-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Το ερώτημα το οποίο έθεσα και πιο πάνω και μάλλον απευθύνεται σε κατόχους αυτοκινήτων που κινούνται με diesel είναι αν όντως η συντήρησή τους είναι πιο οικονομική από αυτήν των βενζινοκίνητων. Από αυτά που διαβάζω από πάνω οι απόψεις είναι μοιρασμένες...Αυτό που θα επαναλάβω, επίσης, είναι ότι συμφέρει πραγματικά η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου λίγων ετών και σε πολύ καλή κατάσταση...Το κόστος πέφτει από 30% έως 50% σε σχέση με ένα καινούριο.
Η προγραμματισμενη συντηρηση ερχεται ενα κλικ υπερ του πετρελαικινητου...
Εγω υπολογισε πως με δικια μου προτοβουλια αλλαζω λαδια, φιλτρο λαδιου, φιλτρο αερος καθε 10.000! δηλαδη γυρω στο 70αρι (τιμη που θα σου κανουν σε ενα συνεργειο)
...κανονικα θα επρεπε να τα αλλαζω στα 15.000...
Φιλτρο πετρελαιου (απο 40 μεχρι 100€ αναλογα απο που θα το παρεις) καθε 60.000Εσυ στο υγραεριο τι λαδια βαζεις?
Τη συστημα εχει βαλει? ψεκασμο βενζινης κανει? αν ναι με ποιντ στροφων ή μεσω obd?Αληθεια... με τον λαμδα δεν εχεις καποιο θεμα? (στα υγραερικινητα και ειδικα στα ΤΟΥΟΤΑ για εμενα παει στα αναλωσιμα ο λαμδα)
Όπως έγραψα και παραπάνω μέχρι στιγμής δεν είχα το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ πρόβλημα με το αμάξι! Πραγματικά αισθάνομαι τυχερός που εδώ και 3 χρόνια κάνοντας πάνω από 20.000 χλμ το χρόνο έχω γλιτώσει τόσα χρήματα από τη βενζίνη! Φυσικά γνώριζα και γνωρίζω ότι το αμάξι μου δεν ήταν εξ αρχής κατασκευασμένο για υγραέριο και γι αυτό ήμουν προετοιμασμένος ότι ενδεχομένως κάποια στιγμή κάτι θα μπορούσε να προκύψει. Βέβαια, επέλεξα αξιόπιστο εγκαταστάτη και μόνο αφού μίλησα με άλλους που είχαν ήδη βάλει υγραέριο σε Corolla και μου είπαν ότι δεν είχαν το παραμικρό.
Λάδια βάζω ειδικά για υγραέριο, πηγαίνω σε συνεργείο συγγενή και μου βάζει τα λάδια για lpg που έχει βγάλει η hyundai. Ήδη τα χρησιμοποιώ 2 χρόνια και δεν έχω δει κανένα πρόβλημα, είναι για 10.000 χλμ.
Έχω βάλει το ολλανδικό σύστημα της Prins, είχα διαβάσει τα καλύτερα, ήταν ακριβό, αλλά ήθελα να έχω το κεφάλι μου όσο πιο ήσυχο γίνεται...Είναι σύστημα με πνεύμονα (τότε δεν είχε φέρει ακόμη το επόμενο...)
Να προσθέσω ότι είμαι συντηρητικός οδηγός, δεν πιέζω το αμάξι συνέχεια, απλά το ξεμπουκώνω που και που...αλλά γενικά τα περισσότερα χλμ που κάνω είναι σε επαρχιακό δρόμο με 90 χλμ./ώρα...Γι αυτό και η τόσο μικρή κατανάλωση... -
[/quote] Η προγραμματισμενη συντηρηση ερχεται ενα κλικ υπερ του πετρελαικινητου...
[/quote]Αυτό συν το ότι το αμάξι δεν θα έχει υποστεί 'μετατροπή' είναι ο λόγος που σκέφτομαι σοβαρά την επιλογή πετρέλαιο...
Στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να κοιτάξω για λίγο μεγαλύτερο αμάξι καθ' ότι αναμένεται αύξηση των μελών της οικογένειας...και το corolla δε θα μας χωράει... -
Ναι.. πραγματικα ειναι καλο στο συστημα που εβαλες! αν ψεκαζε και βενζινη θα ηταν ακομα καλυτερα... αλλα οπως ειπες δεν υπηρχε τοτε!
Συνολικα ποσα χιλιομετρα εχει το μοτερ σου? (75.000 νομιζω ειπες ειναι με αεριο?)Οσο αφορα στον τροπο οδηγησης σου αν ειχες πετρελαιοκινητο τοτε να υπολογιζες στα 5.0λιτ/100 με ενα αμαξι euro4 οπως το δικο μου και με ενα πιο καινουριο τοτε στα 4.0 με 4.5
Να σου δωσω να καταλαβεις με το δικο μου (ClioIII 2010 1.5 dci 106hp euro4) με 4 ατομα, οι 2 τερατακια, και ταχυτητες 120-140 στην διαδρομη Περιστερι - Ναυπλιο - Ελληνικο - Περιστερι μου ζητησε 5.6λιτ/100! -
για ποιον λογο?
Μαλλον ειναι ευπαθη...
Δεν τον ξερω τον λογο... το αποτελεσμα μεταφερω!
Rav4, Avensis, Corolla... ολα vvti εχουν παρουσιασει θεμα... το οποιο ξεκιναει με λαμπακι και τελειωνει με αλλαγη καποια στιγμη!αυτα τα μοντελα και στην βενζινα εχουν θεμα με τον λ οπως και με τον μετρητη αερα, το υγραεριο δεν εχει κατι διαφορετικο απο την βενζινα στα καυσαερια του για να βγει off ο λαμδα, εκτος και αν εχει γινει κακη ρυθμηση και εχουμε πολυ υψηλες θερμοκρασιες στα καυσαερια που τοτε θα εχουμε θεμα και με τις βαλβιδες εξαγωγης.
-
Ναι.. πραγματικα ειναι καλο στο συστημα που εβαλες! αν ψεκαζε και βενζινη θα ηταν ακομα καλυτερα... αλλα οπως ειπες δεν υπηρχε τοτε!
Συνολικα ποσα χιλιομετρα εχει το μοτερ σου? (75.000 νομιζω ειπες ειναι με αεριο?)Οσο αφορα στον τροπο οδηγησης σου αν ειχες πετρελαιοκινητο τοτε να υπολογιζες στα 5.0λιτ/100 με ενα αμαξι euro4 οπως το δικο μου και με ενα πιο καινουριο τοτε στα 4.0 με 4.5
Να σου δωσω να καταλαβεις με το δικο μου (ClioIII 2010 1.5 dci 106hp euro4) με 4 ατομα, οι 2 τερατακια, και ταχυτητες 120-140 στην διαδρομη Περιστερι - Ναυπλιο - Ελληνικο - Περιστερι μου ζητησε 5.6λιτ/100!Όντως εξαιρετική κατανάλωση...αλλά πρέπει να κινηθώ σε μεγαλύτερη κατηγορία...άρα και λίγο μεγαλύτερες καταναλώσεις! Θα έχω πια καρότσια και τα συναφή...
Συνολικά πλησιάζω τα 150.000 χλμ...Μπορώ να το κρατήσω κανένα χρόνο ακόμη, αλλά τα χλμ μου αυξάνονται...δηλαδή ούτως ή άλλως το πολύ σε 2 χρόνια θα έχω πιάσει τα 200.000 χλμ... -
Μην διυλιζουμε τον κωνωπα. Η συντηρηση στα συγχρονα πετρελαιοκινητα και βενζινοκινητα ειναι στα ιδια. 20 -30 ευρω πανω κατω δεν προκειται να κανουν καμμια διαφορα, ουτε πιστευω οτι ειναι κριτηριο αγορας, γιατι αν τα 20-30 ευρω ειναι τοτε εχουμε χασει τη μπαλα. Εκει που ειναι το θεμα ειναι το κοστος καταναλωσης και η αποσβεση και εκει οσο οι τιμες παραμενουν εις οφελος του πετρελαιου (καποια στιγμη συντομα ομως πιστευω θα εξισωθει ο ΕΦΚ με της βενζινης και δεν θα υπαρχει διαφορα) τοτε και το κοστος κινησης ειναι υπερ του εφοσον κανουμε πανω απο 15 χιλ χλμ το χρονο. Τωρα για μεταχειρισμενο, σημερα με τις υπαρχουσες καλες τιμες στα μεταχειρισμενα βενζινοκινητα, με την προσθεση υγραεριου εχεις την καλυτερη επιλογη απο πασης αποψεως, και οικονομικη απο θεμα αγορας, και οικονομικη απο θεμα καταναλωσης και δεν πρεπει να συμβιβαστεις με τον θορυβο ταριφας. Εχω ενα Bravo 2008 με τα 150 αλογα, full extra, εχει τα παντα. Το πηρα στα 70000 χλμ μεταχειρισμενο σε αριστη κατασταση, μονο λαστιχα εβαλα (330 ευρω) υγραεριο ειχε ηδη, εχω κανει πανω απο 20000, το αυτοκινητο αψογο απο πασης αποψεως, ουτε κιχ σε τιποτα, και με το γκαζι του και με τη ροπη του και με το πατημα του και με τους χωρους του, πορτμπαγκαζ στα 400 λιτρα.. Μου στοιχισε μαζι με τα καινουργια λαστιχα 6300 ευρω. Καταναλωση, 9-10 λιτρα υγραεριο με στη πολη, γυρω στα 8 εκτος, δηλαδη μιλαμε με τιμη υγραεριου στα 90 λεπτα, που εβαλα χθες στην Ελευσινα, 9 ευρω στα 100 χλμ εντος πολης και 7.5 ευρω εκτος, και με το γκαζι μου οποτε θελω. Ας μου βρει καποιος κατι αναλογο σε πετρελαιο και με τι κοστος? Το αντιστοιχο σε πετρελαιο Bravo, με φτωχοτερο εξοπλισμο, ειναι στα 10+ χιλιαρικα.Με συναδελφο που μολις πηρε Suzuki Swift πετρελαιο 1300, εχουμε ακριβως το ιδιο κοστος καταναλωσης. Κοστος αγορας του, καινουργιο βεβαια, 13500.
Μονο στην καταναλωση ιδια, σε ολα τα αλλα το Bravo υπερτερει κατα κρατος αν και 5 ετων αυτοκινητο.
Ενας φιλος πιο πανω εφερε και το παραδειγμα του Up!. Σωστο, με 9 χιλιαρικα εχεις ενα συγχρονο μικρο ασφαλες αυτοκινητο με καταναλωση, με εγκατασταση υγραεριου, λιγωτερη απο ενος αντιστοιχου πετρελαιοκινητου. Και εχεις κα το οφελος διπλου καυσιμου. Καλα εγω ειμαι και προκατειλημενος με τον θορυβο του πετρελαιοκινητου, ειτε μικρο ειτε μεγαλο, οποτε και λιγωτερο αντικειμενικος. Σημερα ομως παλι στο δρομο ειχα διπλα μου μια Gulietta πετρελαιο και πραγματικα δεν καταλαβαινω πως ενα τοσο ωραιο αυτοκινητο αγοραζεται με τοσο ασχημου ηχου κινητηρα. Ειναι λιγο ιεροσυλια. Σε VW και σε Fiat πχ ειναι αποδεκτο, σε Alfa Romeo ομως ειναι αταιριαστο.Κριμα, για τα δικα μου γουστα παντα! -
Rav4 με 350.000χλμ εχει αλλαξει 3 λαμδα με το αεριο... και εναν με βενζινη!
Το μοτερ ειναι καλο ακομα... αν ηταν θεμα ρυθμισης πιστευω θα το ειχαμε παρει στο χερι εδω και καιρο!
Η ρυθμιση εκτος απο 2-3 συστηματα (δεν θυμαμε ονομασια) πιο παλια που κατα διαστηματα εχουν θεματακια (ειδικα με τα κρυα) τωρα με Lovato και OMVL δεν υπαρχει κανενα θεμα! -
Rav4 με 350.000χλμ εχει αλλαξει 3 λαμδα με το αεριο... και εναν με βενζινη!
Το μοτερ ειναι καλο ακομα... αν ηταν θεμα ρυθμισης πιστευω θα το ειχαμε παρει στο χερι εδω και καιρο!
Η ρυθμιση εκτος απο 2-3 συστηματα (δεν θυμαμε ονομασια) πιο παλια που κατα διαστηματα εχουν θεματακια (ειδικα με τα κρυα) τωρα με Lovato και OMVL δεν υπαρχει κανενα θεμα!ποσα χιλ. εχει κανει με αεριο, οι επομενοι αισθητηρες τι μαρκα ηταν?
-
Τι μαρκα ηταν δεν ξερω.... αλλα θα ξερω τι θα του βαλουμε τωρα!
Με το αεριο πρεπει να εχει κανει γυρω στα 150.000χλμ και αν θυμαμε καλα φοραει Lovato -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εδώ τα «κατορθώματά» μου.
............................
Και εδώ επί το έργω.
Έχω την εντύπωση ότι είσαι και παράνομος και επικίνδυνος.
Ούτε συζήτηση, κι αν γίνει καμια μαλακία θα γίνει κούγκι η γειτονιά
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εδώ τα «κατορθώματά» μου.
............................
Και εδώ επί το έργω.
Έχω την εντύπωση ότι είσαι και παράνομος και επικίνδυνος.
Έχεις απόλυτο δίκιο.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ξεκινάμε με τις φιάλες. Οι αναποδογυρισμένες είναι υγραέριο για το αυτοκίνητο ενώ οι άλλες προπάνιο για το σπίτι.
απο που τις γεμιζεις τις φιαλες; (ή τις αγοραζεις 'ετοιμες';)
ποσο σου κοστιζει το υγραεριο για το αυτοκινητο;
Τις φιάλες μου τις έφερνε ο γκαζάς, αν θυμάμαι καλά είχε 60 λεπτά έναντι 95.
Τη πατέντα την έκανα μόνος μου, δεν είχα και δεν ήθελα καμία βοήθεια. Ποιο να φωνάξω μηχανικό; υγραεριά; υδραυλικό; Μόνο που θα μου τα πρήζανε με τις ερωτήσεις με έφτανε.
Πιάνουν ελαφρός τα χέρια μου, λίγο λιγότερο ο νους μου και τα κατάφερα. Το χρησιμοποιούσα έτσι μερικά χρόνια. Αρχικά με προπάνιο και όταν είδα ότι δεν υπάρχει η παραμικρή διαφορά έβανα αέριο για να υπόκειται το όλο σύστημα σε λιγότερη πίεση.
Το έκανα αρχικά επειδή μου αρέσουν οι πατέντες και επειδή τότε για κάποιο λόγο υπήρχε μεγάλη διαφορά του πρατηρίου με του «σπιτιού» που έβανα.
Τώρα και δύο χρόνια περίπου το έχω σε αδράνεια και πάω πάλι στο πρατήριο. -
Με το αεριο πρεπει να εχει κανει γυρω στα 150.000χλμ και αν θυμαμε καλα φοραει Lovatodenso ειναι ο προμηθευτης της toyota για αισθητηρες λ
μπορεις να επιλεξεις σε ngk & bosch universal που απλα συνδεεις τα καλωδια χρωμα με χρωμα -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Με το αεριο πρεπει να εχει κανει γυρω στα 150.000χλμ και αν θυμαμε καλα φοραει Lovatodenso ειναι ο προμηθευτης της toyota για αισθητηρες λ
μπορεις να επιλεξεις σε ngk & bosch universal που απλα συνδεεις τα καλωδια χρωμα με χρωμαθα προτιμουσα τους Ιαπωνες και οχι τους γερμανους.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
μπορεις να επιλεξεις σε ngk & bosch universal που απλα συνδεεις τα καλωδια χρωμα με χρωμααρκετες περιπτωσεις mr2 και celica που δεν εβαλαν denso αλλα universal Λ κατεληξαν με σοβαρο προβλημα στο μοτερ...προσωπικα γνωριζω 2...
-
Πούλησα τελικά το αυτοκίνητο μου αποχωρίζοντας την υγραεριοκίνηση και για πρώτη φορά πήγα σε ένα ντίζελ μοντέλο χωρίς τέλη (προς το παρών)
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες που κατά καιρούς μου δίνατε σχετικά με το υγραέριο στα αυτοκίνητα και εύχομαι σε όλους σας ανεξάρτητα από το καύσιμο που έχετε επιλέξει καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Δεν υπάρχουν έτοιμα συστήματα για ψεκασμό μονού σημείου;
Υπάρχουν αλλά δεν ξέρουν να τα βάζουν.
Θέλει παρόμοιο με αυτό + αυτό.Αν έχεις τέσσερα μπεκ αλλά μεταλλική εισαγωγή (ώστε να μη κινδυνεύεις να σκάσει) τότε ένα οικονομικό σύστημα θα περιλαμβάνει: αυτό + αυτό.
Αν ξέρεις πόσα Ω αντίσταση χρειάζεται για να μην ανάβει λαμπάκι, δεν χρειάζεται να αγοράσεις emulators γιατί είναι πολύ απλό το κύκλωμα τους (μια αντίσταση).
ολα αυτα με μεικτη δεν δουλευουν?
Ναι, με μείκτη είναι.
Αν η εισαγωγή είναι μεταλλική δεν υπάρχει πρόβλημα.
(σε intake backfire δεν θα ανοίξει - διαλυθεί - όπως μια πλαστική)Αν είναι πλαστική η εισαγωγή πρέπει να μπει κιτ με 4 μπεκ (ένα στον κύλινδρο).
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Υπάρχει κι αυτό http://www.tinleytech.co.uk/acatalog/SPCLIS.htmlΜε μείκτη αλλά έχει κοντρόλ του λάμδα, οπότε μάλλον δεν θέλει συχνές ρυθμίσεις και δεν παίζει και πρόβλημα με τον καταλύτη.
Αν το σύστημα δεν έχει ρυθμιστεί καλά στην εγκατάσταση, ο αισθητήρας λ δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.
Να μεταφερθούμε στο άλλο θέμα;
-
καλησπερα και παλι στην παρεα μετα απο μερες.......τελικα απο οτι φαινεται εδω και 3 μερες επιτελους καταφερε να το ρυθμιση στο 90%....λεω 90% γιατι παραμενουν 2 μικρα θεματακια τα οποια πιστευω θα λυθουν........αλλαξαμε και την μπεκιερα εβαλε μια πιο γρηγορη ωστε να προλαβαινει το αμαξι στο καυσιμο........ 1ον οταν ειμαι ρελαντι εχω ψηλες στροφες και στην βενζινη και στο υγραεριο... 2ον στης πολλες στροφες δεν φορτωνει πολυ γρηγορα οπως στην βενζινη απλα κανει κατι σαν το κραταει και ξαφνικα φευγει....αυτα ειναι τα νεα μου η αποψεις και συμβουλες ειναι δικες σας!!!!!!!!!!!!
-
Καλησπερα σε ολους!
Μετα απο μια παυση ... 4 ετων στον εν λογω φορουμ και αφου διανυσα ~70.000χλμ ηρθε η ωρα της βλαβης (;)Αυριο θα παω το αυτοκινητο να ανοιχτει η μηχανη με πιθανη ενδειξη χαλαρο συνδεσμο/πειρο μεταξυ μπιελας και πιστονιου.
Οποιος νομιζει οτι γνωριζει κατι περι αυτουθα ηθελα να με συμβουλεψει αν γινεται.Αναλυτικα τα γεγονοτα (σχετικα με το προβλημα ή μη):
Πριν ενα μηνα παρατηρησα οτι το αυτοκινητο εκαψε 1 λιτρο λαδιου. Περασε σχεδον το ετος και θα πηγαινα για το ετησιο σερβιρ οποτε μπορει η καταναλωση να ηταν η λογικη για ενα αυτοκινητο των 7 ετων.
Πηγα αντιπροσωπεια οπως παω παντα και κανω τα σερβις και το ειδανε και στον εγκεφαλο γιατι ειχε αναψει λαμπακι μαλλον επειδη καποια στιγμη εσβησε ο κινητηρας(δεν κρατουσε ρελεντι καποια μερα). Καθαρισα τον φιλτρο αερα μπας και σταθεροποιηθει το ρελαντι εκει αλλα τιποτα. Ολα αυτα για την ιστορια.Εχθες ομως παω να το αναψω και ακουω κατι σαν πειρακια. Ακουω και παρατηρω οτι δεν ειναι πειρακια αλλα κατι πιο εντονο.
Ακουγοταν κατι σαν να χτυπαει σε μια φτερωτη. Αναλογικα με τις στροφες αυξανοτανε ο θορυβος. Μετα καταλαβα οτι οταν πιεζοτανε το αυτοκινητο στην ανηφορια ο ηχος μεγαλωνε ακομα περισσοτερο.Να σημειωσω οτι το αυτοκινητο το κανει και στο αεριο και στην βενζινη , δεν εχει χασει σε νευρο και πλεον εχει και μπουζι καινουρια αεριο απο σημερα. Και παλι ο ιδιος θορυβος. Οταν ειναι κρυος ο κινητηρας γινεται πιο αισθητος ο ηχος αυτος.
Φοβηθηκα γιατι το αυτοκινητο το παιρνει και η γυναικα μου οποτε πηγα σημερα παλι αντιπροσωπεια για να δω τι γινεται μπας και χτυπαει λογω νεκρου μπουζιου οπως καποιοι φιλοι μου ειπανε.
Στην αντιπροσωπεια μολις το ακουσανε μου ειπανε οτι ειναι απο την μηχανη ο θορυβος και μαλιστα λογω του αεριου και των θερμοκρασιων του. Στενοχωρηθηκα αφανταστα. Συνεδεσα το καυσιμο του λαδιου με αυτο παρολο που δεν ειδα τοσο καιρο καπνους απο την εξατμιση. Για αυτο ειμαι σιγουρος.Ετσι εκανα το σερβις το ετησιο και εφυγα λεγοντας μου οτι οσο παει...! Δηλ. Μου ειπαν οτι το αυτοκινητο δεν εχει ψωμια.
Στο δρομο για το σπιτι θυμηθηκα οτι εχω ενα πολυ καλο φιλο αρχιμηχανικο στην Hertz. Απολυτη εμπιστοσυνη στο ατομο του μου ειπε να παω σε γνωστο του να ακουσει την μηχανη. Πηγα και μου ειπε το παλληκαρι οτι μαλλον ειναι ο συνδεσμος μπιελας και πιστονιου που σας ειπα στην αρχη. Ηταν σαν να του ειχε ξανατυχει γιατι μιλησε για το υλικο της συνδεσης οτι ειναι που ειναι αδυνατο αποκταει τζογο μετα με το αεριο.
Επειδη το αυοκινητο το χρειαζομαι και το αγαπω (FORD FOCUS 1.4 2007 με Landirenzo Omegas II τεταρτης γενιας χωρις λαδιερα οπως ειχε πει ο εγκαταστατης τοτε που το εβαλε) θελω να το φτιαξω. Απλα θελω να γινει με ασφαλεια και να εχει καποιο μελλον (πχ. Για αλλα 100.000χλμ αν γινεται). Μου ειπε για να γινει μια τιμη στα 500-600€ και συμφωνησα για να ανοιχτει το καπακι πανω το καρτερ και να αλλαχτουν ΑΝ ειναι μονο αυτο ολοι αυτοι οι συνδεσμοι. Ειναι ενταξει ολα αυτα εςεις που ξερετε;Αυτα και ελπιζω καποιος να απαντησει.
Υγραεριοκίνηση!