-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δεν ειναι κενο, ειναι 600mbar ΠΑΝΩ απο την ατμοσφαιρικη.Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Διάβασε τι γράφω.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν στην αρχική εγκατάσταση δεν ρυθμιστεί σωστά ο πνεύμονας (ή δεν μπορεί να ρυθμιστεί) τότε ο λ είτε δεν θα μπορεί να ρυθμίσει το μείγμα ή θα αργεί πάρα πολύ = λαμπάκια.Tapatalk
Ο πνεύμονας δεν έστελνε πίεση επειδή η δεξαμενή ήταν άδεια.
-
Μετά από 60.000 χλμ με γκάζι στο mazda 6 και συνολικά 160.000χλμ μέτρησα διάκενο βαλβίδων.
Αποτέλεσμα στις εξαγωγής οι 4 να είναι στα 20 χιλ και οι άλλες 4 στα 25.
πριν 2 χρόνια στις 20.000 με γκάζι ήτανε στα 25 και 30 χιλ. Σαν να καθήσανε λίγο. Ίσως να μην άφησε τον κινητήρα να κρυώσει εντελώς ο μάστορας και να βγήκαν λίγο ακόμα πιο κλειστές.
Χρησιμοποιώ λαδιέρα με liqui moly πρόσθετο για lpg. Ο μάστορας είπε να μην περιμένω και πολύ και να τις ρυθμίσει με καπελότα . Εγώ είπα ας περιμένω λίγο ακόμα. Κόστος ρύθμισης στα 250€ . Μου φαίνεται οτι έκλεισαν σχετικά γρήγορα λαμβάνοντας υπόψη και την χρήση με το γάντι. Ποτέ δεν ξεπερνώ τα 120-130 χλμ/Ω και τις 3500 στροφές. Μόνο στις προσπεράσεις και αυτό σπάνια.
Οι ειδικοί τι λένε;
-
Εκλεισα 3 χρονια με το υγραεριο και εκανα 51500 χιλιομετρα (17000 χιλιομετρα/ετος)
(Το WagonR συνολικα εχει 170000 χιλιομετρασε 13 χρονια. Πριν βαλω το αεριο εκανα τα 7500 χιλ (αλλαγη λαδιων) σε 13 με 15 μηνες)Σε αυτο το χρονικο διαστημα αλλαξα τον πνευμονα (στην εγγυηση) και την μπεκιερα πριν λιγους μηνες (100€)
καποιο αλλο προβλημα που να προεκυψε απο τη χρηση του υγραεριου δεν βρηκα, οι βαλδιδες εχουν τα σωστα διακενα και το λαδι που καιει, το εκαιγε και πριν
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Μετά από 60.000 χλμ με γκάζι στο mazda 6 και συνολικά 160.000χλμ μέτρησα διάκενο βαλβίδων.Αποτέλεσμα στις εξαγωγής οι 4 να είναι στα 20 χιλ και οι άλλες 4 στα 25.
πριν 2 χρόνια στις 20.000 με γκάζι ήτανε στα 25 και 30 χιλ. Σαν να καθήσανε λίγο. Ίσως να μην άφησε τον κινητήρα να κρυώσει εντελώς ο μάστορας και να βγήκαν λίγο ακόμα πιο κλειστές.
Χρησιμοποιώ λαδιέρα με liqui moly πρόσθετο για lpg. Ο μάστορας είπε να μην περιμένω και πολύ και να τις ρυθμίσει με καπελότα . Εγώ είπα ας περιμένω λίγο ακόμα. Κόστος ρύθμισης στα 250€ . Μου φαίνεται οτι έκλεισαν σχετικά γρήγορα λαμβάνοντας υπόψη και την χρήση με το γάντι. Ποτέ δεν ξεπερνώ τα 120-130 χλμ/Ω και τις 3500 στροφές. Μόνο στις προσπεράσεις και αυτό σπάνια.
Οι ειδικοί τι λένε;
Τα διάκενα πόσο πρέπει να είναι; Το 0,20 για εξαγωγής μου φαίνεται πολύ μικρό.
Επίσης, το κόστος μου φαίνεται πολύ μεγάλο. Ίσως επειδή εγώ την κάνω μόνος μου αυτή τη δουλειά.
Δε ρωτάς και κόστος αλλαγής βαλβίδων με άλλες που να αντέχουν να γλιτώσεις μια και καλή;
ΥΓ: εγώ κινούμαι με 90, βαριά 100!
ΥΓ2: Στην τελευταία ρύθμιση που έκανα, άφησα λίγο μεγαλύτερα τα διάκενα (0,40 αντί για 0,36 που είναι το ανώτατο) με το σκεπτικό ότι οι βαλβίδες θα κάθονται λίγο περισσότερο χρόνο στις έδρες και θα ψύχονται κάπως καλύτερα, αλλά δεν ξέρω ακόμα ποιο είναι το αποτέλεσμα. Ίδωμεν.
-
+1
Και μένα ακριβή μου φαίνεται η ρύθμιση.Μην τις αφήνεις, ρύθμισέ τις τώρα γιατί αν είναι αρρύθμιστες φθείρονται γρήγορα.
Μετά θα μείνουν έτσι σχεδόν για πάντα. -
Βρίσκομαι Μεσσηνια για διακοπές. Νέα Κορώνη. Ποιος ξέρει κανένα πρατήριο εδώ κοντά;
-
Ο χρήστης christosjr1 έγραψε:
Βρίσκομαι Μεσσηνια για διακοπές. Νέα Κορώνη. Ποιος ξέρει κανένα πρατήριο εδώ κοντά;Διακοπές στην Κορώνη ε; Μάλλον έχεις μπάρμπα εσύ εκεί!!! Ρώτησέ τον!!
ΥΓ: δεν ξέρω τίποτα για εκείνο το μέρος!!!
-
Δες εδώ.
-
[quote='christosjr1']Βρίσκομαι Μεσσηνια για διακοπές. Νέα Κορώνη. Ποιος ξέρει κανένα πρατήριο εδώ κοντά;[/quote
κοντα δεν εχεις κατι, στα 50km Καλαματα, 55km Αρφαρα στην νεα εθνικη οδο και γυρω στα 70km στους Γαργαλιανους.
-
δες τα πρατηρια ολα εδω και αν εχεις gps μπορεις να τα περασεις.
-
τελικά υπάρχει κάτι αξιόπιστο για Vw 1.6 fsi?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τελικά υπάρχει κάτι αξιόπιστο για Vw 1.6 fsi?Η prins, και η vialle οσο ξερω ειδικευονται στα αμεσου ψεκασμου απροβληματιστα.
-
Πιο πολυ με τρομαζει το ανοιγμα/κλεισιμο του καπακιου σε εναν εργοστασιακο απροβληματιστο κινητηρα(απο πλευρας σωστου σφιξιματος, σωστη επιλογη βιδων, αν πρεπει να αλλαχτουν κτλ,) παρα απο την μετατροπη της κεφαλης με πιο σκληρα μεταλλα για υγραεριο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πιο πολυ με τρομαζει το ανοιγμα/κλεισιμο του καπακιου σε εναν εργοστασιακο απροβληματιστο κινητηρα(απο πλευρας σωστου σφιξιματος, σωστη επιλογη βιδων, αν πρεπει να αλλαχτουν κτλ,) παρα απο την μετατροπη της κεφαλης με πιο σκληρα μεταλλα για υγραεριο.γιατι?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
τελικά υπάρχει κάτι αξιόπιστο για Vw 1.6 fsi?
Η prins, και η vialle οσο ξερω ειδικευονται στα αμεσου ψεκασμου απροβληματιστα.
η vialle δεν εχει. ουτε η Prins.
ακυρο
-
αναλογα με τον κωδικο του κινητηρα σου, lovato, ladirentzo, brc, πολυ καλες και οι 3, εγω θα περιμενα ακομα λιγο.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Πιο πολυ με τρομαζει το ανοιγμα/κλεισιμο του καπακιου σε εναν εργοστασιακο απροβληματιστο κινητηρα(απο πλευρας σωστου σφιξιματος, σωστη επιλογη βιδων, αν πρεπει να αλλαχτουν κτλ,) παρα απο την μετατροπη της κεφαλης με πιο σκληρα μεταλλα για υγραεριο.
γιατι?
Γιατι οι μισοι μηχανικοι δεν ξερουν να σφιγγουν καπακια, δεν ακολουθουν καμια οδηγια του κατασκευαστη, δεν ξερουν αν χρειαζονται αλλαγη οι βιδες της κεφαλης… με αποτελεσμα το καπακι να ξανα ανοιγεται πολυ συντομα.
-
http://www.fpress.gr/aytokinhto/item/18 ... y-dimosioy
Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έσπευσαν να τοποθετήσουν συστήματα υγραεριοκίνησης στα οχήματά τους για να μειώσουν το κόστος χρήσης. Ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του F-Press τα γνωστά κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων φαίνεται πως έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς ώστε να κλέβουν και τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά και το κράτος καθώς οι πρώτοι νομίζουν ότι έχουν φουλάρει τις δεξαμενές υγραερίου των οχημάτων τους και το κράτος νομίζει πως εισπράττει φόρο από το συγκεκριμένο καύσιμο!
Ειδικότερα οι δεξαμενές αποθήκευσης υγραερίου δεν περιλαμβάνονται στο περιβόητο σύστημα εισροών-εκροών που είναι υποχρεωμένα να τοποθετήσουν όλα τα πρατήρια καυσίμων με αποτέλεσμα κάποιοι πρατηριούχοι να κάνουν κυριολεκτικά ότι θέλουν! Από την άλλη μεριά αν αναλογιστεί κανείς πως το λαθρεμπόριο στο υγραέριο κίνησης έχει χτυπήσει κόκκινο τότε το κράτος χάνει εκατομμύρια ευρώ από τη φοροδιαφυγή ενώ τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων κερδίζουν πάνω από 500 ευρώ το κυβικό!
Αλλωστε το κόστος απόκτησης λαθραίου υγραερίου κίνησης κυμαίνεται μεταξύ 0,30 έως 0,35 ευρώ το λίτρο και πωλείται έναντι 0,87 έως 0,95 ευρώ το λίτρο στους καταναλωτές.
Ωστόσο τα κυκλώματα πέραν του αφορολόγητου καυσίμου έχουν ανακαλύψει και επιπλέον τρόπους για να κερδίζουν ακόμη περισσότερα χρήματα καθώς πέραν του φόρου που δεν καταβάλλουν στο κράτος όταν φουλάρει κανείς τη δεξαμενή του οχήματός του αν παρατηρήσει πως μόλις διανύσει λίγα χιλιόμετρα θα αντιληφθεί πως η στάθμη της δεξαμενής μειώνεται αμέσως καθώς η επιπλέον πρόσμιξη άλλου αερίου που βάζουν μαζί με το υγραέριο εξανεμίζεται...
Οπότε καλό θα ήταν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με συστήματα υγραερίου να προμηθεύονται καύσιμα από συγκεκριμένα πρατήρια ώστε να μπορούν να ελέγχουν τόσο την ποιότητα του υγραερίου αλλά και αν γεμίζουν πραγματικά τις δεξαμενές τους...Χαμός με το σύστημα εκροών-εκροών
Το κράτος εδώ και δεκαετίες αναζητά τρόπους να πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων αλλά μέχρι όποια μέτρα και αν έχουν λάβει δεν έχουν καταστεί εφικτά ώστε να περιορίσουν έστω το φαινόμενο. Πρόσφατα το κράτος υποχρεώσε όλα τα πρατήρια καυσίμων να τοποθετήσουν συστήματα εισροών-εκροών αλλά όπως τονίζουν στελέχη της αγοράς ήδη κυκλοφορούν τα «κλειδιά» που επεμβαίνουν στο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να οι Αρχές να ανακαλύψουν τις περιπτώσεις της λαθρεμπορίας.
Επίσης στην αγορά έχουν ξαναβγεί τα επικίνδυνα υποκατάστατα που τοποθετούν στις δεξαμενές καυσίμων κάποιοι πρατηριούχοι τα οποία είναι επικίνδυνα για τους κινητήρες. -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
http://www.fpress.gr/aytokinhto/item/18198-ygraerio-kinisis-to-megalo-parti-ton-lathremporon-eis-varos-ton-katanaloton-kai-toy-dimosioyΕκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έσπευσαν να τοποθετήσουν συστήματα υγραεριοκίνησης στα οχήματά τους για να μειώσουν το κόστος χρήσης. Ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του F-Press τα γνωστά κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων φαίνεται πως έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς ώστε να κλέβουν και τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά και το κράτος καθώς οι πρώτοι νομίζουν ότι έχουν φουλάρει τις δεξαμενές υγραερίου των οχημάτων τους και το κράτος νομίζει πως εισπράττει φόρο από το συγκεκριμένο καύσιμο!
Ειδικότερα οι δεξαμενές αποθήκευσης υγραερίου δεν περιλαμβάνονται στο περιβόητο σύστημα εισροών-εκροών που είναι υποχρεωμένα να τοποθετήσουν όλα τα πρατήρια καυσίμων με αποτέλεσμα κάποιοι πρατηριούχοι να κάνουν κυριολεκτικά ότι θέλουν! Από την άλλη μεριά αν αναλογιστεί κανείς πως το λαθρεμπόριο στο υγραέριο κίνησης έχει χτυπήσει κόκκινο τότε το κράτος χάνει εκατομμύρια ευρώ από τη φοροδιαφυγή ενώ τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων κερδίζουν πάνω από 500 ευρώ το κυβικό!
Αλλωστε το κόστος απόκτησης λαθραίου υγραερίου κίνησης κυμαίνεται μεταξύ 0,30 έως 0,35 ευρώ το λίτρο και πωλείται έναντι 0,87 έως 0,95 ευρώ το λίτρο στους καταναλωτές.
Ωστόσο τα κυκλώματα πέραν του αφορολόγητου καυσίμου έχουν ανακαλύψει και επιπλέον τρόπους για να κερδίζουν ακόμη περισσότερα χρήματα καθώς πέραν του φόρου που δεν καταβάλλουν στο κράτος όταν φουλάρει κανείς τη δεξαμενή του οχήματός του αν παρατηρήσει πως μόλις διανύσει λίγα χιλιόμετρα θα αντιληφθεί πως η στάθμη της δεξαμενής μειώνεται αμέσως καθώς η επιπλέον πρόσμιξη άλλου αερίου που βάζουν μαζί με το υγραέριο εξανεμίζεται...
Οπότε καλό θα ήταν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με συστήματα υγραερίου να προμηθεύονται καύσιμα από συγκεκριμένα πρατήρια ώστε να μπορούν να ελέγχουν τόσο την ποιότητα του υγραερίου αλλά και αν γεμίζουν πραγματικά τις δεξαμενές τους...Τι άλλο αέριο βάζουν και πως αυτό εξανεμίζεται;
Υγραεριοκίνηση!