-
7 λίτρα σε βενζίνη, 7 λίτρα και σε υγραέριο, είναι τουλάχιστον 20% πιό φτωχό από ότι πρέπει. Ακόμα και τίποτα να μην παθαίνει ο κινητήρας σου δουλεύοντας τόσο φτωχός (δες και τι καταναλώσεις έχουν μαμά εγκαταστάσεις υγραερίου από Fiat κλπ που έγραψα και σε προηγούμενη σελίδα), έχεις και γ@μώ τους αρύθμιστους κινητήρες και αρκετά μονοξείδια να φεύγουν από τον θάλαμο καύσης, λόγω ελλειπούς καύσης. Ο χάρτης που σου έχει φτιάξει ο μάστορας είναι λογικά οκ στο ρελαντί για να περνάει ΚΤΕΟ, αλλά όπου αλλού μάλλον γίνεται πάρτυ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ΔΕΝ μπορεί να θεωρείται 'πράσινη' μετατροπή, η μετατροπή που κάνει ο κάθε άσχετος γκαραζιέρης, που μπορεί να είναι αρχιτσάκαλος στο να μοντάρει το κιτ, αλλά δεν ξέρει την τύφλα του στο να το κάνει να δουλέψει όπως πρέπει...
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Εγώ θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με την icom στην Ιταλία και να ζητήσεις εγγράφως να σου βεβαιώσουν οτι ο κινητήρας σου δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο από το συγκεκριμένο κωδικό λάθους.
Είμαι σίγουρος οτι δεν θα σου δώσουν τέτοια γραπτή διαβεβαίωση.το σκεφτομαι αλλα ειναι και γ.μω τις διαδικασιες(και πως να ξερουν τι εχει κανει το μαστορι εδω?)
Έχεις JTG ???? Τι αυτοκίνητο έχεις???
Αν έχει JTG ICom τότε.......
Που είναι ο ρυθμιστής πίεσης???? αν είναι μέσα στην μηχανή, τσεκάρισε αν είναι ζεστός την ώρα που σου ανάβει το λαμπάκι ??? είναι ζεστός όταν φτάνεις στο σπίτι μετά την δουλειά????
Αν ναι, πες στον εγκαταστάτη να σου αλλάξει θέση του ρυθμιστή πίεσης!
Και εγώ είχα προβλήματα με την κατανάλωση και με τα ρεταρίσματα...
μου άλλαξε θέση του ρυθμιστή και μου μεγάλωσε την διατομή των μπέκ και τη κατανάλωση έγινε καλύτερη και σταμάτησαν τα ρεταρίσματα!!!Τσεκάρισέ το!!!
-
asteris θα το τσεκαρω συντομα για να δω αν φταιει το φτωχο μιγμα.Aλλα ολες οι μαμα μετατροπες καταναλωνουν αρκετα παραπανω προφανως για να μην εχουν ολα αυτα που εχουμε εμεις...
tgi εχω opel astra g 1.6 2003 με icom jtg . Ο ρυθμιστής ειναι μεσα στο αμαξι και νορμαλ ειναι κρυος αλλα δεν το τσεκαρησα στο ρεταρισμα(που συνηθως γινετε στο σταματα-ξεκινα σε κινηση και αραια χρονικα,οχι παντα).ισως φταιει αυτο.Το λαμπακι οσο καιω υγραεριο ειναι παντα αναμενο,μολις το γυρίσω σε βενζινα μετα απο 50-100χλμ σβηνει... Οταν λες διατομη ενωεις μεγαλητερα ακροφυσια στα μπεκ?
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
tgi εχω opel astra g 1.6 2003 με icom jtg . Ο ρυθμιστής ειναι μεσα στο αμαξι και νορμαλ ειναι κρυος αλλα δεν το τσεκαρησα στο ρεταρισμα(που συνηθως γινετε στο σταματα-ξεκινα σε κινηση και αραια χρονικα,οχι παντα).ισως φταιει αυτο.Το λαμπακι οσο καιω υγραεριο ειναι παντα αναμενο,μολις το γυρίσω σε βενζινα μετα απο 50-100χλμ σβηνει... Οταν λες διατομη ενωεις μεγαλητερα ακροφυσια στα μπεκ?ναι μεγαλύτερη διατομή τα ακροφύσια !!!
Εχουν νούμερα... Εγώ που είχα πρόβλημα με το λαμπάκι του κινητήρα να ανάβει είχα το C1, τώρα έχω το C4 και έχουν σταματήσει όλα αυτά!!! -
Ο χρήστης tgi έγραψε:
tgi εχω opel astra g 1.6 2003 με icom jtg . Ο ρυθμιστής ειναι μεσα στο αμαξι και νορμαλ ειναι κρυος αλλα δεν το τσεκαρησα στο ρεταρισμα(που συνηθως γινετε στο σταματα-ξεκινα σε κινηση και αραια χρονικα,οχι παντα).ισως φταιει αυτο.Το λαμπακι οσο καιω υγραεριο ειναι παντα αναμενο,μολις το γυρίσω σε βενζινα μετα απο 50-100χλμ σβηνει... Οταν λες διατομη ενωεις μεγαλητερα ακροφυσια στα μπεκ?
ναι μεγαλύτερη διατομή τα ακροφύσια !!!
Εχουν νούμερα... Εγώ που είχα πρόβλημα με το λαμπάκι του κινητήρα να ανάβει είχα το C1, τώρα έχω το C4 και έχουν σταματήσει όλα αυτά!!!η καταναλωση σου τωρα ποσο αλλαξε?
-
Καλησπέρα φίλοι μου
Παρακολουθώ την συζήτησή σας και μου έμεινε η απορία για το δικό μου αυτοκίνητο getz που έκανα υγραέριο. Η κατανάλωσή του είναι στα 7,5-8 λίτρα. Το σύστημα είναι της ιταλικής BRC. Στο τελευταίο σέρβις ο μηχανικός μου είπε ότι το μίγμα είναι πολύ πλούσιο με αποτέλεσμα να κιτρινήσουν τα μπουζί , οπότε και το χαμήλωσα λίγο. Υπάρχει κίνδυνος να πάθω ζημιά; -
ενώ περιμένω ότι θα αυξηθεί η κατανάλωση, σε συνδυασμό με μετακίνηση του ρυθμιστή πίεσης σε ουδέτερο μέρος της μηχανής όπου δεν ζεσταίνεται, η κατανάλωση έπεσε λίγο!!!
Στην πριν κατάσταση η διατομή των ακροφυσίων ήταν C1 και είχα κατανάλωση 240χιλ / 36 λίτρα!!!
τώρα με διατομή ακροφυσίων C4 έχω 260 χιλ / 36 λίτρα !!! -
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Καλησπέρα φίλοι μου
Παρακολουθώ την συζήτησή σας και μου έμεινε η απορία για το δικό μου αυτοκίνητο getz που έκανα υγραέριο. Η κατανάλωσή του είναι στα 7,5-8 λίτρα. Το σύστημα είναι της ιταλικής BRC. Στο τελευταίο σέρβις ο μηχανικός μου είπε ότι το μίγμα είναι πολύ πλούσιο με αποτέλεσμα να κιτρινήσουν τα μπουζί , οπότε και το χαμήλωσα λίγο. Υπάρχει κίνδυνος να πάθω ζημιά;lampro χωρις να ειμαι ειδικος καλητερα να συμβουλευτης τον εγκαταστατη σου, και αν ειναι σαν τον δικο μου ο θεος βοηθος.εγω παντος την ειδα ως εξης:1)το αμαξι μου με ειχε ψοφισει στις ζημιες,τι θα μου κανει αλλη μια?2)μονο κερδος θα εχω απο αυτο(αυτονομια,δεν ξεμενει το βενζιναδικο οπως προσφατα,το αμαξι παει καλητερα κτλ...) και 3)αν ειναι να τα δωσω καπου(αν παθω ζημια) ασ τα δωσω οπουδηποτε αλλου εκτος απο βενζινη γιατι το ξεφτελησαν...
Γι αυτο σου λεω....δες το θετικα γιατι θα χτικιάσης
tgi....θα το εξετασω διεξωδικα.ευχαριστω
-
Παρακολουθώ τη συζήτηση αυτή εδώ και 1 μήνα περίπου. Έβαλα υγραέριο (Seat Leon, 1.6 Αύγουστος 2005 το προηγούμενο μοντέλο, 117000 χλμ) με σύστημα Prins τέταρτης γενιάς και σύστημα λίπανσης βαλβίδων Valvecare και κόστος 1800 ευρώ. Το σκεπτικό ήταν να βάλω από τα καλύτερα της 4ης γενιάς, καθώς δεν ήθελα (λόγω κόστους και γιατί δεν είχα πειστεί) να βάλω 5ης γενιάς.
Την πρώτη ημέρα που το πήρα άναψε το λαμπάκι για τον αισθητήρα καυσίμων και δεν έσβηνε. Το πήγα στο συνεργείο μου, το μηδένησαν δεν βρήκαν τίποτα συγκεκριμένο, ξανάναψε το απόγευμα, το ξανακοίταξα την επόμενη, πάλι τίποτα συγκεκριμένο, αλλά μετά από επιμονή του εγκαταστάτη άλλαξα αισθητήρα λάμδα (200 ευρώ). Το λαμπάκι ξανάναψε μετά από 2 ημέρες, αλλά το πήγα για ρύθμιση και μου είπαν ότι είχε μαλακώσει εντωμεταξύ η μεμβράνη του πνεύμονα και είχε αλλάξει η πίεσή του (τα λόγια τους όσο πιο καλά τα θυμάμαι), την οποία και ρύθμισαν επί τόπου. Έχουν περάσει 4 ημέρες και δεν έχω δει κανένα πρόβλημα. Δεν είμαι σίγουρος ότι έπρεπε να αλλάξει ο αισθητήρας, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Να σημειώσω ότι το λαμπάκι δεν άναψε ποτέ στη βενζίνη.
Το μόνο θέμα που έχω προς το παρόν είναι ότι όταν το αμάξι είναι στο ρελαντί κάποιες φορές ανεβάζει στροφές (από 650 φθάνει 1000) όταν είμαι σε πολλή κίνηση και παίζει μεταξύ αυτών των ορίων. Για να σταματήσει είτε ξεκινάς, είτε ανεβάζεις στιγμιαία τις στροφές στις 1500. Από την τελευταία ρύθμιση έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί το φαινόμενο, ίσως επειδή και εγώ του δίνω λίγο παραπάνω στροφές στην πρώτη (γενικά προσέχω να μην δουλεύει με ταχύτητα μέσα ο κινητήρας κάτω από τις 1000 στροφές). Μία δύο φορές που ξεχάστηκα και δούλεψε η πρώτη για μερικά δευτερόλεπτα κάτω από τις 1000 στροφές μου το έκανε. Έχει τύχει κάτι αντίστοιχο σε κάποιον από εσάς; Υποπτεύομαι ότι δεν υπάρχει απόλυτη συνεργασία μεταξύ των εγκεφάλων σε πολύ χαμηλές στροφές (κάτω από τις 1000). Από ρεταρίσματα δεν έχω καταλάβει τίποτα.
΄Οσον αφορά στην κατανάλωση έχω κάνει μέχρι τώρα 953 χλμ (υπεραστικό 453, ημιαστικό 200, αστικό 300) με 39 ευρώ, τιμή λίτρου από 0.649 ως 0.68. Στο υπεραστικό η κατανάλωση ήταν περίπου 8.8 λίτρα/100 χλμ (συντηρητική οδήγηση όχι πάνω από 120, αλλά με το λαμπάκι να φωτάει), ενώ για τα υπόλοιπα χιλιόμετρα 9.7 στο ημιαστικό και 10 στο αστικό κομμάτι. Προσπαθώ βέβαια να μην σκέφτομαι με λίτρα, αλλά με τελικό κόστος ανά χιλιόμετρο. Υπολογίζω ότι θα εξοικονομώ περίπου 50-60 ευρώ ανά 1000 χιλιόμετρα.
Ο μηχανικός από το συνεργείο και εγώ δεν έχουμε καταλάβει διαφορά στην απόδοση. Το Σ/Κ θα το δώσω στον κουμπάρο μου να το δοκιμάσει χωρίς να ξέρει τι καύσιμο θα καίει, ώστε να είναι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται. Βέβαια, έχω αλλάξει και δίσκο πλατό, και περιμένω από εβδομάδα που θα έχει στρώσει να το ζορίσω για να δω ακριβώς τι γίνεται.
Η μαμακία είναι ότι έχω πληρώσει και για σύστημα λίπανσης (Valvecare), το οποίο λόγω της απεργίας των μεταφορέων κάνει διακοπές στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω να το βάλω από βδομάδα.
Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να πάω ΚΤΕΟ και υπουργείο για την αλλαγή της άδειας αυθημερόν;
ΟΥΦ, τα είπα και ξένοιασα....... Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά έπρεπε να τα πω κάπου!!!!
-
Ξαναδές τις τιμές.
Πρώτον είναι 100gr/km CO2 όχι CO.
Δεύτερον το 17 θα είναι %vol και όχι gr/km.Εχεις δικιο ειναι επι τοις εκατο και οχι για C02. Εβγαλα σκαναρισμα του ελεγχου και θα το ανεβασω για να δειτε πως ειναι.
Καμια πληροφορια για τυχον εξτρα κοσοτ ςστο υπουργειο μεταφορων (μηχανολογικο) για την αδεια σε υγραεριο?
-
Σε μια έρευνα αγοράς που έκανα για το αυτοκίνητό μου suzuki grand vitara 2,5 v6 (2500 κυβικά εκατοστά εξακύλινδρο) μοντέλο 2000 βρήκα τις εξής τιμές : landirenzo και stargas 1800euro , icom jtg 5ης γενιας 2 χρόνια εγγύηση 2200-2500euro και vialle 3000euro. Προφανως σκέφτομαι να επιλέξω την πιο οικονομικη λύση landirenzo και stargas 1800euro χωρις να αποκλείω κάποιο απο τα υπόλοιπα . Ευχαριστω οποιονδήποτε φίλο έχει τοποθετήσει ενα απο τα παραπάνω συστήματα να μου πεί την γνωμη του ή το έχει ψάξει και έχει διαμορφώσει άποψη.
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Ξαναδές τις τιμές.
Πρώτον είναι 100gr/km CO2 όχι CO.
Δεύτερον το 17 θα είναι %vol και όχι gr/km.Εχεις δικιο ειναι επι τοις εκατο και οχι για C02. Εβγαλα σκαναρισμα του ελεγχου και θα το ανεβασω για να δειτε πως ειναι.
Καμια πληροφορια για τυχον εξτρα κοσοτ ςστο υπουργειο μεταφορων (μηχανολογικο) για την αδεια σε υγραεριο?
17% μονοξείδιο? Είσαι σίγουρος? Μήπως 0.17%? Επιτρεπόμενο στο ΚΤΕΟ για βενζίνα είναι 0,1% και κάτω, για σήκωσε το σκανάρισμά σου να δούμε...
-
Ο χρήστης konos έγραψε:
Παρακολουθώ τη συζήτηση αυτή εδώ και 1 μήνα περίπου. Έβαλα υγραέριο (Seat Leon, 1.6 Αύγουστος 2005 το προηγούμενο μοντέλο, 117000 χλμ) με σύστημα Prins τέταρτης γενιάς και σύστημα λίπανσης βαλβίδων Valvecare και κόστος 1800 ευρώ. Το σκεπτικό ήταν να βάλω από τα καλύτερα της 4ης γενιάς, καθώς δεν ήθελα (λόγω κόστους και γιατί δεν είχα πειστεί) να βάλω 5ης γενιάς.Την πρώτη ημέρα που το πήρα άναψε το λαμπάκι για τον αισθητήρα καυσίμων και δεν έσβηνε. Το πήγα στο συνεργείο μου, το μηδένησαν δεν βρήκαν τίποτα συγκεκριμένο, ξανάναψε το απόγευμα, το ξανακοίταξα την επόμενη, πάλι τίποτα συγκεκριμένο, αλλά μετά από επιμονή του εγκαταστάτη άλλαξα αισθητήρα λάμδα (200 ευρώ). Το λαμπάκι ξανάναψε μετά από 2 ημέρες, αλλά το πήγα για ρύθμιση και μου είπαν ότι είχε μαλακώσει εντωμεταξύ η μεμβράνη του πνεύμονα και είχε αλλάξει η πίεσή του (τα λόγια τους όσο πιο καλά τα θυμάμαι), την οποία και ρύθμισαν επί τόπου. Έχουν περάσει 4 ημέρες και δεν έχω δει κανένα πρόβλημα. Δεν είμαι σίγουρος ότι έπρεπε να αλλάξει ο αισθητήρας, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Να σημειώσω ότι το λαμπάκι δεν άναψε ποτέ στη βενζίνη.
Το μόνο θέμα που έχω προς το παρόν είναι ότι όταν το αμάξι είναι στο ρελαντί κάποιες φορές ανεβάζει στροφές (από 650 φθάνει 1000) όταν είμαι σε πολλή κίνηση και παίζει μεταξύ αυτών των ορίων. Για να σταματήσει είτε ξεκινάς, είτε ανεβάζεις στιγμιαία τις στροφές στις 1500. Από την τελευταία ρύθμιση έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί το φαινόμενο, ίσως επειδή και εγώ του δίνω λίγο παραπάνω στροφές στην πρώτη (γενικά προσέχω να μην δουλεύει με ταχύτητα μέσα ο κινητήρας κάτω από τις 1000 στροφές). Μία δύο φορές που ξεχάστηκα και δούλεψε η πρώτη για μερικά δευτερόλεπτα κάτω από τις 1000 στροφές μου το έκανε. Έχει τύχει κάτι αντίστοιχο σε κάποιον από εσάς; Υποπτεύομαι ότι δεν υπάρχει απόλυτη συνεργασία μεταξύ των εγκεφάλων σε πολύ χαμηλές στροφές (κάτω από τις 1000). Από ρεταρίσματα δεν έχω καταλάβει τίποτα.
΄Οσον αφορά στην κατανάλωση έχω κάνει μέχρι τώρα 953 χλμ (υπεραστικό 453, ημιαστικό 200, αστικό 300) με 39 ευρώ, τιμή λίτρου από 0.649 ως 0.68. Στο υπεραστικό η κατανάλωση ήταν περίπου 8.8 λίτρα/100 χλμ (συντηρητική οδήγηση όχι πάνω από 120, αλλά με το λαμπάκι να φωτάει), ενώ για τα υπόλοιπα χιλιόμετρα 9.7 στο ημιαστικό και 10 στο αστικό κομμάτι. Προσπαθώ βέβαια να μην σκέφτομαι με λίτρα, αλλά με τελικό κόστος ανά χιλιόμετρο. Υπολογίζω ότι θα εξοικονομώ περίπου 50-60 ευρώ ανά 1000 χιλιόμετρα.
Ο μηχανικός από το συνεργείο και εγώ δεν έχουμε καταλάβει διαφορά στην απόδοση. Το Σ/Κ θα το δώσω στον κουμπάρο μου να το δοκιμάσει χωρίς να ξέρει τι καύσιμο θα καίει, ώστε να είναι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται. Βέβαια, έχω αλλάξει και δίσκο πλατό, και περιμένω από εβδομάδα που θα έχει στρώσει να το ζορίσω για να δω ακριβώς τι γίνεται.
Η μαμακία είναι ότι έχω πληρώσει και για σύστημα λίπανσης (Valvecare), το οποίο λόγω της απεργίας των μεταφορέων κάνει διακοπές στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω να το βάλω από βδομάδα.
Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να πάω ΚΤΕΟ και υπουργείο για την αλλαγή της άδειας αυθημερόν;
ΟΥΦ, τα είπα και ξένοιασα....... Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά έπρεπε να τα πω κάπου!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ KONOS, ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ FORUM.
-
Μπορει καποιος να μου πει αναλυτικα τι χαρτια χρειαζονται για το κτεο? Τα κτεο παντως που πηρα τηλεφωνο ακομα ψαχνουν τα εγραφα τους για να μου πουν. Σκεφτομαι να κανω την μετατροπη στην φλωρινα γιατι δεν μου αρεσει να με εκμεταλευται ο καθε καιροσκόπος... Καποιος που εχει κανει την μετατροπη στο συγκεκριμενο συνεργειο μπορει να με ενημερωσει για κτεο - ποιοτητα εργασιων? Απο οτι ειδα τα εξαρτηματα που κανει την εγκατασταση εχουν πιστοποιηση http://www.yme.gr/?tid=996&aid=0
-
τα χαρτια που χρειάζεσαι θα στα δώσει ο εγκαταστάτης σου
-
Ο χρήστης dalamaidis έγραψε:
Μπορει καποιος να μου πει αναλυτικα τι χαρτια χρειαζονται για το κτεο? Τα κτεο παντως που πηρα τηλεφωνο ακομα ψαχνουν τα εγραφα τους για να μου πουν. Σκεφτομαι να κανω την μετατροπη στην φλωρινα γιατι δεν μου αρεσει να με εκμεταλευται ο καθε καιροσκόπος... Καποιος που εχει κανει την μετατροπη στο συγκεκριμενο συνεργειο μπορει να με ενημερωσει για κτεο - ποιοτητα εργασιων? Απο οτι ειδα τα εξαρτηματα που κανει την εγκατάσταση εχουν πιστοποιηση http://www.yme.gr/?tid=996&aid=0ψάξε λίγο στο forum!!!
έχω κάνει δύο αναλυτικότατα post!!!search is the best friend at forums!!!
-
@ konos έχω το ιδιο σύστημα εδώ και 5000χλμ σε hyundai τπτ δεν παρουσίασε... ψάξου λίγο με τον εγκαταστάτη... κάποια χαζομαρα έχει κανει ...
-
Σχετικα με την διαδικασια του ΚΤΕΟ, οριστε και ο ελεγχος μου.
Δεκτο καθε σχολιο.
-
Γεία σας και απο εμένα , παρακολουθώ τη συζήτηση με πολύ ενδιαφέρον για περισσότερο απο δύο μήνές και τελικά έχω αποφασίσει να βάλω υγραέριο μιας και κάνω πάνω από 20.000 χλμ το χρόνο. Έχω opel astra h 1.6 2007 και έχω πάρει αρκετές προσφορές με μεγάλες διαφορές στη τιμή από 900Ε μέχρι και 1800Ε. Τα συστήματα για τα οποία έχω πάρει προσφορές είναι Stag και Lovato στα 900, Ac στα 1400 και Prins στα 1800. Αν κάποιος έχει βάλει κάποιο και μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
Μπορει καποιος να μου πει αναλυτικα τι χαρτια χρειαζονται για το κτεο? Τα κτεο παντως που πηρα τηλεφωνο ακομα ψαχνουν τα εγραφα τους για να μου πουν. Σκεφτομαι να κανω την μετατροπη στην φλωρινα γιατι δεν μου αρεσει να με εκμεταλευται ο καθε καιροσκόπος... Καποιος που εχει κανει την μετατροπη στο συγκεκριμενο συνεργειο μπορει να με ενημερωσει για κτεο - ποιοτητα εργασιων? Απο οτι ειδα τα εξαρτηματα που κανει την εγκατάσταση εχουν πιστοποιηση http://www.yme.gr/?tid=996&aid=0
ψάξε λίγο στο forum!!!
έχω κάνει δύο αναλυτικότατα post!!!search is the best friend at forums!!!
thanks for your help Mr ''tgi''
Υγραεριοκίνηση!