-
η αληθεια ειναι οτι δεν ειδα καποια αντιπροσωπια να εχει διαφορετικα διαστηματα σερβις αναμεσα στα βενζινοκινητα και τα πετρελαιοκινητα αυτοκινητα της.
Το 'πιο φτηνο σερβις' του πετρελαιοκινητου ισως να αφορα αυτοκινητο που κανεις μονος σου το σερβιςμεταξυ πετρελαιοκινητου και βενζινοκινητου (μετατροπη σε αεριο) το πετρελαιο ειναι πολυ ανωτερο σε αξιοπιστια, μαλλον πιο οικονομικο σε € και στις περισσοτερες περιπτωσεις πιο γρηγορο (τα βενζινοκινητα τουρμπο ειναι λιγο πιο γρηγορα)
Το θεμα ειναι οτι αν υπαρχει το αυτοκινητο με 1000ε το μετατρεπεις σε υγραεριο και ησυχαζεις.
για να παρεις πετρελαιο πρεπει να βαλεις το χερι στην τσεπη...
-
Αυτό το φθηνότερη συντήρηση του πετρέλαιου είναι από τα στερεότυπα που έχουνε μείνει από τις περασμένες δεκαετίες όπου τα πετρέλαια με τους αναιμικούς και απλούς κινητήρες βγάζανε πολλά χιλιόμετρα και δεν είχανε μπουζί, ντριστιμπιτερ, καρμπυρατέρ βούλωμα, ρύθμιση κλπ και δεν θέλανε ρεκτιφιέ κάθε 100,000 συν το γεγονός ότι κάποτε τα λάδια των βενζινοκινητήρων ήτανε για 5,000 ή κάθε εξάμηνο αλλά όλοι τα αλλάζανε πιο νωρίς μπας και πάνε το ρεκτιφιέ πιο πίσω γιατί δεν κόστιζε και λίγο και η εργασία με τα τότε μηχανήματα ήτανε αρκετά επίφοβη πόσο θα κρατήσει η επισκευή. Πλέον με τα commonrail τα φίλτρα μικροσωματιδίων και τα τόσα πολλά ηλεκτρονικά διαχείρισης αλλά και την επιμήκυνση των διαστημάτων σέρβις των βενζινοκινητήρων η διαφορά έχει εκμηδενιστεί
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Υγραέριο από το 2010 σε μοντέλο του 2003. το αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση αλλά με 10 χρόνια στην πλάτη. Και τώρα το δίλημμα. Καινούργιο ντίζελ μικρό (Φορντ φιέστα) 1.6 με μικρή κατανάλωση χωρίς τέλη αλλά με 12950 ευρώ σε δύσκολους καιρούς. Ή κρατάμε το «γεροντάκι» και όσο αντέξει? Επίσης τη γνώμη έχετε για τα Φορντ?
Το υγραέριο πήγε από 0.65 κοντά στα 0.80 κάτι. Ίσως ανέβει και παραπάνω. Το ντίζελ από όσο φαίνεται δε θα έχει τουλάχιστον τέτοια άνοδο στην τιμή του. Εκτός αυτού ο πετρελαιοκινητήρας δε θέλει τόσο συντήρηση. Οπότε για εμένα καλύτερα πετρέλαιο.
γιατι το λες αυτο?
Γιατί έτσι διαβάζω
-
για πετρελαιοκινητο megane 2006 1.5dci 100αλογα, μη τηρουμενο το προγραμμα κατασκευστη σε λιπαντικη συντηρηση αλλα προσαρμοσμενο σε πραγματικες συνθηκες και κλιμα ελλαδος, καθε 8.000χλμ λαδι 10w/40 +φιλτρο λαδιου, καθε 20.000χλμ φιλτρο αερος, 30.000χλμ φιλτρο πετρελαιου + βαλβολινες, 120.000χλμ ιμαντα χρονισμου, τωρα εχει 260.000χλμ και παει μια χαρα, η μονη ακριβη ζημια που παρουσιαστηκε ειναι σχισιμο στο πλαστικο σωληνα του Intercooler στα 238.000χλμ αλλα πανακριβο ανταλλακτικο στα 350Ε για το υλικο κατασκευης του αντικατασταση σε λιγοτερο απο 10λεπτα, 4αδα προθερμανση beru αντικατασταση στα 170.000χλμ στα 68Ε, ολα τα υπολοιπα κοινα αναλωσιμα που αντικαθιστονται και στο βενζινοκινητο, δεν παρουσιασε ποτε προβλημα στην αντλια πετρελαιου(που εχει γινει ντορος και απο τον πιο ασχετο πιθανο αγοραστη) παντα εβαζα απο συγγενικο eko πρατηριο επειδη εκανε περισσοτερα χιλιομετρα και ηταν πιο αθορυβος σε λειτουργια ο κινητηρας, χωρις dpf φιλτρο
στα πετρελαιοκινητα συχνο φαινομενο μετα απο καποια χρονια ειναι η μαυρη καπνα κατα την επιταχυνση που οφειλεται συνηθως σε maf αλλα δεν μπορω να καταλαβω που προκυπτει η ακριβοτερη συντηρηση στα diesel αφου με 30Ε παιρνω φιλτρο λαδιου/αερος/πετρελαιου και με ενα 30Ε ενα 5λιτρο λαδι 10w/40, εκτος και αν υπαρχει τιμη φιξ στα εξουσιοδοτημενα/αντιπροσωπειες για τα πετρελαιοκινητα μοντελα
για καποιον που δεν εχει χρηματα η δεν θελει να επιβαρυνθει να αγορασει καινουριο αυτοκινητο φυσικα και συμφερει η μετατροπη σε υγραεριο αλλα αν προκειται να αγορασει καινουριο και θα κανει πανω απο 20.000χλμ συμφερει το diesel, φυσικα υπαρχουν και τα μικροτερης κατηγοριας οπως το 5θυρο vw up 1.0 με 7.500Ε και μεικτη καταναλωση 4.5λιτρα /100χλμ συμφερει να το κανει μετατροπη υγραεριο με 800E και να εχει χαμηλα εξοδα μεταφορας -
Εδώ τα «κατορθώματά» μου.
Ξεκινάμε με τις φιάλες. Οι αναποδογυρισμένες είναι υγραέριο για το αυτοκίνητο ενώ οι άλλες προπάνιο για το σπίτι.
Εδώ φαίνεται το κολεκτέρ και η σωλήνα (μετά τη κλειστή βάνα) εξαφανίζεται και πάει αλού.
Εδώ το αέριο από τη κάθετη σωλήνα πάει σε φίλτρο και μετά στην αντλία.
Και εδώ επί το έργω. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Εδώ τα «κατορθώματά» μου.............................
Και εδώ επί το έργω.
Έχω την εντύπωση ότι είσαι και παράνομος και επικίνδυνος.
-
Τα χέρια σου 'πιάνουν' αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα και μάλιστα με ασφάλεια. Ταπεινή άποψη μου, ξήλωστα όλα είναι επικίνδυνα.
-
Ξεκινάμε με τις φιάλες. Οι αναποδογυρισμένες είναι υγραέριο για το αυτοκίνητο ενώ οι άλλες προπάνιο για το σπίτι.
απο που τις γεμιζεις τις φιαλες; (ή τις αγοραζεις 'ετοιμες';)
ποσο σου κοστιζει το υγραεριο για το αυτοκινητο;
-
Την παλεύετε?
-
Σαν κατοχος πετρελαιοκινητου αλλα με μεγαλη εμπλοκη στην υγραεριοκινηση τελευταια το συμπερασμα μου ειναι πως η τοποθετηση υγραεριου σε αμαξι ειναι ενα μεγαλο λαχειο.... με την μεγαλυτερη ευθηνη να πηγενει στους εγκαταστατες! Τα αμαξια σε πολυ μεγαλο ποσοστο παρουσιαζουν προβληματα.... ειτε μικρα ειτε μεγαλα, με αποτελεσμα πολλες επισκεψεις στο συνεργειο ή τον εγκαταστατη!
Αυτη την στιγμη αν ηταν να κανω υγραεριο το αμαξι μου θα το σκεφτομουνα πολυ!!! Αλλα θα το κανω επειδη θα το κανω μονος μου και ετσι οπως πρεπει (σε ενα βαν trafic 2008)Τωρα για τα πετρελοκινητα.... αν κςι ο κοσμος λεει οτι ειναι πιο ευπαθη εγω νιωθω μεγαλη σιγουρια.... φυσικα με την αναλογη προσοχη που δινω στον ανεφοδιασμο μου! Αλλα η αληθεια ειναι πως δυσκολα θα επερνα μτχ πετρελαιοκινητο....
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
-
Εδώ τα «κατορθώματά» μου.......
Και εδώ επί το έργω.Χαιρομαι που δεν εισαι γειτονας μου
-
Παιδια διχνει τρομακτικο αλλα πραγματικα 1000 φορες να σκασει μια μπουκαλα με αεριο παρα να αναφλεγει μια δεξαμενη πετρελαιου....
Το πετρελαιο καιγεται μεχρι να τελειωσει... και πιστεψτε με αργει πολυ.... ενω το αεριο τελειωνει γρηγορα!
Το μονο τρομακτικο μιας μπουκαλας που σκαει ειναι η ορμη που περνει... η οποια μπορει να κανει μεγαλη ζημια, αλλα και ο θερμοσιφωνας που εχουμε στα σπιτια μας κανει ακριβως τα ιδια! -
Προσωπικά και με βάση τη δική μου εμπειρία (Toyota Corolla 2006 1400cc με lpg) θα επιμείνω ότι το φτηνότερο καύσιμο είναι το υγραέριο. Με βάση το ότι με 38 λίτρα υγραέριο κάνω κατά μέσο όρο 500 χλμ (μέση κατανάλωση 7,6 λίτρα/100 χλμ) και με μέση τιμή υγραερίου 0,80 ευρώ (στα Ιωάννινα...τον περισσότερο χρόνο είναι γύρω στα 0,70...το χειμώνα ξεπερνάει το 0,85) για 20.000 χλμ το ετήσιο κόστος ανέρχεται στα 1216 ευρώ υγραέριο. Ακόμη και να προσθέσω σε αυτά και 240 ευρώ βενζίνη το χρόνο (20 ευρώ το μήνα...που δεν καταναλώνω τόσα...) το τελικό κόστος φτάνει στα 1456 ευρώ για καύσιμα.
Στο ίδιο αυτοκίνητο εάν ήταν diesel με μέση κατανάλωση 6 λίτρα/100 χλμ και με μέση τιμή diesel 1,35 ευρώ για 20.000 χλμ το χρόνο το ποσό αυτό ανέρχεται στα 1.620 ευρώ για καύσιμα. Η διαφορά είναι μικρή, αλλά πάλι υπέρ του υγραερίου, αν όπως έγραψα και παραπάνω κάποιος λαμβάνει υπόψη του μόνο τα καύσιμα.
Το ερώτημα το οποίο έθεσα και πιο πάνω και μάλλον απευθύνεται σε κατόχους αυτοκινήτων που κινούνται με diesel είναι αν όντως η συντήρησή τους είναι πιο οικονομική από αυτήν των βενζινοκίνητων. Από αυτά που διαβάζω από πάνω οι απόψεις είναι μοιρασμένες...Αυτό που θα επαναλάβω, επίσης, είναι ότι συμφέρει πραγματικά η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου λίγων ετών και σε πολύ καλή κατάσταση...Το κόστος πέφτει από 30% έως 50% σε σχέση με ένα καινούριο.
-
Για τον Κωστας Χανια, ενδιαφερουσα η ολη εγκατασταση (για την επικινδυνοτητα δεν νομιζω οτι μπορω να πω τιποτα γιατι πιστευω οτι τουλαχιστον τα απαραιτητα μετρα θα εχουν ληφθει αν οχι για τους αλλους τουλαχιστον για τον ιδιο και την οικογενεια του αφου βρισκεται σε δικο του χωρο) αλλα τι οφελος υπαρχει αν συνυπολογισεις και το κοστος εγκαταστασης?
Ειναι τοσο φθηνοτερη η μπουκαλα ωστε να αξιζει ολη αυτη η διαδικασια? Για την ασφαλεια που παιζει και μεγαλο ρολο καλυτερα να πει ο ιδιος και να μην αρχιζουμε να κατακρινουμε με το καλημερα.Αν οντως δεν πληρει κανενα κριτηριο ασφαλειας τοτε να το ξανασκεφτει γιατι σε καμμια περιπτωση, οσο και οικονομικα συμφερον και να ειναι δεν αξιζει τον κοπο. -
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Σαν κατοχος πετρελαιοκινητου αλλα με μεγαλη εμπλοκη στην υγραεριοκινηση τελευταια το συμπερασμα μου ειναι πως η τοποθετηση υγραεριου σε αμαξι ειναι ενα μεγαλο λαχειο.... με την μεγαλυτερη ευθηνη να πηγενει στους εγκαταστατες! Τα αμαξια σε πολυ μεγαλο ποσοστο παρουσιαζουν προβληματα.... ειτε μικρα ειτε μεγαλα, με αποτελεσμα πολλες επισκεψεις στο συνεργειο ή τον εγκαταστατη!
Αυτη την στιγμη αν ηταν να κανω υγραεριο το αμαξι μου θα το σκεφτομουνα πολυ!!! Αλλα θα το κανω επειδη θα το κανω μονος μου και ετσι οπως πρεπει (σε ενα βαν trafic 2008)Τωρα για τα πετρελοκινητα.... αν κςι ο κοσμος λεει οτι ειναι πιο ευπαθη εγω νιωθω μεγαλη σιγουρια.... φυσικα με την αναλογη προσοχη που δινω στον ανεφοδιασμο μου! Αλλα η αληθεια ειναι πως δυσκολα θα επερνα μτχ πετρελαιοκινητο....
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
Συμφωνώ μαζί σου ότι ο εγκαταστάτης παίζει καθοριστικό ρόλο. Γι' αυτό νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή είναι να πας για εγκατάσταση σε εγκαταστάτη που ξέρεις ότι έχει κάνει ήδη επιτυχημένη εγκατάσταση σε ακριβώς ίδιο αυτοκίνητο με το δικό σου και λειτουργεί απροβλημάτιστα. Εγώ μέχρι στιγμής είμαι τυχερός καθώς έχω 75.000 εντελώς απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με υγραέριο κι αυτός είναι ο λόγος που είμαι σε δίλημμα ανάμεσα σε υγραέριο και πετρέλαιο...
Γράφεις δύο πράγματα που με προβληματίζουν :- Την προσοχή που απαιτείται στον ανεφοδιασμό. Το έχω διαβάσει κι αλλού ότι το πετρέλαιο στην Ελλάδα είναι χάλια. Μύθος ή πραγματικότητα; Είναι συχνό φαινόμενο οι βλάβες από αυτό ;
- Δε θα έπαιρνες μεταχειρισμένο πετρελαιοκίνητο. Γιατί ;
Ευχαριστώ για τις όποιες πληροφορίες...
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Εδώ τα «κατορθώματά» μου.
......
Και εδώ επί το έργω.Χαιρομαι που δεν εισαι γειτονας μου
Μήπως είναι δικός μου?
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Το ερώτημα το οποίο έθεσα και πιο πάνω και μάλλον απευθύνεται σε κατόχους αυτοκινήτων που κινούνται με diesel είναι αν όντως η συντήρησή τους είναι πιο οικονομική από αυτήν των βενζινοκίνητων. Από αυτά που διαβάζω από πάνω οι απόψεις είναι μοιρασμένες...Αυτό που θα επαναλάβω, επίσης, είναι ότι συμφέρει πραγματικά η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου λίγων ετών και σε πολύ καλή κατάσταση...Το κόστος πέφτει από 30% έως 50% σε σχέση με ένα καινούριο.Η προγραμματισμενη συντηρηση ερχεται ενα κλικ υπερ του πετρελαικινητου...
Εγω υπολογισε πως με δικια μου προτοβουλια αλλαζω λαδια, φιλτρο λαδιου, φιλτρο αερος καθε 10.000! δηλαδη γυρω στο 70αρι (τιμη που θα σου κανουν σε ενα συνεργειο)
...κανονικα θα επρεπε να τα αλλαζω στα 15.000...
Φιλτρο πετρελαιου (απο 40 μεχρι 100€ αναλογα απο που θα το παρεις) καθε 60.000Εσυ στο υγραεριο τι λαδια βαζεις?
Τη συστημα εχει βαλει? ψεκασμο βενζινης κανει? αν ναι με ποιντ στροφων ή μεσω obd?Αληθεια... με τον λαμδα δεν εχεις καποιο θεμα? (στα υγραερικινητα και ειδικα στα ΤΟΥΟΤΑ για εμενα παει στα αναλωσιμα ο λαμδα)
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Το ερώτημα το οποίο έθεσα και πιο πάνω και μάλλον απευθύνεται σε κατόχους αυτοκινήτων που κινούνται με diesel είναι αν όντως η συντήρησή τους είναι πιο οικονομική από αυτήν των βενζινοκίνητων. Από αυτά που διαβάζω από πάνω οι απόψεις είναι μοιρασμένες...Αυτό που θα επαναλάβω, επίσης, είναι ότι συμφέρει πραγματικά η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου λίγων ετών και σε πολύ καλή κατάσταση...Το κόστος πέφτει από 30% έως 50% σε σχέση με ένα καινούριο.
Η προγραμματισμενη συντηρηση ερχεται ενα κλικ υπερ του πετρελαικινητου...
Εγω υπολογισε πως με δικια μου προτοβουλια αλλαζω λαδια, φιλτρο λαδιου, φιλτρο αερος καθε 10.000! δηλαδη γυρω στο 70αρι (τιμη που θα σου κανουν σε ενα συνεργειο)
...κανονικα θα επρεπε να τα αλλαζω στα 15.000...
Φιλτρο πετρελαιου (απο 40 μεχρι 100€ αναλογα απο που θα το παρεις) καθε 60.000Εσυ στο υγραεριο τι λαδια βαζεις?
Τη συστημα εχει βαλει? ψεκασμο βενζινης κανει? αν ναι με ποιντ στροφων ή μεσω obd?Αληθεια... με τον λαμδα δεν εχεις καποιο θεμα? (στα υγραερικινητα και ειδικα στα ΤΟΥΟΤΑ για εμενα παει στα αναλωσιμα ο λαμδα)
για ποιον λογο?
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
- Την προσοχή που απαιτείται στον ανεφοδιασμό. Το έχω διαβάσει κι αλλού ότι το πετρέλαιο στην Ελλάδα είναι χάλια. Μύθος ή πραγματικότητα; Είναι συχνό φαινόμενο οι βλάβες από αυτό ;
- Δε θα έπαιρνες μεταχειρισμένο πετρελαιοκίνητο. Γιατί ;
Ευχαριστώ για τις όποιες πληροφορίες...
Aν και εχουμε βγει θα απαντησω μονο σε αυτο...
Η νοθεια στο πετρελαιο για εμενα ειναι ακομα μυθος... και το λεω γιατι δεν μου εχει τυχει ακομα κατι αναλογο... αλλα γυρω μου βλεπω και ακουω πολλα περιστατικα νοθειας.
Το αποτελεσμα της νοθειας συνηθως ειναι τρομπα πετρελαιου... που στο δικο μου μπορει να φτασει και τα 1500-2000€Και δεν θα αγοραζα μτχ γιατι δεν ξερω το παρελθον του... δηλαδη τι καυσιμα εβαζε (για τα 100% ελληνικα αυτοκινητα), καθε ποτε αλλαζε τα λαδια, και μην ξεχναμε οτι ενα πετρελαιοκινητο εχει και τουρμπινα... που αν το αμαξι το παρεις με 80.000 - 100.000χλμ στο κοντερ... μπορει τα πραγματικα να ειναι 200.000+++ που τοτε η τουρμπινα θελει και αυτη την δουλεια της....
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
για ποιον λογο?
Μαλλον ειναι ευπαθη...
Δεν τον ξερω τον λογο... το αποτελεσμα μεταφερω!
Rav4, Avensis, Corolla... ολα vvti εχουν παρουσιασει θεμα... το οποιο ξεκιναει με λαμπακι και τελειωνει με αλλαγη καποια στιγμη!
Υγραεριοκίνηση!