρελαντι σε υγραεριο. Να τονισω οτι μιλαω για την πρωτη φορα οταν βαλω μπρος την μηχανη(ακομη και ζεστη μετα απο ταξιδι)..υστερα αν παιζω με τον διακοτη βενζινη-υγραεριο γυριζει με ρελαντι χωρις να θελει μαρσαρισμα.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
.... και την φιάλη μακριά από την πίσω πόρτα, όχι στην ρεζέρβα........ ένα χάλκινο κολάρο γείωσης, στο μεταλλικό μέρος της τάπας, με ένα καλώδιο εύκαμπτο (τουλάχιστον 10 καρέ) και με σωστό ‘κος’ κολλημένο, στο σασί του αυτοκινήτου, και βάψιμο για να μην σκουριάσει, μετά το σφίξιμο. Αυτό εξαφανίζει τα επιρεύματα, άρα τους μικρό σπινθήρες. Και ρωτώ, πόσοι έχετε αυτό σύστημα ασφαλείας........
κ. Αντώνη συμφωνώ μαζί σου.
Με δυο κουβέντες αναδεικνύεις την επικινδυνότητα που έχει η τοποθέτηση της δεξαμενής υγραερίου στο χώρο της ρεζέρβας ιδίως σε μικρά 5θυρα- 3θυρα . Για να μη παρεξηγηθώ και στο δικό μου εκεί την είχα στο χώρο της ρεζέρβας άλλα παρηγοριόμουν από τη σκέψη ότι το αμάξι ήταν μεγάλο 4θυρο. Όμως έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως η κοιλότητα της ρεζέρβας μαζί με τη ρεζέρβα είναι η ασπίδα της δεξαμενής βενζίνης άλλα και των πίσω επιβατών σε συνδυασμό βέβαια με το '' τούνελ της μετάδοσης'' (δεν είναι βέβαια '' τούνελ της μετάδοσης'' η ραχοκοκαλιά του σασί είναι, αυτό μας έλειπε 25 χρόνια μετά την επικράτηση της μπροστινής κίνησης!) και τους μαρσπιέδες.
Όσο για το χάλκινο κολάρο που λές να σου απαντήσω ,κανένας δε το βάζει . Πάντως έχω δεί ηχοσυστηματάδες να φτιάχνουν μερακλίδικες γειώσεις (γείωση είναι αυτό που περιγράφεις), μάλλον έμαθαν απο τα αμάξια που έκαψαν, σιγά σιγά θα μάθουν και οι υγραεράδες, μακάρι να μη χρειαστεί να καούν αυτοκίνητα πρώτα! -
Γιάννενα Φαρμάκης 0.70 Ε/λιτρο.
Σκέφτομαι να βάλω και στο corsa d, lpg, γνωρίζει κάποιος κανένα **φτηνό **εγκαταστάτη στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης ή ακόμη και στους όμορους νομούς, κάτι έχω ακούσει για Γιαννιτσα. -
Βρες καλύτερα κάποιον **επαγγελματία **εγκαταστάτη
-
Αν δεν κάτσεις πάνω από το κεφάλι τους το 99% ειναι ερασιτέχνες τσαπατσούλιδες και άρπα κόλα.
-
Για το σαμποτάζ στη τιμή του υγραερίου, στην Θεσσαλονίκη ο φθηνότερος το έχει πάει στο 0,74!!! Τι κάνουμε εδώ;;;
εμείς εδώ στην βόρεια ελλαδα θα βάζουμε υγραέριο από Βουλγαρία όπου η τιμή του είναι ~0,65€ οτ λιτρο
Κκάτι ήξερα και έβαλα μεγάλο ρεζερβουάρ -
και στη Βουλγαρία αυξήθηκε η τιμή του, από 0,55 περίπου το καλοκαίρι έφτασε 0,65 τώρα.Μάλλον κι αυτοί λόγω αυξημένης πελατείας από Ελλάδα αύξησαν τις τιμές
-
λαρισα 0.746 ο ενας και 0.78 ο αλλος πριν 2 βδομαδες περιπου
βλεπετε ο δευτερος ειναι μεσα στη πολη ενω ο πρωτος εξω
και φυσικα πηγαινω στο πρωτο -
Η τιμή στη BP στο Γέρακα ήταν σήμερα 0,725 / λίτρο, όσο ακριβώς και στο επόμενο κοντινό βενζινάδικο (JetOil στο Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας). Σηκώθηκα κι έφυγα και πήγα στη Μεταμόρφωση (όπου υποτίθεται σύμφωνα με το gasprice.gr θα είχε τιμή 0,69). Τελικά κι εκεί είχε ανέβει η τιμή σε 0,72. Ρώτησα τον Πακιστανό που ήταν στην αντλία για ποιο λόγο ανέβηκε η τιμή και η απάντησή του ήταν: 'Έτσι συμβαίνει το χειμώνα'.
Εδώ που τα λέμε, μάλλον είχε κάποιο δίκιο και πιθανότατα η αυξημένη τιμή πρέπει να προήλθε από διεθνή άνοδο της τιμής.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης οι μέσες τιμές δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα εδώ: http://ec.europa.eu/energy/observatory/ ... tin_en.htmΟι τιμές για LPG - motor fuel (1000L) (I) στις 25/10/2010 & 8/11/2010 ήταν:
................................25/10 - 8/11.........
Belgium (EUR)............. 609.00 - 627.00
Bulgaria (BGN)............ 575.38 - 585.33
Czech Republic (CZK).. 586.58 - 585.27
Estonia (EEK)..............632.73 - 632.73
France (EUR)............. 772.70 - 747.00
Germany (EUR).......... 627.96 - 633.96
Hungary (HUF)........... 726.84 - 721.44
Italy (EUR)............... 660.89 - 672.50
Latvia (LVL)............... 548.27 - 548.43
Lithuania (LTL).......... 596.65 - 597.75
Luxembourg (EUR)... 553.05 - 580.19
Netherlands (EUR) .... 733.00 - 749.00
Poland (PLN)........... 581.19 - 583.27
Portugal (EUR)......... 682.00 - 685.00
Romania (RON)........ 554.36 - 551.84
Slovakia (EUR)......... 501.00 - 526.00
Slovenia (EUR)........ 695.86 - 728.82
Spain (EUR)............ 605.38 - 609.79Άρα σε 13 χώρες ακρίβυνε το υγραέριο και μόνο σε 4 μειώθηκε η τιμή του το συγκεκριμένο διάστημα. Σε 1 χώρα παρέμεινε σταθερή.
Φυσικά, η Ελλάδα δε στέλνει τιμές και έτσι όπως πάμε, πρέπει πολύ σύντομα να είμαστε οι ακριβότεροι και στο υγραέριο... -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Αν δεν κάτσεις πάνω από το κεφάλι τους το 99% ειναι ερασιτέχνες τσαπατσούλιδες και άρπα κόλα.Δεν θελουν να εισαι πανω απο το κεφαλι τους...τσαντιζονται! Ειδικα οσο πιο πολυ ψαχουλας εισαι σε θεωρουνε παραξενο και δεν ξερω κατα ποσο καλο ειναι αυτο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αν δεν κάτσεις πάνω από το κεφάλι τους το 99% ειναι ερασιτέχνες τσαπατσούλιδες και άρπα κόλα.
Δεν θελουν να εισαι πανω απο το κεφαλι τους...τσαντιζονται! Ειδικα οσο πιο πολυ ψαχουλας εισαι σε θεωρουνε παραξενο και δεν ξερω κατα ποσο καλο ειναι αυτο.
Φανταζομαι οτι κανεις δεν θελει στην δουλεια του καποιον πανω απο το κεφαλι του συνεχεια.Ειδικα αν ειναι ασχετος με το αντικειμενο.Να θες ομως να εισαι κοντα και να παρακολουθεις χωρις να εμποδιζεις τους τεχνικους νομιζω οτι ειναι θεμιτο.
Δεν ξερω τι γινεται ομως σε περιπτωση ατυχηματος.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν θελουν να εισαι πανω απο το κεφαλι τους...τσαντιζονται! Ειδικα οσο πιο πολυ ψαχουλας εισαι σε θεωρουνε παραξενο και δεν ξερω κατα ποσο καλο ειναι αυτο.
Φανταζομαι οτι κανεις δεν θελει στην δουλεια του καποιον πανω απο το κεφαλι του συνεχεια.Ειδικα αν ειναι ασχετος με το αντικειμενο.Να θες ομως να εισαι κοντα και να παρακολουθεις χωρις να εμποδιζεις τους τεχνικους νομιζω οτι ειναι θεμιτο.
Δεν ξερω τι γινεται ομως σε περιπτωση ατυχηματος.
To να εισαι παραπερα και να μην βλεπεις τι κανουν τι νοημα εχει να περιμενεις τοσες ωρες? Εδω που τα λεμε δεν ειναι και ευκολο να εισαι πανω στο καπο του αυτοκινητου σου διοτι εμποδιζεις...Σηκωνεσαι και φευγεις και οταν ειναι ετοιμο σε παιρνουν τηλ.
-
Εντάξει, υπέρβαλα για να δώσω την άποψη που έχω για τα κάθε είδους συνεργεία του τύπου ''καθήστε στην αίθουσα αναμονής'' και επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου η διακριτική παρακολούθηση συνηστάται.
-
Οι παλιοι υγραεριοκινητοι ας μας πουνε αν ισχυει αυτο δηλαδη οτι το χειμωνα τσιμπαει η τιμη του υγραεριου.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω ότι αναμενόταν κάτι τέτοιο και αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας του πολίτη θα χειροτερεύει μέχρι να φτάσει σε ένα σημείο ισορροπίας ανάμεσα στο κέρδος από την κατανάλωση σε σχέση με την τιμή τοποθέτησης και την απώλεια χώρου αποσκευών.
Καλό είναι όσοι σκέφτονται για μετατροπή να υπολογίσουν διάφορες τιμές γκαζιού στο αν τους συμφέρει και πότε θα βγάλουν τα λεφτά της τοποθέτησης και θα αρχίσουν να βγάζουν κέρδος. Πιθανότατα θα βρεθεί ότι πολλοί με μικρά σχετικά αυτοκίνητα και με όχι πολλά χλμ/έτος θα δυσκολευτούν να ξεχρεώσουν...
Με +10% κατανάλωση είναι σαν το κόστος του γκαζιού να είναι +10%. Αν λοιπόν το βάλουμε ότι θα πάει 90λεπτά +10 πάει 1 ευρώ. Έστω ότι κρατάει τη διαφορά με βενζίνη στο 0,5 ευρώ/λτ και 1500 ευρώ εγκατάσταση.
Με 10λτ κατανάλωση και 15000χλμ θέλει 1500λτ δηλαδή 750 ευρώ κέρδος άρα 2 χρόνια.
Αν όμως το πάνε στο 1ευρώ +0,10 για την κατανάλωση η διαφορά πέφτει στο 0,4 και το κέρδος στα 600 και θέλεις 2,5 χρόνια. Με μικρότερη κατανάλωση πχ 8λτ θέλεις 1200λτ και το κέρδος στα 480 ευρώ οπότε πλέον θέλεις 3 χρόνια...Οι παλιοί προλάβαμε και κάναμε απόσβεση. Από 1-1-2011 μαζί με πάρα πολλές αυξήσεις της αγαθοεργούς κυβέρνησης είναι μέσα και το υγραέριο όπως σταδιακά πραγματοποιείται. Από τώρα τρίβουν τα χέρια τους στη κυβέρνηση.
Υγραεριοκίνηση!