-
Καλησπερα, ποια η γνώμη σας για αλλαγή των Μπουζί απο τα κλασσικά σε αυτά που υποτίθεται οτι ειναι για Υγραέριο; Αξίζει τα έξοδα ; Βοηθούν τη λειτουργία του αυτοκινήτου ή οχι ; Μιλάμε για σύστημα prins σε BMW x3, και ο μεν εγκαταστάτης τα προτείνει ανεπιφύλακτα (τα Bosch) το δε εξουσιοδοτημένο service δεν συμφωνεί, θεωρεί τα κλασικά που βάζει η BMW ως τη καλύτερη λύση.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Καλησπερα, ποια η γνώμη σας για αλλαγή των Μπουζί απο τα κλασσικά σε αυτά που υποτίθεται οτι ειναι για Υγραέριο; Αξίζει τα έξοδα ; Βοηθούν τη λειτουργία του αυτοκινήτου ή οχι ; Μιλάμε για σύστημα prins σε BMW x3, και ο μεν εγκαταστάτης τα προτείνει ανεπιφύλακτα (τα Bosch) το δε εξουσιοδοτημένο service δεν συμφωνεί, θεωρεί τα κλασικά που βάζει η BMW ως τη καλύτερη λύση.Sent from my iPhone using Tapatalk
κανονικα το αυτοκινητο πρεπει να δουλευει σωστα με τον τυπο μπουζι του κατασκευαστη, τωρα σε αρκετες περιπτωσεις οταν υπαρχει καποιο προβλημα στην υψιλη ταση και δεν μπορει να εντοπιστει ειτε γιατι ειναι στην αρχη του, ειτε γιατι δεν μπορει να το διαγνωσει ο τεχνικος τοτε τα μπουζι για υγραεριο σκεπαζουν το προβλημα και μπορει το αυτοκινητο να δουλευει σχεδον σωστα και με υγραεριο, η γνωμη μου ειναι οτι βαζεις τα μαμα μπουζι και τα αλλαζεις στα 3/4 των χιλιομετρων που προτεινει ο κατασκευαστης.
-
καλησπερα.κατοχος ΤΟΥΟΤΑ CELICA 1.8 95ΜΟΝΤΕΛΟ.θα ηθελα τη γνωμη σας για τοποθετηση υγραεριου και αν εχουν βαλει καποιοι στο ιδιο αμαξι να μου μεταφερουν τις αποψεις τους. Επίσης προτεινόμενη μάρκα υγραερίου για τοποθέτηση.
-
Ο χρήστης celica72 έγραψε:
καλησπερα.κατοχος ΤΟΥΟΤΑ CELICA 1.8 95ΜΟΝΤΕΛΟ.θα ηθελα τη γνωμη σας για τοποθετηση υγραεριου και αν εχουν βαλει καποιοι στο ιδιο αμαξι να μου μεταφερουν τις αποψεις τους. Επίσης προτεινόμενη μάρκα υγραερίου για τοποθέτηση.γραψε κωδικο κινητηρα για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε.
-
7ae 16v.oti αλλο ειναι ρωτηστε με για το κινητηρα.ευχαριστω
-
διορθωση.7AFE EINAI O κινητηρας και ειναι 16βαλβιδος
-
διαλεξε καποιο συστημα που υποστηριζει μεικτο ψεκασμο υγραεριου-βενζινης, αλλιως πανω απο τις 4500 στροφες να γυρναει σε βενζινη, τσεκαρισμα και ισως ρυθμιση βαλβιδων καθε 50-60000km και οχι συνεχη σπασιματα αν επιλεξεις την πρωτη κατηγορια υγραεριου.
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Καλησπερα, ποια η γνώμη σας για αλλαγή των Μπουζί απο τα κλασσικά σε αυτά που υποτίθεται οτι ειναι για Υγραέριο; Αξίζει τα έξοδα ; Βοηθούν τη λειτουργία του αυτοκινήτου ή οχι ; Μιλάμε για σύστημα prins σε BMW x3, και ο μεν εγκαταστάτης τα προτείνει ανεπιφύλακτα (τα Bosch) το δε εξουσιοδοτημένο service δεν συμφωνεί, θεωρεί τα κλασικά που βάζει η BMW ως τη καλύτερη λύση.Sent from my iPhone using Tapatalk
Τα εξουσιοδοτημενα σερβις ακουνε υγραεριο και βγαζουν σπυρια. Πας με προβλημα στην ηλιοροφη και σου λενε το υγραεριο φταιει, που λεει ο λογος. Οποτε μην περιμενεις καμια σοβαρη απαντηση απο αντιπροσωπεια οσο αφορα το υγραεριο.
Αν με τα μαμα μπουζι δουλευει ακριβως οπως τη βενζινη μην αλλαξεις τιποτα. Ποσο εχουν ομως τα μαμα μπουζι και ποσο του υγραεριου? Αν η διαφορα ειναι μικρη δεν χανεις κατι να δοκιμασεις. Εμενα ας πουμε εχουν 13 τα μαμα και 60 τα lpg. Ουτε κατα διανοια λοιπον εφοσον δεν εχω προβλημα. -
Γεια σας, ποια η γνώμη σας για εγκατάσταση υγραερίου σε fiat brava 1242 16v του 2000? Κωδικός κινητήρα 182Β200. Πρόσφατα μπήκε το κιτ της zavolli και φαίνεται να λειτουργεί άψογα. Εχω κάνει μέχρι στιγμής 1500χλμ. Με δεδομένο τα πολλά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου (300000) θα πρέπει να προσέξω κάτι παραπάνω? Με τις βαλβίδες τι γίνεται? Ο εγκαταστάτης δεν μου είπε να προσέξω κάτι και σημείωσε πως είναι υδραυλικές.
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Γεια σας, ποια η γνώμη σας για εγκατάσταση υγραερίου σε fiat brava 1242 16v του 2000? Κωδικός κινητήρα 182Β200. Πρόσφατα μπήκε το κιτ της zavolli και φαίνεται να λειτουργεί άψογα. Εχω κάνει μέχρι στιγμής 1500χλμ. Με δεδομένο τα πολλά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου (300000) θα πρέπει να προσέξω κάτι παραπάνω? Με τις βαλβίδες τι γίνεται? Ο εγκαταστάτης δεν μου είπε να προσέξω κάτι και σημείωσε πως είναι υδραυλικές.είδες διάφορα στην κατανάλωση? λίγο καίει το 1, 2 αλλά αν κάνεις τόσα πολλά χιλιόμετρα.
-
-
βασικη προυποθεση η σωστη εγκατασταση.
οπως και ο οποιος κρατικος ελεγχος των εγκαταστατων -λεμε τωραhttp://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 1hS7P7Tt0M
στο βιντεο εχει 2 βασικα θεματα,
α, το ηλεκρονικο κρατικο αρχειο του αυτοκινητου+εγκαταστατη lpg + που και ποτε ++
β, το τεστ εκρηκτικοτητας των 2 καυσημων lpg vs βενζινη. -
Ο χρήστης makrimanolis έγραψε:
Γεια σας, ποια η γνώμη σας για εγκατάσταση υγραερίου σε fiat brava 1242 16v του 2000? Κωδικός κινητήρα 182Β200. Πρόσφατα μπήκε το κιτ της zavolli και φαίνεται να λειτουργεί άψογα. Εχω κάνει μέχρι στιγμής 1500χλμ. Με δεδομένο τα πολλά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου (300000) θα πρέπει να προσέξω κάτι παραπάνω? Με τις βαλβίδες τι γίνεται? Ο εγκαταστάτης δεν μου είπε να προσέξω κάτι και σημείωσε πως είναι υδραυλικές.
είδες διάφορα στην κατανάλωση? λίγο καίει το 1, 2 αλλά αν κάνεις τόσα πολλά χιλιόμετρα.
Μου καίει κάπου στα 7,5 με 8,5 λίτρα στα 100. Με 35 λίτρα αέριο βγάζω 450 περίπου χιλιόμετρα. Περίπου τα ίδια έκαιγε και με βενζίνη νομίζω.
-
ρε μαγκες ξερει κανεις τα συν κ τα πλυν του υγρου ψεκασμου με τον αεριο ψεκασμο καυσιμου??εγω σε ford focus 2008 1.4cc εχω landi renzo omega με αεριο ψεκασμο εχω κανει 3000χιλ περιπου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος ψεκαζει βεβαι 10% βενζινη δηλ καθε 1000χιλ βαζω περιπου 10 ευρω βενζινη.
-
Ο χρήστης panagiotis32 έγραψε:
ρε μαγκες ξερει κανεις τα συν κ τα πλυν του υγρου ψεκασμου με τον αεριο ψεκασμο καυσιμου??εγω σε ford focus 2008 1.4cc εχω landi renzo omega με αεριο ψεκασμο εχω κανει 3000χιλ περιπου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος ψεκαζει βεβαι 10% βενζινη δηλ καθε 1000χιλ βαζω περιπου 10 ευρω βενζινη.Ο υγρός αδειάζει την τσέπη σου και γεμίζει αυτή του εγκαταστάτη!!!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
ρε μαγκες ξερει κανεις τα συν κ τα πλυν του υγρου ψεκασμου με τον αεριο ψεκασμο καυσιμου??εγω σε ford focus 2008 1.4cc εχω landi renzo omega με αεριο ψεκασμο εχω κανει 3000χιλ περιπου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος ψεκαζει βεβαι 10% βενζινη δηλ καθε 1000χιλ βαζω περιπου 10 ευρω βενζινη.
Ο υγρός αδειάζει την τσέπη σου και γεμίζει αυτή του εγκαταστάτη!!!
Μεγάλη κουβέντα γράφεις, ΔΕΝ είναι έτσι.
Τα πλεονεκτήματα του υγρού δεν είναι λίγα: π.χ. οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καυσαερίων (που αποδεικνύουν πολλά), η συνέχεια του εργοστασιακού κυκλώματος ψύξης χωρίς by pass, η μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, η μικρότερη απώλεια ισχύος σε σχέση με τον αέριο ψεκασμό κ.α. που δεν θέλω να εξαντλήσω.΄Εχω σε δύο αυτοκίνητα υγρό και αέριο αντίστοιχα. Υπ' όψιν ότι το σύστημα ΚΜΕ αερίου που έχω, είναι με μπεκ τύπου βενζίνης και εξελιγμένο εγκέφαλο που συνεργάζεται πλήρως με τον εργοστασιακό. Παρ' όλα αυτά, αν μπορούσα ελέω χρημάτων, θα ήθελα και στα δύο οχήματα σύστημα υγρού ψεκασμού. Η διαφορά, ιδιαίτερα όταν τα 'ζεις', είναι αισθητή.
Το icom το έχουν τοποθετήσει φίλοι σε BMW, AUDI, RENAULT, SUZUKI, NISSAN (και μάλιστα X TRAIL) με τα τρία πρώτα να έχουν διανύσει έκαστο πέραν των 140.000 χλμ. με χρήση lpg. Και να σκεφτεί κανείς, ότι στα δύο πρώτα οχήματα όταν έγινε η μετροπή, είχαν ήδη πάνω από 200.000 χλμ. στο κοντέρ τους.Αν αυτό δεν αποτελεί τουλάχιστον ένδειξη τότε ποιό άλλο;
Επί πλέον, όταν στο SUZUKI GV 1.6 που κατέχω, έγινε έλεγχος των διακένων των βαλβίδων στα 90.000 χλμ. (τα 40.000 χλμ. με χρήση lpg), αυτά βρέθηκαν με την εργοστασιακή ρύθμιση. Τί άλλο να γράψω;
Αυτά από κάποιον που βιώνει και τα δύο συστήματα... -
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Τα πλεονεκτήματα του υγρού δεν είναι λίγα: π.χ. οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καυσαερίων (που αποδεικνύουν πολλά), η συνέχεια του εργοστασιακού κυκλώματος ψύξης χωρίς by pass, η μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, η μικρότερη απώλεια ισχύος σε σχέση με τον αέριο ψεκασμό κ.α. που δεν θέλω να εξαντλήσω.΄Εχω σε δύο αυτοκίνητα υγρό και αέριο αντίστοιχα. Υπ' όψιν ότι το σύστημα ΚΜΕ αερίου που έχω, είναι με μπεκ τύπου βενζίνης και εξελιγμένο εγκέφαλο που συνεργάζεται πλήρως με τον εργοστασιακό. Παρ' όλα αυτά, αν μπορούσα ελέω χρημάτων, θα ήθελα και στα δύο οχήματα σύστημα υγρού ψεκασμού. Η διαφορά, ιδιαίτερα όταν τα 'ζεις', είναι αισθητή.
Το icom το έχουν τοποθετήσει φίλοι σε BMW, AUDI, RENAULT, SUZUKI, NISSAN (και μάλιστα X TRAIL) με τα τρία πρώτα να έχουν διανύσει έκαστο πέραν των 140.000 χλμ. με χρήση lpg. Και να σκεφτεί κανείς, ότι στα δύο πρώτα οχήματα όταν έγινε η μετροπή, είχαν ήδη πάνω από 200.000 χλμ. στο κοντέρ τους.Αν αυτό δεν αποτελεί τουλάχιστον ένδειξη τότε ποιό άλλο;
Επί πλέον, όταν στο SUZUKI GV 1.6 που κατέχω, έγινε έλεγχος των διακένων των βαλβίδων στα 90.000 χλμ. (τα 40.000 χλμ. με χρήση lpg), αυτά βρέθηκαν με την εργοστασιακή ρύθμιση. Τί άλλο να γράψω;
Αυτά από κάποιον που βιώνει και τα δύο συστήματα...Έχω κι εγώ ένα καημένο toyota aygo με αέριο ψεκασμό εδώ και πάνω από 200000χλμ !
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Αυτά από κάποιον που βιώνει και τα δύο συστήματα...πως τα δικαιολογεις αυτα τα 2 με το ιδιο καυσιμο?
η θερμοκρασια καυσαεριων μηπως εχει να κανει με την σωστη ή οχι αναλογια καυσιμου αερα?
μεγαλωνει η θερμογονο δυναμη του υγραεριου αν ψεκαστει σε υγρη μορφη? -
Όταν κάτι είναι υγρό για να εξατμιστεί, αφαιρεί θερμότητα από το περιβάλλον, στην περίπτωση μας από τον αέρα εισαγωγής και μειώνει την θερμοκρασία του. Άρα χαμηλότερη θερμοκρασία εισαγωγής, χαμηλότερη θερμοκρασία καύσης, χαμηλότερη θερμοκρασία καυσαερίων.
-
Τελικά έχουμε καταλήξει τί είναι καλύτερο για να έχεις χαμηλότερη θερμοκρασία καυσαερίων?
Αν έχεις να ανέβεις μια ανηφόρα είναι προτιμότερο να την ανέβεις με 5η και πλήρες φορτίο ή 4η και μισό γκάζι?
Υγραεριοκίνηση!