-
Ο χρήστης G-ATOS έγραψε:
Έχω βάλει υγραέριο στο i20 μου που είναι 1,4 100hp. Ουσιαστικά πρόκειται για τον ίδιο κινητήρα Hyundai-Kia που φοράνε και τα i30-ceed, με λίγο διαφορετικές ρυθμίσεις. Μέχρι στιγμής με 40.000 περίπου χιλιόμετρα δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Μοναδική μικρο-βλάβη στα 30 χιλιάδες περίπου χιλιόμετρα, ένα από τα μπεκ που ψεκάζουν υγραέριο με κόστος αντικατάστασης 15 ευρώ. Πιθανώς από ότι μου είπε ο εγκαταστάτης από κακή ποιότητα υγραερίου που έβαλα. Το αμάξι δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στη λειτουργία του κινητήρα ούτε σε απόκριση ούτε σε ρελαντί, απλώς άναψε το check engine. Πάντως ανεξαρτήτως κινητήρα και συστήματος υγραερίου καλό είναι να μην πιέζεις υπερβολικά το κινητήρα και να μην οδηγείς συχνά σε υψηλές στροφές. Μακροπρόθεσμα και σε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμα, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για την απροβλημάτιστη λειτουργία με πλήρη βεβαιότητα...Εχεις κανει ελεγχο στα διακενα των βαλβιδων? Αν οχι μην εισαι βεβαιος οτι δεν εχουν αρπαξει.
-
Ναι στα 30 χιλιάδες χμ με υγραέριο και σύνολο κινητήρα 55.000χμ. Κανονικά ο έλεγχος σύμφωνα με το βιβλίο συντηρησης γίνεται ανά 95 χιλιάδες χμ η ανά 4 χρονια. Εννοειται χωρίς τη μετατροπή σε lpg. Τώρα τον επόμενο μηνα που θα παω για σέρβις πάλι με το καλό, σκέφτομαι προληπτικά έναν νέο ελεγχο να είμαι βεβαιος.
-
Κοιτα να σου πω κατι, να βεβαιωθεις οτι σου κανουν ελεγχο(αναμονη να κρυωσει πληρως ο κινητηρας, ανοιγμα ψευτοκαπακου και μετρημα με φιλλερ) αν πηγαινεις σε εξουσιοδοτημενο γιατι πολυ απλα δεν κανουν τιποτα συνηθως. Ο ελεγχος ειναι ακουστικος και αν δουλευει καλα λενε οκ κανενα προβλημα στις βαλβδιδες , ελεγθησαν!! Στο λεω βαση πειρας στα εξουσιοδοτημενα του ομιλου!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ενδιαφερομαι να βαλω κιτ υγραεριου σε ΚΙΑ ceed 1,4 109 HP MY 2008 .Καπου διαβασα οτι δεν πρεπει στον συγκεκριμενο κινητηρα λογω βαλβιδων.Θα ηθελα την συμβουλη σας.-
Θες καλο συστημα, αψογο μαστορα και ρυθμιση ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ με ψεκασμους βενζινης στα υψηλα φορτια. Μεχρι να σου αρπαξουν οι βαλβιδες θα ψαχνεις για καινουριο αμαξι.
Επισης ελεγχο στα διακενα καθε 30.000χλμ
Εχεις να μου συστησεις καποιο κιτ και συνεργειο? Η μου λες ναμην το επιχειρησωκαθολου?
-
Εχεις pm.
-
Σε Honda Accord 03 τοποθετήθηκε σύστημα υγραερίου Lovato στις 9-1-16.Μέχρι στιγμής με υγραέριο έχω κάνει 12.000 χιλιόμετρα.
Το αμάξι θα πάει για Service(Λάδια-φίλτρα).Θα κοιταχτούν και εάν χρειαστεί θα ρυθμιστούν οι βαλβίδες λόγω οτι έχουν περάσει ήδη 20.000 χιλιόμετρα απο την τελευταία ρύθμιση-έλεγχο.Η κατανάλωση με αέριο είναι 6,5λεπτά το χιλιόμετρο. -
Εχεις συστημα λιπανσης κατι?
Μπεκιερα παταξατε πανω τις παλιο-ηλεκτροβαλβιδες της lovato η βαλατε καμια hana ijection?
-
Ο χρήστης meletis_m έγραψε:
Θα κοιταχτούν και εάν χρειαστεί θα ρυθμιστούν οι βαλβίδες λόγω οτι έχουν περάσει ήδη 20.000 χιλιόμετρα απο την τελευταία ρύθμιση-έλεγχοΛίγα μου φαίνονται.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Θα κοιταχτούν και εάν χρειαστεί θα ρυθμιστούν οι βαλβίδες λόγω οτι έχουν περάσει ήδη 20.000 χιλιόμετρα απο την τελευταία ρύθμιση-έλεγχο
Λίγα μου φαίνονται.
Καλα κανει. Ειναι ρουτινα ο ελεγχος και η ρυθμιση παιχνιδι, με κοκορακκια ειναι και οχι με ροδελες καπελωτα και μαλακιες.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εχεις συστημα λιπανσης κατι?Μπεκιερα παταξατε πανω τις παλιο-ηλεκτροβαλβιδες της lovato η βαλατε καμια hana ijection?
Λαδιέρα δέν έχει τοποθετηθεί.Είναι το σύστημα που ψεκάζει και βενζίνη.Έχει ρυθμιστει να ψεκάζει 1 λίτρο βενζίνη/100χιλιόμετρα.
-
Δεν επερνε δυναμικη ρυθμιση? Δηλαδη αναλογα το φορτιο και τις στροφες? Τι μαρκα ειναι?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν επερνε δυναμικη ρυθμιση? Δηλαδη αναλογα το φορτιο και τις στροφες? Τι μαρκα ειναι?Δέν γνωρίζω ακρίβως το τύπο του συστήματος.Είναι η καλή έκδοση της Lovato.Τήν έχουμε συνδέσει και με τη θύρα obd2.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Θα κοιταχτούν και εάν χρειαστεί θα ρυθμιστούν οι βαλβίδες λόγω οτι έχουν περάσει ήδη 20.000 χιλιόμετρα απο την τελευταία ρύθμιση-έλεγχο
Λίγα μου φαίνονται.
Καλα κανει. Ειναι ρουτινα ο ελεγχος και η ρυθμιση παιχνιδι, με κοκορακκια ειναι και οχι με ροδελες καπελωτα και μαλακιες.
Δε κάνει.
Και το δικό μου έτσι είναι και λέει ο Ιάπωνας κάθε 40.000. -
Και τι θα γινει αν τις ελεγχει στα μισα χλμ , 10 λεπτα διαδικασια? Εσυ εχεις υγραεριο στο jazz?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Και τι θα γινει αν τις ελεγχει στα μισα χλμ , 10 λεπτα διαδικασια? Εσυ εχεις υγραεριο στο jazz?Αν είναι μόνο τόσα τότε ο.κ. Στο δικό μου πρέπει να βγει ακόμα και η πολλαπλή εισαγωγής. Μόνο τα 4 ορίνκ κοστίζουν 25€ εννοείτε όχι από τη αντιπροσωπεία.
Το υγραέριο το έβαλα από τότε που το πήρα το 2005.
-
Οπως εχω δει σε type-r και crv τοσο χρονο απαιτει. Τωρα αν ειναι και σε αυτον σαν εσενα με ιστοριες λυσιματα ειναι χρονοβορο.
Ποιο συστημα εχεις? Το εχεις αντικαταστησει μετα απο τοσα χρονια? Και ποιος σε εξυπηρετει εκει στα Χανια, υπαρχει κανεις αξιος λογου? -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οπως εχω δει σε type-r και crv τοσο χρονο απαιτει. Τωρα αν ειναι και σε αυτον σαν εσενα με ιστοριες λυσιματα ειναι χρονοβορο.
Ποιο συστημα εχεις? Το εχεις αντικαταστησει μετα απο τοσα χρονια? Και ποιος σε εξυπηρετει εκει στα Χανια, υπαρχει κανεις αξιος λογου?Έχω το Dream xxin της OMVL. Το μόνο που άλλαξα είναι τη φιάλη λόγο υποχρέωσης του νόμου «υπόνομου». Προς το παρόν δε μου έχει δημιουργήσει κάτι σοβαρό. 2-3 φορές μόνο του έχω ρυθμίσει το μίγμα με πρόγραμμα που μου έχει δώσει ο εγκαταστάτης. Στο συγκεκριμένο το ποιο κοντινό service είναι στο Ηράκλειο. Γνωστό έχω που το ελέγχει και υπογράφει για το κτεο αλλά τοποθετεί άλλη μάρκα.
-
Καλημέρα. Ενδιαφερομαι για αγορά μτχ suv τετρακινητου και μεγάλου για οικογενειακους λόγους. Ψάχνω κάτι μέχρι το 2007 με κυβικά max 2-2.3 (δηλαδή τέλη μέχρι 660€) που να είναι άκρως φιλικό με το υγραέριο και αξιόπιστο. Προτάσεις;
-
Καλησπέρα στους φίλους της υγραεριοκίνησης.
Τώρα τελευταία άκουσα για αντάπτορες που μπαίνουν στα μπέκ βενζίνης για ψεκασμό του υγαερίου κατευθείαν από τα μπεκ χωρίς τρύπες στην εισαγωγή.
Έχοντας το MAZDA 6 kai COLT CZ3 με υγραέριο για αρκετά χρόνια ρωτάω αν αξίζει να κλέισω τις τρύπες στην εισαγωγή και να βάλω τους αντάπτορες.
Ποια θα είναι τα πλεονεκτήματα κατά την άποψή σας;
Αξίζει τον κόπο; Από ότι άκουσα οι αντάπτορες είναι παμφθηνει , και μου γεννάται η απορία γιατί δεν τους έβαλαν στην αρχική εγκατάσταση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Και πως θα αρχίζει το σύστημα με βενζίνη;
Υγραεριοκίνηση!